www.snlp.ro Web analytics

Doamna Raluca Pruna, noi ne-am cam plictisit!

technocracy01Tehnocratia bat-o vina! Dupa un 2015 presarat cu divergente si conflicte care ne-au scos si in strada in luna august, am sperat. Ca tot poporul. Dupa tragedia de la Colectiv am sperat la mai bine. Si ne-am trezit din lac in put. Am primit un ministru cu mandat limitat. Ca tot guvernul de altfel. Insa nu am crezut ca atat de limitat.

Nu numai ca doamna Pruna mai are la dispozitie doar 9 luni pentru a-si pune in practica cateva obiective clare doar pentru dansa, dar tot mandatul ministrului in exercitiu pare centrat pe un singur obiectiv care vizeaza cateva sute de cercetatori stiintifico-penali dintr-o masa de 30.000 de detinuti care, ca si salariatii, nu o duc deloc usor, cu un buget de tot rasul. Si cam asta inseamna activitatea pe justitie a guvernului tehnocrat sau cel putin atat constatam toti pana acum.

Dupa ce a trimis in sistemul penitenciar toate controalele posibile si imposibile si dupa ce a denigrat personalul de penitenciare pentru complicitate cu infractorii, iata ca in Monitorul Oficial nr. 98/09.02.2016 s-a publicat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 2 pentru suspendarea art. 96 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. 

Chiar a fost nevoie de tot circul asta ca sa se justifice aprobarea unui act normativ cu incalcarea normelor legale? Pentru ca, dragi colegi, presedintele SNLP este membru titular in Consiliul Economic si Social, for care avizeaza proiectele de acte normative inainte de adoptare, iar aceasta ordonanta nu a fost niciodata supusa avizarii CES. Are rost sa mai precizam ca aceasta ordonanta nu a fost supusa nici dezbaterii publice in procesul de transparenta decizionala obligatoriu prin lege? 

Daca nu ar fi un stereotip, am intreba retoric: despre ce vorbim? Deci a existat suficienta vointa politica pentru un astfel de gest, am inteles. Dar trebuia castigata si opinia publica astfel incat sa se asigure pe cat posibil sustenabilitatea demersului. Bun, atunci noi ce suntem? Noi, sistemul penitenciar, cei 12657 de salariati? Suntem cumva pagube colaterale? Asa ne considera propriul ministru? Si noua sa ne para rau ca se profileaza deja motiunea simpla pe justitie pentru schimbarea ministrului?

Sa ne para rau dupa un ministru al justitiei care ataca personalul din penitenciare fara sa fi avut nicio intalnire cu sindicalistii din penitenciare in aproape trei luni de mandat, timp in care a avut multiple intalniri cu structuri asociative din alte domenii de activitate aflate in coordonarea MJ? Ce stie Raluca Pruna despre munca din penitenciare? Cine a informat-o? In realitate, intelegem ca doamna Pruna are atat de putin timp la dispozitie incat ar fi o reala pierdere de vreme sa intre intr-un dialog cu sindicatele din penitenciare. Asta nu ne omoara, ba chiar ne ajuta sa ne setam strategia.

Ar fi culmea sa-l vaicarim pe Catalin Bejan dupa cat ne-a suparat in 2015, dar suntem nevoiti sa incadram ca exagerat asaltul prelungit si fara finalitate dat de ministrul justitiei care a vrut sa-l evalueze pe Bejan cu nota 0 desi nota minima este 1, bine ca i-a atras cineva atentia. Nu trece saptamana fara sa vedem lamentari ca Bejan nu vrea sa-si dea demisia si stiri despre alte controale care se trimit in ANP ca sa-l dea jos. Efectiv ne-am plictisit de asta, puteti sa credeti doamna Pruna?

Muncim in conditii despre care nu veti avea timp sa aflati niciodata! Pentru ca atunci cand ati fost in vizita la Rahova v-a interesat doar registrul de refuz de hrana pe care l-ati fotografiat (nu dvs, ci insotitoarea dvs, incalcand legea)! Gata, este prea mult si deja ne-am pierdut rabdarea! Nu avem de spus vorbe rele despre premier inca, pare sa fie singurul care isi confirma blazonul. Dar mai jos de el este dezastru! Si nu o spunem doar noi.

Dragi colegi, analizam in prezent optiunile pe care le avem in relatia cu MJ/ANP. Joi are loc bilantul ANP la care participarea sindicatelor este doar in calitate de spectatori iar imediat dupa bilant este organizata la MJ sedinta Comisiei mixte privind sistemul penitenciar. SNLP si-a transmis propunerile pentru subiectele de dezbatut insa nu a decis daca va participa la sedinta Comisiei mixte si nu a confirmat inca nici participarea la bilant. Pentru prima oara intr-o decizie de acest tip vrem sa va implicam pe toti. 

Linia care ne orienteaza in deciziile pe care le vom lua impreuna cu voi urmareste cativa indicatori: eficienta demersului, proportionalitatea reactiei si in primul rand pozitionarea clara a SNLP in raport cu ANP si MJ (tinand cont de pozitia MJ referitoare la personalul din penitenciare). Ca si date concrete pana in prezent avem un ANP care nu isi schimba naravul si asta se vede din ultima speta in plan salarial, avem un MJ care nu ne este coordonator ci dusman public si mai avem aplecarea naturala a sindicatelor catre dialog social. Totodata avem ca reper primordial respectul pe care personalul din sistemul penitenciar il merita pentru munca pe care o presteaza in conditii medievale dar pe reguli europene. Si mai avem o rămășița de orgoliu care nu este o calitate, insa chiar nu putem sa ne lasam calcati in picioare de oameni care nu sunt interesati sa ne cunoasca macar.

Am stat cu dintii ranjiti la gard trei luni de zile si nu ne-a bagat nimeni in seama, iar acum sa fugim la o invitatie mascata sub pretextul unei comisii mixte inventata chiar de noi in 2009 dupa mitingul din fata MJ? Doamna Pruna nu ne veti putea convinge ca a fost imposibil dialogul cu noi pentru ca nu a fost emis pana in prezent OMJ-ul privind componenta Comisiei mixte! Nu tine. Mai ales ca din aceasta comisie nu faceti parte si nu v-ati obosit sa ne informati ca ne veti onora cu prezenta joi la sedinta. Noi facem efortul si va informam ca nu vom veni la sedinta Comisiei mixte, asa cum nu vom merge nici spectatori la o sedinta de bilant previzibil-penibila in care directorul general se va lauda cu rezultate iar ministrul justitiei va face tot posibilul sa demonstreze ca suntem praf ca sistem. Nu veti legitima prin noi un astfel de circ!

Daca membrii nostri au o alta parere, vom face cum spune majoritatea, insa membrii SNLP (si nu sunt chiar putini!) au incredere in judecata noastra, doamna ministru. Pentru ca reprezinta singura constanta intr-un vartej de orgolii si interese care ne transforma pe noi in pagube colaterale. Asa cum au incredere si in actiunile pe care noi le declansam si pe care ei le sustin cu toata forta. Si va transmitem ca strategia noastra vizeaza actiuni productive cu eficienta garantata si nu acte de prezenta, prin urmare cu respect din formatie va anuntam ca am inceput sa umblam la recuzita si sa adaptam lozincile. 

 

37 COMMENTS

  1. [quote name=”Ștefan Teoroc”]RUAT
    Sigur ca da / a fost aviz favorabil / dupa ce m-am asigurat ca se continua acordarea majorarilor salariale de 50% si 75% / in lipsa acestei ordonante nu se puteau acorda drepturile salariale

    Marin
    Da a ajuns / se va publica[/quote]
    vegheati sa se acorde si celor care inca nu au luat

  2. [quote name=”Marin”]Până la urmă ord. pentru echipament a ajuns sau nu la MO?
    Când o să beneficiem de ord. de 50% ptr lucrări de excepție, D-le Stoica?[/quote]
    de ce la jilava primesc 50 la suta mereu aceias oamen. cind ajunge si la cei care chiar merita .

  3. [quote name=”anonim”]Marineee…..daca n-ai luat concursu`,sau n-ai trecut unele probe, este poate pentru ca au fost ceilalti mai pregatiti.
    La asta te-ai gandit…Cecereule?[/quote]
    Nu la asta m.am referit, cititi cu atentie, nu am avut contracandidat……..

  4. N-are nicio legatura. Cunoastem corespondenta respectiva. A vizat, la fel ca si mtoivul mitingului aprobat si apoi suspendat, ordinele privind majorarile de 50% si 75% care de fapt nu au mai fost doua pentru ca s-a emis doau un singur ordin pentru prelungirea valabilitatii celor doua ordine din 2015. Pe echipament a aparut doar o intarziere in trimiterea catre MO si este vorba despre un mic dezinteres la nivelurile de executie care au atributii in acest sens, nimic altceva. Ordinul este de saptamana trecuta plecat din MJ si avem confirmari in acest sens. Suspectam ca au omis ca este la fel de urgent ca cel pentru majorari si s-au sesizat abia cand am inceput sa sunam noi pentru stadiu. Se va publica iar banii sunt alocati deja. Nu constituie o problema

  5. Vorbind de concursurile recent incheiate au reusit doar cei „agreati” de directori.Ceilalti nu o sa aiba niciodata sanse pt.ca sint fie scosi din joc la psihologic sau daca trec sint eliminati la interviu.Pacat de cei care au invatat pe brinci .Halal concursuri.

  6. Dintre ordinele care au fost inaintate spre aprobare Mj tocmai cel cu echipamentul a fost ratacit( culmea!!!)

    Toata tarasenia a inceput de la e-mail-ul transmis de catre dna ministru dlui Hossu, e-mail a carui continut a fost gresit inteles, spun unii.

    (editat)

    De fapt la acronimizare nu apare R.A.P. ci firescul R.I.P. :sigh:

  7. La un penitenciar din Ardeal din centrul Transilvaniei ,la examene au fost admiși doar cei 3 oameni ai domnului director evident pe 3 posturi dar stai liniștit (editat) DNA ştie ca dumneata ce ai făcut la București înainte cu o zi de afișarea rezultatelor și mai știe ce au făcut și fac cei 3 omuleți. Sa nu crezi ca dormim !!! Îți dorim „La Multi Ani” !!

  8. [quote name=”Florin Stoica”]Rusine ministrului justitiei care a avut timp sa aprobe ordonanta cu privire la suspenadarea art. 96 din legea 254 dar nu a avut timp sa trimita la Monitorul Oficial spre publicare ordinul privind plata drepturilor echipamentului pentru personalul din ANP.
    Un asemenea ministru nu credeam ca vom avea vreodata, un personaj sinistru il numesc.
    Reactia noastra este normala tinand cont de tot ce a facut in cele 3 luni Pruna.
    Rusine pentru acest mod de a conduce ministerul si in special ANP.
    Cum poti aduce asemena acuze cand tu Pruna nu ai habar de problemele cu care ne confruntam, de conditiile in care lucram?[/quote]
    Nu-i niciun personaj straniu , absolut niciunul. Au ordine precise asa-zisii tehnocrati si urmeaza planul elaborat pentru indeplinirea ordinelor primite. Doar nu a crezut cineva ca-s plini de bunavointa si competenta. Eu nu mai cred in coincidente de mult, in manipulari si planuri obscure puse in practica la ordin dupa calendar, chiar am motive sa cred. Asta-i si motivul pentru care sunt de acord cu miscarile demarate care sper sa aiba si o finalitate, pentru ca doar asa putem dovedi ca avem forta.

  9. [quote name=”Vali”]Trebuie sa participati,nu ne ascundem de probleme si de oamenii care le provoaca ,trebuie sa-i infruntam,nu stiu de ce dar SNLP a mai boicotat bilanturi si nu stiu ce s-a rezolvat,ba da stiu ,nu ne-a bagat nimeni in seama lipsa,din contra au stat linistiti ca cei de dincolo nu au expertiza noastra,asa ca nu da bine !! 8)[/quote]
    Este o forma de protest boicotul. Una ce-i drept mai usoara dar menita sa atraga atentia asupra faptului ca sindicatul nu agreaza aceasta metoda de lucru ( daca o putem numi asa) a ministrei.Formele usoare de protest sunt folosite pentru a-i da ragaz celui vizat sa-si schimbe atitudinea. Opinia mea este ca nu se va schimba nimic decat in urma unor miscari energice.

  10. [quote name=”unu”]Care concursuri corecte? E posibil ca în mai puțin de un an un anume ofițer sa ajunga DASDRP după ce a scăpat de concurenta și a rămas singur la scris și acum la concursurile recente soția lui a promovat șef secție din agent secretariat.Suntem uimiți de atâta competenta din partea unora ca ei![/quote]
    Faci referire de la cineva din Timișoara??

  11. Marineee…..daca n-ai luat concursu`,sau n-ai trecut unele probe, este poate pentru ca au fost ceilalti mai pregatiti.
    La asta te-ai gandit…Cecereule?

  12. Care concursuri corecte? E posibil ca în mai puțin de un an un anume ofițer sa ajunga DASDRP după ce a scăpat de concurenta și a rămas singur la scris și acum la concursurile recente soția lui a promovat șef secție din agent secretariat.Suntem uimiți de atâta competenta din partea unora ca ei!

  13. IA UITATI-VA OAMENI BUNI CUM APAR MINISTRII TEHNOCRATI SI SUBALTERNII LOR LA VEDERE..AVETI PRETENTII CA ACESTE CONCURSURI SA FIE CORECTE SI VIABILE? HAI SA FIM REALISTI!

  14. Multumim ANP-ului pentru salarile care le-am luat luna aceasta cu o mana ne-a dat cu doua ia luat.

  15. CONCURSURILE DIN ACEST SISTEM SUNT CELE MAI FRAUDATE IN MOD INDIRECT, S-A VOIT UN VID LEGISLATIV IN ACEST SENS! MEMBRII COMISIEI STABILESC SUBIECTELE DAR SI GRILA…CAND PUI GRILA LA VIRGULA CUM E?…FACI CONTESTATIE/…VINE ALTA COMISIE CARE…NU SE UITA LA SUBIECTE SI CREEAZA ALTA GRILA CI…VERIFICA ACEEASI GRILA..CA SI CUM …HAI SA NU NE DAM CU STANGUL IN DREPTUL UNII LA ALTII..AM PARTICIPAT LA CONCURS SI AM TRECUT DE PSIHOLOGIC, AM MAI RAMAS 5 , AM TRECUT DE CALCULATOR, AM MAI RAMAS DOAR EU PE DOUA POSTURI, AU FOST RESPINSI CEI CARE LUCRAU PE ACEASTA FUNCTIE, LA FINAL NU A MAI EXISTAT NIMENI…LA SCRIS 5.83 RESPINS DESI IN PROPORTIE DE 80% AM REZOLVAT SUBIECTELE…AICI SUNTETI IN CIRCUIT INCHIS…NU O SA PROMOVATI PE INTELIGENTA…DATI-MI COMENTARII TOTI CEI CARE VA SIMTITI LEZATI, AVETI TUPEU? EU MA NUMESC IONEL CARTAN

  16. [quote name=”Marin”]Ștefan, de ce nu s-au ținut CCR în unități ptr acordarea art.38?[/quote]
    Desigur, cu permisiunea lui Stefan, va pot spune ca nu se pot tine „CCR-uri, pana cand mi nu avizeaza propunerea ANP privind numarul total de sporuri care se vor acorda la nivel de sistem.

  17. Presupusul OMJ cu plata lunara a echipamantului nu se afla la Monitorul Oficial. Desi surse din MJ spun ca ar fi fost semnat in aceeasi zi… surse a caror ipoteze nu s-au confirmat inca.

  18. Trebuie sa participati,nu ne ascundem de probleme si de oamenii care le provoaca ,trebuie sa-i infruntam,nu stiu de ce dar SNLP a mai boicotat bilanturi si nu stiu ce s-a rezolvat,ba da stiu ,nu ne-a bagat nimeni in seama lipsa,din contra au stat linistiti ca cei de dincolo nu au expertiza noastra,asa ca nu da bine !! 8)

  19. [quote name=”Marin”]Ștefan, de ce nu s-au ținut CCR în unități ptr acordarea art.38?[/quote]
    Nu era liber Augustin Zegrean sa le prezideze!!! 😆

  20. Pentru Mos Ion Roata
    Ia baga bre o lozinca ca vad ca le ai cu niste treburi,de control nu de alta sa vedem daca esti de-al nostru.

  21. Fac apel catre toti cei cu spirit poetic si la aceia care de regula umbla dupa greseli ortografice sau numere la casca chiar,fratilor fiti solidari in cel din urma ceas si postati lozinci cu Pruna,doar pentru antrenament nu altceva.

  22. RUAT
    Sigur ca da / a fost aviz favorabil / dupa ce m-am asigurat ca se continua acordarea majorarilor salariale de 50% si 75% / in lipsa acestei ordonante nu se puteau acorda drepturile salariale

    Marin
    Da a ajuns / se va publica

  23. [quote name=”niku”]Eu cred ca ar trebui sa participați la ambele,nu va împiedica aceste participări sa facem actiunile dupa.Cred ca dacă nu participați nu o sa plângă nimeni după dvs,d-na Ministru nici-atat,participarea este cea mai bun varianta.[/quote]
    Și [b]boicotul[/b] poate fi o formă de luptă sindicală. Dar dacă nu va fi, din timp, adusă la cunoștința celor interesați se transformă în [b]absență[/b] (eventual nemotivată…). Pe de altă parte, prezența tacită este sigur o formă de a legitimiza acțiunile MJ / ANP.

    Ca un scurt exemplu istoric: Înainte de instaurarea în 1945 a unui guvern cu orientare pro-sovietică, adepții acestuia și-au dat seama că au o problemă de legitimitate: nici o putere occidentală nu ar fi recunoscut un guvern de sorginte 🙂 „pur” revoluționară.

    Puși în fața refuzului partidelor democratice (cât de democratice erau ele la vremea aceea), rezolvarea au găsit-o în cooptarea, în guvern, a unui reprezentant de marcă al mișcării liberale: gheorghe tătărăscu! (litere mai mici nu există pe aici?). Continuarea cred că o știe toată lumea: a început epoca de aur și crearea omului nou…

    Cu alte cuvinte atenție la refuz, boicot, acceptare tacită. E adevărat că niciodată nu e prea târziu să acționezi, dar… poate dura, uneori, mult prea mult dacă ai ratat clipa…

  24. [quote]Pentru ca, dragi colegi, presedintele SNLP este membru titular in Consiliul Economic si Social, for care avizeaza proiectele de acte normative inainte de adoptare, iar aceasta ordonanta nu a fost niciodata supusa avizarii CES. Are rost sa mai precizam ca aceasta ordonanta nu a fost supusa nici dezbaterii publice in procesul de transparenta decizionala obligatoriu prin lege? I[/quote]NTREBARE PENTRU DL. TEOROC: dar dl. membru CES a avizat OUG 57/2015? Aceasta a fost supusa dezbaterii publice? ce reactive ati avut atunci?

  25. Eu nu pot intelege mai multe lucri din multitudine de prostii spuse si facute de ministra justitiei:
    – de ce trebuie sa schimbe conducera ANP pentru 9 luni?
    Crede cineva ca viitoare conducere din cele 9 luni de nastere ale doamnei ministru va rezista si dupa alegeri?
    De ce trebuie sa sufere 12000 de oameni pentru niste conducatori vremelnici si incompetenti?
    Consider ca e bine sa participati la intalnire si sa-i spuneti verde in fata ce cred oamenii despre dansa (editat).

  26. Până la urmă ord. pentru echipament a ajuns sau nu la MO?
    Când o să beneficiem de ord. de 50% ptr lucrări de excepție, D-le Stoica?

  27. Rusine ministrului justitiei care a avut timp sa aprobe ordonanta cu privire la suspenadarea art. 96 din legea 254 dar nu a avut timp sa trimita la Monitorul Oficial spre publicare ordinul privind plata drepturilor echipamentului pentru personalul din ANP.
    Un asemenea ministru nu credeam ca vom avea vreodata, un personaj sinistru il numesc.
    Reactia noastra este normala tinand cont de tot ce a facut in cele 3 luni Pruna.
    Rusine pentru acest mod de a conduce ministerul si in special ANP.
    Cum poti aduce asemena acuze cand tu Pruna nu ai habar de problemele cu care ne confruntam, de conditiile in care lucram?

  28. Duduia e doar o marioneta. Nu o blamati prea tare, misca după cum e dirijata.are perioada determinata de lucru ,si a mai asigurat un mandat la Bruxelles …așa ca….singura noastră opțiune este strada.parerea mea e ca suntem doar victime colaterale.

  29. Felicitari dl Teoroc sunt de acord cu neprezentarea snlp la bilant si astept sa iesim in strada sa ne cunoasca si pe noi ministra justitiei .Dl Teoroc dati apelul si vom fi prezenti.

  30. Eu cred ca ar trebui sa participați la ambele,nu va împiedica aceste participări sa facem actiunile dupa.Cred ca dacă nu participați nu o sa plângă nimeni după dvs,d-na Ministru nici-atat,participarea este cea mai bun varianta.

  31. Salut decizia de neparticipare la ședințele de bilanț ANP și Comisie mixtă.Ador adaptarea lozincilor! Poate îi oferim un mărțișor de sub balcon,D-nei Prună.

  32. Felicitari pentru pozitia adoptata in acest articol fata de atitudinea doamnei ministru. Sustin demersul si consider alaturi de conducerea SNLP ca actuala ocupanta a scaunului ministerial nu ne reprezinta sub nicio forma ci dimpotriva face tot posibilul sa ne umileasca. Totusi o asemenea actiune cred ca trebuie continuata si cu alte demersuri mai ample. Felicitari inca o data, in sfarsit cineva ia o atitudine ferma si promta impotriva acestor abuzuri si atitudini ale ministrei.

  33. Felicitari pentru decizia de neparticipare la bilant .Atita timp cit cei de la masa prezidiului ne-au condamnat deja singura solutie este sa iesim in strada sa ne strigam durerea.
    Daca lor nu le pasa sa aratam ca noi ne-am saturat si chiar vrem dreptate .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)