www.snlp.ro Web analytics

Avem un nou ministru

CaptureVictor Ponta a facut publica lista ministrilor din guvernul sau marti seara, intr-o conferinta de presa comuna cu Crin Antonescu si Daniel Constantin. Dati click pe numele ministrilor pentru a le accesa profilul complet.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12140586-ministrii-guvernului-ponta.htm

 

Ministrul Justitiei este Titus Corlatean 

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12140986-cine-este-titus-corlatean-surpriza-ministerul-justitiei.htm

 

Sursa: www.hotnews.ro

14 COMMENTS

  1. Vom vedea ca nici acest ministrul (USL) nu va reusi sa starpeasca, asaneze MAFIA din sistemul ANP. Un sistem foarte bine pus la punct, format si specializat in furtul banilor publici.

    Suntem turma nimanui, coordonati si condusi de TALIBANII SISTEMULUI, cata minciuna si perversitate au in capul lor acesti „conducatorii „, care nu au nici o legatura cu munca din Penitenciare, munca lor este bazata pe smecherii (intimidarea si prostirea salariatiilor, cei mai buni prieteni ai p.p.l. prin acordarea tuturor favorurilor solicitate de acestia) salariati numiti in posturi caldute fara pregatire (compromisi profesional) oamenii de incredere ai celor care ne conduc.

    Ca sa promovezi examenul de director intr-o unitate Penitenciara trebuie sa sustii un proiect de management european in domeniu, ce, care domeniu ?!?! ( cum ciupim banii publici cat mai rapid si usor fara urmari si dureri de cap ) proiectele prezentate in fata comosiilor de examinare nu vor fi niciodata aplicate in realitate (reale) doar proiectele ascunse vor fi realizabile care se vor reflecta in luxul si bunastarea lor si a salariatiilor „destepti” ( compromisi ).

    UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ???

  2. Indiferent cine ar fi, va avea viata grea. Nu-l voi analiza pe Liviu Pop, am interactionat mult prea putin cu el dar indraznesc un fel de silogism logic putin extins:

    1. Cea mai grava problema de natura sindicala se inregistreaza in invatamant (nr f mare de sindicalisti, cuantum mare drepturi neacordate)

    2. Principala provocare a noului guvern, in zona de dialog social si sindicate este in invatamantul

    3. Liviu Pop reprezinta ca secretar general cea mai mare structura sindicala din invatamant

    4. Dialogulul social i-a fost lui… Liviu Pop / sa se descurce 🙂

  3. Stimate just,
    Sa nu uiti just!Politica este o c…!Numirile in orice domeniu ,in Romania ,nu se fac pe principiul meritocratic!Economicul conduce politicul!Romanul moare cu speranta!Asa sint romanii!Nenorocirea este ca toti au drept de vot!
    Ai sa ajungi la vorbele lu’finu’Alecu,dar mai tirziu!Te saluta ,cu speranta unei comunicari civilizate ,fara ura si prejudecati,finu’Alecu si Nasul

  4. Din punctul meu de vedere pare neinspirata numirea lui Liviu Pop in fruntea acelui minister. Era necesara stabilirea unor parghii de dialog social in interiorul Guvernului dar, totusi, numirea unui specialist in ale comunicarii sau chiar a unui politician cu astfel de abilitati era mai nimerita.

    Argumentez cele de mai sus pe urmatoarele considerente:
    1. Tendinta de a nu fi impartial tinand cont de „culoarea” sindicala;

    2. Riscul major de semnare a unor acorduri de neagresiune. Se cunoaste faptul ca in cei 22 de ani de democratie in Romania, semnarea acestor acorduri de neagresiune (anii 2000 – guvern PSD) au dus la blazarea miscarii sindicale, timp in care erodarea increderii din partea simplilor membrii a culminat cu situatia in care lideri sindicali importanti au dat miscarea sindicala pe politica.

    Necesitatea reprezentarii si promovarii intereselor sindicatelor in Romania este evidenta dar acest lucru nu se materializeaza prin accederea unor lideri sindicali pe pozitii de membri ai Guvernului, ci prin implementarea unui Cod de Dialog Social sanatos bazat pe reglementari bine definite.

    3. Riscam sa ne trezim din nou cu acele „cadouri” nesustenabile pentru economia unei tari.
    Traim vremuri in care constientizarea unui raport corect munca – beneficii trebuie sustinut ca atare daca nu dorim sa ne intoarcem cu multi ani in urma.

  5. Stimate d-le Presedinte,
    Asa ne resemnam in fata sortii, ca nimeni nu e de neinlocuit,dar oamenii buni „traiesc” putin .Ma uit mereu peste comentarii si nu-l mai gasesc pe d-nul Nicusor Cucu,care mi-a facut o impresie buna .A cedat probabil sau vrea sa e protejeze de …Nu-i mai etichetez !

  6. Nu stiu cine-l mai regreta sau cine se bucura. Am transmis o impresie personala. Nimeni nu este perfect, nimeni nu este de neinlocuit. In aprecieri, m-am raportat la experienta pleiadei de secretari, subsecretari de stat si consilieri care, in ultimii 6 ani, au avut competente sau incompetente in sistemul penitenciar.

  7. Stimate d-le Presedinte,
    Probabil ca d-l Dobrica va ramine in memoria celor care l-au cunoscut ca un om deosebit.Se pare ca nu simteti sinteti singurul care-l regreta.Va mai scriu inca o data( si de cite ori va fi nevoie )ca istoria se repeta!Mai ales la romani..Ne invirtim ..pina nu mai putem.Pina la urma vom accepta ceea ce acum ni se pare obscur.

  8. Dl Dobrica a adus in sistemul penitenciar via MJ un aer de-a dreptul exotic, prin comparatie cu ceea ce am avut pana acum.

    Cooperarea a fost scurta dar intensa. Ne vom aminti cu placere de aceasta perioada, precum si de infuzia de dialog si de transparenta administrata.

    Posibil ca punctul meu de vedere sa fie strict sindical si neimpartasit de cei pe care s-a pus presiune, caci s-a pus, insa chiar si per ansamblu, rezultatele, atat cat puteau fi ele obtinute in termen scurt, s-au vazut.

    In ce ma priveste, dl Dobrica m-a surprins nu o data. A fost bulversant uneori sa primesc de la dansul telefoane matinale (ori chiar nocturne), poate si in zi de week end, pentru a dezbate articol cu articol cate un proiect. A fost surprinzator pentru mine ca un subsecretar de stat MJ sa citeasca cuvant cu cuvant toate documentele de interes intr-o speta sau sedinta.

    Lucrurile acestea nu s-au mai intamplat si ma tem ca nici nu vom mai avea parte de ele. In trecutul nu prea indepartat a trebuit sa luptam sindicaliceste, inclusiv fluierand pe trotuarele din fata ministerului, revendicand calitatea de partener social, cerandu-ne dreptul de a fi informati si consultati. Speram ca acele vremuri sa ramana istorie dar pe de alta parte nici nu ne temem de revenirea lor

  9. Noul ministru ar trebui sa-i aiba putin in vedere si pe judecatorii delegati , au c-am inceput sa-si faca de cap .

  10. Cand aveam si noi un secretar de stat responsabil,deschis la minte si dialog cu sindicatele,a cazut guvernul cel huleam cel mai mult .Ce sa eacem sa ne bucuram sau sa ne ingrijoram ca in loc nu va veni acelasi tip de om?
    Cred ca trebuie sa ma opresc ca nu prea imi sta in fire sa laud conducerea,puterea pt. ca de multe ori s-au purtat ca serpi veninosi cu mine. 8) ,inluzand si presedintele FSANP in gasca serpilor vechi batrani si nemilosi.

  11. From: Petronel Dobrică
    Sent: Thursday, May 03, 2012 11:07 PM
    To: LG.Bran
    Subject: Re: CU DEOSEBITA CONSIDERATIE !!!

    Stimate domnule Bran,
    Reactia Dvs-ca si alte reactii primite in ultimele ore- mă bucura mult. As fi ipocrit dacă n-as recunoaște. Am avut si am încă, ca orice om normal, anxietati. M-am gindit totdeauna ca pot gresi; sa-i ascult pe ceilalți, îndeosebi pe cei care păreau sa aibă alta părere decit mine, a fost firesc si necesar. Asta m-a ajutat mult; chiar dacă pare nedrept, tind sa fiu mai recunoscator celor care n-au fost de acord cu mine.
    Mandatul meu a luat sfârșit. Nu puteam face nimic fără suportul lui Catalin Predoiu; finalul mandatului sau este, in mod natural, finalul scurtei mele contribuții din aceasta poziție institutionala. A fost un privilegiu sa lucrez cu domnia sa.
    Sistemul va merge mai departe. Am cunoscut foarte mulți oameni de valoare in sistemul penitenciar; sint convins ca cei pe care nu i-am cunoscut sint mult mai numerosi. Dincolo de educație formala si de poziția institutionala, inteligenta si sufletul sint mai importante.
    Pot părea sentimental si idealist dar trăiesc cu încrederea in bunatatea si onestitatea oamenilor;depinde de dvs sa impuneti in politicile publice valorile derivate. Aveti libertatea mijloacelor; fermitatea si buna-credinta nu sint contrastante.
    Voi ramine un spectator-angajat de pe alta poziție; nu știu ce-mi rezerva viitorul.
    Va rog sa-mi faceți un serviciu: sa postati acest mesaj pe site-urile celor doua organizații sindicale. Ar fi pt mine o mare bucurie: m-as adresa foștilor mei parteneri, pt ultima data, prin intermediul unui coleg comun.

    Petronel Dobrica

    Trimis de pe iPhone-ul meu

  12. Stimati concetateni,
    Este prea cunoscut faptul ca increderea romanilor in justitie scade in fiecare an.Cine e cel mai bun ministru ,cind nu se aplica principiul meritocratic,ci,cel al apartenentei politice?
    Daca ne referim si la inchisori,avem experienta cu unul care a provenit din sistemul cu doua fete..A fost el cel mai bun de pina acum? Asa ca e greu de anticipat…cine e cel mai potrivit.

  13. Ce-i drept, nu stiu de ce Ponta a facut o asemenea alegere la Justitie. Corlatean este un politician bun si un om responsabil din cate am citit si constatat dar ar fi fost mai indicat pentru externe.

    Nu stiu ce va putea realiza in justitie cat timp parghiile acestui sistem sunt totusi manevrate de oameni specializati in domeniu.
    Parerea mea e ca, cunoscand cat de cat miscarea politica si urmarind cu atentie nuantele acesteia, Predoiu ar fi fost de recomandat totodata impunandu-i-se niste masuri de luat in cel mai scurt timp: lobby in vederea schimbarii procurorului general al Romaniei, avocatului poporului si infiintarea unui centru/sistem gen SRI (cu responsabilitati similare) pentru monitorizarea activitatii magistratilor.

    Vis-a-vis de penitenciare, lucrurile par relativ simple in conditiile in care ar exista o investitie eficienta atat in oameni cat si in infrastructura. In fapt, sunt doua elemente esentiale pentru orice sistem…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)