www.snlp.ro Web analytics

Bani de echipament – sanse pentru cresterea normei?

bdecc82f1f845fa37b4219ca630e6bbf

 

Proiectul de OMJ elaborat anul trecut de ANP si de sindicate, a fost trunchiat de MJ care a opinat ca nu este posibila cresterea valorii normei de echipare printr-un ordin. Prin urmare MJ a taiat proiectul in doua parti.

Una a fost aprobata sub forma OMJ nr. 167/C/2016 prin care s-a aprobat plata in transe lunare a drepturilor de echipament (in bani) pentru anul in curs. Iar cealalta care viza cresterea valorii normei a fost lasata pe mai tarziu. In opinia MJ, pe niciciodata. Dar noi suntem de alta parere. 

SNLP a argumentat temeinic posibilitatea rezolvarii problemei prin OMJ astfel incat personalul din penitenciare sa primeasca fie o uniforma mai buna calitativ si cu un numar mai mare de articole, fie o suma mai mare de bani ca si contravaloare. Cu toate acestea putem intelege decizia MJ de a nu emite un ordin in acest sens.

Prin urmare am cerut ANP sa puna textul pregatit anterior pentru ordin, intr-un proiect de HG, asa cum isi doreste MJ, pe care sa il sustinem in stilul nostru, indiferent ca se apreciaza ca inoportun impactul bugetar care se va genera.

Prin urmare la acest moment, imediat ce DCEAN ANP va reusi aranjarea in pagina a noului proiect il vom prelua in prioritatile nostre pentru sustinere si promovare corespunzatoare.

Nu uitam ca in anul in curs nu se pot face modificari din doua motive: OUG 57/2015 (salarizarea pe 2016 – valoarea se mentine la nivelul din 2015) si Legea 69/2010 (responsabilitatea fiscala – cu 6 luni inainte de campanie nu se aproba acte care genereaza cresterea cheltuielilor de personal). Astfel ca avem un proiect cu bataie spre 2017.

 

3 COMMENTS

  1. Sunt de parere ca ar trebui sa incetinim procesul de presiune pus pe buget. Oricum, cred ca deja am solicitat prea mult si sunt sceptic in ceea ce priveste resursele si pentru perioada urmatoare.

  2. Sincere felicitari !!! Cred ca deranjeaza putina concurenta de primesc voturi negative atunci cand va felicit pt informari clare,rapide,exacte nu baliverne si can can. 😆

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)