www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Guinness book: statutul politistului - cea mai neconstitutionala lege

guinness book of world records

 

Curg pe banda deciziile CCR privind neconstitutionalitatea unor prevederi din Legea nr. 360/2002 Statutul politistului. Dupa cercetarea disciplinara si evaluarile profesionale au picat acum si modificarile rapoartelor de serviciu.

Ce e drept stam ceva mai bine la transparenta in sistemul penitenciar dar nici nu ne-am apucat de toate ordinele de ministru emise in 12 ani si sunt cam vreo 14. Pe langa gluma din titlu, sa vedem detalii despre decizie:

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) a admis marti, cu unanimitate de voturi, exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor cuprinse intr-un articol din Legea 360/2002 privind Statutul politistului, scrie Agerpres.

Plenul CCR a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 78 alin. (1), care prevede ca "procedura si cazurile de modificare si/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale politistului se stabilesc prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor".

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. 78 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului sunt neconstitutionale. Curtea a constatat ca dispozitiile (...) contravin art.73 alin. (3) lit. j) din Constitutie, deoarece procedura si cazurile de modificare si/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale politistului tin de statutul politistului si trebuie reglementate prin lege organica, respectiv prin Legea nr. 360/ 2002 privind Statutul politistului", se precizeaza intr-un comunicat al CCR transmis marti.

Curtea a mai constatat incalcarea prevederilor constitutionale ale art. 1 alin. (4) referitor la principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, precum si art. 1 alin. (5), intrucat dispozitiile din Statutul politistului "deleaga reglementarea acestor aspecte esentiale ministrului de resort care este abilitat sa adopte ordine".

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului, Guvernului si instantei care a sesizat CCR, respectiv Tribunalului Bucuresti - Sectia a II-a contencios administrativ si fiscal. Sursa

Comentarii  

+2 #14 vasile 21-04-2016 13:00
La Dr Tr Severin s-au impartit corect majorarile de 50%,pana acum dupa o statistica a liderului SNLP de la Dr Tr Severin pe care a transmis-o ca informare pe e-mail au beneficiat 78 de lucratori diferiti,nu s-au repetatat fata de anul trecut decat 3 din competenta directorului unitatii si un ofiter,adica anul trecut acestia au beneficiat de un trimestru,acum anul acesta de alt trimestru fara sa fie consecutive,pro centul de nerepetare este de 93%,acum ca nu au luat unii carora li s-a promis de catre anumite persoane,asta e directoul,direc torii adjuncti si CCR au ultimul cuvant,dar in fine fiecare cu problemele lui ,inchpuite sau nu. :-)
Citat
+2 #13 Marinica 21-04-2016 09:56
La Dr Tr Severin marul discordiei-50% pt 2 persoane ,trebuie dat asa considera unii si din pacate mari sefi si pe nemerit,doar sa fie liniste,ce liniste cea din-aintea furtunii.Sindic atele sa se ocupe de drepturile noastre nu de jocuri si trocuri pe sub masa! :oops:
Penalii sa nu se mai acopere intre ei,organele o sa afle!!!
Citat
+2 #12 Marinica 21-04-2016 09:52
La Dr TR Severin daca nu joci cum vor unii sindicalisti te ameninta si te dau pe site-ul citit de putina lume,ce a ajuns lupta sindicala,direc torii nu trebuie sa zica nimic.Sefii de tura se acopera pe la parchet pt cazurile de coruptie,corupt ii intre ei au format un grup infractional frate....unde o sa se ajunga???!!! :oops:
Citat
+1 #11 Niku 20-04-2016 23:54
maine poimaine o sa patim si noi la fel,daca vrei sa blochezi propunerile simdicale fai o contsatie la curtea anticonstitutio nala.
Citat
-1 #10 Bizaaar 20-04-2016 22:37
Dle Teoroc in legătura cu ceea ce ați afirmat mai jos ,are cumva legătura un aspect din regulamentul de aplicare a L254 ,ART 6 , alin 5???
Citat
-1 #9 Ionel Cartan 20-04-2016 20:41
Citez pe florin:
si iata ca acum la intrebarile noastre adresate cu bun simt in loc sa raspunda domnul Stefan Teoroc, singurul de altfel in masura, raspunde un neica nimeni care isi spune Ionel Catran, daca iti face placere sa te numeasa paznic, gardian atunci mergi la o firma de paza, succesuri stimabile!

florine sunt multe alte mari probleme in afara de acest statut de care se intreaba zilnic. Nu sunt impotriva statutului si denumirii, sunt pro!Dar de atatea ori s-a explicat pe statut si zilnic apar noi intrebari, aceleasi mereu! Nu imi spun Ionel Catran ci asa ma cheama Ionel Cartan, tu vad ca tremuri ca un iepuras ranit si te semnezi florin. Inteleg de ce semnezi cu f mic. Dar daca totusi imi spui Catran ca te crezi zmeu sub pseudonim e ok,atat poti tu! Cunosc ft bine subiectul si toate raspunsurile de pana acum de aceea mi-am permis sa raspund, pentru ca se explica dar zilnic apar aceleasi intrebari. Sa fii iubit domnule POLITIST florin!
Citat
+2 #8 Ștefan Teoroc 20-04-2016 19:34
doamna pruna are convingerile ei / la presiunile noastre ar zice ca ne iarta pe mandatul dumneaei / dar nu as miza pe declaratii
Citat
-7 #7 jean 20-04-2016 14:25
nu miati raspuns la o intrebare dl teoroc acum citeva zile dar prin ce ati spus acum releva faptul ca inca se lucreaza ca din august sa nu mai fim in siguranta nationala multumesc
Citat
-2 #6 un simplu cetatean 20-04-2016 13:57
Citez pe Ștefan Teoroc:
Am mai explicat despre statut / urmeaza intalniri pe divergente / unele sunt cu miza mare / dar cel mai relevant aspect e raluca pruna / iesim cu modificare de statut pe serviciul ei? Mai ramane. in structura de aparare dupa asta? Intrebari care ne pun pe ganduri...

Foarte adevarat numai ca acum este momentul cind putem constata noi insine daca formam un sindicat puternic care isi apara drepturile cistigate de cind sau infiintat temnitele sau nu sintem decit o turma de oi care behaie pe la colturi cind le dau cainii roata .
Acum este momentul sa fim uniti si cel care vrea sa fie mare politist si cel care vrea transferul doar chiar si aceia care considera ca sint alte treburi mai importante decit lentilele de ochelari trebuie sa fie constienti ca puterea unui sindicat nu sta numai in liderii sai ci in fiecare din cei inscrisi in sindicat.
Daca vom renunta cit de putin la orricare din drepturile noastre oricit de nesemnificativ ni s-ar parea ni-l vor lua hienele .
Domnule Stefan v-as propune ca tema pentru luna viitoare protectia personalului si a familiei si nu in ultimul rind asteptam chemarea sa iesim in strada .multi dintre noi simt nevoia sa strige.sa urle HUOOO!!!!!
Am servit patria pina cind ne-au Danlitarizat din lipsa de fonduri lucrind pina la trei sute de ore lunar si acum am ajuns mai rau ca presul de la usa.HUOOO!!!!
Citat
+5 #5 Ștefan Teoroc 20-04-2016 11:08
Am mai explicat despre statut / urmeaza intalniri pe divergente / unele sunt cu miza mare / dar cel mai relevant aspect e raluca pruna / iesim cu modificare de statut pe serviciul ei? Mai ramanem in structura de aparare dupa asta? Intrebari care ne pun pe ganduri...
Citat
-1 #4 florin 20-04-2016 08:24
si iata ca acum la intrebarile noastre adresate cu bun simt in loc sa raspunda domnul Stefan Teoroc, singurul de altfel in masura, raspunde un neica nimeni care isi spune Ionel Catran, daca iti face placere sa te numeasa paznic, gardian atunci mergi la o firma de paza, succesuri stimabile!
Citat
+3 #3 Ionel Cartan 19-04-2016 21:04
Citez pe Adi:
Domnule Teoroc , la noi ce se mai aude despre "politisti de penitenciare" ? E urat sa fim numiti in toate felurile ( gardieni, paznici etc) pana si gardienii publici se numesc acum " politia locala " !

Cu stima ,

Adi esti un mare politist! Cand ai venit sa te angajezi in sistem ai spus probabil ca tu esti politist, la toata lumea! Singura problema e intr-adevar denumirea, cand va afla hotul ca te numesti politist de penitenciare va sta drepti in fata ta si chiar va face flotari daca-i ceri! Ca doar esti marele politist. Rudele tale iti vor trimite felicitari prin posta! Vecinii vor face liniste in cartier ca au un politist vecin! Vecina va zice ca ai cea mai frumoasa uniforma de politist cand va afla ca nu mai esti gardian. Daca te duci in metrou sau in ratb sigur vei fi onorat cu "sefu! poftiti sefu!" Pe de alta parte vei face aceeasi munca, vei avea aceeasi inteligenta ca si pana acum, acelasi avant profesional si acelasi caracter!
Citat
+2 #2 Dante 19-04-2016 20:04
Parca asta conteaza,cum ne zice,sa ne zica cum vor atat timp cat ne primim drepturile care ni se cuvin
Citat
-14 #1 Adi 19-04-2016 17:36
Domnule Teoroc , la noi ce se mai aude despre "politisti de penitenciare" ? E urat sa fim numiti in toate felurile ( gardieni, paznici etc) pana si gardienii publici se numesc acum " politia locala " !

Cu stima ,
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Cristian Tudorache 14.12.2017 15:00
  Neadoptarea statutului si neplata orelor suplimentare va genera actiuni ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 14.12.2017 14:57
  #7 anonim - nu inteleg cine ti-a dat o astfel de explicatie. Daca lucrezi ...

  Read more...

   
 • adrian. 14.12.2017 14:38
  ati primit raspuns de la dl ministru / DG Anp privind plata orelor ...

  Read more...

   
 • resurse inumane 14.12.2017 14:12
  Domnule presedinte nu credeti ca inainte de a fi scoase posturile ...

  Read more...

   
 • Gabriela 14.12.2017 13:52
  [D-nule Teoroc In legatura cu suplimentarea schemei ANP cu 1000 posturi.

  Read more...

Google AdS