www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Si s-a dus - singurul ministru cu principii din guvernul tehnocrat

ana costea

 

In mod cert singurul ministru cu coloana din acest guvern a demisionat. Strategia kamikaze adoptata nu putea avea decat doua rezultate. Fie premierul accepta varianta de salarizare unitara a Anei Costea, fie sfaturile celor 28 de consilieri. In a doua varianta Ana Costea se retragea din guvern. Si iata ca s-a retras. Asta ne face sa privim cu multa neincredere la urmatorul pas al guvernului Ciolos pe linia salarizarii bugetarilor.

In timp ce prim-ministrul Romaniei anunta sec ca: “am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, fostul, deja, ministru al muncii a transmis presei un document de pozitie in care explica detaliat demisia.

Comunicat de presa (extras)

"La minister au avut loc în unele zile și patru întâlniri pe această temă, în alte zile ministrul Muncii și specialiștii din minister au lucrat până la 5 dimineața. Pe 10 februarie Ministerul Muncii avea finalizat proiectul legii salarizării cu un impact financiar de 31,5 miliarde lei net, pe o perioadă de 4 ani.

Nu a fost acceptată această variantă, iar condițiile inițiale de aplicare a legii s-au schimbat mereu. În total Ministerul Muncii a elaborat cel puțin zece variante ale legii salarizării, obiectivele acestora variind mult în funcție de cifrele avansate de ministerul de Finanțe.

În final s-a ajuns la concluzia că, deocamdată, nu există fonduri suficiente pentru eliminarea simultană a disfuncționalităților dintre instituții, cât și din cadrul instituțiilor. S-a ales, pentru acest an, varianta unei ordonanțe de urgență care trebuia să ușureze aplicarea unei viitoare legi a salarizării. S-a spus că această ordonanță a fost elaborată de ministerul de Finanțe și de ministerul Muncii.

Pentru că a considerat că dezavantajele aplicării acestei ordonanțe sunt mult mai mari decât avantajele aplicării ei, ministrul Muncii a decis să își asume în fața partenerilor sociali renunțarea la acest proiect de act legislativ.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că nu înțelege de ce ministrul Ana-Claudia Costea a amenințat cu demisia pentru retragerea ordonanței, în condițiile în care știa de luni că ordonanța nu va intra în ședința de guvern de miercuri.

Ministrul Muncii își asumă problema de comunicare, dar precizează totuși că nici vicepremierul, nici secretarul general al guvernului, nici ceilalți trei miniștri prezenți marți la întâlnirea Consiliului Național Tripartit, probabil, nu au știut acest lucru, pentru că nimeni nu a menționat nimic în cadrul ședinței."

cititi mai mult

Comentarii  

+3 #7 Ștefan Teoroc 17-04-2016 09:29
De Pruna. A ținut o adresa la Mj 3 luni. Urmează in scurt timp
Citat
0 #6 Agent 16-04-2016 23:05
De ce se întârzie acordarea sporului de 50%, Dle Ștefan?
Citat
+3 #5 Eu 16-04-2016 11:20
Felicitari pentru ceea ce faceti!
Citat
+3 #4 agent pol.penit 16-04-2016 09:09
Citez pe jean:
aveti grija se preconizeaza ca pina in luna august sa fim scosi din siguranta nationala deci au cistigat nu sau vom lupta dl teoroc ce spuneti de acest zvon asteptam raspuns,,,,,,,
ast
Ba,tu esti raspandac,te-a pus Pruna sa spui asta??? :oops:
Citat
-8 #3 jean 15-04-2016 22:39
aveti grija se preconizeaza ca pina in luna august sa fim scosi din siguranta nationala deci au cistigat nu sau vom lupta dl teoroc ce spuneti de acest zvon asteptam raspuns,,,,,,,
Citat
0 #2 Tepes 15-04-2016 19:20
Exagerezi,la mine au primit 40 de colegi anul trecut, aproape 15% din personal,acum urmează alți colegi asta inseamna ca peste un sfert din unitate sunt yes-man cum spui tu,eu nu cred,las'ca ne vine și noua randul eu asa sper cel putin!
Citat
+2 #1 Agent 15-04-2016 14:27
Ce se întâmplă cu 50%,când o să beneficieze yesmanii?
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Mariana 15.12.2017 11:02
  Lucrez intr-o institutie de cercetare, pana in febr.2017 am avut salariul ...

  Read more...

   
 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

Google AdS