www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Deci se poate. Un consiliu ANP care indica normalitate

The New Normal title card

In articolul anterior ati putut lua act de recomandarile SNLP pe linia eficientizarii activitatii din ANP si in special a sedintelor Consiliului de conducere din aparatul central. Directorul general Marius Vulpe a raspuns rapid organizatiei noastre multumind pentru sugestii si precizand ca in cursul sedintei de azi vor fi luate in discutie primele trei probleme din lista noastra.

Consiliul a inceput fix la ora 10,00 ceea ce a fost un prim factor surpriza care a plasat cativa participanti in usoara intarziere. In general startul sedintelor de consiliu era fixat la o anumita ora insa minutele erau relative. DG-ul ANP a inceput prin a anunta intentii si a continuat setand reguli si termene intr-un ritm de sedinta rapid si sustinut, fara sincope, netensionat dar ordonat.

Ca si parere sindicala, putem constata ca Marius Vulpe se simte bine in pielea de DG ANP si ca se mai si pricepe. Cel putin la sedinte. Si nu o spunem nici pe departe cu rautate fata de unii sau altii. Abia a fost investit si este timp pentru demonstratii practice. Am mai constatat anterior deschidere, relaxare si receptivitate. Asa cum sentimente bune am mai avut si in trecut, la startul altor echipe anterioare din varful ANP.

Se merge pe transparenta si pe o lejeritate cat mai mare in comunicare. Nu sunt lucruri de ascuns si se cunosc foarte bine lipsurile percepute in teritoriu, in relatia cu ANP. Prin urmare se va incerca o ajustare rapida a strategiei ANP inclusiv din perspectiva asta. Viteza de miscare pare a fi o prioritate pentru Marius Vulpe. Sa speram ca va putea sa mentina acest ritm alert (veti vedea de ce accentuam pe viteza).

Din start, directorul general a fost de acord cu observatiile si propunerile SNLP referitoare la sedintele de Consiliu. In pregatirea unor decizii a studiat si cateva PV-uri anterioare ale CC ANP. Sigur a inteles exact despre ce este vorba. Prin urmare deciziile au fost scurte si seci.

Materializarea acestora se poate vedea in primul PV al Consiliului de conducere ANP (cel putin din 2007 incoace, de cand presedintele SNLP participa la astfel de sedinte) pus la dispozitia sindicatelor si a unitatilor subordonate la distanta de maxim doua ore de la finalizarea sedintei! Scurt, concis, fara complicatii, dar util prin informatiile complete transmise in timp real si nu fragmentat sau dupa doua luni.

Pentru prima data multi dintre salariati au putut afla astfel de informatii de la ANP inainte de a fi transmise de sindicate iar asta nu ne supara. Este normalitate. Si nu este nici greu, nici inspaimantator, nici periculos pentru institutie sau sefi, nici nu dilueaza puterea. Au mai fost adaugate precizari privind modul de derulare a sedintelor astfel incat problemele salariatilor sa se regaseasca pe ordinea de zi in mod expres, iar intre sedinte sa existe continuitate. 

Dupa setarea regulilor pentru sedintele CC ANP s-a trecut tot la probleme care tin de aparatul central de data asta vizand disciplina de stat ca sa o denumim asa. Marius Vulpe a constatat cu surprindere ca in ANP exista un numar mare de posturi vacante inca din 2008 care sunt ocupate prin decizii sau imputerniciri consecutive. Prin urmare o alta decizie scurta si ferma a fost scoaterea urgenta la concurs a tuturor posturilor vacante din ANP.

Termenul dat de DG ANP pentru conceperea bibliografiei pe directii a fost de ... maxim trei zile. Adica pana vineri vrea sa aiba totul gata, pentru ca saptamana viitoare sa fie declansate procedurile la nivel de aparat central astfel incat mesajul transmis in teritoriu sa fie marcat de corectitudine si transparenta. Aici au fost niscai comentarii insa este clar ca in maxim doua saptamani vom avea miscare pe posturile din ANP. 

Se pare ca este vorba despre vreo 40 de posturi si aceasta miscare deschide perspective pentru toti specialistii din teritoriu interesati de un post in aparatul central. Uram succes la concurs celor interesati cu precizarea ca se va incerca evitarea unor suprapuneri intre procedurile de concurs si totodata se va face rapid o propunere catre MJ pentru declansarea de proceduri de ocupare a posturilor de sefi directie si directori de unitati.

In continuare s-au dezbatut propunerile de imputerniciri pe posturi de conducere in sistem (a se vedea PV atasat) si apoi s-a discutat despre accesul salariatilor la legislatia specifica. S-a stabilit ca se vor initia niste modificari in acest sens pe linie IT astfel incat informatiile privind actele normative de linie sa fie actualizate permanent si usor de obtinut.

La punctul final de pe ordinea de zi au fost parcurse primele trei probleme din setul propus de SNLP. Probabil cel mai complicat punct a fost cel in care SNLP a cerut ANP sa invete sa-si asume mai mult si sa se dezbare de obiceiul de a se ascunde dupa punctele de vedere cerute de la alte institutii si dupa tergiversari menite a ne indica ce fac mai intai ceilalti din structura sau din sistemul public, pentru ca managerii sistemului sa se asigura ca nu-si pericliteaza functiile si viitorul prin decizii hazardate. 

Multe dintre observatiile noastre au fost acceptate de participanti insa am avut si ceva divergente normale cu privire la posibilitatile ANP de a-si asuma interpretari mai ales in problemele foarte delicate cu riscuri pe linie bugetara de exemplu. Insa noi apreciem ca o institutie importanta din Romania trebuie sa stie sa gestioneze astfel de riscuri altfel nu vom reusi niciodata sa ne consolidam identitatea ci vom continua sa tot alunecam pe panta relevantei, proces care se materializeaza deja dezastruos prin atacurile relaxate ale celorlalte institutii din structura asupra sistemului (problema salariului de merit sau a scoaterii penitenciarelor din structura de aparare). Alte aspecte discutate in sedinta pot fi studiate in documentul atasat.

Click pe imagine pentru a accesa PV al CC ANP din data de 10.08.2016

Captura de ecran din 2016.08.10 la 20.21.50

 

 

Comentarii  

-1 #48 stefan m. 16-08-2016 13:03
Domnule Teoroc, aveti idee daca e vreo sedinta de mutari luna aceasta ?
Citat
-2 #47 sinsp. 15-08-2016 23:51
Domnule Teoroc,aveti idee daca va avea loc vreo sedinta referitoare la cererile de mutare luna aceasta ?
Citat
+4 #46 Ștefan Teoroc 13-08-2016 19:52
s au decis sa plateasca amarata de majorare care oricum era clar ca trebuie acordata / insa le e frica sa o vada ca sarbatoare legala conform acordului colectiv
Citat
0 #45 Dan 13-08-2016 19:50
Ziua de 29 iunie a fost definitivata doar pentru anul asta , domnule Teoroc ?
Citat
+2 #44 nevoias 13-08-2016 18:35
Transportul mi-a fost decontat , chiria am primito , 50% spuneti ca o sa vina anticipat si ma bucur , a-ti rezolvat problema primim si noi salariu de merit din septembrie . Multumim d-lui. Stefan.
Citat
0 #43 Unknown 13-08-2016 14:56
La cum interpreteaza fiecare cum vrea actele sosite in unitati......te poti astepta la orice.
Citat
+4 #42 Ștefan Teoroc 13-08-2016 12:11
daca se acorda - se va acorda pt toti / reiese din materiale / din moment ce nu are nimeni in sistem si cerem acordarea la tot personalul, cum altfel?
Citat
+4 #41 Unknown 13-08-2016 12:08
Citez pe Unknown:
Si se va acorda intregului personal sau ca si 50%?

revin cu aceasta intrebare: doar pentru unii sau pentru intreg personalul?
Citat
+3 #40 Ștefan Teoroc 13-08-2016 11:53
:) rabdarica! explicam
Citat
+6 #39 Salariu Merit 12-08-2016 20:59
Iar am luat amanare... o ducem in termen, baieti!
Citat
+6 #38 minerul 12-08-2016 20:38
Așteptăm, așteptăm... Este vineri și nu avem punctul de vedere promis, nu avem parte de nici o reacție, nici un comentariu publicat. O fi liniștea dinaintea furtunii?
Citat
+8 #37 viorel 12-08-2016 18:13
#14 Un elev
Stai linistit. Anul acesta se vor pensiona destui si vei ajunge si tu acasa.
Capul sus, mai ai de munca doar vreo 25 ani pana la pensie ;-)
Citat
+4 #36 Aiurea 12-08-2016 18:11
Se apropie sfarsitul saptamanii...va rugam daca primiti raspunsul final al ministrului muncii sa ne informati si pe noi cat mai curand posibil...astep tam de foarte mult timp acest raspuns si in functie de el vom sti cum sa abordam serviciul mai departe...ms
Citat
+4 #35 Dan 12-08-2016 16:01
Un salariu de merit ceva informatie ? Daca exista , stiu ca informati in timp util .
Citat
+4 #34 paznic la hoti 12-08-2016 14:42
ceva despre SM?
frun semn ceva...
Citat
-2 #33 un elev pentru alt elev snpap 12-08-2016 12:12
Multumim din suflet noii conduceri anp pentru faptul ca ne da posibilitatea sa mergem acasa .Pentru oltenii nemultumiti sa.si ceara transferul.99,9 9% dintre noi elevii ne dorim sa mergem acasa , si totodata cred si sper ca ni se va face dreptate prin noua hotarare anp.
Citat
+5 #32 andrei 12-08-2016 10:29
In sfarsit parca se misca ceva. Asta cu legislatia sper sa se rezolve ca de vreo 15 ani suntem intr-o ceata aproape totala. Sper sa nu faca o treaba de mantuiala si sa putem vedea in timp util deciziile anp alea care raman pe la directori prin sertare ca legislatia principala o cam stim. Alea care raman "confidentiale" sunt problema. S-a mai publicat odata un pv de sedinta dar cam atat... nu e mai usor sa nu stie nimic prostimea? Se vede diferenta dintre un director din teritoriu si ceilalti de prin jurul Bucurestiului.. .
Citat
+2 #31 Anonim 12-08-2016 08:07
Ce mai intimpla cu salariul de merit?
Citat
+5 #30 12/24 12-08-2016 07:21
Citez pe Zifi:
Cu regret anuntam ca la Miercurea Ciuc inca un coleg si-a luat viata. Il cheama Suciu Lucian si in timp ce servea patria, pentru reprezentanti ca bejan sau madam pruna & comp, si-a descarcat arma in cap.
Daca dupa 25 de ani de puscarie ajungi sa faci un asemena gest, cred ca ar trebui sa ne punem intrebarea daca mai merita sa-ti sacrifici tineretea, avantul si viata pentru un salariu atat de greu obtinut.
Sa-i fie tarana usoara!
Cati trebuie sa mai moara ca sa fim si noi, paznicii de hoti, luati in seama?


Asta este speranta de viata la adevaratul operativ iar cei care hotarasc pentru noi nu cunosc nici 5 % adevarata viata din puscarie- nu poti constientiza realitatea fara sa ai contact direct ,ne riscam vietile nonstop si ne luptam pentru rezolvarea problemelor de serviciu si personale pana cand vine un moment de ratacire si pierzi lupta cu realitatea-rusi ne pentru cei care administreaza acest sistem si se joaca cu vietile noastre asteptand raspunsuri din Maria Ghiculeasa avand singura grija sa nu piarda scaunele atat de .......... obtinute.
Avem atatea probleme nerezolvate la nivel de sistem iar ca un exercitiu al realitatii tarii in care traim acesta este cel mai elocvent exemplu - avem un statut si nu este respectat intr-o tara europeana la o structura din subordinea MJ-doar in lumea 3-a se mai incalca asa drepturile noi suntem a-4-a,halal tara avem -se prea poate sa vina si vremuri mai grele daca mai stam mult adormiti si manipulati.
Citat
+2 #29 alternative sociale 12-08-2016 07:17
Citez pe Zifi:
Cu regret anuntam ca la Miercurea Ciuc inca un coleg si-a luat viata. Il cheama Suciu Lucian si in timp ce servea patria, pentru reprezentanti ca bejan sau madam pruna & comp, si-a descarcat arma in cap.
Daca dupa 25 de ani de puscarie ajungi sa faci un asemena gest, cred ca ar trebui sa ne punem intrebarea daca mai merita sa-ti sacrifici tineretea, avantul si viata pentru un salariu atat de greu obtinut.
Sa-i fie tarana usoara!
Cati trebuie sa mai moara ca sa fim si noi, paznicii de hoti, luati in seama?

Decesele din randul colegilor, suicid sau boli profesionale, nu sunt contorizate de madam pruna. Nu sunt de nasul ei ridicat...
Citat
+3 #28 Unknown 11-08-2016 23:35
Si se va acorda intregului personal sau ca si 50%?
Citat
-1 #27 Vandali2098 11-08-2016 23:33
Citez pe Mircea the Old Man:
Inteleg ca D-nul Vulpe a fost surprins ca la nivel central sunt imputerniciti pe functii inca din 2008,o carutza de domni si doamne....
Si noi din teritoriu ne revoltam ca avem 2-3 imputerniciri consecutive a cate 6 luni!!!Cu binemeritata pauza de o(una )zi!! :D
Din cate stiu Iasi-ul este una dintre cele mai "grele" unitati,asa ca ma surprinde oarecum propunerea de imputernicire a directorului economic,si nu a celui de la siguranta si regim....

Iar surprinderea a fost doar de scenă. Sunt buni artiștii!
Citat
+5 #26 Ștefan Teoroc 11-08-2016 23:02
Intr-adevar, un nou suicid la Mc Ciuc. Deosebit de trist si la fel de inexplicabil. Niciun bilet, nicio explicatie. O sotie fara serviciu si doi copii au ramas in urma. Astazi ne-am ocupat in majoritate de aceasta situatie. Informam maine mai pe larg
Citat
+12 #25 Cris 11-08-2016 22:59
Dl teoroc cînd știm de la Min finanțe dacă decide să ne acorde salariul de merit a trecut săptămână...ori cum suntem mintiti
Citat
+12 #24 Suca 11-08-2016 22:11
Înțelegem că avem echipa nouă și tanara la vîrf dar ce mai caută domn Movila la inspectie.Oare nu e altul mai bun?
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS