www.snlp.ro Web analytics

Divergenta cu sporul de studii superioare poate fi inchisa. SNLP propune o solutie

descarcare 1

 

SNLP cere ANP sa regleze situatia acordarii sporului de studii superioare agentilor care intrunesc conditiile legale (insa fara sa fi avut modificari ale raportului de serviciu), ca efect al publicarii HG 756/2016 pentru organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei.

 

Nr. 639/31.10.2016

Catre

Directorul General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Domnul comisar sef de penitenciare Marius VULPE

 

Stimate domnule director general

 

Urmare publicarii HG nr. 756/2016 pentru organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, denumirile unitatilor subordonate ANP au fost modificate, aspect care produce modificari in statele de functii existente. Avand in vedere acest efect al publicarii hotararii mentionate, apreciem ca exista argumente pentru emiterea unor decizii de personal privind reincadrarea personalului in noile state, respectiv decizii noi de numire a salariatilor pe functiile pe care le ocupa in prezent. Solutiile corespunzatoare pot fi identificate corect de specialistii in resurse umane din cadrul ANP.

 

Aceste decizii de numire a personalului ar avea ca efect secundar intrunirea conditiei suplimentare prevazuta de lege in cazul agentilor cu studii superioare pentru a beneficia de sporul de studii superioare in suma compensatorie. Va rugam sa analizati oportunitatea punerii in practica a propunerii noastre care ar fi de natura a regla o situatie generatoare de divergente, procese si cheltuieli de judecata, chiar si in lipsa reorganizarii care ar fi trebuit sa se produca dupa standardizarea sistemului penitenciar, proces care ar fi produs un efect identic in planul mentionat sau chiar in cazul neaplicarii prevederilor OUG 20/2016 si OUG 43/2016 care reglementeaza clar acest aspect.

 

Marturisim ca ne-am fi asteptat ca o modificare a HG 652/2009 sa vizeze in primul rand numarul de posturi prevazute pentru sistemul administratiei penitenciare prin eliminarea efectelor OUG 77/2012 care a dus la pierderea a 500 de posturi din sistemul penitenciar pentru ca imediat ulterior OUG 77/2012 sa fie anulata pe criterii de neconstitutionalitate, insa vedem ca singura prioritate a constituit-o fluidizarea procesului de avizare a unor proiecte prin extragerea ANP in afara ariei de competente a Consiliului tehnico-economic din MJ.

 

In contextul in care ramanem cu acelasi numar de posturi prevazut pentru sistemul penitenciar in legislatia aplicabila, dar cu mai putine posturi ocupate ca efect al pensionarilor si al unor proceduri greoaie de ocupare a unor posturi prin concurs, apreciem ca cel putin in materie de drepturi legale acordate salariatilor, ANP trebuie sa faca eforturi pentru a pune in practica normele favorabile personalului suprasolicitat. In mod cert solutia propusa de noi este mult mai simpla decat cea decisa de ANP/MJ fara consultare atunci cand a modificat organigrama ANP transformand un serviciu in directie doar pentru a facilita o modificare in echipa de top management a ANP.

 

Cu deosebita consideratie

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

Presedinte Federatia PUBLISIND

35 COMMENTS

  1. ati primit un raspuns la aceasta adresa in termenul legal de 30 de zile ?Nr. 639/31.10.2016

  2. Cristian – Daca pe 31.12.2009 nu incasai acel drept, sporul nu ti-a ramas inghetat in salariu esti in aceeasi situatie cu toti ceilalti agenti cu studii superioare care nu au acest spor in salariu fie pt ca nu-l aveau la 31.12.2009 fie pentru ca in anul 2015 sau ulterior nu au inregistrat modificari ale raportului lor de activitate (o noua numire ca urmare a schimbarii/mutarii/reorganizarii de ex)

  3. Domnule Teoroc,vreau sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu sporul de studii: am fost incadrat din sursa externa in anul 2009 pe 15 decembrie si am adus la dosarul de angajare si la BRU diploma de licenta legalizata.Mi s-a spus ca o sa primesc sporul de studii fiind dus cu zaharelu pana pe 6 ianuarie 2010 cand mi s-a comunicat in scris ca nu beneficiez de acel spor pt ca nu am facut cerere catre director sa primesc sporul. Repet,eu am avut la dosar diploma de licenta.Ce pot sa fac in aceasta situatie?Va rog sa ma lamuriti

  4. [quote name=”roman”]Și la Turnu Severin se da 50 la suta numai celor care ies la pensie…pai din cauza ăsta rămânem fără personal ca se grăbește lumea sa iasă la pensie cu 50 % …ca o sa aibă pensia mai mare decât salariul …[/quote]
    Nu pot iesi la pensie decat cei care indeplinesc conditiile,cat de curand le vei indeplinii si tu si atunci vei vrea sa fi benficiar al majorarii de 50%,.

  5. Incerc sa – mi schimb functia poate am noroc cu sporul de studii.Doamne ajuta.

  6. [quote name=”lili”]Dl.Teoroc cei care au studi superioare si nu are drereptul beneficiaza de 25%[/s][/quote]
    Lili…. da-ti foc :))))))

  7. [quote name=”Un viitor mascat”][quote name=”mitica”]Dl. Stefan ,noii angajati primesc sporul de studii , la schimbarea functiei sau a coeficintuli se primeste sporul de studii ? In cazul meu , am functia de supraveghetor sef 1 de 4-5 ani si nu primesc sporul de studii , este acesta o inechitate fata de colegii mei .[/quote]
    Si pe aici ai ajuns cu doleantele,boss? :))[/quote]
    Cred ca esti viitor sifon .

  8. Au apărut sentințe definitive privind sporul de studii,nu mai atestați sa facă cineva ceva pentru noi cei discriminati cu aceiași facultate, aceiași vechime colegul i-a cu 150lei în plus . Nu cred ca este corect și instanța si-a dat seama făcând dreptate.

  9. Dl teoroc cu mărirea la echipament ce se aude o luăm cu 1 ianuarie sau nu așteptăm răspuns multumesc

  10. Domnule Teoroc vreau sa vă spun ca (editat / nota admin: am rceeptionat)

  11. Dl.Teoroc cei care au studi superioare si nu are drereptul beneficiaza de 25%[/s]

  12. Și la Turnu Severin se da 50 la suta numai celor care ies la pensie…pai din cauza ăsta rămânem fără personal ca se grăbește lumea sa iasă la pensie cu 50 % …ca o sa aibă pensia mai mare decât salariul …

  13. Pe principiul CERE SI TI SE VA DA , vrem si noi pensionarii acei 10% salariul de merit in recalcularea pensiei !!! Parerea mea …

  14. Domnule președinte,cu tot respectul cuvenit,cum e posibil ca la P.Gaesti sa se dea din nou in familie 50%,exemplu dl.dir. Anghel si soția acestuia in contextul in care acesta a fost in CM,2 luni de zile,ori a fost o lucrare de excelenta faptul ca dansul si-a rupt piciorul la fotbal?!?!iar noi cei care muncim tocmai de aceea nu meritam???Va rugam sa se verifice acest aspect!

  15. Domnul președinte ,la (editat) un coleg care nu a venit din timpul liber la instanța a primit avertisment scris de la viceliderul de sindicat care deține funcția de șef serviciu ce este de făcut în acest caz

  16. [quote name=”mitica”]Dl. Stefan ,noii angajati primesc sporul de studii , la schimbarea functiei sau a coeficintuli se primeste sporul de studii ? In cazul meu , am functia de supraveghetor sef 1 de 4-5 ani si nu primesc sporul de studii , este acesta o inechitate fata de colegii mei .[/quote]
    Si pe aici ai ajuns cu doleantele,boss? :))

  17. Domnule presedinte cred ca ar fi interesant sa va documentati si sa ne scrieti un articol si despre modul in care se acorda acel salariu de merit in penitenciare.
    Dupa ce in urma cu ceva timp a fost cantat pe site-urile sindicatelor domnul (editat) care in calitatea sa de sef la Craiova a propus comisiei pe finii sai iar comisia le-a dat la amandoi salariu de merit desi sunt noi prin penitenciar insa asta a venit un cadou din partea nasului fiind inainte de nunta finilor (editat) si (editat) , acum mai nou domnul (editat) este propus si nu stiu daca e o surpriza e aprobat sa ia 50% pentru a treia oara , a luat odata anul trecut iar acum omul a luat in trimestrul trecut si au zis comisiile sa ii dea iarasi si acum ca sa iasa linistit la pensie . Probabil cadou de la cel care ii este nas la copil domnul (editat) , cadou inainte de pensionare .
    Cam asa se dau sporurile de merit la Craiova si ar mai fi exemple dar ar fi frumos sa se faca si un articol destinat acestui subiect.
    Probabil ca MERIT inseamna meritul de a fi ruda sau amicul cui trebuie

  18. [quote name=”dorel”]Nu stiu daca urmariti ce se intimpla in parlament dar se anunta noi mariri salariale in sanatate si educatie de 15% de la 1 dec.2016.Apare o intrebare care trebuie pusa oare numai ei exista in tara asta ca si bugetari.Numai aceastor categorii de oameni trebuie marite salariile.Ceilalti din sectorul bugetar se pare ca nu exista.[/quote]. Prea multa pomana vrem.

  19. Scuze pentru ca sunt un pic offtopic domnule Teoroc, dar din cate am inteles, in unitati, personalul care lucreaza la financiar-salarizare nu a primit nici pana la ora asta formula de calcul a celor 10% din salariul de merit, iar stiti si dvs foarte bine ca nimeni in unitati nu isi asuma plata dupa, sa zicem, o proprie formula. Este adevarat acest zvon ca ANP ul nu a indrumat in acest sens pe cei de la salarii? Totusi mai sunt 6 zile pana la plata drepturilor salariale.

  20. Am auzit ca toate pensiile recalculate sunt blocate la ANP. Este adevărat?
    Sindicatul ne poate ajuta si pe noi?

  21. Salut, as vrea sa stiu daca ia venit cuiva pensia reactualizata ! Am sunat la casa de pensii MAI si suna telefonul ocupat tot timpul !As ramine dator cu o bere cui imi poate da mai multe informatii.multumes anticipat.

  22. D-l presedinte când preconizează prea maritu Anp concursuri pentru funcțiile de conducere ,sef serviciu sef tură, ne-am cam saturat de atâtea imputerniciri …

  23. D-le președinte, in legătura cu tematica postului de inginer auto; la punctul 5 din bibliografie, respectiv omfp 2861/2009 se stipulează cap II-III. La o studiere in amănunt am observat ca nu e delimitat clar in capitole. Puteți sa ma îndrumați in acest sens ?

  24. Nu stiu daca urmariti ce se intimpla in parlament dar se anunta noi mariri salariale in sanatate si educatie de 15% de la 1 dec.2016.Apare o intrebare care trebuie pusa oare numai ei exista in tara asta ca si bugetari.Numai aceastor categorii de oameni trebuie marite salariile.Ceilalti din sectorul bugetar se pare ca nu exista.

  25. Dl. Stefan ,noii angajati primesc sporul de studii , la schimbarea functiei sau a coeficintuli se primeste sporul de studii ? In cazul meu , am functia de supraveghetor sef 1 de 4-5 ani si nu primesc sporul de studii , este acesta o inechitate fata de colegii mei .

  26. Desi ca de obicei carcotasii au inceput sa improaste cu scepticism si critici (tocmai am sters un comentariu retard), adresa nu este depusa la plesneala ci are in spate discutii cu specialisti. Nu este nevoie decat de putina bunavointa… De critici si scepticism am avut parte la inceputul multor demersuri de-ale noastre (multe inca in derulare si aparent uitate), dar a fost bine cand finalul a fost favorabil si au mai intrat niste bani in buzunarele oamenilor. Ca de aia am ajuns acum sa ne acuze toata structura de aprare ca salarial stam cel mai bine. Numai noi avem alta parere…

  27. Daca se rezolva si aceasta problema cu sporul de studii atunci si cei care nu primesc acest spor vor fi la acelasi nivel de salarizare cu cei care se bucura de aceasta facilitate de ani buni.Asteptam cu interes raspunsul DG la aceasta speta.Succes in acest demers initiat.

  28. david – nu / OMJ 399 care stabileste specializarile este abrogat dar ultraactiveaza intr-un context legislativ complex si anormal / sporul nu mai exista / se acorda o suma compensatorie pt un drept disparut dar „resuscitat” / nu poti modifica un act abrogat!!

  29. D-le Teoroc o solutie pt cei care au administratie publica si care v-au cerut sprijinul ani la rand ,nu gasiti?

  30. Fiind absolvent de psihopedagogie si avand titulatura de psihopedagog in loc de psiholog pe diploma de licenta nu mi s-a acordat acest spor. Este legal?

  31. am o intrebare la dumneavoastra…acordarea sporului pentru studii superioare se face si pentru agentii ce au facultati ce nu au legatura directa cu domeniul penitenciar?
    Va multumesc!

  32. Va felicit Domnule Teoroc pentru initiativa.Sa dea Domnul sa se aprobe,sa nu mai existe discutia asta niciodata,sa fie toata lumea multumita.Succes in continuare !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)