www.snlp.ro Web analytics

Libertatea patronilor de televiziuni, contra vietilor noastre?

protest

 

Vom trata pe larg revoltele de catifea provocate mediatic in tot sistemul penitenciar ca apogeu al unei strategii de uzura implementate de aproape un an de zile cu scop multiplu, mase de manevra si pagube colaterale. Insa inainte de orice alt articol, trebuie sa semnalam ceva concret, fix in acest moment. 

In jumatate din sistemul penitenciar detinutii au initiat diferite tipuri de actiuni de protest pe care nu avem motive sa le denumim inca revolte. Cei avizati stiu exact despre ce vorbim. In 1997 Jilava a fost blocata zile in sir de un astfel de eveniment, iar masurile care se adopta pe fond de revolta pot fi traumatice atat pentru personal cat si pentru detinuti.

Cu exceptia Penitenciarului Poarta Alba, nu au fost inregistrate inca proteste in unitati care includ regimurile semideschis si deschis. Sistemul progresiv de executare a pedepselor isi spune, iata, cuvantul. Sunt conditii grele de munca si de detinere in penitenciare (nu doar in Romania) dar sunt si multe lucruri de pierdut pentru detinutii de la semideschis.

Daca intr-o unitate ca Jilava detinutii ar fi torturati cum spun Rares Bogdan si altii, ce i-ar fi impiedicat sa se alature protestelor? Si totusi nu o fac, iar asta strica planuri. Tot sistemul trebuie incendiat si fortata amnistia, fara sa se ia in calcul ca se poate obtine exact efectul invers. Patronii de trusturi trebuie extrasi, pana nu li se adauga alte condamnari. Ceilalti detinuti nu conteaza, folosesc scopului. Ca doar nu o sa se catere Voiculescu si Pacuraru pe puscarie ca sa fie preluati de televiziunile credincioase…

In inconstienta lor, cateva televiziuni nu fac altceva decat sa incite la producerea unor revolte, nefiind satisfacute de nivelul protestelor in derulare. Nemultumirea ca la Jilava nu se intampla nimic si ca oamenii (salariati sau custodiati) isi desfasoara viata normal, cu usile deschise conform regimului si cu sutele de activitati care se organizeaza zilnic si in care sunt implicati majoritatea detinutilor, impinge catre gesturi necugetate.

Chiar in acest moment, in fata intrarii in unitatea susmentionata, sta plantat provocator un car de la Antena 3 si asteapta. Desi este liniste. Ce asteapta? Pai fie sa se intample ceva anuntat, fie ceva provocat. Ca doar nu disloci si plantezi o echipa intreaga fara motiv. In scurt timp se vor mai alatura cel putin doua echipe. Mai lipsesc cateva imagini transmise din fata unitatii in direct si un indemn din partea unui moderator pentru detinutii din Jilava: procedati va rog la incendiere!

Dragi jurnalisti, un lucru tinem sa va transmitem. Daca un singur coleg de-al nostru va pati ceva din elanul vostru de a va recupera patronii incarcerati, ne vom invita singuri in platou. In platoul din fata televiziunilor. Si vom protesta. Legal. Cat va fi nevoie. Vom protesta pentru libertatea presei!

Dupa 1989, oamenii nu au mai protestat langa televiziuni. Dar ce faceti voi este prea mult! In alte tari revoltele din penitenciare au dus la atrocitati. Membrii ai personalului au fost sechestrati si agresati. Detinutii s-au omorat intre ei. Gasiti documentarea unor astfel de actiuni pe Internet. S-a ajuns la decapitari. 

In sistemul penitenciar au fost 56.000 de detinuti. Acum sunt 28.000. Multe dintre unitati au camere la care usile nu se inchid decat noaptea. Un ofiter, un agent, o asistenta medicala si un psiholog sau o asistenta sociala formeaza o echipa care se ocupa (in contact direct si neinarmati) de sute de detinuti care se misca liberi organizandu-si singuri activitatile si exprimandu-si optiunile.  

Suntem expusi permanent unor agresiuni dar ne asumam riscurile. Este ocupatia noastra. Si nu ne-am angajat ca tortionari. Nu asta facem! Ne place sa ne implicam si sa ajutam. Lasati-ne sa ne facem meseria! Si incercati sa v-o faceti si voi! Ne-am saturat de jigniri si de diversiunile voastre mediatice care ne pun vietile in pericol!

 

49 COMMENTS

  1. Detinuti au mai multe drepturi respectate decât persoanele civile. Asta ar trebui să doară cu adevărat .Pe deasipra li se mai si ofera pensii chiar dacă nu au muncit nici macar o zi. Noi ne certăm pentru lenea si incompetenta ANP MJ si PARLAMENT care au salarii sfidatoare programe de munca reduse si mai sunt si supra dimensionati ca locatii si personal .Bravo România.

  2. Ha ha ha au interzis … e normal ca au interzis un stat „democratic” asa procedeaza.
    Nu va opreste nimeni sa uitati dimineata sa veniti la servici ! sunt si alte metode de nesupunere , am racit ,mi-e rau , etc , dar revenim la salariu,la un loc de munca la stat. Cred a sarit „rautatea” de la detinuti si la voi, va-ati desensibilizat se vede din discursurile catorva dintre cei ce par a lucra in sistem ce au postat pai jos. Trebuie reforma !!! , folosite fostele unitati militare,nu e acceptabil ca un om sa stea in 2mp , si la circ salbaticunile stau in spatii mai mari. Poate de asta uni o ia razna isi bat cuie in cap ,inghit linguri si se taie cu lama intr-o veselie , lipsa de stimulare mintala , lipsa unui orizont , nu mai vb de sinucideri , etc.

  3. Sau ca sa intelegi si mai bine: mascatii au fost la perchezitii la spitale si cand au fost ridicate inregistrari de la gradinita unde au fost abuzati copii.Proceduri care trebuiesc respectate.

  4. [quote name=”Dan Leinweber”]Voi sunteti complici sistemului ! Voi urmati ordine inumane ! Voi puneti batista pe tambal ! Nu zic ca lucrati in conditii usoare,ba dimpotriva , suportati o parte din zi ce suporta si detinuti , dar voi dupa tura plecati acasa dormiti in patul vostru si mancati mancare gatita de sotie , detinuti sunt acolo 24/7 fara apare, fara posibilitatea isi schimba soarta , nici CEDO nu a putut sa i ajute pana acuma.Societatea a decis sa i pedepseasca pentru greselile lor, pedeapsa e lipsirea de libertate , nu tortura, infometarea , lipsa de ingrijire medicala corespunzatoare. Cand tremura zidurile zdruncinate de „salbatici” va e frica , hopa e nasol chemam mascati si punem pulanu pe ei si au permis sa isi spuna cuvantu , fac galagie strica treburile. Voi gardieni ar trebu sa aveti „curaj” sa puneti piciorul in prag , gata domnilor politicieni butoiul da sa explodeze. Greva Generala pana la capat , plecam acasa ocupativa voi de „salbaticiuni” noi ne am saturat sa lucram in contidile astea , ne am saturat sa fim paznici la gulag.De ce nu o faceti ? ….[/quote]
    Omule intelege ca noi plecam acasa pentru simplul motiv ca nu suntem acolo cu mandat.Esti capabil sa intelegi asta? Medicamentele se achizitioneaza prin seap nu vine nimeni cu ele de acasa sa le dea la detinuti.Detinutul vrea la medic? Iese ma medic care ii da un tratament sau ii da reteta pentru a-i fi adusa de acasa si primite acele medicamente prin vizita pe baza de reteta.Si in civilie cand mergi la medicul de familie te programezi in prealabil.Nu tremura nimeni sa stii iar mascatii sunt chemati ca astea sunt procedurile si in cazul in care nu ai iesit din casa in ultimii ani si cand au iesit oamenii in strada- chiar si la marsul homosexualilor- la orice demonstratie sunt mascati fie de la jandarmi fie de al Politia Locala.Mascati au fost si cand a fost inmormantat un prieten de-al tau Fane spoitoru.

  5. pentru ca ne au interzis dr la greva in 2011
    am uzat de el de doua ori si una dintre ocazii a fost cu strigaturi
    suntem mai aproape de rusia decat de franta, deh

  6. Voi sunteti complici sistemului ! Voi urmati ordine inumane ! Voi puneti batista pe tambal ! Nu zic ca lucrati in conditii usoare,ba dimpotriva , suportati o parte din zi ce suporta si detinuti , dar voi dupa tura plecati acasa dormiti in patul vostru si mancati mancare gatita de sotie , detinuti sunt acolo 24/7 fara apare, fara posibilitatea isi schimba soarta , nici CEDO nu a putut sa i ajute pana acuma.Societatea a decis sa i pedepseasca pentru greselile lor, pedeapsa e lipsirea de libertate , nu tortura, infometarea , lipsa de ingrijire medicala corespunzatoare. Cand tremura zidurile zdruncinate de „salbatici” va e frica , hopa e nasol chemam mascati si punem pulanu pe ei si au permis sa isi spuna cuvantu , fac galagie strica treburile. Voi gardieni ar trebu sa aveti „curaj” sa puneti piciorul in prag , gata domnilor politicieni butoiul da sa explodeze. Greva Generala pana la capat , plecam acasa ocupativa voi de „salbaticiuni” noi ne am saturat sa lucram in contidile astea , ne am saturat sa fim paznici la gulag.De ce nu o faceti ? ….

  7. [quote name=”Anda”][quote name=”Alin Melescanu”]Draga jurnalistule,vrei sa fii alături de patronul tău? Marș la pușcărie și tu…..numai rău faceți cu aceasta campanie, habar nu aveti ce puteți declanșa în penitenciare și cat de mult puneți în pericol viata celor nevinovați care lucrează în aceste instituții….
    Deținuții au greșit, deci trebuie sa plateasca…..niciodată nu ar trebui sa aibă condiții foarte bune, asta este și scopul prevenirii recidivei și de a stopa fenomenele infracționale…..sunt bătrâni și multi alți oameni care nu au săvârșit nici o fapta și nu beneficiază de condițiile pe care le au acum deținuții……Dar tu ești prea orbit de mirosul banilor pe care ți-i flutura la nas familia patronasului ca sa poți realiza acest lucru….
    RUSINE ca instigati la ura și violente….[/quote]
    [b]Este greșit ceea ce susțineți. Legea interzice ca o infracțiune sa fie pedepsita de doua ori! Pedeapsa este privarea de libertatea și eventual interzicerea unor drepturi,nu condiții de igiena precare etc.. Deținuții trebuie reintegrati în societate prin alte mijloace decât cele la care va referiți dumneavoastră. [/b][/quote]
    Stimata doamna/domnisoara acese conditii sunt cele oferite de statul roman prin fondurile alocate si prin interesul manifestat ani de-a randul nu sunt conditiile create de angajatii din sistem.Nu detinem noi ca angajati nicio puscarie.

  8. Eu as face un experiment: as imbraca un jurnalist sau pe oricine pune botul la asta cu lagarele de exterminare si l-as trimite pe sectii si in alte locuri unde se desfasoara activitati cu detinutii dar fara camere la vedere si nu cineva cunoscut ca atunci isi vor schimba comportamentul.Daca intreaba detinutul , e un elev de la scoala.Si atunci o sa vada persoana cum se comporta detinutul si cat de oropsit e.Sau si o camera ascunsa.

  9. [quote name=”Dan Leinweber”]Pe voi nu va deranjeaza ca sunteti temniceri in niste lagare de externinare ? Cum de e liniste de fel ? Simplu sefi de celula sunt interlopi ce sunt favorizati de catre … ( personal , la oridin sau din proprie initiativa) in schimbul asigurarii linistei 😀 sa fie liniste salariu sa curga
    PS. Voi nu va dati seama ca va scurtati si voi viata lucrand in niste inchisari suprapopulate de persone bolnave de tvc…etc. ce au parte de ingrijiri medicale sumare[/quote]
    Tu ai citit ce ai scris sau ai scris dupa dictare? Lagare de exterminare? Arata un lagar cu termopane, termopane si alte dotari care sunt distruse de niste detinuti care nu au muncit o zi in viata lor si care habar nu au unde este spitalul , detinuti care nu au conditiile din penitenciar acasa pentru ca da avem destui de genul asta incarcerati.Protesteaza ca nu au curat in celule? Pai daca „acasa” era o cutie de carton luata din gunoaie cum sa stie ce e aia curatenie facuta de tine la tine acasa?Sunt multi in celule? Asta e situatia perpetuata de ani de zile nu numai in Romania ci in foarte multe tari din UE ca ce sa vezi nucu UE nu mai e ce era candva si lumea nu prea mai vrea sa munceasca, sa construiasca ceva.Lumea a ajuns sa vrea totul de-a gata.In cazul in care nu se stie ca nu a spus asta nimeni pe nicaieri: puscariile nu aduna oamenii de pe strada ci ii primeste in custodie pe baza unor acte legale emise de autoritatile competente.Si inca ceva:conditiile de detentie seamana cu conditiile de munca si aici ma refer la cei din supraveghere si escorta ca aerul respirat de detinuti din camere este aerul de pe sectiile de detinere la fel cum aerul din dube si alte mijloace de transport este respirat de toti pasagerii acelui mijloc de transport.Nu a interesat pe nimeni de puscarii pana nu au ajuns politicienii la puscarie, politicieni care se credeau intangibili si stapani peste tara.Sunt 30000 de detinuti in sistem si 15000 de cadre> revine un on la 2 detinuti? E statistica si asta se intampal si cand un om castiga 1000 ron si altul castiga 1 milion: statistic castiga si ala cu 1000 foarte multi bani dar in realitate moare de foame.Statistic sunt 2 detinuti pe cap de angajat ca birocratia din tara blocheaza oameni in birouri, birocratie adusa la rang de arta de maestrii de la UE si alte institutii.SUA s-a inflamat de conditiile din Romania? asta chiar ac e o gluma proasta si e cazul sa se uite in gradina lor.Nu avem conditii ca in Norvegia? Pai nu suntem Norvegia si nu avem oamenii din Norvegia.SImplu.

  10. Și iată că acum se văd și efectele faptului ca Domnul Chestor i-a dat cu tiflaaa la Ministră. E clar ce s-a întamplat, cei care lucrează de mult în sisitem au mai văzut scenarii în care anumiți Comandanți au fost înlaturați în urma unor revolte ale deținuților. Manualul se numește Tehnici de manipulare a persoanelor, se găsește în arhiva fostei SIPA.

  11. [quote name=”Dan Leinweber”]Pe voi nu va deranjeaza ca sunteti temniceri in niste lagare de externinare ? Cum de e liniste de fel ? Simplu sefi de celula sunt interlopi ce sunt favorizati de catre … ( personal , la oridin sau din proprie initiativa) in schimbul asigurarii linistei 😀 sa fie liniste salariu sa curga
    PS. Voi nu va dati seama ca va scurtati si voi viata lucrand in niste inchisari suprapopulate de persone bolnave de tvc…etc. ce au parte de ingrijiri medicale sumare[/quote]
    Va sugerez domnule sa vizitati unul sau mai multe penitenciare, dupa care sa mergeti la un asistent social pentru a va duce sa vizitati cateva cazuri . Dupa aceea nu uitati sa ”cantariiti” cauzele pentru care sunt in acea situatie fiecare din cei vizitati…. .

  12. [quote name=”Alin Melescanu”]Draga jurnalistule,vrei sa fii alături de patronul tău? Marș la pușcărie și tu…..numai rău faceți cu aceasta campanie, habar nu aveti ce puteți declanșa în penitenciare și cat de mult puneți în pericol viata celor nevinovați care lucrează în aceste instituții….
    Deținuții au greșit, deci trebuie sa plateasca…..niciodată nu ar trebui sa aibă condiții foarte bune, asta este și scopul prevenirii recidivei și de a stopa fenomenele infracționale…..sunt bătrâni și multi alți oameni care nu au săvârșit nici o fapta și nu beneficiază de condițiile pe care le au acum deținuții……Dar tu ești prea orbit de mirosul banilor pe care ți-i flutura la nas familia patronasului ca sa poți realiza acest lucru….
    RUSINE ca instigati la ura și violente….[/quote]
    [b]Este greșit ceea ce susțineți. Legea interzice ca o infracțiune sa fie pedepsita de doua ori! Pedeapsa este privarea de libertatea și eventual interzicerea unor drepturi,nu condiții de igiena precare etc.. Deținuții trebuie reintegrati în societate prin alte mijloace decât cele la care va referiți dumneavoastră. [/b]

  13. Asa cum noi avem legislatie pentru uzul de arma (letala sau neletal) pentru care trebuie sa fim responsabili si sanatosi psihic, la fel ar trebui sa aiba si (editat) pentru (ab)uzul de MICROFON, CAMERA sau PIX si sa raspunda pentru consecintele letale sau neletale pe care le pot provoca prin aceste manipulari ordinare.

  14. [quote name=”Dan Leinweber”]WOW … Vad ca nu e mare diferenta intre mentalitatea afisata aici si cea a celor din ani 50 . Eu nu am vb de conditi foarte bune, vb. de conditi umane , europene ,dar cand iti zice unu ca esti beat i zici ca habar nu are ce vb. , cand doi iti spun te pui pe ganduri , dar si cand al treilea iti zice …te duci naiba acasa sa dormni. Cand ONU,Departamentu de stat USA si CEDO iti zic ca e nasola treaba tot moguli sunt de vina ? Va e frica de ce ? de locul de munca „caldut” i zic caldut ptr. e GARANTAT pana la pensie , daca iti faci treaba si ti ciocu mic in sistemul de penitenciare locul de munca e GARANTAT.Vreti sa vedeti ceva periculos ? incercati un loc de munca in privat sau si mai frumos incercati sa castigati pe cost propriu , sa vedeti atunci ce insemna Periculos. PS. Nu sunt jurnalist , sunt unu care baga banu la buget , pe cont propriu…. platesc taxe,impozite,tva,accize,etc si cred ca asta imi da dreptul moral sa imi expun si punctul de vedere.[/quote]
    Cand o sa priviti neputincios catre un batran care nu are ce manca dupa o viata de munca, atunci sa va aduceti ami te de ceea ce ati scris aici.

  15. [quote name=”Dan Leinweber”]WOW … Vad ca nu e mare diferenta intre mentalitatea afisata aici si cea a celor din ani 50 . Eu nu am vb de conditi foarte bune, vb. de conditi umane , europene ,dar cand iti zice unu ca esti beat i zici ca habar nu are ce vb. , cand doi iti spun te pui pe ganduri , dar si cand al treilea iti zice …te duci naiba acasa sa dormni. Cand ONU,Departamentu de stat USA si CEDO iti zic ca e nasola treaba tot moguli sunt de vina ? Va e frica de ce ? de locul de munca „caldut” i zic caldut ptr. e GARANTAT pana la pensie , daca iti faci treaba si ti ciocu mic in sistemul de penitenciare locul de munca e GARANTAT.Vreti sa vedeti ceva periculos ? incercati un loc de munca in privat sau si mai frumos incercati sa castigati pe cost propriu , sa vedeti atunci ce insemna Periculos. PS. Nu sunt jurnalist , sunt unu care baga banu la buget , pe cont propriu…. platesc taxe,impozite,tva,accize,etc si cred ca asta imi da dreptul moral sa imi expun si punctul de vedere.[/quote]
    Stimate domn, conditiile de detentie nu privesc angajatii simpli. Muncim in aceleasi conditii. Frustrarea o resimtim cu totii. Poate nu suntem perfecti, poate mai gresim, dar asta nu va da dreptul sa ne jigniti. Cand o sa va duceti copilul intr-un spital mizerabil, cand o sa priviti neputincios la un batran care trs

  16. #30 – unde anume in luarile noastre de pozitii se pot observa afirmatii care indica conditii europene de detentie!? Este de necontestat faptul ca in penitenciare conditiile sunt grele. Si pentru salariati si pentru detinuti. Insa cand dupa aceste campanii mediatice intensificate incep proteste care pun in pericol viata a 12.000 de salariati, putem sa fim si noi revoltati ca fara sa avem in sarcina subfinantarea acestui sistem de ale carei efecte suferim deopotriva, suntem singurii trasi in teapa si descrisi drept criminali, tortionari si bestii? Avem dreptul sa fim iritati de prezenta unor echipe TV in fata unei unitati in care era liniste si in care in scurt timp au inceput proteste? Fie s-a stiut prin contact cu detinutii, fie s-a anticipat asa intamplator, fie a fost evident ca plasand televiziuni in fata unei unitati, este imposibil sa nu se produca ceva? Ce atitudine ar trebui sa avem noi? Sa protestam in comun cu detinutii contra Romaniei, contra cui? Sa fortam triplarea bugetului ANP pt puscarii noi? Sa cerem chiar noi gratierea detinutilor? Ce se asteapta de la noi? De ce mira intr-atat reactia noastra? Nici macar pe pagina proprie nu ne putem exprima?

  17. [quote name=”PYS”][quote name=”alternative sociale”]Poate doamna ministru intelege acum de ce suntem in sistemul de siguranta nationala. Din pacate, si dansa, prin afirmatiile facute in direct la tv, a contribuit la declansarea acestor evenimente nefericite. Care, insa, daca suntem destepti, ne pot ajuta in demersurile noastre, ale drepturilor personalului. Poate daca ne gandim bine, hotii ne fac un serviciu…[/quote]
    Sa nu uitatidoamnelor si domnilor ca nu demult,in M.I. exista arma POLITIE,JANDARMI,GRANICERI,PENITENCIARE!!!Nu in ultimul rand PENITENCIARE. … Doamna ministru nu intelege de ce suntem in sistem OPSNAJ!Doamna ministru cu siguranta nu va fi ministru peste doua saptamani!!!Parerea mea!Sa trecem cu bine,si de asta![/quote]
    Ciolos asista neputincios la gafele ministresei makoviste,dar nu o schimba?!?!e ceva masochist in acest sistem greu incercat!

  18. WOW … Vad ca nu e mare diferenta intre mentalitatea afisata aici si cea a celor din ani 50 . Eu nu am vb de conditi foarte bune, vb. de conditi umane , europene ,dar cand iti zice unu ca esti beat i zici ca habar nu are ce vb. , cand doi iti spun te pui pe ganduri , dar si cand al treilea iti zice …te duci naiba acasa sa dormni. Cand ONU,Departamentu de stat USA si CEDO iti zic ca e nasola treaba tot moguli sunt de vina ? Va e frica de ce ? de locul de munca „caldut” i zic caldut ptr. e GARANTAT pana la pensie , daca iti faci treaba si ti ciocu mic in sistemul de penitenciare locul de munca e GARANTAT.Vreti sa vedeti ceva periculos ? incercati un loc de munca in privat sau si mai frumos incercati sa castigati pe cost propriu , sa vedeti atunci ce insemna Periculos. PS. Nu sunt jurnalist , sunt unu care baga banu la buget , pe cont propriu…. platesc taxe,impozite,tva,accize,etc si cred ca asta imi da dreptul moral sa imi expun si punctul de vedere.

  19. A ajuns remes sa ne facă ‘ PURTĂTORI DE CIZMA’..UN CORUPT CARE A FOST PROTEJAT ÎN PENITENCIAR.

  20. [quote name=”alternative sociale”]Poate doamna ministru intelege acum de ce suntem in sistemul de siguranta nationala. Din pacate, si dansa, prin afirmatiile facute in direct la tv, a contribuit la declansarea acestor evenimente nefericite. Care, insa, daca suntem destepti, ne pot ajuta in demersurile noastre, ale drepturilor personalului. Poate daca ne gandim bine, hotii ne fac un serviciu…[/quote]
    Sa nu uitatidoamnelor si domnilor ca nu demult,in M.I. exista arma POLITIE,JANDARMI,GRANICERI,PENITENCIARE!!!Nu in ultimul rand PENITENCIARE. … Doamna ministru nu intelege de ce suntem in sistem OPSNAJ!Doamna ministru cu siguranta nu va fi ministru peste doua saptamani!!!Parerea mea!Sa trecem cu bine,si de asta!

  21. Corect, mesajul salariatilor ANP, ei cred ca acoperitii din securitatea comunista au pus la cale revola, precum au facut in 89.

  22. Detinutii nu se agita decât in timpul jurnalelor si emisiunilor pe aceasta tema.sunt instigati si se știe clar ca nu trebuie decât o scânteie.am vb azi cu ei si sunt Conștienți ca sunt manipulați.dar e suficient ca unul sa arunce o înjurătură pt ca toată secția sa ia foc.sunt si așa o categorie irascibila si greu controlabila.ce m a deranjat mult e ca nu se vb de personalul care mai mult ca oricând e vulnerabil si ca pana la fapte impardonabile nu mai e mult!!

  23. Draga jurnalistule,vrei sa fii alături de patronul tău? Marș la pușcărie și tu…..numai rău faceți cu aceasta campanie, habar nu aveti ce puteți declanșa în penitenciare și cat de mult puneți în pericol viata celor nevinovați care lucrează în aceste instituții….
    Deținuții au greșit, deci trebuie sa plateasca…..niciodată nu ar trebui sa aibă condiții foarte bune, asta este și scopul prevenirii recidivei și de a stopa fenomenele infracționale…..sunt bătrâni și multi alți oameni care nu au săvârșit nici o fapta și nu beneficiază de condițiile pe care le au acum deținuții……Dar tu ești prea orbit de mirosul banilor pe care ți-i flutura la nas familia patronasului ca sa poți realiza acest lucru….
    RUSINE ca instigati la ura și violente….

  24. Pe voi nu va deranjeaza ca sunteti temniceri in niste lagare de externinare ? Cum de e liniste de fel ? Simplu sefi de celula sunt interlopi ce sunt favorizati de catre … ( personal , la oridin sau din proprie initiativa) in schimbul asigurarii linistei 😀 sa fie liniste salariu sa curga
    PS. Voi nu va dati seama ca va scurtati si voi viata lucrand in niste inchisari suprapopulate de persone bolnave de tvc…etc. ce au parte de ingrijiri medicale sumare

  25. La stirile difuzate de Pro Tv la ora 19 au fost difuzate imagini dintr-un penitenciar in care apar doi angajati barbat si femeie echipati cu tinuta de iarna ,,,,,si uite asa tot floricele,floricele si banuiesc ca daca-i intrebam se jura pe tot neamul lor ca nu vor sa instrige.

  26. Excelent punctat, Stefan. Munca in penitenciar e una grea, oamenii lucreaza in conditii speciale, in afara de faptul ca la sf turei merg acasa, neexistind diferente mari intre regimul lor si al detinutilor. E pacat ca unele televiziuni inteleg sa-si faca jocul pe spinarea voastra!
    Ar trebui sa va faceti auziti la un nivel mai ridicat.

  27. Pruna ce zice de salariu de merit ? Suntem sau nu in structura de aparare ? Sa vina la 38 grade incaltata cu pantofii care fac parte din tinuta nu in sandale sa stea 13 ore in picioare imbracata cu panaramele de pantaloni care sunt conceputi pentru clima din Rusia nu pentru Romania,astia vorbesc numai la 18 grade la AC habar nu au cum se munceste sunt 70 % din ei in concedii.
    Vorbesc de situatia detinutilor de parca eu desfasor activitatea la gradinita-acum avem subiect de discutie inca o manipulare de succes.

  28. Poate ca acum intelege si dna ministru efectele declaratiilor hazardate ale domniei sale. Si ca facem parte din sistemul de siguranta nationala, in mod cert. Ceea ce se intampla acum era asteptat de cateva luni in penitenciare, detinutii au devenit tot mai revendicativi, iar personalul tot mai lipsit de autoritate in instituirea regulilor. Declaratiile alea cu aministierea si gratierea au fost … de pe tort! Asteptam demisia sau demiterea acestui ministru iresponsabil.

  29. Felicitari pentru articol. Pacat de efortul si chinul colegilor nostrii din unitatile cu probleme.

  30. Realitatea tv…niste jigodii care spun numai tampenii..si evident..multi prosti care se uita si cred..

  31. Felicitări, Banuta, pentru cum ai aranjat intervenția astăzi! Sincer, ești liderul pe care îl așteptăm.

  32. De ce sa asteptam sa se intample o tragedie ca sa luam atitudine ca si institutie? Sa atacam direct si dur atitudinea presei de a destabiliza siguranta nationala. Este ca si cum televiziunile ar incita grupari extremiste la atentate. Cum este posibil asa ceva? Chiar suntem ai nimanui?

  33. Este clar o manipulare cinica ,in soi de instigare indirecta pt.a ca orchestratorii sa-si atinga scopul.media aservita intereselor infractorilor,este principala responsabila,dar noi trebuie sa dam dovada de curaj,demnitate si unitate iar dupa ce furtuna se linisteste sa iesim LA ATAC.

  34. Poate doamna ministru intelege acum de ce suntem in sistemul de siguranta nationala. Din pacate, si dansa, prin afirmatiile facute in direct la tv, a contribuit la declansarea acestor evenimente nefericite. Care, insa, daca suntem destepti, ne pot ajuta in demersurile noastre, ale drepturilor personalului. Poate daca ne gandim bine, hotii ne fac un serviciu…

  35. Din pacate puterea banului face legea….Prostituarea acestor asa zisi jurnalisti, slugarnicia de care dau dovadă, nu fac altceva decât sa ne arate ceea ce stiam deja: ca sunt definiția vie a corupției, ca sunt in stare de orice, cu indiferent de cate multe victime colaterale fac, țelul final trebuind a fi atins, prin orice mijloace. Nu contează ca distrug vieți, nu contează ca minciuna si manipularea oamenilor pot duce la efecte dezastruoase pentru noi toti…pentru ei contează doar sa lingă blide si pupe mana CEZARULUI ce ii recompenseaza, pentru faptele lor mărețe de iobagie…

  36. In decursul anilor,anumiti colegi (de la Poarta Alba sau Galati spre exemplu) au criticat aproape permanent conducerile respectivelor unitati.Poate uneori motivat, dar ne putem gandi si la faptul ca unii au fost -sub o forma sau alta-„motivati”!E doar o presupunere….

  37. Nicio promisiune de a noastra de protest n a ramas nedusa la capat. Sa fie Romania prima tara in care penitenciarele fac miting contra unor televiziuni

  38. Ma bucura aceasta reacție, dar sunt convins ca nu va avea același impact, asupra jurnaliștilor, ca perspectiva liberării mai rapide a mogulilor.

  39. Mic – este o libertate a presei dar aplicata invers / acum se simt liberi sa faca orice pentru a-si scoate sefii din puscarie / cum am putea sa-i oprim noi de la asta?

  40. D-le presedinte, sunt la fel de vinovati si acei parlamentari invitati zilnic pe la televiziunile patronate de unii aflati deja in penitenciar,sau cu mari sanse de a fi”custodiati”,care cel mai probabil sunt platiti drept….. bocitoare!!!
    Nu mai putin vinovat de actuala situatie este si un anumit avocat 😉 care priveste intr-o directie….incerta!
    Pana una-alta noi trebuie sa ne facem datoria,si sa mergem(oare??)pe principiul”Cainii latra….pietrele raman! 😆

  41. Domnule Teoroc nu exista o modalitate de a stopa linsajul asta mediatic? Daca o tine in ritmul asta cu revoltele din penitenciar va fi dezastru poate penitenciarele se vor revolta!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)