www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Ziua de 29 iunie are regim de sarbatoare legala!

29Avand in vedere ezitarile in interpretare precum si divergentele de opinie asupra regimului zilei de 29 iunie, precum si luand in considerare urgenta unor clarificari din punct de vedere al calcularii salariilor pentru luna iunie 2012, SNLP a initiat un dialog direct cu MMFPS, Directia legislatia muncii si a obtinut un punct de vedere edificator care stabileste in mod clar ca ziua de 29 iunie are regim similar zilelor de sarbatoare legala. Raspunsul MMFPS a fost transmis catre ANP in sprijinul emiterii unui punct de vedere folositor unitatilor subordonate. Va punem la dispozitie dialogul care va continua si cu alte clarificari in vederea aplicarii corecte a Deciziei 569:  

From: Sindicat SNLP
Sent: Wednesday, July 04, 2012 3:53 PM
To: 
Subject: Stabilire contact MMFPS - PUBLISIND

Catre 

Domnul Eduard Corjescu, MMFPS 

Buna ziua

Urmare convorbirii telefonice va transmit prezentul mesaj cu scopul de a stabili un canal de comunicare semiformal, daca sunteti de acord.  

In functie de dinamica comunicarii pe aceasta cale, putem conveni asupra problemelor care necesita corespondenta oficiala in sensul de a nu genera interferente nedorite intre opiniile asumate prin semnatura de MMFPS si un simplu dialog prin posta electronica. 

Cu stima

Stefan Teoroc

 

În data de 4 iulie 2012, 16:27, Eduard Corjescu 

Catre

Domnul Stefan Teoroc

Presedinte FSASAP PUBLISIND

Buna ziua domnule presedinte,

Referitor la dorinta dumneavoastra de a stabili o cale de comunicare interinstitutionala va asigur pe aceasta cale de intreaga noastra disponibilitate catre dialog si colaborare in toate proiectele initiate de catre MMFPS. Importanta si rolul partenerilor sociali in procesul institutional de dialog social este una dintre prioritatile MMFPS, mai ales prin prisma faptului ca Directia Legislatia Muncii este coordonata de domnul Liviu Marian POP, ministrul delegat pentru parteneri sociali.

Cu consideratie,

Eduard Corjescu / Director Directia Legislatia Muncii MMFPS

 

From: Sindicat SNLP 
Sent: Wednesday, July 04, 2012 5:08 PM
To: Eduard Corjescu
Subject: Re: Stabilire contact MMFPS - PUBLISIND

Buna ziua din nou

Prima intrebare este scurta si concisa si reprezinta o parte dintr-o problema mai ampla asupra careia veti avea ocazia sa va pronuntati in scurt timp avand in vedere ca este in curs de elaborare o corespondenta oficiala in acest sens. Expeditorul va fi Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) iar problematica vizeaza munca in schimburi si compensarea muncii suplimentare, a muncii in zilele de sarbatori legale si in repaus saptamanal. Prin negociere cu sindicatele a fost adoptata recent o decizie in acest domeniu, insa parerile divergente inclusiv in interiorul compartimentelor din ANP obliga la completarea cadrului de interpretare, pentru o aplicare corespunzatoare, in conditii de legalitate.

Explicativ, PUBLISIND incorporeaza in structura sa 4 sindicate din sistemul penitenciar cu un total de 8000 de membri de sindicat. Dintre acestia, aproape jumatate lucreaza in schimburi si prin urmare problemele legate de planificare/pontare/compensare sunt multiple cat timp resursele umane sunt limitate iar legislatia salariala tranzitorie nu permite plata sporurilor.

Intrebarea (desi din punctul meu de vedere raspunsul este absolut previzibil, sunt obligat sa o adresez, dar aleg sa nu completez cu propriile considerente):

Avand in vedere faptul ca in sistemul penitenciar a fost negociata prin contract si acord colectiv o zi libera (29 iunie), „ziua penitenciarelor”, in afara zilelor de sarbatoare legala stabilite prin Codul muncii, apreciati ca regimul acestei zile este similar sau diferit de cel al zilelor de sarbatoare legala?

Cu stima

Stefan Teoroc

  

Buna ziua,

In speta prezentata de dumneavoastra opinia noastra este intemeiata pe prevederile art. 229 alin. (4) din Legea nr.62/2011 in sensul ca “Contractele colective de muncă, încheiate cu respectarea dispoziţiilor legale, constituie legea părţilor” coroborate cu prevederile art. 143 din acelasi act normativ care stipuleaza ca “prin contractul colectiv de muncă aplicabil se pot stabili şi alte zile libere” in aplicarea art. 139 din Codul Muncii care stabileste zilele de sarbatoare legala.

De asemenea, in conformitate cu dispozitiile Codului Muncii angajatorului ii revine obligatia să acorde salariaţilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din contractele individuale de muncă.

Deci pe cale de consecinta, apreciem ca regimul juridic al zilei libere stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil este similar celui de stabilire a zilelor de sarbatoare legala

Cu consideratie,

Eduard Corjescu / Director Directia Legislatia Muncii MMFPS

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #42 Anchetatorul 13-07-2012 19:00
.....dar doamne ajuta ca oamenii realizeaza la timp marele teatru jucat de actorii principali, iar care nu-si dau seama ori au obligatii, ori le este frica ori sunt prea orbi sa vada realitatea...Oa menii se mai desteapta dle "lider",pana si cei noi au aflat ce hram porti, du-te si lasa-ne cu siparezul tau cu tot..
0 #41 Anchetatorul 13-07-2012 18:58
....,nespunandu -le ca este ilegal sa fi dublu afiliat sindical,iar cand au fost persoane in grup care nu au vrut sa semneze au fost foarte neprietenosi. Ceea ce nu stiu dumnelor este ca nu le va iesi pasenta din cate am ineteles, cand pacalesti oamenii nu tine mult.
Ma intreb oare ce drepturi poate sa apere un fost director EA care arunca hartiile pe jos subalternilor,c are uita sa-si plateasca banii imprumutati de la colegi,care a vazut fraude si hotii in orice ,si nu s-au dovedit dar oamenii sufera si acum (contabila sefa pensionata pe caz de boala,cercetata penal, Dumitresc C suspendat etc), membru de vaza al comisiei de disciplina la tentativa de evadare din penitneciar de pe timpul cand dl (editat) era Director si care a pedepsit peste 26 de cadre,oare el are in vintre aceasta inclinatie de reprezentant a 10 oameni sau este un pic sau mai mult frustrat ca este doar instructor paza si se foloseste de copii noi angajati (maxim 1,6 ani de cand sunt incadrati) si de 4-5 apropiati cu promisiuni de la marele manglitor ca va obtine un post de conducere asa cum a fost invatat,iar prietenul fost Siparez, de la informatii clasificate ii tine trene ca un prieten adevarat dar care nu poate trece un psihologic incercand de mai multe ori,asa sindicate incerca (editat) sa faca cu asa capi di tutti capi...
0 #40 Anchetatorul 13-07-2012 18:47
La Severin a fost ieri (editat) in legatura cu vechiul sau coleg de la Craiova ,procurorul de la Severin fost Director EA-VOINEA Sorin,cel mai hulit director dintre cei existenti in istoria SEVERINULUI,car e a descoperit fraudele nemaintalnite dar nedovedite si care a bagat vreo 6 oameni in Parchet ,dar care au primit NUP pana la urma cu exceptia personalululi contractual Dumitrescu C care si acum este suspendat,fara plata ,fara serviciu pana la definitivarea dosarului fiind declinat de la Prchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova la parchetul judecatoriei Severin,la Restaurantul Topaz in jurul orelor 19.00 unde au chemat cativa colegi sa le dea cate o bere dar in realitate ia chemat sa semneze un proces verbal de cosntituire a unui sindicat unde numit ca presedinte a fost Voinea S-fost director,vicepr esedinte Badea G si Secretar Zaharia Cristi fost siparez,oamenil or nespunandu-le ca ce au semnat este constituirea unui sindicat....... ......
0 #39 VANDALU 2008 12-07-2012 01:50
Citez pe Alexandru:
Dumnezeu sa il ierte! mi-a fost unul dintre cei mai buni colegi si prieteni!

nu importa ca exista termeni ca FTL, FTI, ori cum ar dori altcineva sa ii defineasca altcumva! norma este norma si se stie asta! daca tot lucram cu FTI,FTL, ceea ce se intampla acum Decizia ,fosta 407, e de natura sa incurce putin lucrurile. ai spus destul de clar ca >,dar daca te uiti putin la faptul ca TTML = ore lucrate mai putin Cs (dar si exclusiv Csl ori Crs), cu introducerea orelor CS in FTA, va determina un FTI care nu este altceva decat numarul de ore pe care trebuie sa il prestezi pt ca norma sa fie intreaga (exclus CS). cum finantistii iti platesc sporuri pana la valoarea FTI, si cum in FTI nu regasesti "recuperarile" ,astia te vor arde la sporurile pe recuperari. daca fosta decizie,in care stabilea Fti ca si prag pana unde se platesc sporurile de prezenta, du-te tu Vandalule si scoatele din cap decizia 309 a FTL,FTI si pune-le altceva in loc. ca ei vor scris si nu vorbe! Noroc ca la noi sunt fetele de la salarizare pe felie,dar deja in alte unitati a aparut ,,virusul,, asta pe hardurile lor!

Am încercat, dar n-am reușit.
0 #38 RADU HILOHE 11-07-2012 20:11
Avem site-ul nostru,ti-am zis ca ai sa revii,ai incalcat intelegerea cu stefan,de fapt esti acelasi fin ALECU.
Efectiv nu rezisti,aspect pe care il anticipam.
Nu rezisti fara sa comentezi,asta este purul adevar.
0 #37 finutul mic Alecu 11-07-2012 09:11
Daca esti frustrat de ce nu-ti faci singur un site? Poti face acolo tot ce vrei tu. Lasa-ne pe noi asa cum suntem.
La buna vedere!
0 #36 RADU HILOHE 10-07-2012 19:12
Aveti posibilitatea domnule fin ALECU sa folositi alte site-uri,care folosesc ca arma nedemocratica,a tacul la persoana.
Sa fiu realist,savuram comentariile dumneavoastra pina la un anumit punct.
Nimeni nu este de neinlocuit pe acest pamint,dar noi va respectam dorinta[cei care mai scriem pe aici]
Sa va dea domnul sanatate si putere de munca,celelalte vin de la sine.
0 #35 Ștefan Teoroc 10-07-2012 14:48
Te salut si eu. Optiunea de a posta normal iti apartine. Ti-am mai zis.
0 #34 finul Alecu 10-07-2012 14:40
Domnule Teoroc,
Daca matale crezi ca nu doresc sa dialoghez normal si constructiv,cre de-ma, te inseli amarnic!Decit sa aprecezi dumneata comentariile,as a de unul singur,nu mai bine le postai si vedeam voturile?
Uite,ca sa nu mai fi suparat si sa te obosesti din cauza mea,pe caldura asta,renunt eu sa mai postez si sa-ti citesc site-ul.
Te saluta,finu'Ale cu.
0 #33 Ștefan Teoroc 10-07-2012 14:02
Alecu, ti-am sters 3 comentarii care asteptau moderarea. Iar o sa spui ca te cenzurez. Pentru ceilalti utilizatori care pot fi curiosi, ai spus ca nu inteleg limba romana, ai jignit un alt utilizator si i-ai adresat o glumita rautacioasa lui Radu. De toate ne putem lipsi. Vad ca, periodic revii la un registru care se pare ca te prinde mai mult dect cel constructiv. Nu stiu exact ce te-a suparat in postarile mele si nici nu cred ca pretinzi sa-ti fiu la dispozitie zi si noapte in acest spatiu. Nu tin neaparat nici la colaborarea noastra si nici la rautatile pe care le livrezi cu oarecare frecventa. Daca nici pentru tine nu este o placere sa dialoghezi normal cu noi, nu te mai stresa, nu este nici drept, nici obligatie. Sa spunem ca este doar o vocatie. O putem restrictiona si pe aceasta dar nu m-as obosi chiar sa-ti blochez IP-ul. Fa un efort si decide-te.
0 #32 RADU HILOHE 09-07-2012 20:43
ptr.finu alecu
Sunt pre slabut ptr. sfaturi,eventua l va puteti adresa unui membru de sindicat cu vechi state de serviciu in cadrul snlp-ului.
0 #31 Alexandru 09-07-2012 20:30
....si adresa nu a mai venit ,29 a ramas invoire platita, fila model de pontaj e dupa adresa,deja se ponteaza diferit chiar in cele doua unitati care isi au sediul in aceiasi curte, decizia o citeste cine vrea, la fel o aplica,daca unul a fost in ziua de 29 liber ca nu ii cadea tura in aceasta zi, nu i se mai aplica diminuarea nici a FTI ,nici a FTL, ....S-A DUS DREQULUI UNITARISMUL,EGA LITARISMUL SI FRATERNITATEA dintre oropsitii de pazisti! AMIN!
0 #30 Ștefan Teoroc 09-07-2012 17:26
E bine ca macar voi 2 va intelegeti :-)
0 #29 finul Alecu 09-07-2012 16:18
Bravo, ba Summertime!Esti tare,vino mai des pe la noi!
0 #28 finul Alecu 09-07-2012 16:15
Dom'Radu',
Crede-ma ca nu-mi este frica,ci scirba!
M-as duce la mare ,da' n-am bani,mi-as lua o Dacie 1300 ,da'n-am bani,as plati rata ,da' n-am bani.
La serviciu-smeche ri si legi proaste facute impotriva naturii.
Ai un sfat bun si ptr mine?
0 #27 Ștefan Teoroc 09-07-2012 15:49
Totusi, ce ai vrut sa spui?
0 #26 Summertime 09-07-2012 11:28
Ce raspuns ?!?! un mesaj tulburator, vad ca nu sunt suficiient de pregatiti sa asculte opiniile altora, o luam ca pe o frustrare si ura, inteligenta-i combatuta cu ura si mesaje de genul;

Citez pe Stefan Teoroc:
Condoleante!


Trebuie sa fim intelegatori in fata neputintei ;-)
0 #25 RADU HILOHE 08-07-2012 17:48
ANP-UL a sustinut ca va suplimenta nr. de cadre,iar acum vine cu mentiunea ca promotia de ofiteri si agenti din acest an,vor fi incadrati in luna decembrie,in situatia in care elevii vor termina in luna septembrie,iar noi abia asteptam sa ocupam din posturile vacante.
In cursul zilei de vineri,discutam cu elevii care acum fac practica prin unitati,nici lor nu le venea sa creada.
Va dati seama ce-i in sufletul lor,cita pasiune pun in perioada de practica si ce incredere mai au in sistemul penitenciar din tara asta.
Dar sa nu uitam ca traim in ROMANIA.
Multi dintre ei spuneau ca au ales gresit,au dat unii dintre ei vrabia din mina cu cea de pe gard.
Dam bataie pe decizii,discuta m zilnic[nu este rau],dar cum pot fi puse in aplicare cind personalul este insuficient.
Suntem nevoiti sa riscam cu stirea anp-ului,iar cind se produce evenimentul negativ,ni se pun manualele in fata.
Anp-ului nu-i este teama de reactia personalului,st ie sa ne mapuleze,teama vine din partea ppl-ilor,sa nu se razvrateasca.
Astept reactii din partea colegilor,poate opiniile lor sunt mai utile si constructive.
Daca nu reactionam,stam cum stam,dar repet-NE ESTE TEAMA-.
0 #24 RADU HILOHE 08-07-2012 15:18
Fac un apel catre conducera anp-ului sa gaseasca o modalitate ,de a solutiona problema celor peste 2000 de ore suplimentare care s-au acumulat la sectorul medical.
S-au facut numeroase demersuri de catre cei din compartimentul vizat,de catre gruparea sindicala,dar nimeni nu spune nimic.
Este un proces pe rol,care va dura probabil luni daca nu ani de zile.
Daca solutia va fi favorabila,vor fi platiti la pastele cailor,cum se intimpla cu procesele in ROMANIA.
Emitem tot felul de decizii privind munca suplimentara,am inam incadrarea celor care termina cursurile,dar in schim nu vrem sa se produca evenimente negativa,vrem ppl-ei scosi la munca[din regimul inchis] sa aducem bani.
Sa ne spuna cineva si noua,cind va exista un pontaj unitar in sistemul penitenciar,s-a u facut nenumarate convocari cu directorii economici[dar cred ca tematica convocarilor] avea tenta de dans tematic.
Daca aproape 12.000 de angajati acceptam acest lucru,inseamna ca avem o problema-NE ESTE FRICA.
Cu aceasta frica in sin,facem dezbateri pe tema muncii suplimentare la infinit.
Singura modalitate de a rezolva problema orelor suplimentare este plata,altfel cu personalul existent se vor acumula in continuare ore de nu mai stim pe unde scoate camasa.
Daca nu se deblocheaza plata orelor suplimentare,si stemul va avea probleme,pe care le va scapa de sub control,lumea fierbe,mocneste si totusi tace.
Are si omul o limita,dupa care nimic nu-l mai poate stapini.
Sa fim realisti si sa recunoastem ca pierderea locului de munca,amenintar ile ca vom fi dati pe mina parchetelor,ne face catei care stam cuminti in lesa si mai postam cite ceva,lucru pe care il fac si eu la aceasta ora.
Doar actiuni radicale bine organizate,mai pot rezolva ceva,altfel cu negocieri si discutii la mese rotunde nu se va rezolva absolut nimic.
Politica pasilor marunti si siguri reprezinta ptr. noi -UN TRAMVAI NUMIT DORINTA-.
0 #23 Alexandru 08-07-2012 11:45
iar ANP-ul nu da invoire platita ! in decizie scrie ca are caracter de invoire platita, adica zi libera platita! si CO, CS, chiar CM-ul este zi libera platita! deci nu are nimic in comun cu 1946/2004. doar cu decizia si acordul! numai ca in acord scrie ca are caracter de zi de sarbatoare legala, in decizie are caracter de invoire platita si.....in sistem se aplica dupa cum vrea fiecare sa inteleaga sau cum stie sa se impuna. unii vor lua compensate pe suplimentare si sarbatoare lucrata,altii doar suplimentare! pt ca acordul cu decizia nu se prea ,,acorda-acorde aza,, , oamenii citesc sit-uri sindicale, anp-iste, acorduri si decizii si asteapta sa vada daca si vor primi drepturile descrise pe acolo! frustrari vor fi intotdeauna, daca vom sta cu fundul intre doua luntrii si nu vom lasa orgoliile personale deoparte pentru a face ceva sa fie si unitar si de durata!
0 #22 Alexandru 08-07-2012 11:34
Dumnezeu sa il ierte! mi-a fost unul dintre cei mai buni colegi si prieteni!

nu importa ca exista termeni ca FTL, FTI, ori cum ar dori altcineva sa ii defineasca altcumva! norma este norma si se stie asta! daca tot lucram cu FTI,FTL, ceea ce se intampla acum Decizia ,fosta 407, e de natura sa incurce putin lucrurile. ai spus destul de clar ca >,dar daca te uiti putin la faptul ca TTML = ore lucrate mai putin Cs (dar si exclusiv Csl ori Crs), cu introducerea orelor CS in FTA, va determina un FTI care nu este altceva decat numarul de ore pe care trebuie sa il prestezi pt ca norma sa fie intreaga (exclus CS). cum finantistii iti platesc sporuri pana la valoarea FTI, si cum in FTI nu regasesti "recuperarile" ,astia te vor arde la sporurile pe recuperari. daca fosta decizie,in care stabilea Fti ca si prag pana unde se platesc sporurile de prezenta, du-te tu Vandalule si scoatele din cap decizia 309 a FTL,FTI si pune-le altceva in loc. ca ei vor scris si nu vorbe! Noroc ca la noi sunt fetele de la salarizare pe felie,dar deja in alte unitati a aparut ,,virusul,, asta pe hardurile lor!
0 #21 Somes 08-07-2012 11:22
Daca si azia in unitati nu inteleg cum este cu 29 iunie,ori sunt prea batuti in cap ori triesc pe alta lume.Insa din pacate multi sunt batuti in cap.
0 #20 finul Alecu 08-07-2012 08:18
Stimati concetateni,
Iata ca niste academicieni au introdus asa de multe simboluri(abrev ieri)in D569 de parca ar fi creat un tratat.Tot romanul are o norma lunara legala de timp pe care trebuie s-o presteze ptr a-si incasa leafa.Aceasta norma difera de la caz la caz ,dupa cum romanul lucreaza sau nu luna intreaga.Deci,F tl si Fti sint aceleasi ptr un angajat.Asa ca ocupati-va de altceva!De exemplu de ce in D569 nu se precizeaza in mod expres ca repausul saptaminal este tot simbata si duminica ,ptr turisti,dar se acorda in alte zile.Daca nu ma credeti ,mai vorbim la anul,cind veti vedea consecintele acestei D569
Repet ptr toti desteptii:DEA , ANP-ul si unitatile subordonate vor aplica D569 ca si pe407 sau 307(cit o mai fi aia a lui Serban Alexandru)
Daca sint atitea controverse,e buna D569?
Va saluta ,controversatul finu'Alecu.
0 #19 Ștefan Teoroc 08-07-2012 02:14
Condoleante!
0 #18 LUCRATOR DE PENITENCIAR 08-07-2012 00:18
:sad: Stimati colegi a trecut la cele vesnice un mare om,un mare caracter,un formator de cadre.Cel care a fost si va ramane in sufletul nostru ,,NEA COSTICA,,. In speta ,cei care au trecut pe la scoala din TG.OCNA,poate isi mai amintesc de,, NEA,, COSTICA GHINEA,fost indrumator la scoala de agenti,gospodar ul unitatii si ce functie a mai detinut el pe acolo.S-a stins din viata la varsta de 63 ani,DUMNEZEU SA IL AIBA IN PAZA,SI SA II FIE TARANA USOARA. CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE...

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS