www.snlp.ro Web analytics

Porunca lui Toader: cine mișca, mișca mort! Ermetizarea MJ

1510076390849.JPEG

 

53 de unitati, 40.000 de oameni, de-o parte si de alta a gratiilor, precum și un buget anual de peste 1 miliard de lei, nu sunt detalii de natura a conferi relevantă sistemului penitenciar. Prin hotarare de guvern, ministrul justitiei are in coordonare ANP care, la randul ei, coordonează unitățile subordonate, formand impreuna un sistem, atât de relevant cât reușește el sa fie. De-a lungul timpului miniștrii au delegat însă coordonarea ANP unor secretari de stat, secretari generali sau generali adjuncți ori chiar subsecretari de stat (celebrul Ragea). Dar indiferent cine a coordonat, ANP a avut libertate de miscare, de participare si reprezentare, a avut oxigen. Nu si acum.

Similar lui Robert Cazanciuc, Tudorel Toader și-a tras și el toată coordonarea ANP plasând doar niște semnături pe la secretarul general adjunct. Sa o păstreze liniștit (coordonarea), nicio problema. Dar sa și facă ceva. Însă nu acesta este subiectul de azi. Ci altul mult mai dureros. Ca vrea sa coordoneze dumnealui King Toader, exclusiv, ANP-ul și ca nu are nicio șansa sa o facă bine, asta e clar. Dar de ce a interzis expres ANP sa-și reprezinte salariații sau sa susțină orice fel de problema la nivelul Parlamentului, Guvernului și altor instituții? Aceasta este fără precedent și inadmisibil. 

Multi dintre cititorii site-ului nostru au întrebat nedumeriți de ce ANP nu a fost ieri in Parlament. Pentru ca a avut interdicție de la monarh, simplu. Nu ca nu ar fi avut cine merge sau ca nu ar exista experți, opinii sau argumente. Majoritatea argumentelor fiind chiar pe aceeași frecventa cu poziția sindicala. Ori poate tocmai aceasta este problema. Ordinul pe care îl vedeți mai jos, va face istorie. Pentru ca monarhul si-a formalizat porunca prin hrisov. Mai ales art 10 cel ermetizant:

8D10C43E 7185 47CB BFA8 049CC76B77DF

Ce observam? Ca pana și funcțiile înalte din MJ au nevoie de o solicitare (a se citi mandat expres!) din partea ministrului, ca sa poată îndrăzni sa participe la ședințe in care se dezbat probleme specifice de interes pentru minister. Dar unde este directorul general ANP? Pai nicăieri. Cam acolo îl vede Tudorel Toader. De fapt, NE vede. DG ANP nici măcar nu este enumerat la funcțiile care pot primi “solicitări“ de la ministru pentru a reprezenta structurile pe care le coordonează! Și Evul mediu a renăscut. Judecați singuri:

Captură de ecran din 2017.11.07 la 20.29.44.png

3 COMMENTS

  1. Grav!!! Poate la urmatoarele „greve” sindicale sa se puna si aceste problem in discutie!

  2. Poate eu sunt idiot… ce rol are ANP? Ce rol mai are DG -ANP?? T.T.și a luat toate prerogativele in ceea ce ne privește.e un ordin nou sau așa au stat lucrurile dintotdeauna.incep sa cred ceea ce bănuiam demult , ca ANP , nu e decât un scut de protecție îndreptat spre cele doua baricade ale gratiilor.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)