www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

8 milioane de lucrători alături de noi!!!

 

EPSU este cea mai mare federație a Confederației Sindicatelor Europene și însumează 8 milioane de lucrători de servicii publice din peste 265 sindicate; EPSU afiliază lucrătorii din sectoarele energetic, de apă și deșeuri, sănătate și servicii sociale și din administrația locală și națională, din toate țările europene, inclusiv din vecinătatea estică a UE. EPSU este organizația regională recunoscută a Serviciilor Publice Internationale (PSI).

Astăzi, 30.09.2016, EPSU Federația Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice a emis un comunicat de solidaritate cu mișcarea sindicală din sistemul penitenciar din România.

 

Mesajul de solidaritate EPSU

Începând din această săptămână, SNLP, cel mai mare sindicat al lucrătorilor din penitenciare din România, a lansat o serie de acțiuni de protest față de eșecul guvernului de a compensa numărul masiv de ore suplimentare și de creștere a numărului personalului în închisorile din țară care se încadrează într-un deficit de 8000 de angajați.

EPSU care reprezintă 8 milioane de lucrători de serviciul public, inclusiv din domeniul serviciilor penitenciare din Europa, își exprimă solidaritatea deplină cu SNLP. 

EPSU îndeamnă guvernul român să răspundă cererilor legitime ale sindicatului, după cum urmează:

 • Creșterea numărului de angajați: Partea guvernamentală însăși recunoaște că, pentru a respecta reglementările proprii și pentru a asigura buna funcționare a închisorilor, există astăzi un deficit de 8000 de posturi în domeniul serviciilor corecționale. În ciuda ușoarei reduceri a suprapopulării închisorilor de-a lungul ultimilor ani, situația este din nou foarte acută, cu o lipsă de personal, care pune în pericol siguranța personalului și a deținuților, să nu mai vorbim de reabilitarea efectivă a deținuților.
 • Timp liber, în compensarea pentru ore suplimentare; Cei 12.000 de angajați ai penitenciarelor din România, acumulează, în fiecare an, mai mult de 1 milion de ore suplimentare, din care jumătate nu sunt compensate. În România, orele suplimentare pot fi compensate numai cu timp liber dar ,într-un context de lipsă a pesonalului, lucrătorii sunt practic în situația de a face voluntariat.
 • Reactivarea dialogului social și punerea în aplicare a acordurilor colective în domeniul serviciilor penitenciare.

În funcție de reacția guvernului, sindicatele, care reprezintă 80% din tot personalul, vor protesta în fața penitenciarelor din țară, a Ministerului Justiției și își vor exercita dreptul de a refuza ore suplimentare pentru o perioadă de timp nedeterminată.

EPSU cere ministrului Justiției din România să respecte drepturile fundamentale ale lucrătorilor astfel încât dacă munca lor suplimentară nu poate fi plătită măcar să fie compensată cu timp liber și să se asigure personal suficient în penitenciare după cum este cerut de lege în beneficiul lucrătorilor, deținuților și societății.

În solidaritate,
Jan Wilem Goudriaan,
Secretar general EPSU

click pe imagine

Captura de ecran din 2016.10.01 la 11.33.19

 

Comentarii  

0 #27 Mihai 06-10-2016 11:38
Multumesc antipruna
Citat
0 #26 antipruna 04-10-2016 18:19
Citez pe Mihai:
Buna ziua!va scriu aici pt ca in sectiune snlp-anp sursa externa nu ma lasa sa pun comentariu.am fost admis din srusa externa si voiam sa va intreb.am 10 ani lucrati in privat si voiam sa va intreb daca ma ajuta la ceva.de ex:salariu,vechime etc.am vorbit cu un agent din sursa externa care a si inceput in alt penitenciar si a zis ca nu ma ajuta la nimic.multumesc!

te ajuta..
Citat
+5 #25 Adi P 03-10-2016 12:48
romanipentruromani.org/.../...

atitudineseverin.ro/.../
Multumesc membrilor SNLP Filiala Dr Tr Severin,am aratat ca suntem o forta ,Multumesc si neafiliatilor care m-au surprins placut,Multumes c tuturor participantilor ,presa a estimat am fost 100.Felicitari !!!Actiunile continua!!!Ne cerem drepturile pana la capat!!!SNLP Dr Tr Severin sindicat reprezentativ la nivelul unitatii spune prezent la toate actiunile de protest !!!!
Citat
0 #24 sindicalist fsanp 03-10-2016 11:05
ANGAJAT PENITENCIAR DE 26 ANI.SINDICALIST VULTUR NERVOS SI AGRESIV.DRAGI COLEGI DIN SISTEMUL PENITENCIAR, VA PROPUN SA CITIM FOARTE ATENTI LEGEA ,SI SA MERGEM LA SERVICIU PANA IN MOMENTUL CAND AM FACUT NR. DE ORE AFERENTE LUNII RESPECTIVE ,SI SA REFUZAM SA NE PREZENTAM LA SERVICIU ,CA SA NU MAI FACEM ACELE ORE SUPLIMENTARE,SA REFUZAM SA INTRAM IN SERVICIU DE UNUL SINGUR ,PE O SECTIE CU 250 -300 DE DETINUTI,[ADICA SA REFUZAM SA FACEM SERVICIUL DE UNUL SINGUR ,PENTRU 2 S-AU 3 SUPRAVEGHETORI. DOAR DE A MAI SCOATE UN PUNCT DE LUCRU DE 20 DE DETINUT CU UN SINGUR AGENT ,SEF PUNCT DE LUCRU PENTRU A ADUCE BANI SISTEMULUI PENITENCIAR ,SI SA AIBA A.N.P. SALARII IMENSE FATA DE NOI CEI DIN PENITENCIARE .HAIDETI SA REFUZAM MISIUNILE ILEGALE. SA FACEM SERVICIU CONFORM LEGILOR IN VIGOARE. SI SA CONTINUAM PROTESTELE PANA CAND DOAMNA PRUNA ISI VA DA DEMISIA ,SIVA VENI ALT CINEVA CARE SA RESPECTE LEGEA. SI VA ADRESEZ UN SLOGAN PENTRU DOAMNA PRUNA. DOAMNA CU DREPTATEA ,UNDE E LEGALITATEA , PE CARE NE-O OFERI.
Citat
+3 #23 George 03-10-2016 09:14
Buna idee cristi 68.faceti ceva cu actualul sistem ca o sa se apuce de cap astia noi angajati cand or vedea in ce sistem degradant au intrat.stam cu sutele de detinuti,ore suplimentate nu sunt nici macar recuperate,cond itii din ce in ce mai nasoale si sa nu mai zic ca salariile au ramas pe loc
Citat
-5 #22 Mihai 03-10-2016 09:11
Buna ziua!va scriu aici pt ca in sectiune snlp-anp sursa externa nu ma lasa sa pun comentariu.am fost admis din srusa externa si voiam sa va intreb.am 10 ani lucrati in privat si voiam sa va intreb daca ma ajuta la ceva.de ex:salariu,vech ime etc.am vorbit cu un agent din sursa externa care a si inceput in alt penitenciar si a zis ca nu ma ajuta la nimic.multumesc !
Citat
+4 #21 ooo 03-10-2016 09:00
Dragi colegi suntem pe data de 3 octombrie .Ce se întâmpla ?Nimeni nu vine sa ne anunțe ce măsuri s-au luat.LA Jilava am înțeles ca au venit bossii si au anunțat plutoanele dar pe restul de la celelalte compartimente (escorta)nimic. Cred ca după cum am spus si în urma cu ceva zile "Sa nu fie praf în ochi",SPER .
Citat
+3 #20 respect 03-10-2016 08:58
abuzurile superiorilor sunt grosolane in ceea ce priveste actiunile de protest. primim amenintari cu privire la nedepasirea numarului de ore...etc etc...sper sa-si asume cineva lucrurile astea!
Citat
-3 #19 Interesant 03-10-2016 08:39
Dragi colegi, sunt alaturi de domniile voastre in ceea ce priveste revendicarile. Insa un lucru ma deranjeaza, si anume, lipsa de inspiratie in ceea ce priveste modul de a ne face auziti si mai ales vazuti. Oare chiar trebuie sa ne coboram ata de jos incat la proteste sa aruncam cu prune? Nu avem oare argumente solide ptr a ne sustine cauza? Eu cred totusi ca nivelul nostru intelectual nu este ata de scazut. Haideti sa dam dovada de maturitate si sa ne luptam cu sistemul ca si niste barbat, nu ca si copiii in curtea scolii. Poate asa rezolvam mai repede problemele ce le avem.
Citat
0 #18 Adi P 02-10-2016 20:12
Comunicat- Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare Filiala Dr Tr Severin (SNLP) -Singurul Sindicat reprezentativ la nivelul Penitenciarului Dr Tr Severin,Repreze ntativ la nivel de grup de unitati din Administratia Nationala a Penitenciarelor din Ministerul Justitiei.

Va invita in data de 03.10.2016 (Luni) intre orele 09-11 la mitingul de protest organizat in fata sediului Penitenciarului Dr Tr Severin,str. Carol Davila nr.5 unde mai multi agenti si ofiteri de penitenciare vor protesta din urmatoarele motive principale,pe care le regasiti si in comunicat:

-Discriminarea din sistemul de ordine publica si siguranta nationala la care suntem suspusi de dna Pruna, Ministru vremelnic la Justitiei sau credem noi mai mult al injustitiei,in sensul ca in 2009 la recomandarea guvernului de atunci in sistemul ANP nu s-a mai acordat nici-un salariu de merit la aproximativ 30% din personal pe considerentul ca tot aceiasi oameni ar fi beneficiat in continuare de el mai multi ani in suma compensatorie,l a celelalte structuri cum sunt MAI,SRI,SPP,MAP N nu s-a tinut cont de recomandarile guvernului si salariul de merit s-a acordat la aceiasi lucratori timp de aproape 7 ani,acum marele guvern tehnocrat se lauda ca prin OUG 20 indreapta inechitatile in realitate le adanceste,acord and 10% acum si alte 10% in august 2017 si proportiei de 70% din lucratori care nu au beneficiat de salariul de merit din MAI,SRI,SPP,MAP N ,exceptand penitenciarele cu toate ca buget exista iar in OUG 20 suntem prevazuti,expli catia fiind ca nu vrea dl Paslaru si dna Pruna ??!!!

-Munca silnica in penitenciare este o realitate,la nivelul penitenciarului Dr Tr Severin avem doar in 2016 pana la data de 31.08.2016 peste 15000 de ore suplimentare efectuate din care peste 5000 nerecuperate plus zecile de mii de ore suplimentare din anii anteriori pt care nu s-a reusit recuperarea lor si nici plata lor fiind suspendata prin lege,in concluzie muncim pe datorie.In sectorul operativ avem sute de zile de concediu de odihna restante neacordate,dar avem restante la concedii si in celelalte sectoare.Lucram cate unul in posturi unde ar trebui sa fim cel putin doi,siguranta perimetrului de paza este asigurata in cea mai mare parte cu detinuti !!!!La nivelul sistemului am avut colegi agresati fizic si verbal,in anul 2016 avem un caz in care un coleg a fost lovit cu pumnul in figura din spate de catre un fost detinut.Pana cand ??!!
In urma pensionarilor din sistem este o criza acuta de personal iar orele suplimentare se inmultesc,in prezent s-a suspendat acordarea concediilor de odihna pt luna octombrie 2016 la nivelul Penitenciarului Dr Tr Severin,dar si in alte unitati din sistem,iar dna Ministru Pruna tot domnia sa este suparata pe noi !!!! asta inseamna tehnocratie??!!!

-Dotarile personalului si conditiile de lucru sunt modeste sau precare,in ultimul timp s-a incercat o imbuntatire insa mai este mult pana departe.
Citat
-1 #17 TheGuardian 02-10-2016 18:59
Scuze de offtopic, se stie cand va mai fi sesiune de mutari?
Citat
-1 #16 Anonim 02-10-2016 18:09
Afirmația ministrei ca va lua o decizie favorabila pt.angajatii din penitenciare în zilele următoare cred că este iar o abureala a acesteia ca să oprească pichetarile zilnice .Sau poate ia venit mintea la cap în ceasul al 12 lea.Asteptam cu interes ce decizie va lua.Trebuie mers înainte cu ce să făcut pînă acum pe linie sindicală.
Citat
+12 #15 Gardian de la Arad 02-10-2016 12:55
Intradevar noi ne luptam pentru 10 la suta iar conducerile unitatilor se infrupta cu 50 la suta semestru dupa semestru ...dreptate in sistemul penitenciar romanesc ? In aproape 20 de ani am vazut asa de multe marsavii incat imi este literalmente lehamite.
Citat
+3 #14 cristi 68 02-10-2016 12:50
Citez pe Ștefan Teoroc:
angajat jilava - cunoastem situatia si o gestionam

Mai nou ȘEFII de JILAVA se tocmesc (inpun) 15 minute care cica le furam. nu ar fi mai usor sa puna cartele de intrare si iesire poate asa nu mai furam orele.
Citat
+13 #13 FPSS 02-10-2016 07:44
Luptam pentru drepturile noastre si daca am refuzat munca suplimentara trebuie sa vedem care este calea legala sa executam serviciul cu un numar corespunzator postului incredintat-und e ajungem daca se vor da libere pentru a nu depasi nr de ore si in schimb trebuie sa muncim mai mult . Avem legalitate pentru a combate munca pe sectie unde conform carnetului postului sunt un nr. de agenti si noi muncim cu 1 agent ?
Daca sunt posibilitati trebuie urgent puse in aplicare in toate unitatile ca altfel incepe sa fie mai rau ca inainte-daca seful dispune liber cand vrea el am sa vin si eu cu medical in zilele libere si fac mai multe ore suplimentare sa vedem care se opreste primul ca circula un virus prin tara de gripa .....
Citat
+7 #12 Sabin 01-10-2016 21:16
Mai nou la Jilava se da liber si concediu cand vrea conducerea, se face un grafic in care iti da un liber sau doua...ok pana aici insa nu se tine cont de cand vrei sa ti iei tu, practic conducerea iti fixează o data cand esti liber. Foarte frumos din partea lor.
Citat
+13 #11 andrei 01-10-2016 19:44
noi ne luptam pentru 10 la suta pe cand directorasii de penitenciare se infrupta ce majorari de 50 la suta sase luni consecutiv caci vezi doamne au merite deosebite.
Citat
+8 #10 Ștefan Teoroc 01-10-2016 14:15
angajat jilava - cunoastem situatia si o gestionam
Citat
+12 #9 traian plugaru 01-10-2016 13:56
Bravo...lideri de sindicat adevarati.
Citat
+7 #8 Angajat jilava 01-10-2016 13:56
Va rugam tineti cont de ce se intampla la jilava.ne dau concedii cand avem nevoie de cate o zi libera,nu ne recuperam orele suplimentare.du pa ce ca alergm toata ziua si facem treaba cat pt 2 nici macar atat,sa ne recuperam orele muncite peste program?
Citat
+5 #7 Angajat nou 01-10-2016 13:53
Felicitari sindicatului si tuturor colegilor!drept urile noastre nu sunt un lux,trebuie respectata legea asa cum si noi venim la serviciu si ne facem treaba cat se poate de bine si de multe ori avem de 2-3 ori multe atributii decat e nevoie.de ce noi putem sa facem mult mai mult decat e in atributiile noastre iar ei nici macar drepturile nu ni le pot garanta?
Citat
+14 #6 Ștefan Teoroc 01-10-2016 13:14
Vicepresedintel e SNLP Adrian Neagoe a gestinat relatia cu EPSU. Redirectionam felicitarile :))!
Citat
+11 #5 Sorin D 01-10-2016 13:12
Felicitari dle Teoroc,Felicita ri SNLP!!!Toata admiratia pana acum,dar sa vedem si de acum incolo!!!
Citat
+12 #4 AGENT 01-10-2016 11:10
Domnule Director General MARIUS VULPE vrem din orele care trebuiesc recuperate prin timp liber nu TLC.,cind am 200 de ore de recuperat,
respectati legia nu ca doamna PRUNA,
Citat
+16 #3 Moș Ion Roată 01-10-2016 11:07
Felicitări SNLP!!!

Foarte bine lucrat. Poate nu ar strica nici ajutorul OIM și EUROFEDOP. Știu că suntem deja afiliați.

În astfel de momente se vede cât de importantă este solidaritatea. O furnică o poți călca fără grijă în picioare. Dar să te ferească sfântu' să calci într-un mușuroi. Și se pare că mușuroiul se trezește la viață...
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • vechi la penitenciar 14.12.2017 09:08
  auzim mereu de acest ghid al carierei funcationarului public, iata ...

  Read more...

   
 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

Google AdS