www.snlp.ro Web analytics

Raspunsul Guvernului Romaniei la adresa SNLP. Recursul compensatoriu – efecte si riscuri

Captura de ecran din 2017.11.01 la 21.17.38Ca urmare a interpelarii transmise de SNLP, am receptionat o informare completa de la cabinetul prim-ministrului Romaniei pe linia problemelor ridicate de aplicarea Legii nr 169/2017. Avand in vedere interesul pe care acest act normativ il suscita precum si numarul mare de salariati implicati in procedurile impuse de noile norme si avand riscurile care vin la pachet cu acestea, punem la dispozitie informarea receptionata, din care aflam in detaliu ce demersuri au fost efectuate in aceasta perioada pentru a se acoperi gaurile legislative din aceasta initiativa legislativa insuficient gandita anterior adoptarii.

Evident ca materialul a fost redactat de catre MJ care pare ca mai mult se apara de acuzatii, decat ca vine cu clarificari, fara sa mai spunem ca era de preferat sa aflam toate aceste informatii direct de la ministerul coordonator, insa merge si indirect, prin cabinetul premierului. Referitor la eventuale evenimente negative care erau preconizate, inca este liniste intrucat iata ca vocatia la liberare conditionata genereaza paradoxal disciplina, la pachet, logic, cu speranta de iesire mai rapida din penitenciar. Dinamica lucrurilor este foarte greu de estimat si practic, mergem inainte pe bajbaite, sperand ca va fi bine.

In cele ce urmeaza, inainte de a-i lasa pe cei interesati sa studieze materialul de la guvern, punctam in viteza cateva aspecte interesante. Stim ca au iesit putin peste 500 de detinuti si ca au vocatia spre 3.400, in functie si de hotararile instantelor. Printre cei care au fost liberati pana acum, inca nu se regasesc si condamnati pentru fapte de coruptie. Scaderea destul de accelerata a efectivelor de la 27.000 la 25.000 nu are inca o cauza predominanta in recursul compensatoriu, avand in vedere faptul ca numarul iesirilor din sistem se mentine constant.

Scaderea efectivelor are legatura la acest moment, in special cu diminuarea numarului de intrari, de depuneri in penitenciar, iar acest lucru are alte cauze care vizeaza norme si politici penale, nu executional-penale. In contextul in care aceasta scadere s-a oprit si asa pare, mai scadem sa zicem inca 1.500-2.000 de detinuti care vor continua sa fie liberati ca efect al remediilor compensatorii, astfel incat estimarea finala cea mai optimista a efectelor Legii 169/2017 ar duce efectivele din sistemul penitenciar pe la 23.000 detinuti.

Dupa care, tentatia este sa spunem ca cei liberati vor reveni rapid in mediul carceral, iar efectivele se vor reconstitui. Insa noi estimam un efectiv mediu si constant, pe termen lung, de 23.500 de detinuti, avand in vedere ritmul intrarilor si al iesirilor, dar si prelungirea efectelor recursului compensatoriu, in conditiile in care nu sunt perspective clare de aliniere rapida a conditiilor de detentie la normele europene. Chiar daca o parte semnificativa dintre cei liberati vor reveni in penitenciare, pedeapsele se vor executa intr-un ritm mai accelerat prin efectul celor 6 zile considerate executate lunar.

Totodata trebuie mentionat ca principala dilema constituita de regimul juridic al celor 6 zile de castig lunar a fost cumva elucidata, stabilindu-se ca sunt zile executate si se scad din pedeapsa totala, chiar daca influenteaza inclusiv fractia obligatorie care isi pierde astfel intangibilitatea. Este adevarat ca am utilizat un termen incolor („stabilindu-se”) insa in materialul atasat veti observa un alt tip de termen universal cum ar fi „mecanisme care sa permita semnalarea aspectelor de practica neunitara”. Pe scurt, in lipsa unor norme clare, se pune accent pe practica unitara ca unica solutie de criza insa nu exista garantii ca aceste mecanisme vor functiona. Pana una alta, de baza ramane asumarea. Iar asta este in sarcina noastra, mai precis a colegilor de la evidenta si a membrilor comisiilor de liberare conditionata. Nu omitem nici IT si organizarea muncii ca structuri puternic implicate.

Pentru ca am pomenit IT, voi mai face o precizare ce vizeaza aplicatia care a centralizat datele furnizate de unitati in vederea aplicarii legii. Dupa ce toate unitatile au asigurat ANP prin semnatura ca au introdus totul corect, aplicatia a fost activata si a inceput sa genereze date. Insa, au existat interventii ulterioare in aplicatie (corecturi) introduse de unitati, care au perturbat in oarecare masura, tot ciclul calculelor, lucru care da ceva de furca in acest moment dar se incearca o solutionare rapida. Greu de crezut ca toata aceasta perioada incurcata va trece fara nicio eroare, insa ne dorim ca niciun coleg de-al nostru sa nu aiba de suferit din cauze care tin de insuficiența normativa cauzata de un cadru legal modificat pe genunchi si apoi peticit prin „mecanisme”. 

 Captură de ecran din 2017.11.01 la 21.04.58.png

3 COMMENTS

  1. Am constatat o „revoltă” din partea deţinuţilor fie că nu au fost propuși pt.liberare, fie că au fost amânaţi de instanţe. Judecătorul de supraveghere este asaltat de cereri de audienţă din partea deţinuţilor care „se plâng” de aceste aspecte, mai ales pt.că instanţele îi amână „nejustificat”. Mai devreme sau mai târziu ei tot vor fi liberaţi.Ce se va întâmpla cu ei, cu societatea, în condiţiile în care ei nu-și caută de muncă, nu-și găsesc din diferite motive?! Riscul de recidivă este uriaș. Unii s-au întors de a doua zi, nici pentru ceilalţi perspectivele nu sunt luminoase. Ce era de făcut și n-am făcut ori ce vom face după ce se vor întâmpla lucruri?! Rămân la părerea că statul s-a folosit de propria lui vină în emiterea acestei legi.

  2. Faceți referire de implicarea celor de la organizarea munci ca structura puternic implicata. Care este implicarea? De ce nu vorbiți de cei de la regim care au cea mai mare responsabilitate.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)