www.snlp.ro Web analytics

DG ANP Marius Vulpe convoaca primul Consiliu de conducere in aparatul central. Propuneri SNLP

Invitatie si ordine de zi (click pe imagini)

Captura de ecran din 2016.08.09 la 22.56.04Captura de ecran din 2016.08.09 la 22.56.27

Buna ziua

 

Am luat act de invitatie si confirm participarea.

 

Cu privire la ordinea de zi, propunem un set de 20 de probleme care pot fi prioritizate si dezbatute la capitolul „diverse”, atat in sedinta de maine dar si in intalniri ulterioare, in functie de agenda si de timpul disponibil. In mod invariabil, pana in prezent, problemele identificate de sindicate ca prioritare si care vizeaza in majoritate probleme care privesc personalul, statutul special, raporturile de serviciu sau drepturile salariatilor au fost permanent incadrate la capitolul „diverse” si au intrat in dezbateri numai ca urmare a propunerilor facute de sindicate anterior sedintei sau in timpul acesteia.

 

Pe linia aspectelor sumentionate, recomandam ANP sa ia in considerare oportunitatea inserarii in ordinea de zi a Consiliilor de conducere organizate in aparatul central, probleme de natura celor enumerate mai jos, la punctele principale ale sedintei, cu propunerea suplimentara de se incerca o continuitate a dezbaterilor astfel incat de la o sedinta la alta sa nu fie necesara reluarea integrala a problemelor. 

 

Admitem faptul ca in sedintele de consiliu seminarizarea pe anumite subiecte nu este constructiva astfel incat, pentru eficientizare, se poate seta un mod de lucru care sa urmareasca strict stadiul problemelor si divergentele care nu au putut fi clarificate in grupurile de lucru sau in sedintele paralele organizate pentru elaborarea unor proiecte sau opinii, astfel incat Consiliul de conducere al ANP sa devina cu adevarat acel for suprem care sa orienteze decisiv politicile si strategiile sistemului ajutand grupurile de lucru care au in responsabilitate diferite sarcini.

 

Totodata apreciem ca esentiala redactarea unor PV uri de sedinta sintetice chiar in timpul sedintelor, care sa includa subiectele, deciziile si (foarte succint, doar daca este cazul) acele aspecte care se cer a fi consemnate de participanti, urmand ca PV-ul sa fie semnat fie in aceeasi zi fie cel tarziu in cursul zilei urmatoare. Ulterior semnarii PV, deciziile ar trebui diseminate la nivel de sistem, altfel sedintele raman in mare masura inutile din punct de vedere al relevantei forului mantionat in strategiile si activitatea institutiei.

 

Pana in prezent, indiferent de toate solicitarile si propunerile de eficientizare facute de SNLP pe aceasta linie, finalizarea unui PV al Consiliului de conducere ANP putea dura mai mult de o luna pana la semnare iar diseminarea lui ulterioara devenea desueta si inutila (PV-urile fiind pur si simplu clasate la SCRG). Apreciem ca este mult mai importanta transmiterea in teritoriu a deciziilor adoptate la nivelul conducerii ANP decat rotunjirea spre perfectiune a unor formulari in scris, care isi pierd consistent din corectitudine pe masura ce obervatiile se fac la o perioada lunga de timp fata de data sedintei. 

 

Probleme propuse in vederea prioritizarii, dezbaterii si solutionarii:

 

  1. Majorarea de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie; modificare proceduri in relatia cu MJ (nu exista riscul teoretic sau practic de depasire a plafonului de 30% din cheltuielile cu salariile pe ordonator principal / salariile din sistem ar trebui sa depaseasca 10.000 Euro per salariat pentru a se materializa acest risc).
  2. Salariul de merit si sporul pentru studii superioare (OUG 20/2016) – pozitie/demersuri ANP, impact.
  3. Situatia muncii suplimentare la zi / discutarea acordului sindicatelor pentru depasirea plafonului de 180 de ore anual ..
  4. Aplicarea in sistemul penitenciar a actelor normative care stabilesc salariul de baza minim brut pe tara.
  5. Detalii privind rectificarea bugetara.
  6. Situatia posturilor aflate in procedura de ocupare prin concurs precum si a celor care se vor scoate la concurs in perioada urmatoare.
  7. Situatia pensionarilor din sistem precum si stadiul emiterii deciziilor de pensionare.
  8. Plata indemnizatiei de concediu cu includerea sporurilor pentru conditii de munca.
  9. Proiect modificare OMJ 3544/2012 (TBC-HIV/SIDA) – impact, promovare (elaborare finalizata).
  10. Proiect HG modificare norme echipament (elaborare finalizata).
  11. Proiect HG sprijin cumparare/construire locuinta (in curs de elaborare).
  12. Proiect HG despagubiri de risc (elaborare finalizata in urma cu 3 ani / stadiu incert).
  13. Proiect modificare OMJ 2947/2010 (concursuri) – constituire grup de lucru in vederea initierii elaborarii.
  14. Regimul zilei de 29 iunie (acord colectiv/codul muncii).
  15. Acord privind transparenta decizionala – actualizare.
  16. Initiere negocieri Contract colectiv de munca – personal contractual (obligatia ANP – stabilita la intalnire cu MMFPSPV).
  17. Demersuri in relatia cu MJ privind modificarea HG 1849/2004 prin reconstituirea urgenta a numarului de posturi prevazute pentru sistemul penitenciar (recuperarea cel putin a celor 500 de posturi radiate ca urmare a aplicarii OUG 77/2013 – declarata neconstitutionala).
  18. Stadiul modificarii L293/2004 – proiecte multiple suprapuse.
  19. Situatia comisiilor de disciplina din sistemul penitenciar – unitatile in care functioneaza comisiile sunt expuse unor riscuri avand in vedere emiterea unor decizii fara acoperire legala / mod neunitar de lucru.
  20. Confidentialitatea rapoartelor de audit si inspectie / neopozabila sindicatelor (solicitare scrisa SNLP / lipsa raspuns / depasire termen legal).

 

Cu deosebita consideratie

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

 

– 

 

Pe 9 aug. 2016, la 15:58, Cabinet ANP <cabinetanp@anp.gov.ro> a scris:

 

Stimate domnule preşedinte,

Vă transmitem ataşat Ordinea de zi a Consiliului de Conducere Ad-hoc al ANP, care va avea loc în data de 10.08.2016, ora 10.00, la Sala de protocol a instituţiei. 

Precizăm faptul că, şedinţele se vor desfăşura cu participarea reprezentanţilor Consiliului de Conducere şi a organizaţiilor sindicale din ANP.  

 

Vă mulţumim pentru colaborare. 

Cu deosebită consideraţie, 

Subinspector de penitenciare Roxana BIOLARU

Şef Serviciu Cabinet

13 COMMENTS

  1. [quote name=”Decebal per Scorillo”]Multumesc ! pentru nepublicare ar fi fost un mare deranj pe ntu unii dar totusi solicit o modaliatate de comunicare cu dumneavoastra pentru clarificarea situatiei prezentate. O seara frumoasa ![/quote]
    Pentru a evita orice confuzie trebuie sa știi colegul meu ca acest pseudonim, deseori, este legat de numele meu. Ar fi indicat care dintre Decebalii de la Iasi ești dumneata. Sper ca e vorba de o coincidenta si nu de o răutate.

  2. Începutul este promițător! Avem în fata negru scris pe alb la hârtie multe lucruri mărețe pe care sistemul penitenciar le are de rezolvat și de pus la punct.
    Speram ca noua conducere sa ne sprijine mai mult în privința problemelor care există la ora actuală în sistemul penitenciar în frunte cu sindicatele care ne reprezintă!
    Avem în fata vorbe mari, unele din ele sunt din punctul meu de vedere foarte greu de pus în aplicare dar mai sunt și unele care sunt în stagiu final care numai cât ar trebui pus „ok-ul” și date mai departe pentru aplicare.
    După cum am mai spus și în alte posturi, trebuie sa rămanemie uniți sau sa fim uniți de acum înainte dacă pana acum nu am știut sa fim un tot unitar, sa fim solari cu ceilalți și sa nu fim cu speranța pierduta pentru nici o problema nerezolvata la ora actuală!
    Mergem pana la capăt cu toate!

  3. domnul stefan cu mai ramine cu afirmatia SNLP „Una pe luna”: in martie 2016 finalizam statutul special! cu denumirea noastrade politist de penitenciar , ati zis ca nu mai e mult pina la finalizare………………………………

  4. Multumesc ! pentru nepublicare ar fi fost un mare deranj pe ntu unii dar totusi solicit o modaliatate de comunicare cu dumneavoastra pentru clarificarea situatiei prezentate. O seara frumoasa !

  5. Stadiul modificarii L293/2004 – proiecte multiple suprapuse.
    Domnul Teoroc va sint recunoscator daca ne puteti dezvalui in ce constau aceste modificari.
    Ma incadrez la pensie deabia in noiembrie si stau ca pe jar,se modifica ceva in acest sens?

  6. Domnule Stefan, va rog respectuos sa imi raspunde-ti si mie la cateva intrebari daca sunteti amabil.
    1.De ce de atatia ani sindicatul nu face demersurile necesare intr-un mod hotarat ca toate sporurile sa fie incluse in salariu si nu separat ca si in momentul de fata.Avem numai de castigat!Ce interese sunt de nu s-a facut acest lucru de atata timp si de ce nu puneti cat mai curand acesta problema,pentru a nu mai sta cu frica ca ne mai taie un spor sau altul?
    2.De ce se taraganeaza si nu abordam in mod direct problema cu privire la schimbarea denumirii in politist, nu mai vorbesc de faptul ca ar trebui sa isi asume si ANP schimbarea titulaturii in Administratia Politiei Penitenciare sau in Politie Penitenciara. Poate daca erau schimbate pana acum nu mai eram catalogati in fel de fel de denumiri de catre mass-media si poate ca denumirea nu mai lasa loc de interpretare daca facem sau nu parte din structura de aparare si sa fim dati asa usor la o parte de celelalte ministere din sistemul de siguranta si aparare(salariul de merit este semnalul clar ca suntem exclusi de ceilalti).
    Va multumesc!

  7. Stefan Valentin – citește atent! Nu sunt subiecte propuse doar pentru sedinta de maine! Iar prioritizarea reprezinta soluționarea problemelor intr o ordine convenita in finctie de importanța lor

  8. Bună ziua, domnule Teoroc.
    Am făcut parte din echipa dumneavoastră sindicală, o problema a pensionarilor este ca, noi nu am beneficiat de salariile pentru vechimea în munca. Poate ridicați și această problemă în intrevederile dumneavoastră cu M.J.sauM.M.
    Vă mulțumesc și va doresc multa putere de munca și sănătate

  9. Sa vedem , si asta o sa-si bata joc de propria lui ” armata” , can cei dinaintea lui ?????? Din pacate se pare ca dusmanii nostrils cei mai de temut sunt tocmai cei care ne conducted…vom vedea , dar eu unul am slave sperante..

  10. Buna seara,
    personal, consider ca sunt prea multe subiecte pentru un prim consiliu de conducere.
    Sa avem rabdare, consider ca actuala echipa manageriala din A.N.P. este capabila sa repuna pe calea cea buna sistemul penitenciar.
    Fac un apel la acei oameni din sistem, care inteleg, ca este un moment de cotitura in activitatea sistemului, sa-si spuna parerile pe site M.J. cu privire ca inbunatatirea conditiilor detinutilor, precum si cele legate de conditiile de munca ale angajatilor.
    Va rog sa initiati un articol pe aceasta tema.
    Cu stima,
    I.P.Stefan Ioan Valentin
    Penitenciarul Botosani

  11. Interesant….
    Actualul D.G. pare dechis dialogului,deasemenea pare a fi interesat cu adevarat de personalul din sistem.
    Sa fie intr-un ceas bun! 😀

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)