www.snlp.ro Web analytics

Despre sporuri, norme si bacili

plamani-tbc-thumb-540-0-192Pe data de 24 aprilie 2012 la ora 15,00 are loc o sedinta organizata la sediul MJ pe tema Proiectului de OMJ privind acordarea sporului pentru TBC. SNLP si-a anuntat participarea si a transmis observatii:

Buna ziua

La sedinta de maine SNLP va fi reprezentat de subsemnatul si de Mihaela Neacsu – prim-vicepresedinte.

Cu privire la proiectul de ordin transmitem urmatorul punct de vedere, in pregatirea dezbaterilor:

Intelegem ratiunile de tip bugetar care motiveaza elaborarea si eventual adoptarea ordinului dar atragem atentia asupra necesitatii respectarii cadrului legal, prioritate semnalata de SNLP si anterior:

http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/406-stimati-angajatori-dragi-ordonatori.html

http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/412-mj-a-dat-curs-solicitarii-snlp.html

Conform legislatiei in vigoare, ANP si MJ  aveau obligatia de a initia elaborarea Regulamentul prevazut la art. 21 din L. 284/2011, urmand ca acesta sa fie aprobat prin HG, normele pe care ordonatorul principal le-ar fi emis ulterior incadrandu-se cu imperativitate in prevederile Regulamentului.

Este adevarat ca Legea nr. 284/2011 permite ordonatorului principal de credite, chiar in lipsa Regulamentului susmentionat, sa emita norme de aplicare pentru acordarea de sporuri din alte domenii de activitate, personalului din sistemul penitenciar care se afla in situatii similare, dar nu suntem siguri daca ordonatorul principal invoca aceste prevederi intrucat proiectul in discutie nu pare sa se incadreze in limitele prevazute de acestea.

Fundamentarea proiectului de act normativ in dezbatere nu a fost de natura a ne edifica cu privire la temeiul legal si nici din punct de vedere al practicii similare constatate in alte unitati sanitare din reteaua MSP (nu ca acesta ar fi cel mai relevant argument), asa cum organizatiile sindicale au solicitat (DM ANP a sustinut ca sporul TBC se acorda in mod diferit in reteaua MSP, fara insa sa avem aceasta certitudine).

Prin urmare SNLP constata ca suntem aproape de jumatatea trim. II al anului 2012 si inca nu au fost emise norme pentru salarizarea aplicabila de la data de 1 ianuarie 2011, optandu-se pentru un ordin care reglementeaza un singur spor pentru conditii de munca, este drept, intr-o zona prioritara in care s-au constatat probleme la plata salariilor.

Nu ignoram solutionarea problemei sporurilor de fidelitate si confidentialitate si apreciem implicarea MJ in acest sens, insa suntem de parere ca domeniul sporurilor pentru conditii de munca este unul deosebit de sensibil care trebuie reglementat atent.

Propunerea SNLP se incadreaza in aceeasi nota cu solicitarile inaintate MJ anterior,privind necesitatea corectarii de urgenta a situatiei salarizarii personalului din sistemul penitenciar, in integralitatea acesteia si in ordinea stabilita de legislatia in vigoare.

Nu in ultimul rand reamintim ca normele de salarizare includ si prevederi care in alte institutii publice au fost emise in urma cu peste un an, conferind personalului implicat in proiecte europene dreptul de a primi o majorare de pana la 25 de clase salariale, ori celor care acorda viza CFP a unei majorari de pana la 4 clase salariale si lista poate continua cu majorarea de 50% a salariului de baza pentru lucrari de exceptie, majorarea cu pana la 3 clase salariale pentru titlul de specialist de clasa, cu coeficientii superiori ai functiilor de agent cu studii superioare, toate acestea fiind o parte dintre drepturile prevazute de noua legislatie, posibil de acordat dar neaplicabile in lipsa normelor, fara o perspectiva clara.

Legea nr. 284/2011 – extrase

ART. 21

Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexele nr. I – VIII, precum şi condiţiile de acordare

a acestuia se stabilesc prin regulament elaborat de către fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară – administraţie, sănătate, învăţământ, justiţie, cultură, diplomaţie, de către instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi de către autorităţile publice centrale autonome, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare, fiecăreia dintre instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională sau autorităţile publice centrale autonome, cu avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor Publice şi cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative domeniului de activitate.

 

Anexa VII

(2) Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil beneficiază de următoarele sporuri, în funcţie de condiţiile de muncă:

    a) pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;

    b) pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;

    c) pentru activităţile care solicită o încordare psihică foarte ridicată, un spor de până la 15% din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

(3) Locurile, condiţiile de muncă şi operaţiunile, precum şi procentele de acordare se stabilesc

prin ordin al ordonatorului principal de credite, în limita prevederilor din regulamentul elaborat potrivit prezentei legi, având la bază buletinele de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autorităţile abilitate în acest sens.

ART. 13

(1) Dispoziţiile legale prin care sunt stabilite sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi de natură salarială pentru personalul din alte domenii de activitate din sectorul bugetar se aplică şi personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil care se află în situaţii similare, indiferent de tipul unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, cu avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

(2) Normele de aplicare se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.

 

ART. 7

    (1) În raport cu condiţiile în care se desfăşoară activitatea, pot fi acordate, pentru personalul din unităţile sanitare şi unităţile medico-sociale salarizat potrivit prezentei anexe, cu respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de sporuri:

    a) pentru activităţile care se desfăşoară în unităţile de urgenţă neurovasculare, în secţii şi compartimente de neurologie şi neurochirurgie şi care solicită o încordare psihică foarte ridicată, precum şi pentru personalul din unităţi, secţii şi compartimente de boli infecţioase, neonatologie, săli de naştere şi din laboratoarele de analize medicale, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase, un spor de până la 25% din salariul de bază;

    b) pentru condiţii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologică, TBC, SIDA, dializă, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular şi neurologică, psihiatrie, medicină legală, asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar, acordată prin serviciile de ambulanţă şi structurile de primire a urgenţelor UPU – SMURD, UPU şi CPU, secţii şi compartimente de ATI şi de terapie intensivă, secţii şi compartimente de îngrijiri paleative, personalul încadrat în blocul operator, în punctele de transfuzii din spital, în laboratoarele de cardiologie intervenţională, în laboratoarele de endoscopie intervenţională, precum şi medicii de specialitate chirurgicală, epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de Ministerul Sănătăţii, cuantumul sporului este de 45 – 85% din salariul de bază. Nivelul sporului se stabileşte de conducerea fiecărei unităţi sanitare cu personalitate juridică de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli;

    c) pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;

    d) pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;

    e) pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau generator de radiaţii, un spor pentru condiţii periculoase de până la 30% din salariul de bază, diferenţiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la categoria a II-a, 20% la categoria a III-a şi 30% la categoria a IV-a;

    f) pentru unităţile sanitare cu specific deosebit, stabilite de Ministerul Sănătăţii, un spor de până la 15% din salariul de bază;





Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

34 COMMENTS

  1. Stimati concetateni,
    Mai sint cite unii,putini,e drept,carora li se pare ca sint destepti rau si trebuie sa iasa si ei saracii din anonimat.Ce tebuie sa faca ?Sa-si aleaga pseudonime”reprezentative”si sa critice orice,fara a avea ceva argumente.Chiar nu inteleg ce doresc cei doi „critici”(fata cu prenume frantuzesc si „baiatul dreptatii”)!Daca nu va place ce scrie finu’Alecu ,nu cititi!Daca stiti si voi ceva ,postati,ca oricum nu va ia in seama nimeni!Daca nici asa nu va trece mai e o solutie!

  2. 😆 nici acum nu ati incetat cu blestemata asta de 407? chiar trebuia sa merg la rodbav!aveam sa ma distrez pe seama marilor finantisti ai sistemului ! dar cea mai mare curiozitate care ma incearca, se refera la faptul ca, tare as vrea sa stiu daca sunt macar doua puscarii care aplica identic ce au invatat la rodbav. pt ca la noi sunt trei si…. :-* 😥 😡

  3. Alecuta !

    Las-o balta ca mai bine-ti sta pe imas rumegand decat sa incerci abordarea acestu Proiect. Hai ca te las in fericirea ta cu tot cu vacarul care te-a priponit in ironia sortii….

  4. Stimata d-na Julian(cu „n” nazal),
    Pai.. ce asteptati de la finu’Alecu, propuneri?Inca n-a „rumegat la rece”!

  5. Alecu !

    Uite propunerile pentru Codul Muncii:

    – obiectivele de performanta (art. 261, art. 262)
    – perioada de proba (art. 31-33)
    – contractul individual de munca pe perioada determinata (art. 82-87)
    – munca prin agent de munca temporara (art. 88 – 102)
    – durata maxima legala a timpului de munca (art. 114)
    – munca suplimentara (art. 120-124)
    – jurisdictia muncii (art. 266-275)

  6. Bine ca ai aruncat tu cu ultima insulta si iti anunti retragerea !
    Eu accept sa nu mai impartasesc la randul meu un dialog cu un individ la cat de sarcastic atat de neconvingator in ale bunului simt.

  7. Stimata d-na (d-ra) Julian,
    1)Tin sa va comunic ca n-am reusit sa scot prin litere „N-ul nazal”specific francezilor.
    2)Daca si dvs va mai pricepeti la limba romana ..poate la cea din gura,aia cu papile gustative si muguri gustativi,sau poate aia de la pantofi!Scrieti dvs cu „sunt” ca stabunicul Mihai sau Ion,eu vreau sa scriu cu „sint”.Am eu asa o dambla,am voie?
    3)Uite asa sinteti voi,unii,doriti schimbarea schimbarii!Daca sinteti asa de interesa(n)ta intre ale muncii,ce noutati absolute aduce al 3-lea Cod al muncii,ca n-am timp de rumegat?
    4)Se vede clar genul dvs!Nu ati inteles nici acum D407,poate veti intelege Codul muncii!!!Este o vorba:poale lungi,minte…
    Nu va mai raspund la insulte,am lucruri mai bune de facut!
    Va saluta cordial,finu’Alecu si Nasul

  8. Stefan, imi asum aciditatea cuvintelor adresate lui Alecu si imi cer scuze daca comportamentu a deviat de la princiipiile unui dialog normal.

    Desi pare sa fie un subiect incheiat, Decizia 407, producand efecte de ceva timp, creeaza un haos de interpretari.
    Pentru rezolvarea acestei chestiuni, trebuie renuntat la adresa privind acele precizari asupra D407, mai exact punctele 2 si 3 din aceasta. Cat timp exista un art.3 al D407 nu inteleg de ce atatea formule de calcul…

    Cele doua puncte, 2 si 3 pot fi inlocuite cu o formula urmata de o precizare clara si anume:

    Ttml – Fti = Ts + Tsl, cu precizarea ca, in situatia existentei timpului lucrat in zi de sarbatoare legala sau zi in care conform legii nu se lucreaza, acesta va fi recuperat in termen de … fara acordarea sporurilor aferente. (pentru a evita dubla compensare)….

  9. Sunteti doi utilizatori interesanti. De ce va rafuiti? Este pierdere de energie. Parerea mea

  10. Alecu !

    1) Daca te folosesti de limba romana macar fa-o responsabil fata de aceasta: Julienne in franceza nu se pronunta Julian in romaneste. Eventual te-ai putea folosi de „e” in loc de „a”.
    Pe de alta parte, „sint” nu se mai foloseste cam din ’89 incoace. Ti-ar pica bine sa te folosesti de „sunt”… Dar, totusi nu as dori sa-ti fac analiza pe text….

    2) Daca ai nelamuriri in privinta necesitatii modificarii Codului Muncii, asa realist si nu idealist dupa cum te consideri, ar cam trebui sa intelegi de ce trebuie modificat. Insa un rationament „lucrat” pe baza unor lucruri gresit intelese nu-ti permite sa vezi mai departe decat iti este limita.
    Iti aduc la cunostinta ca actualul Cod al Muncii este unul de natura a persifla societatea in ansamblul ei. Problema ta e ca tu nu intelegi asta si le rumegi la rece ca orice individ care pur si simplu parereste fara a fi informat in prealabil.
    Presupun ca, macar la momentul in care iti va parveni proiectul de modificare a Codului Muncii conceput de BNS, vei avea aplecarea spre a-l studia, pentru a putea sa-l sustii cu o semnatura.

    3) Pontul pe care ti l-am dat cu privire la Decizia 407 a tinut de sfera interpretarii si in niciun caz de o aplicabilitate directa in sfera CO. Insa, dupa cum probabil am mai afirmat, e usor sa rumegi la rece decat sa tratezi lucrurile apeland la un minim efort neuronal.
    Iti repet: acele ore pe care le vei sta acasa datorita faptului ca ai muncit anterior intr-o zi de sarbatoare legala, considera-le ca pe un CO. E greu ? Hai ca poti mai mult…

  11. Stimata d-na(d-ra) Julian,
    Sa trecem mai departe(nu sintem la” romanii au talent)”:
    3)Chiar nu ma intereseaza tehnica legislativa!Ca sa concepi ceva trebuie sa ..poti!Finu’ e impotent si-i lasa pe cei potenti.Noi veniram cu suficiente propuneri,care, daca nu va intereseaza..ne resemnam.Vazuram suficiente proiecte aflate in dezbatere publica..si au ramas la fel.
    4)Tot ce noi am propus e fundamentat.Daca aveti neclaritati va stam la dispozitie.
    5)Am dorit sa scriu ca nu sinteti coerenta.
    6) Referitor la ..pont..mi-ati dat o poanta!Decizia nu e ..HG! Adica sa am co suplimentar prin decizie sau…prin pontul dvs!Ha!Va inteleg ca aveti sex feminin! Procedati ca unii:daca ei ma prostesc..sa-i prostesc si eu!Ha!
    Ca la noi la nimeni:decizie care are nevoie de norme de aplicare,elaborarea unui regulament de aplicare a regulamentului…etc
    Va saluta ,fara pont,finu’Alecu si Nasul

  12. Stimata d-na (d-ra)Julian,
    Va marturisesc ca incerc sa am intelegerea si rabdarea dictate de politete.
    1)Nu va pocesc pseudonimul!Este doar pronuntia romaneasca a a prenumelui francez „Julienne”.Finu’ doreste o conversatie in limba romana,daca doriti si in franceza.Sper sa ne intelegem!Daca dvs sinteti de gen opus pseudonimului,scrieti-o!
    2)Poate sint confuz,dar despre ce societate vorbiti?Asta romaneasca?Cititi otira istorie si dupa aia va convingeti! De ce e Caragiale mai actual ca oricind? De ce se repeta istoria?Sint realist si nu idealist!
    La punctul 1 aveti un simt dezvoltat al satirizarii .Vorbim de o constanata a legilor,cu unele amendamente ,sau de un hatis al legilor care se abroga una pe alta sau fac trimitere una la altele?De cite ori sa modificam Codul muncii?
    De ce cred ca nu sinteti de gen feminin si doriti sa ma sicanati,asa ..ca sa va aflati in actiune?
    Doriti sa facem o comparatie intre societati?Adica intre Vest ,Japonia si altii!
    Sa stiti ca revin!

  13. Stimate Fin a lu’ Alecu !
    Insisti a-mi poci nick-ul. Dupa cum observi, „Julian” nu are nicio legatura….

    1) Legile, in general, sunt facute de oameni seriosi, respectabili si responsabili in acelasi timp. Daca nu este asa atunci categoria acestor oameni sunt reflectia perfecta a societatii din care faci si tu parte.

    2) Legea nu este proiect, intr-adevar ! Dar pana legea sa devina lege trebuie sa fie proiect. Ca sa te nasti, cineva a trebuit sa te conceapa…
    Legea nu-i tocmeala, intr-adevar ! Insa repet: pana devine lege e cam tocmeala, nu crezi ?

    3) „Mai activ decat voi toti” nu implica doar avantul cu care postezi ! In plus, ce proprui trebuie sa aiba un fundament. A propune doar pentru a face conversatie nu cred ca ajuta pe nimeni. Din contra…

    4) Propozitiile intr-o fraza pot fi atat pozitive cat si negative. Trebuie doar sa urmaresti rationamentul in intreg contextul.

    In alta ordine de idei, ai propus luarea in seama a posibilitatii acordarii a mai mult de 7 zile CO suplimentar. As putea sa-ti dau un pont. Gandeste-te la faptul ca din Decizia 407 pe care ai tot analizat-o se pot desprinde zile in plus la CO. Considera acele zile libere acordate pentru Tsl ca zile de CO. Problema e ca unii vor cu mult mai mult decat le dicteaza bunul simt. Si putem dezbate daca doresti. E drept ca trebuie modificat ceva in procedurile de punere in practica a Deciziei.

    4)

  14. Stimate(a) d-le (d-na) Julian,
    Ptr persoanele feminine am mai multa intelegere.Dvs carui gen apartineti?
    Nu vreau sa intram in teoria generala a dreptului.
    Haideti sa lamurim lucrurile:
    1)Legile sint facute de oameni seriosi si respectabili!!!?
    2)Legea nu-i proiect,adica unde-i lege nu-i tocmeala!Legea este o regula de conduita,generala,obligatorie…etc.Doresc sa cunosc legea,dvs nu?
    3) Particip mai activ decit voi toti la viata sindicala,dovada fiind multiplele comentarii si incurajari din partea mea ptr voi ,de a posta.
    V-am propus subiecte de dialog la care nu doriti sa participati.Cei mai multi m-au criticat aiurea.
    4)Propozitiile care compun frazele dvs sint contradictorii :daca prima e pozitiva ,a doua e negativa.
    5)Cu modestie ,va marturisesc ca sint pretentios cu toti,inclusiv cu mine.
    6)Comentariile mele nu sint „de tot felul”,ci,sint pertinente,punctuale,care trebuie rezolvate.
    Va saluta ,finu’Alecu si Nasul

  15. Observ Finule lu’ Alecu ca esti destul de insistent cu comentarii de tot felul si bine faci ca esti activ.

    Subtil, ai afirmat ca ai nevoie de legi si nu de proiecte. Ei bine, legle vin de pe urma unor proiecte la care muncesc o gramada de oameni seriosi si respectabili. Si muncesc pentru un bine comun. Daca ignoram acest lucru tunci ar fi bine sa ne autoignoram in viata sociala.

    Aproape de fiecare data, ca sa ajungem sa intelegem o lege ar trebui sa vedem ce a stat la baza infiintarii ei. Ceea ce tu ai afirmat intra intr-o contradictie totala. Nu te intereseaza proiectul, in schimb, legea da. Pai de ce ar trebui sa te mai intereseze legea cat timp nu dai importanta criteriilor care au stat la baza infintarii ei ?

    Nu te supara pe mine dar nu poti considera ca participi la viata sindicala daca implicarea este zero. Dupa cum postezi aici se pare ca te-ar interesa activitatea sindicala si presupun ca ai avea si niscaiva pretentii de la tine.

  16. Stimate d-le(d-na) Julian,
    Finu’Alecu nu stie daca pseudonimul este de gen masculin sau feminin,departe gindul de a va jigni.Aveti maxima dreptate, dupa capul finului.Fiecare sector de activitate are specificul lui si comparatiile la co si salariu sint greu de facut.Este ca si cum ai compara pe Silviu Lung senior cu Necula Raducanu.Finutu,baiat fin ,vru sa-i raspunda unui tip ce se dorea intelectual,sa nu-l lase nedumirit.Mai sint unii care din dorinta dorintei se baga in discutii grele,anoste.”Asa-i romanul cind se veseleste”…
    In alta ordine de idei, noi,gardienii ,sintem noi si ne comparam intre noi.Am convingerea ca stiti pe cine au dat vina romanii ptr soarta lor..pe romani..pe popoarele migratoare,pe turci..pe..pe…da’ e o alta discutie.Va saluta ,fara a avea nevoie de proiect,ci, numai de lege,finu’ Alecu si Nasul

  17. Stimati concetateni,
    Finu’ Alecu e nespus de bucuros ptr faptul ca unii dintre dvs au inteles cita nedreptate este in lumea asta (si a puscariilor).Mai e cite una (persoana)care nu stie si nu vrea sa inteleaga realitatea,nu mai vorbesc sa accepte sa piarda privilegiile.Va saluta niste amariti ai sistemului cu 2 fete,finu Alecu si Nasul

  18. Varianta CO pentru dascali e bine sa o lasam de o parte si sa ne intereseze partea noastra. Prin tot felul de comparatii am ajuns sa dam satisfactie unora ca Basescu, creand un razboi intre clasele sociale pe care ne va trebui mult timp de acum incolo sa-l amelioram.

    De curand, BNS a lucrat la un Proiect de modificare a Codului Muncii, proiect care echilibreaza raportul intre drepturile si obligatiile salariat/angajator. Acest proiect va trebui sustinut si prin intermediul unor liste cu semnaturi ale tuturor membrilor BNS si, daca cineva este interesat ce cuprinde acest Proiect vi-l pot pune la dispozitie. E bine sa informati din timp membrii filialelor SNLP in care activati cu privire la acest proiect.

  19. Vineri, in agenda SNLP s-au suprapus 3 activitati: comisia de dialog social MJ, comisia mixta MJ si adunarea generala a filialei SNLP Penit spital P Alba. BEx SNLP si-a impartit sarcinile si le-a acoperit pe toate. La ambele comisii din MJ a participat Mihaela Neacsu care reprezinta si BNS ca titular in Comisia de dialog social. Nu stiu exact la care comisie te referi, dar ti-am raspuns in detaliu. Eu am fost la Poarta Alba.

  20. de ce nu ati fost la sedinta comisiei de dialog social. dl TEOROC? unde ati fost plecat?

  21. @concediu
    Cel cu vechime de 42 !!? de ani primeste concediu 29 zile lucratoare sau calendaristice ?
    Ex.- daca sunt calendaristice si le ia „legate „( la fel si noi) are clar mai putine,insa daca sunt lucratoare ,calculeaza si tu putin….
    Are dreptate finu’ ca sunt inca multi care nu inteleg diferenta intre cel care lucreaza bott-a- bott cu hotu’ (ce zici de minivacanta de acum???) si cei care sunt la tura…

  22. Domnule Concediu(suplimentar),
    Stii matale cit concediu au dascalii(nu aia din biserica)?Aproape150 zile,adica aprox 5 luni pe an.Ca zic ei ca in vacantele scolare sint in activitate ,ca de fapt ei nu sint nici in concediu,nici in vacanta..e vrajeala!Stii cite ore fac ei pe saptamina,efectiv?Ca spun ei ca restul reprezinta studiu…Sa te vad daca mai ai greata de dinainte!Stii reteta! Te saluta fara greata,finu’Alecu si Nasul

  23. Stimate d-le Concediu,
    Nu vreau sa cobor nivelul dialogului.Daca poti sa fii om,dovedeste-o!
    Hai sa-ti explic!
    1)Nu au avut loc concedieri din 2 motive:a)sistemul are personal insuficient in operativ,incadrarea fiind sub 60%.Dovezi-nr mare de ore suplimentare efectuate de turisti;volumul mare de munca prestate de cei din operativ(toate misiunile s-au facut cu personal subdimensionat)b)nu s-a dorit relocarea sau „cineva” i-a pedepsit pe altii
    2)Ce sporuri sa le mai iei celor care le primesc in conformitate cu legea?
    Adica MAI-ul a pierdut sporuri?
    3)Am 2-3 mild de neuroni,daca vrei ti-l arat pe cel mai mare si poti sa-i numeri!Iata ca eu gindesc cu toti,eu cred altceva de matale!
    4)Noi avem 45 de zile co calendaristice si lucram la grupa 1 de munca.Cel care are 42 ani vechime la aceeasi grupa,are 29 zile co la care se aduga simbetele si duminicile sau sarbatorile legale.El va totaliza tot 45 zile co. Ca matale nu studiezi otira ,se vede!
    5)Daca ti-e greata(poate de tine)stii ce trebuie sa iei!….Bafta si pofta buna!
    Te saluta la maxim,finu Alecu si Nasul.

  24. Pt.#10 Concediu 28-04-2012 12:43
    da, 29 de zile nelucratoare asta poate insemna 37-38 de zile depinde de luna,adica cat noi zi de zi fara cele 7 zile suplimenatre care se acorda la toti,totusi baremul cu 10 ani vechime e valabil la noi la alte institutii de sta nu este valabil. La noi care au sub 10 ani au mai putin co decat civilii care au 29 zile lucratoare adica 37 calendaristice?Cu Co fata de alte instituii stam foarte bine ,in comparatie cu politia,jandarmeria etc dar asta nu inseana ca nu se poate mai bine.Finu Alecu nu este obiectiv in comparatii dar simte ca trebuie mai mult,ca-l injura hotul,ca-l amneinta,ca sefii pun presiune stilul lui Bala etc si e normal sa ceara mai mult. 8)

  25. Cam gretos la exprimare mai Finule !
    Eu inteleg ca matale adulmeci 14 zile de CO suplimentar insa realitatea, dupa cum ti-am mai spus, este cea pe care matale nu doresti a o „inghite”. Realitatea este ca, in conditii vremelnice ale vietii sociale, totusi sistemul penitenciar nu a fost atins de concedieri in masa, nivelul sporurilor a ramas intact cu unele mici exceptii si, in general, stam bine dupa furtunoasa interventie a clasei politice in tot ce a insemnat institutii de stat.

    La varsta pe care o ai presupun ca beneficiezi in total de 45 de zile de CO. Reverbereaza neuronul matale la acest numar de zile in vreun fel in conditiile in care, spre exemplu, un om cu o vechime de 42 de ani in campul muncii din afara sistemului penitenciar beneficiaza de 29 de zile CO ?

    Eu inteleg apetenta pentru a obtine maximul dar faptul ca nu apelezi si la un rationament de bun simt ar cam trebui sa te puna pe ganduri…

  26. Stimate domnule Concediu,
    Daca matale esti in „realitate”,inseamna ca finu’este Emil Cioran!Este vorba de limitarea unui drept, ca asa au crezut unii ca matale intr-o „realitate” virtuala.Fratioare,nu mai tine cu prostiile!Hai sa-ti spuna finu’una:daca din 100 de romani ca matale, 99 nu au nicio gaina iar unul are100, inseamna ca ,dupa statistica, avem toti cite o gaina.FALS,ma baiatule.!Stii cum e corect?Spune tu, (i)realistule!
    Pai, ce a cerut un „geniu”?Citeva ore libere la Pasti si Craciun !Ha,ha… si iar ha!
    Unii dau la schimb multa transpiratie,efort si stres,altii nimic.De ce?Din cauza statisticii de mai sus!
    Te saluta virtual,fara co suplimentar,finu’Alecu si Nasul

  27. Putini inteleg aspectul asta, Stefan ! Multi nu se raporteaza la o realitate, din pacate, nu tocmai favorabila. Si tot atat de multi se inghesuie sa ceara fara a da nimic in schimb…din pacate….

  28. Stimate d-le Presedinte,
    Finu’Alecu va doreste putere de lupta si nu de „plusare”.Asta le-o doreste pokeristilor!Daca HG da 14 zile,OMJ al MM da 7 zile.Hai bre,curat murdar!.Pai ,de ce nu inchidem puscariile de la 27/04/2012pina la 02/05/2012,ca toti sintem bugetari?Vremurile potrivite au fost cind SD-ul era mare DGA?Deloc. Dar de ce toti sintem fpss,ca art 3 consacra altceva?Aici, ati plusat ?Va saluta fara a plusa ,finu’Alecu si Nasul

  29. Prin HG – pana la 14 zile. Noi avem 7 prin OMJ. Am incercat sa plusam dar nu prea mai sunt vremuri portivite.

  30. Stimati concetateni,
    Putem beneficia de 14 zile de co suplimentar?Da,este prevazut in lege.De ce nu se acorda,ca d-na MM nu mai e ministru?Adica e mai tare un OMJ ca o HG?Lucram toti in aceleasi conditii si trebuie sa avem toti 7 zile co?
    Finu’Alecu crede ca sporul de noapte se acorda in cuantum de 25%din salariul de baza ptr toti angajatii ce lucreaza in astfel de conditii.Oricum ,nu asta e important.Nu ar fi important sa se stabileasca o norma de lucru?Adica citi ppl sa-i revina unui supraveghetor sau cite activitati poate desfasura simultan?Cite ore poate sta in picioare si daca poate lua masa sau mai bine maninca cind ajunge acasa?Daca pe o sectie sint si altfel de ppl ,,sporurile tebuie acordate dupa conditiile de lucru.Voi ce spuneti?
    Stiti unde sint banii ptr primele de vacanta?Stiti unde sint banii ptr mariri(nu reveniri) de salarii? La altii..Va saluta, cu spor de munca ,finu Alecu si Nasul

  31. Stimate domn O(leg),
    Eu cred ca esti de rea credinta,lumea a inteles problema si nu o (leg)de tine. Nu te mai da Gheorghe sau „urzica”!.Ideea este ca acordarea sporurilor trebuie revizuita din temelii,inclusiv statutul special.Citeste romaneste si nu ruseste!Nu te salutam!

  32. Si ce doresti tu bai finule ,nasule , finutule sau nasucule , zi si tu ceva sa inteleaga lumea, n-o mai tot lalai atata .

  33. Finule,ai dreptate insa sporul de noapte este consistent dupa cum sti 25% ,nu este indeajuns dar este,alte instutii prin contractul de munca au mai putin,iar pt. stres nu ne ramane decat sporul neuro-psihic care in sistemul penitenicar a aparut in 2 unitati cred, in cunatum de 15% si-l exclude pe cel de noxe avantajul ar fi ca nu mai faci determinari,doar medicina muncii care constata an de an in urma controlului obligatoriu medical ca factorii bolilor profesionale sunt si incordarea neuropsihica.Cred ca sistemul se indreapta spre acest spor,insa avantaj ar fi doar pt. unitatile unde nu se acorda sporul de noxe la foisoare si pt. cei de la puncte de lucru unde nu se acorda sporul de noxe ci spor escorta exterioara de 7%,in urma acordarii sporului de neuro psihic in operativ ar reglementa prolema transporturilor,instantelor,punctelor de lucru si foisoarelor de paza,in concluzie cred ca ar fi mai bine sa se acorde sporul de incordare neuropsihica decat sporul de noxe. 😐

  34. Stimate domnule Presedinte,
    Stimati concetateni,
    Aduc din nou in discutie problema unui spor pe care il ia tot poporul .Pe cind se va face dreptate?Inca o data sint exclusi si dati…uitarii cei ce muncesc in conditii grele.
    Stimati concetateni,
    Ce e mai important ptr dvs?Citeva ore libere si platite fara sporuri sau salarizarea corecta ?Cine ne omoara incet si sigur?Munca in conditii de stress si de noapte. Care este norma de munca ptr fiecare salariat?Nu vrea nimeni s-o stabileasca…Cercetari medicale(nu facute de ANP) au evidentiat faptul ca lucrul in conditii de noapte creste de 2 ori riscul aparitiei cancerului.Ce este stressul? Ce este cancerul?Astept sa va treziti si sa constientizati.
    Nu ne putem opera de stress niciodata ,iar de cancer nu mai vorbesc.Va saluta cu sress si poate fafa cancer(deocamdata) finu’Alecu si Nasul
    Doamne ajuta!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)