www.snlp.ro Web analytics

Raluca Pruna a concluzionat: suntem in complicitate cu detinutii si avem salarii prea mari

11885084 950844941641181 4443625854849567759 nLa mitingul din 13 august 2015 organizat sub geamurile ministrului justitiei una dintre lozincile scandate a fost: „vrem ministru cu talent / sa se bata-n parlament!”. Si Robert Cazanciuc s-a tot dus. A venit Raluca Pruna. Si iata ca se bate in parlament si pe unde s-o mai bate. Dar lozinca din august nu preciza si pentru ce sa se bata ca deh, era doar o lozinca. Si tot asteptam ca Raluca Pruna sa se bata si pentru altceva decat ca sa ne discrediteze pe noi total. Dar, dimpotriva, se bate din ce in ce mai aprig… cu noi.

Am inteles ca nu-l inghite pe Bejan si ca Bejan nu se lasa impresionat. Am inteles ca ne-a trimis pe cap corpul de control al premierului, DNA-ul, corpul de inspectie MJ si cine mai stie ce-o urma. Am inteles ca nu trece zi fara ca doamna Pruna sa ne faca albie de porci pe toate posturile. Dar complici inca nu ne facuse. Pana astazi. Deja devine prea mult si marturisim ca ne pierdem total interesul pentru dialog. Este clar, avem un ministru pentru care lucratorii de penitenciare sunt doar niste complici ai infractorilor, platiti cu salarii prea mari pentru prea putin de munca. 

Afirmatiile care denota convingerile ministeriale privind salariile prea bune si munca prea putina din penitenciare se bazeaza pe alocutiunile dnei Pruna sustinute la Ministerul Muncii (salarizare unitara) dar si in cadrul unor intalniri din Ministerul Justitiei (cu colegii din probatiune). Afirmatii de genul „cei din penitenciare au salarii de militari desi au fost demilitarizati din 2004” arata atat empatie cat si multa cunoastere. Nu credem ca omologii sai de la interne si aparare isi denigreaza salariatii in acelasi mod.

Concluzia devine clara. Raluca Pruna nu vrea sa auda si nici sa aiba de-a face cu noi decat prin actiuni represive. Poate ca aveam nevoie de aceste clarificari ca sa putem sa ne setam strategiile proprii. Pana la urma nu suntem nici noi niste sugaci proaspat veniti pe lume. Sa ramana doamna Pruna in istoria justitiei ca cea care a reusit sa tina pe la puscarie marii infractori pe care personalul din penitenciare vrea sa-i vada liberi ca pasarea cerului, ca atat a inteles doamna privind catre viermii de supusi platiti prea bine si care se lafaie in huzur prin puscariile moderne, dotate si cam goale din Romania. 

Realitateatv.Net

Ministrul Justiţiei a explicat joi, la ieşirea de la CSM, de ce a cerut demisia şefului Administraţiei Penitenciarelor, Cătălin Claudiu Bejan. „I-am cerut demisia pentru activitatea sa manageriala, care a permis ca in cursul anului 2015, pe cifre pe care le-am facut publice, sa se ajunga la o cifra de 350 de lucrari stiintifice intr-un an, care au trecut de procedura foarte detaliata prin care ar fi trebuit sa fie elaborata. Consider ca acest lucru a fost cu putinta numai cu concursul, ca sa nu zic cu complicitatea lucratorilor din penitenciare, care au permis ca in sase ore anumite lucrari sa fie elaborate. Este o rusine pentru ideea de cercetare stiintifica. Daca nu a inteles de ce i-am cerut demisia, poate discuta cu mine. Eu cred ca am fost clara”, a declarat ministrul Raluca Prună.(…) 

Obsesia asta de a invoca cele 6 ore in care s-a scris o lucrare stiintifica apare ca leitmotiv fara sa incerce nimeni sa inteleaga cadrul legal haotic pe care complicii astia din penitenciare l-au avut ca temei ani de zile fiind fortati sa-si asume decizii in baza unor norme desuete sau incomplete. Am incercat sa ajutam cu explicatii si interpretari dar degeaba. Inlcusiv cu privire la pontaj am transmis prin email ministrului justitiei in exercitiu detalii, fara insa sa primim vreodata feedback, motiv pentru care postam si aici explicatiile.

Mesaj din 13.01.2016

O singura precizare in legatura cu lucrarile stiintifice as adauga, in plus fata de ceea ce am opinat deja public, pe site. Pontarea timpilor alocati lucrarilor era o obligatie generata de Legea 275/2006 care prevedea castigul de 3 zile executate la 2 zile alocate elaborarii. Acest tip de castig implica pontarea stricta a activitatii pe niste fise speciale similar activitatilor lucrative normale. Cand Legea 254/2013 a mutat tipul de castig pe 30 zile pentru o lucrare publicata, pontajul a devenit inutil ba chiar se poate spune ca a iesit in afara cadrului legal. Unitatile au ales totusi sa-l continue dintr-un exces de zel si pentru a ordona cat de cat haosul instalat. 

 

Acum se fac referiri si se lanseaza acuzatii plecand exact de la aceste pontaje care nu au absolut nicio relevanta sau forta juridica si nici nu sunt obligatorii ci doar ofera o imagine a programului zilnic al unui detinut. Se afirma mediatic ca „un detinut a scris o lucrare in 6 ore”. Dar cele 6 ore reies tocmai din aceste pontaje. Realitatea este ca cele 6 ore de pontaj reprezinta cu totul altceva si anume intervalul de timp in care detinutul a optat sa lucreze in cadrul programului stabilit de unitate, pe baza unor indicatori (spatii avute la dispozitie, efective, orele alocate de detinut altor activitati lucrative etc). Programul stabileste, sa spunem, doua ore zilnic pentru ca detinutul desfasoara si activitati lucrative 8 ore. 

 

In exemplul de mai sus, din dorinta de a-i asigura detinutului si o perioada de odihna corespunzatoare, nu se poate stabili un program pentru lucrarea stiintifica, mai mare de 2 ore, pentru ca totalul nu ar trebui sa depaseasca 10 ore zilnic. Iarasi este o interpretare a unitatilor fortata de lipsa de prevederi si de teama de a nu fi acuzati ca nu asigura detinutilor conditii si pentru munca si pentru elaborare lucrari dar si un minim pentru masa si odihna (maximul de 10 ore pe zi – peste 8 ore doar cu acordul detinutului –  este prevazut pentru munca / nu se specifica nimic de lucrari stiintifice). 

 

Insa detinutul nu este obligat sa scrie lucrarea strict in spatiul stabilit si strict in intervalul respectiv. O poate scrie de exemplu in camera si in orice interval de timp alege sa o faca. Programul este deci o obligatie minima mai mult pentru unitate decat pentru detinut fiind stabilit si pus la dispozitia acestuia. Este treaba detinutului daca il utilizeaza sau nu, pe tot, partial sau deloc. Nu poate fi fortat. Daca il utilizeaza este pontat (din inertie, din exces sau mai exact din dorinta de a avea o ordine desi neimpusa de lege). Dar asta nu inseamna ca doar timpul pontat a fost alocat elaborarii lucrarii! 

58 COMMENTS

  1. Poate ne spune d-na ministru cati dintre colegii nostri au pe rol dosare penale,comparativ cu magistratii domniei sale…
    Oare acel judecator care sarea garduri cu foarte mare usurinta 😆 cand i-au batut „mascatii’la usa,n-ar putea sa ne reprezinte la J.O de la Rio???
    Am avea cu certitudine o medalie asigurata…

  2. Daca nu o contrazicem public in cel mai scurt timp o sa creada toata lumea ce spune ea. Toata mass-media din lume si cu atat mai mult cea din Romania, vor scandal, le place si se hranesc cu asta. Faptul ca iesim public sa o contrazicem pe aceasta femeie tehnocrata ar fi un sambure de scandal pe care il putem amplifica prin a-i cere public sa isi ceara scuze pentru ca a vorbit in necunostinta de cauza. Daca nu, atunci sa tacem si sa aplecam capul!!!

  3. Din pacate cam atat interes prezinta parerea noastra prin emisiuni, cate invitatii ni se adreseaza. Trebuie inteles ca desi noi ne vedem importanti, relevanti, o televiziune isi calibreaza invitatii in functie de ratingul pe care il fac. Iar noi cu puscariile nu putem ridica scorurile la nivelul scontat. Cati oameni din tara asta s-ar uita la o emisiune despre puscarii. Tu, daca nu ai lucra in sistem, te-ai uita? Este un domeniu care repugna. Nici macar plictisitor, mai rau de atat. Suntem de ceva interes pe fond de greva, protest sau alte actiuni si atunci reusim sa transmitem lucruri in propriile conferinte de presa. Asta e, asta ne e munca. Cineva trebuie sa o faca. Luptam cum putem.

  4. Cred ca m-ati inteles gresit, pentru ca nu la lozinca ma refeream ci la acea actiune in care s-a strigat lozinca respectiva. Eu imi doresc sa fie o actiune de protest de care sa vorbeasca toata mass-media si cu aceasta ocazie sa mai aducem adevarul la iveala sa afle tot poporul ca nu este adevarat ce zice tehnocrata de ministra. Imi doresc sa iese cineva cat de curand pe un post de televiziune si sa o contrazica pe aceasta ministra…..

  5. Putem protesta si fara celebra lozinca. Pentru ca nu ne face cinste. Si pentru ca noi tocmai asta vrem sa-i aratam doamnei ministru, ca nu suntem cum in mod gresit isi imagineaza dumneaei, nu-i asa?

  6. Pentru fost membru de sindicat
    Colegule iti dau dreptate in ceea ce priveste lezarea sistematica la care sustem supusi in ultima perioada, o adevarata ofensiva dusa impotriva noastra si condusa se pare de la cel mai inalt nivel. Dar nu cred ca sindicatul sau reprezentantii acestuia au incurajat-o pe vremelnica asa-zisa conducatoare sa faca afirmatiile de-a dreptul calomnioase. Daca-i raspundem de sub geam cu celebra lozinca eu cred ca ne decredibilizam si mai mult si ea nu va avea decat de castigat. In schimb consider ca o luare de pozitie publica, eventual tot printr-un comunicat de presa ar trebui luata si intr-un mod diplomatic daca se poate spune asa, sa-i solicitam demisia acestei numite intr-o functie pe care o denigreaza cu fiecare aparitie publica. Concluzionez prin a opinia ca trebuie luata o pozitie referitor la modul in care macovista intelege sa trateze 12.600 de oameni.

  7. Indiferent cat de suparat poti fi pe ceva sau cineva, nu ar trebui sa-ti faci rau tie insuti, ca reactie. Iar iesirea din miscarea sindicala este un gest masochist pe care il practica multi fara sa realizeze. Sindicatul nu are unicul rol de a jigni pe cei care ne oprima in loc sa ne conduca spre un nivel de trai mai bun. Scandarea de care vorbesti a insemnat pierderea locurilor de munca pentru 8000 de politisti. Ea a fost lansata de fapt ceva mai devreme in 2009 sub geamurile lui Predoiu la MJ. Daca este sa ma intrebi pe mine, scandarea nu ne legitimeaza cu statutul pe care ni-l dorim desi ne unge pe suflet cand o spunem. A fost strigata si pe 13 aug 2015 sub geamul lui Cazanciuc si se pare ca asta l-ar fi intors din drum cand pornise spre minister sa vbeasca cu protestatarii (ma rog), anuntat fiind ca s-a strigat celebra lozinca. Dar repet, mai mare deserviciu decat sa stati afara din sindicate si sa mai si spuneti asta public, nu puteti sa va faceti voua insiva

  8. Am fost membru in acest sindicat de cand s-a infiintat, dar dezamagit fiind de cum suntem aparati si de imaginea pe care o avem in fata populatiei, mass-mediei, guvernului si unui ministru al justitiei pe care nu il intereseaza lucratorii de penitenciare, m-am retras din sindicat si nu cred ca sunt singurul. Ceea ce vreau sa subliniez este ca singura actiune a sindicatului care a avut un efect puternic si de care o sa se vorbeasca mult timp de acum incolo este aceea cu celebra lozinca ,,iesi afara javra ordinara”. Eu personal o sa revin in sindicat in momentul cand o sa se anunte o actiune de aceiasi anvergura si o sa fiu printre primii care vor merge in fata guvernului sa protestez. Domnule Teoroc si dragi colegi haideti sa facem ceva pana nu este pre tarziu! Toti cei care nu mai sunteti membri de sindicat, va indemn ca in cazul in care se anunta o astfel de actiune de protest similara cu cea de care am amintit mai sus, sa ne unim si sa mergem cu totii sa ne castigam drepturile. Domnule Teoroc, atunci am fost impreuna cu politistii si alti bugetari cararora li s-a taiat din salariu, acum suntem numai noi penitenciarele, haideti sa facem ceva ce nu s-a mai facut pana acum!!! Sa ne tina minte aceasta ministra toata viata ei.Prevad ca daca nu o sa facem nimic o sa fie rau pentru noi.

  9. Imi este rusine unde lucrez, de uniforma, de statut, de TOT!
    Ce am fost ce ce am ajuns…pentru noi respect ZERO!
    Noi suntem vinovati pentru ca acceptam!

  10. Stimati colegi consider ca cea mai buna solutie ar fi actionarea in judecata a acestei aszise ministu habarnist pentru denigrarile si jignirile pe care ni lea adus si asta pe langa o actiune de protest de foarte mare amploare care sint sigur ca poate fi organizata ,ocazie cu care-i putem aduce la cunostinta adevaratele probleme ale sistemului .
    Nu putem accepta sa fim batjocoriti in felul acesta.
    Ce sa caute primejdia asta la Bruxelles cand vedem bine de ce capabila la noi aici in ograda

  11. [quote name=”Gardian”]Nu înțeleg de ce îi luați apărarea lui Bejan, știți când a fost destituit, de la Poarta Albă, când ocupa funcția de director, a fost ascuns pe la alte pnt. și nu după mult timp , tot susținut POLITIC, a ajuns director general și cu grade de General ! [/quote]
    Aici nu este vorba de Bejan. E ca atunci cand am votat cu Iliescu ca sa nu iasa Vadim. De fapt, este pentru prima data cand mi-a placut atitudinea lui Bejan si faptul ca nu s-a lasat intimidat. Se stie deja ca orice schimbare de ministru aduce schimbari. Nu stiu daca e normal asa, dar sigur nu e normal ca asta sa fie singurul scop declarat (!) al unui ministru. Asta fara sa poata spune ce anume considera tehnocratia sa ca ar trebui sa se rezolve in acest sistem. Repet, nu sunt si nu am fost un fan Bejan, dar nu pot fi de acord cu aceste manipulari ascunzatoare de incompetenta. Pe mine ma surprinde ca nu s-a saturat primul ministru de doamna asta si de toata galagia pe care o face. Ca doar atat a facut pana acum: scandal, afirmatii nefondate, concluzii pripite si nenumarate dovezi ca nu intelege nimic. Cred si eu ca, pana nu pleaca, nu va fi nicio speranta pentru acest sistem! Si daca astia ne sunt tehnocratii de la Bruxelles, inteleg acum de ce avem, noi romanii, imaginea pe care o avem la curte!!

  12. Sub balcon eu ti-am cantat o serenada
    Cea dintai si cea din urma-n viata…ta!

  13. Uite cum minstra macovista-si da arama pe fata si cum devoaleaza ea motivele reale pentru care nu a vrut sa ne semneze ordinele, crede vanzatoarea de tara si sluga strainilor ca avem salarii prea mari. Ailalta (nu merita termenul de omoloaga) de pe la finante spunea cu ceva timp in urma ca trebuie sa muncim pe 2 lei. Hai ca sa vedem ce-i cu tehnocratia, si ce ganduri reale au acesti mojici.Astia vor sa ne taie salariile, cred ca asta se ascunde sub masca asa-ziselor criterii de performanta pentru bugetari.
    Acum zic ca vor sa diminueze birocratia, aviz Publisind. Cumva odata cu birocratia si locurile de munca ale bugetarilor ??? Afara cu tradatorii din tara !!!
    P.S.: Subscriu la opinia colegului de mai sus, dar pentru a nu fi cenzurat, cred ca ar trebui sa treaca de un control psihiatric conducatoarea unei institutii de aparare si ordine publica.

  14. Mai OAMENI BUNI credeți ca citește doamna ministru pe aici ? sa mergem peste ea asta e singura soluție.

  15. I-a (editat) si se manifesta ca un individ torpilat de aburii alcoolului. Ministra asta vrea cu tot dinadinsul sa demonstreze ceva. S-a agatat de subiectul asta cu lucrarile detinutilor de parca n-ar exista probeleme serioase in sistem. La ce crize de nervi a manifestat in fata camerelor de luat vederi cu diferite ocazii, eu cred ca problema ei e cu totul de alta natura. Aceleasi crize de nervi cred ca le-a manifestat si atunci cand am anuntat proteste pentru nesemnarea ordinelor care ne reglementeaza drepturile salariale.
    Oare reactia ei vis-a-vis de lucratorii din penitenciare sa fie motivata de puterea cu care-si reprezinta membrii structura SNLP ? Poate fi si asta o cauza a starii de nervozitate a ministresei.

    Nu uitati cocoana ministra cazuta cu viteza luminii de la Bruxelles ca structura sindicala din ANP este una extrem de puternica si gata de reactie in orice oment !!!! Suportam prea multe ejectii de la hoti ca sa mai suportam si starile dumneavoastra specifice perioadei (editat)!!!!!

  16. DL TEOROC dragi colegi sindicalisti si colegi care nu sunt in sindicat acum este momentul sa ne unim si sa facem un protest de amploare sa ne cunoasca si doamna aceasta din mj sa vada ce oameni suntem si sa simta pe pielea ei cum este sa fi jignit in acest fel,mie nu
    imi vine sa cred ca a putut sa spuna aceste lucruri despre noi .

  17. [b]Doamna ministru, isi ascunde neputiinta sau chiar incompetenta de a gasi solutii reale la problemele acestui sistem prin denigrarea lui.[/b] A facut raport Avocatul Poporului si a descris situatia de prin inchisorile patriei, raport in urma caruia ministra de Bruxelles trebuia sa vina cu niste solutii reale de ameliorare a conditiilor de detinere si implicit de munca. Nu are solutii dar demigreaza.
    Daca ma insel, sa spuna ea ( apelativul doamna nu i se potriveste ) cu ce plan de masuri de imbunatatire a activitatii din penitenciare a venit pana acum ??? Sa o spuna public. Cu ce idei marete de imbunatatire a venit pentru acest sistem pana acum? Va spun eu, niciuna din partea hiper-competentei, niciuna.
    [b]Cumva vrea sa gaseasca sursele de finantare pentru nevoile sistemului prin micsorarea salariilor celor care muncesc aici, ca tot nu sunt militari, asta-i mareata idee ??? In cazul asta sa plece de unde ai venit !!![/b] Asta vrea pe noua grila de salarizare ??? Pentru cunostiinta ei, si in armata se respecta Codul Muncii in ceea ce priveste timpul de munca, asta ca o paranteza, iar apucaturile astea comunistoide sa si le duca la Bruxelles de unde a si venit cu ele. Asa se intampla ,,cand ne luam tara inapoi,, si o dam pe mana strainilor.
    [b]Somati-o public sa nu ascunda gunoiul sub denigrari si sa incerce sa distraga atentia, ca nu sunten usor manipulabili, si sa prezinte un plan real pentru acest sistem. Daca se poate nu un plan care sa inceapa peste un an, ci acum. Daca nu-i capabila sa o faca, sa plece !!! [/b] Demisia ministrei anti-personal !!!

  18. Eu nu vreau sa aduc sau sa creez haos in tara mea.Eu doresc sa avem un Ministru care sa ne sprijine.Vreau din tot sufletul sa o dam in judecata pe aceasta femeie aflata pe scaunul ministerial.A facut destule calomnii la adresa noastra, vorbe nefondate.Va rog, urmati-mi sfatul si dati-o in judecata.Daca lasam capul jos, or sa mai vina si alti ministrii care or sa vb. fara sa gandeasca!!! Eu va rog insistent sa o dam in judecata.Vreau sa o aud cum o sa-si ceara scuze PUBLIC !!! La cat muncim, nu meritam asemenea vorbe !!! Suportam prea multe din partea detinutilor ca sa o suportam si pe duduia asta !!! Daca nu aveti curajul necesar sau daca credeti ca depasiti vre-o limita va rog sa ma sprinjiniti pe mine.Vreau sa o dau in judecata !!!

  19. De câte ori ați fost înjurată și blestemată impreună cu familia dvs., doamna ministru, în timp ce vă exercitați serviciul în mod regulamentar ?
    Noi nu avem cum să câștigăm bani din alte surse,dna. ministru (meditații, cabinete particulare, etc.)
    Dacă dvs. știți ceva despre ilegalități în pușcării (că la noi nu se pot numi penitenciare-după modul în care lucrăm) vă rugăm să le faceți publice pentru a cunoaște cu cine lucrăm; până atunci vă rog să nu generalizați pentru că sunt oameni care muncesc de zeci de ani in mod cinstit pe salarii derizorii în comparație cu al dvs. .
    Îmi pare rău că, inițial, am avut o părere bună despre dvs. .
    Ar fi bine să vă căutați o slujbă care să ajute țara să recupereze ceea ce au furat adevărații hoți (sutele și zecile de milioane de euro) nu să denigrați instituțiile statului și pe cei care își fac munca în cele mai josnice condiții.
    Probabil nu cunoașteți câte funcții execută un șef de schimb,un supraveghetor, un însoțitor etc. într-o pușcărie. Informați-vă și o să fiți surprinsă când veți afla ce sacrificii fac oamenii și cât de mult își pun viața în pericol (cât de mult sunt jigniți și cu căte boli și microbi se duc acasă la copii mai ales dupa ce controlează bolnavi, chiloți și șosete nespălate și alte lucruri infecte ).
    MAI GÂNDIȚI-VĂ !!!

  20. Gânditi va la cum suntem văzuti din exterior dacă una venită de la Bruxelles plecată dintre noi gândește astfel.ce poate transmite ea acolo.va rog insistent dle Teoroc faceți o invitatie ministrei sa vadă cum arată condițiile noastre de munca,prin ce coclauri de secții din 1900 muncim,mirosurile,microbii si toate specimenele de ppl pe care trebuie sa i suportam.Vreau la protest!!!!eu nu înghit așa cv…demisia pruna!!!!

  21. (editat) lui macovei a văzut ca și presa a înțeles ca vrea să-l pună pe halchin dg și da acum alta bombă: ar vrea dg din afara sistemului, ca nu are încredere în oamenii sistemului. Păi la ce dracu l-ai pus dga pe halchin? Ăsta nu e din sistem? Sau are temele făcute de (editat) macovei? Prin tot ce face și spune, demonstrează ca e (editat)…

  22. Consider ca e momentul sa ne manifestam ca un corp profesional format din oameni seriosi si care nu accepta sa fie calcati in picioare si jigniti de o.. persoana care pare ca din mila isi sacrifica un an din viata coordonând sistemul. Cred ca nu sunt singurul care se simte jignit de aceasta…, asa ca recomand conducerii sindicatului sa solicite opinia membrilor sai cu privire la oportunitatea organizarii unui miting de protest.

  23. Felicitari pentru informari. Siteul a depasit de mult orice alte siteuri legate de penitenciare si faceti lucrurile asa cum trebuie. S ar putea spune mai multe da avand in vedere ca vorbim de un sindicat inteleg retinerile. Ati modificat si grafica web (asa cum va sugerasem intr-o discutie pe mail acum ceva vreme – desi nu ati acceptat-o atunci) si tineti atent si aproape cititorii prin informari promte (dscutasem si despre asta :).

  24. Stimata doamna ministru,
    respectam functia dar cu desavarsire respingem modul in care o exercitati! este ireal modul in care intelegeti sa coordonati direct acest sistem?! Stim ca nu este o idee a dvs ci o obligatie legala.
    Ce as dori să vă spun este că a coordona înseamnă a înțelege, a vă asuma și mai mult decît atît a avea o viziune. Cu înțelegerea ne-am lămurit: vorbiți despre regulamente si decizii care fie nu există fie sunt caduce. Despre asumare – stau mărturie documentele pe care ignorați/refuzați să le semnați. Ar fi rămas viziunea, asupra căreia ne-ați lămurit zilele aceste: primiți mai puțini bani pentru a fi un pompier cu balanța… din partea noastră, a celor care lucrăm în sistem, vă rog să primiți o caldă urare de: AFARĂ DIN ȚARĂ, (editat)!!!!

  25. Hai ca-i bine. Inseamna ca avem un real sprijin la negocierile privind noua lege a salarizarii !!! Probabil vom beneficia de majorari substantiale ale veniturilor anul viitor cand se va aplica noua grila si implicit noul salariu. Cu aroganta-i caracteristica, probabil va invita la ,,dialog,, pe data de 11 februarie ca sa va instiinteze ca vrea sa termine acest sistem, sa ne taie salariile si ne terorizeze prin parghiile pe care le are la indemana. Halal ministru, halal schimbare !!! Daca asta este ceea ce au vrut tinerii frumosi si liberi, cred ca astia trecuti de varsta adolescentei ar trebui sa le aratam si lor si asa-zisilor tehnocrati ca noi nu suntem de acord cu asta si cred ca suntem un pic mai multi si-mi permit sa spun mai putin manipulabili decat ei.
    O prima actiune sindicala indreptata impotriva acestei arogante tortionare macoviste, cred ca ar fi un comunicat de presa din partea sindicala prin care refuzati simulacrul de dialog pana nu-si cere public scuze fata de personalul acestei institutii si sa ne permitem sa-i raspundem la aceasta nesimtire de care da dovada cu un ultimatum, in sensul ca daca nu-si cere scuze iesim in fata ministerului sa-i uram ,,la revedere,, si nici nu plecam de acolo pana nu pleaca ea din scaunul care i-a fost facut cadou de stapanii straini ai acestei tari. Nu cred ca putem tolera sa ne conduca destinele un astfel de personaj, mai ales intr-un an cand se negociaza salarizarea unitara si probabil alte drepturi de natura salariala. Daca nu reactionam acum, ne va calca in picioare.Jos asa-zisa tehnocrata macovista !!!

  26. [quote name=”Just The Truth!”]Probabil ca Dna. Ministru vorbeste din proprie experienta cand spune ”suntem in cardasie cu detinutii”!Doresc sa-i reamintesc ca ”pestele de la cap se impute” iar daca stie ceva, trebuie neaparat sa ne spuna si noua.Cat despre salarii, sigur nu vorbeste de ale noastre iar daca considera ca primeste prea multi bani, poate sa depuna munca de Ministru in regim ”pro bono”.Scumpa duduie ministru (cu M mic) stii ceva? HAI SICTIR ! Poate in cardasie cu hotii esti tu!Noi, muncim de ne sar capacele mai…incoruptibilo!!! Noi nu beneficiem de alti bani decat cei primiti din salariu iar pentru ei ne muncim de ne sar capacele cate 12 ore pe sectie.Nooi nu avem nevoie de nesimtiti si hoti care sa ne conduca din scaunele de Ministrii, noi avem nevoie de oameni cu bun simt, loiali sistemului de justitie, incoruptibili si onesti! Sper sa te vad la Puscarie ca sa vezi cat de bine este sa vorbesti in cunostinta de cauza! Ar trebui sa te dam in judecata mai… .Eu unul ma simt jignit de aceasta fiinta, ma simt lezat si batjocorit!Rog insistent sa fie luate masuri impotriva acestei … . HUOOO! Doamne, cum de avem noi mereu parte de specimene cu nebuloasa in loc de creier? DU-TE!!! Ca membru de sindicat doresc sa dam in judecata aceasta parodie de ministru!!! Daca ma ajuta sindicatul, eu vreau sa o dau in judecata!!!Nu mai suport nesimtirea crasa a clasei politice.Sunt un tip cinstit care nu face afaceri cu borfasii si hotii si care munceste pe branci pentru putinul oferit de acest system!Ce spuneti ?Ma ajutati sa o dau in judecata.Nu o sa cer despagubiri banesti, nu-mi trebuie bani nemunciti!Vreau doar sa-si ceara scuze public pentru vorbele spuse.[/quote]
    Am mai avut o ministra de genul acesteia mare incoruptibila, betiva dar incoruptibila…a plecat cum o sa plece si dudia Pruna, dar ne-a propulsat niste personaje gen (editat) etc, sper sa nu avem ocazia sa ne propulseze si doamna Pruna niste personaje sinistre….

  27. [quote name=”#iesiminstrada”]In permanenta este nervoasa, agresiva, nemultumita de intrebari, acum si acuzatoare. De parca tot noi am fi vinovatii si pentru asaltul presei asupra dumneaei. Daca nu eram noi, ce o mai intreba presa, nu?
    Poate isi doreste sa afle cum strigam noi sub balcon.
    Iesim?[/quote]
    Cred ca ar trebui sa auzim indemnul acestui coleg, sa nu-l trecem cu vederea. Si daca iesim, sa nu plecam pana cand nu pleaca doamna inaintea noastra. Inapoi de unde a venit.

  28. S-au cam prins toti cum merge tehnocratia prin Romania. Uitati parerea unei reputate jurnaliste de la Luju.ro despre preocuparile doamnei ministru in fruntea M.J. si cam pe cine si-ar dori dansa director general al A.N.P. Ca-si doreste un alt D.G. este problema dansei, insa despre modalitatea in care intelege sa faca asta, trageti fiecare concluziile.
    Urmati link:
    http://www.luju.ro/opinii/editorial/pruna-l-a-pus-adjunct-la-anp-pe-dan-halchin-doctor-in-informatii-il-vrea-sef-plin

  29. Probabil ca Dna. Ministru vorbeste din proprie experienta cand spune ”suntem in cardasie cu detinutii”!Doresc sa-i reamintesc ca ”pestele de la cap se impute” iar daca stie ceva, trebuie neaparat sa ne spuna si noua.Cat despre salarii, sigur nu vorbeste de ale noastre iar daca considera ca primeste prea multi bani, poate sa depuna munca de Ministru in regim ”pro bono”.Scumpa duduie ministru (cu M mic) stii ceva? HAI SICTIR ! Poate in cardasie cu hotii esti tu!Noi, muncim de ne sar capacele mai…incoruptibilo!!! Noi nu beneficiem de alti bani decat cei primiti din salariu iar pentru ei ne muncim de ne sar capacele cate 12 ore pe sectie.Nooi nu avem nevoie de nesimtiti si hoti care sa ne conduca din scaunele de Ministrii, noi avem nevoie de oameni cu bun simt, loiali sistemului de justitie, incoruptibili si onesti! Sper sa te vad la Puscarie ca sa vezi cat de bine este sa vorbesti in cunostinta de cauza! Ar trebui sa te dam in judecata mai… .Eu unul ma simt jignit de aceasta fiinta, ma simt lezat si batjocorit!Rog insistent sa fie luate masuri impotriva acestei … . HUOOO! Doamne, cum de avem noi mereu parte de specimene cu nebuloasa in loc de creier? DU-TE!!! Ca membru de sindicat doresc sa dam in judecata aceasta parodie de ministru!!! Daca ma ajuta sindicatul, eu vreau sa o dau in judecata!!!Nu mai suport nesimtirea crasa a clasei politice.Sunt un tip cinstit care nu face afaceri cu borfasii si hotii si care munceste pe branci pentru putinul oferit de acest system!Ce spuneti ?Ma ajutati sa o dau in judecata.Nu o sa cer despagubiri banesti, nu-mi trebuie bani nemunciti!Vreau doar sa-si ceara scuze public pentru vorbele spuse.

  30. Daca unii ministrii sunt corupti asta inseamna ca tot guvernul e corupt!? Asa si la noi , inseamna ca toti suntem corupti? Gresit.
    Iar, referitor la banii nostri, ar trebui sa cunoasca, mai intai, conditiile reale de munca din puscariile ramanesti si numai dupa aceea sa-si dea cu presupusu’.

  31. Domnule presedinte, stimati colegi. Sa iesim in strada. Sa nu intram in serviciu decat daca ne sunt asigurate conditiile..personal, dotari, etc. Sa iesim de la agent pana la directori in strada. Sa luam atitudine. Sa nu ne mai lasam calcati in picioare. Probatiunea a protestat, a blocat activitatea. S-o facem si noi.

  32. [quote name=”Gardian”]Nu înțeleg de ce îi luați apărarea lui Bejan, știți când a fost destituit, de la Poarta Albă, când ocupa funcția de director, a fost ascuns pe la alte pnt. și nu după mult timp , tot susținut POLITIC, a ajuns director general și cu grade de General ! [/quote]
    Nu am auzit prostie mai mare. Nu a fost ascuns nicaieri.!!

  33. [quote name=”Pescarul”]Cum isi poate permite un ministru al justitiei sa ne faca pe toti corupti acum este momentul s-a iesim in strada si s-o dam si in judecat pentru niste acuzati nefondate sindicate unitiva si haidati sa-i aratam ca nu stie ce vorbeste.[/quote]
    Chiar Stefan, o acțiune în instanță pe bază de defăimare și acuze nefondate, nu se poate?

  34. Aceasta tentativa de ministra ar trebui sa fie data in judecata deoarece suntem acuzati pe nedrept si sa cerem daune morale de multe mii de euro. Trebuie sa luam atitudine impotriva sa pentru ca acesti ministri asa denumiti tehnocrati sunt trimisi de la ue sa faca numai rau si sa strice ce sa facut pana acum.AFARA CU EA la cratita.

  35. Rusine acestei Pruna
    Sa stea ea cu puscariasii macar o zi si apoi sa se exprime in acest fel
    Ne jigneste pe toti aceasta parvenita
    Trebuie imediat folosit dreptul la replica
    Eu am avut concurenta de 9 pe loc cand am dat la Scoala de Agenti
    Tehnocrata vanduta asta este
    RUSINE

  36. Pe aceasta asa zisa Ministru al Justitie fosta cancelara si cartoare de cafele si hartie igienica a comunistei monica macovei trebuie actionata in instanta…..rusine no name deministru ce esti mai bine sa iti dai demisia……

  37. Cum isi poate permite un ministru al justitiei sa ne faca pe toti corupti acum este momentul s-a iesim in strada si s-o dam si in judecat pentru niste acuzati nefondate sindicate unitiva si haidati sa-i aratam ca nu stie ce vorbeste.

  38. Nu crezi ca s-ar impune organizarea unei conferințe de presă în care să răspunzi acuzațiilor nefondate ale Prunei? Nu o lăsa așa că nu meritam un astfel de comportament! Coste Vinfiert, mai lasă bre vinul ca ești incoerent!

  39. Care d.na ministru d.le presedinte, doamna aceea care a declarat ca nu sta ministru decat un an pt ca are rate si cu salariu de ministru nu le poate plati? Poate chiar credea ca in sistemul asta asa e si ca cineva trebuie sa.i aduca…diferenta de salariu…si poate crede si acum ca asa e…Daca noi suntem supusi unor testari psihologice periodice si in plus la orice concurs testari…oare nu ar fi cazul ca si d.na ministru sa fie numita in functie dupa ce demonstreaza ca e apta psihic? Sau noi treb sa fim testati si ne poate conduce orice…….

  40. Nu înțeleg de ce îi luați apărarea lui Bejan, știți când a fost destituit, de la Poarta Albă, când ocupa funcția de director, a fost ascuns pe la alte pnt. și nu după mult timp , tot susținut POLITIC, a ajuns director general și cu grade de General !

  41. In permanenta este nervoasa, agresiva, nemultumita de intrebari, acum si acuzatoare. De parca tot noi am fi vinovatii si pentru asaltul presei asupra dumneaei. Daca nu eram noi, ce o mai intreba presa, nu?
    Poate isi doreste sa afle cum strigam noi sub balcon.
    Iesim?

  42. As vrea sa supun atenției si cred ca s a uitat repede, cum nu prea demult de acordat bani minunatilor si merituosilor pop pt absolvirea unui trimestru de scoala..doamna Pruna, tot penitenciarelor erau de bine pt legislatia făcută de presedinte M10?…sau ce partid si a mai facut MACOVEI..

  43. Si chiar credeti ca n-a fost deloc complicitate? Sa fim seriosi, multe afaceri invart ai nostri sefi iar noi tragem ponoasele incompetentei si nelegiuirilor lor! Acum când cineva ridica problema asta, nu ne convine. Eu, lucrator al sistemului, chiar m-as bucura ca sistemul sa fie curatat de tot putregaiul (agenti si ofiteri deopotriva),

  44. agent pol.pnt,
    Noapte buna, fratica ! Sa nu zici ca n-ai primit raspuns, banii pe haine pentru lunile ian si feb ii vei lua imediat dupa daa de 10 cand se va publica in MO ordinul de ministru.
    Pe de alta parte, iti pasa si tie de subiectul articolului astuia ? Nu de alta, dar convingi opinia publica exista multi inadaptati la realitate in sistemul penitenciar.

  45. Cred ca ar trebui ca sindicatele sa faca front comun cu ANP si conducerile unitatilor. Sa protestam lunk, sa facem accesul, apelul si alte activitati ca la carte. Sa lucram cu banderole negre pentru ca sistemul este UCIS de mafioata macovista. Sa nu prezentam la instante decat atat cat putem legal. Avem salarii mari? Cine isi permite case la Bruxelles, ne permitem credite de 400000 Euro? Depozite in banci? Nu avem pt ca lucram pe cateva sute de ore lunar, nu 8000 euro cat are doamna lunar la Bruxelles. Corupta e ea.

  46. Poate ar trebui sa fim complici la ample manifestari de protest avand ca subiect demiterea doamnei ministrese.Poate si o plangere penala pt faptul ca are dubla calitate ministru si funtionar UE suspendat. Sindicatele ar trebui sa aiba o atitudine mai ferma.

  47. Ministra asta este cazuta din plop direct in cap. S-a prins de subiectul cu lucrarile scrise de catre detinuti ca ultimul prost de ce stie cel mai bine cand se confrunta cu incapacitatea de a rationa si anume, sa arunce cu dejectii.
    Cred ca a venit momentul ca prezenta noastra sa fie mai activa in spatiul public cu luari de pozitie. Felicitari lui Stefan pentru activitatea din ultimul timp si pentru aparitia in presa centrala cu diferite subiecte ce vizeaza interesul nostru, al lucratorilor din penitenciare.
    Prezenta la unele televiziuni de stiri cred ca s-ar impune daca bineinteles, subiectele nu vizeaza can-canul.

  48. Speram..ca cele 2 sindicate mari sa faca iar front comun…si sa nu fim bataia de joc a nimanui…eu cred ca aceasta ministra nu stie riscurile in meseria asta de”gardian”…

  49. Raluca țuică de Prună, vrei razbel? Păi o să ai .Tehnocrata cucului, râdeam de ailaltă și ai venit tu! Ești mai praf decât ea!Tinerii frumoși și liberi, unde sunteți acum?

  50. Sa ne amintim ce atitudine avea fata de noi trista de macovei cand a fost ministrul justitiei?

  51. Simplista gandire, primitiva actiune de acuzare a personalului, iar cererea de demisie este nejustificata. Nu trebuie sa demisioneze nimeni, ar fi un act de lasitate in fata unor diletanti.

  52. N-am crezut ca se poate ca relatia sindicat-MJ, sa fie mai rea decat in mandatul d-lui Cazanciuc, dar, evident, m-am inselat. O sa ajungem sa-l regretam pe fostul ministru, intocmai cum am regretat vechiul echipament…:).

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)