www.snlp.ro Web analytics

Ordonanta care legitimeaza discriminarea

Captura de ecran din 2017.08.07 la 11.18.21Tocmai ce a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei OUG nr 56/2017 prin care politistii primesc 10% majorari salariale iar personalul contractual primeste 15%. In ce priveste personalul contractual se acorda majorari in tot sistemul national de aparare inclusiv in penitenciare! Asa cum deja stiam, din toata structura reprezentand 300.000 de salariati, au fost ocoliti de majorari doar fraierii din penitenciare. Aia care stiu doar sa munceasca in plus fara numar ca sa suplineasca indolenta si incapacitatea decidentilor. Daca nici acest act nu poate fi numit discriminare, atunci discriminarea nu exista ca si termen! 

Pe cat de mare este nedreptatea comisa in ce ne priveste, pe atat de active vor fi protestele noastre. Daca se asteapta cineva sa obosim, se-nseala. Suntem multi si bine organizati. Vom stii se ne dozam eforturile, actionand pe termen nedeterminat. Invitam guvernantii sa se gandeasca si la alte solutii pentru misiuni, in afara utilizarii detinutilor pe perimetre! Pentru ca va fi nevoie de resurse externe pentru functionarea chiar la cote de avarie. Sistemul penitenciar isi fundamenteaza functionarea la limita, pe munca suplimentara si pe utilizarea detinutilor in misiuni de paza!

Captura de ecran din 2017.08.07 la 19.40.46

 

14 COMMENTS

  1. olguta vrea sa schimbe si varsta de pensionare.ma credeti sau nu dar ne va plimba hotii cu carucioarele de masa la 50 de ani ca sa deschidem usile sa iasa la aer

  2. unde sunt haiducii de altadata?ii rezolvam lejer.nu se poate asa ceva.dai oug si fugi.nu e constitutional.adica eu daca ies la pensie in martie 2018 ies cu 1000 de lei decat fratii mei care au iesit anul asta.si asta va ramane ani de zile.dar dragnea isi face c.o. in brazilia

  3. am 27 de ani lucrati.cum as putea sa mai lucrez cu olguta ministra?
    aziiiiiiii vreau sa ies la pensie
    la cea normala de pana ieri.cine ati votat gloabaq din psd?eu din 90 nu i-am inghitit.ce credeati ca va ofera?
    psd-ul a fost sub oamenii din romania.de ce i-ati votat?

  4. Exact cum spunea si colegul de mai jos si asa cum spuneam si eu zilele trecute intr-o alta postare,nu suntem luati in seama sau suntem uitati pe drum pentru ca nu avem o titulatura la nivel institutional.
    Sper ca acum mai mult ca oricand sa inteleaga toata lumea necesitatea acestei schimbari.
    Militați domnilor pentru aceasta atat de necesară schimbare a denumirii in Politia Penitenciara.
    In Italia Politia Penitenciara este un nume cu greutate este o institutie puternica si respectată.
    Daca vrem o schimbare cu adevarat este imperios necesar sa se voteze modificarea statutului.
    Cu respect bravi colegi sindicalisti

  5. D-le Teoroc, stim ca SNLP conteaza , insa de acum in colo va rugam sa fiti mai acid, chiar foarte acid, gen Coarna s.a….ei nu au tacut si tot timpul au o nemultumire..sa fim sanatosi ca sunt destule si la noi !!! 😐

  6. Stiti ce i- mi doresc stimati colegi ? Sa vina imbracati cu hainele astea in care murim de cald , nu la costum si camasa , unele persoane care ne conduc. De la ministru pana mai jos. Sa vina sa stea 13 ore cu noi pe sectii . Sa manance daca apuca. Sa mearga la toaleta…..cand apuca. Sa faca km pe sectii. Sa fie injurati si scuipati ..live. sa simta cum se lucreaza. Sa nu stea cu aer conditionat ….cum probabil sta acum pe canicula asta. Sincer i-as pune sa lucreze cateva ture…..si pe urma sa dea legi corecte. Sa vada cum e sa fie 2 agenti pe o sectie de 250 de detinuti.

  7. vreau sa protestez pt ca sunt discriminat.
    mie statul roman imi cere sa dau declaratie de avere!domnilor infractori nu li se cere asa ceva. de ce? eu daca am ceva venit in plus, sunt puricat de anaf. traiesc dintr un salar de la stat,si abia imi duc zilele! am vecini (editat),care nu muncesc,si au masini de lux. pe, ei de ce nu i intreaba nimeni nimic?

  8. Acest ministru este mai jalnic decât raluca prună! Trebuie să plece! De asemenea, aș vrea să știu dacă Liviu Dragnea a prevazut discriminarea în programul de guvernare și dacă este de acord cu acest lucru în ceea ce privește penitenciarele… Domnule Ștefan vă rog să porniți acțiunile sindicale așa cum știți mai bine și, de asemenea, dacă puteți, vă rog frumos să îl întrebați pe dl. Liviu Dragnea dacă PSD-ul asta face cu penitenciarele..! Mulțumesc.

  9. De ce n-ați închis ușa după Tudorel când a fost în vizită la Jilava?
    Poate ca din interior altfel vedea lucrurile și se implica…

  10. Atat ministrului cat si guvernantilor partasi la ce se intampla trebuie sa-i facem sa ne respecte.Ne vedem la miting !!!Cat mai multi !!!Si clarificati odata pentru totdeauna statutul nostru!!Parca ziceati domnilor lideri in toti anii acestia ca e mai bine in MJ decat in MAI si e mai bn fpss decat politist.Poate v-a venit si voua mintea la cap si vedeti cat de importanta este denumirea ANP in Politie Penitenciara, ca sa nu mai fim exclusi de la toate(din sistemul de aparare si de fiecare data cand avem de primit cate un drept).Ati tot amanat sa solicitati dublarea,triplarea numarului de locuri la scolile de agenti de la Tg Ocna si Arad,mizind pe faptul ca angajam direct de afara insa s-a dovedit ca nu ocupam locurile si am si pierdut timpul.Asa aveam sigur angajati incadrati,scoliti gata, daca se reducea durata scolarizarii la 6 luni,iar ofiteri de la academie si celelalte univ.de invatamant superior.Erau cuprinsi in buget si cu asta basta.Tot asteptam pana la pastele cailor si muncim de ne spargem de ani de zile fara recuperari si neplatiti pe orele suplimentare!Ne-am saturat de zicala:,,Patria iti va fi recunoscatoare!”Ori ne platesc,ori nu mai muncim!Nu ca ne dau firimituri 10% si de maine mergem la munca la fel ca si pana acum,ca si cum nu s-a intamplat nimic!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)