www.snlp.ro Web analytics

Ministrii nostri dragi – Cazanciuc ne face gardieni, Pruna ne pune detinutii-n cap

logoFbMeta

 

In Editia speciala de la TVR joi incepand cu ora 21,00 presedintele SNLP a intervenit telefonic pe problema protestelor din penitenciare. In studio se aflau Robert Cazanciuc, Alfred Bulai si Nicoleta Popescu (APADOR-CH). Dincolo de detaliile dezbaterii pe care speram sa o obtinem in vederea postarii, presedintele SNLP a fost nevoit sa-l corecteze chiar pe fostul ministru care ne-a identificat drept gardieni si apoi ne-a acuzat de rigurozitate excesiva cand a fost certat.

Pe de alta parte Raluca Pruna se trezeste vorbind de amnistieri fara sa se gandeasca macar doua secunde inainte de a deschide gura. Sau poate s-a gandit. Rezultatul este acelasi. Salariatii din penitenciare stau de o saptamana in stare permanenta de alarma si se tem pentru vietile lor in timp ce cateva detinuti isi fac un scop unic din a pune in sarcina salariatilor problemele de decenii ale acestui sistem.

Preluare – Adevarul

 

Sindicaliştii din sistemul penitenciar, singurele voci sonore din partea ANP, zilele acestea, o consideră pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, responsabilă pentru declanşarea revoltei din închisori, prin declaraţiile privind posibila amnistiere şi graţiere. Asta chiar dacă Prună a precizat că are în lucru o strategie privind rezolvarea problemelor deţinuţilor, protestele acestora domolindu-se joi. În schimb, şeful ANP rămâne neclintit.

 

„Dacă n-ar fi ieşit Prună cu acele declaraţii, nu s-ar fi întâmplat toate acestea. De câte ori s-a vorbit în spaţiul public despre amnistie şi graţiere, deţinuţii s-au mişcat. De ce tocmai acum a explodat? Acum, când avem 28.000 de deţinuţi în tot sistemul, la jumătate faţă de anii trecuţi, când erau 56.000. Atunci n-a zis nimeni nimic. Acum suntem făcuţi «torţionari», când noi am spus întotdeauna că sunt condiţii improprii în penitenciare“, a afirmat Ştefan Teoroc, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare. De altfel, în afară de comunicatele oficiale din partea ANP, sindicaliştii au fost şi singurele voci care au comentat, zilele acestea, protestele din închisori.

Citeste mai mult: adev.ro/oab25b

 

2 COMMENTS

  1. Domnule Teoroc l-ati pus la punct foarte bine pe ,,Ministrul Cazanciuc” cand i-ati reamintit ca nu suntem gardieni. Trebuia de multa vreme sa punem presiune si sa schimbam denumirea profesiei din fpss in politist de penitenciare si in Politie Penitenciara. Sunt prea multi ani in care cam toata lumea ne-a categorisit in fel si chip. Una din prioritatile imediate ar trebui sa fie modificarea statutului nostru si schimbarea denumirii. ANP-ul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa accepte schimbarea denumirii din ANP in Politie Penitenciara spre binele tuturor.Mult suucces in continuare!

  2. in tara in care infractorii din arest sunt votati de popor noi ,-gardienii-, nu pentru vietile noastre ne temem . punct.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)