www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Incercare de tunning la dialogul social

dialogueIn urma cu aproximativ o saptamana a fost organizat un grup de lucru format din reprezentanti din partea sindicatelor, patronatelor si Ministerului Muncii, care se intruneste in sedinte succesive la Snagov pentru elaborarea unui proiect de modificare a Legii dialogului social. La intalnirea de vineri 3 aug 2012 ministerul nu a participat dar a reintrat in grupul de lucru astazi. Tot in cursul acestei zile federatiile afiliate BNS si Cartel ALFA au primit un draft de proiect care include observatii si motivari. Urgenta schimbarii Legii 62/2011 isi gaseste motivarea cel putin intr-o constatare sumbra pentru salariatii din Romania: numarul contractelor colective negociate a scazut de 10 ori in ultimul an, iar la nivel de sector nu s-a semnat niciun contract!

Va punem la dispozitie, de asemenea, si prima informare primita de la nivelul confederatiei:

Catre FEDERATIILE/FILIALELE MEMBRE B.N.S. - 30.07.2012

Intalinirea grupului de lucru – patronate, sindicate, ministerul muncii - pentru finalizarea unui punct de vedere unitar privind modificarea legii dialogului social acum in vigoare.

 • Au fost prezenti la intalnire reprezentantii ministerului muncii coordonati de ministrul delegat Liviu Pop, reprezentantii celor 5 confederatii sindicale representative la nivel national, reprezentantii patronatelor (mai putin reprezentantii  confederatiilor din PATROROM)
 • Proiectele de legi innaintate ministerului de catre confederatiile sindicale ne-au fost prezentate cu amendamentele aduse acestora de Ministerul de Finante si Ministerul Justitiei (pe care le veti primi in cursul zilei de astazi urmand ca dumneavoastra sa va pronuntati asupra acestora).
 • In urma dezbaterilor de aproximativ 4 ore am convenit urmatoarele:
 • Patronatele si sindicatele vor analiza amendamentele celor 2 ministere pe proiectul de lege si sub medierea ministerului muncii ne vom intalni luni, 06.08.2012, orele 11.00 la sediul CES in vederea elaborarii unui punct de vedere comun,
 • Guvernul a prezentat 2 scenarii posibile de modificare a legii respectiv fie prin depunerea a 4 proiecte de legi in Parlament spre dezbatere parlamentara, fie prin emiterea unei singure ordonante de urgenta. Am insistat pe justificarea urgentei avand in vedere modul de desfasurare la ora actuala a dialogului social, drept pentru care am hotarat ca modificarile sa se faca printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Legii 62/2011 urmand ca aceasta sa fie promovata pana cel tarziu la jumatatea lunii septembrie.
 • In vederea sustinerii de catre BNS a unui punct de vedere care sa reprezinte vointa federatiilor membre avem rugamintea de a ne transmite pana cel tarziu joi propunerile dumneavoastra de modificare.

Primvicepresedinte ION PISC

Vicepresedinte CRISTIAN MIHAI

Document atasat

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #2 Un agent 07-08-2012 00:39
O amana, cum amana si legea pensiilor militare, si Codul muncii, doar , doar o veni toamna sa treaca alegerile parlamentare si apoi probabil aceste proiecte vor intra intr-o indelungata dezbatere parlamentara, atat de indelungata incat vor zace probabil prin cine stie ce sertare, comisii de specialitate, iar cineva-si va aminti de ele la urmatoarele alegeri, adica cam prin 2016?!Sper sa nu fie asa!
0 #1 Tepes 06-08-2012 23:56
Nu mai avemn ministru,avem o doamna minsitru,oare stie ca puscariile sunt la MJ?? ramane sa aflam.

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS