www.snlp.ro Web analytics

SNLP cere lamuriri – vrem asigurari ferme ca MJ nu ne (mai) lucreaza

Conciliation IFCA4

(Mesaj-raspuns catre MJ 06.04.2016)

SNLP nu va participa la intalnire decat daca va fi confirmata prezenta ministrului justitiei. Avand in vedere iminenta aprobarii in guvern a unui act normativ cu privire la salarizare apreciem ca acesta este subiectul prioritar care trebuie dezbatut.

 

In considerarea afirmatiei de mai sus, solicitam MJ sa se pronunte cu privire la urmatoarele aspecte (in cazul in care doamna ministru nu va onora sedinta de maine, ne multumim si cu raspunsuri prin email):

 
  1. ulterior datei de 01.01.2016 (data intalnirii de la MMFPSPV conform memorandum) au mai avut loc intalniri formale sau informale pe tema salarizarii personalului platit din fonduri publice, la care ministrul justitiei sau reprezentanti din minister au participat?
  2. (in cazul in care se raspunde pozitiv la intrebarea 1) la aceste intalniri a fost pusa in discutie salarizarea personalului din penitenciare, subiect cu privire la care MJ a avansat propuneri sau observatii, indiferent de natura acestora?
  3. a initiat MJ vreo consultare a organizatiilor sindicale reprezentative pe domeniile din coordonare, pe tema salarizarii, de cand doamna Raluca Pruna a preluat mandatul de ministru?
  4. in cadrul intalnirilor susmentionate (daca au avut loc), ministrul sau reprezentantii MJ au inaintat sau au luat act de inaintarea unor propuneri sau observatii cu referire la salarizare care indicau solutii privind diminuarea impactului bugetar al unei legi-cadru privind salarizarea, prin eliminarea unor drepturi salariale sau de alta natura de care beneficiaza in prezent personalul din penitenciare?
  5. a luat vreodata Guvernul Romaniei prin premier sau alti reprezentanti, (ca de exemplu Dragos Pislaru – consilier), act de propuneri emise de la nivel MJ privind scoaterea din structura de aparare nationala a sistemului penitenciar si chiar a tuturor functionarilor publici cu statut special (politie, politie de frontiera, IGSU, ANA etc) ca masura de economisire a unor sume directionate in prezent sub forma normelor de hrana si echipare?
  6. are cunostinta ministrul justitiei despre un material transmis de la nivel MMFPSPV catre Guvernul Romaniei prin care se argumenteaza imposibilitatea modificarii de dimensiune a structurii apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, altfel decat prin acte normative specifice avizate de CSAT conform Legii 415/2002 si in conformitate cu celelalte norme aprobate in domeniul sigurantei nationale?
  7. au fost date instructiuni in interiorul MJ privind confidentialitatea actiunilor operate de minister pe linia salarizarii personalului din sistemul penitenciar sau a salarizarii in general?
  8. a afirmat vreodata ministrul justitiei ca personalul din penitenciare are prea multe sporuri pentru prea putine riscuri si ca nu intelege ce cauta sistemul penitenciar in structura de aparare pentru ca a fost demilitarizat?
  9. avem motive sa fim ingrijorati in continuare de eventuale demersuri ale MJ care pot prejudicia drepturile personalului din penitenciare?
  10. ia ministrul justitiei in considerare o conciliere reala a tensiunilor justificate care rezulta din intrebarile susmentionate, pe criterii de asumare a raspunderii si dialog social?

 

Precizam ca intrebarile pe care le-am formulat nu reprezinta inventii si nu se bazeaza pe zvonuri. Totodata asiguram MJ ca ne dorim ca aceste afirmatii preluate ulterior desfasurarii unor intalniri la care ministrul justitiei a participat, sa fie infirmate si retinute doar ca posibile speculatii. 

 

In cazul in care se va confirma chiar si un demers minimal al ordonatorului principal de credite pe linia salarizarii personalului din penitenciare fara a se fi initiat consultari cu partenerii sociali sau fara sa se fi facut o minima informare, vom prezuma ca respectivele demersuri sunt de natura a periclita drepturile si interesele membrilor nostri si vom reactiona prin metode proprii conform legislatiei in vigoare, pana la stoparea acestora.


Stefan Teoroc – Presedinte SNLP/PUBLISIND

 

Mesaj de la MJ 4 aprilie 2016 16:03 >> Stimați membri ai Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar,Vă aduc la cunoștință faptul că următoarea ședință a Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar este programată joi, 7 aprilie, a.c., ora 13.00, Sala de Consiliu, Ministerul Justiției. În vederea întocmirii listei cu temele supuse dezbaterii, vă adresez rugămintea de a transmite propunerile dumneavoastră până miercuri, 6 aprilie.

 

 

12 COMMENTS

  1. Urmează. Numai sa ne putem așeza la scris. Dinamica mare. De as avea doar de scris ar fi simplu. Dar trebuie sa mai si fac ca sa am ce scrie 🙂

  2. Ați fost prezent la întâlnire și dacă da ne puteți da ceva detalii? Cu respect!

  3. Nu va pripiti / lucrurile inca nu sunt clare / vom oferi detalii pe subiect, asa cum obisnuim

  4. Domnule Stefan,se pare ca saptamana viitoare guvernul va aproba din nou ceva mariri de salarii pentru anumite categorii de salariati.Majorarile vor fi de la 1% la 20% pentru asistentii sociali. Asta inseamna ca personalul de la reintegrare respectiv asistentii sociali vor primii o marire de 20% ?
    cel putin asa reiese din cele afirmate in presa de purtatorul de cuvant al guvernului.
    Salariile a mai mult de jumătate dintre bugetari se vor majora în medie cu 5% de la 1 august, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, arătând că cea mai mare creştere va fi în cazul asistenţilor sociali – 20%, în timp ce în alte cazuri majorarea va fi ”modică”.

    Suciu a precizat că majorările anunţate se raportează la valoarea salariului minim actualizat începând cu 1 mai.

    El a subliniat că Guvernul a avut în vedere doar a doua jumătate a claselor de salarizare (veniturile cele mai mici), adică ”mai mult de jumătate dintre bugetari”.

    Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, majorarea cea mai semnificativă este în cazul asistenţilor sociali – până la 20%, în vreme ce în cazul altor categorii este vorba de sume modice (1%).

    ”Majorările sunt până la 20%, de exemplu, la asistenţi sociali. Sigur, în alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%, dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. Pe medie vorbim de o creştere salarială, pe fondul de salarii, undeva la 5%. Ordonanţa vine după o creştere salarială pe tot sectorul public de 10% şi să nu uităm că de la 1 mai vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor se bazează pe salariul minim de 1250 de lei, care intră în vigoare de la 1 mai. Deci toate datele de majorare pe care le anunţăm se raportează la salariul minim de 1250, nu la cel existent în plată astăzi, în luna aprilie”, a precizat Suciu.

  5. Domnule Stefan, ati auzit cumva daca se pune la cale cresterea varstei de iesire la pensie? Pe la MApN asa se zvoneste.

  6. [quote name=”Ion”]NOI AVEM PUTEREA DE A ALEGE PRIN VOT
    .NU MAI ESTE MULT PANA LA ALEGERILE PARLAMENTARE[/quote]
    Corect mai ales ca pe astia nu i-a votat nimeni au venit pe sub mana dupa ce au ars veo 60 de oameni…si ieri au ars 10 de ce nu schimbam guvernul???? Deabia astept votul din toamna sa terminam odata cu guvenul MEU!!!!

  7. Despre 50% nu se mai aude nimic? După ce că am rămas putini urmare a pensionarilor, măcar acest singur drept cu caracter recompensator să se dea. Dar se pare că nu. Mulțumesc.

  8. Actualul guvern nu a venit la putere prin miscari de strada, a venit impus de afara, miscarile de strada au fost un paravan, sau mia bine spus praf in ochi pentru poporul roman.
    Sa nu uitam ca toate fortele politice au votat guvernul de tradatori, scuze tehnocrati.
    Eu sustin solutia aleasa de SNLP, dupa parerea mea e cea mai indicata la acest moment.
    Suntem alaturi de conducerea SNLP si asteptam sa ne spuneti ce facem mai departe.

  9. NOI AVEM PUTEREA DE A ALEGE PRIN VOT
    .NU MAI ESTE MULT PANA LA ALEGERILE PARLAMENTARE

  10. Deși nu este cea mai buna conducere pe care a avut-o ANP încep săi respect pe acei domni ca au avut sânge in instalatie si nu au plecat la ordinul primei doamne a MJ !! Deci se poate sa nu plecam capul si sa luam poziția ghiocelului la ordinul unor parveniți in fruntea MJ !!
    Așa ca lasă-ne doamna Prună si pleacă de unde ai venit sau mai bine mergi acasă si fa ordine la dumneata in ograda !!

  11. Acest guvern si aceasta ministra a venit la putere datorită unor mișcari de strada a celor numultumiti si sătui de minciuni !!!asa pot fi facuti si sa plece !!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)