www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Rectificarea s-a aprobat, problemele continua. Interventie SNLP

Asa cum anunta si pagina web a Guvernului Romaniei, a fost aprobata rectificarea bugetara. Virarile de sume vor intra in bugetele unitatilor saptamana urmatoare. Intre timp, sumele primite de la CASAOPSNAJ au fost distribuite deja catre salariati in majoritatea unitatilor. Daca la Spitalul Colibasi s-a reusit o plata partiala in procent de peste 60% din salarii, se retine inca ca nerezolvata problema Spitalului Poarta Alba care are o anumita suma in cont de la CASAOPSNAJ dar suma este in mare masura blogata de angajamente financiare. In continuare se poarta discutii la nivel ANP dar si cu unitate pentru identificarea de solutii. SNLP va interveni in cazurile deosebite, Spitalul Poarta Alba urmand sa beneficieze si de sprijin din partea altor filiale.

Spitalul Targu Ocna a primit un ajutor de 59.000 de la Sp. Rahova. Filiala SNLP Rahova a intervenit in sustinere la Spital Rahova pentru 16 cazuri deosebite, oferind cu titlu de imprumut cate 500 lei. Spitalul Jilava a reusit distribuirea unei sume de 1200 de lei fiecarui salariat dar are o situatie mai speciala avand in vedere numarul mare de slariati (260) si existenta unor situatii deosebite in care se afla unii dintre acestia, situatii care au generat tensiuni in randul personalului.

Prin urmare, joi 17.11.2011, la prima ora, la intrarea in serviciu a personalului, la Spitalul Jilava se vor deplasa in sprijin, 3 presedinti de filiale SNLP: Jilava, ANP (Adrian Neagoe reprezentand si BEx SNLP) si BAGR care il vor sustine pe presedintele filialei din Spital Jilava in solutionarea problemelor personalului, identificand impreuna cazurile deosebite si exprimandu-si disponibilitatea pentru participarea cu fonduri din filialele respective pentru sustinerea colegilor din unitatea mentionata. Recomandam proceduri similare si in celelalte unitati in care pana la rectificare se evidentiaza probleme care necesita rezolvare mai rapida. Filialele mari, invecinate, pot ajuta cu titlu de imprumut filialele din spitale, urmand ca la plata salariului, spitalele sa efectueze retinerile pe statele de plata si sa vireze sumele direct in conturile filialelor. Procedura este simpla, acceptata de directorii de spitale, iar documentele-model au fost transmise intr-un mail anterior.

Ramanem pe receptie permanent, cu acest subiect, pana la solutionarea definitiva a problemelor.


Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #18 Ștefan Teoroc 25-11-2011 21:14
Vezi comentariu la ultimul articol
0 #17 ...unul sarac..... 24-11-2011 19:20
.....nici azi 24.11.2011 n-au intrat banii.....ce p...sa mai fac?
0 #16 Severin 20-11-2011 14:18
Citez pe angajat:
astazi la spital poarta alba a avut loc un protest spontan.....nici astazi nu s-au luat salariile !!! ......

Suntem alturi de voi....cat de curand ne intalnim la MJ. :-x
0 #15 Ștefan Teoroc 18-11-2011 22:06
Vezi articolul urmator.
Ultima discutie cu dl Tanasescu (secretar de stat MJ) am purtat-o la ora 21 pe subiectul asta.
Situatia se va remedia in scurt timp si incep sa cred ca integral.
+3 #14 angajat 18-11-2011 21:40
astazi la spital poarta alba a avut loc un protest spontan.....nic i astazi nu s-au luat salariile !!! ......
+1 #13 Tepes 18-11-2011 00:54
Nu-mi vine sa cred,boc si baselu vand productia de enrgie a tarii ca sa le cere FMI la alte companii de STAT din alte tari conduse de oamnei cu cap,o sa vada romanii peste 2-3 anisori ce preturi vor fi la energie /Kw,ca la benzina,va face boc o ancheta cu rezulatat 0,barat/secret. EMIGRATI FRATILOR,O SA AJUNGEM TOTI CERSETORII EUROPEI........ ...... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
+1 #12 Tepes 18-11-2011 00:49
Acum nu este momentul unui miting ,insa SNLP din cate am inteles pregateste asa ceva,dupa rezolvarea problemelor financiare pentru colegii de la spitale ar trebui sa iesim in strada la MJ,sa-l injuram pe Presoiu,Bala,Bo c si Basescu pentru situatia colegilor de la spitale.Sumati adunarea ,eu voi fi prezent f....e m...a in c.. de "indiferenti" la nevoile minime ale poporului pe care printr-o conjuctura nefericita il pastoresc jalnic.PUBLICAT I,NU E DENIGRATOR,NU ADUCE INJURII ETC.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
+1 #11 anonimelul 17-11-2011 23:48
cum intra salariile pt cei de la poarta alba am sa trimit la ANP in semn de recunostintza un borcan de icre ....icre de scafandru
+3 #10 Vladimir 17-11-2011 21:59
Nu ma erijez in aparatorul lui Stefan dar lucrurile, din punctul meu de vedere, se confunda vis-a-vis de activitatea lui ca si lider.

In primul rand, el reprezinta tamponul de care se lovesc toate problemele lucratorilor de prin toate colturile puscariilor din tara. Aceste probleme, daca a fost urmarita activitatea lui Stefan, au fost abordate intr-un mod profesionist tinand cont de jalnica situatie pe care o traim cu totii la nivelul intregului stat.

Pe de alta parte, oricat de "mafalda" ar putea fi considerat cineva, nu toate aspectele solicitate spre a fi rezolvate de catre lider sunt si corect argumentate. Aceasta situatie privind penitenciarele- spital este intr-adevar una complicata. Daca oricare dintre cei care aveti de obiectat ceva liderului dispuneti de vreo solutie la problemele cu care ne confruntam, sunteti liberi a v-o expune mergand pe buna credinta ca veti fi luati in seama.

Actiunea in forta din partea unui lider de sindicat in conjunctura actuala in care se afla statul roman sub aceasta guvernare nu poate fi altfel decat extrem de riscanta. Si nu riscanta doar pentru lider ci pentru intreaga organizatie. De aceea, o abordare cumpanita a siuatiilor de criza este mai la indemana decat aruncarea cu capul inainte.

Multi dintre noi traim sentimente confuze vis-a-vis de evenimentele prin care trecem sub aceasta guvernare, si unele dintre aceste sentimente pot naste monstrii. Multi dintre noi simtim nevoia unei "explozii" in masa dar in acelasi timp va trebui sa ne pastram cumpatul pentru a nu ne distruge cu totul. Toate la timpul lor si presupun acest timp nu este chiar atat de departe.

Desi nu sunt salariat al vreunui penitenciar spital, sunt in asentimentul colegilor de acolo. Organizatia din care fac parte, am inteles ca a participat cu sume de bani la sprijinirea acestora. Ma bucura acest fapt si sper ca toata aceasta nebunie sa ia sfarsit.
-3 #9 Ștefan Teoroc 17-11-2011 19:14
De cateva zile, nu fac altceva decat spitale, 10 ore pe zi!

Fix in urma cu 5 minute am intrat in birou dupa discutii cu directorul general, directorul DEA, alti reprezentanti ANP dar si cu contabila sefa de la Sp Poarta Alba

Situatia la Poarta Alba, (semnalata astazi), arata ca in cont sunt 170.000 lei care insa sunt „angajati” (in termeni financiari) si sunt foarte dificil de distribuit catre personal anterior viramentelor care se vor face saptamana urmatoare ca urmare a rectificarii bugtare. Operatiunea este la limita legii ca sa nu zic altceva.

Problemele sunt chiar mai complicate de atat dar pentru moment nu vreau sa starnesc panica inainte de a avea toate cifrele. Maine dimineata, liderii sindicali de la Spital si de la Penitenciar Poarta Alba vor discuta cu salariatii si vor identifica cazurile deosebite in care poate interveni rapid sindicatul (rate, popriri, situatii familiale deosebite, etc). In paralele, se mentine un canal direct de comunicare ANP, unitate, SNLP si se incearca acordarea macar a unei plati partiale.
+3 #8 fpss 17-11-2011 17:29
Domnu Teoroc - cum ne reprezentati dpv sindical?
Dumneavoastra in calitate de presedinte al SNLP nu aveti un cuvant de spus la nivelul ANP. Noi membri de sindicat ai Penitenciarului Spital Poarta Alba asteptam de la dumneavoastra si de la conducerea ANP sa gaseasca o solutie si sa primim si noi salariile.
Si noi suntem fpss ca ceilalti 13000 de angajati ai sistemului penitenciar.
-2 #7 Vladimir 17-11-2011 17:19
Pentru o astfel de situatie, fondurile proprii ale tuturor penitenciarelor din tara ar fi trebuit puse intr-un fel la bataie. ANP ar fi trebuit sa administreze acest aspect in conditiile in care se doreste a fi un sistem unitar, idepartand investitiile in masini de serviciu spre exemplu, investitii total neadecvate in raport cu aceste conditii de austeritate.

Pe de alta parte, se demonstreaza faptul ca structurile sindicale fac ca treaba sa se miste in directia pozitivam luand initiativa pe toate planurile.

Pentru Caleen:
Este un mod de a demonstra chiar si celor ce nu sunt membrii de sindicat ca, totusi, si pentru ei acest sindicat ia initiativa de ajutorare si ca, la un moment dat, se demonstreaza a fi singura structura din sistem care acorda atentie lucratorilor, administratia spalandu-se elegant pe maini.
-2 #6 Ștefan Teoroc 17-11-2011 12:10
Salariile se vor plati in spitale.
Situatia generata, insa, nu va ramane fara efecte pe toate planurile.
Voi reveni cu detalii ulterior.

Este vorba despre disfunctionalit ati bugetare care provin dintr-o interpretare gresita sau superficiala a legislatiei.
Bugetul la spitale trebuie sa fie clar impartit intre fondurile primite de la CASAOPSNAJ si cele din buget.
Fiecare fond are destinatii precise si asa trebuie procedat. Nu s-a facut asa, banii erau intr-o gramada si de acolo se faceau toate cheltuielile.

Pe viitor acest lucru se va remedia in mod cert si mai mult ca sigur ca unii vor ramane cu cicatrici adanci dupa intamplarea asta.
-2 #5 Ștefan Teoroc 17-11-2011 12:05
Pentru Angajat / am aflat ACUM ca nu s-a platit nimic la Sp Poarta ALBA / merg sa vad care este treaba / era o liniste totala dinspre Poarta Alba si am dedus ca lucrurile sunt in ordine / singurele probleme apareau de la Spitalele Jilava si Colibasi / cea mai grava - la Colibasi
-2 #4 Ștefan Teoroc 17-11-2011 12:03
Stirea a aparut noaptea pe site-ul Guvernului

www.gov.ro/.../

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pentru 2011

Premierul Emil Boc
Guvernul a aprobat astăzi rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2011, modificările reflectând preocuparea Guvernului pentru susţinerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă, a afirmat primul-ministru Emil Boc la finalul şedinţei Executivului.
Premierul a arătat că rectificarea bugetară are loc în contextul în care România înregistrează creştere economică pentru al patrulea trimestru consecutiv şi în condiţiile în care, în trimestrul trei, România a înregistrat creştere economică de 4,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, poziţionându-se pe locul patru între statele membre UE în ceea ce priveşte acest indicator.
“Este un prilej să contatăm că măsurile responsabile şi raţionale produc efecte, iar mesajul cel mai important este că trebuie continuat în aceeaşi direcţie/…/ cu măsuri care să consolideze stabilitatea macroeconomică; fără politici populiste, ci cu politici reale care să aibă ancore în economie./…/ investiţiile şi locurile de muncă reprezintă prioritatea României şi a românilor şi se va regăsi în proiectele de acte normative pe care guvernul le va înainta”, a declarat primul-ministru.
www.gov.ro/.../
+1 #3 caleen 17-11-2011 10:42
Ca ultima masura o sa iau o sticla de benzina si o sa vad,daca atunci cind este impregnata in hainele mele,este chiar atat de inflamabila pe cat se spune.Conducere a A.N.P. nu are nicio initiativa in afara de aceea de a pupa in locuri pidosnice mai marii(sic!) tarii?Le mai dau termen pina marti sa rezolve situatia,apoi ma opresc la benzinarie.Sa aiba sarbatori fericite.
+1 #2 caleen 17-11-2011 10:32
Poate o sa se gaseasca bani si pentru mamele aflate in concediu maternal.Sau daca nu sunt in sindicat nu pot fi ajutate?O sa ne gasiti atarnati de balcon,cu copii cu tot,ca altceva nu mai avem de facut.Noroc cu presedintele de sindicat de la mine,care m-a inteles si m-a ajutat din fonduri proprii cu 1000 de lei.Dar cind ii dau inapoi?Aceasta- i intrebarea!Fara raspuns concret din nou :cry:
0 #1 angajat 17-11-2011 08:46
Pana la urma ANP - MJ a CERUT bani la rectificare , ca celelalte ministere ( care au si primit !!! ) ... sau au UITAT?
Suntem uimiti ca Spitalul Poarta Alba este incontinuare ignorat in toate comunicatele si, daca se doreste o informare corecta va spunem ca aici nu s-au luat salariile ... DELOC!

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS