www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Sporul de fidelitate se acorda retroactiv

fidelisAsa cum am anuntat in urma cu o saptamana, ANP a emis si a transmis astazi in teritoriu Adresa nr. 32933/2012 prin care instructeaza directorii unitatilor subordonate privind intocmirea deciziilor de acordare a drepturilor salariale si punerea acestora in plata, incluzand sporul pentru fidelitate corespunzator modificarii transelor de vechime pe anii 2011 si 2012 (pana la zi).

 

Document atasat

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

-3 #22 fidelul 26-04-2012 18:28
MULTUMESC SNLP,CE ATI PROMIS ATI FACUT,A FOST DL STEFAN LA O ADUNARE GENRALA LA MINE IN UNITATE SI A TRANSMIS CA SE INCEARCA REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME,ATUNCI MULTI AU COMENTAT PE LA COLTURI CA SE "INCEARCA CU MULTE"DAR REZOLVAREA A DOVEDIT CA DL STEFAN NU PROMITE RAIUL PE PAMANT ,CI CA INCEARCA SA FACA SI UITE CA FACE.
FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MI-ATI BAGAT IN BUZUNRA 600 LEI,MULTUMESC SI HUO CARCOTASILOR CARE VOR PROMISIUNI LUNA DE PE CER SAU MANGLEALA. :-* :-* :-* :-* :-* :-*
0 #21 gogu 05-04-2012 13:25
sporul de studii intra in aceeasi categorie ca si sporul de fidelitate. daca nu este problema de sindicat atunci de ce mai exista sindicatul?
e normal ca un angajat cu indicele de functie 2.90 sa aiba salariul mai mic decat cel cu un indice de 2.70 in conditiile in care au acelasi spor de vechime si de confidentialita te? Nu cumva aceste situatii reprezinta discriminare? (a se vedea art. 23 alin 2 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului).
0 #20 gogu 05-04-2012 13:16
Citez pe Park:
Pentru Man,


Sporul de studii !
Lucrurile sunt extrem de clare !!!! Exista o lege a salarizarii si o ordonanta de urgenta care impune schematizarea salarizarii la nivelul decembrie 2009. Imi dau seama ca dintre dumneavoastra sunt care au terminat facultatea dupa 2009 si se simt jenati de faptul ca nu iau acest spor dar trebuie sa constientizati domnilor ca NU ESTE O PROBLEMA DE SINDICAT. ....


sporul de studii intra in aceeasi categorie ca si sporul de fidelitate. daca nu este problema de sindicat atunci de ce mai exista sindicatul?
e normal ca un angajat cu indicele de functie 2.90 sa aiba salariul mai mic decat cel cu un indice de 2.70 in conditiile in care au acelasi spor de vechime si de confidentialita te? Nu cumva aceste situatii reprezinta discriminare? (a se vedea art. 23 alin 2 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului).
0 #19 Ștefan Teoroc 03-04-2012 09:58
S-a realizat si o consultare la nivel de sistem cu subiectul asta. Doar vreo 2-3 exemple avem in lume ca politie penitenciara. Englezii din penitenciare se numesc cu mandrie prison workers, avem prison officers, etc. Nu este nici rusine nici umilinta. Avem politie dar si politie locala. Pe cine pacaleste denumirea de politie locala sau cat respect iti inspira tie? :-) In plus de unde bani se facem modificarea asta pe vremuri de criza?
+2 #18 Park 03-04-2012 09:24
Pentru Man,

Ai afirmat ca avem acelasi statut cu al politistilor, un lucru total neadevarat tinand cont de rolul pe care-l are fiecare structura in parte. Si, fie vorba intre noi, parca nu ne-am dori sa avem acelasi statut cu al lor tinand cont de aberatiile cu care se confrunta politistii. Si, spre informare iti recomand Capitolul 6 din acel statut.
Nu suntem paznici, ci suntem agenti de penitenciare conform COR - Grupa de baza 5413. Daca nu te-ai mai identifica cu paznicul si ai lua atitudine de fiecare data cand auzi asta, poate ca vom iesi sub aceasta sintagma.

Sporul de studii !
Lucrurile sunt extrem de clare !!!! Exista o lege a salarizarii si o ordonanta de urgenta care impune schematizarea salarizarii la nivelul decembrie 2009. Imi dau seama ca dintre dumneavoastra sunt care au terminat facultatea dupa 2009 si se simt jenati de faptul ca nu iau acest spor dar trebuie sa constientizati domnilor ca NU ESTE O PROBLEMA DE SINDICAT. Sindicatul se bucura pentru faptul ca nimeni nu a pierdut la salariu cand lucrurile se anuntau grave din acest punct de vedere. Nu fac referire la cei 25% ci la momentul in care am obtinut precizarea clara ca "nimeni nu pierde la salariu odata cu introducerea noii legi a salarizarii". Tocmai de aceea, la acel moment, s-a nascut o modalitate de calcul a salariului in asa fel incat nimeni sa nu piarda. Cei care au fost prinsi cu sporul de studii a fost spre binele lor, modificari asupra salariului nemaiputandu-se face ulterior.

Deci, pana nu se schimba ceva in reglementarile privind salarizarea, nu se poate face nimic. Si, nu stiu cati dintre dumneavoastra care cunosc cat de cat munca sindicala ar crede ca acesta ar fi un motiv de a face presiuni, mai ales in actualul context economic prin care trecem. Din pacate sunt multe neclaritati, multe nedreptati dar nu este vina sindicatului ci a unui Guvern submediocru de care am avut si avem parte in continuare.
0 #17 man 02-04-2012 21:45
Domnule Teoroc,am discutat cu destui colegi din tara si toti au spus ca nu este corect sa avem acelasi statut cu Politia si ei sa se numesca Politie iar noi lucratori de penitenciar,paz nici,etc…atata timp cat in tarile europene cei din ,,breasla” noastra se numesc Politie Penitenciara.Nu cred ca cineva poate fi de acord cu acest lucru si mai cred faptul ca aceasta problema poate fi rezolvata de sindicat,prin demersurile necesare,chiar daca va mai fi nevoie de inca un sondaj in institutiile penitenciare.Eu si cei cu care am discutat au zis ca Domnul Dumitrascu ar fi afirmat ca s-a facut un sondaj acum 2 ani in unitati pe aceasta tema ,insa colegii din tara nu isi aduc aminte de acel sondaj de care spunea dumnealui ca s-a facut acum 2 ani.Daca se poate sa reluati acest sondaj as fi tare curios daca cineva se opune ca titulatura institutiei din care face parte sa nu fie numita Politia Penitenciara,ia r despre sporul de studii la care fac referire tot mai multi colegi nedreptatiti de respectiva lege,cred ca ar trebui consultati juristii si vazut ce se poate face ca ea sa fie aplicata uniform, tinand cont si de conjunctura politica care se intrevede.Este normal ca parerile tuturor membrilor de sindicat care fac sesizari ,chiar daca o fac prin intermediul comentariilor ,sa fie luate in considerare si acordata atentia cuvenita,eventu al facute demersurile necesare pentru rezolvarea doleantelor acestora,mai ales ca tot mai putini angajati mai au incredere in sindicate.
+5 #16 Tepes 30-03-2012 17:58
Nu prea iau parte sindcatelor de obicei si al celuilalt in special insa draga MM compara asta:
-La politie ti se deconteaza transportul in CO pana la plafonul maxim de 185 lei indiferent de destinatie,mata luta mergi numai in localitati indepartate cu 7,5%.
-nu se ponteaza real,muncesti multe ore peste program si nu vezi nici compensare cu timp liber, nici bani nici macar nu figurezi la serviciu
-au fost disponibilizati multi si poate mai urmeaza un mic val,iar munca este aceiasi,la matale nici nu s-a pus problema de asa ceva
-iei fidelitatea si confidentialita tea la zi ,la ei nu prea
-actualizarea normei de hrana ai luat-o de 1,6 ani ei deabia acum o primesc
-banii pe echipamnet in ultimii doi ani i-au luat in 12 rate lunare,matale in cel mai rau caz in doua transe etc,s.a..Sa fim seriosi , prin comparatie stam deocamdata bine si asta se datoreaza in cea mai mare parte SNLP si chiar deschiderii MJ si chiar ANP la diferite probleme. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Nu credeam ca o sa fiu asa,insa uneori trebuie sa mai spunem si acest gen de "vorbe" .Trebuie sa inetelegem ca in aceste vremuri de grele sindicatele au fost ultima speranta ca mai pot indrepta sau chiar face cate ceva pt. noi,si eu recunosc ca au mai facut cate ceva pt. noi,nu cat mi-am dorit insa ceva e clar ca au facut,dar hai ca se poate si mai mult.Ha ,ha ha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
0 #15 xmann 30-03-2012 10:51
@MM
Ce vina are sindicatul ca tu esti o "boboaca" si inca nu ti s-a uscat cerneala pe adeverinta,(nea vand inca legitimatie...) ??
Daca o sa fii fidel(a) si nu o c...a,si o sa -ti fie gura tinuta inchisa ,poate vei avea si sporurile....
+3 #14 Chira 30-03-2012 08:54
MM,
Lipsa ta de informare si de recunoastere fata de munca asidua a unor oameni pentru ca tu sa o duci mai bine in acest sistem este de-a dreptul imbecila.
Asemenea reactii sunt de-a dreptul neavenite si te determina sa bubui de draci gandindu-te ca unii oameni nu au dormit nopti, si-au neglijat familia si multe alte lucruri, toate astea pentru unii care nu au pic de rationament in ce vorbesc.

Sa-ti fie tie rusine mai MM, sa-ti fie rusine ca existi printre noi. Reactia ta mi-a provocat o asa are greata...
+3 #13 Ștefan Teoroc 29-03-2012 22:46
Multumim...
Suntem singura institutie din sectorul de aprare care plateste fidelitate si confidentialita te 2011, 2012 si in continuare.
MAI are alte prevederi referitoare la echipament. Cred ca este singurul drept care e reglementat usor mai favorabil decat la noi.
De-abia si-au recuperat si restantele la norma de hrana care la noi s-a dat la zi.

Rusine, deci, sa ne fie...
-3 #12 MM 29-03-2012 22:39
E clar. De Paste doar o parte a angajatilor vor primi bani. Eu nu am de primit "confidentialit ate", "fidelitate" sau alte resturi, prin urmare ma voi ascunde sub bruma de salariu diminuat. Alte structuri iau bani de echipament. Rusine ANP, rusine sindicatului.
-1 #11 Sandu 29-03-2012 19:01
In sfarsit se mai da ceva si la noi,multumim SNLP,cand rezolvati si cu sporul de studii.Nu stiu cum sunt altii dar pe vremurile acestea cand primesc ceva din urma sau in plus imi vine sa rad de bucurie.
+2 #10 Vigilent 29-03-2012 18:14
Finu lu Alecu !
Patroni de puscarii nu exista daca presedntii de filiale sunt vigilenti si dispusi a negocia normalitatea cu toate ca lucrul asta nu se negociaza intr-o societate normala.
0 #9 de la finu Alecu 29-03-2012 08:18
Domnule Vigilent,partea rea este ca legislatia confera puteri absolute unor patroni de puscarii
-1 #8 de la finu Alecu 28-03-2012 09:57
Domnule Vigilent,se pare ca criteriile de 'repozitionare" in statele de organizare nu sint altele decit bunul plac al cuiva,adica acest 'cineva" face ce vrea el, ca un stapin absolut Inclusiv trecerea pe o alta functie cu acelasi coeficient de ierarhizare ar trebui sa se faca prin examen sau concurs,deci prin selectie.Finu Alecu crede ca aici se vede rolul sindicatului ,de a limita puterile discretionare ale monarhului luminat (sau mai putin luminat ori chiar "iluminat")
-1 #7 Vigilent 28-03-2012 08:13
Pentru Hanul tatar

Problema la tine e posibil sa tina de planificarea in serviciu, planificare care s-ar putea sa fie facuta nu tocmai corespunzator.

Pe de alta parte, indicele de salarizare pe care-l amintesti (presupun ca te referi la coeficient) nu ti se poate mari decat repozitionandu- te in statul de organizare. Aceste state de organizare vor fi modificate dupa criteriile actuale de ocupare pana la jumatatea anului acesta daca nu ma insel. Si atunci, vei aparea pe stat cu coeficientul corespunzator functiei pe care o detii acum. Bineinteles daca si sefii tai vor considera ca ar trebui sa ramai acolo.
-1 #6 hanul tatar 27-03-2012 17:09
domnule TEOROC ce se mai stie de grupele operative nou infiintate' am fost din nou pacaliti cu cresterea indicelui de salarizare.Nu mai poti lua o zi recuperare ca,colegul de la GO ESTE in concediu sau celalalt coleg care nu face parte din GO este supraveghetor este si el in zi recuperare si nu poate fi inlocuit decat de mine care sunt tot supraveghetor.O MARE BRAMBUREALA MODEL ANP/ :sad:
+5 #5 Super Vigilentul 27-03-2012 09:40
Stefan eu propun sa desfiintam rapid SNLP-ul, ca oricum nu face nimic pentru oameni.
As fi tare curios daca fara aceste sindicate mult injurate si hulite de noi am mai primi ceva din ce ni se cuvine de "DREPT".
Chiar avem orbul gainilor? Am uitat atat de repede ca fara aportul substantial sau nu, acum eram in urma si cu plata sporului de confidentialita te si cu fidelitatea,?
Am uitat atat de repede ca in decembrie 2010 doar datorita SNLP toti cei care nu aveau acces pe sporul de confidentialita te, respectiv "secret de serviciu" au primit in ultimile zile ale anului pentru a mai primi ceva din "ce li se cuvine" si acest lucru s-a intamplat pentru ca SNLP a descoperit la timp modul legal de acordare si nu administratia sau conducerea vreunei unitati, (editat)?
+1 #4 Ștefan Teoroc 26-03-2012 22:16
Toata suma.
-2 #3 Vigilent 26-03-2012 21:37
Ma distreaza astia care dau cate un minus comentariilor. Oare ce a putut fi atat de rau de a spus Stefan ? In fine...gogomani i fsanp-iste....

Multi au sarit azi in sus la aflarea acestei vesti dar cam tot atat de multi nu au realizat ca demersul a fost initiat de sindicate. Ei spun ca asa trebuia sa fie, ce mai ? Ei bine, asa e domnilor ! Asa trebuia sa fie dar fara sindicate era cu totul altfel, de asta sa fiti convinsi.

o singura intrebare: plata aferenta anului 2011 se va efectua in transe asa cum se convenise initial sau va fi toata suma platita o singura data ?
+3 #2 Ștefan Teoroc 26-03-2012 20:58
De remarcat eforturile MJ in acest sens. ANP este singura institutie din structura de aparare in care se platesc la zi sporurile de confidentialita te si fidelitate.
-1 #1 membru snlp 26-03-2012 18:48
Va multumesc ,ati reusit un lucru bun pt. mine in special,am de luat in jur de 700 de lei,insa nu pot sa cred 100% pana nu-i vad in card,in ultimul timp lucratorul de penitenciar a luat atatea tepe incat a devenit foarte suspicios.SNLP chiar si in aceste vremuri grele pt. lucratori cand s-au redus salariile si am pierdut prin devalorizare incearca sa mai obtina cvate ceva pt. membri,va rog sa continuati si sa nu credeti ca este de ajuns,mai sunt multe lucruri de obtinut pt. membri.

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

   
 • Pintea 14.12.2017 21:57
  Repartizare pe sectoare/servic ii in cadrul unitatilor, care este ?

  Read more...

Google AdS