www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Meandrele concretului si sinergia faptelor

Legislatia obliga ANP sa emita si decizii ca cea atasata. Cu exceptia directorului general, toti sefii din ANP compun o comisie care... monitorizeaza, coordoneaza si indruma metodologic dezvoltarea sistemului de control managerial.

Intelege fiecare ce poate. Cert este ca dintre cele 3 verbe din definitia comisiei, gasim o indrumare pe la pct 7 (conditionata exclusiv de oportunitate) si in rest, ceva joc de glezne. Elaboreaza, urmareste, primeste, asigura, verifica... Asa, si?

O comisie cat un consiliu de conducere, cu atributiuni cat mai soft. Unii spun ca decizia este impusa de cei de la audit. O fi bine, o fi rau? Habar n-avem. Cat despre audit, probabil ca vine vremea sa vorbim si despre asta. Despre indrumarea pe care o ofera, s-a dus vestea...

Controale, presiuni, amenintari prin unitati, injurii, intimidari, apoi planuri, obiective, proceduri si evaluari de riscuri. Macar atat sa avem daca in schimb numarul de detinuti creste direct proportional cu diminuarea bugetului iar resursele umane scad la fel de repede pe cat creste numarul de ore suplimentare neplatite. Dar pe astea cine sa le vada?

Noroc ca avem o comisie care... indruma metodologic dezvoltarea sistemului de control managerial. Test: incercati sa repetati rapid fara sa cititi!

Document atasat:

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

+1 #17 Optimistul 26-12-2011 19:31
(editat admin / nu se armonizeaza cu finalul :) )"",cam la asta se rezuma personalul de faima care controleaza activitatea financiar contabila si logistica din sistem.Cat despre solutii ,hartogarie foarte multa si deseori nu mai au un rezultat palapabil.
Sarbatori fericite!
+2 #16 Geo cel mic 23-12-2011 11:07
Nenea Erwing tu ai copii?
Ce-ai avut cu noi anul acesta?
Ce rau am facut noi copiii de ai cerut lu nenea Blazian sa nu mai sponsorizeze cadouri pentru noi?
Pe la punctele de lucru unde merge nonstop in control nene Erwing nu s-au gasit sponsorizari?
Noi copii din Jilava iti dorim sa dormi linistit pentru gestul facut.
In Laponia cu voi amandoi, sa va manace renii lu Mos Craciun.
+1 #15 Un copil fara cadou 23-12-2011 07:38
Sarut mana nenea Catalin Blazian Stroe.
Multumesc pentru punguta cu cadouri pe care am primit-o de Craciun, sunt foarte multe dulciuri si foarte bune.
Slujitorul credincios de la curtea domneasca a dumneavoastra, paharnicul Cristi Erwing Micu v-a sfatuit prost sa nu mai continuati traditia de ani de zile cu serbarile de iarna.
Cum sa nu-l ascultati pe clovnul de la curtea domneasca?
Noi copii angajatilor va dorim sarbatori fericite, sa nu va inecati cu sarmalele in noaptea de Anul Nou, cand am aflat ca veti trece in noul an impreuna cu sfatuitorul de taina Cristi Erwing Micu, petrecere frumoasa la amandoi.
Atentie el se poate ineca cu sarmale pentru ca au aceeasi inaltime, ai grija de el, nu mai ai cu cine discuta la serviciu cu usa inchisa unde puneti impreuna la cale toate aceste lucruri bune.
Sa stiti nenea Catalin Blazian Stroe ca eu am pregatit o poveste pentru serbare.
O pot spune acum?
A fost odata ca niciodata un domnitor cu un sfetnic credincios, care tineau foarte mult la supusii lor, toti erau multumiti mai ales de Paharnicul Micu Erwing sforarul sef al palatului care in numele regelui facea numai potlogarii.
Daca va urcati amandoi cumva in sania cu reni sa nu va accidentati pe partie ca raman parintii nostrii fara conducere.
La Multi Ani, dar nu prea multi la conducere.
Lasa-neeeeeeeee , lasa-neeeeeeee, si du-teeeeeeeee.
+2 #14 Tepes 23-12-2011 01:30
De ce nu auditeaza si problema alocarii fondurilor insuficiente si consumul exagerat de hartie si tonere pt. diferite situatii,planur i de masuri,mangemen t,comsii etc...ras de lume suntem un sistem extra super birocratic,nu credeam ca la puscarie se poate asa ceva. :oops: :oops: :oops:
-1 #13 Tepes 23-12-2011 01:25
Citez pe Gyuri:
Eu pe bunicii mei i-am respectat dar nici ei nu s-au facut de ras. Au iesit la pensie cand a trebuit, nu atat de tarziu incat sa rada lumea de ei!

Anuta se face si ea de ras pentru ca dincolo de amenintari si de istericale nu are substanta. Doar pe cei slabi si tematori pentru scaunul, de sub fund ii sperie, pentru ceilalti anuta este penibila. Nu se comporta ca o colega, ca o doamna, nici macar ca un sef. O fi de la hormoni...intr-o zi, cineva inspirat, o va inregistra cu telefonul mobil ;-) si va difuza presei episodul psihotic (mai citesc si eu). Va fi categoric...pensionata!
completez..pe caz de boala psihica cred,astfel nu-mi explic istericalele..d ar ai dreptate sefii si noi suntem slabi din unitati care ducem greul...trebuie inregistrata si facuta plangere impotriva ei,poate asa scapam de ea la balamuc. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sta linistita,nu ar trebui sa se mai consume atat... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
+1 #12 Gyuri 22-12-2011 19:23
Eu pe bunicii mei i-am respectat dar nici ei nu s-au facut de ras. Au iesit la pensie cand a trebuit, nu atat de tarziu incat sa rada lumea de ei!

Anuta se face si ea de ras pentru ca dincolo de amenintari si de istericale nu are substanta. Doar pe cei slabi si tematori pentru scaunul, de sub fund ii sperie, pentru ceilalti anuta este penibila. Nu se comporta ca o colega, ca o doamna, nici macar ca un sef. O fi de la hormoni...intr- o zi, cineva inspirat, o va inregistra cu telefonul mobil ;-) si va difuza presei episodul psihotic (mai citesc si eu). Va fi categoric...pen sionata!
0 #11 generatia de sacrificiu 22-12-2011 19:07
Multumesc in numele colegilor pentru cadoul de craciun dat de catre GRUPA DE LA JILAVA.
Pentru Cutit lent ,semeni foarte mult in exprimare cu onor prim ministru,restul intelegi ,doar esti baiat de birou,craciun fericit.
+4 #10 Sindicatul 22-12-2011 18:05
O sa dam si bonuri si cadouri pentru copii si neveste si soacre...ma gandesc sa nici nu mai veniti la munca
+1 #9 Cutit lent 22-12-2011 15:22
Dati-i un bon de masa Generatiei de sacrificiu sa putem spune ca am abordat subiecte de actualitate.
Daca nici subectul legat de audit nu-i de actualitate si de impact asupra sistemului, atunci care sunt mai Generatie ? Ia propune tu ceva ! Daca-i vorba de tichetul ala de masa ti-l facem cadou si te lasam (editat admin - mai usor cu exprimarile!)
0 #8 Florin Stoica 22-12-2011 07:14
Pt Gyuri,
Cum sa nu doarma cei 2 domni, pai au fiecare cate 100 de ani, trebuie sa-i intelegem, tu pe bunicii tai nu-i respecti si intelegi cand nu tin pasul cu tine.
Ce sa faca ei acasa cu o pensie de nimic, ami bine la audit, trai neneaca, controlale-cont roale, mese-mese, cafelute oho-oho, atentie, respect si frica unde mai gasesc ei decat aici?
Propunerea lui Tepes e ok, avem Curte de Conturi, adio Audit.
Pai unde sunt restrictiile bugetare domnule Boc?
Cu acest faimos control managerial, asa va fi cum spune Neamtul, auditul la comanda o sa distruga oameni si destine.
0 #7 Gyuri 21-12-2011 22:41
ma refeream la adresa primita in unitati.
-2 #6 generatia de sacrificiu 21-12-2011 22:30
Aceasta tema nu este de actualitate,OAM ENII din sindicat asteapta macar un tichet cadou de aceste sfinte sarbatori.
0 #5 Gyuri 21-12-2011 21:28
competenti astia de la audit....la sforaieli! :zzz ati auzit de faza aia in care cei 2 "maturi" inspectori au adormit la BAGR, pe canapeaua directorului in timp ce sefa lor striga de zor la dl. manager (deja sunt surzi)?

eu cred ca de-aia zbiara anuta la toata lumea: habar nu are de o gramada de lucruri din sistemul asta dar trebuie sa faca si ea impresie. daca ar cunoaste ar demonstra...

pe de alta parte, imi pun intrebarea: de ce e nevoie de directia audit si de directia inspectie penitenciara? nu e cam mult?! mai ales ca la audit nu stiu daca sunt 6-7 persoane...

am citit si eu adresa de mai sus si nu o data. aproape ca nu am inteles nimic.
0 #4 Lucian 21-12-2011 21:16
o sa fie bine, :zzz
+2 #3 Tepes 21-12-2011 17:10
Auditul ar trebui desfiintat,este o unelata si atat.Exista un organ de control pt. institutiile publice=Curtea de Conturi.Desfiin tarea Auditului ar face o economie la buget foarte importanta,Dl Boc sa se sesizeze si sa puna in practica aceasta propunere a mea.
0 #2 Neamtul 21-12-2011 17:04
Nu vreau sa jignesc doamnele si domnii de la Audit insa au dat solutii diferite la doua penitenciare pe aceiasi speta si au impus sa se faca atat de multe hartii incat cei de la logistica si financiar stau numai prin comisii si iar comisii,pe unde trec vin cu foarte multe sarcini suplimentare si din pacate uneori comportamentul dumnealor lasa de dorit,pe langa faptul ca ciudateniile nu le impun peste tot pe unde merg.EXAGEREAZA ....si cred ca se cred mici dumnezei,ceea ce nu este asa.Cauta cu inversunare ,chiar vaneaza greselile si daca nu-si fac numarul de pagini propus nu pleaca,cat despre sefa ...din punctul meu de vedere are o atitudine jignitoare,agre siva fata de cei pe care ii controleaza,sa nu mai spunem ca executa orbeste unele dispozitii ale directorilor generali sau de unitati privind "executarea" anumitor persoane. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
-1 #1 Florin Stoica 21-12-2011 11:53
Stefan nu ne supune la rele tratamente, ce rau ti-am facut noi sa ne supui unui asemenea test?
Nu e suficient cate induram la serviciu.
Apropo de audit, sa sti ca a devenit un fel de bau-bau prin unitati, stiu situatii in care cei de la audit au jignit lucratorii din unitati mai abitir decat un birjar, asta da control eficient, nu am ce spune.
Iti dai tu seama cat de bine a inteles cel controlat?
A injurat si el printre dinti si a mers mai departe fara tragere de inima.
Dupa cate vad eu toti cei din lista sunt pe sectorului de activitate un manager, pai ei centreaza, ei dau cu capul, ei marcheaza si tot ei se faulteaza?Ce putem sa mai intelegem noi? Adevarat joc de glezne. La mai mare cu asemenea decizii.
Tu faci referire in articol la scaderea numarului de angajati, la crestrea numarului de ore suplimentare, ai uitat ceva, necontabilizare a multor ore suplimentare, pierderea acestora prin imposibilitatea acordarii din lipsa de personal, vezi situatia Giurgiu cu orele de anul trecut.
Cand sa mai ai timp de asa ceva daca te ocupi de controlul managerial.

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS