www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Silviu Barbu coordoneaza ANP

silviu-barbuIn urma cu putin timp informatia conform careia dl Silviu Barbu, secretar general adjunct in cadrul MJ, va prelua in coordonare ANP, a fost confirmata. Dl Barbu isi va actualiza, in perioada imediat urmatoare, informatiile pe care le detine despre sistemul penitenciar, avand in vedere ca a avut in trecut si calitatea de director al Penitenciarului Codlea.

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #45 finul Alecu 30-05-2012 22:40
Stimate d-le 2gi,
Va vad suparat rau!E vorba de maseua de minte cariata?
Va saluta cu respect,finu'Al ecu si Nasul
+1 #44 finul Alecu 30-05-2012 18:24
D-le Presedinte,
E adevarat ca a fost demis DG?
-1 #43 gigi anepistul 30-05-2012 16:49
Unui derbedeu ca tine n-o sa-i mai raspund
Stefan am scris in mesajul meu ca alecu e un paduche transmite asta asa cum ai transmis de la el ca in capul meu sunt paduchi.
Ai cumva afinitati cu alecu ? Spune si noi nu mai postam nimic, sa scrie el pana nu mai poate.
Nu mai edita doar ce vrei tu. sau editeaza tot si e ok.
Pe mine ma strang pantofii iar pe tine te strange casheta la cata minte ai in capul ala SEC.
La buna vedere si fara respect pentru alecu desteptu.
-1 #42 finul Alecu 29-05-2012 22:49
Stimate d-le 2Gi,
Va vad suparat rau de tot!.Ce aveti ,va string pantofii sau aveti maseau de minte cariata? (Editat)
Va saluta ,cu respect,finu'Al ecu si Nasul
+1 #41 Ștefan Teoroc 29-05-2012 15:53
Mai usurel cu invectivele! Ironia este una, dar nu trebuie sa ajungem chiar la injuraturi.
0 #40 gigi anepistul 29-05-2012 08:45
Mai alecule destept de dai in gropi, tu faci (editat), sa-ti fie rusine (editat). Asa intelegi tu o conversatie civilizata?
Esti un (editat)
STEFAN ITI CER PUBLIC SA TRANSMITI ACEST MESAJ ASA CUM L-AI TRIMIS PE AL ACESTUI (editat), SUPER DESTEPT ALECU.
FARA RESPECT PENTRU ALECU DESTEPTU.
-2 #39 finul Alecu 29-05-2012 07:18
Stimati concetateni,
Nu ma astept ca toti sa fie de buna credinta sau sa aiba un nvel de instruire peste "mediu". Finu Alecu n-a impartit si nu va imparti "lumea" in agenti si ofiteri,ci, in oropsiti si privilegiati,in oameni si neoameni.Un proverb romanesc "suna "cam asa:"A fi om e lucru mare,a fi domn e o intimplare"
V-am prezentata citeva din exceptiile sistemului cu 2 fete,un sistem in care exceptia devine regula si regula, exceptie.Poate ati mai auzit ca angajati cu vechime au iesit la pensie cu coeficient mai mic decit altii,care din prima zi de serviciu au avut coeficient maxim.Momentan nu doresc sa va prezint si alte exceptii exceptionale,ca n-am baut nimic si sint dependent ptr creatia mea.
Faptul ca totusi exista ierarhii si elite nu se datoreaza nimanui,ci,asa e lumea organizata de la maimuta si comuna primitiva incoace.
Este adevarat ca tot romanul ar vrea sa fie mare sef.Mai este cite unul care crede ca el s-a nascut mare conducator, dar nu poate si nu accepta sa fie mare executant.
In mod normal,"filtrul " ar trebui sa functioneze, in sensul ca cei competenti trebuie sa-si ocupe locurile meritate! Dar, functioneaza?
Sindicatele trebuie sa apere drepturileangaj atilor si nu privilegiile unor angajati!Faptul ca se mai supara cite-un privilegiat (sau mai multi),sau ca nu vror ei sa accepte dreptatea si realitatea ,il lasa rece,ca un sloi de gheata(ori iceberg)pe finu'Alecu
Stimate domn (de)Formare, noi am mai avut discutii contradictorii, in Comisia de la ANP,sint agenti numiti de sindicate?Vroia m sa nu-ti raspund la intrebare,e prea grea ptr mine sau prea subtila...nu stiu .Mai citeste inca o data sau de mai multe ori comentariile lui finu' , ceva literatura si daca tot nu vei intelege ce vrusei sa exprim ,te ajut cu placere!
Va saluta ,oropsitii finu'Alecu si Nasul,insetati de dreptate ca vampirul de singe
-2 #38 finul Alecu 28-05-2012 15:32
Domnule Gigi,
Matale vorbesti de neintelegere si neimplinire?Dac a te implineste cu ceva,judeca tu ofiterii!Matale cu ce gindesti?Capul tau face paduchi?
Uite, n-am sa-mi pierd timpul cu unii ca tine,mai bine scrie-i lui Super D! Mai citeste-ma ,domnule Gi(de 2 ori),ANP-istul lui peste,ai ce invata!
+1 #37 gigi anepistul 27-05-2012 19:08
Nea Alecule,
Dumneata bati campii fratiorul meu.
Sti cati agenti are in schema ANP-ul si cati ofiteri?
Eu unul m-am saturat de ifosele voastre de clasa superioara, cunosc atatia ofiteri fara valoare, sa nu vorbesc altfel si atatia agenti net superiori superi clasei OFITERESTI, scuze pentru acest cuvant dar nu am gasit altul, incat imi este lehamite ca un sindicalist ca tine, dar sincer ma indoiesc ca ai fi, sa spuna acest lucru.
Ce crezi tu musiu Alecu, agentul este vreun prost, vreun nescolit, vreun terchea- berchea?
Ehe, ehe cati agenti stiu eu care fac munca ofiterilor si ce e mai grav tin in spate o multime de ofiteri din numarul mic al sistemului incat eu sincer ma mir ca ai tupeul sa spui asemenea lucruri.
La buna vedere OFITERASULE neinteles si neimplinit.
+3 #36 Formare 24-05-2012 12:24
Domnule Alecu !

Numirea unor persoane in Comisia de Disciplina revine si structurii sindicale reprezentative. In acest caz, structura sindicala reprezentativa numeste oamenii care-i considera capabili a reprezenta interesele membrilor in aceasta Comisie.

Totodata, faptul ca este numit un agent intr-o Comisie de Disciplina nu implica niciun risc pentru cel ce este judecat atat timp cat agentul numit de catre sindicatul reprezentativ respecta principiile impuse prin OMJ 2856.
Dealtfel, orice ofiter judecat in Comisia de Disciplina, daca isi simte lezate interesele are posibiltatea apelarii la instanta de judecata. Este simplu !

Dij punctul dumneavoastra de vedere domnule Alecu, Comisia de Disciplina ar trebui constituita numai din ofiteri ? Uitati un lucru elementar in acest caz ! Adminsitratia penitenciarului numeste oamenii pe care-i doreste iar sindicatul reprezentativ, pentru ca suntem intr-o tara libera in care vointa oamenilor este respectata, numeste acei oameni care considera ca sunt capabioli a-i reprezenta oriunde.

Ti-as pune la dispozitie o speta in care un ofiter cu functie de executie a fost judecat intr-o unitate de catre Comisia de Disciplina iar acesta, la sfarsit a afirmat "public" ca cel care a judecat in termenii cei mai corecti a fost singurul agent membru in Comisia de Disciplina.

Prin exemplele pe care dumneavoastra le expuneti domnule Alecu nu faceti altceva decat sa nasteti ideea cum ca sindicatele ar trebui obligate sa numeasca numai ofiteri intr-o astfel de comisie, lucru ce contravine total libertatii de decizie a structurilor sindicale reprezentative.
0 #35 finul Alecu 24-05-2012 08:50
Stimati concetateni,
Daca tot veni vorba de comisiile de disciplina,proi ect initiat de altii ptr modificarea OMJ existent,vad oarecum o exceptie nemaintilnita in niciun domeniu de activitate,incl usiv la confratii din OPSNA(poate de-aia e exceptie,sa nu-i spun prostie).Mai exact ,agentul din Comisie il judeca pe ofiter..Pai ia priviti la confrati! Pai ia priviti la doctori! Pai ia priviti la magistrati!Este asistentul membru in Colegiul Medicilor si-l judeca pe Dl Dr Primar(nu de oras sau comuna)? De aia au si ei Colegiul lor, nu sa se bage la superiori!Este d-l magistrat de la Judecatorie in CSM si-l judeca pe magistratul de la CA,sau ICJC?Pai de ierarhie ce mai spuneti?
Pai stati sa vedeti cite privilegii!
Va saluta cu frustrare,finu' Alecu si Nasul
0 #34 Ștefan Teoroc 23-05-2012 16:59
Nu de umerii Alecului vorbeam ci de cei din unitatea lui, aflati imediat sub gatul celui cu atributii :-)
Ce-i drept, puterea DG-ului tinde sa devina a 4-a putere in Stat. Ce mai conteaza legile...
-1 #33 finul Alecu 23-05-2012 16:25
Domnule Presedinte,
Domnul Cod scria despre o Decizie a DG care s-ar afla in unitati.Eu n-am primit-o ca nu dadeam din umeri si-i spuneam omului despre ea.
0 #32 Ștefan Teoroc 23-05-2012 15:50
Dar stiu ca este mai simpla o miscare de umeri decat o cautare pe net :-)
0 #31 Ștefan Teoroc 23-05-2012 15:47
Pentru Cod


L 284/2010, anexa 7 (lege cadru salarizare bugetari)

ART. 63
(1) Cadrele militare în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care sunt puşi la dispoziţie în situaţii temeinic justificate, potrivit legii, beneficiază de solda funcţiei de bază avută/salariul funcţiei de bază avut, cu excepţia soldei de comandă/salariu lui de comandă, precum şi de celelalte drepturi salariale avute, în condiţiile prevăzute prin norme metodologice aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi cadrelor militare în activitate puse la dispoziţie ca efect al începerii urmăririi penale.
ART. 65
(1) Personalul militar pus la dispoziţie, potrivit legii, ca efect al trimiterii în judecata unei instanţe penale, în stare de libertate, precum şi cel eliberat pe cauţiune beneficiază de solda de funcţie minimă corespunzătoare gradului deţinut, de solda de grad, de gradaţiile cuvenite, precum şi de alte drepturi salariale prevăzute de normele metodologice aprobate de ordonatorul principal de credite, până la definitivarea situaţiei.
(2) Personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, arestaţi, le încetează plata drepturilor salariale începând cu data suspendării din funcţie.
(3) Poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare puşi la dispoziţie, potrivit legii, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale sau care sunt judecaţi în stare de libertate ori liberaţi provizoriu pe cauţiune beneficiază de salariul de funcţie minim corespunzător gradului profesional deţinut, de salariul gradului profesional şi de gradaţiile cuvenite, până la definitivarea situaţiei.
(4) În cazul în care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală ori achitarea, precum şi în cazul încetării urmăririi penale ori a procesului penal, persoanele cărora li s-au aplicat prevederile alin. (1) - (3) vor fi repuse în toate drepturile băneşti avute la data punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, inclusiv compensarea drepturilor salariale de care au fost private pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, actualizate potrivit majorărilor sau indexărilor salariale.

L 293/2004 republicata (statut special penitenciare)

SECŢIUNEA a 3-a
Punerea la dispoziţie, suspendarea din funcţie şi întreruperea raporturilor de serviciu

ART. 58
(1) În cazul în care împotriva funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare s-a început urmărirea penală, menţinerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei, cu excepţia situaţiei în care a comis şi alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obişnuită.
(2) Pe timpul urmăririi penale şi al judecăţii, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este pus la dispoziţie. Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite, în scris, de conducătorul unităţii şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, şi de celelalte drepturi prevăzute de prezenta lege.
(3) Pe perioada arestării preventive, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este suspendat din funcţie. Pe timpul suspendării, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare nu beneficiază de niciun drept dintre cele prevăzute de prezenta lege.
(4) În cazul în care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală ori achitarea, precum şi în cazul încetării urmăririi penale ori a procesului penal, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare va fi repus în toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, potrivit competenţelor stabilite prin ordin al ministrului justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti.
ART. 59
Funcţionarii publici cu statut special, rămaşi neîncadraţi în funcţii din diferite cauze neimputabile, sunt puşi la dispoziţie, potrivit competenţelor. Pe această perioadă beneficiază de salariul de bază avut şi de celelalte drepturi băneşti cuvenite pentru activitatea desfăşurată, cu excepţia indemnizaţiei de conducere, pentru ofiţerii cu funcţii de conducere. Situaţia ofiţerilor şi agenţilor puşi la dispoziţie se soluţionează în termen de 3 luni.
ART. 60
(1) Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se suspendă din funcţie dacă desfăşoară activitate sindicală pentru care este prevăzută suspendarea, în condiţiile legii.
(2) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pentru desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale.
(3) Raportul de serviciu al funcţionarului public cu statut special se poate suspenda, de drept sau la cerere, cu respectarea prevederilor cuprinse în legislaţia muncii.
-1 #30 cod 23-05-2012 15:01
Citez pe finul Alecu:
Stimate d-le COD,
Daca vreti un raspuns corect ,intrebati la RUFP sau financiar la unitatea dvs. Sintem alaturi de dvs!

nimeni nu stie , toti dau din umeri
0 #29 Vaska 23-05-2012 08:06
Alecule !
Se pare ca alcoolul te inspira cam de fiecare data. Ce sa zic ? La cat mai multe pahare cu alcool pentru a fi inspirat cand scrii !
0 #28 finul Alecu 23-05-2012 07:19
Stimate d-le Presedinte,
Stimati concetateni,
Sigur ca in relationarea interumana apar si jigniri,un fapt real si normal.Se stie ca oamenii nu sint sfinti.Idea este ca cei ce se jignesc sa se si opreasca.Faptul ca sint 2 sau mai multe sindicate mari e un lucru imbucurator.Est e vorbe de concurenta ,de oferte , de atitudine si de caracterul leader-shipului .Te duci acolo unde crezi ca ti se potriveste.Daca ar fi Sindicatul Unic iar nu mi se pare o binefacere.
Si in statele dezvoltate si civilizate sint macar 2 sindicate,poate si 3,unul fiind al puterii,avind rolul de a submina si "sparge" lupta celorlalti.
Nu stiu unde se include neutrul(neutron ul)Xmann,la "artagosi"sau la"blinzi?Domnu le neutru,incearca sa-i contrazici pe Super D sau ceilalti doi "superi,"acolo sa vezi jigniri si nu ti se permite dreptul la replica deoarece Superul are legile lui!
Dar nu asta e problema,este loc pentru toti oamanii buni!.Va saluta cu respect ,finu' Alecu si Nasul.Pace armonie si iubire!
0 #27 finul Alecu 23-05-2012 06:55
Stimate d-le Vaska,
Finu'Alecu va mai da un ultim exemplu referitor la experienta profesionala si exceptiile sistemului cu 2 fete.Privitii pe magistrati,asti a cu dreptatea in mina! Dupa ce absolva INM-ul,adica Institutul ,vor fi repartizati toti la Judecatorii.Dup a ce stau ceva timp acolo ,sustin apoi concursuri de promovare la instantele superioare ,dar gradual(In termeni aproximativi i-am inclus si pe procurori).N-ai sa vezi magistrat de la Judecatorie ca sustine concurs ca Presedinte la Curte(CA) sauICCJ sau CC.Priveste matale absolventii de Tirg(Ocna)?Ei vor merge pe coeficient maxim in unitati,unii,da r,e bine?Dupa trei ani se vor pe functii de conducere,ce zici, e bine?
Din aceste exemple chiar nu vezi ca sintem altfel decit restul lumii?Adica la noi e dreptatea si adevarul si la ei nu?
Va saluta din sistemul exceptiilor, despre care vom mai scrie,finu'Alec u si Nasul
+1 #26 Ștefan Teoroc 23-05-2012 00:10
Nu va enervati!
Xmann, te deranjeaza limbajul lui Vaska dar nici tu nu pari sa te inspiri din Ghandi :-)
Asta cu jignitul oamenilor cand caracterizezi o organizatie, poti sa o spui si altora. Povestea este veche, divergenta nesolutionabila , iar efectele vizibile. Unii o numesc concurenta si incearca sa convinga ca produce valoare, altii mai realisti vad razboiul real care fragmenteaza personalul in tabere. Nimic nou sub soare.
Haideti sa urmarim subiectele. Avem cate ceva nou.
-2 #25 Xmann 22-05-2012 23:23
@vaks(a)
Curcile mele zisera ca nu merita sa-si piarda timpul cu tine, pentru ca nu te suspecteaza de ....inteligenta!
Si mai zisera ele ca de superagenti care se viseaza directori de penitencir,juri sti "made spiru" sunt pline puscariile Romaniei...
P.S. Daca eram din "cloaca" asta era mai bine?Oricum nu sunt "afiliat" inca,dar daca majoritatea "sindicalistilo r" sunt ca tine ,mai bine ....neutru!
O organizatie sindicala -fie ea si condusa de Dumitrascu -tu o numesti cloaca,jignindu -ti cateva mii de colegi(sau tu esti coleg doar cu cei din S.N.L.P?)
Sindicalismul din penitenciare nu se rezuma doar la Teoroc si Dumitrascu si inca 4-5 mai "artagosi" din fiecare tabara,sau s-a schimbat ceva in ultimul timp si nu stiu?
0 #24 finul Alecu 22-05-2012 22:11
Stimate d-le COD,
Daca vreti un raspuns corect ,intrebati la RUFP sau financiar la unitatea dvs. Sintem alaturi de dvs!
-1 #23 finul Alecu 22-05-2012 22:06
Stimate d-le Vaska,
Finu' Alecu va percepe ca pe un sindicalist"incruntat",bataios.
1)Unde ati gasit dvs "dreptul de a concura" ca fiind un drept "fund-amental"?
2) In limba romana se scrie si se pronunta "...mai multi" deodadata si nu odata.
3)Daca ti-o place sau nu ti-o place ,afla d-le Vaska ca nu sint penitenciare unde sa activeze agenti "mai profesionist" decit orice DASDRP deoarece ei nu au avut cinstea de a fi directori adjuncti, simultan .Este ca si cum ai compara pe Pele cu Steaua Polara.
3) De ce n-a fost concurenta la concursul ptr directori?Iti scrie finu' cind se mai imbata.Pina atunci mai citeste de citeva ori postarile de ieri si vei intelege
4) Fii si matale mai "senin",mai tolerant! Parca te-ar stringe pantofii si te superi pe toti "odata"
Va saluta cu respect, finu' Alecu si Nasul
0 #22 Un agent 22-05-2012 21:47
Citez pe Stefan Teoroc:
Inca ceva: miscarea sindicala din sistemul penitenciar este puternica si matura reprezentand un model pentru multe alte sisteme, iar cu privire la gradul de sindicalizare din penitenciare, nu cred ca suntem depasiti de alt domeniu.

Dar el de unde sa stie?Ori probabil crede ca membrii rasar din pamant.Nu Cosmine, membrii nu rasar din pamant si nici nu se pastreaza mult timp doar cu propaganda, trebuie sa vada si rezultate, trebuie sa vada ca misti ceva pentru ei.Si asta trebuie sa o faci tot timpul.O seara buna va doresc tuturor.
0 #21 Ștefan Teoroc 22-05-2012 21:10
Inca ceva: miscarea sindicala din sistemul penitenciar este puternica si matura reprezentand un model pentru multe alte sisteme, iar cu privire la gradul de sindicalizare din penitenciare, nu cred ca suntem depasiti de alt domeniu.

Google Translate

Cauta in site

 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

Google AdS