www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Pedeapsa are scopul de a-l face mai bun pe cel ce pedepseste (F. Nietzsche)

Echipa de management a ANP apreciaza ca urgenta numarul 1 in ce priveste modificarea statutului special este introducere posibilitatii pentru sefi de a sanctiona direct subordonatii, fara sesizarea comisiei de disciplina. Nu avem timp pentru clarificarea problemei incompatibilitatilor, pentru urgentarea emiterii hotararilor de guvern cu cheltuielile de transport si despagubirile de risc ori pentru ordinele de ministru privind normele de salarizare si asistenta juridica, pentru decizia cu orele suplimentare sau pentru alte prioritati reale, insa apreciem ca deosebit de urgenta sanctionarea directa a personalului. Biciul inainte de toate.

Nu stim daca profunzimea celebrului citat din Nietzsche ii impinge pe sefii ANP sa devina mai buni in timp cat mai scurt, dar stim sigur ca adulmecam putin iz de militarie. Dupa eliminarea abuziva a dreptului la greva, care a fost o alta picatura varsata din paharul aproape gol al drepturilor speciale, acum invocam spectrul ofiterului cu cercetarea penala care umbla prin unitate cu celebrul registru si-l completa cu probe doar de el stiute, astfel incat bietele cadre militare de executie se trezeau doar cand erau chemati de sefi si anuntati sa vina cu pijamalele ca intra la arest.

SNLP si-a exprimat opinia cu privire la predilectia inutila si absolut neproductiva a conducerii pentru un management al eficientei prin coercitie, si a cerut eliminarea din proiect a propunerii divergente. MJ si-a aratat disponibilitatea de dialog si a lansat invitatia pentru intrunirea Comisiei mixte. Ar fi trebuit sa ne intalnim vineri 2 septembrie 2011, dar comisia a fost incompleta si sedinta s-a amanat spre finele saptamanii urmatoare. Profitam de amanare si adresam un apel salariatilor din sistem, de a-si spune opinia, de la mic la mare.

Ce parere aveti? Poate fi de natura aceasta modificare mult dorita de ANP si MJ, sa aduca un plus de eficienta activitatii? Sunteti de parere ca atat de derizoriu era impactul comisiei de disciplina cu componenta democratica, incat este necesara o reintoarcere la sistemul cazon al cercetarii efectuate de o singura persoana?

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #52 Ștefan Teoroc 09-09-2011 21:54
Vargas, nu la tine ma refeream cu naduseala ci la atitudinea majoritatii. Era doar retorica.

Postarea de acum este cu totul altceva. Arati si alta latura. Asta imi da sperante.
0 #51 Vargas 09-09-2011 21:03
Asa e, Stefan ! Poate ca am dus teoria sindicalismului un pic mai departe, poate chiar spre un ideal fara a tine cont de contextul in care ne aflam nu numai ca sindicalisti ci si ca tara intr-o Europa care incepe sa devina din ce in ce mai "fierbinte".

Sunt constient si de gradul de sindicalizare in Europa numai ca, acel 7% il consider extrem de solid. Romania degeaba se zbate intr-un procent de 50% daca face subiectul doar a unei statistici. Este adevarat ca oricat am iesi in strada, oricat am apela si la atitudini mult mai incisive, rezultatul ar fi acelasi. Totusi, aceste actiuni sindicale fac sa existe un echilibru undeva. In ideea acestui echilibru actioneaza si clasa politica, totul raportandu-se la calcule foarte exacte in acest sens...Pe aceeasi teorie sunt convins ca mergi si tu...

Apropos: am TV :lol: Si sunt un impatimit al emisiunilor cu caracter politic si al celor care vizeaza situatia noastra in general ca tara. Nu degeaba am afirmat ca ar trebui sa ne uitam mai mult in curtea proprie si sa plusam daca e cazul. Argumentez cu faptul ca, daca ne supunem continuu unei comparatii cu alte sisteme, ajungem oareacum sa ne identificam cu aceste sisteme si sa uitam ce rol avem noi de fapt. In acelasi timp, sunt constient si de faptul ca trebuie sa tinem cont si de ce se intampla in jurul nostru dar totul pana la un punct, acela de unde am putea sa uitam de noi analizand situatia altora...

Nu barfesc, nu nadusesc in surdina, nu refulez aiurea...sunt un simplu membru de sindicat al SNLP care face munca de sindicat poate mai mult decat multi presedinti de filiala SNLP...
0 #50 Ștefan Teoroc 09-09-2011 17:34
Vargas, incarci exagerat de tare responsabilitat ea sindicatelor, cu trimitere directa catre lideri, in timp ce tot tu admiti aerul de blazare care adie in sistem dar m-as bucura daca nu te-ai opri la sistemul penitenciar si ai analiza corect contextul.

Nu o data am incercat aceeasi senzatie de deznadejde amestecata cu furie dar poate cu o alta motivatie. Inaintea grevei din mai 2010, am avut dezbateri furtunoase cu membrii de sindicat pe diferite teme si am oferit atat explicatii cat si perspectiva actiunilor radicale.

A venit si vremea grevei si ca sa vezi, impetuozitatea unora a scazut pana la ... disparitia fizica, pentru ca nu-i mai gaseam prin curte sa-i scoatem in fata portii, acolo unde am incendiat manechinul care purta fata premierului si era legat cu catuse la maini.

Tu spui ca nu trebuie sa ne uitam la altii, ci trebuie sa facem abstractie de ceilalti si sa mentinem ce-i al nostru ori chiar sa plusam. Scuza-ma dar ... ai TV?

VArgas, in Anglia au anuntat un miting de 50.000 de oameni si au iesit 500.000 pe strazile Londrei (putin invers decat la noi). NU AU OBTINUT NIMIC. Fratii sindicalisti din Grecia au terorizat Guvernul cu proteste. Sunt la vale de tot acum! Nici in Romania nu s-a stat degeaba. Nu stiu la cate actiuni ai fost tu in 2010, dar eu ma saturasem de alarma cu strangerea rapida a ostii. La mitinguri ne cam intalneam mereu aceeasi. Nici nu mai stiam ce sa raspund la intrebarea: dar ceilati de ce nu ies?

Ca fapt divers, stii care este procentul de sindicalizare in Franta, patria europeana a sindicalismului ?
7 % !!! Consideri asta un indicator?
businessday.ro/.../...
In Romania, inca mai anuntam un precar 50%.

Naduf in surdina, refulari usor de stins, acuze la lideri, barfe, soapte, susanele.

Cam subtire strategia pentru nivelul de pretentii!
0 #49 Vargas 09-09-2011 08:56
Nu-i vorba despre asta Optimistule !
Este adevarat ca se putea si mai rau in ce ne priveste dar lucrurile nu trebuiesc abordate din perspectiva faptului ca ar trebui sa ne multumim si cu putin. Nici prea mult nu am avut dar se vede clar ca am ramas cu foarte putin. Si poate ca, acest putin poate deveni si mai "putin", intelegi ? Atunci vei aborda lucruril din acelasi punct de vedere ?

Asa ne-am blazat intotdeauna considerand ca "lasa ca e mai bine asa decat mai rau". Cu o astfel de atitudine am pierdut si dreptul la greva, am pierdut si multe alte drepturi privind pensionarea, in general cam tot ce ne mai putea tine agatati de statutul special.

Optimistule ! Stii ce este cel mai deranjant in acest sistem ? Am avut ocazia sa ne desprindem de prostia militareasca, sa ne constituim ca sindicat, sa obtinem niste drepturi esentiale pe aceasta cale, SI NU AM FOST IN STARE SA NI LE PASTRAM, multumindu-ne acum cu ce a ramas, multumindu-ne cu d'alde tine care sunt satisafacuti de ce le pica astora care ne conduc printre degete. Tot atat de multumit ai fi si daca te-ar cumpara cu o punga de zahar pentru vot, tot asa de multumit ai fi si daca ti-ar da macar o ciunga pentru asta....

Asta-i mentalitatea pe care colegul o blama in ce te priveste, si foarte bine face. Natia asta ar trebui sa se trezeasca intr-un final. Chiar si imnul national ne indeamna la asta....
0 #48 Optimistul 08-09-2011 22:05
Citez pe Un oltean:
Citez pe Optimistul:
Nin comparatie cu MAI suntem super la drepturi si cred cva este un merit si al SNLP,intotdeauna exista loc de mai bine.
.


Super mentalitate ;-)

Chiar dacă s-a luat, să fim mulţumiţi că altora le este şi mai rău. :D Mai ai un pic până la replica: exist, deci sunt mulţumit.

Nu te inteleg ..contesti afirmatiile mele sau te deranjeaza ca am mentionat SNLP-ul,nu este o mentalitate "proasta" am facut specificatia ca este loc si de mai bine,insa unii dintre noi nu stim sa apreciem ce avem ce s-a facut pt. noi si astfel nu o stim si ce se poate face pt.mai bine.
0 #47 Vargas 05-09-2011 23:00
Sau chiar la replica: "Exist...dar degeaba !"
0 #46 Un oltean 05-09-2011 17:05
Citez pe Optimistul:
Nin comparatie cu MAI suntem super la drepturi si cred cva este un merit si al SNLP,intotdeauna exista loc de mai bine.
.


Super mentalitate ;-)

Chiar dacă s-a luat, să fim mulţumiţi că altora le este şi mai rău. :D Mai ai un pic până la replica: exist, deci sunt mulţumit.
0 #45 Optimistul 04-09-2011 19:20
Nu trebuie sa fim rai nici cu sindicatele cateodata ne varsam naduful pe ei insa in comparatie cu MAI suntem super la drepturi si cred cva este un merit si al SNLP,intotdeaun a exista loc de mai bine.
Comparatie cu parere de rau fata de MAI:
-disponibilizari
-decontare doar 180 cheltuieli pe trensport indiferent unde mergi
-calificative mai mici
-ore suplimentare mai multe
-banii pt. echipament in 6-8 rate
-salarii mai mici dar si riscuri mai mici fata de noi
-norma de hrana amanata intr-o luna,insatabili tate financiara,foar te greu cu ratele
-schimbare statut cu neconsultarea sindicatelor
-etc...
Sa dam Cezarului cei al Cezarului totusi noi mai putini dar mai receptivi si bine organizati in SNLP decat sunt ei din pacate care ar putea fi o forta.
Atunci cand s-a propus greva generala SNLP in toate unitatile in unele mai agresiv si bine organizat in altele mai slab dar a facut greva de o zi,chiar si presa a concluzionat ca suntem cel mai disciplinat sindicat in uniforma.
Dupa cum am mai spus este loc si de mai bine.
0 #44 Ștefan Teoroc 04-09-2011 15:28
Ce e drept, problema posturilor vacante e una care poate fi rezolvata de sindicate cat ai bate din palme... ca si asistenta medicala. Casele de asigurari incaseaza contributiile iar acestea se intorc catre oameni sub forma de servicii si medicamente conform legii si contractului-ca dru. Ai vreo propunere concreta? Sunt atent.
0 #43 Terente 04-09-2011 14:50
Pentru Agentu,
Este clar ca ai o perceptie desucheata. Nu spun ca ar fi vina unei educatii precare dar raspunsurile ce ti s-au dat pana acum si reactiile tale demonstreaza vadit faptul ca soarta de care vorbesti chiar iti este bine meritata. Nu adauga aici marea masa a lucratorilor din sistem. Au mai ramas foarte putini ca tine desi iti vine foarte greu sa crezi asta....
0 #42 agentu 04-09-2011 08:36
aceleasi raspunsuri vagi. vad ca dumneavoastra vedeti doar doua probleme, ca lideer de sindicat nu trebuie sa ne speriati cu disponibilizari le. ne meritam soarta asa am fost conduci si la toate miringurile de fatada facute pana acuma. dumneavoastra chiar credeti ca noi nu gandim?
daca spuneti ce de ani de zile va luptati cu aceste probleme, eu v-am intrebat cate s-au rezolvat.
0 #41 Ștefan Teoroc 04-09-2011 00:46
De fapt sunt 2 probleme principale pe care le ridici (lipsa de personal si asistenta medicala) si una adiacenta (repausul saptamanal la ture).

Eu as putea sa continui pe vreo 3 pagini fara sa mentionez probleme care au legatura intre ele.

Lipsa de personal e pe cale sa se atenueze in perioada urmatoare. Pe de alta parte stii si tu ca daca aveam schema completa si numar constant de detinuti acum nu ai mai fi stat linistit fara teama de disponibilizari . Posturi vacante mai aveau si politistii... Asta asa de consolare, nu ca ofera justificari.

Despre asistenta medicala putem discuta pe pagini intregi. Chiar nu mi se pare oportun sa raspund la zeci de intrebari prin comentarii.

Cu problema repausului saptamanal la ture ne chinuim de ani de zile. Pentru perioada cand ar fi trebuit sa se plateasca spor, avem procese pe rol, noi nu putem decide in locul instantei.

In programul 12/24-12/48 nu poate fi stabilit repaus saptamanl in acceptiunea Codului muncii. Cea mai rapida solutie ar fi modificarea programului dar ca sindicate nu putem impinge la asta pentru ca vom starni nemultumiri.
Daca esti cat de cat aproape de activitatea sindicala, ar trebui sa stii care sunt demersurile pe fiecare dintre temele pe care le-ai ridicat, si sunt o foarte mica parte dintre probleme.
0 #40 agentu 03-09-2011 23:32
1.sambetele, duminicile si sarbatorile legale la ture
2. oameni care stau in foisoare fara rezerve
3. agentii de pe sectii care nu au parte de pauza de masa
4. faptul ca ne pune sa platim medicamentele si ne deconteaza sistemul cand are.
sistemul trebuia sa se gandeasca ca poate nu ai banii necesari sa iti cumperi o reteta la sfarsitul lunii ?
5. analizele medicale anuale parca trebuiau facute. decati ani nu s-au mai facu?
6. rechizite pe sectii s-au dat vreodata
7. stiti ca se face cheta ca sa se incarce cartuse de imprimanta pentru stiva de documente aparute in ultimul timp.
8. cheta pentru erbicidele care se dau pe perimetrul penitenciarelor
9. supraveghetori care lucreaza pe sectii de unii singuri, cand ar trebui sa fie cel putin 2
10. tratarea agentilor ca si cum am fi o rasa inferioara.

astea sunt doar asa in mare,sunt multe altele pe care nu pot sa le postez aici.
0 #39 Ștefan Teoroc 03-09-2011 21:41
Iarasi cele 10 probleme...
Mi le spui totusi si mie?
Nu ma mai perpeli!
:-)
0 #38 Vicele 03-09-2011 21:32
HEI...OAMENI BUNI!!!Nu vă luaţi unul pe altul in cătare,avem un inamic comun:topmenaje rii din ANP.
0 #37 agentu 03-09-2011 21:09
sicer iti spun ca nu ai inteles nimic. cred ca nu vezi sectia decat la zile mari.
colegii nu au curajul sa vorbeasca de hosul din sistem, nu au curajul sa spuna adevarul si grutatile pe care le au zi de zi.
Domnule Teoroc dumneavoastra imi spuneti ca de ani de zile problemele pe care eu le-am ridicat sunt cunoscute. eu va intebam cate din ele s-au rezolvat, dumneavoastra si domnul Dumitrascu ar trebui sa faceti front comun in rezolvarea lor. sunt problemele angajatilor pe care domnile dumneavoastra ii reprezentati, oameni care contribuie la sindicatele pe care le conduceti si de unde va luati salariile.
nu puteti sa imi ziceti ca sunt rau intentionatpent ru, ca ma intereseaza unde contribui sa fiu ajutat.
0 #36 Tepes 03-09-2011 18:47
Si ce autoritate ai vrea agentule sa ai sa dai amenzi,sa tai tichete la cinema,cam ce ar vrea inima matele fama sa inteleg,nu avem autoritate dupa ce iesim pe poarta,lucram la puscarie frate nu suntem anchetatori nici magistrati,cat despre vremurile trecute s-au dus ,nu mai suntem tortionari etc..legea primeaza,sau cel putin asa ar trebui.
0 #35 Terente 03-09-2011 12:13
Pentru Agentu,
Nonsalanta cu care "spui vorbe" imi creeaza un sentiment de dizgratie in ce te priveste dar incerc sa-mi inhib anumite trairi si sa-ti spun doar urmatorul lucru: cele 10 intrebari ale tale sunt in parte probleme cu care structurile sindicale din sistem s-au confruntat de-a lungul timpului.

Datorita lipsei de atentie mai mult sau mai putin voita, nu ai stat sa urmaresti toate demersurile acestor structuri sindicale si te multumesti acum sa te trezesti dintr-un somn adanc sa le pui pe tapet ca si cand aceste probleme sunt de la 1 septembrie 2011.

Site-ul SNLP si un forum in care sunt informari iti poate pune la dispozitie orice demers initiat de liderii SNLP. Raportat la rezultatele ce le-au avut aceste demersuri, iti poti da cu parerea daca intr-adevar SNLP a stat deoparte. Bineinteles, ai putea sa tragi o concluzie numai fiind obiectiv, chiar si cu tine insuti...
+1 #34 Ștefan Teoroc 03-09-2011 10:34
Intrebarea „ce ati facut pentru agenti?” mi se pare discriminatorie . La fel pot pune si ofiterii intrebari, apoi personalul contractual si hai sa ne rupem in 4!

Iau un lucru la intamplare. Ti-amintesti iarna lui 2009 cand se anuntase in sistem ca pentru echipamentul restant veti primi doar 5% din suma? Probabil ca nu, pentru ca in final ati luat toti banii, iar cand o problema este rezolvata de sindicate, acest lucru este absolut normal si nememorabil.

Ne amintinm mai cu usurinta nereusitele Bine, fiecare are propria definitie pentru esec. In final, este adevarat, totul poate fi pus in carca sindicatelor. Totusi, cine sunt sindicatele astea? Teoroc si Dumitrascu? Tu agentule pe unde te situezi?.

Spune-mi ca nu ai lipsit de la nicio actiune, sspune-mi ca pe 31 mai 2010 erai in fata portii in greva, si ca in adunarile sindicale esti prezent si activ, si atunci te voi urmari cu maximum de receptivitate.

Cand sindicatele au declansat greva si in final au obtinut toata suma nu au facut-o pe corpuri, mai intai pentru ofiteri; apoi pentru agenti.

Toate procesele puse pe rol si castigate sau nu, nu au fost puse doar pentru ofiteri.

Putem continua, dar as vrea sa-ti vad intrebarile.

In esenta, as vrea si eu sa stiu, tu interpretezi relatia ofiteri - agenti ca pe una antagonista, de lupta?
0 #33 Ștefan Teoroc 03-09-2011 10:27
Unde ai pus intrebarile?
0 #32 agentu 02-09-2011 23:42
nu a fost nimic indecent domnule Teoroc in comentariul meu. vroiam doar ceva informatii despre maretele dumneavoastra realizari pentru agentii din sisteml penitenciar. eu nu ma refer la cei din SNLP sau la cei din FSANP. ce va deranjeaza sa raspundeti punctual la cele 10 intrebari pe care eu le-am postat ca sa stim si noi ce s-a facut pana acuma.
aceleasi ntrebari sunt si pe FSANP aceiasi ignoranta si acolo.
pot sa imi exprim parerea ca ne mintiti, traim in democartie.
0 #31 Ștefan Teoroc 02-09-2011 21:50
Toate comentariile exprimate pe un ton decent si fara jigniri gratuite, se posteaza.
0 #30 Terente 02-09-2011 19:20
Pentru Agentu:

Ce tot ai mai frate cu cenzura asta ? Esti constient ca un comentariu ti se posteaza atunci cand moderatorul este disponibil a face asta ? Consideri ca sta cineva 24 din 24 de ore sa modereze ?
Si esti convins ca tot ce doresti a posta se rezuma la lucruri de bun simt fara a apela la atac la persoana sau alte mizerii ? De vrei asta, ai liber pe site-ul fsanp....

Observ ca din exemplul pe care ti l-am dat vis-a-vis de implicarea liderului nu tii cont si continui cu ineptii. Macar ai putea sa apelezi la un "multumesc", doar asa pentru faptul ca te-am luminat un pic in privinta impresiei tale eronate vis-a-vis de cei ce te reprezinta ?
0 #29 Vicele 02-09-2011 13:56
Domnul Doctor are potenţial pentru a-l înţelege pe Nietzsche, dar mi-e greu să cred că urmăreşte să-i facă mai buni pe cei cu biciul in mană.Eu cred că altceva îl "mână pe el în luptă":asigurar ea viitorului după raţionamentul "dacă Dumi a fost pus şef după ce le-a tras-o de atatea ori,staţi să vedeţi ce pot io!".Lăsând laoparte ironiile fine, consider ca introducerea posibilităţii de sancţionare directă ar fi un mare pas înapoi pe drumul spre normalizarea relaţiilor in sistemul penitenciar.Mai mult ca sigur vom obţine-mai devreme sau mai tarziu-eliminar ea din lege a acestei prevederi abuzive dar,pentru efectele ei, cine va raspunde?
+1 #28 agentu 02-09-2011 13:14
publicati comentariile cat mai urgent nu le mai cenzurati Domnule Teoroc

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

   
 • Pintea 14.12.2017 21:57
  Repartizare pe sectoare/servic ii in cadrul unitatilor, care este ?

  Read more...

Google AdS