www.snlp.ro Web analytics

SNLP „Una pe luna”: in martie 2016 finalizam statutul special!

iStock 000017154347 LargeMultumim tuturor pentru sugestii si suport. Am decis. In luna martie a anului curent alocam maxim de energie pentru a finaliza statutul special si pentru a-l vedea in sfarsit livrat la Parlamentul Romaniei prin intermediul MJ (initiatorul proiectului). In acest sens am facut astazi primul pas concret, dupa ce in prealabil subiectul a fost punctat in viteza in cadrul CC ANP de vineri 04.03.2016.

Corespondenta electronica (datata 09.03.2016) catre DG ANP, DCEAN, DMRU, DEA:

Avand in vedere faptul ca miercuri 16.03.2016 ora 11,00 a fost stabilita a doua intalnire a grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de HG privind acordarea de sprijin o data in cariera la cumpararea/construirea unei locuinte, propunem ca in continuarea intalnirii pe tema locuintelor, in cadrul aceluiasi grup de lucru cu participarea DG ANP si/sau DGA ANP, sa alocam o ora dezbaterii problemelor care au ramas in divergenta ANP-sindicate privitor la proiectul de modificare a statutului special.

Problema statutului special este prioritara si nu mai sufera amanare din trei motive:

  1. proiectul este finalizat de foarte mult timp si totusi nu s-a reusit depunerea de catre MJ ca initiator la nivelul Parlamentului in vederea modificarii denumirii in politist de penitenciare
  2. modificarea statutului special este obligatorie avand in vedere decizia CCR prin care a fost eliminata trimiterea catre OMJ privitor la activitatea comisiilor de disciplina; conform adresei asumate de MJ, procedura disciplinara la nivelul sistemului penitenciar va intra intr-o faza empirica si neunitara care creeaza riscul unor litigii;
  3. modificarea statutului nostru special se regaseste in programul legislativ al guvernului cu termen de prezentare – aprilie 2016:

http://www.drp.gov.ro/

http://www.drp.gov.ro/download.php?f=bd53d11c0cfdee5ba2fb03865633276f

 

pg 23 pct 5: Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.293/2004 privind statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (Iniţiatori: MJ Aprilie 2016) – Prin acest act normativ se urmăresc modificări şi completări ale Legii nr.293/2004 privind statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor destinate a înlătura atât lacune de reglementare sau interpretări contradictorii ale legii actuale, cât şi îmbunătățirea reglementării în materie.

 

Cu deosebita consideratie

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP/PUBLISIND

 

13 COMMENTS

  1. Astept cu nerabdare solutia care sa rezolve problema ajutorului achizitionarii unei locuinte,avand in vedere ca unii mai fraieri platesc 30 ani sa poata avea un acoperis deasupra capului si altii cum bine se stie in multe situatii se foloseste expresia -Nu este moral dar este legal-si beneficiaza de chirie ,imi permit sa fac o sugestie in cazul in care se amana rezolvarea si anume ca unitatea sa se ocupe de locatia inchiriata ca ea plateste si are acest drept ,deci ai dreptul sa beneficiezi de chirie este ok, de comun acord in functie de numarul membrilor familiei criterii clare la suprafata locuibila necesara ,si din prisma acestei solutii cred ca 30 % din cei care beneficiaza azi vor renunta sa mai pagubeasca bugetul statului in timp ce altii cum am spus la inceput platesc de ai ia draq la rate in franci si alte monede inventate de sustinatorul bancherilor acest Domn Isarescu care face loby doar in favoarea bancilor ca romanii sa ramana sub pragul saraciei datori pe 30 ani.

  2. Dupa cum s-a scris si in articolul aparut pe tema statutului de pol.de penit.eu sper sa cuprinda si protectia noastra si a familiilor noastre.Multi dintre noi nu constientizam riscul la care suntem expusi lucrind cu detinuti care fac parte din clanurile interlope .Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest comentariu dar siguranta este pe primul plan.Totusi prin acest statut special al pol.de penit. ar trebui cit de cit sa ne apropiem de statutul acelor pol. de penit. din tarile europene.

  3. Pai „domle aghent de pol pnt” eu ma refer la actualul statut al statut special care se va aproba nu cel actual.Cel actual mai invirtel pe toate partile si pe dunga si dupa aia sa ne luminezi si pe noi unde avem sSe pare ca tu esti din pecificat asa ceva.Se pare ca tu esti din categoria de agenti de pnt care intra la serviciu la ora7 si pleaca la ora15 .

  4. Domnule Teoroc se mai revine la salariul calculat ca in luna ianuarie.In luna martie s=a calculat salariul exact ca si in luna februarie.Multumesc.

  5. [quote name=”gargara ieftina”]Nu ne incalzeste cu nimic numele de politist de penitenciare daca in statutul special nu ne ofera protectie prin lege atit noua cit si familiilor noastre.[/quote]
    fii tu gardian sau pasnic si lasa-ne,om sucit/studiasa Regulamentul,nu te uita dupa fata de la pag.5 😮

  6. Nu ne incalzeste cu nimic numele de politist de penitenciare daca in statutul special nu ne ofera protectie prin lege atit noua cit si familiilor noastre.

  7. DOMNULE TEOROC VA RUGAM SA VA INPLICATI IN SOLUTIONAREA ACETEI PROBLEME ASA CUM ATI FACUT-O SI IN CAZUL AGENTULUI AGRESAT TOT LA S P B J PE SECTIA HIV ANUL TRECUT VA RUGAM SA FACETI DREPTATE. VA MULTUMESC

  8. DOMNULE TEOROC ROG CA MODERATORUL ACESTUI SAIT SA FACA PUBLIC PENTRU TOTI MEMBRI SNL SPETA PREZENTATA DE MINE IN DATA DE 09.03.2015 CU PRIVIRE LA NEACORDAREA IN MOD CORECT A SPORULUI DE HIV PENTRU SUPRAVEGHETORI CARE LUCREAZA PERMANENT PE ACEASTA SECTIE.ADICA UN CADRU MEDICAL PRIMESTE 100% SPOR HIV SI STAU PE SECTIA RESPECTIVA DOAR 2 ORE PE ZI SI UN SUPRAVEGHETOR 75% SPOR HIV SI STA APROAPE 13 ORE PE SECTIA RESPECTIVA.SA NU UITAM CA NOI SUNTEM CEL MAI MULT EXPUSI PERICOLULUI DE IMBOLNAVIRE DE OARECE LA TOATE INCIDENTELE NOI SUNTEM PRIMI CARE NE SCALDAM IN SANGELE LOR SI SA NU UITAM HA ACEASA BOALA POATE FI TRASMISA SI PRIN SALIVA ATUNCI CAND SUNTEM SCUIPATI DE ACESTI DETINUTI SAU CAN ITI VORBESC CU PRECIPITATI DAR SA NU UITAM NICI CAZUL AGENTULUI AGRESAT ANUL TRECUT LA SPBJ PENTRU CA DE ACEST PENITENCIAR ESTE VORBA UNDE SUNT CAZATI PE O SECTIE APROAPE 200 DET. INFECRTATI CU HIV ,HEPATITA A B C D SI LUNAR CHIAR SI CATE UN TBC CONFIRMAT. DECI CA SA NU MAI LUGIM POVESTEA PENTRU CA SUNT FOARTE MULTE DE SPUS VA ROG CA MEMRU DE SINDICAT SA NE AJUTATI SA FIM REMUNERATI CEI CARE LUCRAM PE ACEASTA SECTIE LA FEL CA SI COLEGI DIN MEDICAL. CU DEOSEBIT RESPECT .ASTEPT CU DEOSEBIT INTERES RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)