www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Corespondenta FSAP PUBLISIND - MMFPS privind aplicabilitatea Legii dialogului social

Catre
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
Domnul Laurentiu Sebastian LAZAROIU

Stimate domnule ministru

Avand in vedere efectele intrarii in vigoare a Legii nr. 62/2011 - legea dialogului social, va rugam sa ne sprijiniti cu clarificari privind interpretarea normelor, in vederea aplicarii corecte a noului cadru legislativ care orienteaza si activitatea sau functionarea organzatiilor sindicale.Clarificarile pe care le solicitam sunt in legatura cu legalitatea constituirii si functionarii unui sindicat afiliat FSAP PUBLISIND, precum si in legatura cu domeniul reprezentativitatii si al negocierilor colective in sistemul penitenciar din Romania.

FSAP PUBLISIND include in componenta sa Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP), organizatie de tip sindical care a dobandit personalitate juridica la data de 1 octombrie 2004 in temeiul Legii nr. 54/2003 fiind constituita din persoane angajate in mai multe unitati penitenciare. In prezent SNLP are 7.000 de membri de sindicat in 41 de unitati din sistemul administratiei penitenciare, totalul numarului de salariati din sistem fiind de 12.300.

Extras din Legea nr. 54/2003
Art. 2

(2) Pentru constituirea unei organizaţii sindicale este necesar un număr de cel puţin 15 persoane din aceeaşi ramură sau profesiune, chiar dacă îşi desfăşoară activitatea la angajatori diferiţi.

Similar unui numar mare de sindicate din Romania, constituite si organizate in acelasi mod, SNLP este structurat in filiale teritoriale fara personalitate juridica. O filiala SNLP este compusa din totalul membrilor SNLP care au calitatea de salariati intr-o unitate dintre cele 47 ale sistemului penitenciar. Filialele sunt coordonate de presedintii filialelor, care angajeaza raspunderea juridica in raport cu unitatile, prin mandatarea presedintelui SNLP. Presedintii filialelor sunt alesi prin vot pentru un mandat de 4 ani si formeaza Consiliul National – organ de conducere al SNLP.

***

Avand in vedere precizarile anterioare, va rugam sa ne comunicati care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste urmatoarele aspecte:

1. Atat timp cat Legea nr. 62/2011 nu produce modificari in planul personalitatii juridice dobandite anterior de organizatiile sindicale, este corect sa apreciem ca nici structurile organizatorice ale sindicatelor constituite deja nu pot fi afectate de prevederile legii mentionate si ne referim aici, in special la structura SNLP? Se poate sustine ca structura organizatorica a SNLP incalca anumite prevederi legale?

2. In acceptiunea Legii nr. 62/2011, ulterior constituirii unei organizatii sindicale din minim 15 angajati din aceeasi unitate (conform noilor prevederi), organizatia respectiva poate afilia si persoane angajate in alte unitati, daca statutul sindicatului permite acest lucru, chiar daca in planul reprezentativitatii la nivel de unitate aceste afilieri nu au relevanta? In cazul in care raspunsul este negativ, va rugam sa ne raspundeti daca aceeasi interpretare este aplicabila si in cazul sindicatelor de tip „national” constituite in baza Legii nr. 54/2003 din persoane angajate la angajatori diferiti.

3. Luand in considerare structura interna a SNLP si prevederile Legii nr. 62/2011, SNLP ca sindicat cu personalitate juridica si cu sediul in Bucuresti poate dobandi reprezentativitatea in unitatile in care are ca membri mai mult de 50% din salariati, chiar daca unitatile au sediile in alte orase?

(…)

Cu deosebita consideratie,

Stefan Teoroc
Presedinte

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

+2 #106 Prietenul 08-08-2011 01:18
Nu ,,puterea a reusit sa ne dezbine".Nu-mi amintesc sa fi fost imbinati vreodata, deci nu avea cum sa ne dezbine ceva.De la bun inceput ne-am situat pe pozitii adverse, dar argumentate legal fara atacuri directe ori indirecte la persoana.Moment ul in care atacul josnic a fost lansat de liderul FSANP, a aratat destul de clar cam ce fel de ,,lupta" preferati.Mie unul imi provoaca SCARBA astfel de manifestari. Chiar nu ma intereseaza sa port conversatii pe niciun subiect cu persoane care sustin astfel de atitudini.O seara buna.
0 #105 Ionut Mogildea 08-08-2011 00:51
Citez pe Prietenul:
Buna seara domnule Mogaldea, credeti ca in timp ce pe site-ul FSANP atacul la persoana este la el acasa, fapt de care intre noi fie vorba nu cred ca sunteti strain, mai are vreun rost discutia argumentata pe marginea reprezentativitatii?

Buna seara, Prietenul.
Ce sa zic. Si Sorin si Stefan sunt adulti si se pot justifica singuri.
Se cunosc mai bine decat ii cunoastem noi. Discutia noastra era strict pe aspectele care ne genereaza probleme. Se pare ca puterea a reusit sa ne dezbine. O seara placut.
0 #104 Tepes 07-08-2011 23:32
Dle Dumi,mizeria care incerci si continui sa o readuci in actualitate este falsa:
Eu am avut salriul 2300 de lei si am 78000 CHF-franci elvetieni credit,problema se pune la perioada pe care te angajezi sa-i inapoiezi,la o perioada de 27 de ani am platit initial 470 CHF rata,acum am 420,insa la cresterea francului marea problema este ca nici nu poti refinanta.Daca aveti salariul 5000 de ron si ati mai luat ceva si din consultanta cel putin asa sustineti inseamna ca sunteti un mare delator,dle Duimi,dupa cum ati pus problema "si ce daca am mai luat ceva si pe consultanta" e clar ca la consultanta acordata pe bani multi, sindicatelor afiliate va refereati,va dati marama pe fata incet dar sigur. :lol: chiar radeti de membri FSANP ca le tocati banii,5000 de lei salariul la 2450 membri cotizanti,iar Stefan are doar 4200 la 6900 de membri cotizanti asta spune tot,ce fel de om sunteti.
0 #103 timpanul si ochiul 07-08-2011 23:25
Mai Coco linux, ce ai vrut tu să spui despre clasele lui mogâldea? Ai vrut probabil să știi dacă a fost premiant sau a ramas repetent sau corigent în vreun an? Sau dacă a absolvit vreo facultate de stat sau particulară cu media 10? Păi nu cred că vei primi vreun răspuns la așa ceva, individul, după cum ai văzut este foarte alunecos, el se crede diplomat și caută să evite răspunsurile care-l deranjează. Astfel nu se explică de ce nu se prezintă în fața membrilor SNLP. Poate așa îi mai crește popularitatea. :lol: Sau are ceva de ascuns?! :zzz Eu mă întreb de ce nu comentează pe site-ul fsanp, unde șeful lui a postat un articol ridicol la adresa domnului Teoroc. Poate așteaptă să vadă mai multe reacții și apoi intervine ca un adevărat strateg, punând degetul pe i. :lol: Așadar dragi colegi, m-am convins că acest individ, prin prezența lui pe acest site, nu face altceva decât să producă totală disgrație și lehamite. Cel puțin mie. Chiar acum am o stare de rău și mă duc să vomit, numai pentru faptul că m-am obosit să-i reproduc numele.În final, îi solicit individului să ne lase în pace cu prezența sa pe acest site. DECI DRUM BUN ȘI CALE BĂTUTĂ TOV mogâldea. Scrie liniștit pe site-ul tău și al fsanp, oricum sunt prea puțini care să mai citească aceste siteuri.
0 #102 Ionut Mogildea 07-08-2011 23:01
Buna seara, Terente.
In parte aveti dreptate. Am fost primit bine pe site-ul dumneavostra si am pretins si eu altora sa fiti tratati la fel, insa nu toate depind de mine.
Referitor la reprezentativit ate, numarul de membrii este doar o conditie dintr-o suma de alte conditii.
Art. 51
(1) Sunt reprezentative la nivel national, de sector de activitate, de grup de unitati si de unitate organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

A. la nivel national:
a) au statut legal de confederatie sindicala;
b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 5% din efectivul angajatilor din economia nationala;
d) au structuri teritoriale in cel putin jumatate plus unu dintre judetele Romaniei, inclusiv municipiul Bucuresti;

B. la nivel de sector de activitate sau grup de unitati:
a) au statut legal de federatie sindicala;
b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 7% din efectivul angajatilor din sectorul de activitate sau grupul de unitati respectiv;

C. la nivel de unitate:
a) au statut legal de sindicat;
b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
c) numarul de membri ai sindicatului reprezinta cel putin jumatate plus unu din numarul angajatilor unitatii.
(2) Indeplinirea de catre organizatiile sindicale a conditiilor de reprezentativit ate se constata, la cererea acestora, de catre instanta care le-a acordat personalitate juridica, prin depunerea la instanta a documentatiei prevazute la art. 52.
0 #101 Prietenul 07-08-2011 23:00
Buna seara domnule Mogaldea, credeti ca in timp ce pe site-ul FSANP atacul la persoana este la el acasa, fapt de care intre noi fie vorba nu cred ca sunteti strain, mai are vreun rost discutia argumentata pe marginea reprezentativit atii?
0 #100 Ionut Mogildea 07-08-2011 22:54
Citez pe coco linux:
Despre ce nivel vorbește mogâldea? De nivelul discuțiilor? Despre ce discuții? Prefer să discut cu cine știe despre ce vorbește nu despre cei ce discută ca să se bage în seamă și să creadă că numai ei sunt deștepți, dețin adevărul absolut, iar ceilalți sunt proști. Așa că mai scutește-mă cu filozofările tale. Vezi-ți de drum că îți stă mai bine. Apropo, nu ai nici o reacție ce a spus -- eu - la 8:19 ?!

Buna seara
Poate ca aveti dreptate.
Nu am dorit decat sa avem o discutie argumentata despe situatiile care au generat aceste neintelegeri, si poate asa vom gasi si rezolvarea, insa daca am deranjat, imi cer scuze. Nu am pretins niciodata ca detin adevarul absolut, insa ma facut niste precizari care se vad fara efort. Si am argumentat.
0 #99 Un oltean - re 07-08-2011 22:25
Citez pe Prietenul:
Buna seara domnule Mogaldea, va instiintez ca la nivel de grup de uniteti EXISTA O SINGURA FEDERATIE CARE POATE PARTICIPA LA NEGOCIERI, DEOARECE ARE UN NUMAR DE MEMBRI IN STRUCTURA A.N.P, MAI MARE DE 50%+1 conform dispozitiilor legii 62/2011.Aceasta federatie este PUBLISIND, nicidecum FSANP.Asta este de fapt marul discordiei si motivul tuturor acestor actiuni initiate de liderii FSANP.Negati acest fapt?Eu stiu ca multi citesc, dar pricep doar unii, dar asta nu este un motiv sa va bateti joc de oameni.Oricum vor decide instantele de judecata, iar eu pot sa va sfatuiesc sa pregatiti o alta dezinformare, ca sa nu o numesc minciuna, pentru a manipula cele 2500 de suflete ale caror interese ar trebui sa le reprezentati.Nu incercati sa evitati un raspuns direct.NU MERGE CU TOATA LUMEA.La intrebarea este sau nu SNLP un sindicat LEGAL( nu altfel, nu alt termen) constituit conform legii 62/2011, raspunsul continut de mesajul dumneavoastra precedent afirma cu tarie contrariul, negand legalitatea acestei organizatii sindicale.Ce parere aveti de invitatia mea adresata liderilor de filiale SNLP de a posta toate comentariile la care nu aveti un raspuns direct, insotite ulterior de motivarile inserate in sentintele instantelor de judecata,in toate absolut toate penitenciarele din tara?Credeti ca veti mai gasi argumente fictive prin care sa induceti in eroare proprii membri, daca initiam un astfel de demers?Ganditi-va bine inainte sa postati un raspuns!!!Va doresc o seara buna si un week-end pe masura.


Mulţi fac o confuzie între două capitole distincte din Legea 62/2011. Este vorba de capitolul III (art. 134-136) şi capitolul IV (art. 137-139) care tratează două situaţii distincte: negocierile colective specifice sectoarelor de activitate cu specific privat şi negocierile colective specifice mediului bugetar. Conform cap IV, FSANP poate negocia colectiv la nivel de grup de unităţi ANP prin raportare la art. 51, alin. 1, pct. B
0 #98 Un oltean 07-08-2011 22:24
Citez pe ochiul:
Mogaldea, defineste grupul de unitati din sistemul penitenciar.
Dar nu după cum crezi tu si cf legislatiei actuale.
Deci, prin care act normativ s-a constituit grupul din penitenciare ?

Îți zic eu, prin nici unul.

Deci unde sunteți voi reprezentativi?

NICĂIERI !


Inteleg ca esti de la reeducare, dar totusi un minim de legislație sindicala trebuie sa cunoști doar esti presedinte de sindicat afiliat FSANP.
Nu lua de bun ce zice tartorul ca el e în lumea lui.


Iti raspund eu: H.G. 1849/2004.
App tu din ce sector de activitate esti?
0 #97 Terente 07-08-2011 21:53
Mogaldea, dupa cum observi, te simti bine pe un site unde discutiie sunt civilizate si bazate e argumente, unele viabile, altele nu. De ce nu poti face acelasi lucru si pe site-ul tau de la Giurgiu si bineinteles pe site-ul fsanp -ului ? Acolo v-ati invatat cu mizeria si va pozitioneaza acolo unde nici un om cu un adevarat caracter nu s-ar preta sa ajunga.

Toate interpretarile tale legate de reprezentativit ate vin sa imbogateasca decorul unei incercari de manipulare ieftina. Ar fi valabila Mogaldea dar nu aici.

Revin cu o intrebare pentru tine Mogaldea: ce intelegi tu prin cuvantul "reprezentativi tat"? Te poti ajuta cu DEX-ul prietene. Conditiile de a fi reprezentativi sunt strans legate de numarul de membrii, procedurile fiind foarte simplu de interpretat chiar si in cazul nostru. Un sindicat national reprezentativ la nivel de RAMURA de activitate induce automat ideea de reprezentativit ate la orice nivel. E simplu Mogaldea. Nu te mai zbate cu incercari mici de manipulare. Ma obsedeaza intr-adevar acest cuvant dar este atat de reprezentativ pentru voi ca federatie incat a intrat in sfera fireasca a educatiei voastre. Asta e din pacate dar gandeste-te ca oamenii care chiar au nevoie de reprezentare nu au nici o vina.
0 #96 coco linux 07-08-2011 20:18
Despre ce nivel vorbește mogâldea? De nivelul discuțiilor? Despre ce discuții? Prefer să discut cu cine știe despre ce vorbește nu despre cei ce discută ca să se bage în seamă și să creadă că numai ei sunt deștepți, dețin adevărul absolut, iar ceilalți sunt proști. Așa că mai scutește-mă cu filozofările tale. Vezi-ți de drum că îți stă mai bine. Apropo, nu ai nici o reacție ce a spus -- eu - la 8:19 ?!
0 #95 Ionut Mogildea 07-08-2011 19:33
Buna ziua, Prietenul.
Te asteptam la o discutie despre subiectul articolului. Astept si interpretarea dumneavoastra fata de adresa domnului Mesaros.
0 #94 Ionut Mogildea 07-08-2011 19:07
Citez pe Mogaldici:
Mogildea nu va ajunge departe, in ochii oamenilor el este un om fara scrupule ii priveste de sus le da peste nas si este fara simturi in dese randuri,azi rade cu tine exemplu Dicu(procuroru)si maine te vinde la corbi,dar de ce sa nu fie vandut siel intr-o zi.

Este posibil sa aveti dreptate, raportandu-va la adevarul dumneavoastra, insa am convingerea ca "istoria" ne va judeca pe toti. Nu am spun niciodata ca sunt fara de pacat, ca multi dealtfel. Important este sa ne constientizam greselile. Si eu, ca si dumneavoastra probabil,am gresit si poate gresim, dar diferenta o face convingerea ca actionezi cu buna credinta.
0 #93 Ionut Mogildea 07-08-2011 18:46
Salut , Coco linux.
De doua zile am fost acceptat de site-ul dumneavostra pentru o discutie civilizata , pe argumente si nu cu atac la persoana. Daca credeti ca deranjez , e ok si ma retrag, insa parerea mea este ca putem discuta civilizat si argumentat.
Cred ca este mai putin important trecutul meu, raportat la subiectul discutie, insa va asigura ca in cv-ul meu nu se afla nimic de care sa-mi fie rusine. Este important sa acceptam ca fiecare are dreptul la pareri, asta daca dorim sa comunicam asertiv. Sper in continuare ca putem comunica la acelasi nivel ca zilele trecute. Cu multumiri.
0 #92 Mogaldici 07-08-2011 18:42
Mogildea nu va ajunge departe, in ochii oamenilor el este un om fara scrupule ii priveste de sus le da peste nas si este fara simturi in dese randuri,azi rade cu tine exemplu Dicu(procuroru) si maine te vinde la corbi,dar de ce sa nu fie vandut siel intr-o zi.
0 #91 Ionut Mogildea 07-08-2011 18:38
Citez pe Din nou te faci de ras:
Citez pe Ionut Mogildea:

Corespondenta nu se poarta exclusiv, sau mai bine spus, nu este nici o obligatie sa porti corespondenta prin Posta Romana.
In unele cazuri, o poti duce personal la destinatar. Nu este nici un impediment in acest sens.

Ok. Presupunem ca MMFPS a trimis un porumbel sau un mesager care a dus personal raspunsul la PUBLISIND. Mesagerul a facut tot 3 zile pe drum. Cu ce schimba datele problemei?
Adresa de raspuns a iesit pe 01.08.2011 de la MMFPS si a intrat pe 04.08.2011 la PUBLISIND. Cat de greu este sa intelegi lucrul asta?

Salut,
Asa e , asta e mai putin important. In discutia cu Prietenul, incercam sa explic ca am observat o neconcordanta in raspunsul dmnului Mesaros, referitor la preevderile legale pe care le invoca. Este posibil sa gresesc , insa am comparat textul de lege, art.3 alin 2 , din Legea 62, si textul invocat de domnul Mesaros. Nu prea se potrivesc.
0 #90 Din nou te faci de ras 07-08-2011 18:16
Citez pe Ionut Mogildea:

Corespondenta nu se poarta exclusiv, sau mai bine spus, nu este nici o obligatie sa porti corespondenta prin Posta Romana.
In unele cazuri, o poti duce personal la destinatar. Nu este nici un impediment in acest sens.

Ok. Presupunem ca MMFPS a trimis un porumbel sau un mesager care a dus personal raspunsul la PUBLISIND. Mesagerul a facut tot 3 zile pe drum. Cu ce schimba datele problemei?
Adresa de raspuns a iesit pe 01.08.2011 de la MMFPS si a intrat pe 04.08.2011 la PUBLISIND. Cat de greu este sa intelegi lucrul asta?
0 #89 coco linux 07-08-2011 16:33
Cine mai e si mogâldea ăsta. Nu v-i se pare că postările acestui individ ar trebui să le facă pe site-ul sindicatului din giurgiu. Cred că i se dă cam multă importanță unui individ ale cărui performanțe școlare ale claselor I-IV și V-VIII sunt necunoscute :lol: . Dar cele de liceu și facultate. Eu unul chiar aș dori să știu și aceste mici amănunte. Sau probabil nu interesează pe nimeni ce-ai fost ci cine ești. :D Apropo, cine ești d-lemogâldea ?. De ce i se permite unui astfel de individ care pe site-ul sindicatului din giurgiu (care incă mai există - prescurtat sind. fr.)permite postări care, în cea mai mare parte nu au nimic de-a face cu activitatea sindicală ci au o tentă evidentă de atac la persoană incă din anul 2007. Tonul așa zis politicos și dorit a fi considerat argumentat, folosit de mogâldea în comentariile postate pe siteul SNLP, este doar o aparență. În ceea ce privește - datul cu părerea - în legătură cu diverse aspecte cu trimitere la texte de lege, îi recomand acestui individ, să lase interpretările juridice în seama specialiștilor. Și pentru faptul că vorbind prea mult de acest personaj, nu fac altceva decât să-i cresc popularitatea, am rugămintea ca cei ce administrează site-ul acestui sindicat să nu mai permită postările acestuia deoarece începe și aici să încerce să prostească lumea. Sau poate că greșesc. Și dacă mă gândesc mai bine, chiar greșesc. De altfel, de ce să nu fie lăsat personajul să se facă de râs cu aberațiile pe care le scrie. Deci: dă-i înainte mogo, cu tupeu, poate iese ceva.
0 #88 Ionut Mogildea 07-08-2011 13:47
Salut, Ochiul.
Federatia trebuie sa fie la nivel de sector sau grup de unitati, si aici suntem de acord, insa reprezentativit atea e una si negocierea contractului colectiv e alta. FSANP are reprezentativit ate la nivel de grup de unitati, iar SNLP nu. SNLP, la nivel de grup de unitati, in sistemul penitenciar, nu exista, dupa noua Lege a Dialogului Social. Acelasi lucru se intampla si cu grupele , in unitati. Singura structura care sta in piciore este Publisind , insa doar pentru negocierea contractului colectiv la nivel de ramura, insa nu stiu cat ne ajuta, noi neavand contract colectiv. SNLP nu poate lua reprezentativit ate prin PUBLISIND , noua lege nepermitand asta. Daca ar fi fost asa toata lumea ar fi fost reprezentativa prin afiliere, insa nu se mai poate.Reprezent ativitatea nu se mai deleaga sub nici o forma. Sper ca argumentele legale sa ne faca pe toti sa intelegem in ce stadiu ne afla cu organizatiile sindicale din sistem. Asta e parerea mea pe care am argumentat-o ajutandu-ma de cadrul legal. Avand in vedere ca adevarul este relativ , toti au dreptul sa creada ca dreptatea e de partea lui, insa sa nu uitam cadrul legal.
0 #87 Prietenul 07-08-2011 13:38
Citez pe:
Ionut Mogildea
Prietenul, dumneavoastra stiti ca textul de lege, pe care dl. Mesaros il invoca in adresa, nu e asa.
Art. 3 alin.2 din Legea 62/2011 prevede:
"Art. 3
alin. (2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.
De ce a argumentat dl. Mesaros un raspuns catre SNLP completand un art. de lege , care in realitate nu exista?
Nu as vrea sa cred ca dumneavostra chiar nu intelegeti legea.Ar fi ceva groaznic.SNLP este creat inainte de intrarea in vigoare a legii62/2011 si v-am aratat deja intr-o conversatie anterioara, articolul din actuala lege care statueaza ca HOTARARILE JUDECATORESTI DE DOBANDIRE A PERSONALITATII JURIDICE RAMAN VALABILE.In subsidiar arat ca, ceea ce nu este INTERZIS prin lege este PERMIS, deci unde vedeti dumneavoastra problema???Daca legea nu interzice in mod expres inscrierea in sindicat a persoanelor de la alt angajator, inseamna ca in mod tacit permite acest fapt si deasemenea inscrierile se pot face atat timp cat propiul statut o permite.Hai ca nu-i greu.
0 #86 Prietenul 07-08-2011 13:21
Felicitari ,,ochiul" ai atins exact subiectul care-i doare pe cei din FSANP.Ii ramasesem dator domnului Mogaldea cu un raspuns, dar mi-ai luat-o inainte.HG care stabileste sectoarele de activitate ale economiei nationale va intra curand in vigoare.Probabi l atunci va spune ca la aceasta data nu exista si din acest motiv au fost domniile lor in eroare.Va fi amuzant oricum. :lol:
0 #85 Prietenul 07-08-2011 13:17
Spre deosebire de FSANP, noi putem posta atat adresa, cat si raspunsul primit.Nu vorbim aici despre politie ci despre penitenciare.Ce lagatura au cei din MAI cu MJ?Sa fim seriosi si sa recunoastem meritele omului atunci cand aceste ii apartin.Modific area expresa a art. 51 din Legea 293/2004 a fost obtinuta de catre Stefan Teoroc.
0 #84 Ionut Mogildea 07-08-2011 12:31
Citez pe Nu inteleg ce vrei sa zici:
Citez pe Ionut Mogildea:
Din punctul meu de vedere, raspunsul este facut pe fuga(vezi data intrarii si data raspunsului, corespondez cu institutii ale statului de foarte mult timp si astept raspuns si cate trei luni, iar acesta vine in trei zile)

Nu stiu ce corespondenta porti tu cu institutiile statului dar ar trebui sa faci diferenta intre data de iesire si data de intrare. 3 zile, cat a facut raspunsul pe drum, nu sunt suficiente? Insinuezi ca PUBLISIND-ul are o intelegere cu Posta Romana sau ce vrei sa zici?

Buna ziua,
Corespondenta nu se poarta exclusiv, sau mai bine spus, nu este nici o obligatie sa porti corespondenta prin Posta Romana.
In unele cazuri, o poti duce personal la destinatar. Nu este nici un impediment in acest sens. Insa discutia pe care o acceptase Prietenul , era strict pe adresa MMFPS. Interpretati altfel raspunsul?
0 #83 Ionut Mogildea 07-08-2011 12:27
Citez pe ochiul:
Pt Mogaldea

In comentariile tale ai atins un punct principal al discutiei despre reprezentativit ate, sectorul de activitate.
Sectoarele de activitate sunt definite de CAEN și acolo nu exista sector de activitate penienciare.
Deci daca acest sector de activitate nu exista, cum poti sa ai reprezentativit ate pe el ?
Iti spun tot eu, prin reprezentativit atea la nivel de ramura-administratie publică.
Asa este peste tot in Europa, asa si Publisind-ul are obținuta in instanță reprezentativit ate la nivelul ramurii administrație publică.
FSANP-ul are o reprezentativit ate la nivel de grup de unitați, grup de unitați care practic nu există legal constituit.
Oricum, aceasta reprezentativit ate aera valabila 4 ani și expira curand de drept.
Si mai te intreb ceva, după noua lege 62, negocierile se poarta la nivel de unitate, deci la ce mai folosește FSANP-ul?
Voi oricum nu puteți negocia la nivel de MJ sau guvern.
Acolo negociaza doar federațiile reprezentative la nivel de RAMURA, adica Publisind.

Salut, Ochiul
In parte ai dreptae. La nivel de unitati negocierile se poarta intre administratiile penitenciarelor si sindicate, iar la nivel de grup de unitati se poarta cu federatiile.
Tr. Bucuresti , sectia a V Civila, in SC 16 , dos. 24044 , spune ca FSANP indeplineste conditiile de reprezentativit ate pentru negocierea contractelor colective de munca la nivel de grup de unitati. Stiu insa ca fiecare considera ca are dreptate si poate argumenta cum stie mai bine.
0 #82 ochiul 07-08-2011 09:37
Pt Mogaldea 74

Gresit, nu politisti au facut primul demers, ce treabă aveau ei cu L 293, ci reprezentantul SNLP la negocierile de la M. Muncii care au avut loc in anul 2010.
Exista consemnat in PV de sedinta, a fost postat si pe site-ul ministerului și al SNLP.
Acolo s-a reușit modificarea art.51 din statut.
Tu oricum nu poți ști ce s-a întâmplat acolo pt ca FSANP si nici macar SNPC nu a participat.
Negocierile s-au purtat la nivel de confederații, iar BNS și-a desemnat reprezentant la negocieri un lider SNLP.
Alfa la avut pe Hosu, întreabă-l .

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS