www.snlp.ro Web analytics

O noua situatie anormala in plan salarial. Legea unitara nu se aplica dar sporurile da

NOUA GRILA SALARIZARE 2016 890x395 cIn urma cadoului facut de guvernanti sectoarelor sanatate si educatie care s-au trezut cu grile salariale noi, la cheie, desi Legea nr. 284/2010 (legea-cadru privind salarizarea bugetarilor) este in continuare suspendata, este necesara si emiterea unui regulament privind sporurile, regulament care pana in prezent se mentinea suspendat la pachet cu legea care il prevede. 

Si iata ca in scurt timp se va emite acest regulament care in mod ciudat ne va afecta si pe noi insa nu neaparat in bine. Intregul context il puteti deduce din mesajul de mai jos trimis administratiei fara prea mult proces de elaborare intrucat totul este pe fuga, ca de fiecare data cand ceva urmeaza sa ne afecteze in planul drepturilor. Atasam proiectul si nota de fundamentare.

Buna seara

 
Observatii punctuale pe marginea proiectului de HG transmis (pentru operativitate trimitem schemativ, nefiind timp pentru o elaborare complexa):
 
  1. Familiile ocupationale sanatate (inclusiv asistenta sociala) si educatie sunt salarizate conform unor grile noi, structurate pe baza unor cuantumuri (valori nominale) stabilite prin acte normative din anul 2016.
  2. Conform Legii 284/2010 care este si temeiul HG in discutie, sistemul de salarizare prevazut sa intre in vigoare are la baza coeficienti de ierarhizare, insa acestia sunt inactivi fiind suspendati prin acte normative tranzitorii anuale.
  3. Salariatii din Familia ocupationala de functii bugetare aparare, ordine publica si siguranta nationala sunt remunerati in temeiul legislatiei abrogate la 31.12.2009 (care ultraactiveaza prin actele tranzitorii anuale) avand salarii calculate pe baza de coeficienti si valoare de referinta sectoriala.
  4. L.284/2010 prevede un plafon maxim de sporuri de 30% din salariul de baza, in contrast cu salariile din familia noastra ocupationala formate predominant din sporuri care in cele mai multe cazuri depasesc salariul de baza in valoare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au intrat in existenta sumele compensatorii care s-au introdus tot in salariul de baza (nu intram in detalii privind SB, SF, SFB).
  5. Astfel baza salariului din familia aparare si ordine publica este un produs al unei situatii legislative tranzitorii, o situatie anormala care nu poate fi eliminata decat printr-un act normativ nou (in lipsa L.284/2010) in planul salarizarii. 
  6. Conform unei prevederi din L.284/2010 in familia aparare si ordine publica salariul functiei de baza este corespondentul salariului de baza insa SFB este o suma complexa care include sporuri calculate procentual chiar daca se denumesc sume compensatorii, salariatii fiind privati in acest fel si de un efect corect al cresterii salariului de baza minim brut pe tara.
  7. Momentul emiterii regulamentului privind sporurile a fost astfel amanat pana la o situatie de activitate a noii legislatii-cadru privind salarizarea bugetarilor, astfel incat partea procentuala variabila constituita de sporuri sa se coreleze cu baza noua, crescuta, a salariilor care ar fi trebuit sa intre in vigoare dar inca nu a intrat.
  8. Cu toate ca nu a fost emisa o lege-cadru privind salarizarea ci doar grile pentru anumite domenii, prin OUG 9/2017 se elimina amanarea emiterii regulamentului de la pct 6 pentru domeniile respective. 
  9. Desi doar anumite domenii au primit grile noi de salarizare, efectul unor sporuri aprobate acum pentru aceste domenii se extinde si asupra familiei noastre ocupationale, care cuprinde salarii inghetate pe baza coeficientilor si a VRS din anul 2009.
  10. In anul 2012, MJ a modificat drastic sporul pentru conditii deosebit de periculoase acordat in sistemul penitenciar (nu doar personalului medical!) preluand din OMS 547/2010 prevederi care menajau mai mult bugetul si utilizand ca temei un alt articol decat art 21 din L.284/2010, respectiv art 13 din Anexa VII a legii. In prezent OMJ 3544/2012 produce efecte in forma aprobata de MJ dar generand o practica neunitara in sistemul nostru.
  11. Prin HG care se va adopta, OMJ 547/2010 dar si alte norme, se abroga fiind inlocuite cu noua hotarare elaborata in baza L.284/2010 inactiva inca pentru familia noastra dar activa deja (cu modificari majore – cuantumuri in loc de coeficienti) pentru domeniile vizate in principal de HG. 
  12. HG-ul insa ne va afecta si pe noi desi nu suntem mentionati nicaieri in continutul proiectului intrucat elimina temeiul acordarii unor sporuri prin abrogarea actelor normative care au stat la baza.
  13. Prin urmare, desi situatia este anormala, singura solutie este sa fim prevazuti de HG si nu sa ne gandim la evitarea aplicarii in sistemul nostru intrucat este practic imposibil. 
  14. Daca vizam inserarea penitenciarelor si a penitenciarelor-spital in HG, ca institutii in care acest act se va aplica, trebuie studiate efectele prin comparatie cu ceea ce avem in prezent in plata conform OMJ 399/2007 si a OMJ 3544/2012 dar si din perspectiva L.284/2010.
  15. Daca noul HG va modifica procente ale sporurilor (fara sa modifice sistemul de salarizare integral), iar acest lucru ar duce la scaderi salariale, ar fi incalcat un principiu consacrat prin toate actele normative din ultimii 7 ani conform caruia normele noi in plan salarial nu pot genera pierderi de venituri.
  16. Ca exemplu, plafonul maxim al sporului pentru conditii deosebit de periculoase este de 85% plecand de la un minim de 45% doar pentru anumite unitati sanitare speciale, in timp ce acest spor la noi in sistem are un nivel maxim de 100%.
  17. Daca prin noul HG apar sporuri noi (ex: neuropsihiatrie) trebuie clarificat modul in care acestea pot influenta structura salariala in plata, conform legislatiei aplicabile (asa ultraactiva cum e aceasta) in domeniul nostru.
  18. Atasam proiectul cu observatii privind strict puntele unde propunem sa fie inserate unitatile din sistemul nostru si precizam faptul ca ne vom opune ferm la orice posibil efect care indica pierderi salariale prin aplicarea unor sporuri mai mici decat in prezent la un salariu de baza inghetat la nivelul anului 2009.
  19. In anul 2012, MJ a preluat de la MS prevederi restrictive comprimand un spor mai avantajos care se acorda in sistemul nostru fara insa a prelua si alte sporuri care se acorda strict in reteaua MS pentru conditii de munca care se regasesc cel putin la acelasi nivel de risc si in sistemul penitenciar. Acum a venit momentul sa procedam la o reparatie morala si sa echilibram diferentele sau macar sa pastram ceea ce avem, fara sa acceptam si alte pierderi.
Cu stima

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte Federatia PUBLISIND

 

 

57 COMMENTS

  1. [quote name=”nedumerit”][quote name=”pentru nedumerit”]Mai face un an de drept pentru ca nu are toate materiile echivalate. Academia are 3 ani in timp ce facultatea de drept 4. Nu se fac toate materiile de drept in 3 ani pentru echivalarea credutelor.[/quote]
    Exact!!! Dar la aceasta nedumerire are cineva un raspuns?? poate un ofiter sau un proaspat ofiter??Atunci de unde aroganta d-lor ofiteri absolventi de academie fata de agentii cu studii superioare de drept???(bineanteles mă refer la cei care au si invatat si nu la cei care….)
    Incă o intrebare și ma voi opri: de ce domnilor ofiteri nu aveti cel putin acelasi limbaj si atitudine fata de colegii agenti pe care o aveti fata de detinuti??? Atunci doriti respect??? ( Aici nu intra acei ofiteri care chiar isi merita gradele si functiile dand dovada de respect si bun simt)[/quTe rog nu generaliza fiindca in fiecare padure sunt si uscaturi…sunt sigur ca nu toti agentii au studii de drept absolvite la mari institutii de invatamant, genii desavarsite, iar daca te simti atat de rau in functia ta actuala poti oricand sa concurezi cu (editat) ala de absolvent de academie pe un post fiindca sistemul nostru e singurul din tot sistemul de aparare si ordine publica unde se ofera sansa agentului sa concureze pe functii de conducere fara conditii de grad , vechime in specialitate etc etc…sunt oameni care se implica profesionisti si oameni care asteapta sa vina leafa…atat agenti cat si ofiteri

  2. [quote name=”nedumerit”][quote name=”pentru nedumerit”]Mai face un an de drept pentru ca nu are toate materiile echivalate. Academia are 3 ani in timp ce facultatea de drept 4. Nu se fac toate materiile de drept in 3 ani pentru echivalarea credutelor.[/quote]
    Exact!!! Dar la aceasta nedumerire are cineva un raspuns?? poate un ofiter sau un proaspat ofiter??Atunci de unde aroganta d-lor ofiteri absolventi de academie fata de agentii cu studii superioare de drept???(bineanteles mă refer la cei care au si invatat si nu la cei care….)
    Incă o intrebare și ma voi opri: de ce domnilor ofiteri nu aveti cel putin acelasi limbaj si atitudine fata de colegii agenti pe care o aveti fata de detinuti??? Atunci doriti respect??? ( Aici nu intra acei ofiteri care chiar isi merita gradele si functiile dand dovada de respect si bun simt)[/quote]
    Dragule coleg absolventii de academie sunt absolventi de studii universitare cu licenta in alt domeniu(in speta ar trbui sa fie niste specialisti) nu drept, oricum licenta data de academie este suficienta pt ocuparea oricarui post din sectorul operativ pana la director general(inafara de posturile unde sunt necesare studii juridice EVIDENTA SAU JURIST). Din datele care le detinem absolventii academiei de politie au ce mai mare rata de admitere la Institutul National al Magistraturii(puteti lua datele de pe siteu lor), si da sunt colegi care nu doresc sa ramana in sistem si isi completeaza studiile…Doamna Macovei s a gandit sa formeze specialisti si nu juristi pt a ocupa posturile din politie jandarmerie pol frontiera penitenciare fiindca plecau multi din sistem…Dar sunt sigur ca marea majoritate a absolventilor academiei sunt pregatiti teoretic si practic mult mai bind decat un (editat) care a bifat un x si 0…Spor la treaba.

  3. [quote name=”troublemaker”][quote name=”Ofiter”]Bine ca ne certam intre noi si un asistent medical ia cat un tanar ofiter si un agent debutant la un loc…[/quote]
    Impaciuitorule!!! 😆
    Hai sa mutam „campul tactic”,si sa lovim din nou in colegii de la medical si reeducare!!
    Isteatza miscare,ce sa zic…..[/quote] De ce nu, te simti cumva atacat? Stai linistit, odata cu noua lege nu veti mai fi favorizati. Suntem toti in acelasi sistem, de ce voi ati suge la 2 oi??? Alegeti, ori sunteti agenti/ofiteri, si atunci va incadrati in legea noastra, ori sunteti cvivili si sunteti platiti ca ceilalti din sistemul de sanatate/invatamant.

  4. [quote name=”pentru nedumerit”]Mai face un an de drept pentru ca nu are toate materiile echivalate. Academia are 3 ani in timp ce facultatea de drept 4. Nu se fac toate materiile de drept in 3 ani pentru echivalarea credutelor.[/quote]
    Exact!!! Dar la aceasta nedumerire are cineva un raspuns?? poate un ofiter sau un proaspat ofiter??Atunci de unde aroganta d-lor ofiteri absolventi de academie fata de agentii cu studii superioare de drept???(bineanteles mă refer la cei care au si invatat si nu la cei care….)
    Incă o intrebare și ma voi opri: de ce domnilor ofiteri nu aveti cel putin acelasi limbaj si atitudine fata de colegii agenti pe care o aveti fata de detinuti??? Atunci doriti respect??? ( Aici nu intra acei ofiteri care chiar isi merita gradele si functiile dand dovada de respect si bun simt)

  5. Bună seara,
    Sunt nou intrat în sistem și pot spune că sistemul
    de salarizare e un mare shit.
    Sincer nu pot înțelege cum ați putut sta pe o grilă de
    salarizare blocată din 2009.
    Dacă puteți și vreți acum este momentul să luăm
    atitudine până nu ne trezim cu o lege a salarizării care să să ne mențină în fruntea celor perdanți.
    Dacă nu vom ieși în stradă și vom continua să așteptăm să iasă la proteste colegii de la Poliție nu vom primi decât resturi de salarii.
    Avem salariile pe care le merităm a celor care așteaptă să li se dea, dacă vrem mai mult trebuie să fim mai activi în lupta sindicală și mult mai fermi.
    Cu stimă

  6. salutam….nici o vorba despre salariile marite cu 1000 ron grefierilor????ori s-au acordat noaptea?????

  7. [quote name=”Viktor”]SOLICIT DEMISIA DE ONOARE A URMATOARELOR PESOANE DIN ANP:
    DL/DNA . VULPE MARIUS, Dan HALCHIN, Marian DOBRICĂ, Gheorghe IFTINCA, Marian Cornel POPESCU, ANGHEL SI ROXANA IONITA , PT:
    1) eficacitate redusa in serviciul intereselor generale ale societatii
    2)lipsa impartialitatii si obiectivitatii
    3)neeficienta in utilizarea resurselor umane si financiare,
    4)subiectivism si toleranta doar pt unii (depinde de culoarea politica sau (editat) fata de abateri sau chiar infractiuni
    5)nu constituie un exemplu pt subordonati ,colegi sau ppl, din contra se vorbeste la modul negativ despre persoanele de mai sus,
    6)primesc cadouri „nevinovate”, intervin pt solutionarea unor cereri care nu sunt de competenta lor.. si multe altele.
    Pana acum toti au fost PNL-isti, au sustinut aberatiile d-nei Pruna, un mare grof intervine in unitati pt anumiti oameni simpatici lui cred, sistemul a fost subfinantat iar cand au fost finantat nu s-au putut cheltui ca nu au luat initiativa de a angaja personal specializat de a contracta prestari de servicii specializate etc, o arunca pe unitati cand nu le convine nu au coloana sa-si asume esecurile doar stiu sa vorbeasca frumos si diplomatic sa duca cu zaharelul, nu au luat in considerare avertismentele chiar si de la sindicate ca vor fi pensionari masive, tot o dau ca s-a si incadrat masiv, minciuni, plus ca incadrarile au inceput foarte tarziu, management slab sau foarte slab, cei de la control nu mai vorbesc, exagereaza in controale unde sunt oamenii de la conducere sau cei controlati mai slabi, pe langa ca si-au facut un sindicat propriu , cine nu e cu ei (cu imputernicitul lor ca reprezentant) e controlat la sange, pana la oase daca se poate si se leaga de prostii si interpretari legislative din propriul lor unghi. PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEIEI TREBUIE SA SCHIMBE DIN TEMELII ACEASTA CONDUCERE ENUMERATA MAI SUS, DEOARECE SISTEMUL ESTE LA PAMANT SI VA FI SI MAI RAU !! ANP NU ia atitudine la denigrarile din presa macar cu un comunicat aplica politica strutului, cu asa oameni nu dam inainte !![/quote]
    Sa nu o uitati pe dna ANI Dumitrache care sustine ca un ordin de ministru al justitiei nu e bun cu toate ca e in viigoare si reglementeaza clar activitatea.
    FOARTE ADEVARAT SI CORECT SCRIS !!! Felicitari dle Viktor, cred ca trebuie sa protestam in fata ANP ca sa dispare oamenii salbi, neobiectivi, unii dintre ei cu boli psihice, altii coruptibili .s.a. PAna cand rezista rechinii sistemului???

  8. Mai face un an de drept pentru ca nu are toate materiile echivalate. Academia are 3 ani in timp ce facultatea de drept 4. Nu se fac toate materiile de drept in 3 ani pentru echivalarea credutelor.

  9. [quote name=”gigi”]discutiile acestea fara rost spun multe despre cei care le fac, cred ca trebuie sa va faceti cat mai bine treaba pentru care ati fost angajati si sa nu va mai tot vaitati pe aici sau prin alta parte, pentru ca asta arata ca privind la ce face altul uitati sa va mai faceti treaba voastra si nu sunteti altfel decat ei[/quote]
    Bine punctat.

  10. [quote name=”Nedumerit”]Am o mica nelamurire pentru toti domnii ofiteri care au postat la acest subiect.
    DE CE UN ABSOLVENT DE ACADEMIE PENTRU A SE PUTEA INSCRIE LA MASTER TREBUIE OBLIGATORIU SA MAI FACA UN AN DE FACULTATE LA SPECIALIZARE DREPT, IN TIMP CE UN ABSOLVENT AL UNEI FACULTATI DE DREPT SE POATE INSCRIE DUPA SUSTINEREA LICENTEI???
    (editat) Poate o folositi si pentru a gandi putin vis a vis de calitatea studiilor absolvite.[/quote]
    Nelamurirea ta e simpla si e reglementata de l 288/2004…prin 2007 doamna ministru al justitiei Macovei s a gandit ca nu e bine sa avem politisti care se tot fac magistrati si s au facut presiuni pt moificarea domeniuluinde studii universitare pt absolventii Academiei…un absolvent poate linistit sa se inscrie la ce master doreste cat timp ajunge la nr de credite prevazut de lege…ff multi si au completat studiile cu licenta in drept, pt a sustine examenul pt magistratura sau alte zone…in sistemul administratiei penitenciare e suficenta licenta obtinuta pana la gradul de chestor inclusiv…IMI ADUCEA AMINTE UN COLEG DE OFITERII ABSOLVENTI DE SCOALA MILITARA, intradevar profesionisti luati cu arcanu din fabrici si uzine, de la stana, electricieni, acari, lacatusi mecanici si a avut grija sitemul sa i scoata din mizerie sa le ofere privilegii…intradevar profesionisti mutau mouseu cu doua maini, nu au fost in stare sa ocupe o functie de conducere prin concurs in 30 de ani de cariera da nu e nimic ca sistemul l a imputernicit si a avut grija sa ia 6 luni la rand 50% sa poata iesi la pensie…DOAMNE IN CE SISTEM LUCRAM unde nu exista camaraderie unde nu exista spirit de sacrificiu nu se respecta ierarhia toata lumea e filozof si mare strateg…

  11. [quote name=”Ofiter”]Bine ca ne certam intre noi si un asistent medical ia cat un tanar ofiter si un agent debutant la un loc…[/quote]
    Impaciuitorule!!! 😆
    Hai sa mutam „campul tactic”,si sa lovim din nou in colegii de la medical si reeducare!!
    Isteatza miscare,ce sa zic…..

  12. discutiile acestea fara rost spun multe despre cei care le fac, cred ca trebuie sa va faceti cat mai bine treaba pentru care ati fost angajati si sa nu va mai tot vaitati pe aici sau prin alta parte, pentru ca asta arata ca privind la ce face altul uitati sa va mai faceti treaba voastra si nu sunteti altfel decat ei

  13. (editat) – [i][b]comentariu in integralitatea lui vizeaza atac la persoana. Soparlele din alte zone sindicale ar fi indicat sa le pastrati pentru platforme care le accepta insotite si de un limbaj neadecvat.[/b][/i]

  14. Bine ca ne certam intre noi si un asistent medical ia cat un tanar ofiter si un agent debutant la un loc…

  15. Am o mica nelamurire pentru toti domnii ofiteri care au postat la acest subiect.
    DE CE UN ABSOLVENT DE ACADEMIE PENTRU A SE PUTEA INSCRIE LA MASTER TREBUIE OBLIGATORIU SA MAI FACA UN AN DE FACULTATE LA SPECIALIZARE DREPT, IN TIMP CE UN ABSOLVENT AL UNEI FACULTATI DE DREPT SE POATE INSCRIE DUPA SUSTINEREA LICENTEI???
    (editat) Poate o folositi si pentru a gandi putin vis a vis de calitatea studiilor absolvite.

  16. Vad ca se avanseaza aici tot felul de sume in ce priveste salariile din sistemul penitenciar…..
    Stimati colegi(si tu Ano!!) poate stiti ca nu suntem singurii care citim postarile iar „hienele” abia asteapta sa ne sara la beregata!
    Ce-i drept aia de la ‘realitatea’ s-au mai potolit odata cu iesirea finantatorului lor din parnaie ,da` totusi….

  17. Și eu susțin ideea că un tânăr ofițer să își vadă lungul nasului!
    Nu uitați vechea zicala „proști (cum ne credeți voi),da mulți!
    Nu cred că vă doriți ieșirea în stradă a agenților pt că ne-am cam saturat de cat de mult munciți domnilor tineri ofițeri!
    Gândește din bun simț că odată cu vechimea vei avea un salariu mult mai mare decât un agent cu vechime!

  18. [quote name=”troublemaker”]Spunea astazi D.G.-ul intr-un interviu, ca a crescut nivelul de inteligenta al detinutilor……A omis insa sa spuna ca a scazut nivelul de inteligenta al angajatilor!!!(valabil pentru ambele corpuri-ofiteri si agenti)!Bravo voua baieti!Tineti-o tot asa!! :lol:[/quote]
    Avandu-se in vedere discutiile de aici, din pacate, ai dreptate.

  19. Sustin ideea ca un tanar ofiter ar trebui sa aiba cu cel putin 1 leu mai mult decat cel mai vechi ofiter. Care sunt diferentele alea mari? La inceput un agent pe tura ia mai mult decat un ofiter la 8 ore. Despre ce vorbim domnilor? Astept domnii agenti sa imi sara in cap!

  20. Forma de invatamant superioara pe care a urmat-o ii da dreptul la o salarizare pe masura ofiterului. Ca mai sunt si rateuri pe care le da Academie, in aceeasi masura da rateuri si Tg-Ocna. Agentul care a urmat studii superioare in adevaratul sens al cuvantului, a dat concurs pe o functie de ofiter si a ocupat functia. Faceti comparatia intre un agent si un ofiter proaspeti absolventi de forme de scolarizare, nu intre acela care are 20 ani vechime, care oricum are salariul mai mare decat un proaspat absolvent de Academie, si ofiterul care tocmai ce a parasit Academia. Agentul raspunde pentru munca lui, ofiterul pentru a lui si a altora. Acum 20 ani se fura din GAZ ca din codru, ce relevanta are? suntem in 2017, sa ne comportam ca atare. Din pacate nu poti salariza pe fiecare dupa munca lui, doar atunci o sa fie corectitudine, dar suntem bugetari. Activitatea ofiterului este mult mai complexa decat a agentului, nu cred ca ma poate contrazice nimeni. Sa fie sanctionat cel care „fenteaza” sistemul, pentru ca nu poti cuantifica in bani munca aceluia care si-o face ca la carte. De fapt, ar exista, sporul de 50%, dar stim foarte bine cum se aplica in multe unitati. Scopul nostru ar trebui sa fie mariri salariale pentru toti. Diferenta dintre ofiter si agent e foarte ok asa cum e.

  21. Eu vreau altceva…..toate posturile din administrativ de agenti cu studii facute la FR, sa fie ocupate de absolventi din academie, sa plece zilnic cu sacosile pline de lucrari pe care sa le continue acasa dupa ce termina programul,….ei sa comande dar sa si munceasca cum se cuvine si sa vedem cui da ordine sa le mai faca munca….de agent prost cu bac si studii la fr….. si pe care ei doar sa puna semnatura de absolvent de academie. Zic si eu…..tot un prost de agent

  22. Dle . Stefan , luna aceasta sau luat salarii la , Min. Sanatate , Min. Educatie , salarii de (editat) lei la noi pe cand sau luat (editat – [i]Nota admin: nu e oportun sa facem referiri la sume. Pot naste patimi de pe urma carora nu se vor intelege argumenetele, indiferent de cat de complex ar fi prezentate)[/i] , de aceea Min. de Interne intra in greva de la 15 martie , noi nu lum nicio masura ………….

  23. [quote name=”Ghitu”][quote name=”nu conteaza”]Un Subinspector ar trebui sa aiba cu 1 leu peste cel mai bine platit agent din unitate din prima zi de serviciu, ca deaia e ofiter! Si asa va fi in Legea salarizarii!Ca va convine, ca nu, asta e viata![/quote]
    Poi nu ar fi rea propunerea ta avand in vedere ca cel mai bechi agent de pe pluton castiga 4.400 de lei. Mie ca subinspector imi covine 4.401 avand in vedere ca dupa absolvirea academiei salariul sinsp ajunge la 2.800 de lei, aproximativ.[/quote]
    4400 in visele tale stimate si daca mai va tiganiti pe aici ne meritam soarta.

  24. [quote name=”dezgustat”]Domnule „tanar ofiter” acorda respect agentilor si mai ales celor cu vechime,acum ceva timp erau foarte putine locuri de ofiteri in stat,restul subofiteri si civili.Vrei sa te compari cu un agent cu 20-25 de ani vechime?Comparate cu un agent cu aceiasi vechime ca tine si ai sa vezi ce diferenta salariala exista,chiar exagerata.Nu te crede atotstiutor intrucat un agent cu experienta poate „conduce ” mult mai bine o tura sau o sectie decat tine un incepator in sistem.Creezi disensiuni si s-ar putea sa incepem si noi agentii (care ne facem treaba „fara sa sunam” decat dc. cere procedura,care nu avem pauza de masa pe sectie sau schimbator in posturi,care stam in ger,ploaie sau canicula la P.L,etc),sa aratam realitatea sistemului penitenciar in privinta numarului real al LUCRATORILOR DE PENITENCIAR de care te iei tu.P.S Aveti respectul necesar si nu mai postati sume exagerate pentru ca nu e „FRUMOS”-intelege aluzia doar esti „tanar ofiter”-Eu agentul cu 21 ani vechime in sistem am salariul functiei de baza 2032 lei brut-cu tot cu suma compensatorie.Nu uitati in lucru ,in penitenciare rolul muncii este custodierea detinutilor,nu mai creat disensiuni impartindu-ne in SPECIALISTI si PAZNICI sau AGENTI si OFITERI.[/quote]
    am gasit o solutie. sa le luam banii (editat) cu 25 de ani vechime in foisor, si sa le crestem tinerilor in cepatori care se implica (mai sunt si tineri care pot tine o tura, nu va supraestimati)

  25. Foarte bine punctat si foarte pertinente argumentele prezentate de dv. domnule,,dezgustat”.Poate domnii ,,absolvent de academie” si ,,tanar ofiter” vor intelege ca in realitate lucrurile stau exact cum le-ati prezentat.Cu siguranta ,,Ana” cam aceleasi lucruri a vrut sa le sesizeze domnului Stefan, insa poate nu a reusit sa se faca suficient inteleasa.Poate a vrut sa scoata in evidenta faptul ca un agent cu peste 20 de ani vechime in munca si care se afla inaintea pensionarii,avand studii superioare si care poate in decursul carierei a suplinit o functie de ofiter sau i-a invatat meserie pe cei ca domnii mentionati in acest comentariu, are un coeficient de salarizare de maxim 2,90 iar un ofiter cu aceeasi vechime ca agentul, poate ajunge la coeficienti de salarizare dublii sau chiar mai mari.Stimati domni ofiteri nu are nimic agentul cu dumneavoastra, el doar cere sa i se de-a si lui ceea ce merita.,,Ana” sesiza doar faptul ca in momentul actual salarizarea agentilor nu este corecta in raport cu riscurile,dificultatea serviciului si munca prestata, raportat la salarizarea unui ofiter cu aceeasi vechime in munca.Diferenta coeficientilor este prea mare intre cele doua corpuri si nu una normala.Este clar ca trebuie sa existe o diferenta insa nu ca cea din momentul actual.Si daca ar fi sa fiu rautacios putin,nici academia de astazi nu mai e ca cea din trecut,se mai dau si s-au dat si la academie examene gen x si o, la fel ca si la facultatile pe care le-au absolvit si unii agenti.Asa ca…..ar fi mult mai bine sa fim mai cumpatati si sa nu ne mai inflamam anapoda cand si agentii solicita un trai mai bun si o leafa decenta aproape de cea a unui ofiter, stiindu-se faptul ca este in linia intai .

  26. [quote name=”nu conteaza”]Un Subinspector ar trebui sa aiba cu 1 leu peste cel mai bine platit agent din unitate din prima zi de serviciu, ca deaia e ofiter! Si asa va fi in Legea salarizarii!Ca va convine, ca nu, asta e viata![/quote]
    Poi nu ar fi rea propunerea ta avand in vedere ca cel mai bechi agent de pe pluton castiga 4.400 de lei. Mie ca subinspector imi covine 4.401 avand in vedere ca dupa absolvirea academiei salariul sinsp ajunge la 2.800 de lei, aproximativ.

  27. Spunea astazi D.G.-ul intr-un interviu, ca a crescut nivelul de inteligenta al detinutilor……A omis insa sa spuna ca a scazut nivelul de inteligenta al angajatilor!!!(valabil pentru ambele corpuri-ofiteri si agenti)!Bravo voua baieti!Tineti-o tot asa!! 😆

  28. Nu am sustinut si nu sustin afirmatiile tale domnule ABSOLVENT ACADEMIE mi se pare foarte corect si de bun simt ca un ofiter care lucreaza in aceleasi conditii ca si mine si care are aceiasi vechime sa aiba salariul mai mare ca mine (acum exista o diferenta de cca 50%) si este normal sa fie asa.Un maistru cu vechime avea acum 22 de ani cand lucram in „civilie” salariul aproape cat Directorul societatii iar un inginer stagiar cca 50% din salariul maistrului.Primul meu loc de munca a fost in invatamat si aveam salariul 155000 mii lei , netitular pe catedra , Directorul scolii avea 200000 lei.Un sofer pe ambulanta sau un asistent cu studii superioare dar cu vechime ajunge sau sare de 6000 lei pe luna.Cat primeste in medic nou venit pe upu sau ambulanta???Nici macar cu garzi si repaus saptamanal , sarbatori legale ( platite in sistemul sanitar cu 100% nu ca la noi ) , nu ajunge la 6000 lei.Tot respectul ai invatat carte sa fi sef si sa iti fie mai bine professional , dar asta nu iti da dreptul sa ne tratezi de sus.Un ofiter cu vechime de cca 21 ani , cand academia era scoala militara nu gluma stii ce spunea unor colegi de-ai d.lui?????”Autoritatea ti-o da functia , respectul subordonatilor trebuie sa ti.l castigi”,reflecta la vorbele acestui adevarat OFITER.

  29. Da mi se pare absolut normal un agent sa castige cel putin cat un chestor, sef de stat major, director general si un ofiter cat femeia de serviciu…mi se pare ca unii nu gandesc dupa principiul responsabilitatii, complexitatii, deciziei etc etc…Cand eram ofiter la inceput soferul care ma ducea in misiuni castiga cu 1000 de lei mai mult ca mine…da deci un agent sef fiti linistiti ca va castiga intotdeauna mai bine ca un subinspector fiindca are vechime si beneficiaza de conditii de munca…si da nu mi se pare normal in nici o organizatie maistrulnu castiga mai mult ca inginerul, subofiterul ca si comandantul de pluton, educatorul ca si profesorul etc etc…pune mana si invata si dezvolta te profesional si sunt sigur ca vei ajunge pe culmile SATISFACTIEI MAXIME.

  30. Domnule „tanar ofiter” acorda respect agentilor si mai ales celor cu vechime,acum ceva timp erau foarte putine locuri de ofiteri in stat,restul subofiteri si civili.Vrei sa te compari cu un agent cu 20-25 de ani vechime?Comparate cu un agent cu aceiasi vechime ca tine si ai sa vezi ce diferenta salariala exista,chiar exagerata.Nu te crede atotstiutor intrucat un agent cu experienta poate „conduce ” mult mai bine o tura sau o sectie decat tine un incepator in sistem.Creezi disensiuni si s-ar putea sa incepem si noi agentii (care ne facem treaba „fara sa sunam” decat dc. cere procedura,care nu avem pauza de masa pe sectie sau schimbator in posturi,care stam in ger,ploaie sau canicula la P.L,etc),sa aratam realitatea sistemului penitenciar in privinta numarului real al LUCRATORILOR DE PENITENCIAR de care te iei tu.P.S Aveti respectul necesar si nu mai postati sume exagerate pentru ca nu e „FRUMOS”-intelege aluzia doar esti „tanar ofiter”-Eu agentul cu 21 ani vechime in sistem am salariul functiei de baza 2032 lei brut-cu tot cu suma compensatorie.Nu uitati in lucru ,in penitenciare rolul muncii este custodierea detinutilor,nu mai creat disensiuni impartindu-ne in SPECIALISTI si PAZNICI sau AGENTI si OFITERI.

  31. #sal – referitor la riscul de pierderi salariale – nu este un risc materializat / vrem doar sa preintampinam / suntem atenti

    #ana – nu se negociaza pe un proiect al legii salarizarii-cadru inca / principala problema a cresterii chiar si cu un procent a salariilor agentilor din structura de aparare este in primul rand apartenenta la aceeasi familie / nu negociem pentru 10.000 de agenti ci pentru 250.000 de salariati din toata structura (armata, politie inclusiv jandarmi/pompieri, servicii…) / nu sindicatele din penitenciare vor reusi o corectura dramatica aici cu atat mai mult cu cat impactul este urias, desi in 2010 noi am reusit pentru toti (intr-un context fericit) o crestere cu 0,10 a coeficientului din legea-cadru 284 care insa nu s-a aplicat niciodata

    #horatiu – se scot posturi dar avem nevoie de buget de la MJ / abia s-a aprobat legea bugetului si asteptam repartitia pe capitole/articole

  32. Dl Președinte de ce nu se mai scot locuri la concurs în condițiile în care sistemul se confrunta cu un deficat dezastruos de personal eu nu înțeleg ce se așteaptă sa vina toamna sau ce :?sa scoată naibii odată 3000 de locuri la concurs sa terminam odată cu lipsa ăsta de personal ,s-au cineva are interes sa nu angajeze .Problema este ca noi suntem prosti ca mai acceptam sa lucram peste program.Eu personal de la 1 martie nu o sa mai lucrez ore suplimentare .

  33. [quote name=”Sinatra”][quote name=”Horatiu”]Mie nu mi se pare corect ca un debutant sa aibă salarul ca al meu după 18 ani de servici.Și iară nu înțeleg de ce suntem plătiți după salariile din 2009 ,eu din câte știu suntem în anul 2017 .Oare vom fi plătiți vreo data fiecare după munca care o face și după riscurile la care este supus.Tot așteptăm de vreo 7 ani sa fie mai bine dar cred ca am așteptat în zadar .Dl Președinte cu noua lege a salarizării care ar urma sa intre anul acesta în vigoare prin iunie dacă va mai fi guvernul actual vom avea ceva măriri la salariu s-au nu.Vă Mulțumesc.[/quote]

    Nicidecum un debutant sau un elev venit din scoala nu o sa aiba salariul egal cu al unei persoane care a muncit 18-20 de ani. E o aberatie ce spuneti aici. Numai bine![/quote]

    Te rog sa-ți verifici fluturașul sa vezi care Îți este salarul de încadrare iar apoi verifica salarul de încadrare al unui nou angajat sa vezi care este diferența.

  34. #17 Ana – Suferă în tăcere, părerea ta nu contează!

    Jocurile se fac în altă parte, tu eşti doar un beneficiar accidental al unor drepturi.

  35. Un Subinspector ar trebui sa aiba cu 1 leu peste cel mai bine platit agent din unitate din prima zi de serviciu, ca deaia e ofiter! Si asa va fi in Legea salarizarii!Ca va convine, ca nu, asta e viata!

  36. Eu zic domnule Teoroc sa dati doar la agenti salarii la ca doar ei fac eforturi imense sunandu si sefii. Eu zic sa schimbati din temelii legislatia prvind scolarizarea si salarizarea si un ofiter sa mai faca inca vreo cinci de scoala iar un agent la cat e de obosit sa faca doar doua trei zile de scoala dar sa aveti grija sa fie ca in basme la ei salariul unei zile sa fie salariul de ofiter intr o luna ca deh ne muncim si noi. Hai ca ne tampim cu totii. Eu zic la cat de valorizati sunt unii detinuri mai bine le dam si lor cate ceva sa nu ramana la distanta de ofiter. Si ma gandesc eu la cati bani iau ofiterii ar trebui doar ei sa munceasca restul pot sa se uite ca la film.

  37. Un agent care lucreaza la tura castiga peste 4000 lei. Un ofiter pe functie de executie care totusi indeplineste o functie de conducere, la 8 ore, abia dupa 12-13 ani vechime sa ajunga la suma asta. Vreti toti numai bani multi, nu vrei oare sa castigi mai mult decat un ofiter cu vechimea ta? Altii au facut 3,4 ani academia si au dat zeci de examene in schimb ce tu poate abia ai luat amaratul de bac sau ai facut vreo facultate la fara frecventa si te bati in piept si pentru sporul de studii!

  38. Domnule Teoroc,va rugam sa negociati ca salariile agentilor sa fie marite in noua lege de salarizare, in asa fel ca sa fie redusa diferenta mare de salarizare dintre ofiteri si agenti.Nu e normal ca un agent cu 25 de ani vechime,care duce greul in toate sistemele ANP,MAI,MApN,Etc, sa nu ajunga cu salariul la iesirea la pensie macar cat unui subcomisar si asta in conditiile care primeste si sporul de studii superioare .In varianta D-nei Plumb a legii se introducea parca in bataie de joc, agent cu studii superioare cu o diferenta a salarizarii intre agent si agent cu studii superioare de aprox 80 ron iar intre un agent cu studii superioare si un ofiter de 400-600ron.Nu e normal asa cv.Trebuia ca diferenta intre cele doua categorii de agenti sa fie macar cat e contravaloarea sporului de studii nu la jumatatea acestuia.Nu inteleg cum de nu sustineti atunci cand sunteti consultati aceste lucruri vizibil facute in bataie de joc.Cel putin comunicati-le ca nu sunteti deacord.Am ajuns ca un agent nou angajat sa castige in sistemul penitenciar jumatate din salariul unui asistent medical,al unui angajat enel,etc.Totusi lucram cu pleava societatii si in conditii grele din toate punctele de vedere si nu mai vb de riscuri.Cand m-am angajat aveam salariul dublu ca aceste categorii si acum am ramas mult in urma acestora.Ar trebui ca sa va luptati ca incadrarea agentilor sa fie ca si studii, in categoria postliceala ptr a fi o incadrare mai reala.De 12-15 ani sau facut incadrari la agenti pana anul trecut, doar prin scoala post-liceala de agenti Tg Ocna si normal ar fi sa fim incadrati cu studii postliceale,oricum toti au cate o diploma de la Tg Ocna.Speram sa ne dati vesti bune!Succes la negocieri!

  39. buna ziua,la noi in sistem ce se aude de celebrul voucher de vacanta si de ce nu se spune nimic in legatura cu salariile marite pe ascuns pentru grefieri…restul sistemului are bube,este lepros sau ce are?

  40. [quote name=”Poison”]Iar suntem cantitate neglijabila..Când o sa avem și Noi un ministru capabil sa ne fie aproape? Probabil niciodata[/quote]
    Pai cam ca de obicei nu?

  41. [quote name=”Horatiu”]Mie nu mi se pare corect ca un debutant sa aibă salarul ca al meu după 18 ani de servici.Și iară nu înțeleg de ce suntem plătiți după salariile din 2009 ,eu din câte știu suntem în anul 2017 .Oare vom fi plătiți vreo data fiecare după munca care o face și după riscurile la care este supus.Tot așteptăm de vreo 7 ani sa fie mai bine dar cred ca am așteptat în zadar .Dl Președinte cu noua lege a salarizării care ar urma sa intre anul acesta în vigoare prin iunie dacă va mai fi guvernul actual vom avea ceva măriri la salariu s-au nu.Vă Mulțumesc.[/quote]

    Nicidecum un debutant sau un elev venit din scoala nu o sa aiba salariul egal cu al unei persoane care a muncit 18-20 de ani. E o aberatie ce spuneti aici. Numai bine!

  42. SOLICIT DEMISIA DE ONOARE A URMATOARELOR PESOANE DIN ANP:
    DL/DNA . VULPE MARIUS, Dan HALCHIN, Marian DOBRICĂ, Gheorghe IFTINCA, Marian Cornel POPESCU, ANGHEL SI ROXANA IONITA , PT:
    1) eficacitate redusa in serviciul intereselor generale ale societatii
    2)lipsa impartialitatii si obiectivitatii
    3)neeficienta in utilizarea resurselor umane si financiare,
    4)subiectivism si toleranta doar pt unii (depinde de culoarea politica sau (editat) fata de abateri sau chiar infractiuni
    5)nu constituie un exemplu pt subordonati ,colegi sau ppl, din contra se vorbeste la modul negativ despre persoanele de mai sus,
    6)primesc cadouri „nevinovate”, intervin pt solutionarea unor cereri care nu sunt de competenta lor.. si multe altele.
    Pana acum toti au fost PNL-isti, au sustinut aberatiile d-nei Pruna, un mare grof intervine in unitati pt anumiti oameni simpatici lui cred, sistemul a fost subfinantat iar cand au fost finantat nu s-au putut cheltui ca nu au luat initiativa de a angaja personal specializat de a contracta prestari de servicii specializate etc, o arunca pe unitati cand nu le convine nu au coloana sa-si asume esecurile doar stiu sa vorbeasca frumos si diplomatic sa duca cu zaharelul, nu au luat in considerare avertismentele chiar si de la sindicate ca vor fi pensionari masive, tot o dau ca s-a si incadrat masiv, minciuni, plus ca incadrarile au inceput foarte tarziu, management slab sau foarte slab, cei de la control nu mai vorbesc, exagereaza in controale unde sunt oamenii de la conducere sau cei controlati mai slabi, pe langa ca si-au facut un sindicat propriu , cine nu e cu ei (cu imputernicitul lor ca reprezentant) e controlat la sange, pana la oase daca se poate si se leaga de prostii si interpretari legislative din propriul lor unghi. PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEIEI TREBUIE SA SCHIMBE DIN TEMELII ACEASTA CONDUCERE ENUMERATA MAI SUS, DEOARECE SISTEMUL ESTE LA PAMANT SI VA FI SI MAI RAU !! ANP NU ia atitudine la denigrarile din presa macar cu un comunicat aplica politica strutului, cu asa oameni nu dam inainte !!

  43. [quote name=”Ștefan Teoroc – Mobil”]Vom clarifica și asta[/quote]
    Când vom afla ? probabil când nu se mai poate face nimic din punct de vedere legal.

  44. pentru finul Alecu
    marele IL a transat lupta sindicala folosind-o ca troc pentru a primind in schimb 50% pentru 6 luni consecutive pentru pensie.a fost singurul agent care a beneficiat de aceasta facilitate din partea directorului.balanta luptei sindicale a fost inclinata spre interesul personal.marele IL s-a dovedit a fi mic.Dar rascoala incepe.

  45. urmariti si duneavoastra mai atent cine ia 50 la suta nu mai fiti de acord sa se aboneza mereu sefii,decat cei cu merite deosebite.sunt unitati unde sefii cheltuiesc banii statului fara nici o mila si fara rost si nu-i ia nimeni la rost dimpotriva i-i recompenseaza.

  46. Vor sa ne taie din sălar haideți să ieșim în stradă dl teoroc ne spuneți care sint sporurile care se taie așteptăm răspuns. Mulțumesc

  47. Dl teoroc din cîte am înțeles vor să ne taie din sporuri care sint acelea bănuiesc că aveți ideie care sint puteți să ne spuneți că sa știm vrem să ieșim în stradă mulțumesc așteptăm rasp

  48. O sa mai vina sa se angajeze…..spataru cu salariile pe care le vom avea!Un subofiter proaspat angajat castiga deja cat un educator cu 10 ani de vechime,in urma maririi salariilor in educatie!!!Pentru ce sa-mi risc viata in fiecare zi si sa ma imbolnavesc la 45 de ani,iar la 52 sa ma duc pe copca?Pentru un salariu de mizerie pe care mi-l ofera MJ?Never!Cui ii place situatia,sa ramana….mie unul…mi s-a cam luat de prostie,hotie,vrajeala,drpturi cat mai multe pt. hoti…noi fraierii…ghiocei vesnici!!

  49. Ce chestie… majoritatea bugetarilor așteaptă sau se bucură de mariri salariale, noi trebuie să tremuram de frică să nu ne scadă veniturile. Suntem puțini și dezbinați, ne certam intre noi care și de ce sa ia 50%, de ce birourile și nu noi, de ce socio și medicalul, ofiterii și nu agenții… Uităm, de cele mai multe ori ca tragem la aceeași căruță, că suntem colegi cu toții. M-a întristat ceea ce am citit acum, mă intriga și proiectul de modificare a legii 293 dar, nu vreau sa capitulam. Strigați apelul domnule Teoroc, ar fi timpul sa se audă vocea noastră la Bucuresti. Cu respect!

  50. Iar suntem cantitate neglijabila..Când o sa avem și Noi un ministru capabil sa ne fie aproape? Probabil niciodata

  51. Mie nu mi se pare corect ca un debutant sa aibă salarul ca al meu după 18 ani de servici.Și iară nu înțeleg de ce suntem plătiți după salariile din 2009 ,eu din câte știu suntem în anul 2017 .Oare vom fi plătiți vreo data fiecare după munca care o face și după riscurile la care este supus.Tot așteptăm de vreo 7 ani sa fie mai bine dar cred ca am așteptat în zadar .Dl Președinte cu noua lege a salarizării care ar urma sa intre anul acesta în vigoare prin iunie dacă va mai fi guvernul actual vom avea ceva măriri la salariu s-au nu.Vă Mulțumesc.

  52. D-le presedinte ma iertati,da` n-am inteles mai nimic!Se vor mari iar salariile celor de la asistenta sociala si medical din penitenciare?????Am citit proiectul,dar capacitatea mea de intelegere este cu mult depasita!! 😆

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)