www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Atentie - Raluca Pruna vrea sa scoata penitenciarele si politia din structura de aparare nationala

pericol rosu interior

 

Incredibil, dar ceea ce parea a fi doar un zvon putin credibil, aparut in urma cu ceva timp, se confirma recent din surse avizate ca fiind o declaratie ministeriala care daca s-ar materializa ar genera efecte catastrofale pentru sistemul nostru si asupra personalului din penitenciare. 

Ministrul Justitiei Raluca Pruna a afirmat ca "nu pleaca de la conducerea MJ pana nu scoate penitenciarele din structura de aparare nationala". Dincolo de speranta ca remanierea guvernamentala va scurta perioada de suspans, suntem nevoiti sa constatam ca doamna Pruna nu inceteaza sa ne acorde maxima atentie in sens negativ, de data asta reusind sa ne alarmeze total.

In afara declaratiei susmentionate, ministrul justitiei a mai spus ca penitenciarele pot fi pazite de oricine nu neaparat de functionari publici cu statut  special platiti cu salarii de militari desi nu mai au acest statut de 12 ani. In plus, ministrul nostru a facut afirmatii foarte precise care indica intentii de eliminare a dreptului la norma de hrana, pierderea acestui drept fiind de altfel un efect implicit al scoaterii sistemului nostru din structura de aparare nationala.

In mod surprinzator intentiile doamnei Raluca Pruna in directia reconfigurarii structurii de aparare ii vizeaza si pe colegii din politie intr-o actiune aparent complexa care nu focuseaza doar pe penitenciare. Acum, daca internele reusesc sa ramana in structura, asta e. Macar distrugem sistemul penitenciar, in putinul timp ramas.

SNLP nu promoveaza zvonuri si asta o stiti. Daca am face asa ceva, am fi iesit cu informatia de acum o luna. Insa decizia de a ne asuma public in acest moment articolul de fata, este justificata de confirmari certe ale declaratiilor. In ce ne priveste ca organizatie, SNLP va lua atitudine public contra acestei actiuni unilaterale si ostile, instiintand si colegii din politie de acest pericol si vom cere in scris ca MJ sa se pozitioneze clar in functie de aceste afirmatii.

 

Comentarii  

0 #66 silviu 02-04-2016 01:23
Cel mai corect ar fi sa vina madam' Pruna, intr-un penitenciar , sa stea o luna pe sectia de detinere si nu oricare sectie,unde sunt DPV, cu pedepse mari, pentru infractiuni cu violenta,lasata singura cu respectivele,,p ersoane private de liberatate" si probabil va ajunge compot daca nu gem in cel mai fericit caz.Sa se uite mereu peste umar pt siguranta vietii proprii siguranta ,pe care MJ nu o asigura ,sa fie atenta daca nu cumva pleaca acasa cu scabie in cel mai fericit caz, sa fie injurata ,data in judecata , obligata sa se prezinte in plina noapte la unitate pentru unul care pune viata celorlati in pericol, s.a.m.d.

DAR.... asta inseamna sa nu ai habar ce se intimpla,te protopesti intr-un scaun si debitezi aberatii.
Si.. pina la urma cu politistii ce are madam', ca doar nu sunt subordonati MJ.Femeia asta nici nu stie ce structuri are in subordine.
Dar...cum niciodata nu se stie poate vrea sa isi pregateasca terenul!!!
RUSINE ESTE PUTIN SPUS.Nu are ce cauta in acest minister.
Citat
+1 #65 M10 01-04-2016 22:49
Din tot comentariul tau, am inteles doar faptul ca nu dezaprobi ideea de a fi lasati fara statut special(cu toate cele ce implica acest statut) colegii nostri de la administrativ,c i chiar iti doresti asta...
Pentru moment ma intereseaza doar prezentul-nu ma intelege gresit,sunt la operativ,da` am oaresce "interes" ;-) in administrativ- asa ca te las cu "viziunile"tale despre ...viitorul UE!
Pana la civilie...salam Alecu!
Citat
0 #64 finul Alecu 01-04-2016 16:10
Draga "M",nu ideile sunt crete,ci, gandirea unora.Da,eu cred si sper ca cei de la administrativ vor fi functionari publici,dupa L188. Ca vrem sau nu vrem,daca gandim si din perspectiva viitorului UE,adica urmatorul pas va fi uniunea monetara,vom avea si o legislatie comuna,armoniza ta integral.Statut ull privilegiat va dispare,un prim pas sau incercare era sa se produca pe timpul bocului.E clar ca nu poti avea in sistemul de aparare oameni care nu sunt pregatiti,in conditiile in care UE va avea o armata proprie.Pe de alta parte,costul intretinerii ppl este artificial intretinut prin remunerarea suplimentara a unora. De ce iti este frica,n-ai sa scapi,spune un proverb.Si este posibil sa se mai faca curatenie.
Citat
0 #63 Adi P 01-04-2016 10:40
Citez un coleg "Daca se castiga asa bn,lasa-ti scaunul,functia ,salariul.. ca nu sunt pt tn si hai aici jos in mizerie,stres,l imbaj vulgar,printre animale.. hai sa iti aratam lumea de care te-au ferit aia de te-au pus acolo sus... Un sfat pt cucoana asta deplasata: Hai la portile Institutiilor si stai macar 4 ore printre noi,nu 12 ore.. ca nu e frumos sa tinem o doamna asa finuta pe tocuri atatea ore.. Sper sa guste ironia mea :)))"corect,cor espunzator...
Citat
-4 #62 M10 31-03-2016 22:17
Stimati colegi,acum va revoltati,dar idei crete apar in mintea unora de la putere, poate si ca urmare a comentariilor de pe site-urile sindicale....Cu siguranta sunt citite!! :D
In decursul anilor am citit multe comment-uri in care colegi din "operativ" se intrebau de ce "administrativu l" are statut special...
Credeau poate ca, ei,purtatorii de pushca vor fi scutiti de neplaceri de genul celor care se preconizeaza.
Ei si ce s-a gandit d-na ministru??
Ca sa nu fie suparare-sau sa nu fie nevoit ANP sa "distinga"cine este "special" si cine nu - ii lasam pe toti fara statut!!
No amu-i ;-) mai bine..nu-i asa stimati colegi din operativ??
P.S.Sper sa fie doar o fumigena,si mai sper ca mai sunt oameni cu mintea la cap in tara asata.
Citat
-3 #61 M 31-03-2016 21:40
Jos cu ministresa asta care nu e in stare nici sa se (editat).Sa ne lase.Greva fratilor!Jos cu pruna de pe capul nostru!
Citat
-5 #60 M 31-03-2016 21:31
Citez pe marius:
Citez pe Anonim:
Jumatate dintre cadre nu intra in contact toata cariera cu detinutii. Nu vin la alarme, nu au participat niciodata la vreo tragere, nu intra in interiorul sectorului de detinere, au statut special doar pe "hartie"...Unde ati mai vazut persoana care sa faca parte din sistemul de aparare si sa nu poata purta arma de foc. In caz de razboi, o sa ii dotam cu petarde!!!
Avem sute, mii de colonei( comisari-la noi si in politie), ca asa sunt functiile. Care este motivul pentru care juristul, contabilul, achizitorul, informaticianul au statut special???
Ar trebui ca personalul care intra in contact cu detinutii sa fie remunerati corespunzator (chiar mai bine decat sunt platiti acum), avand in vedere pericolul la care se expun si uzura psihica la care sunt supusi.
Sa speram ca d-na ministru va duce la bun sfarsit initiativa.

Dupa cuvintele folosite esti un directoras dintr-un penitenciar renumit, din cauza celor ca voi fac politicienii ce vor cu noi, rusine sa va fie nesimtitilor, v-a aruncat MAPN de rai si v-am luat noi de buni
Citat
+1 #59 nimeni 31-03-2016 19:59
E trist, s-au inmultit (editat), si astia mai au si functii importante in stat. De fapt asta e problema esentiala. D-na Pruna face parte din categoria anterior enuntata. La ce sa ne asteptam, astia cred in (editat) lor, ca romanului ii este de ajuns ce cred ei ca li se cuvine, dupa calcule care nu au conexiune cu realitaea, ci cu frivolitatea.
Citat
0 #58 eu 31-03-2016 17:58
afara ploua
Citat
+2 #57 ochii lui dobrin 31-03-2016 17:11
iesiti in strada
Citat
+7 #56 maceaca 31-03-2016 16:56
problema este ca noi nu suntem uniti si vor face ce vor cu noi. Daca am face o greva spontana si am refuza sa intram in serviciu cu toti vor fi nevoiti sa mobilizeze toata jandarmeria sa poata tine detinuti sub control si atunci nu o sa mai zica ca nu este nevoie de noi in sistemul de aparare al tari
Citat
+29 #55 un alt ANONIM 31-03-2016 12:56
Nu imi voi divulga numele din motive bine stiute de cei care lucreaza in sistem.Pot sa va spun doar ca lucrez in sectorul de detinere al penitenciarului din Arad si am o vechime in sistem de 17 ani.Lucrez pe o sectie de detinere cu un volum de munca inuman in conditii de stres si presiune iesite din comun,am ajuns in ultimii ani sa am grave probleme de sanatate,o mare parte din venituri merg in fiecare luna pe tratamente bineanteles ca asta nu intereseaza pe nimeni atitudinea factorilor de conducere fiind de ignorare totala fapt pentru care numarul de personal care sa lucreze in paza nu este suplimentat desi cadre sunt foarte multe dar acestea desi multe figureaza in acte in paza ele faptic isi desfasoara activitatea in posturi caldute in administrativ.. .Daca propunerea doamnei sinistre Pruna se concretizeaza voi alege sa plec din sistem,m-am saturat de tot ce am vazut in acesti ani in sistem,de toata starea de lucruri de aici,de un sistem bazat numai pe clientelism,pil e,favoritisme in care oameni corecti si de onoare sunt inlaturati si pedepsiti in timp ce scursuri protejate de cercuri de interese sunt avansate si premiate.Imi este efectiv sila.Un loc in care deontologia profesionala nu reprezinta nimic ,unde ofiteri superiori se comporta mai bine cu detinutii decat cu proprii colegi subordonati carora nu le raspund uneori nici macar la salut si ii trateaza cu dispret.V-am spus a ajuns sa imi fie sila asa ca in fiecare rau este si un bine.Am incercat ani intregi sa ma automotivez sa gasesc resurse interioare pentru a putea continua,sa ma mint singur ca poate odata va fi mai bine.Nu a fost asa ,an de an situatia a devenit tot mai critica incat daca acest lucru se va intampla voi avea o scuza bine intemeiata sa ies din sistem chiar si cu o pensie mizerabila si sa imi continui activitatea in alta parte poate departe de tara.Cei care lucreaza in sectorul de detinere in conditii similare ma vor intelege,ceilal ti probabil vor rade,ma vor ostraciza si pune la colt,un singur lucru pot spune si anume ca nu mi-a fost niciodata rusine de actele mele iar fidelitatea fata de institutie si fata de statutul meu a fost intotdeauna pe primul loc indiferent de ce am trait si de gustul amar pe care mi l-a lasat acest loc de munca cu toate nedreptatile pe care le-am vazut si suferit aici....
Citat
-3 #54 marius 31-03-2016 12:23
Citez pe Anonim:
Jumatate dintre cadre nu intra in contact toata cariera cu detinutii. Nu vin la alarme, nu au participat niciodata la vreo tragere, nu intra in interiorul sectorului de detinere, au statut special doar pe "hartie"...Unde ati mai vazut persoana care sa faca parte din sistemul de aparare si sa nu poata purta arma de foc. In caz de razboi, o sa ii dotam cu petarde!!!
Avem sute, mii de colonei( comisari-la noi si in politie), ca asa sunt functiile. Care este motivul pentru care juristul, contabilul, achizitorul, informaticianul au statut special???
Ar trebui ca personalul care intra in contact cu detinutii sa fie remunerati corespunzator (chiar mai bine decat sunt platiti acum), avand in vedere pericolul la care se expun si uzura psihica la care sunt supusi.
Sa speram ca d-na ministru va duce la bun sfarsit initiativa.

Dupa cuvintele folosite esti un directoras dintr-un penitenciar renumit, din cauza celor ca voi fac politicienii ce vor cu noi, rusine sa va fie nesimtitilor, v-a aruncat MAPN de rai si v-am luat noi de buni
Citat
+10 #53 Raul 31-03-2016 11:26
Este inadmisibil să faci o şcoală/academie militară şi să fii asimilat unui simplu muncitor!
Citat
+8 #52 zero 31-03-2016 11:08
Daca se intamplaa asa ceva cei aproape de pensionare o sa iasa la pensie iar cei tineri o sa ia drumu angliei germaniei spaniei s.a. Nu mai sta nici dracu pe salarii de kkt in sistemu aasta . Proteste puternice cat mai curand - asta e caleaa ce trebuie s o urmam. Jos pruna asta topita!!!
Citat
+5 #51 singur eu 31-03-2016 10:53
Va fi superrrr daca schimba statutul schimba si salariile .Momentan sincer singurul lucru care ma mai tine in sistem,si nu sunt singurul.Daca nu mai suntem plătiți nu mai stam,si sa vedem vine aceasta distinsa doamna ministru ,sa o" coafeze un băiat care oircum o duce in termen ,sau o contopește".
Citat
+22 #50 Adi P 31-03-2016 09:38
Filiala Dr Tr Severin va raspunde prompt la semnalul pt iesirea in strada si trebuie sa ne organizam sa stam maxim la geamurile d-nei Pruna si d-lui Cilos ,numai pt faptul ca le-a trecut prin gand sa faca asa ceva,dar dumnealor au garda de corp nu-i ameninta/ataca fizic borfasii,nu le ameninta/ataca/ distrug familia/bunuril e,nu sunt supusi stresului,presi unilor si birocratiei exagerate,nu lucreaza ture de noapte 12-13 ore intr-un post de 1.5/2 mp si isi fac nevoile in sticla ca nu are cine sa-is schimbe,nu stau la punct de lucru in ploaie,zapada,f rig,nu escorteaza tot felul de psihici sau criminali la spitale,instant e,transfer etc,nu satu intre detinuti bolnavi de TBC,HIV-Sida,He patite,psihici etc..care te ameninta ca daca nu faci ce doresc ei in afara regulamentelor te inteapa cu un ac infestat cu HIV??nu sunt raniti,loviti,o morati,scuipati de detinuti,nu vin noaptea la diferite actiuni,alarme, interventii etc si cred ca pana maine asi mai avea sa scriu despre aceste aspecte dure si privatiuni ale serviciului in penitneciare,pt ca descurajez potentialii candidati.Sa-i fie rusine doamnei numai ca s-a gandit la asa ceva cu toate ca nu va reusii nici-odata asa ceva,ce plan diabolic si cata rautate,cel mai slab mninistru in "halat" din istoria tarii,dati-va demisia si de la Bruxelles ca nu aceti ce cauta acolo! :oops: :oops: :oops: Nu degeaba o sa va remanieze!!!Ar trebui sa fie un semnal pt dvs si sa va schimbati optica !!!
Citat
+17 #49 Bizaaar 31-03-2016 09:05
Ii amintesc ministrei ca eu am participat la un concurs de admitere la școala militară cu o concurenta de 15 pe loc.am facut școala militară ca sa lucrez in acest sistem.faptul ca politrucii sau tehnocratii apar sub niște pălării mult mai mari decât capetele lor,si sunt efectiv puși in funcție,doar ca sperietoare.eu am intrat in acest sistem pe ușa din fata ca militar,si așa o sa ies....indifere nt de câte mere ,pere,.....prun e vad in pomi!
Citat
+5 #48 Gigel 31-03-2016 08:22
prunisoara asta face ce i se zice.Sindicatel e trebuie sa ia atitudine pentru PREVENIREA acestor intentii.Fiecar e angajat o poate da in judecata.(edita t)
Citat
+5 #47 SYMY 31-03-2016 06:44
Mai sunt sindicate in penitenciare care sa apere interesele angajatilor?Des pre greva japoneza sau chiar generala ce parere aveti?Mitinguri de protest,marsuri ,pichetari ale MJ-ului sau guvernului ?Luati exemplu de la ciobani si fermieri ,au curaj.Daca va ia norma de hrana va ia jumate din leafa .
Citat
+15 #46 Igor 30-03-2016 23:11
Pt. Anonim: vezi că și prin MApN se lucrează în logistică, financiar, popote, IT, nici ei nu sunt dotați cu armament, au și ei juriști, achizitori și ce mai vrei tu.... și au și grade militare.... ofițeri și subofițeri.....
Citat
+24 #45 Silvia Moldoveanu 30-03-2016 22:10
Dna mistru nu cred ca stie nimic despre sistemul penitenciar.Atu nci când cineva trebuie sa ocupe astfel de functii ar trebui cumva sa fie intervievat in fata unor comisii de specialitate pentru ca aceste persoane care ocupa astfel de functii sa stie ce isi asuma si ce cunoștințe trebuie sa aibe pentru astfel de astfel de fotolii ministeriale de specialite sau măcar sa fie promovati oameni din structura si aici ma refer la juriști cunoscuti cu cariera in spate care stie ce inseamna "Ministerul Justitie,, sau remarcat prin activitatea profesională desgasurata si nu pusi politic sau asa ca dna Prună fără experientă .Atunci cand ocupi o finctie trebuie sa lasi in urma ta ceva constructiv ce nu a fost pus la punct de cel de la care ai preluat functia , sa fii constructiv pozitiv pentru sistemul si oamenii care ii reprezinti nu in ultimul rand pentru tara.RUSiNE dna ministru , nu ne reprezentati si nu meritati sa fiti ministra justitiei din tara noastră!
Citat
+11 #44 Zword 30-03-2016 21:59
Gândire a la macovista (editat) in neuronul stingher al acestei (editat). Hai in stradă!!!!!!
Citat
+10 #43 Penit 30-03-2016 21:57
Vai de noi!!!Țară de doi lei ,cu miniștrii care nu știu ce e cu ei acolo ,pe săraci ii pedepsim și pe criminali ii hrănim și le dăm de toate ...
Citat
+8 #42 Lucas 30-03-2016 21:24
Sa-i multumim strazii ca n-ea procopsit cu PRUNA.Acuma hai si noi in strada sa scuturam prunii
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS