www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Zi istorica (este vorba de istorie sindicala)!

Astazi 29 august 2008, instanta a stabilit faptul ca Federatia Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND (constituita de SNLP si alte 26 de sindicate - 17.000 de membri in prezent) este reprezentativa la nivelul ramurii administratiei publice (182. 000 de salariati) !!!

Urmeaza redactarea hotararii pe care o vom trimite tuturor liderilor, precum si la toate nivelurile ministeriale si institutionale, fiind de acum imposibila (chiar ilegala) ignorarea federatiei nostre in procesul de dialog social derulat pe baza oricarui proiect legislativ cu efecte in cadrul ramurii sau la negocieri colective.

De acest gen de reprezentativitate in ramura administratiei publice mai beneficiaza doar o singura federatie din Romania si anume FNSA - afiliata la Cartel Alfa.

Aceasta nivel de reprezentativitate completeaza practic (pentru PUBLISIND si SNLP) tot spectrul prevazut de Legea 130/1996:

 • la nivel national nu pot avea reprezentativitate decat confederatiile (PUBLISIND este afiliata la BNS, care are acest nivel),
 • la nivel de ramura (Administratia Publica) si grup de unitati (ANP) - doar federatiile pot fi reprezentative (PUBLISIND este reprezentativa si la nivel de ramura si la nivel de grup de unitati ANP)
 • la nivel de unitate (in penitenciare) reprezentativitatea se obtine de sindicatele care au peste 1/3 din salariati ca membri sau sunt afiliati la o federatie reprezentativa (SNLP are reprezentativitate la nivelul unitatilor in care are grupe, iar SNLP beneficiaza si prin delegare de reprezentativitatea obtinuta de PUBLISIND la nivel de ramura si grup de unitati).

Cu acest nivel de reprezentativitate se finalizeaza cu succes planul SNLP inceput cu un an in urma, conform caruia urmau sa se obtina toate nivelurile de reprezentativitate posibile pentru a evita pe viitor orice speculatii privind accesul reprezentantilor organizatiei la procesul de dialog social sau negocieri colective !!!

In scurt timp PUBLISIND va pregati un proiect de Acord / Contract colectiv pe care intentioneaza sa-l negocieze la nivelul ramurii.

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS