www.snlp.ro Web analytics

Reset! ANP ramane fara niciun general

reset

 

UPDATE 04.08.2016: In cursul zilei de astazi ministrul justitiei va instaura un nou DGA in echipa ANP, respectiv pe Catalin Stroe directorul Penitenciarului Jilava, in locul actualului DGA Gabriel Ilie care intelegem ca va apuca o alta cale. O alegere corecta spunem noi, daca este sa ne uitam la performantele Jilavei in ultimii ani si in plus singura numire din actuala echipa, care nu are impact bugetar prin deconturi de chirii si transport.

Multi dintre greii sistemului au afirmat ca nu este nici strategic, nici de palmares sa accepti o pozitie in fruntea ANP pe un mandat tehnocrat foarte scurt.

Era deci de neimaginat sa accepti o astfel de oferta pe un rest de mandat tehnocrat. Si totusi pozitiile de varf din ANP magnetizeaza interesul directorilor de unitati.A fi director general sau macar director general adjunct pare un apogeu al carierei in sistem si devine de interes cel putin in perspectiva unei pensii militare influentate puternic macar de cateva luni de salariu de top (pentru sistemul nostru).

Atractia gradului de chestor vine cumva la pachet cu cele patru functii din conducerea ANP. Stim, functia bate gradul, dar iata ca il si atrage. Qui s’aime, se taquine, deh. In afara acestui cerc stramt si rece, vorba lui Eminescu, in sistemul penitenciar nu a mai fost cunoscuta decat o exceptie din cate stim, in trecutul deja destul de indepartat – generalul Roman, fost director la Gherla.

Insa, cat timp Manuela Pieleanu ajunge consilier la Curtea de Conturi a Romaniei pe filiera politica si imediat avanseaza la gradul de chestor de penitenciare, in mod paradoxal nu vedem argumente clare pentru lipsa de generali din sistemul nostru, mai ales dupa pensionarea lui Bejan si mai noului chestor Stancovici. De luni, suntem singura institutie din structura de aparare nationala, fara niciun general in exercitiul functiunii! Na, ca la asta nu v-ati gandit!

Din culise am mai auzit si de reprosuri facute de directorii de unitati mai vocali (dintre care unii conduc acum ANP) nemultumiti ca Bejan nu s-a preocupat decat de generalizarea proprie si de inca o avansare prin preajma, ignorand unitatile. SNLP nici nu face recensamantul chestorilor si nici nu este interesat sa blocheze ascensiuni. Cat timp Manuela e generaleasa, de ce nu am avea astfel de functii si in sistem, la nivel de unitati? …’Ce atata reticenta? Pleaca omu’ la pensie dupa o cariera grea, biet inspector sef neinsemnat… Ramane de vazut daca cei care au fost candva deranjati de egoismul stelar al lui Bejan, vor putea mai mult pentru unitati.

Apoi, concursul de general este formalism in stare pura. „Candidatii” la acest post aproape ca se mira si ei de cat de inutil este acest concurs. Dintr-o urma de respect pentru unii sau altii, preferam sa nu intram in detalii. Dar se pare ca in viitorul apropiat se intentioneaza renuntarea la aceasta etapa formala. Pana la urma, pe timp de pace, avansarea la gradul de general ramane o decizie politica si nimic mai mult, ca doar nu vorbim de eroism … 

La fel de formal este si concursul pentru cele 4 pozitii de varf (DG si DGA ai ANP) care sunt de asemenea pozitii ocupate prin imputerniciri politice prealabile (sau tehnocrate, ma rog) urmate, de regula, de un surogat de concurs impus prin statut dar absolut plictisitor, insa sa spunem ca… democratic. Din punctul nostru de vedere, sa nu ne mai oboseasca cu aceasta procedura care nu a produs niciodata surprize! Pentru simplul motiv ca nimeni nu se baga peste imputernicitii regali. Si daca s-ar baga, ce?…  

Luna august 2016 vine cu o resetare a echipei de conducere a ANP cu Marius Vulpe in locul lui Catalin Bejan, ca DG al ANP, cu Dan Halchin care tot ocoleste functia de DG, el stie de ce (si Raluca Pruna) si deci ramane DGA si cu Marian Dobrica care revine in ANP pe pozitie de DGA, al treilea DGA fiind si singurul care ocupa functia prin concurs dar lipseste pe motive medicale, respectiv Gabriel Ilie.

Maine vom avea probabil si ordinele plus decizia care stabilesc carmuirea penitenciara si repartizarea atributiilor. Pana atunci va livram un mesaj intern ANP de ieri si va marturisim ca nu avem nici cea mai mica intentie de a face bilantul celor plecati sau agenda celor veniti, asa cum nu reusim sa ne detectam nicio emotie speciala cu privire la aceasta resetare pe termen scurt. Oricum, atat s-a apasat pe butonul asta de reset in ultimul timp ca arata ca in foto; cam ca si rabdarea noastra:

Stimată doamnă director / şef serviciu,

Stimate domnule director / şef serviciu,

 

Vă informăm că în data de 01.08.2016  comanda Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor va fi asigurată după cum urmează:

 

– Comisar şef de penitenciare Marius VULPE, director general ANP;

– Comisar şef de penitenciare Marian DOBRICĂ, director general adjunct ANP;

– Subcomisar de penitenciare dr. Dan HALCHIN, director general adjunct ANP;

– Comisar şef de penitenciare Ioana Mihaela MORAR, director Direcţia Reintegrare Socială.

 

Pe perioada absenţei de la serviciu a domnului comisar şef de penitenciare Gabriel ILIE, director general adjunct ANP, i se deleagă coordonarea activităţii Direcţiei Reintegrare Socială, Direcţiei Management Resurse Umane, Serviciului Psihologia Personalului şi Serviciului Cabinet, doamnei comisar şef de penitenciare Ioana Mihaela MORAR, director Direcţia Reintegrare Socială.

 

Vă informăm că în perioada de 02.08.2016 – 05.08.2016  comanda Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor va fi asigurată după cum urmează:

 

– Comisar şef de penitenciare Marius VULPE, director general ANP;

– Comisar şef de penitenciare Marian DOBRICĂ, director general adjunct ANP;

– Subcomisar de penitenciare dr. Dan HALCHIN, director general adjunct ANP.

12 COMMENTS

  1. poate primi jumatate din venitul net ca orice alt salariat cu mentiune ca acest plafon depaseste preturile unei chirii daca aceasta se impune / chiriile din bucuresti sunt vizibile pe internet / depinde de zona / de obicei isi iau in apropiere de anp si aceea nu este neaparat o zona scumpa

  2. buna seara,as vrea sa stiu care este chiria ce o incaseaza un director general a.n.p.si care este chiria unei garsoniera in bucuresti[cred ca i-i este suficient o garsoniera].

  3. Eiiiii,ce zici Batrane? Paznicul la hoti e mai subtil ca noi doi la un loc! Ce „aluzie” a facut el …tare de tot…si noi n-am inteles-o!!!E genial omu’!

  4. 🙂 glumetilor care sunteti voi.
    Mircea, am inteles perfect ce a vrut sa spuna conu” Alecu, da” cred ca tu nu ai inteles aluzia mea, pacat ca ne lansam in astfel de dialoguri cautand tot timpul sa parem mai destepti si mai cititi decat altii, pacat.

  5. O fi vorba de doctori „oftalmologi” nu de securisti, pardon doctor/doctori. Nea … Marius Vulpe sa nu-ti subrezesti vederea pe la Bucale, ai ochelari cu protectie sau ai monitor cu protectie. Nu uita „d-le” Vulpe …. ce ai lasat la Iasi, hoti pe puscarie, (editat) in actul managerial cat incape si (editat) caracteristica care tea propulsat (editat) la ANP.
    Apropo nea Marius nu uita … trei cuvinte (editat). De tinut minte nea Marius (de Vaslui) – Bratul legii ajunge si la Bucale ! Semnat CHI..G –> BOSS

  6. Da,da,Batrane Mircea,iti voi urma sfatul tau intelept! Si eu care credeam ca sunt prea brutal!

  7. [quote name=”paznic la hoti”][quote name=”finul Alecu”]Cred ca mai trebuie facuta o observatie-anp are mereu doctori![/quote]
    daaaaaaaa, d-aia ne merge asa de bineeee, ca tot sist medical din tara asta dealtfel[/quote]
    Era vorba despre alta specie de….”doctori”!!!!
    Finule poate ar fi bine ca uneori sa fi mai putin subtil,ca nu toti paznicii intelege….. 😉

  8. Vorba lui Tanase : ” Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
    E sloganul cunoscut;
    Iarăşi am votat ca proştii,
    Şi cu asta ce-am făcut?”

  9. [quote name=”finul Alecu”]Cred ca mai trebuie facuta o observatie-anp are mereu doctori![/quote]
    daaaaaaaa, d-aia ne merge asa de bineeee, ca tot sist medical din tara asta dealtfel

  10. Cred ca mai trebuie facuta o observatie-anp are mereu doctori!

  11. Cat mai trebuie sa așteptam pentru a fi puși in funcții cei care au dobândit prin concurs anumite posturi la sesiunea de concurs intern..Curând se face anul de cand s a demarat concursul iar unii dintre noi suntem încă in stand-by…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)