www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Competitie pentru reintegrare

Au fost afisate rezultatele la proba scrisa pentru ocuparea prin concurs a posturilor vacante de sef de serviciu sau birou, in sectorul reintegrare sociala. Urmeaza analizarea contestatiilor si apoi rezultatele finale. In mod cert o parte dintre concurenti sunt fericiti avand in vedere rezultatele bune, insa evident ca exista si nemultumiri din zona celor care nu au reusit sa obtina nota minima. Dintre acestia unii pastreaza sanse pentru etapa contestatiei.

Speculatiile pe marginea modului de organizare a concursurilor, de elaborare a subiectelor sau privind corectitudinea verificarii lucrarilor, sunt inevitabile. Insa, contrar afirmatiilor anterioare procedurii de concurs, care sustineau varianta unor subiecte dedicate exclusiv celor care lucreaza deja in sector sau aceea a sanselor mai mari pentru cei care deja sunt imputerniciti, prin modul de elaboare a subiectelor s-au acordat sanse si celor din alte sectoare, apoi dintre imputernicitii in exercitiu, multi au picat.

Sindicatele au reusit sa mentina in ultimii ani pentru agenti sanse egale cu ofiterii privind ocuparea directa a unei functii de conducere, insa organizatiile sindicale nu pot asigura ori garanta si nici nu este acesta rolul lor, accesul tuturor pe pozitiile pe care candideaza. Sa retinem ca nu este vorba despre functii simple de ofiteri ci de pozitii de coordonare care implica raspundere si asumare. Intrebarile si subiectele au fost concrete cu accent pe spete si situatii reale si nu pe teorie si generalitati. Scopul final ar fi acela de a castiga niste profesionisti buni, ancorati in realitate pe functiile de conducere scoase la concurs.

Dorinta de ocupare a posturilor vacante din sistem este evidenta fiind sustinuta deschis de minister. Majoritatea membrilor din comisiile de concurs au fost cantonati doua saptamani in orasele in care se desfasurau probele. Candidatii au fost nevoiti sa dea piept cu iarna aspra, multi ajungand sa ramana blocati pe drum, motiv pentru care comisiile au manifestat flexibilitate si au organizat sedinte de examinare suplimentare.  Costurile cu aceasta proba au fost consistente nu doar pentru administratie dar si pentru candidatii care au preferat sa ramana cazati pe plan local decat sa fie impiedicati de zapada sa ajunga la probe. Speram ca toate aceste eforturi sa nu fie in van si sa se reuseasca ocuparea tuturor posturilor cu oameni competenti, de viitor.

Rezultate

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

+1 #29 un prieten 29-02-2012 13:45
Nu ar fi rau sa intrebati cum s-a intervenit ptr d-l(?)Mogaldea, la seful comisiei de examinare,in vederea ocuparii postului de sef serviciu psiho,acesta(Mo galdea)figurand in concediu medical),iar in urma unei interventii de la Bucuresti la seful comisiei,acesta a putut continua examenul.Sa ne mai intrebam de ce examenul s-a tinut in fieful d-lui(??)Dumitr ascu,in speta, Craiova?Sunt multe de spus,dar timpul le va rezolva pe toate...
+3 #28 anonimus 28-02-2012 21:16
Am participat la concursul de la Craiova !mi s-a facut lehamite! A luat cine trebuia sa ia! Cartile erau facute de la bun inceput ! Fiecare pas era calculat, fiecare miscare ! Aveau nevoie doar de cativa fraieri care ,, sa faca figuratie", sa le de-a valoare celor care....au fost admisi! Pe bune, cica!!! Sa i-o spuna lui Mutu pe asta, care joaca la Cesena! Sa le fie rusine !!!!
Cred ca art. 16 din Constitutia Romaniei :,, Nimeni nu este mai presus de lege" ar trebui modificat asa :,, cu exceptia rudelor, prietenilor, apropiatilor celor care conduc insitutiile din Romania" Macar asa stim o treaba!!! Nu se va termina curand cu nepotismul in sistemul penitenciar! Am fost foarte dejamagit si suparat, dar macar pot spune despre mine ca pot tine capul sus, oricand si oricand pot sa-i demonstrez contracandidatu lui meu ca sunt mai bun ca el si el stie asta!!!!!!!sunt orgolios ca majoritatea colegilor mi-au strans mana spunandu-mi:,, suntem mandru de tine, stiam ca vei pica, dar macar i-ai facut sa simta cum le trece glontul pe la ureche!" Le-a fost frica de mine! dar, m-au ciuruit.... Asta e! !!! Sfatul meu pentru cei ce vor sa participe la vreun concurs organizat de ANP: informati-va din vreme cu cine sunt rude contracandidati i vostri, asa nu va mai irositi nervii si timpul de pomana!!!
+1 #27 Ștefan Teoroc 23-02-2012 19:09
Chiar am discutat foarte mult pe subiectul concursurilor proaspat derulate. Principala problema a fost rasturnarea de situatie de la Gherla, in urma analizarii contestatiilor. Situatia este mai mult decat deranjanta desi am inteles exact care a fost problema si din punctul de meu de vedere se exclude blatul. Insa, nici lipsa de experienta sau neatentia nu pot fi considerate scuze. Intentionam sa solicitam ANP lamuriri in mod oficial, iar voi trebuie sa fiti siguri ca ANP a cam invatat din experienta proaspat incheiata. Multe comisii, in zone diferite, unii cu experienta, altii fara, modalitati diferite de construire a grilelor de raspuns, etc. S-au tras invataminte dar este regretabila ca multi dintre candidatii care au platit bani grei pentru un concurs organizat exact in perioada de zapezi maxime, au fost respinsi, in prima faza din cauza unor erori evitabile, pentru ca la contestatie sa se rastoarne situatia.
+2 #26 Neica nimeni 23-02-2012 09:54
Dle Stefan,va rog sa aprofundati problema concursurilor deoarece sunt cateva voci,chiar si un pic subiective care ridica cateva semne de intrebare,cred ca acum nu se mai poate face nimic dar totusi trebuie vazut unde au fost probleme,ce fel de probleme,masuri daca e cazul si pe viitor sa nu mai existe subiecte care sa avntajeze imputernicitii spun unii cu toate ca nu au luat toti,sa nu mai existe suspiciuni de frauda,sa nu mai fie trecuti toti la calculator cum citema printr-un comentariu,dar nici examenele la calculator sa fie asa de grele cum sunt in prezent pt. ca nu dam la informatica,ci pe posturi de sef servciu educatie unde nu folosim nici 60% din subiectele de la proba privind calculatorul de la Craiova,intotde auna la Craiova cand s-a dat proba practica pt. calculator este exagerat de "practica" temperati va rugam leul din cusca-birou informatica Craiova,cauta fele si fele de functii ale office-ului si le pune ca subiecte,dati-i un calmant sa-si revina. :o
-1 #25 Tepes 22-02-2012 20:10
Citez pe sens:
pt. Ninel
Nu imi alin durerea , spun doar ca, concursul nu a fost corect.
Tu privesti de pe margine sau poate ai fost unul din evaluatori.
Toti dintre cei admisi sau care au luat note peste sapte sunt pilosi.

Cred ca la Craiova era mai piloasa cea care este imputernicita supa logica ta,in consecinta care sunt cei mai pilosi?eu zic sa nu exagerati cu speculatiile,am vorbit cu colegi care au candidat din mai multe zone si au recunoscut ca nu au indicii clare ca s-ar fi fraudat,asa ca invata mataluta sa iei 7 cel putin si sa fi sanatos/sanatoa sa.E greu dupa ce fiecare s-a straduit sa invete sute de pagini,emotii etc sa accepte infrangerea chiar cu mult ghinion pt. ei si cu mai mult noroc pt. norocosi.Este o experianta urmeaza altele. :oops: :oops: :oops:
0 #24 Tepes 22-02-2012 20:05
Citez pe ion:
Atentie S.N.L.P.!!!La Penitenciarul Baia Mare s-a sistat decontarea cheltuielilor de transport la care au dreptul functionarii publici cu statut special conform LEGII 293 din 2004,capitolul IV,sectiunea 1,articolul 36 litera K,la unii functionari, pe motiv ca acestia ar avea alte imobile pe numele lor,asta dupa ce s-a verificat in declaratiile de avere ale acestora,chiar daca acestia nu locuiesc acolo,dovedind aceasta cu acte legale.Cititi mai jos ART.36 litera K:Functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare are DREPTUL la decontarea cheltuielilor de transport,in cazul deplasarii in interes de serviciu,in cazul mutarii in alte localitati,in cazul deplasarii de la domiciliu la locul de munca cand domiciliaza in alta localitate decat in cea in care isi desfasoara activitatea pana la 70 km si o data pe an pentru efectuarea concediului de odihna precum si in alte situatii,in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului. Asadar nicaieri in LEGE nu scrie ca daca ai un alt imobil pe numele tau esti si obligat sa stai acolo,in consecinta ca nu se vor deconta cheltuielile de transport daca ai alt domiciliu.

Interesanta abordare de ambele parti,una in plus fata de lege (ce in lege nu este specificat ca interzis este permis,nu poti aduga la lege ca asa vrea Chis,nu este leguitor si nici nu va devenii) iar cealalta in cadrul legii dar mai putin morala. :-* :-* :-*
0 #23 Ștefan Teoroc 22-02-2012 19:26
Gestionam. Maine avem un raspuns final la propunerea SNLP de solutionarea amiabila a situatiei. In caz contrar, decizia va fi atacata in instanta. Procedura prealabila pe contencios, a fost indeplinita.
-2 #22 ion 22-02-2012 18:08
Atentie S.N.L.P.!!!La Penitenciarul Baia Mare s-a sistat decontarea cheltuielilor de transport la care au dreptul functionarii publici cu statut special conform LEGII 293 din 2004,capitolul IV,sectiunea 1,articolul 36 litera K,la unii functionari, pe motiv ca acestia ar avea alte imobile pe numele lor,asta dupa ce s-a verificat in declaratiile de avere ale acestora,chiar daca acestia nu locuiesc acolo,dovedind aceasta cu acte legale.Cititi mai jos ART.36 litera K:Functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare are DREPTUL la decontarea cheltuielilor de transport,in cazul deplasarii in interes de serviciu,in cazul mutarii in alte localitati,in cazul deplasarii de la domiciliu la locul de munca cand domiciliaza in alta localitate decat in cea in care isi desfasoara activitatea pana la 70 km si o data pe an pentru efectuarea concediului de odihna precum si in alte situatii,in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului. Asadar nicaieri in LEGE nu scrie ca daca ai un alt imobil pe numele tau esti si obligat sa stai acolo,in consecinta ca nu se vor deconta cheltuielile de transport daca ai alt domiciliu.
+4 #21 Optimistul 21-02-2012 22:52
Pana la acest moment din cate vad sunt nemultumiri poate justificate despre concursuri dar nu exista nici macar indicii,pana acum doar speculatii ale unor nemultumiti,e normal sa fie si nemultumiti chia si mici sincope la concursuri,nu sunt roboti,insa sunt aduse banuieli mai grave,ebine sa descrieti exact si indiciile,iar observatorii daca au vina sa nu fi fosat atenti sau la post sa se ia masuri de catre sindicate impotriva lor,pt. ca deaceia i-au trimis oamenii acolo,sa se implice...
0 #20 lulu 18-02-2012 19:30
D-le Teoroc nu e de laudat nimic. Examenele au fost facute pt. imputerniciti.L a Craiova s-a inceput cu calculatorul cand o parte dintre distinsii imputerniciti ne trebuiau sa treaca.
Iar la scris le-au fost supraevaluate lucrarile.
0 #19 Ștefan Teoroc 18-02-2012 11:23
N-am laudat pe nimeni. La Gherla este intr-adevar o rasturnare de situatie urata la contestatie fata de prima examinare. Asta a starnit dezbateri ample de caz. Dar, totusi, cand spui blat, la ce te referi. Cine a facut combinatia? Prima comisie, a doua sau toti? Daca poti preciza cu ceva argumente, ar fi excelent.
0 #18 ciuta 18-02-2012 00:43
Citez pe Stefan Teoroc:
Comparand cu ce s-a intamplat la Gherla, singura situatie ciudata de la Craiova este cea mentionata. Ramane de vazut cine a gresit, comisia de examinare sau cea de contestatii. Maine poate vom avea o concluzie. Examinarile nu sunt facute de roboti, iar situatia de fata nu produce efecte in ce priveste postul pe care a concurat persoana respectiva si care a fost ocupat de un concurent cu nota mai mare decat cea initiala.

sa inteleg k la gherla vi s-a parut corect concursul? nu aveti suspiciuni? in sinea dv nu credeti ca a fost blat? sincer, stim ca nu puteti face nimic, dar macar nu-i mai laudati. ati intrebat observatorul dv cum, cand si de catre cine au fost facute subiectele? cati dintre membrii comisiei au participat? cine a condus lucrarile? sa fim seriosi...
+1 #17 lulu 17-02-2012 17:24
cam ciudata ,ciudat e ca modul de lucru al comisiei nu e unitar ,lucrari subevaluate si lucrari supraevaluate . Cel putin la Gherla s-a mers intr-o singura directie fie ca erau imputerniciti fie ca nu.Aia de la Gherla s-au despeptat la contestatie
Si inca ceva d-le Teoroc vi se pare normal ca unul dintre candidati sa afle direct sau indirect despre evolutia contracandidati lor. Chiar e normal?
0 #16 anonim 17-02-2012 08:51
Si la Gherla unde produce efecte recorectarea?
-1 #15 Ștefan Teoroc 16-02-2012 20:33
Comparand cu ce s-a intamplat la Gherla, singura situatie ciudata de la Craiova este cea mentionata. Ramane de vazut cine a gresit, comisia de examinare sau cea de contestatii. Maine poate vom avea o concluzie. Examinarile nu sunt facute de roboti, iar situatia de fata nu produce efecte in ce priveste postul pe care a concurat persoana respectiva si care a fost ocupat de un concurent cu nota mai mare decat cea initiala.
0 #14 sens 16-02-2012 20:24
Dle Teoroc credem ca la Craiova a fost cel mai corect concurs. Drept dovada la recorectare uneia dintre candidate i-au fost luate aproape doua puncte. Sa intelegem ca am fost evaluati tot de profesionisti.
+7 #13 Tepes 14-02-2012 20:21
Lasand deoparte polemicile firesti care apar dupa concursuri grele cu mii defoi de invatat si multe probe eu vreau sa-i felicit pe toti care au avut curajul sa participe,sa se pregateasca,iar cei care au picat la diferite probe sau la scris sa-si faca curaj la urmatorul concurs sa participe din nou,este o experienta de care e bine sa profitati,sunt multi care intrunesc conditiile participarii la astfel de concursuri dar sunt doar cei curajosi,luptat ori si autoevaluati corect vare participa,nu va necajiti acum,totul e trecator iar daca considerati ca au fost nereguli ceea ce nu cred sesizati-le inclusiv la SNLP,contestati faceti tot ce este legal posibil,numai ca pe niste suspiciuni sau banuieli fara probe minimale nu are rost sa va suparati,contea za foarte mult si norocul,nu a fost sa fie la toti si nici nu avea cum pt. ca erau putine posturi.Succes la urmatoarele!! P.S Si eu am picat doua concursuri unde am ajuns pana la proba scrisa... ;-) ;-) ;-) ;-)
-1 #12 sens 14-02-2012 20:05
pt. Ninel
Nu imi alin durerea , spun doar ca, concursul nu a fost corect.
Tu privesti de pe margine sau poate ai fost unul din evaluatori.
Toti dintre cei admisi sau care au luat note peste sapte sunt pilosi.
-1 #11 anonim 12-02-2012 23:16
aici te contrazici, nonu. daca cei imputerniciti le stiau din practica, de ce au cazut asa de multi? si apoi, sa nu confundam obiectivele cu atributiile desi cred ca multi au facut asta...atributi ile din fisa postului sunt diferite de obiectivele individuale. citeste decizia aceea de la resurse, cu evaluarea si ai sa vezi ce inseamna un obiectiv individual.
-1 #10 Ninel 12-02-2012 20:05
Pt Nonu,
Daca nu ai luat tu examenul inseamna ca nu a fost pe bune?
Vezi ca esti foarte subiectiv.
De ce sa fie oamenii triati la interviu?
Ca sa scapi tu de competitori si altii ca tine?
Dupa parerea mea e mai bine ca nu ai reusit, se vede ca nu ai meritat, lasa-i pe cei pregatiti, fie ei ofiteri imputerniciti sau nu, de ce nu si agenti, intr-un cuvant doar cine e pregatit.
Lasa vaicareala si motivele cu care incerci singur sa-ti alini durerea, te inteleg dar nu o exterioriza aici, capul sus vor mai fi concursuri.
-2 #9 nonu 12-02-2012 18:44
anonim de la 18,38 de ce trebuiau sa reproduca aceste atributii oricum cei imputerniciti pe functie le stiau din practica, nu cumva formularea acestor intrebari de bun simt cum spuneti le-a creat un avantaj in defavoarea altora si cele doua au fost doar de departajare, practic prin rezolvarea celor trei usoare iti asigurai aproape 7
0 #8 anonim 12-02-2012 17:38
nonu, eu sunt primul anonim si da-mi voie sa te intreb daca obiectivele alea multe au fost si corecte? din cate am vazut ele trebuiau sa arate intr-un anumit fel. reproducerea instadului nu a intrat in subiectul concursului, nu-i asa?! trebuiau sa scrie ce monitorizeaza si nu sa descrie programul de la carantina.
sunt de acord ca nivelul a fost usor. sa intrebi niste sefi serviciu cand anume se folosesc informatiile din dosare, ce monitorizeaza la carantina, pe cine includ la scoala si de ce mi se pare de bun simt. putin mai ridicat ca nivel de dificultate ar fi subiectele cu procedurile si cel cu obiectivele.
sa fim seriosi...sunt totusi functii de conducere si daca ei nu cunosc lucrurile astea, cum vor instrui si verifica pe cei din subordinea lor?
m-am referit la subiectele de la craiova pt ca vad ca alea te intereseaza, nonu.
-3 #7 anonim 12-02-2012 16:27
Nu au reusit sa ia examenul majoritatea fiind imputerniciti, nivelul subiectelor a fost foarte usor comparativ cu nivelul functiei.
0 #6 anonim 12-02-2012 16:25
Majoritatea imputernicitilo r nu au luat examenul
0 #5 nonu 12-02-2012 15:28
Anonom de la 15:15 cum iti explici ca profesionistul de la Severin care a scris 10 obiective la unul din subiecte desi trebuiau 4 conform cerintei iar la cel cu monitorizarea activitatii a reprodus instadul a fost admis.Asta zic si eu obiectivitate.

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS