www.snlp.ro Web analytics

Comenduirea Bacaului mai mult tace si nu face! Si cand face…abia face.

IgnorantaSNLP a obisnuit cu o atitudine in care a inclus dialogul ca principala modalitate de rezolvare a multor conflicte, atat institutionale cat si interpersonale. Ne-am detasat de comportamente iresponsabile pe fondul unor interese personale. Dar nici nu putem sa ignoram momentele cand este necesar sa atragem atentia unor carmuitori de puscarii, care-si aroga dreptul de a stapani cu reguli ce frizeaza bunul simt si, mai ales, simtul responsabilitatii.

Se intampla la penitenciarul Bacau. Am pus pe seama coincidentei faptul ca directorul unitatii si directorul adjunct paza au simtit nevoia unei zile de odihna taman cu ocazia vizitei membrilor Bex SNLP in unitatea pe care o conduc. Se pare insa ca tot la odihna se afla acest duo cand filiala SNLP Bacau, prin presedintele Marius Sima, le invedereaza o serie de probleme. Cu un impact mai mare sau mai mic la nivelul unei unitati insa relevante pentru fiecare salariat.

Si nu numai ca s-au obisnuit a fi interpelati in scris, au si reactii subite cand filiala SNLP Bacau intentioneaza sa cheltuiasca din fondurile proprii pentru imbunatatirea unor conditii de munca. Loviti in orgoliul directorial, actioneaza pe foc automat si fac brusc posibila achizitionarea unor bunuri. Un mod interesant de a le starni interesul pentru conditii de munca. Chiar studiu de caz. SNLP Bacau ”ameninta” ca va cumpara bunuri destinate unor conditii de munca decente iar comenduirea, lezata in orgoliu, face primul pas.

Asa s-au ales salariatii penitenciarului Bacau cu posturile de paza varuite si telefoanele ca mijloace de legatura schimbate. Urmeaza sa fie ”amenintati” cu achizitia de catre filiala noastra sindicala a unor solventi de starpire a sobolanilor din sectiile modernizate pe bani norvegieni. Il intelegem si pe directorul Dirtu, ca doar nu dansul i-a adus de acasa, dupa cum a afirmat cu lejeritate. Pe langa solventi, oferim si solutii. Numai ca solutiile noastre sunt greu digerabile. Momentan nu concluzionam ca s-ar intampla asta pe temei de apartenenta sindicala.

12 COMMENTS

  1. Stau si ma intreb cui mai foloseste cinstea, dreptatea, adevarul? La Bacau oricum nimanui . Postam ca sa ne aflam in treaba,povestitori de vorbe frumoase si desarte ,vorbe si promisiuni amagitoare si goale , fara intensitate si volum doar cu aspect sonor.Sunteti atenti si criticati doar lucruri minore si nu vedeti realitatea… esentialul. Cred ca ei , cei de sus rad in hohote .suntem dezamagiti de prestatia ambelor sindicate .SNLP este singurul care mai incearca dar se loveste numai de usi inchise. Ar trebui sa spunem stop compromisurilor .

  2. Cu exceptia sporului de pericol, toate celelalte sporuri sunt incluse in salariul de functie ca sume compensatorii / opinia mea este ca nicio prevedere din legea cadru nu va putea fi activata distinct / legea este un tot unitar si daca nu se aplica noile salarii de functii din grila nu vad cum s-ar putea aplica noile reguli in materie de sporuri / avand in vedere ca un singur spor (pericolul) este de 30%, ar insemna ca am pierde toate celelalte sporuri iar eu exclud din start o astfel de ipoteza / nu asta este sensul legii

    Am aflat despre modificari aparute subit in programul de salarizare, fara sa fim consultati. Vom descifra ce anume se intampla si vom reactiona in functie de situatie. Se pare ca ANP a reluat teorii mai vechi in ce priveste structura venitului net inclusiv calculul chiriei care se raporteaz la aceasta baza

  3. Domnule Teoroc v-am adresat si eu o intrebare cu privire la sporul tbc si hiv daca se va diminua de la 1Ianuarie in limita a 30% si cu S si D daca se vor mai acorda tot de la aceasta data. Dar se pare ca si tacerea este un raspuns

  4. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Singura ratiune pentru scaderea unui drept plafonat la 2009 ar fi ca acesta a fost calculat gresit dar ar treui sa fiti informati / aud ca pe alocuri calculul a inclus si alte elemente din sistemul de salarizare care nu ar fi treuit incluse pentru ca nu se regaseau in „venitul net” din 2009 / in plus, majorarea de 10% nu poate genera impact pozitiv pe chirii sau echipament cat timp acestea sunt plafonate[/quote]

    Pt anul acesta nu se mai poate face nimic. Dar de la 1 ianuarie 2018 dl Stefan? Exista vreun plan pentru actualizarea venitului net al chiriei cu anul in care traim? Nu mai suntem in 2009!!!! Leul nu mai are aceasi valoare, chiriile au crescut, euro creste zilnic!! SE POATE FACE CEVA???

  5. Domnilor….ce sa o mai dam de gard.Solutia cu cei 500 de lei dati la toata lumea pt. achizitionarea caselor este cea mai buna solutie.Se elimina si cu marsavia cu chiriile si cu toate speculatiile.Iar alta problema spinoasa pe care trebuie sa o rezolve SINDICATUL(si daca o rezolva si pe=asta si-a spalat 95% din pacate)este legea salarizarii ce intra acusica in ianuarie.Si noi tutele nu stim cu cat ramanem in mana ,dupa mult trambitata marire de 25% data la toti bugetarii.Acum vin fel de fel de zvonuri,zvonaci,raspandaci,genii intr-ale matematicilor si comparatiilor,profesori intr-ale scenariilor pesimiste sau ultra-pesimiste…etc….tot felul de oameni care-si dau cu parerea in legatura cu suma pe care o va putea primi fpss-istul din data de 10 februarie 2018.Eu stiu putina matematica si-mi da cu virgula.Lamuriti-ne domnilor lideri sindicalisti,luminati-ne si pe noi, ce,cum,si ce fel de mariri vom avea concret in buzuinare.Ca de hahalere suntem satui.Asta este ceea ce dorim sa stim,asta ne arde pe noi…ca-n rest belelele curg!Asteptam raspuns!

  6. concret: s-a transmis de la financiar ca anp a schimbat modul de calcul privind compensatia chiriei. stiti, cred ca vorbesc in numele tuturor cand spun ca pe noi nu ne intereseaza cum calculeaza salariile sau chiriile atata timp cat nu scad veniturile. si parca era vorba sa creasca si venitul cu minim 300 lei cum a crescut din aprilie. ori iesim in strada cu totii ori stam si ne uitam la tv si ramanem in continuare frustrati.

  7. Singura ratiune pentru scaderea unui drept plafonat la 2009 ar fi ca acesta a fost calculat gresit dar ar treui sa fiti informati / aud ca pe alocuri calculul a inclus si alte elemente din sistemul de salarizare care nu ar fi treuit incluse pentru ca nu se regaseau in „venitul net” din 2009 / in plus, majorarea de 10% nu poate genera impact pozitiv pe chirii sau echipament cat timp acestea sunt plafonate

  8. [quote name=”Miky”]De problema scăderii chiriilor nu știți nimik? Este o problema la nivel de sistem ,este ciudat să ai un venit mai mic după o mărire cu 10 %.[/quote]
    Nu stie nimeni nimic. Toti tac. Daca acesta a fost rezultatul cresterii salariului cu 10% a fost degeaba lupta! E anormal sa ne creasca salariul iar compensatia pt chirie sa scada FOARTE MULT!!!!!

  9. De problema scăderii chiriilor nu știți nimik? Este o problema la nivel de sistem ,este ciudat să ai un venit mai mic după o mărire cu 10 %.

  10. Eu stiam ca pentru starpirea rozatoarelor se folosesc raticide sau capcane…..
    Solventii sunt pentru a scoate ……petele de la dosarele unora…

  11. Dar ca sa se întâlnească în mare taina la Popota cadre cu D(editat) și cu (editat) de V(editat) și-a făcut timp, acum cca. 4 săptămâni.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)