www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Proteste la Cotroceni – BNS si PUBLISIND ies in strada luni 30 mai 2016

snlp 20090514 sindicalistii bns marsaluiesc in bucuresti 04

 

Preluare www.publisind.ro

Blocul National Sindical a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa un calendar de proteste care se vor organiza in perioada urmatoare la Palatul Cotroceni, astfel:

 • miercuri, 25.05.2016 – sindicatele din Industria de aparare (protest organizat impreuna cu organizatiile sindicale similare afiliate la Cartel Alfa)
 •  luni, 30.05.2016 – actiune de protest a BNS avand ca obiect legislatia muncii,
 • marti, 31.05.2016 – sindicatele BNS din Agricutura,
 • joi, 02.06.2016 – sindicatele BNS din Industria constructoare de automobile si subansamble auto si din sectorul transporturi,
 • vineri, 03.06.2016 – sindicatele BNS din sectorul Energie.

La actiunea de luni, 30.05.2016 care incepe de la ora 11,00, participa si Federatia PUBLISIND, implicit SNLP. Vom fi acolo pentru a sustine  acasa la presedintele Romaniei,  revendicarile BNS dar si pentru a exprima propriile nemultumiri care vizeaza in special proiectul de ordonanta de urgenta pentru corectarea unor inechitati salariale initiat de MMFPSPV si aflat in prezent in dezbatere publica.

Guvernul Ciolos a ales o cale dubioasa de a indrepta inechitati salariale, bagand mai multi bani in anumite sectoare si in special in buzunarele salariatilor din aparatele centrale ale administratiei care si asa aveau un ascendent salarial asupra colegilor din teritoriu.

Familiile ocupationale au fost segmentate. Sanatatea a fost tratata preferential iar asistenta sociala (sectorul de activivitate cel mai defavorizat din sistemul public) – lasata pentru alte mandate. Administratia centrala a fost rupta de cea locala desi fac parte din aceeasi anexa a Legii nr. 284/2010.

BNS a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei, scrisoare la care subscriem si in care se atrage atentia asupra “politicii salariale haotice, discriminatoare si demotivante care a golit de resurse umane de calitate marea majoritate a autoritatilor publice din Romania”.

Deasemenea in document se mentioneaza ca BNS a constatat cu ingrijorare faptul ca autoritatile publice din tara noastra sunt profund afectate in functionarea lor. Redam mai jos scrisoarea adresata presedintelui Romaniei

„Domnule Președinte,

Blocul Național Sindical a constatat cu îngrijorare faptul că multe din autoritățile publice din România sunt profund afectate în funcționarea lor. Această stare este consecința unor acțiuni întreprinse în ultimii 26 de ani de toate partidele politice parlamentare.

Absența unei viziuni în ceea ce a privit resursele umane ce populează autoritățile publice. Politizarea excesivă și suprapopularea cu activiști de partid, rudimentari, cu o slabă pregătire profesională, veșnic preocupați de înavuțire pe orice căi atât ca obiectiv personal, dar și pentru a-și recompensa ”stăpânii” care i-au numit în funcții.

Politica salarială haotică, discriminatoare și demotivantă a golit de resurse umane de calitate marea majoritate a autorităților publice din România.Cadrul legislativ extrem de stufos și ambiguu creează confuzie, duce la abuzuri și corupție și naște peste noapte falși „idoli” la care trebuie să se închine cetățeanul.

Mai mult decât atât, profitând de toate aceste slăbiciuni în funcționarea autorităților publice, s-au consolidat și continuă să se consolideze structuri de tip mafiot care pun în pericol elemente ce țin de conceptul de securitate națională. Toate aceste lucruri se văd mai bine ca niciodată acum, în aceste momente când România este condusă de un guvern tehnocrat.

Camarilele aservite politic au blocat déjà centrii de decizie politică guvernamentală. Eforturile unor miniștri – de cele mai multe ori lăudabile – sunt compromise. Lacheii politici din autoritățile publice centrale și locale contabilizează numărul de zile rămase până când stăpânii lor vor veni din nou la putere în urma alegerilor locale și generale ce vor avea loc în cursul acestui an.

Până la sfârșitul acestui an România încă mai are o fereastră de oportunitate care trebuie folosită pentru însănătoșirea instituțională a autorităților publice, dar și pentru lansarea unor procese ireversibile de reformă și modernizare în mai multe domenii cheie pentru România.

In consecință, conform art. 80 din Constituția României, vă solicităm să vă exercitați funcția de mediere între stat și societate, acceptând solicitarea noastră de a organiza o întâlnire de lucru la Cotroceni, între reprezentanți ai guvernului României și reprezentanți ai BNS. În cadrul acestei întâlniri vom prezenta atât evaluări ale unor spețe critice cât și propuneri de soluții pe care suntem dispuși să ni le asumăm.

Domeniile vizate sunt incluse în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019. Unele dintre temele pe care le vom susține în fața dumneavoastră, necesită exercitarea unui alt atribut constituțional care vă este conferit de Constituția României la art.92 și anume funcția de președinte al Consiliului Superior de Apărare a Țării.

Vă vom solicita ca pe spețe care vizează siguranța națională, să convocați CSAT și în conformitate cu art.9 din legea 415/27 iunie 2002 privind organizarea și funcționarea CSAT să fim invitați pentru a prezenta documente sau rapoarte care să ajute la luarea unor decizii corecte. În susținerea punctelor noastre de vedere vom organiza începând cu data de 25 mai a.c.o suită de acțiuni menite să atragă atenția asupra unor probleme critice pe care le vom susține în fața dumneavoastră singuri sau împreună cu organizațiile patronate din domeniul respectiv.

Vizăm:

– industria de securitate națională

– securitatea energetică

– securitatea alimentară a populației și agricultura

– obiective de dezvoltare regională și a infrastructurii de transport

– gestionarea fondurilor europene

– modernizarea administrație publice din România, dar și atingerea obiectivelor de dimensiune educațională, de sănătate, socială și demografică a României”

Comentarii  

-1 #11 Ionel Cartan 28-05-2016 15:10
Citez pe lara:
Dragnea i-a trimis pe acesti protestatari ,dupa intalnirile cu lidearii lor , e campania binomului psd-tariceanu impotriva justitiei,disperarea penalilor e fara limite ,cele mai multe sindicate sant afiliate psd,vezi si sindicatele din educatie.Actualul guvern a permis dezvaluirea unei parti din mafie ,coruptii turbeaza si invita la proteste pentru lucruri daramate de vechea guvernare!

Are you from earth?!? :lol:
Citat
+8 #10 sal 27-05-2016 13:15
Dl teoroc va rog sa ne spuneti daca vom lua si noi marirea aia la salariul de merit se aude ca nu vor sa ne dea si noua asteptam raspuns multumim
Citat
+3 #9 Che Gargara 27-05-2016 08:56
Citez pe lara:
Dragnea i-a trimis pe acesti protestatari ,dupa intalnirile cu lidearii lor , e campania binomului psd-tariceanu impotriva justitiei,disperarea penalilor e fara limite ,cele mai multe sindicate sant afiliate psd,vezi si sindicatele din educatie.Actualul guvern a permis dezvaluirea unei parti din mafie ,coruptii turbeaza si invita la proteste pentru lucruri daramate de vechea guvernare!

Sunt scumpe pastilele,posta cul lui tata?
Citat
+5 #8 Pensionar 27-05-2016 08:21
Alooo domnilor de noi ati uitat? Stam de 4 luni fara nici un ban!!! Dosarele noastre zac in unitati!!! Imi este rusine ca am slujit aceste instituti ,acestui sistem!!!!! :-x :-x :oops:
Citat
-6 #7 Cristian Tudorache 27-05-2016 07:49
#3 anp - 7 zile lucratoare de la obtinerea avizului "admis"
Citat
+7 #6 Mos Ion Roata 27-05-2016 07:45
Citez pe lara:
Dragnea i-a trimis pe acesti protestatari ,dupa intalnirile cu lidearii lor , e campania binomului psd-tariceanu impotriva justitiei,disperarea penalilor e fara limite ,cele mai multe sindicate sant afiliate psd,vezi si sindicatele din educatie.Actualul guvern a permis dezvaluirea unei parti din mafie ,coruptii turbeaza si invita la proteste pentru lucruri daramate de vechea guvernare!

Esti jalnic, prietene!
Citat
+6 #5 Florian 26-05-2016 22:15
Eu zic ca daca se introduce salariul de baza pentru toti, e un mare pas inainte.
Citat
+2 #4 Ionel Ion 26-05-2016 21:29
Si eu sunt Off topic.nu mai apare nicio informare cu sprijinul pt locuința.
Citat
-5 #3 anp 26-05-2016 17:01
Buna ziua. Scuze pt offtopic..ieri s.au afisat rezultatele la paihologic pt TARGSOR. termenul de 7 zile pt fisa medicala curge de ieri sau dupa afisarea finala a psihologicului in irma contestatiilor? Multumesc
Citat
-7 #2 lara 26-05-2016 11:50
Dragnea i-a trimis pe acesti protestatari ,dupa intalnirile cu lidearii lor , e campania binomului psd-tariceanu impotriva justitiei,dispe rarea penalilor e fara limite ,cele mai multe sindicate sant afiliate psd,vezi si sindicatele din educatie.Actual ul guvern a permis dezvaluirea unei parti din mafie ,coruptii turbeaza si invita la proteste pentru lucruri daramate de vechea guvernare!
Citat
+3 #1 Un fost coleg 26-05-2016 06:50
Pe lângă revendicările menționate ,pentru a atrage simpatia. unei părți a populației, în revendicări să fie introdusă și opoziția SINDICATULUI,fa ță de construirea in București a moscheiei.Acest aspect,o să producă confuzie,dar și teamă, cred eu.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS