www.snlp.ro Web analytics

Raspunsuri pe concursuri plus ceva despre mutari pe langa reorganizari

quesInteresul este mare si asta ne bucura. Ieri contoarul site-ului a fost dat peste cap dupa postarea celor doua articole cu bibliografia pentru operativ si repartitia posturilor pe unitati. In egala masura, luam act de avalansa de indrebari multe generate de lipsa unor informatii dar si mai multe din comoditate. Decat sa citesti 3 articole, mai bine mai intrebi o data, ca doar cat de greu sa fie sa dam un raspuns scurt.

Insa daca avem de dat de 80 de ori acelasi raspuns scurt si se mai adauga inca 50 de intrebari diferite la care trebuie sa raspundem de mai multe ori pentru ca se repeta si nimeni nu se oboseste sa citeasca integral articolele, deja se instaleaza haosul. Nu vom reusi sa raspundem punctual la rafala de comentarii prin care se solicita detalii. Pentru asta ar trebui sa angajam un om care sa nu faca altceva de acum si pana la finalizarea procedurilor.

Vom face altfel. Postam articole in care facem tot posibilul sa atingem acele probleme care vedem ca ridica cele mai multe intrebari. Faceti efortul si cititi articolele mentinandu-va astfel informati. Atat cei din sistem cat si cei din afara lui, care sunt interesati de o cariera in sistemul nostru (de partea buna a gratiilor). Vom raspunde deci in acest articol, pe care il vom actualiza pe masura ce apar noi intrebari la cat mai multe dintre nelamuririle voastre:

Raspunsuri la comentarii (concursuri/mutari):

  1. absolventii nu vor fi prejudiciati in niciun fel de incadrarile din sursa externa ca urmare a concursurilor; statutul special prevede ca modalitate principala a ocuparii posturilor din sistem repartizarea cu prioritate a absolventilor; stati linistiti, au fost pastrate suficiente posturi pentru voi si permanent se vacanteaza altele; in ultimii 10 ani efectivele s-au mentinut liniare in jurul a 12.500 de posturi ocupate in contextul in care avem in medie 350 de repartitii din scoli anual; deci iesirile din sistem sunt egale cu intrarile; in 2016 vom avea mult mai multe iesiri prin efectele legii pensiilor militare de stat!
  2. nici cei care au primit anterior repartitii departe de casa si doresc sa se mute in alte unitati nu vor fi prejudiciati de concursuri tot din considerentele de la pct 1; sedinta de mutari programata ieri a fost amanata pentru a se centraliza toate solicitarile inclusiv pentru garnizoana Craiova; in cel mai scurt timp (saptamana viitoare) se va organiza o intalnire pentru discutarea solicitarilor existente si se va face o situatie cu posturile disponibile pentru mutari pe unitati apoi se va declansa o sesiune de mutari in regim de urgenta, ca sa spunem asa, pentru a ajuta cat mai multi sa ajunga acasa; adica se vor grabi avizele la maxim.
  3. o conditie speciala care poate fi introdusa pentru candidatii la concursurile care se vor declansa saptamana viitoare (speram) va fi aceea de a ramane in unitatea respectiva timp de minim 5 ani; in prezent se discuta acest aspect cu CNCD pentru clarificari privind riscul de discriminare; masura urmareste stabilizarea pe posturi si misiuni atat a personalului cat si a unitatilor; aceasta masura ar putea afecta mutarile daca dinamica de personal ar fi foarte mica; dar reamintesc ca pensionarile vor creea noi si noi posturi vacante.
  4. pe scurt, concursul incepe cu anuntul care se va publica, urmat de depunerea dosarelor implicit a fisei medicale, examen psihologic, proba sportiva, proba de calculator, interviu si proba scrisa care se va sustine la 45 de zile de la data anuntului si care nu va fi de tip grila; detalii complete veti gasi in anuntul care se va publica pe pagina ANP.
  5. privitor la posturile din economic, medical si reintegrare vom posta detalii in scurt timp; penitenciarele spital sunt tratate diferit avand in vedere sursele de finantare; in afara celor 1005 posturi din penitenciare se vor mai scoate inca aproximativ 70 de posturi pentru cele 6 unitati de acest tip astfel (nu avem materiale primite inca pe aceasta linie astfel incat precizarile sunt din notitele luate la sedinte / la aceste situatii pot aparea modificari in mod exceptional, pana la postarea anuntului de catre ANP / la cele 41 de posturi pe medical se adauga inca un pachet de posturi de agenti operativ in legatura cu care vom da detalii in scurt timp): 8 medici + 3 asistenti medicali la  PS Jilava / 5 medici la PS Tg Ocna / 4 medici + 2 asistenti medicali la PS Poarta Alba / 4 medici + 3 asistenti medicali la PS Colibasi / 5 medici + 1 asistent medical la PS Dej / 3 medici + 3 asistenti medicali la PS Rahova.
  6. in paralel cu concursurile se vor desfasura si reorganizari ale unitatilor astfel incat unitatile care nu se regasesc inca cu posturi vacante de scos la concurs, vor avea posibilitatea ocuparii unor posturi ulterior reorganizarii daca se justifica cresterea numarului de functii conform standardelor; numarul de sesiuni de concursuri nu este limitat; teoretic se pot organiza serii de concursuri pana la ocuparea integrala a posturilor finantate (inclusiv cele vacantate prin pensionare / acestea sunt in mod cert finantate pana la finalul anului) 

(vom posta si alte raspunsuri / ramaneti pe www.snlp.ro)

57 COMMENTS

  1. stai linistit / locuri se vor vacanta si prin pensionare / toate unitatile au pastrat oricum rezerve

  2. Domnule Teoroc cum credeti ca ne simtim noi din scoala, cand ANP-ul ocupa cu oameni locurile din penitenciarele de unde provenim noi (de acasa) .Pentru noi se vor scoate locuri fixe 220 si riscam sa nu ajungem acasa , pentru ca locurile de acasa le ocupa cei din sursa externa.Exemplu concret-intr.un penitenciar x se scot 20 de locuri pentru sursa externa iar noi sa presupunem ca suntem 20 dar sunt penitenciare in zona CRaiovei unde nu se scot locuri si oltenii vor veni pe locurile noastre riscand ca noi sa ajungem acasa dupa cativa ani , in schimb la noi se fac acum angajari din sursa externa.Cum credeti ca ne simtim ?

  3. [quote name=”ANA”]Nu este corect sa fie incadrati din sursa externa fara sa treaca prin acelasi examen ca si promotiile anterioare.
    Daca e asa mare criza de personal, de ce nu s-a facut avansarea celor aflati acum in scoli militare, aveau habar de ceea ce au de facut intr-un penitenciar, aveau macar 6 luni de scoala, iar pana in septembrie s-ar fi putut scoate inca o serie de elevi scolarizati. Nu ar mai fi fost discriminare atunci. Nu sunt de acord ca s-a scos romana din examen. Conteaza foarte mult sa stii sa te exprimi corect (oral si scris).[/quote]

    ana esti intrigata degeaba dar nu cred ca e un accent bun pe romina si istorie important e ceea ce faci si ca treaba sa iasa bine,nu cred k ‘detinutii” pun accent pe vocabulatarul tau

  4. cuios – citeste te rog articolele despre concursuri
    sau introdu in spatiul de search – 5 ani
    setezi – fraza exacta / articole

  5. #49 Virlan – Nu poti sparge nici un cap mare sau mic, daca NU AI APROBARE DE LA IMPARATIE!
    Nota bene. . .

  6. Am vazut pe celalate site-uri o intrebare repetata des, cu referire la o perioada de a ramane 5 ani pe postul ocupat, in penitenciarul respectiv. cum comentati asta? si in primul rand daca este real, pt ca este prima data cand aud de asa ceva in vreun sistem

  7. [quote name=”TheAllknower”][quote name=”Virlan”]The AllKnower,
    Daca in halul asta te prezinti ca mare evaluator, cu siguranta sistemul asta trebuie improspatat.

    Nu luati in seama stimati viitori colegi !

    Structura sindicala SNLP va veghea ca astfel de specimene sa se ocupe de propria latrina.

    Nu vom permite niciun abuz privind eventuala evaluare ca debutanti. Din pacate, sistemul are si astfel de oameni. Ca peste tot dealtfel. Important e sa fie tinuti in lesa…[/quote]
    In legea 293/2004 sunt prevazute punctual cazurile si motivele de implicare a sindicatelor in diferite probleme, evaluarea nu face parte din aceasta categorie…formarea profesionala, conditii si program de munca etc. Documenteaza-te…[/quote]

    Dovedesti ca ai o capacitate redusa de absorbtie a prerogativelor unui sindicat. Cer sa ma documentez cand de fapt tu esti o mare „basca” 🙂 Iti garantez ca nu vei avea ocazia de a evalua subiectiv vreun nou sosit in sistem. Tembelismul tau se va solda u o reactie pe masura din partea sindicatului. Cel putin in unitatea mea, iti garantez ca specimene ca tine sunt de mult tinute in lesa.

    Garantez viitorilor colegi ca orice incercare de evaluare injusta se va concretiza, dupa cum a spus si Stefan, cu un mare „cap spart”. Nu vom permite unora ca „no name-ul” de mai sus sa evalueze discretionar sau abuziv !

  8. Va rog frumos, imi poate spune cineva daca sunt limite de inaltime sau daca miopia poate reprezenta o piedica??

  9. Dragi colegi, ceream angajari, ne plangeam ca suntem putini, aveam nevoie de forte noi, ce-ar fi sa ne propunem sa-i ajutam sa invete pe cei ce vor intra in sistem? Chiar asa, cu un hei rup?!

  10. [quote name=”The AllKnower”][quote name=”hahaha”]TheAllknower, daca tot vrei sa evaluezi si te supraapreciezi, incearca sa evaluezi „nou venitii” nu „noi venitii”… uneori din prea multa aroganta reusim sa revenim PENIBILI… e un mic semnal[/quote]
    Draga momentan tu corecteaza-mi gramatica, ca evaluarea in perioada de debutant tot eu o sa o intocmesc…sper sa evaluez un nepot, fin, sot, cumnat sau alta ruda, care nu e in stare sa acceada in sistem printr-un concurs la o scoala de pregatire si vine pe usa din dos…Mult succes.[/quote]
    Chiar n-ai observat că o bună parte dintre cei ”intrați pe ușa din față” sunt practic nefolositori sistemului ? Că nu vor să facă altceva decât foișor sau muncă de birou ? Cred că SNPAP este singura școală din țară în care intră 200 de admiși și ies 200 de absolvenți. Și după ce ajung în unități constați că unora nu le poți da armă că au probleme la mansardă, că unii nu pot face pe secție deoarece se cacă pe ei de frică ș.a.m.d.

  11. Adica spui tu ca orice mare sef din sistemul asta poate sa evalueze cum ii trazneste prin cap fara ca eu sa pot sa-i sparg capul daca ii trasneste prost? :)))

    Putem mult mai mult decat spui tu. Cat timp noi influentam legislatia care se adopta sau chiar o elaboram, nu poti sa sustii ca nu putem influenta o amarata de evaluare in sensul de a sigura obiectivitatea ei sau sanctionarea celor care abuzeaza de pozitii.

    [b]Vom face o rubrica speciala pe site (este gata in scurt timp) pentru concursuri / anunturi / bibliografie / posturi / intrebari si raspunsuri etc[/b]

  12. [quote name=”Virlan”]The AllKnower,
    Daca in halul asta te prezinti ca mare evaluator, cu siguranta sistemul asta trebuie improspatat.

    Nu luati in seama stimati viitori colegi !

    Structura sindicala SNLP va veghea ca astfel de specimene sa se ocupe de propria latrina.

    Nu vom permite niciun abuz privind eventuala evaluare ca debutanti. Din pacate, sistemul are si astfel de oameni. Ca peste tot dealtfel. Important e sa fie tinuti in lesa…[/quote]
    In legea 293/2004 sunt prevazute punctual cazurile si motivele de implicare a sindicatelor in diferite probleme, evaluarea nu face parte din aceasta categorie…formarea profesionala, conditii si program de munca etc. Documenteaza-te…

  13. Buna ziua!! Aveti idee daca nota la purtare conteaza,la incadrarile din sursa externa?

  14. Nu este corect sa fie incadrati din sursa externa fara sa treaca prin acelasi examen ca si promotiile anterioare.
    Daca e asa mare criza de personal, de ce nu s-a facut avansarea celor aflati acum in scoli militare, aveau habar de ceea ce au de facut intr-un penitenciar, aveau macar 6 luni de scoala, iar pana in septembrie s-ar fi putut scoate inca o serie de elevi scolarizati. Nu ar mai fi fost discriminare atunci. Nu sunt de acord ca s-a scos romana din examen. Conteaza foarte mult sa stii sa te exprimi corect (oral si scris).

  15. Dl.Stefan celor care l-i s-au discutat
    cererile pentru Craiova ce facem ?
    O sa facem alte cereri sau se discuta
    cele vechi..Va rog sa ne raspundeti.

  16. Pentru locurile de agenți operativi, vor fi doua etape de concurs? Pt ca din cele 1005 doar jumătate sunt pt aceasta categorie, cea de agent operativ.

  17. The AllKnower,
    Daca in halul asta te prezinti ca mare evaluator, cu siguranta sistemul asta trebuie improspatat.

    Nu luati in seama stimati viitori colegi !

    Structura sindicala SNLP va veghea ca astfel de specimene sa se ocupe de propria latrina.

    Nu vom permite niciun abuz privind eventuala evaluare ca debutanti. Din pacate, sistemul are si astfel de oameni. Ca peste tot dealtfel. Important e sa fie tinuti in lesa…

  18. TheAllknower,nu te supara dar ai probleme…o testare psihologica ai facut de curand? Imi pare rau ca am intrat in dialog cu tine… controleaza te inainte sa mai scrie pe site-uri…ar trebui sa fii interzis…..si referitor la „usa din dos”…din nou esti penibil…mult succes in continuar,dar imi pare rau ca faci parte din sistem.pa

  19. [quote name=”TheAllknower”][quote name=”Ionut”]Nu stiu daca este buna conditia cu ramanerea in unitate timp de 5 ani pentru ca in unele orase nu sunt locuri si trebuie sa dam intr-un alt oras . Macar de ar fi fost 2 ani…[/quote]
    Da si cei care sunt in scoli ai impresia ca toti prind in localitatea de domiciliu, nici nu ai intrat in sistem si vii cu propuneri…Deabia astept sa evaluez noi venitii….[/quote]
    Pune mana pe o carte de gramatica! Dupa aceea te poti apuca sa ”evaluezi” .

  20. [quote name=”hahaha”]TheAllknower, daca tot vrei sa evaluezi si te supraapreciezi, incearca sa evaluezi „nou venitii” nu „noi venitii”… uneori din prea multa aroganta reusim sa revenim PENIBILI… e un mic semnal[/quote]
    Draga momentan tu corecteaza-mi gramatica, ca evaluarea in perioada de debutant tot eu o sa o intocmesc…sper sa evaluez un nepot, fin, sot, cumnat sau alta ruda, care nu e in stare sa acceada in sistem printr-un concurs la o scoala de pregatire si vine pe usa din dos…Mult succes.

  21. [quote name=”Daria”]Din perspectiva cuiva interesat de concursurile de angajare pe care le veti demara, apreciez sincer acuratetea informatiilor postate (website-urile -editat- si desigur [i]snlp.ro[/i]) dar si frecventa postarii acestor informatii. Parca nici nu ati fi din Romania, ci dintr-o alta tara, super civilizata. De ce nu pot proceda si alte institutii publice la fel? (Intrebarea este retorica) :-)[/quote]

    Daria, http://www.snlp.ro este site-ul unui sindicat și nicidecum al unei instituții publice. Dacă lucrurile ar fi stat altfel, probabil că nici aici nu ai fi găsit mare scofală… 😥

    Vorbind serios, răspunsul la întrebarea ta să fie cumva ceva de genul „Pentru că nouă ne pasă”? Asta, apropo de motto-ul SNLP-ului!

  22. [quote name=”adi”]… am avut o condamnare cu suspendare , dupa care a intervenit reabilitarea de drept…[/quote]

    Condamnarea cu suspendare a survenit în urma unei hotărâri definitive. Până aici, interdicția se aplică.

    Dar, fără a avea studii juridice, cu ajutorul bunului simț și a atotștiutorului Google înclin să cred că, în cazul reabilitării (de drept în speță), interdicția nu este aplicabilă.

    [i]Reabilitarea juridică = Instituția prin intermediul căreia fostul condamnat este reintegrat în societate prin înlăturarea interdicțiilor, incapacitatilor și decăderilor, impuse ca urmare a condamnării.[/i]

  23. [quote name=”TheAllknower”][quote name=”adi”]Buna ziua

    Domnule Teoroc va rog daca imi puteti raspunde despre o problema personala ?
    In trecut am avut o condamnare cu suspendare , dupa care a intervenit reabilitarea de drept.
    In prezent doresc sa urmez o cariera intr-o institutie de ordine publica si aparare nationala (Anp) si va rog daca se poate sa imi spuneti daca aceasta problema constituie o interdictie de a participa la acest concurs din sursa externa pentru ocuparea unei functii de agent de penitenciare ?
    Va mltumesc[/quote]
    Asta ne mai lipseste in sistem fosti infractori nu avem destui pe care sa i pazim…[/quote]

    am impresia ca nu prea se bat cap in cap ceea ce spuneti dumneavoastra … legea 293/2004 la articolul 11 punctul e spune altceva… citez „Pot dobandi calitatea de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare persoanele care indeplinesc urmatoarele conditii: e. nu au fost condamnate definitiv pentru savarsirea de infractiuni …”
    deci se poate

  24. [quote name=”Antal p”]Buna ziua,

    Ne puteti da cateva detalii in legatura cu probele sportive?Multumesc .[/quote]

    Intra pe SNPAP si găsești ,sunt aceleași !

  25. are perfecta dreptate Ionut, este vorba de discriminare,incalci dreptul de reintregire a familiei… placi cu gandul sa intri in sistem si cu dorinta de a te intoarce acasa curand, ( in conditiile in care indeplinesti toate criteriile si te lovesti de acesta conditie lipsita de orice logica)… e o oportunitate, nu ingraditi drepturile oamenilor…

  26. TheAllknower, daca tot vrei sa evaluezi si te supraapreciezi, incearca sa evaluezi „nou venitii” nu „noi venitii”… uneori din prea multa aroganta reusim sa revenim PENIBILI… e un mic semnal

  27. Domnule Teoroc aveti informatii despre bibliografia pt asistentii medicali?si mai multe detalii pr Craiova unde se pot gasi?Va multumesc!

  28. Ne puteți comunica ceva despre probele sportive având in vedere ca in termen de 45 de zile de la anunțul oficial trebuie sa susținem examenul scris ceea ce înseamnă ca proba fizica o sa fie in mai putin deci luna?!

    Va multumesc!

  29. [quote name=”Ionut”]Nu stiu daca este buna conditia cu ramanerea in unitate timp de 5 ani pentru ca in unele orase nu sunt locuri si trebuie sa dam intr-un alt oras . Macar de ar fi fost 2 ani…[/quote]
    Da si cei care sunt in scoli ai impresia ca toti prind in localitatea de domiciliu, nici nu ai intrat in sistem si vii cu propuneri…Deabia astept sa evaluez noi venitii….

  30. [quote name=”adi”]Buna ziua

    Domnule Teoroc va rog daca imi puteti raspunde despre o problema personala ?
    In trecut am avut o condamnare cu suspendare , dupa care a intervenit reabilitarea de drept.
    In prezent doresc sa urmez o cariera intr-o institutie de ordine publica si aparare nationala (Anp) si va rog daca se poate sa imi spuneti daca aceasta problema constituie o interdictie de a participa la acest concurs din sursa externa pentru ocuparea unei functii de agent de penitenciare ?
    Va mltumesc[/quote]
    Asta ne mai lipseste in sistem fosti infractori nu avem destui pe care sa i pazim…

  31. Dl.Stefan Teoroc spunti-mi va rog daca pentru
    Craiova se analizeaza cererile vechi care au fost
    analizate sau trebuie sa facem altele?
    Domnii din ANP au zis ca cele analizate nu se mai
    analizeaza. Va rog sa ne spuneti-ne ce sa mai credem?

  32. Buna ziua

    Domnule Teoroc va rog daca imi puteti raspunde despre o problema personala ?
    In trecut am avut o condamnare cu suspendare , dupa care a intervenit reabilitarea de drept.
    In prezent doresc sa urmez o cariera intr-o institutie de ordine publica si aparare nationala (Anp) si va rog daca se poate sa imi spuneti daca aceasta problema constituie o interdictie de a participa la acest concurs din sursa externa pentru ocuparea unei functii de agent de penitenciare ?
    Va mltumesc

  33. Din perspectiva cuiva interesat de concursurile de angajare pe care le veti demara, apreciez sincer acuratetea informatiilor postate (website-urile -editat- si desigur [i]snlp.ro[/i]) dar si frecventa postarii acestor informatii. Parca nici nu ati fi din Romania, ci dintr-o alta tara, super civilizata. De ce nu pot proceda si alte institutii publice la fel? (Intrebarea este retorica) 🙂

  34. Conditia speciala de la punctul 3 e cea mai mare porcarie,odata la nu sfiu cati ani dati un ajutor oamenilor si incepeti cu conditii aberante si care dau dovada de DISCRIMINARE… e chiar fara nici un rost aceasta conditie. FACETI CEVA SI ELIMINATI O.

  35. Buna ziua,

    Ne puteti da cateva detalii in legatura cu probele sportive?Multumesc .

  36. Nu stiu daca este buna conditia cu ramanerea in unitate timp de 5 ani pentru ca in unele orase nu sunt locuri si trebuie sa dam intr-un alt oras . Macar de ar fi fost 2 ani…

  37. Multumim, domnule Teoroc, pentru promptitudinea cu care ne oferiti informatii si pentru interesul dumneavoastra! Toata stima si respectul!

  38. Am depus cererea de mutare in decembrie 2015. Am primit raspuns, aviz negativ de la conducerea Anp in urma cu cateva zile. Se vor analiza inclusiv cererile respinse in sedinta precedenta? In anunt spuneti ca se vor discuta[u] solicitarile existente[/u]. Eu nu am nicio solicitare la Anp in momentul de fata din moment ce am primit raspunsul in urma cu cateva zile. Daca imi depun cerere luni, nu ajunge la Anp ( stiti care este procedura). Ce ma sfatuiti sa fac? Depun cerere sau astept sedinta de saptamana viitoare? Multumesc !

  39. Spuneti-ne ceva si despre posturile din economico-administrativ ! Ele cand se vor scoate la concurs ? Bibliografia este aceeasi cu a celor din operativ inclusiv proba sportiva ???

  40. o curiozitate am si eu…in situatia in care un candidat trece de testul psihologic si pica la oricare proba ce urmeaza dupa asta…este nevoit sa mai dea o data psihologicul si pentru concursul de admitere din toamna de la Targu Ocna?
    Multumesc

  41. Care va fi salariul de inceput dupa cele pentru posturile din sursa externa? Va fi cel minim pe economie?

  42. Am putea evita un nr mare de decontari transport si chirii ,daca am tine cont de domiciliul candidatilor.E convenabila conditia sa nu se transfere 5 ani ,atata timp cat chiria si transportul sunt suportate de sistem.AVANTAJ PROVINCIA !!!

  43. Dl.Stefan Teoroc imi spuneti va rog
    daca sapt viitoare pentru Craiova se
    vor discuta si cererile deja discutate
    anterior?

  44. Domnule Teoroc , este prea tarziu acum sa mai depun o cerere de mutare mai aproape de casa ?
    Mai am 2 cereri la activ cu raspuns Negativ. Nu am stiut de aceasta sedinta de mutare in regim de urgenta acum…
    Multumesc!

  45. Trebuie sa facem alta cerere de mutare ori raman cele vechi, Dl. Stefan?Va salut.

  46. citat
    [quote]2. nici cei care au primit anterior repartitii departe de casa si doresc sa se mute in alte unitati nu vor fi prejudiciati de concursuri tot din considerentele de la pct 1; sedinta de mutari programata ieri a fost amanata…[/quote]

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)