www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Tipic pentru ANP. Muncim un an la standarde doar ca sa ne fie mai rau decat acum

1000731ANP a trimis in unitati o adresa care efectiv ne scoate de pe frecventa unor relatii de dialog normale, iritandu-ne la maxim. Nu numai ca sunt aruncate in derizoriu rezultatele unui demers bun (standardizarea) care indica un necesar de 5.000 de posturi care trebuie prevazute in plus pentru sistemul penitenciar, dar in mod absurd, desi standardele au fost suspendate ca aplicare, se scotoceste prin rezultate si se scoate doar ce e mai rau. ANP se trezeste brusc ca anumite posturi nu se mai justifica in urma standardizarii si pare ca ar vrea sa le cam elimine sau sa le reduca nivelul. Totul (inclusiv reactia noastra) detaliat, in materialele de mai jos:

 

 

 

standard

stand 1 

Raspuns SNLP - 05.06.2017

 

Buna seara


Va rog sa ne ajutati sa clarificam cateva aspecte ca sa ne lamurim daca am inteles exact:
 
1. Decizia 348/2016 nu a fost publicata pentru ca nu a fost emisa in baza unui temei concret (lipsa prevedere de trimitere intr-un act normativ de nivel superior) sau din alte motive si nu stim daca exista demersuri pentru a solutiona acest aspect; va rugam sa ne informati.
2. Rezultatele standardizarii finalizate in 2016 indica un anumit necesar real de posturi/unitati, totalul necesar per sistem fiind de aprox 20.000 de posturi fata de 15.041 cate sunt prevazute in prezent (din care - ocupate - 12.167). Este corecta afirmatia? 
3. Am solicitat rezultatele centralizate ale acestei activitati si nu ne-au fost transmise pana in prezent pe motiv ca detaliile au un anumit nivel de confidentialitate. Este posibil sa le primim totusi? Sau macar un refuz ferm si motivat.
4. Reorganizarea unitatilor pe baza rezultatelor standardizarii a fost suspendata fara explicatii, doar cu motivatia eventuala si informala a nepublicarii D.348/2016 precum si a unei rezerve prea mici de posturi care sa poata fi miscate intre unitati astfel incat sa fie corectate situatiile prioritare. Este corecta afirmatia sau exista o alta motivatie?
5. Am solicitat ANP sa faca demersuri pentru modificarea numarului de posturi din sistem prin adaugarea initial a 500 de posturi pentru ca la inceputul anului curent sa convenim cu ANP (dar si cu MJ) pentru un plus de 1000 de posturi prevazute (nu finantate) astfel incat sa devina materializabila reorganizarea sistemului in sensul rezolvarii problemelor grave ale unor unitati cu nr mare de ore suplimentare si fara rezerva de posturi vacante. A fost realizat demersul si a fost reactualizata solicitarea in raport cu MJ tinand cont de modificarile la varful ministerului?
6. Desi situatia este cea descrisa la punctele 1-5 si cu toate ca nu s-a realizat niciunul dintre obiectivele standardizarii ci doar centralizarea unei situatii pe hartie care indica o lipsa enorma de posturi care sa asigure o functionare normala a sistemului, totusi ANP, "pentru a avea o imagine de ansamblu" trimite in teritoriu o adresa in care cere unitatilor sa mentioneze care sunt acele posturi "neconforme cu standardele" adica doar ceea ce ar trebui taiat, ignorand ca sunt necesare 5000 de posturi de prevazut IN PLUS?!?
 
Daca este posibil solicitam raspunsuri punctuale. Daca este necesar sa formalizam (petitie) va rugam sa ne spuneti.
 
Cu stima

Stefan Teoroc
Presedinte SNLP
Presedinte Federatia PUBLISIND

Comentarii  

0 #2 Florin 07-03-2017 12:42
Buna ziua.
Imi puteti spune va rog frumos daca in cursul acestui an vor fi incadrari directe din sursa externa in cadrul Penitenciarului Aiud?
MULTUMESC!
Citat
0 #1 Dicu 07-03-2017 06:52
Pe langa faptul ca dispar unele functii la cele vacante se reduc si coeficientii
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS