www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Huliganismul este preferabil?

1069-219941-ultrasDincolo de motivatie, de SMURD, de legea sanatatii si de penibilul din politica romaneasca, daca focusam pe protestele in sine, aflate in plina desfasurare in Romania ultimelor zile, constatam ca sufocarea miscarii sindicale, a actiunilor organizate si aprobate, a facut loc altui curent, cu accente de vandalism.

Printr-un retur al sortii, la fel cum conducatorii alesi au inteles sa ignore si apoi sa inabuse actiunile sindicale prin legi asumate si denigrari de lideri sindicali, huliganii si ultrasii si-au insusit cu multa nonsalanta si pofta de actiune, o miscare sociala spontana nascuta din principii si o controleaza mai departe cu placerea oferita de mult asteptata razbunare impotriva jandarmilor care ii alergau pe la derbyuri.

Strazile din centrul capitalei s-au umplut de tineri cu fetele acoperite, avand in maini cocktailuri Molotov si pietre de caldaram. Cei care au inceput protestele in mod pasnic sunt marginalizati si devin spectatori. Un miting sindical de 100.000 de oameni nu a lasat niciuna dintre cicatricile pe care le va resimti Bucurestiul dupa luptele de strada din 15 ianuarie 2012 in care au fost implicate cateva mii de protestatari.

Puterea nu a mai vrut sa auda de sindicate, de negocieri sau de dialog social. Au crezut ca daca se pune pumnul in gura salariatilor reprezentati legal de sindicate, va fi liniste. Au obtinut haos! Regretabil dar previzibil. Vocea poporului nu poate fi redusa doar din butoane. Daca inchizi prea mult supapele pe care chiar legislatia le oferea, suferintele si oprimarea rabufnesc prin alte fisuri si in alte modalitati imprevizibile si incontrolabile.

Este o lectie pe care istoria o ofera periodic celor care guverneaza prea increzatori, este o lectie pentru cei care nu inteleg ca dreptul legal al oamenilor la asociere, dialog si negociere prin organizatii la care adera, trebuie respectat, daca ne dorim o societate sigura cladita pe principii corecte.

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #8 Prietenul 17-01-2012 19:44
Actele de violenta in cadrul protestelor, vor crea pretextul interventiei in forta din partea organelor represive, ca de forte de ordine nu cred ca putem discuta.
0 #7 Sindicalist 17-01-2012 17:39
Pentru Adi P:
Poate ca ai dreptate intr-un fel apeland la violenta. Dar din partea cui s-a iscat aceasta violenta ? Daca cei care au provocat acele distrugeri in Bucuresti aveau convingeri solide, in speta indepartarea acestui regim si tot ce leaga aceasta idee, era OK.

Pana atunci....acest ia nu au fost in stare sa raspunda pentru ce au provocat aceste distrugeri, ramanand astfel niste golani dementi dornici sa se razbune doar pe jandarmii cu care au avut nenumarate conflicte pe stadioane.

Este deajuns sa se iasa in strada si sa stea acolo pana cade regimul Satanei. Si pentru asta nu cred ca e nevoie de violenta. Ei vor incerca sa transforme otul intr-o alta directie prin manipularea ieftina de a incita dar nu cred ca le va iesi. Oamenii s-au desteptat indeajuns de mult sa priceapa ceva din manevrele manipulatoare ale unei miscari de strada....
+2 #6 Adi P 17-01-2012 13:56
Citez pe Stefan Teoroc:
Bine, dar magazinele alea sparte cu pietre nu stiu daca-l afecteaza prea tare pe Basescu. Fara sa mai pun la socoteala ca nebunia de ieri seara va tine in casa multe mii de oameni interesati de un protest civilizat dar speriate de fum, pietre si sange. Intamplator?

Victime colaterale,au existat in toata Europa chiar in cele mai moderne capitale,sper sa aiba asigurari,dar sigu nu si-au permis cu taxele pe care le platesc lui Boc si PDL-ului.
+4 #5 Adi P 17-01-2012 13:52
Fara suparare dar va contrazic,doar asa s-au cutremurat si ei un pic.Care nu vor sa iasa la un protest organizat, de frica unor eventuale violente,sunt slabi pregatiti ,nu cunosc legea si din pacate lasi. :-* :-* :-* :-* :-*
Ce am facut noi ca am adus mii de oameni in Bucuresti,10000 0 la un miting cu mici incidente,ce s-a intamplat,chiar ne-au ras in nas..pinguinul a fost o ironie a profesorilor,ve rsurile le stiti care ati fost acolo,era primul miting nici nu se taiasera salariile,la urmatoarele nu s-a mai deansta pinguinul insa sintagma intretinuta de propaganda a fost mentinuta la fiecare actiune,acum masina lor de propaganda ce-o sa mai zica..sigur gasesc ei ceva,insa liderii SNLP stiu ca au o raspundere privind acei oameni care-i aduc acolo si nu o sa incite ,permita manifestari viloente,au mai fost situatii cand au domolit apele,nu se pune problema la violenta la noi deoarece lucram unde lucram insa pe actualii infatuati ai guvernarii vremelnice nu-i aperie decat violenta,asa cum sunt si ei dealtfel. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
0 #4 Sindicalist 17-01-2012 08:43
Nimic nu e intamplator. Sunt jocurile facute de cei de la putere prin intermediul acestor dementi care au spart geamuri si au aruncat molotoave. Este jocul lor pus la cale in ideea de a arata ulterior cu degetul in directia unor mase de oameni care nu au avut nicio o legatura cu nevoile actuale. O manipulare ieftina dar dupa cum oberv, inca mai prinde la unii.

Nu te lasa ametit de evenimentele de la Unirii, Tepes ! Totul a fost o parodie pusa la cale de conducatorii unor galerii, unii chiar membrii marcanti ai UNPR (vezi seful galeriei Dinamo, interzis pe toate stadioanele si la toate actiunile care implica mase de oameni). Ce dracu ! Aveam pretentii la tine !!!

Un protest civilizat dar continuu va avea efect cu siguranta. Important e sa nu inceteze mai devreme decat este cazul.
+1 #3 Ștefan Teoroc 17-01-2012 01:42
Bine, dar magazinele alea sparte cu pietre nu stiu daca-l afecteaza prea tare pe Basescu. Fara sa mai pun la socoteala ca nebunia de ieri seara va tine in casa multe mii de oameni interesati de un protest civilizat dar speriate de fum, pietre si sange. Intamplator?
+4 #2 Tepes 17-01-2012 01:30
DAAAAAA...pt. surzi orbi DAAAAAAAAAAA Respect celor de la Piata Unirii,respect nesfarsit si recunostiinta.. ..si sa nu comentatii pt. ca voi sustine acesti luptatori..nu huligani in continuare.S-au schimbat atatea legi in defavoarea nostra prin asumarea raspunderii ,inclusiv cea privind adunarile publice ,reactia a fost slaba si nebagata in seama,ne-au redus salariile,au schimbat codul muncii am fost 120000 de sindicalisti civilizati (un mic incidenta nesesizat) ne-au ras in nas,acum le tremura chilotii...inca odata respect pt Piata Unirii si tutror galeriilor de fotbal si studentilor care fac parte din ele. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
+6 #1 Adi P 17-01-2012 01:05
Se pare ca da,huliganismul este preferabil din pacate,deoarece guvernul a ignorat totul,toate caile democratiei iar acum s-au speriat de foarte putin,au reusit 1000 din care 2-300 mai violenti sa le atraga atentia.Stau ascunsi sa nu incite mai rau populatia,au sfatutitori buni.Dupa ce aceste proteste vor slabi din intensitate spera ei, vor incepe campania de dezinformare,ma nipulare etc.Somnul natiunii naste monstrii,nu am spus-o eu...dar e foarte adevarat. :cry:

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS