www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Director General Saptamanal ANP

imagesIn urma cu doua zile Marian Stancovici a fost inlocuit din functia de director general ANP, cu Marian Dobrica. Stancovici nu a fost invinovatit pentru ceva anume si nu a fost nici macar informat. Continua sa semneze decizii fara sa stie ca nu mai este director general. Asta dupa ce in urma cu doar doua saptamani mai fusese inlocuit cu un procuror pe care nu l-a vazut nimeni desi a avut drepturi depline inclusiv salariale pe functia maxima din sistem, timp de doua saptamani.

In trei luni, ANP a schimbat de cinci ori directorul general. Cam atat valoram ca sistem din perspectiva MJ. Schimbarile la varf genereaza o unda de soc cel putin in planul imediat subsecvent. Astfel au ajuns ofiterii din coordonarea ANP sa aiba doua randuri de legitimatii. Azi unul e DG, maine DGA. Azi altul e DGA, maine e director DEA, etc. Si peste o saptamana reluam in sens invers, dar nu pentru mult timp. Stancovici a fost imputernicit pe 6 luni si a stat 6 zile. Dobrica sta si el interimar pana scoatem postul la concurs. Mai vedem ce vor aduce si alegerile. Pana la alegeri ne politizam pe cat posibil, dupa alegeri ne politizam mai cu foc, la modul descentralizat.

Propunem MJ sa faca un grafic. Vrem doar sa stim cu putin timp inainte cine va fi director general saptamana urmatoare! 

Poate credeti ca ne oprim aici. Eronat. Schimbarile continua si nu se vor opri mult timp de acum incolo. Astazi a fost pe lista Silviu Barbu care tocmai a aflat ca nu mai coordoneaza ANP. Se pare ca de luni il va inlocui o doamna procuroare. Ce mai conteaza? Mai tineti minte serviciul la permanenta? Saptamana urmatoare veti auzi nume noi care isi vor incepe cariera de varf pe firmamentul unui sistem in deriva, unui sistem care se transforma din ce in ce mai mult intr-un obiectiv politic si electoral. Nu doar noi ne confruntam cu o astfel de situatie dar asta nu ne consoleaza. Manevrabilitatea celor numiti primeaza fata de profesionalism si experienta. Controlul sistemului este mai important decat performantele. Sa ne mai miram ca auzim de militarizare si regionalizare mai mult decat de siguranta si reinsertie? Sa ne mai intrebam daca  cineva se mai preocupa de conditii de munca sau drepturi salariale?

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #37 Ștefan Teoroc 17-10-2012 23:24
Nu, nici vorba, asta de unde mai aparu !?
0 #36 fpss 17-10-2012 17:35
am auzit ca exista varianta ca pt cei din oerativ sa se mareasca norma de hrana.Este adevarat sau macar s-a discutat pe aceasta tema. Multumesc.
0 #35 Ștefan Teoroc 25-09-2012 23:04
Pentru "un om":
Adica art acesta:
Citat:
ART. 25
Cadrele militare în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care sunt puşi la dispoziţie în situaţii temeinic justificate, potrivit legii, beneficiază de solda lunară avută/salariul de bază de încadrare avut, cu excepţia indemnizaţiei de comandă/conducere, precum şi de celelalte drepturi salariale avute, în condiţiile stabilite prin norme metodologice aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.
Inteleg ca ai fost pus la dispozitie inca de pe cand era in vigoare 330?
0 #34 ioan 25-09-2012 21:23
Citez pe URSUL PANDA:
La Galati se ponteaza supraveghetoare le 12 ore ziua si 12 ore noaptea pentru ca ele nu participa la pregatire, perchezitii cu schimbul care intra ci se duc direct pe sectie. Cat dureaza apelul la 4 camere de detinere in care ai 25 de detinute femei? Pai ar trebui pontat si timpul in care ele isi beau impreuna cafeaua si stau la barfe penitenciare? Cine o impiedica pe supraveghetoarea X sa nu plece imediat acasa? Sunt de acord sa se ponteze munca si nu statul la brasoave al distinselor doamne. Trebuie sa mentionam aici ca doamnele sunt la zi in ceea ce priveste recuperari, ture libere, tsl, etc. Sa nu uitam ca atunci cand li se pune ambitia isi iau medical, ca se cearta intre ele si toate vor liber de paste, craciun si anul nou. Nu vreau sa vorbesc de executarea serviciului ca atunci chiar avem o problema.


Ursule Panda
In limbajul nostru de penitenciare a fi "urs" inseamna ca esti om fara carte, sper ca nu este si cazul tau.. Dar nu asta era problema, altceva vroiam sa te intreb : Care este problema ta daca supraveghetoare le sunt pontate 13 ore ? Timpul efectiv pontat este intervalul dintre ora intrarii pe poarta penitenciarului si ora iesirii. Cred ca personalul care formeaza schimbul pleaca tot o data. Corect ? Daca tu esti pontat 13 ore, femeia care sta in poarta si asteapta sa se termine apelul de ce sa nu fie pontata ca tine ?
0 #33 un om 25-09-2012 15:05
Citez pe un om:
D-le TEOROC,ma SCUZATI problema mea este aproape identica cu a stresatului, in fapt sunt in faza de judecata. Conform art. 63/L. 284 la salariu in faza de urmarire am primit sporurile in anul 2011, dar intrebarea este pe anul 2010 cand era L. 330 in vigoare de ce nu mi s-a aplicat art. 25 al acestei legi, art. identic cu 63, si nu am primit sporurile?

nici un raspuns? inca astept si ma doare
0 #32 nu are importanta 24-09-2012 14:37
Ursule Panda ,se vede ca ai creier taman cat un ursulet,in conditiile in care esti cine cred eu.1.supraveghe toarele,in caz ca nu ai observat ,participa la programul de pregatire pentru ca nimeni nu a dispus sa nu participam.2.nu a cerut nicio supraveghetoare sa fie pontata pentru timpul petrecut la cafea.aici chiar ca am avea o problema si anume ca nimeni in timpul celor 8 ore de program sa nu bea cafea (daca am socoti cate cafele se beau in timpul programului de catre cei de la birouri ar insemna ca jumatate din program sa nu fie pontati).3.ceea ce faceti este nu numai discriminare ci si o incalcare a regulamentului in conditiile in care nimeni nu pleaca pina nu iese apelul.In conditiile acestea fiecare supraveghetor sa plece dupa ce preda serviciul si nimeni sa nu mai astepte sa iasa apelul.Logic?4. Verificati va rog graficele si observati cate sarbatori legale au muncit "distinsele "doamne supraveghetoare si cate onorabilele doamne si domnisoare care ne inlocuiesc,(evi dent,atunci cand au ele chef)5.detaliat i,va rog,ce intelegeti ca avem o problema cand vorbim de executarea serviciului.Ins istam !!Se pare ca oricine ai fi tu,ursule panda ,ai o problema cu femeile,sau ma rog,cu o parte din ele.Si iata cum s-a facut o mare economie cu vreo 28 de ore pe luna luate(furate)de la supraveghetoare .Te compatimesc ursule panda.Esti patetic!Puscari a are probleme mult mai importante decat cateva amarate de ore ale unor insignifiante supraveghetoare !!! :D
0 #31 finul Alecu 24-09-2012 12:03
Domnule Presedinte,
Rigidizarea schemelor si specializarea pe misiuni inseamna de fapt respectarea statului de functii si a fisei postului conf art 27 al 1 din Regulament,iar otrivit art 53 al1 din L293/2006 republicata,fps s au dreptul la stabilitatea raporturilor de serviciu. Ce spuneti? Exact ce spunea d-l Ioan(gura de aur)..respecta legea!..nimeni nu e mai presus de lege..Iar la evaluarea finala 9care e si foarte subiectiva)..ma i vedem!
0 #30 finul Alecu 24-09-2012 11:57
Domnule Ioan,
Regret ca v-am dezamagit...nu sint istet..ce sa fac?
0 #29 finul Alecu 24-09-2012 11:55
Domnule Presedint,
Ce inseamna ,in opinia dvs,schimbarea in interes de serviciu? Dati-mi un exemplu !
0 #28 ioan 23-09-2012 21:37
Citez pe finul Alecu:
Domnule Presedinte,
Ma intreaba lumea-e legal ca agentul paza sa lucreze pe sectie si agentul supraveghetor in foisor?
Dar sa lucrezi in PP fara rezerva?(parca ai fi caine tinut in lant)Ce sa le spun?Pentru finul Alecu
Regulamentele au fost facute ca sa fie respectate, in speta de ce nu ceri sa fie respectat art. 59 alin.5 din Regulamentul privind siguranta locului de detinere " personalul destinat misiunilor de paza pe perimetrul locului de detinere se repartizeaza 4 agenti la 3 posturi" si art.108 din acelasi regulament " cel putin 2 agenti supraveghetori pentru fiecare sectie ". Tot ce poti sa le spui celor care te intreaba, spune-le, ca esti parasutat in functia de conducere a sindicatului si nu ai curajul sa te iei de piept cu directorul. Ai avut vreodata curajul ca sa opresti un schimb sa intre in serviciu ? De ce accepti sa scoata detinuti la munca daca nu aveti destul personal ? Ce este mai important pentru tine, sanatatea si siguranta colegului sau faptul ca directorul a scos sute de detinuti la munca ?Alecule te credeam mai istet...
0 #27 Ștefan Teoroc 23-09-2012 19:15
Ba da, se poate considera si abuz, insa blocajul asta al posturilor vacante indus de ani si ani a creat tot felul de situatii de acest gen. Acum exista posibilitate schimbarii inclusiv in interes de serviciu si trebuie militat pe rigidizarea schemelor si specializarea pe misiuni.
0 #26 finul Alecu 23-09-2012 18:41
Planificarea in alt post prin "foaia de stare a pazei" de catre seful de regim .Pai de ce nu se respecta fisa postului?Daca eu am suficienti ag paza ptr perimetru ,de ce ii dau pe sectie si ag suprav ,cu incadrare si fisa postului ptr supraveghere ,il dau in PP?Nu e abuz ?
0 #25 Ștefan Teoroc 23-09-2012 18:34
Am mai discutat despre disciplina de stat. Termenul de ilegalitate pe care il sugerezi este totusi nepotrivit. Cazul specific pe care il mentionezi implica o decizie de zi sau doar planificarea ("foaia de stare a pazei") in alt post?
0 #24 finul Alecu 23-09-2012 16:47
Domnule Presedinte,
Ma intreaba lumea-e legal ca agentul paza sa lucreze pe sectie si agentul supraveghetor in foisor?
Dar sa lucrezi in PP fara rezerva?(parca ai fi caine tinut in lant)Ce sa le spun?
0 #23 Ștefan Teoroc 23-09-2012 11:48
Nicio problema nu este lasata deoparte, chiar daca nu scriem zilnic despre fiecare. Daca vrei o parere personala, inclin sa cred ca o alta solutionare pozitiva decat pe calea proceselor este foarte putin posibila. Privind sporul de studii superioare, ANP a cerut opinia MJ care a argumentat amplu un raspuns nefavorabil si a linistit spiritele. Cu decontarea amaratei de chirii de la ANL (mult mai mica decat o chirie normala) incep sa se castige procese. Si SNLP a obtinut prin intermediul unei filiale, o sentinta pozitiva pe care o va invoca spre armonizarea interpretarii. Asteptam putin stabilizarea noii echipe de conducere MJ - ANP pentru a avea cu cine vorbi, nu doar de dragul de a vorbi. Probleme grave incep sa se prefigureze in alte planuri cum ar fi salariile in special in spitale dar cu efect asupra intregului sistem. Majoritatea proiectelor sau demersurilor in derulare sunt stopate sau fragmentate din cauza atentiei orientate de la varf in special catre plasarea in funtiile de coordonare a celor agreati. Si nu voi face aici o enumerare a problemelor si prioritatilor pe care le avem in agenda. Nimic nu este uitat sau omis. Important este sa avem putina stabilitate pentru a continua.
0 #22 Santos 22-09-2012 23:47
Cu sporul de studii ce se mai aude?Cu chiriile ANL?SNLP implicati-va nu le dati deoparte,insist ati si rezolvati aceste doua probleme pt. membrii dvs.Cei de la FSANP s-au laudat ca rezolva aceste doua probleme dar nu mai anunta nici-o actiune,macar voi fiti mai insistenti in acesta problema.
0 #21 Vlad 22-09-2012 11:01
Interesant este ca dl Dobrica face declaratii etc dar nimic concret pt. rezolvarea problemelor din sistem cum ar fi drepturile privind sporul de TBC,lipsa de personal care duce la nerespectarea regulamentului, lucram in sectie unul in loc de doi,in postrui de paza fara rezerva etc...mai detasati de la alte penitenciare unde personalul se calca in picioare,cunosc eu cateva cazuri,dar nu se face o analiza concreta ci se merge las' ca merge si asa,tot asa sper sa plece si acestia care au venit tot ca altii,pe usa din dos. :oops: :oops:
0 #20 Neamtul 22-09-2012 10:57
Nu inteleg totusi de pe site-ul concurentei daca dumnealor au schimbat pe. dl Bala, pe. dl Barbu cam asa se imapuneaza, cred ca si pe ministru tot dumnealor l-au schimbat. Manipulare crasa, chiar nu conteaza. Imi vine sa rad cum dl D era intrebat cu vreo cateva zile inainte de schimbarea dlui Bala si raspundea ca nu stie nimic de nici-o schimbare iar mai apoi manipuleaza naivii si lasa usor de inteles ca a vut o contribuite majora, chiar si in schimbarea dlui Barbu in conditiile in care a a aflat ultimul de acest aspect. Nu am nimic cu nimeni dar manipularea (editat) ma revolta,in rest toata stima. :D 8) 8) :oops: :oops: :oops: Cred ca nimic nu este jignitor si puteti publica.
0 #19 Tepes 19-09-2012 10:51
ANP schimba directorii continuu,oricum functionam din inertie si ne afundam mai rau,la auto e praf,la operativ praf,la resurse umane praf si noi schimbam intr-o veselie,insabil itatea manageriala va duce la deriva si asa suntem in mijlocul Pacificului,o sa ne trezim pe luna cat de curand. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
0 #18 jackpiratul 18-09-2012 22:48
Se sparg schimburile la Rahova?De ce,ceea ce merge bine trebuie destramat?Ce ai Burcule,cu oamenii din schimburi,care se cunosc si muncesc de ani de zile???Tu vezi in fiecare agent un potential ''combinator''? Luati si arestati pe faptasi-nu dati TOT IN SCHIMBURI!!!De ce nu schimbati si plutonul Escorte,de ce nu schimbati si birourile-ei sunt PERFECTI???Sper ca sindicatul sa intervina in acest ineptie comunisto- cazona!Cotofana ,daca a fost schimbat de la Giurgiu,trebuie sa se razbune pe schimburile de la Rahova???Sper ca domnul director Darie sa-i taie elanul ucenicului lui Parjol si Vizitiu!!!
0 #17 stresatu 18-09-2012 15:56
multumesc ptr. vorbele bune,la toata lumea...!
0 #16 un om 18-09-2012 14:38
D-le TEOROC,ma SCUZATI problema mea este aproape identica cu a stresatului, in fapt sunt in faza de judecata. Conform art. 63/L. 284 la salariu in faza de urmarire am primit sporurile in anul 2011, dar intrebarea este pe anul 2010 cand era L. 330 in vigoare de ce nu mi s-a aplicat art. 25 al acestei legi, art. identic cu 63, si nu am primit sporurile?
0 #15 Moromete 17-09-2012 19:51
Unde sunt vremurile dinainte de 1989? Am ajuns sclavii detinutilor, nu mai avem autoritate, nu mai reprezentam nimic! Mai ramane sa le pupam mana hotilor " Sarumana conasule, cu ce va stam la dispozitie azi?" !!!!!!
Managementul defectuos duce la pierzanie si nu e de mirare daca o sa auzim tot mai mult ca fpss au luat-o pe carca de la ppl!
0 #14 finul Alecu 16-09-2012 20:24
Domnule Stresat,
In mod normal nu ar trebui sa fiti pus la dispozitie deoarece acel ppl a facut plingere la rezolutia procuroruluide neurmarire penala si nu ati fost trimis in judecata de procuror,lucrur i total diferite.Ca urmare,sint 2 posibilitati:or i cauza se intoarce la parchet ptr cercetari,ori plingerea este respinsa si ati terminat totul.Solicitat i si ajutorul unitatii.Puteti sa nu fiti prezent la proces.
Cu stima ,finu' Alecu.Va stau la dispozitie oricind.Doamne ajuta
0 #13 Doritor de functie in anp 16-09-2012 18:35
Pt Zifi,
Felicitari ceva mai la obiect decat ai scris tu chiar ca nu se poate.
E crudul adevar, dar crezi ca-si vor da seama de ce ai spus tu in comentariu sau au ramas MILITIENI?

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS