www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Directorul general ANP a fost demis !

ioan balaIoan Băla, șeful penitenciarelor, dat afară de ministrul Justiției pentru declarațiile privind rețelele teroriste. 

Trei planuri ale unor reţele teroriste care încercau eliberarea unor lideri interlopi aflaţi în sistemul de detenţie din România au fost dejucate la timp, a declarat, astăzi, la Vaslui, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla.

UPDATE: Ioan Băla a fost demis de ministrul Justiției, Titus Corlățean, în urma declarațiilor pe care le-a făcut astăzi, la inaugurarea Penitenciarului Vaslui. Atribuțiile lui Ioan Băla au fost preluate de comisarul - șef Marian Stancovici.

Citiţi mai mult: 

EVZ.ro

 

UPDATE:

Demiterea directorului general ANP survine in urma unor declaratii facute intr-o conferinta de presa sustinuta cu ocazia inaugurarii unitatii noii a Penitenciarului  Vaslui.

Despre motivul acestei decizii nu sunt multe alte lucruri de spus. Intr-o conferinta de presa banala, directorul general al ANP a ales sa faca afirmatii destul de alrmante privind planurile facute de trei clanuri pentru eliberarea unor interlopi.

Afirmatiile au fost imediat preluate de mass-media si transformate in breaking-news, opinia publica preluand informarea conform careia atacul in vederea eliberarii unor infractori celebri este recent si real, chiar daca a fost blocat.
Ministrul Justitiei se pare ca nu a stat prea mult pe ganduri. Proportionala sau nu cu greseala, masura a fost foarte dura si a dus la demiterea dl Ioan Bala. Pentru moment nu voi face alte comentarii intrucat informatiile noastre sunt fragmentate si bazate mai mult pe stiri media.
Trebuie retinut ca pana la acest moment nu a fost receptionat niciun comunicat oficial si nicio informare din zona MJ/ANP. Din ceea ce stim, in scurt timp Ministrul Justitiei ii asteapta la minister pe dnii Ioan bala si Marian Stancovici.
Stefan Teoroc
Presedinte SNLP
UPDATE
1. Avem conducere noua ANP:
Director general - Stancovici Marian 
Directori generali adjuncti - Serpe Florin, Muresan Dorin, Bejan Catalin (numire noua / OMJ deja aprobat)
2. Marti dupa-amiaza, 5 iunie 2012, la sediul MJ, ministrul justitiei se intalneste cu sindicatele din sistemul penitenciar. In acest sens, pregatim un material complex. Ne sunt utile si propunerile voastre pe care va incurajam sa ni le trimiteti.

UPDATE:
Iata ca a aparut si comunicatul

Ministerul justitiei
M I N I S T E R U L   J U S T I Ţ I E I
30 mai 2012
 
COMUNICAT DE PRESĂ REFERITOR LA DEMITEREA DE CĂTRE MINISTRUL JUSTIŢIEI A DIRECTORULUI GENERAL AL ADMINISTRAŢIEI PENITENCIARELOR
  
Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a decis astăzi, 30 mai 2012, demiterea din funcţie a Directorului General al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Bâlă şi preluarea atribuţiilor de conducere de către Comisar şef de penitenciar, Marian Stancovici.
Referitor la declaraţiile publice total nefundamentate făcute de dl. Bâlă în cursul zilei de astăzi, şi preluate de mass- media, ministrul Justiţiei precizează că nu există elemente care să conducă la concluzia agravării în ultima perioadă de timp a fenomenului criminalităţii organizate în ţara noastră.
Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de instituţiile abilitate în materie, fenomenul criminalităţii este controlat cu profesionalism de instituţiile cu competenţe în domeniu şi nu există riscuri ca el să se consolideze.
Ministrul Justiţiei dezavuează astfel de declaraţii care au potenţial de a ridica semne de întrebare asupra capacităţii instituţiilor statului de a gestiona fenomenul criminalităţii şi care pot aduce grave atingeri imaginii României în plan extern.

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

-1 #49 gigel 18-06-2012 17:52
Era cazul.
+1 #48 finul Alecu 11-06-2012 14:42
Stimate d-le Demi-rel,
Iar te string pantofii? Sau ai maseaua de minte cariata?(citest e mai mult ultimele 2 cuvinte)
Fii baiat si da-ti cu parerea despre D407 si uimeste-ne!
Te saluta simtitul finu' Alecu,ca de Nasul n-am ce spune!
0 #47 finul Alecu 11-06-2012 14:34
Domnule Super(X) mann,
Ai dreptate! :D
0 #46 Ștefan Teoroc 11-06-2012 13:18
De acord cu observatia. Ce-aveti mai Prutenilor? Calm down! Luati pe rand, sunteti foarte interesanti si deopotriva utili site-ului. Luati impreuna sunteti un fel de Molotov care speriati lumea cu divergenta asta interminabila. Ce trist... De ce oare patim asta cu regularitate? Cand se asociaza cel putin 2 user activi, in scurt timp se intra in zona de contondenta. Sa fie o problema de sistem? :lol:
-1 #45 Xmann 10-06-2012 21:19
Citez pe finul Alecu:
Stimate d-le Demirel,
Doresc sa nu ducem in eroare cititorii cu falsitati,altfel nu ma oboseam sa va scriu!1)Pseudonimul dvs este real sau fals,adica sinteti turc sau va place sa fiti turc?Daca se scrie de Mirel ma gindesc ca acest nume (pseudonim) este de inspiratie franceza;daca se scrie Demirel este de etiologie turca.De unde v-ati inspirat?(inspiratie nu inseamna tragerea aerului in piept)
2) Dati o explicatie absolut "stiintifica" scrierii corecte a cuvintului "ati",respectiv "a-ti".
Acest cuvint se scrie legat,adica "ati"cind are valoare de verb auxiliar si intra in alcatuirea perfctului compus,la persoana a 2-a plural. Ex Voi (dvs ) ati luat-o.
Cazul2-Se scrie cu cratima ,adica"a-ti"cind prepozitia "a" intra in alcatuirea infinitivului iar "ti" este pronume personal,persoana a 2-a,sg., forma neaccentuata. Ex.Nu mai citi prostii pe internet ptr a-ti arata "muschii",ca mai ai de facut "haltere" cu cartea(ptr tine e cacofonia)
Daca mai aveti explicatii sau comentarii "bune" va asteptam cu drag.
Va saluta cei doi "nemuritori", finu'Alecu si "Nasul "(dvs)


Plin de savanti pe aici....
Finule!!! etiologie sau etiMologie ? :D :D
-1 #44 Demirel 10-06-2012 15:30
Alecu !

Eu nu realizez cat de mult rezisti sa te suporti. Consideri ca explicatiile mele in privinta "ati" si "a-ti" nu sunt corecte ? Mai aiureala, citeste draq ce scriu si nu-mi rastalmaci cuvintele...Chi ar esti nesimtit ! Cu "goagalul" in fata ai incercat un raspuns. Te felicit ca macar deschizi "goagalul" dar esti dizgratios atunci cand nu te informezi, nu ctesti comentariile ca sa le intelegi si debitezi mizerie, din cauza a prea multe "bericioace" dupa cum si afirmi.

Prietene, eu in comparatie cu tine, nu-mi trebuie alcool ca sa pot scrie. Daca nu ti-ai luat "jocul" de dimineata nu deranja cu (editat) toata lumea de aici.
0 #43 finul Alecu 10-06-2012 06:59
Stimate d-le Demirel,
Doresc sa nu ducem in eroare cititorii cu falsitati,altfe l nu ma oboseam sa va scriu!1)Pseudon imul dvs este real sau fals,adica sinteti turc sau va place sa fiti turc?Daca se scrie de Mirel ma gindesc ca acest nume (pseudonim) este de inspiratie franceza;daca se scrie Demirel este de etiologie turca.De unde v-ati inspirat?(inspi ratie nu inseamna tragerea aerului in piept)
2) Dati o explicatie absolut "stiintifica" scrierii corecte a cuvintului "ati",respectiv "a-ti".
Acest cuvint se scrie legat,adica "ati"cind are valoare de verb auxiliar si intra in alcatuirea perfctului compus,la persoana a 2-a plural. Ex Voi (dvs ) ati luat-o.
Cazul2-Se scrie cu cratima ,adica"a-ti"cin d prepozitia "a" intra in alcatuirea infinitivului iar "ti" este pronume personal,persoa na a 2-a,sg., forma neaccentuata. Ex.Nu mai citi prostii pe internet ptr a-ti arata "muschii",ca mai ai de facut "haltere" cu cartea(ptr tine e cacofonia)
Daca mai aveti explicatii sau comentarii "bune" va asteptam cu drag.
Va saluta cei doi "nemuritori", finu'Alecu si "Nasul "(dvs)
0 #42 Demirel 09-06-2012 14:52
Pentru Nea Nelu :

Nelule !
Daca taceai...ce bine faceai !

Neluselule, sa-ti explic limba romana !

Deci, "a-ti" se foloseste atunci cand lucrurile ti se adreseaza, adica "tie iti""sa iti" .. In expresia mea " Pentru a-ti demonstra" tocmai la asta se refera, si anume la faptul ca tu trebuie sa-ti demonstrezi afirmatiile, adica "pentru a-ti demonstra" tie insusi sau altora.... Intelegi gramaticule ?

Pe de alta parte, "ati" se foloseste atunci cand, de obicei, lucrurile se refera la ce anume faceti "voi", adica "voi ati mers la scoala si ati invatat limba romana". Tu oare ai mers la scoala ?

In rest, numai e bine sa auzim ! Asa e cand unii sustin bac-ul mai tarziu....
-1 #41 Nelu 08-06-2012 23:10
Demirel, sau cum naiba (editat) te intitulezi, pune mana si pe gramatica limbii romane, intr-o fraza de cateva cuvinte ai facut greseli cu memiluita. Ati cum se scrie domnule Demirel ?
+2 #40 Tepes 07-06-2012 19:22
Sa se duca fratilor si Vulpe dupa Bala,iar D dupa ei.Acum se viseaza Director general...ce ziceti de o teapa...ha ha ha........ :lol: :lol: :lol: :lol:
+2 #39 Demirel 06-06-2012 21:22
Mai Alecuta !

In speranta ca vei fi bagat in seama debitezi lucruri pe care comentatorii de aici nu le aduc in discutie, acelasi lucru atribuindu-mi-l si mie.

Pentru a-ti adeveri afirmatiile si pentru a demonstra ca esti un om capabil cu care se poate discuta in conditii normale, raspunde te rog la intrebarea :
In ce comentariu am afirmat ca ma raportez la orele suplimentare lucrate intr-o sapatamana ? Cu citat te rog.... Imi "pui cuvinte in gura" pe care nu le-am rostit si deranjeaza in ideea in care ar trebui sa ne raportam la limite de bun simt intr-o conversatie....

Daca D407 se va dovedi a fi un fiasco atunci ramane sa se stabileasca si argumentele sau poate tu Alecule vei in stare sa puntezi cu alineat orice element ce face ca D407 sa fie un fiasco. De judecat in termeni foarte simpli este usor pentru oricare individ.

Fata de cum se prezinta lucrurile acum, personal consider ca, luna iunie din punct de vedere al pontajului se interpreteaza in felul urmator (precizez ca sunt de clarificat mai multe situatii, fiecare depinzand de cum este afectata luna iunie: CO, CM, etc...):

- luna fiind considerata ca avand 152 de ore lucratoare, tot ce depaseste 152 este considerat intr-adevar Ts. Luna fiind afectata de 2 zile de sarbatoare legala si de o zi in care conform Acordului nu se munceste, obligatoriu vor fi aduse in discutie zilele lucrate in aceste zile de sarbatoare legala (doar in cele 2: 3 si 4 iunie).

Felul in care am expus lucrurile din acest punct de vedere il vei regasi intr-un comentariu anterior postat de subsemnatul. Putina concentrare, eventual analizat raspunsul cu pixul in mana vei intelege spusele mele.

Repet: este o opinie personala pe care te rog sa o respecti asa cum iti respect la randu-mi opiniile. Atacul la persoana il dezavuez si toate recomandarile mele in ce te priveste tocmai aici se refereau...
0 #38 geo 06-06-2012 21:16
La Iasi s-a aciuat unul Chilug, de pe la Codlea.A devenit"bos".De 4 ani sta tot imputernicit. Chilugule ,cind vei reveni sef sectie?Lasa-ne, lasa-ne!
0 #37 senelepistul 05-06-2012 19:48
Ba care-l plangeti aici pe Bala?
Vad pe site-ul fsanp ca voi il plangeti aici pe fostul DG.
Ei spun ca vor sa iasa in strada dupa schimbarea lui Bala si tot ei spun ca noi il plangem.
Mai fratiorii mei de arme cu muci pe piept din fsanp hotarati-va neicusorule ce vreti!
Sunteti jalnici pana la Dumnezeu si o treapta mai sus.
-2 #36 finul Alecu 05-06-2012 17:15
Domnule Demirel,
Fratioare,matale ai ceva talent,dar nu suficient.Orele suplimentare reprezinta orele lucrate peste durata lunara legala.Ca sa intelegi ce inseamna asta,e vorba de nr de zile lucratoare ori 8. Ce e "peste" reprezinta ore suplimentare.
Nu ne raportam la orele suplimentare lucrate in cadrul unei saptamini.Ptr luna iunie avem de lucrat152 ore,deoarece pe linga 4 iunie mai avem 29 iunie ,zi considerata invoire platita(art 25 al2 din Acord).Mai departe explica matale sa vedem daca ai inteles ceva.Daca nu ,vino la cursuri!Ai vazut ca si d-l Nelu iti recomanda ceva...lectura!
Inca o data va spun D 407 e un FIASCO!
La buna vedere,frate!
0 #35 Lulu 05-06-2012 17:03
Domnule alecutul(meu) cel mic,
Esti o fata rea si te dai mascula!Stiu cat-ti place,dar hai sa te iau pe rind:
1)Folosesti un pleonasm,mai ales ca diminutivul pseudonimului arata asta.Deci, nu poate fi alecutul cel mare! E placut?
2)Daca ti-e scirba am reteta,ceva acrisor ....
3)Ma confunzi!
4) Stai potolita!Da-te la fund!
Te salutul masculul Alecul.Sa-l vezi pe Nasul!
+5 #34 Ștefan Teoroc 04-06-2012 23:53
Ce simplu ar fi...
Asa vrem sa interpretam si noi dar, pe zi ce trece, noi puncte de vedere vin in contradictie cu parerea noastra (MMFPS, MJ, instante - opinie informala). Sper sa reusim sa transam cat de curand. Nu vreau sa starnesc panica dar celor care au apreciat ca decizia 407 si adresa de completare nu sunt clare le spun ca riscul actual este de revenire fix la situatia anterioara. Ramane de vazut cum va decurge si procesul pus pe rol de SNLP in urma cu 3 ani, cu termen in luna iunie 2012 la TB, pe acest subiect.
+3 #33 Nelu 04-06-2012 22:12
Demirel, sau cum te vei numi, pune mana pe Codul muncii si invata sa faci o diferenta intre orele suplimentare si compensarea cu timp liber corespunzator pentru orele lucrate in zilele de sarbatoare legala. Ore suplimentare sunt cele lucrate peste media de 160 sau 168 intr-o luna si compesarea se da pentru ca tu ai lucrat ca un "fraier" in zilele de Craciun, anul nou, Paste si colegii tai care iau acelasi salariu au stat in aceste zile cu mandra pe brate , au mancat , baut , ...pe cand tu ai pandit hotul cum facea rachiu... Invata
-1 #32 alecutul cel mic 04-06-2012 21:42
Mai alecule vezi ca nici tu nu le ai cu scrisul,nu fa pe desteptul sistemului,sunt atatia oameni destepti in sistem care nu au loc de unul ca tine. .Sincer eu cunosc cativa care nu posteaza aici de scarba ta. Ascunnde-te intr-o celula uitata de lume ofitersule cel viteaz si destept.
0 #31 Lulu 04-06-2012 18:20
Domnule Summertime,
Sint solidar cu domnia voastra si sint oripilat!
Cu respect.
-1 #30 finul Alecu 04-06-2012 18:16
Domnule Demirel,
Deja va "citisem gindurile",n-ap ucaserati dvs sa postati! Sinteti din categoria celor artagosi si invidiosi? Nu credeti ca mai sint oameni inteligenti prin sistemul oribil?
Si eu va scuz ca "legati" cifrele si apar erori,vi se mai intimpla si dvs,celor rabdatori,ierta tori si care explicati tot, stiintific!Oric um, eu va citesc pe toti inainte de a va va da votul si trec prin "filtrul" mintii cele publicate!
Inca o data ,va spun punctul meu de vedere:"mica compensare"(sau marea "compensare",du pa unii,evenimentu l secolului) este un fiasco.Sint alte lucruri mult mai importante pe care multi nu vror sa le dezbata,si nu participa la activitatea sindicala,in mod direct,ci numai prin plata cotizatiei.
Ce doresc cadrele? banii pe haine si "recompensarea" cu ore platite ,fara sporuri.
Ca ma agreeaza unii sau nu,e o alta problema.Eu mi-am propus sa fiu obiectiv,corect si nu sa multumesc pe toata lumea.
In alta ordine de idei,daca mai aveti de facut precizari ,va rog sa le publicati!Le voi citi cu atentie si daca converg cu puntele mele de vedere inseamna ca ma ridic la nivelul dvs. Va promit ca ma voi informa mereu, voi tine cont de recomandarile tuturor!
Va saluta ,dezinformatii si instinctivii,fi nu Alecu si Nasul,oameni adevarati
+2 #29 Summertime 04-06-2012 15:09
Domnule Presedinte,

Sa nu credeti ca am vrut sa ma folosesc de acest spatiu virtul (sait) pentru al transforma intr-um "camp de batalie" (de-a plati "polite" directorului din IASI) , dar nu pot sa le trec ( ca si neinteresante sau la diverse ) cu vederea, educatia pe care am primit-o ( in familie, scoala ) ma obliga si ma determina sa le prezint, consider ca singura "arma" care mi-a mai ramas la dispozitie este SCRISUL. Nu bat campii si nici nu fabulez in tot ce-am scris (nu de dragul senzationalului ) este numai si numai realitate si adevar, respect oamenii si inteligenta dar nu pot "solidariza cu M....II" nu vreau sa fiu considerat (DOBITOCUL din batatura lui X,Y,Z) animalul care-i indopat, bun (de) pentru sacrificare.
Imoral este daca as accept ca om, sa respect "legile cavernelor"
+1 #28 Demirel 03-06-2012 17:17
Finu' Alecu !

Se pare ca au mai fost pe aici care ti-au recomandat sa te informezi.

In primul rand, ziua de 1 iunie nu am adus-o in discutie. Faptul ca apare un "1" in comentariul meu anterior inseamna ca m-am folosit de o insiruire de idei tinand cont de faptul ca este urmat de un punct (.) si ulterior urmeaza si al doilea alineat, adica "2."
Se pare ca ai reactionat instinctiv fata de un comentariu pe care nu te-ai sinchisit sa-l citesti macar.

In plus, iti iert si jignirea gratuita prin care ai adus in discutie ca "unii au dat in mintea copiilor". Instinctul tau n-a reusit sa-ti dicteze altceva si esti scuzabil.

Pe de alta parte, citind cu atentie ceea ce eu am postat anterior, ti-ai fi dat seama cu usurinta in ce conditii primesti ca recompensa ore in plus fata de Ts. Pentru tine, repet, primesti ore in plus daca Ts < Tsl si numai diferenta dintre cei doi timpi.
Deci, cu rabdarea care ma caracterizeaza, iti argumentez in felul urmator daca nu ai inteles indeajuns de bine:
Daca Ts = 12 ore iar Tsl = 17 ore atunci timpul care ti se considera ca suplimentar si pentru care vei fi compensat il reprezinta Tsl.
Compensarea se realizeaza in felul urmator:
- 12 ore in regim de recuperare normala (cu sporuri sau fara sporuri, aici este o alta discutie) si
- 5 ore in regim de invoire platita (pentru aceste ore nu vei primi niciodata spor cat timp se vor recupera ca invoire platita).

Ar trebui sa mai vin cu precizari domnule Alecu ?
-1 #27 Summertime 03-06-2012 16:26
(Editat)
Mesaj Admin:
Summertime, as vrea sa-ti autorizez ultimul comentariu dar mai degraba ti-as adresa o rugaminte: hai sa nu coboram nivelul dialogului din acest spatiu virtual!
+2 #26 Summertime 03-06-2012 15:50
Pt. anonim.

Cu siguranta tu esti VULPE. :lol:
Cunoastem stilul. ;-)
-2 #25 finul Alecu 03-06-2012 15:44
Domnule Demirel,
Stimate domn,1 iunie nu este sarbatoare legala!Ea reprezinta ziua internationala a copilului,dar, nu este sarbatoare legala!Daca nu ma credeti uitati-va in calendar!Mai sint unii care au dat in mintea copiilor!Am si eu o intrebare:in luna iunie este "rasplatit" cineva macar cu o ora peste Ts? Va saluta ,finu'Alecu si Nasul,copiii pirnailor

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS