www.snlp.ro Web analytics

Ocupam 2500 de posturi in 2016!? Diverse despre concursuri. Avansam spre declansarea procedurilor

korn ferryDin aproape 2500 de posturi vacante, in anul 2016 avem finantare pentru ocuparea a 1005 posturi la penitenciare (50% din total posturi vacante) si 41 de posturi la penitenciarele-spital (15% din total posturi vacante). Numarul posturilor finantate de la penitenciarele spital pot creste in functie de anumiti parametri. Ele sunt socotite distinct, prin raportare la numarul total de 340 de posturi vacante existente, avand in vedere sursele diferite de finantare.

Impactul a fost calculat pentru 41 de posturi de medici cu toate sporurile (a fost luat ca referinta un salariu maximal pentru siguranta; SNLP nu a fost de acord cu estimarea excesiv de prudenta) dar se estimeaza intrarea a 29 de medici in sistem (cei care au deja contracte de prestari servicii in derulare) iar restul vor fi asistenti medicali. Intre salariul unui medic si cel al unui asistent este o distanta destul de mare. Practic vor ramane bani daca nu toate cele 41 de posturi vor fi ocupate cu medici.

Diferenta de la 41 de posturi estimate la 29 care se vor ocupa (probabil) permite incadrarea unui numar suplimentar de minim 17 agenti debutanti la penitenciarele spital. Cifrele sunt inca intr-o usoara dinamica dar se vor aseza pe parcurs. Nu uitam nici faptul ca in cursul anului 2016 vom avea un numar mare de pensionari, astfel incat avansam numarul din titlu si anume 2500 de posturi pe care am avea sansa sa le ocupam anul acesta, pe de-o parte compensand plecarile prin pensionare si pe de alta parte crescand per total sistem de la 12.500 la peste 13.500 de posturi ocupate.

Trebuie inteles faptul ca declansarea procedurilor pentru concurs chiar daca se va face pentru toate cele 1005 posturi plus cele de la spitale si chiar daca va atrage un numar foarte mare de candidati din sursa externa care doresc un loc sigur de munca, platit relativ corect si cu perspectiva unei pensii militare, nu garanteaza un rezultat senzational si anume ocuparea tuturor posturilor vacante din prima serie de concursuri. Foarte probabil in cadrul acestei proceduri se vor inregistra si surprize cum ar fi neocuparea unor posturi dar si miscari interne cum ar fi candidati care deja sunt incadrati in sistem (sursa interna), avand acest drept.

Cand un candidat intern este admis la un concurs si numit pe noul post, el lasa in urma un alt post vacant. La finalul procedurii vom trage linie si vom vedea ce a ramas neocupat. Nu uitam nici de pensionari! Si iata ca se profileaza a doua serie de proceduri. Totul cu speranta ca ne vom incadra pana in august ca sa mentinem finantarea in cazul in care rectificarea bugetara este cu risc pentru noi. Ar fi pacat sa pierdem banii. Doamna ministru nu credem ca va fi prea grijulie cu noi, ii cunoastem parerile. Dar oare ne vom incadra?!

In articolele urmatoare vom aloca foarte multa atentie detaliilor referitoare la concursuri (fara sa ne blocam, totusi, doar in acest subiect), in incercarea de a va mentine informati corect si cat mai departe de zvonuri confuze cum sunt de exemplu cele referitoare la pensii (cum ca procentul scade la 40%, ca cererile trebuie depuse pana pe 14.03.2016 si alte asemenea intoxicari retarde fara niciun fundament).

Maine, dupa sedinta anuntata de ANP pentru finalizarea centralizarii posturilor vacante pe sectoare si unitati, tematici si bibliografii, vom reveni cu informari complete pe subiect. Tot maine se discuta si ultimele divergente pe statutul special iar miercuri avem sedinta a doua pentru proiectul de HG referitor la spijinul pentru cumpararea unei locuinte. 

Mesaj ANP-SNLP (14.03.2016, ora 12,50):

Bună ziua.

Vă invităm marţi15.03.2016, ora 9,30, etajul 7, la şedinţa finală de stabilire a posturilor pentru concurs din sursă externă (domeniile reintegrare socială, operativ şi medical) şi de analiză a propunerilor privind condiţiile, tematica şi bibliografia de concurs.

Cu stimă

Direcţia Management Resurse Umane

 

 

9 COMMENTS

  1. N-ar mai fi timp,ar trebui si ale noastre cereri precedente ,sa fie luate in consideratie.

  2. Dl.Stefan Teoroc se ia in considerare
    si cererile de la Craiova care au fost
    discutate?
    O sa facem alte cereri?

  3. D-le Teoroc.. o intrebare.. ce se intampla daca referatul meu nu ajunge pana joi la ANP? se mai ia in calcul inainte de scoaterea locurilor pentru concurs?? va multumesc, cu respect!

  4. Consider ca ar fi oportun sa se (re)introduca criteriul in ceea ce priveste inaltimea-cel putin 175 cm-pentru viitorii agenti/ofiteri de penitenciare….
    Cu multi dintre cei existenti deja face hotu` flotari cu ei in spate,chiar si cu 3 in acelasi timp!!!
    Despre istetime,nu discutam 😆 😆
    Conteaza doar sa fie inalt si …greu!!

  5. D-le presedinte ,cred totusi ca n-ar strica putina atentie si in privinta „recrutarii” medicilor….Ca la 112 poate suna oricine,sefu` de tura sau chiar agentu`(de politie penitenciara 😛 ) de pe sectie…
    Si ce treaba ar avea colegiul medicilor?
    Din cate stiu eu ,colegiul asta e doar o organizatie a lor care-i „albeste” pe cei care fac…nefacute!!!

  6. ag – se va rezolva / se declanseaza cat de repede / se vor discuta cererile existente joi la 14,00 si apoi se evalueaza ce posturi se vor scoate pentru urmatoarea runda de mutari astfel incat sa ne incadram pana in ocuparea prin concurs

    yakabrau – nu exista nicio optiune de ocupare fara concurs decat schimbari-mutari / am spus ca se scot 29 de posturi de medici, cam cati sunt acum cu contracte / speram ca se vor ocupa toate / insa aici intervine colegiul medicilor la concurs / iese oarecum din sfera noastra

  7. Un pic mai clar daca se poate,va rog…
    Inteleg ca medicii care au contracte de prestari servicii in derulare vor fi incadrati direct,fara concurs/examen/ceva….????
    Care este distanta intre salariul unui medic si al unei asistente,si mai cu seama care este unitatea de masura ( a respectivei distante,bineinteles…)?? 😆

  8. Dl.Stefan Teoroc faceti ceva si pentru
    noi cei din Craiova sa plecam acasa
    inainte sa vina cei incadrati din sursa
    externa.

  9. Posturi de nisa cum ar fi inginer constructor la Drobeta Tr Severin nu se scoate si e mare nevoie de el,iar la operativ unde este mare nevoie de pameni nu mai sunt locuri pe statul subdimensionat,graba sa nu strice treaba.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)