www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Una pe luna - martie 2015: ... ? Tinta lunii februarie a fost atinsa

march 2016 daily calendar 7 8 h gray dNu renuntam la ideea noastra. Fie va functiona, fie ne vom da seama ca nu contribuie la organizare si prioritizare. In problema selectata pentru luna februarie (sprijin cumparare locuinta), am stabilit ca depasim usor finalul lunii pentru primul demers, insa acum putem confirma primul lucru coerent si anume declansarea oficiala a initiativei in cadrul Consiliului de conducere al ANP care a avut loc astazi.

Problema a fost urcata de SNLP pe agenda consiliului, iar in sedinta de azi s-a stabilit ca grupul de lucru se compune din sindicate, DMRU, DEA si DCEAN sub coordonarea directorului general. La inceputul saptamanii urmatoare va fi emisa o decizie in acest sens iar miercuri 09.03.2016 va avea loc prima sedinta.

Pentru prima intalnire a grupului de lucru, SNLP a solicitat detalii privind numarul de salariati care beneficiaza in prezent de chirie, pe unitati, precum si cuantumul acestora, astfel incat sa avem niste date preliminare pentru a urmari justiticarea unui impact bugetar pozitiv, in opinia noastra. Prin urmare tinta prioritara pe care ne-am stabilit-o pentru luna februarie a fost atinsa, respectiv constituirea si intrunirea grupului de lucru care va elabora proiectul de HG privind dreptul la sprijin pentru cumpararea unei locuinte o data in cariera.

Pentru luna martie, trebuie sa stabilim impreuna ce problema plasam in agenda SNLP, pe primul loc, dandu-i prioritate maxima. Avem optiunea de a formula sugestii insa am prefera sa obtinem opiniile voastre fara infuenta recomandarilor SNLP. Haideti sa ne gandim impreuna ce doare cel mai tare sau ce este oportun sa sustinem cu maxima energie acum. Problema care vom stabili ca este in top, va fi preluata de SNLP ca problema lunii martie si va fi impinsa cu maxim de forta pentru solutionare in timp scurt. 

Ramaneti pe www.snlp.ro - maine alte informari privind probleme de interes discutate in sedinta consiliului de conducere ANP.

 

Comentarii  

0 #51 Agentul 17-05-2016 19:41
Buna seara! Domnule presedinte, care mai este stadiul discuțiilor in ceea ce priveste acordarea unei sume de bani pentru achiziționarea unei locuinte? S-au înregistrat progrese în sensul acesta? Multumesc frumos! O seara buna!
Citat
0 #50 vasile 15-03-2016 18:40
Intelegem ca e nebunie mare cu, concursurile si alte aspecte, dar sa nu ne uitati cu dreptul  privind sprijinul pentru cumpararea unei locuinte, parca spuneati ca maine se discuta iarasi! Nu ar fi posibil sa se tina cont si de varianta propusa aici? (45) O zi buna!
Citat
0 #49 Stanciu 15-03-2016 10:18
Mai sunt ceva noutăţi ?
Citat
0 #48 Ștefan Teoroc 14-03-2016 15:11
inca nu s-a stabilit / am pus o intrebare anp in sesnul asta
Citat
-1 #47 un agent 14-03-2016 14:52
Cand se mai discuta cererile de mutare?
Citat
-4 #46 Agent 13-03-2016 10:20
Cand se mai discuta cererile de mutare?
Citat
+4 #45 EU 11-03-2016 17:12
Consider ca este o problema foarte importanta, si s-ar putea acorda un ajutor pentru multi colegi care chiar au nevoie de el. Cu banii de chirii stim ca se fac multe nedreptati, multi isi fac contracte pe sume foarte mari si platesc mult mai putin, plus multe alte … pe care cred ca le stim majoritatea, plus banii de transport unde iarasi … Nu spun ca toti cei care  beneficiaza de chirii si de transport fac astfel de lucruri, unii sunt corecti si merita tot respectul!

Eu consider ca banii pentru chirie ar trebui sa fie o suma fixa, si nu in functie de salariu, ci in functie de alte criterii, de ex: de cat e pretul mediu la o chirie la un apartament intr-o zona semicentrala a orasului in care locuiesti, (vrei sa stai la casa in centru platesti diferenta de bani), de cati membrii are familia, (daca ai doi, trei copii e foarte greu sa locuesti intr-o camera)Sa se stabileasca exact banii de chirie pe care urmeaza sa-i primim pentru fiecare oras in parte (sunt statistici si analixe dupa care se pot calcula), de ex: Bucuresti apartament 3 camere se acorda 1780Lei(400E)si toti cei care se incadreaza pentru apartament cu 3 camere sa primeasca aceasta suma; Oradea apartament cu 1 camera se acorda 715 lei(160E) la fel toti care se incadreaza pentru apartament cu 1 camera sa primeasca aceasta suma.

 Nu este corect daca sunt ofiter si am salarul mai mare sa iau si chirie mai mare ca ma incadrez, sau daca locuiesc in Bucuresti si platesc chirie 1700 de lei pentru un apartament cu 3 camere, aceasi suma sa primeasca si colegul de la Gherla unde chiria nu este nici jumatate din aceasta suma.

Toate datele sa se actualizeze anual in functie de statisticile referitoare la evolutia preturilor chiriilor , si in functie de schimbarile care apar referitor la situatia fiecarui angajat (ex: s-a casatorit, se naste un copiil, se incadreaza la chirie pentru apartament cu 2 sau 3 camere, etc) Si consider ca ar trebui acordati doar pentru o perioada de timp de maxim 15 ani. Nu stiu care ar fi impactul bugetar daca s-ar lua aceste masuri,dar se poate calcula, cine are acces la astfel de date.

 Poate din diferenta rezultata s-ar putea acorda si sprijin pentru achizitionarea de locuinta, de care sa beneficieze si cei care au credite ipotecare, care sa fie in procent de  30%-40% din cuantumul chiriei pentru care s-ar incadrezi, si pe o perioada de acordare de maxim 20 de ani.Trebuie gasita o modalitate de acordare care sa multumeasca pe cat mai multa lume (pentru ce perioada sa se acorde chirie, si pentru ce perioada sa se acorde sprijin pentru achizitie locuinta, procentul din chirie,etc) fiecare sa poata sa opteze pentru ce vrea: -chirie (calculata corect in functie de anumite criterii, si verificate ) pe o perioada de maxim 15 ani, -transport dar cu verificari serioase, sau -sprijin achizitie locuinta 30%-40% din cuantumul sumei pentru care te incadrezi pentru chirie pe o perioada de maxim 20 de ani pentru cei care doresc sa achizitioneze locuinta, sau au locuinta acizitionata prin credit ipotecar. Si ce-i care sunt in baza de date sau si-au pierdut locuintele sa poata opta pentru otiunea pentru care se poate incadra! Ce parere aveti domnule Teoroc si domnilor colegi?
Citat
+1 #44 sindicat 11-03-2016 00:30
[quote name="Ștefan Teoroc"]Nu conteaza. Impactul bugetar trebuie personalizat putin. Salariatii care au o locuinta in proprietate (el sau sotul-sotia) precum si cei care au locuinte de serviciu, trebuie scosi din calcul. De asemenea, trebuie creat un mecanism de calcul comparativ intre dreptul la chirie si la sprijin locuinta care sunt practic incompatibile. Dar este prematur, ne vom intalni in grupul de lucru si vom pune la dispozitia tuturor ceea ce va rezulta.

Domnule Stefan trebuie avut in vedere si faptul ca daca eu sau sotia avem in proprietate o garsoniera de 20 de metri patrati si avem doi sau trei copii nu cred ca ar fi corect sa fim scosi din calcul, cred ca ar trebui sa se aiba in vedere si numarul membrilor de familie, singur poti locui intr-o garsoniera, dar patru persoane e cam greu! Va multumesc!
Citat
+1 #43 Sindicat 07-03-2016 17:42
Vandalu 2008!
Nu știu la ce te referi dar ce am scris cu privire la penitenciarele spital este adevărat !! Poate ar trebui sa te documentezi un pic ca sa vezi situația lor !!
Cat despre dorințele sau bucuriile altora este treaba fiecăruia !!
Eu spun ce știu și ce mă doare pe mine ! Nu știu ce te interesează pe tine de fapt !!
Citat
+1 #42 un chirias 07-03-2016 00:05
Buna seara si felicitari pentru tot efortul de care dati dovada Domnule Teoroc.Am urmarit comentariile cu interes si am observat ca ar mai putea fi adaugata o categorie de persoane care ar dori ajutate.Aceea ar fi categoria celor care au avut un apartament luat cu ipoteca ,l-au pierdut(rate mari),stau cu chirie de ani intregi si(bineinteles conform legii)nu beneficiaza de decont.Credeti ca e vreo solutie si pentru acestia? Sanatate va doresc si putere de munca.
Citat
0 #41 Sindicat 06-03-2016 20:09
Citez pe anonim:
Citez pe Sindicat:
O problema de pus pe lista pentru luna martie ar fi încheierea standardizari pentru toate penitenciarele ! Cred au mai rămas un penitenciar și spitalele penitenciar !!
Și nu uitați va rog din nou de penitenciarele spital mai ales cele care nu sunt în incinta penitenciarelor Cum este penitenciarul Spital Dej !!

Mutati-l la Gherla! Ce s-ar mai bucura Batinas! :)

Nu sunt așa sigur că s-ar bucura să ia o unitate cu lipsa de personal și cu probleme privind finanțarea pentru că la momentul de față penitenciarele spital sunt cu doua mame vitrege adică toți îi controlează și nimeni nu dă bani !!! Dar asta este o alta problema !!
Citat
+1 #40 agent pol.penit 06-03-2016 12:08
D-le presedinte,cei care sunt in basa de date-cum puteti sa-i ajutati?banca nu le acorda imprumut;ma refer la chiriasi,firest e/vor sta in chirie pana la pensie? :-?
Citat
-1 #39 Ștefan Teoroc 06-03-2016 11:02
Evident ca vom urmari si ca cei care au in prezent credite ipotecare sa fie sprijiniti / nu pe acestia i-am vizat in comentariul meu / insa daca ai o proprietate (nu cu ipoteca) sau o locuinta de serviciu nu stiu daca vom putea discuta despre acordarea acestui spriin / vom vedea argumentele la momentul respectiv
Citat
+2 #38 Flory 06-03-2016 10:07
Cei care locuiesc impreuna cu parintii,dar nu au cerut niciodata decontarea chiriei, ii veti lua in calcul pentru locuinta?
Citat
+3 #37 nu conteaza 06-03-2016 09:52
Deci sa inteleg ca cei care au locuinta chiar si contractata prin credit nu vor primii nici un leu?
Citat
+2 #36 hope 06-03-2016 09:16
Citez pe Dan:
Domnule Stefan,felicitari pentru grupul de lucru constituit.Rugamintea noastra este sa fie luati in calcul toti angajatii care conform legii,deoarece conform acesteia, au dreptul la sprijin pentru cumpararea unei locuinte pe parcursul carierei,nu doar unii sau doar o anumita categorie de angajati.Stiti foarte bine ca sunt o categorie de colegi care de ani de zile primesc decontul chiriei,o alta categorie sunt cei care actualmente platesc rate pentru ca au luat credit pentru cumpararea locuintei in care stau, alta categorie care si-au economisit bani pe parcursul carierei si au imprumutat din banca credite de nevoi personale pentru a completa suma necesara achizitionarii locuintei in care stau si alta sunt cei care locuiesc cu parintii sau au mosteniri,etc.Corect si cinstit este sa nu fie facute discriminari care si asa de atatia ani de zile au fost facute,la unii platindu-li-se bani grei pentru chirii si la categoriile de colegi mentionate,nu.Cred ca cel putin pentru toti cei care pe perioada carierei(adica de cand s-au angajat si pana in prezent) si-au achizitionat locuinte trebuie acordat sprijinul pentru cumpararea locuintei,altfel se va reusii decat crearea unor noi tensiuni intre angajati.Si inca ceva foarte important este faptul ca acest sprijin in cuantum sa fie egal pentru toti,nu diferentiat.Legea trebuie sa fie lege pentru toti cei la care se refera ea, nu numai pentru unii.

De acord cu tine Dan, sunt angajati care platesc credite pentru cumpararea unei locuinte de ani de zile, si corect este sa fie sprijiniti si acestia.....Si sincer ADEVARUL ADEVARAT....pe care il stim foarte multi...este ca in unele situatii un procent mare din angajatii care beneficiaza de transport sau chirie isi cumpara sau au proprietati pe numele parintilor pentru a beneficia de chirie, sau suma pe care o primesc lunar reprezinta nivelul maxim la care au dreptul desi in realitate platesc sume mai mici; de asemenea multi din cei care solicita decontarea cheltuielilor de transport din cine stie ce coclauri la 70 km distanta de unitate...stau de fapt in oras...dar daca au dreptul de ce nu? Si noi cei care platim rate de 10 ani la banci suntem niste fraieri?...mda. ..cred ca s-ar putea gasi o solutie ca aceste fonduri sa fie folosite pentru a ajuta pe toata lumea, nu doar pe unii care au norocul sa beneficieze de unele drepturi...doar pentru ca acestea sunt date pentru barosanii de la guvernare-parla mentari si deputati, care au nevoie sa li se deconteze transportul si chirie...Si nu vad de ce sa stai in chirie ani de zile...s-ar putea acorda pentru o peroada limitata...dupa care sa iti cumperi o proprietate...n u mi se pare corect sa ti se plateasca chiria 15 ani...tu sa stai la mama...si din banii de chirie sa-ti cumperi o casa...iar ceilalti mai fraieri sa plateasca banci pina la adanci batraneti...... .la astia nu se mai gandeste nimeni...impova rati de rate, de stresul de la servici...de sefi incompetenti, de presiunea muncii cu detinututii, nu-ti mai ramane decat sa ajungi bolna si depresiv.....di n pacate
Citat
+1 #35 Dutu 06-03-2016 08:37
De ce pt. AG. Paza la Jilava coeficientul de salarizare este 2.7 , iar la Bistrița este 2.5 .
Amândouă sunt de regim semideschis.
Citat
0 #34 anonim 05-03-2016 21:33
Citez pe Sindicat:
O problema de pus pe lista pentru luna martie ar fi încheierea standardizari pentru toate penitenciarele ! Cred au mai rămas un penitenciar și spitalele penitenciar !!
Și nu uitați va rog din nou de penitenciarele spital mai ales cele care nu sunt în incinta penitenciarelor Cum este penitenciarul Spital Dej !!

Mutati-l la Gherla! Ce s-ar mai bucura Batinas! :)
Citat
-2 #33 Lora 05-03-2016 20:15
Domnule Stefan afirmatia dumneavoastra cum ca:,,Salariatii care au o locuinta in proprietate (el sau sotul-sotia) precum si cei care au locuinte de serviciu, trebuie scosi din calcul.''este total incorecta fata de noi cei care pana in acest moment ne-am chinuit sau ne chinuim sa achizitionam o locuinta.Credea m ca cititi si parerile,solici tarile noastre si tineti cont de ele.Se pare ca ceea ce a scris colegul Dan si alti colegi nu este important,relev ant pentru dumneavoastra, cei care trebuie sa reprezentati interesele tuturor membrilor de sindicat nu numai a unora.Ar fi bine sa solicitati si ceva date despre cei care beneficiaza de chirie si locuinte de serviciu si o sa aveti neplacuta surpriza sa constatati ca majoritatea dintre ei nici macar nu sunt membrii de sindicat.Pai in acesata situatie ar fi cazul sa incercati sa puneti problema in asa fel incat sa beneficieze toti salariatii de acel sprijin pt.cumpararea unei locuinte.Cum sa afirmati ca cei care au o locuinta trebuie scosi din calcul.Pai ce acesti colegi au fost mai ,,fraieri'' si s-au chinuit atatia ani luandu-si de la gura,nepermitan du-si ani de zile nici macar sa mearga intr-un binemeritat concediu de odihna din cauza greutati ratelor si asta doar din cauza faptului ca sunt responsabili pentru ei si familia lor ca sa isi cumpere o locuinta, pt, a nu ajunge la pensie sau cine stie prin natura serviciului sa fie pusi in situatia de a fi nevoiti sa iasa din sistem si sa nu aibe unde sa stea el si familia lui.Tocmai acestia care nu au dormit pe banii statului, sa nu poata beneficia si ei la fel ca si ceilalti de acest sprijin,nu ar fi corect.Denumiti -o alocatie de locuinta sau cum vreti si sa fie data la toti angajatii in mod egal,ori pana la pensie, ori pt. o perioada de x ani.Va rugam sa fiti corecti cu toti angajatii din sistem si fiecare care si-a cumparat o locuinta in perioada activitatii in sistem sa beneficieze de o suma egala ca si ceilalti .Nu mai vorbim de faptul ca cei care deja si-au achizitionat o locuinta si asa nu mai au mult pana la pensionare majoritatea dintre ei .
Citat
+2 #32 Ștefan Teoroc 05-03-2016 18:33
standardizarea va continua / este un demers in plin avant, intrerupt putin de necesitatea emiterii unei decizii ANP / se va relua in scurt timp

statutul va fi si el miscat / este necesara o intalnire pentru a clarifica cele cateva divergente / asa cum vedeti, apar alte si alte perturbari
Citat
0 #31 Sindicat 05-03-2016 18:18
O problema de pus pe lista pentru luna martie ar fi încheierea standardizari pentru toate penitenciarele ! Cred au mai rămas un penitenciar și spitalele penitenciar !!
Și nu uitați va rog din nou de penitenciarele spital mai ales cele care nu sunt în incinta penitenciarelor Cum este penitenciarul Spital Dej !!
Citat
+1 #30 bogdan 05-03-2016 18:16
despre identitatea noastra nu se mai discuta nimic sau ramanem in continuare gardieni/paznic i?
Citat
0 #29 Ștefan Teoroc 05-03-2016 17:34
Nu are legatura cu subiectul / statutul prevede un drept si noi vrem sa activam acel drept / nu este nimic rau sa iti doresti o proprietate si sa nu te muti cu familia din chirie in chirie toata viata / dupa pensie nu mai primesti decont de chirie / unde vei sta daca nu ai o proprietate si daca pensia nu-ti permite sa platesti chirie in continuare?
Citat
-10 #28 Florin Matei 05-03-2016 17:32
Cand ai "semnat pactul" ai stiut ca vei fi dator pe viata. Cu voi, ramane sa va platiti datoriile pe care singuri, cu buna stiinta, v-i le-ati creat. Fiti barbate,nu mai plangeti !
Citat
0 #27 Ștefan Teoroc 05-03-2016 17:28
Nu conteaza. Impactul bugetar trebuie personalizat putin. Salariatii care au o locuinta in proprietate (el sau sotul-sotia) precum si cei care au locuinte de serviciu, trebuie scosi din calcul. De asemenea, trebuie creat un mecanism de calcul comparativ intre dreptul la chirie si la sprijin locuinta care sunt practic incompatibile. Dar este prematur, ne vom intalni in grupul de lucru si vom pune la dispozitia tuturor ceea ce va rezulta.

Agent - NU STIU!!
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

Google AdS