www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Rectificarea a fost publicata!

Asa cum se estima, inceputul saptamanii a venit odata cu rectificarea. Ordonanta de urgenta a Guvernului prin care bugetul de stat a fost rectificat, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei si produce efecte din acest moment.

Urmeaza procedurile corespunzatoare pentru efectuarea de viramente. Se va acorda prioritate situatiei penitenciarelor-spital. In paralel cu virarea sumelor de la MF, se fac demersuri in relatia cu CASAOPSNAJ pentru intrarea in posesia fondurilor pe care aceasta institutie le datoreaza ANP. Accentul se pune pe spitalele cu probleme, in special Poarta Alba.

Contrar imaginii articolului, rectificarea nu aduce fonduri in plus dar permite anumite operatiuni menite sa genereze deblocarea unei situatii care anunta proteste in plan sindical. Suntem in continuare atenti la modul in care va evolua situatia si pregatiti sa intervenim.

Document atasat:

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #34 Ștefan Teoroc 01-12-2011 22:37
Salariile se vor da, dupa toate probabilitatile si in ianuarie fara mari probleme cu exceptia unitatilor unde cuantumul sporurilor este foarte mare (incluzand spor TBC). Aici par sa fie probleme cu depasirea plafonului maxim de 70% (din banii de la casa) pentru salariile personalului medical. Nu se prea gasesc solutii.

As vrea sa spun ca vinovat este X sau Y si sa ne apucam sa-i spargem geamurile dar nu este posibil.

Lucrurile se intampla asa de multi ani. O simpla sincopa si s-a produs fractura. Principalii vinovati sunt cei care fac legile si care nu spun exact cum se imparte bugetul. Cate procente de la casa si cate de la stat.

Negocierea e un bluf. Se face... statistic. Primesti de la casa media pe ultimii 5 ani. Ce negociere o mai fi si aia.

De la stat nu poti decat sa ceri si sa argumentezi. Ce o insemna „in completare” fata de veniturile proprii?... Nu exista precizari si nici nu se doreste a se detalia. In general a functionat. Anul asta a inceput sa scartaie. Este clar ca se forteaza schimbari. Personal imi doresc din suflet ca nimeni sa nu sufere si voi face tot ce pot pentru asta, insa nu sunt Iosefini.

Suntem pregatiti pentru ce e mai rau si in cazul in care ne vom hotara impreuna sa uzam de mijloacele de lupta sindicala, ramane de vazut care ne este forta si ce vom obine.
+1 #33 anonim 01-12-2011 09:39
domnule TEOROC,ce ne facem in ceea ce priveste salariile aferente lunilor noiembrie si decembrie la spital porta alba ,pentru ca zvonurile sunt ca nu ar fi suficienti bani ,cine este cu ADEVARAT vinovat pentru situatia creata?Vrem sa stim adevarul.
-1 #32 Neamtul 29-11-2011 18:19
Citez pe Stefan Teoroc:
Pentru Neamtu: la care informatii te referi?


#27 angajat 29-11-2011 12:53
In Spitalul Poarta Alba salariul aferent lunii noiembrie va fi 70% iar salariul aferent lunii decembrie 0%. Astia sunt toti banii. Mai poate face sindicatul ceva pentru noi?

La aceste informatii faceam referire.
0 #31 Ștefan Teoroc 29-11-2011 17:59
Pentru Neamtu: la care informatii te referi?
0 #30 JILAVA 29-11-2011 17:50
DOMNUL STEFAN CU TOT RESPECTU CU PERCHEZITIILE CARE SE FAC ZI DE ZI LA PNT JILAVA SI NU SE ACORDA ORE SUPLIMENTARE.NU ZICE NIMENI SA NU SE FACA DAR SA SE ACORDE SI ORE PT TIMPU CARE IL STAM IN PLUS SINDICATU NU SE SESIZEAZA OARE DC,CA NUMAI NOI CEI DE LA TURA
-2 #29 Neamtul 29-11-2011 16:47
Cred ca informatiile cu salriile sunt vechi si in prezent sunt neadevarate.
+1 #28 Ștefan Teoroc 29-11-2011 12:18
Cine a oferit informatiile astea? Aceleasi persoane care au spus ca pentru octombrie nu exista niciun leu ??

:-)
+1 #27 angajat 29-11-2011 11:53
In Spitalul Poarta Alba salariul aferent lunii noiembrie va fi 70% iar salariul aferent lunii decembrie 0%. Astia sunt toti banii. Mai poate face sindicatul ceva pentru noi?
0 #26 Ștefan Teoroc 29-11-2011 10:51
Pentru Elita: nu este adevarat. Am trecut prin Gherla spre Baia Mare dar nu am avut avut planificata nicio intalnire la Gherla.
0 #25 valy remus 28-11-2011 20:18
o informayie sigura ...la cei din M.I.s-au dat bani si pe tinuta..la o parte si pana la sfarsitul luni se dau la toti ..la ei nu e legea ca la noi? sigur asa este deci cade chestia ca in lege scrie ca pe 2011 se dau in 2012..m-am si documentat si se poate ..pe scurt este chestia cu raportul facut pana la sfarsitul luni septembrie a fiecarui an...eu propun sindicatului sa ceara explicati daca tot exista...nu?
-1 #24 elita 28-11-2011 19:02
domnu stefan am inteles ca a-ti fost la gherla dar dragul si scumpul nostru lider v-a tinut la poarta.E adevarat sau nu .Oricum scumpul nostru lider de anul viitor o sa ramana fara multi membrii de sidicat.
0 #23 Optimistul 28-11-2011 00:24
Cred ca nu vor fi probleme
+1 #22 Tepes 27-11-2011 00:21
As vrea sa stiu daca anul viitor vom avea probleme cu sporurile de orice fel de care beneficiem acum si in special cele de noxe,tbc??
0 #21 Ștefan Teoroc 26-11-2011 16:41
Am citit tot mesajul / verific
0 #20 Cineva fara importanta 26-11-2011 12:03
SNLP
Sunt un membru al sindicatului SNLP Arad și am aflat ceva care m-a cutremurat. Plin de frustrări și neavând cui sa pun întrebări (din SNPL), am rătăcit pe aici.
Din câte am înțeles in weekendul acesta la Baile Felix se desfășoara o competiție sportivă, un turneu de fotbal. Nu știu câte penitenciare participă, ceea ce stiu eu este faptul ca din penitenciarul Arad au plecat echipa de fotbal ...(modificat de admin)
+1 #19 Ștefan Teoroc 25-11-2011 21:12
Mesaje de la ANP - azi:

_______________ __________

From: Ioana Serban [mailto:iserban@dgp.ro]
Sent: Friday, November 25, 2011 12:10 PM
To: 'Directori Economico-Admin istrativi'; 'Contabili sefi unitati'
Subject: Fonduri mamici si CASS

Stimati colegi,

Aveti in conturi deja banii si pentru indemnizatii si stimulente mamici şi CASS-ul aferent, conform borderoului atasat.
Va rog sa efectuati aceste plati.

Cu stima,
Ioana SERBAN
Director DEA
_______________

From: Ioana Serban [mailto:iserban@dgp.ro]
Sent: Friday, November 25, 2011 11:51 AM
To: 'Contabili sefi unitati'; 'Directori Economico-Admin istrativi'; 'fserpe@dgp.ro'
Cc: 'petronel.dobrica@just.ro'
Subject: Alocare fonduri spitale

Stimati colegi,

Va informez ca fondurile pentru plata drepturilor salariale restante aferente lunii octombrie 2011 pentru personalul din cadrul spitalelor- penitenciar se afla deja in conturile din trezoreriile la care sunteti arondati.

In vederea decontarii in regim de urgenta, va rog sa luati masurile ce se impun, astfel incat pana pe data de 28.11.2011 personalul angajat in cadrul spitalelor-peni tenciar sa intre in posesia acestor drepturi.

Fondurile repartizate fiecarui spital-penitenc iar se regasesc in borderoul atasat.

Rog confirmati in scris efectuarea platilor!

Cu stima,
Ioana SERBAN
Director DEA
_______________________

de la Ioana Serban iserban@dgp.ro prin yahoo.com
către Directori Economico-Admin istrativi ,
Contabili sefi unitati
cc SN LP ,
Sorin Dumitrascu
data 25 noiembrie 2011, 14:40
subiect Decontare salarii card
semnat de yahoo.com
Important mai ales datorită persoanelor care participă la conversaţie.
ascunde detaliile 14:40 (acum 6 ore)
Stimati colegi,

Am fost informati de Ministerul Justitiei ca MFP a dispus ca trezoreriile locale sa vireze banii pentru salarii ASTAZI in bancile comerciale unde aveti carduri deschise.
Va rog sa verificati la bancile comerciale incasarea acestor sume si sa asigurati decontarea pe carduri ASTAZI.

Va rog sa ma informati cu privire la aceasta situaţie.

Cu stima,
Ioana SERBAN
Director DEA
0 #18 caleen 24-11-2011 17:19
A venit si ziua de joi...maine trebuie sa ma duc la banca si sa ma scuz ca sunt o proasta si ca am avut incredere in ANP care mi-a zis ca imi da banii pe 10 ale lunii!S-au implinit 2 saptamani de cind trebuia sa iau banii...sa-si ia lumanari si sa si le puna singuri pe coliva cei care se fac vinovati de situatia asta care nu se vrea a fi rezolvata.Este asa de greu sa pornim o actiune de protest?Nenoroc itii care ne conduc vad ca nu au niciun punct oficial de vedere de parca nimic nu s-ar fi intimplat.Le urez sa ajunga sa-i scot la aer sau la vizita.Mai reactionam si noi sau ne complacem in situatie?Chiar trebuie sa punem in aplicare alte masuri mai radicale?Am ajuns la un consens cu alti colegi si colege si de luni o sa vada ei si voi ce se intimpla.NU AVEM BANI SA NE HRANIM COPII SI SA NE PLATIM DATORIILE NENOROCITILOR.C RIMINALI ORDINARI.
+1 #17 tepes 24-11-2011 11:03
Citez pe anonim:
Dar situatia noastra a personalului din penitenciare dupa diminuarea salariala si dupa decapitarea primelor si a primei de vacanta ,nu e una roz. E una destul de incetosata.Colegii mei considera ca nu e momentul sa ne facem de ras.Consideram ca daca participam ne aratam multumirea fata de regimul opresiv care ne-a luat tot.Chiar si dreptul la viata. Nu acu e vremea de defilari!

Poate fi gandita si asa,insa defilam pt. tara nu pt. regimuri,iar eu tara asa cum este ea acum condusa de niste ne.....ici tot tara mea ramane,nemultum irile ar fi bine sa ni le aratm la mitinguri nu sa gandim las' ca se duc altii..... :oops: :oops: :oops:
0 #16 Ștefan Teoroc 23-11-2011 21:09
O ultima confirmare pe ziua de astazi: se mentine afirmatia ca saptamana asta personalul din spitale are salariile pe card.

La MJ s-a lucrat destul de febril in acest sens si maine urmeaza sa se efectueze viramentele atat spre ANP cat si spre unitati, astfel incat vineri sa poate fi achitate sumele. Speram ca aceste termene asumate sa poata fi respectate.

Astazi, conducerea ANP a avut o delegatie la presedintele CASAOPSNAJ pentru noi clarificari.
0 #15 anonim 23-11-2011 09:42
Dar situatia noastra a personalului din penitenciare dupa diminuarea salariala si dupa decapitarea primelor si a primei de vacanta ,nu e una roz. E una destul de incetosata.Cole gii mei considera ca nu e momentul sa ne facem de ras.Consideram ca daca participam ne aratam multumirea fata de regimul opresiv care ne-a luat tot.Chiar si dreptul la viata. Nu acu e vremea de defilari!
+3 #14 anonim 22-11-2011 21:55
Pai la Colibasi director....est e parca Cirjan Dumitru , unul dintre cei mai vechi ofiter din sistem , un "profesionist" caruia MJ/ANP-ul a considerat ca ii mai poate prelungi cu inca 6 luni mandatul....(ia r personajul ar trebui sa fie in pensie , a cam implinit 55 de ani si ar fi trebuit inlocuit) si continua sa se joace cu focul . Pai ce sa iti faca frate daca nu mergi la defilare ?!!...pai ii duci un tablou cu Ceausescu si ai scapat :D :D (morala "comunistul la comunisti trage")
+1 #13 Tepes 22-11-2011 17:12
Citez pe anonim:
Domnule Stefan Teoroc va rog sa luati masuri.La Colibasi directorul vrea sa oblige personalul aflat in tura libera pe 1 decembrie sa defileze cu ocazia zilei nationale.Pe langa faptul ca acestia nu doresc sa faca acest lucru si ca doresc sa fie in sanul familei ,tinuta pe care o avem lasa de dorit fiind fffoarte uzata si incompleta. Poate directorul sa ne oblige a ne face de rusine?

Nu va poate obliga dar totusi se pot gasi 8-9 colegi care pot merge sa ne reprezinte si pe noi la o defilare,facem parte din siguranta nationala,ne bucuram de putinele privilegii care ne-au ramas,cred ca trebuie sa facem si asta.Cred ca se gasesc unii colegi care au tinuta mai buna,iar daca nu putem sa ne imprutam intre noi,am mai facut-o si cu late ocazii.Anul trecut am fost mandru de Slobozia cand au defilat chiar si cu o autospeciala,mu lti colegi au spus ca locul nostru este acolo,poate tu ai alta opinie,trebuie sa iesim in comunitate,sa ne recunoasca opinia publica ca parte a sistemului de sig si ordine publica,astfel vom fi tratati tot ca niste paznici,ceea ce este una din atributiile noastre,dar nu cuprinde ansamblul de activitati pe care noi il efectuam,daca tu nu vrei e ok,dar sunt altii care vor sa reprezinte colegii,institu tia si categoria profesionala din care fac parte,nu mai suntem acei militieni care executam fara sa gandim,am evoluat (scuze mai sunt militieni printre noi,chiar la varf) .... 8) ;-) :lol:
+2 #12 Ștefan Teoroc 22-11-2011 16:48
Nu stiu ce spune contabila de la P Alba / ANP afirma si sustine ca se platesc salariile integral saptamana asta / am reverificat
+2 #11 angajat 22-11-2011 13:41
Up-date: la spital Poarta Alba NU se dau salariile integral pentru luna octombrie. Sursa informatiei: contabilul sef al unitatii aflat la ANP.
+2 #10 anonim 22-11-2011 12:35
Domnule Stefan Teoroc va rog sa luati masuri.La Colibasi directorul vrea sa oblige personalul aflat in tura libera pe 1 decembrie sa defileze cu ocazia zilei nationale.Pe langa faptul ca acestia nu doresc sa faca acest lucru si ca doresc sa fie in sanul familei ,tinuta pe care o avem lasa de dorit fiind fffoarte uzata si incompleta. Poate directorul sa ne oblige a ne face de rusine?

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS