www.snlp.ro Web analytics

Ruleta ruseasca. La cine pica prima liberare eronata?!

ruleta ruseasca

 

Dupa aproape trei luni de incremenire si asteptare zadarnica, ministrul Tudorel Toader ne surprinde cu viteza sa de reactie, avand ca rezultat semnarea si publicarea in M.O. a mult asteptatului OMJ cu spatii necorespunzatoare din penitenciare. Cu doar o zi inainte de fatidicul 19.10.2017! Si ca sa fim surprinsi total, ca la ruleta ruseasca, primim la pachet si Decizia de aplicare a Legii 169/2017.

Nimeni nu s-a gandit insa la cei din teritoriu, care aplica efectiv legea. In decurs de 11-12 ore personalul de la evidenta a trebuit sa raporteze situatii a caror corectitudine depindea de un program ce isi modifica parametrii la fiecare ora. Pe campuri de situatie juridica si liberare conditionata, unde trebuie sa picam pe punct si virgula! Daca aceste corelari informatice ar fi fost facute macar cu o saptamana inainte, evidenta ar fi putut da feedback si furniza date corecte. In conditiile mentionate mai sus, au rezultat date pentru corectitudinea carora nu puteam garanta. Transferurile si-au urmat ciclicitatea, ingreunand astfel activitatea evidentei, datorita multitudinii de date ce trebuiesc verificate si modificate, apoi listate.

Si acesta a fost doar inceputul. Glontul a venit pe data de 19, cand am fost informati ca Legea 169/2017 isi produce efectul. Fara niciun alt fel de lamuriri sau asumari din partea Evidentei ANP. Lipsa de implicare si asumare nu poate fi trecuta cu vederea, in sensul in care sefa sectorului a raspuns penitenciarelor cu “aplicati legea”! Am aplicat-o si ne-am asumat riscul, ca la ruleta ruseasca. Ne-am trezit singuri, fara ajutorul instantelor sau al Evidentei ANP. Ne-am asumat si mergem mai departe. Comentariile de dupa nu-si mai au rostul, e ca“ la placinte inainte, la razboi inapoi”!

Vreau sa amintesc modul de aplicare al legislatiei penale actuale, in februarie 2014, cand sub coordonarea d-nului Costantin, sectoarele evidenta din tara au stiut ce au de facut cu trei luni inainte! Totul scris si semnat, asumat, cu explicatii la telefon sau prin reveniri in adrese. Datorita perioadei minime de timp existente pentru verificari amanuntite, asa cum se fac la evidenta, pot aparea inca surprize. Adresele cu explicatii ce vin in teritoriu, dupa ce ne-am descurcat pe cont propriu, lasa un gust amar si intrebarea fireasca de ce nu au fost trimise imediat dupa publicarea Legii 169/2017.

16 COMMENTS

  1. [quote name=”It”][quote name=”E4″][quote name=”It”]Si ca tot veni vorba de dezvoltat programe… de ce nu reprezentati si informaticienii sistemului prin solicitarea scutirii de la impozit (asa cum beneficiaza tot sectorul privat)? Poate nu vindem noi aplicatii, dar cu siguranta scutim statul de o mare cheltuiala. Ori sunteti un sindicat doar al operativului, nu al intregului sistem?[/quote]
    Lucrezi la puscarie nu la o firma de it in primul rand si in al doilea rand nu tot ce inseamna it este scutit de impozit in civilie.Mai intereseaza-te.[/quote]
    E4, cunosc foarte bine cine beneficiaza si cine nu. Daca sindicatul si.ar da interesul, ar vedea ca si din cadrul angajatilor la stat pot beneficia de aceasta scutire. Insa sindicatul nu sprijina, se pare, si nu reprezinta interesele IT.[/quote]
    Colegule ANP nu creaza programe sa le vanda ci doar implementeaza si de multe ori nu sunt ale sale programele alea.Despre ce interes vorbim din partea sindicatului?Ati creat si ati vandut de 10000de euro ceva?

  2. #14 It 24-10-2017 16:19 – Daca as insirui omultitudine de argumente contracarand cele spuse de tine, ai afirma ca o fac din interes ca reprezentant. Fiecare este liber sa discearna in contul lui. Sa inteleg ca tu nu esti beneficiar al cresterilor pentru care am fost nevoiti sa luptam cu arme sindicale, fara a se sinchisi vreunul sa le ofere asa cum era firesc sa se intample? In fine, concluziile iti apartin. Asa cum iti apartine si dreptul de a veni cu solutii sau propuneri fara a stigmatiza in stanga si dreapta sindicatul. Pentru ca sindicatul te asculta si iti poate promova ideea. E simplu!

  3. [quote name=”E4″][quote name=”It”]Si ca tot veni vorba de dezvoltat programe… de ce nu reprezentati si informaticienii sistemului prin solicitarea scutirii de la impozit (asa cum beneficiaza tot sectorul privat)? Poate nu vindem noi aplicatii, dar cu siguranta scutim statul de o mare cheltuiala. Ori sunteti un sindicat doar al operativului, nu al intregului sistem?[/quote]
    Lucrezi la puscarie nu la o firma de it in primul rand si in al doilea rand nu tot ce inseamna it este scutit de impozit in civilie.Mai intereseaza-te.[/quote]
    E4, cunosc foarte bine cine beneficiaza si cine nu. Daca sindicatul si.ar da interesul, ar vedea ca si din cadrul angajatilor la stat pot beneficia de aceasta scutire. Insa sindicatul nu sprijina, se pare, si nu reprezinta interesele IT.

  4. [quote name=”It”]Si ca tot veni vorba de dezvoltat programe… de ce nu reprezentati si informaticienii sistemului prin solicitarea scutirii de la impozit (asa cum beneficiaza tot sectorul privat)? Poate nu vindem noi aplicatii, dar cu siguranta scutim statul de o mare cheltuiala. Ori sunteti un sindicat doar al operativului, nu al intregului sistem?[/quote]
    Lucrezi la puscarie nu la o firma de it in primul rand si in al doilea rand nu tot ce inseamna it este scutit de impozit in civilie.Mai intereseaza-te.

  5. Cum se aplica Legea 169 pentru detențiunea pe viața? Adica perioada fixa de 20 de ani va fi tot 20 de ani, dar mai redusa, ca în teoria relativitații, nu? Pentru pedepsele cu închisoarea, e clar 6 zile reducere pentru 30 executate.

  6. [quote name=”It”]Si ca tot veni vorba de dezvoltat programe… de ce nu reprezentati si informaticienii sistemului prin solicitarea scutirii de la impozit (asa cum beneficiaza tot sectorul privat)? Poate nu vindem noi aplicatii, dar cu siguranta scutim statul de o mare cheltuiala. Ori sunteti un sindicat doar al operativului, nu al intregului sistem?[/quote]
    Esti angajatul statului nu informatician la vreo firma particulara.Si nici aia din civilie nu sunt toti scutiti de impozit.Mai intreaba.

  7. staţi la rând, că nici din instanţe nu a dat nimeni în judecată statul român pe motiv de supraînghesuială în birouri, 3-4 grefiei, cu aparatură-calculatoare, imprimanta, scaner, dosare cu zecile (de fiecare). Și asta pt.simplul motiv că li se spune: nu vă convine, plecaţi. Dar unui deţinut, statul român poate să-i spună „fiţi cuminţi, că altfel, vă dau afară”? Nu, statul român răsplătește relașul în patru acte al deţinutului facând justiţie restaurativă. Pentru toţi deţinuţii, fără. Statul român se simte dator până la umilire faţă de deţinuţi. Statul român nu face plecăciuni în faţa salariatului care aduce bani la buget, statul român eșalonează pe 5 ani plata salariilor restante pe care le-a acordat printr-o lege dată chiar de el însuși, pentru deţinuţi statu român plătește despăgubirile într-o singură tranșă. Diferenţele noastre salariale nu fac mii de euro care sunt plătite într-o singură tranșă deţinuţilor, cu toate acestea, pentru noi, salariaţii, 4000-5000 de lei sunt eșalonate pe 5 ani. Și, atunci, nu-mi rămâne decât să spun „Binecuvântată fii, închisoare!”.

  8. (editat)tudorele cu (editat),oare noi acesti lucratori pe plantatia anp-ului de ce sa nu beneficiem de cei 5-8 euro pe zi?cred ca ar fi o idee buna ca toti angajatii din anp.sa dam in judecata statul roman pentru conditiile de munca din penitenciare

  9. Pentru IT
    Nu ai inteles ca nu informaticienilor le reprosez ceva. Modul de coordonare a fost cel care a generat situatia si asta este de reprosat. Nu au inteles ce repercursiuni vor fi. Trebuia inceput de cel putin o saptamana inainte. Nu am spatiu aici sa exemplific ce volum de munca inseamna pt evidenta si ce risc de eroare! Intrebarea este cine raspunde pt erori?

  10. Si de ce sa nu scrie Aida articole?! “In loc sa scrie, mai bine sa…” De ce sa nu apreciem ca face si asta? Scrie, Aida! Felicitări! Nimic din ce ai spus nu este neadevărat.

  11. Se vor supraîncărca instanțele cu contestații le executare, cu același personal, evident, judecători și grefieri. Nu cred că ar trebui să (mai) surprindă pe nimeni faptul că statul român, prin această lege, face inutilă instituția pedepsei, așa cum a fost reglementată în codul penal, și, mai ales, se folosește de propria lui greșală în susținerea intereselor sale, încălcând prin asta un principiu de drept, și anume nemo auditur propriam turpitudinem allegans. Statul român a fost condamnat la CEDO de nenumărate ori și a plătit (și va mai plăti) pentru asta sume uriașe, astfel că, în loc să fi întreprins măsuri la vreme pentru ca aceste situații să se diminueze, vine acum cu o găselniță, când i s-a pus piciorul pe gât, de data asta, și se folosește de propria lui vină.

  12. Greul abia acum începe.. Sunt foarte mult necunoscute în aceasta ecuație 169/2017. Va rugam domnule (editat) sa ne ajutați sa o scoatem la capăt cu (editat) de la Anp. Faceți ceva adrese, miting mic, orice sa ne ajute în perioada tulbure care urmează

  13. Si ca tot veni vorba de dezvoltat programe… de ce nu reprezentati si informaticienii sistemului prin solicitarea scutirii de la impozit (asa cum beneficiaza tot sectorul privat)? Poate nu vindem noi aplicatii, dar cu siguranta scutim statul de o mare cheltuiala. Ori sunteti un sindicat doar al operativului, nu al intregului sistem?

  14. Doamna Ciobanu, ar trebui sa fiti constienta de faptul ca si informatica a primit modul de calcul si aplicare a legii tot in data de 18. Specialistii IT din ANP (Pe care ii tot desconsiderati, desi si ei sunt angajati ai sistemului penitenciar si ar trebui sa ii reprezentati si sa ii aparati) au lucrat zi si noapte pentru aplicarea acestei formule de calcul si mai ales, pentru a rezolva sutele de spete datorate operarii eronate in modulul „mutari pe camere” (modul functional de 2 luni de zile). Pe de alta parte, suntem curiosi cum v.ati fi descurcat fara suport informatic!? Sa nu mai specific ca, in loc sa scrieti articole in care dati vina pe sefi, ar fi mai productiv sa verificati si dumneavostra acele calcule (nu doar sa va bazati pe aplicatia noastra „slaba” – asa cum o numiti)

  15. da it-ul de ce a ramas pana la ora 12 noaptea, asa de doru lelii, ce puteau face la o aplicatie de pe serverele ANP-ului, va bate-ti joc de oameni domnilor, va intrebati de ce nu mai aveti cu cine. oamenii mai au de ce ? intrebarea aceasta si-a pus-o vreunul din mai marii ANP, sau pupincuristii lucra atat de bine incat totul merge struna.
    Halal vremuri ce traim….

  16. Sincer, ANP-ul e pe degeaba. Mai bine ar fi penitenciare regionale cu rol de coordonare al celorlate și s-ar desfința ANP-ul cu tot cu profesioniștii de acolo care au văzut deținuți doar la tv. (Nu că nu ar fi și persoane profesioniste dar unii sunt aerieni de ce se întâmplă într-un penitenciar)

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)