www.snlp.ro Web analytics

Stiati ca…?

open newspaper hed 20131. Astazi Corpul de inspectie al primului ministru a descins in sistemul penitenciar? Pentru moment si-au instalat cartierul general la etajul 1 in ANP si cer documente. In general vizitele de acest tip suprapuse pe schimbari la varful MJ se soldeaza cu echipe noi si la varful managementului din sistem. 

2. Activitatea comisiilor din aparatul central este bulversata de vidul temporar de putere? Echipa de conducere in exercitiu sufera o atrofiere musculara iar cea noua, care o fi ea, inca este la incalzire. Prin urmare inclusiv sedinta de mutari care s-a incercat a fi organizata ieri a esuat lamentabil desi s-a savarsit o tentativa. Dragi olteni, mai este nevoie de putina rabdare desi nu stiu daca mai aveti de unde.

3. MJ inca nu a semnat niciun document transmis de ANP dupa plecarea ministrului Cazanciuc? Nici ordine care vizeaza drepturi legale ale personalului, nici imputerniciri sau altceva. Si nici nu sunt semne. Problema principala o constituie majorarile salariale de 75% si 50% care daca nu sunt reglementate prin ordin (conform legii) in urmatoarele 7 zile, nu va mai fi timp pentru solicitarea sumelor corespunzatoare care trebuie introduse in salariile din 10 februarie.

4. MJ a amanat semnarea OMJ care stabileste plafoanele anuale pentru decontarea lentilelor de ochelari desi proiectul fusese convenit de sindicate/ANP/MJ solicitand un nou studiu de piata realizat de experti externi? Prin urmare avem din nou o pauza in acordarea acestui drept avand in vedere ca nu exista plafoane valorice pentru 2016 conform HG nr. 1996/2004 modificata si completata. 

5. Au mai fost tamponate la MJ inca doua proiecte, respectiv cel pentru modificarea echipamentului si Contractul colectiv de munca pentru personalul contractual? Daca CCM are un anumit cadru care implica negociere, conflict si alte instrumente, in problema cu echipamentul situatia este mai sensibila. MJ este de acord cu plata in transe lunare dar inca nu a aprobat nici asta insa asa cum am aratat intr-un articol anterior nu este de acord cu cresterea valorii normei prin OMJ ci prin HG. SNLP a argumentat amplu catre ANP iar ANP a sustinut si transmis materialul catre MJ. Continuam sa ne duelam cu morile de vant deocamdata pentru ca in dialog inca nu am intrat cu MJ.

6. ANP a solicitat si a primit deja sumele pentru plata primei transe lunare pe 2016, aferente drepturilor de echipament insa sumele nu au putut fi virate inca din lipsa normelor care nu au fost semnate?

7. Un consilier MJ a notat ca si observatie in proiectul strategiei ANP la obiectivul care vizeaza blocarea semnalului GSM in vederea eradicarii fenomenului telefoanelor mobile introduse in penitenciare? Observatia facuta indica faptul ca siguranta locurilor de detinere poate fi asigurata cu mijloacele existente deci nu este nevoie de blocarea semnalului GSM (!?).

8. In scurt timp va fi publicata decizia CCR care elimina procedura disciplinara din sistemul penitenciar stabilita prin OMJ 2856/2004? Dupa publicarea deciziei vom avea 45 de zile pentru modificarea statutului ceea ce evident ca nu se va rezolva in acest termen urmand ca dupa cele 45 de zile si pana la modificarea statutului sa avem o perioada de vid legislativ?

9. In perioada de vid legislativ mentionata la pct 8 pot deveni aplicabile in sistemul nostru prevederile Codului muncii in materie disciplinara care stabilesc suspendarea raporturilor de munca pe timpul cercetarii?

10. Bolile profesionale nu se pot stabili in sistemul nostru pentru ca nu avem angajati medici de medicina muncii nici macar la nivel ANP si nu se poate indeplini procedura legala? Medicii de medicina muncii care intra in relatie cu ANP in baza contractelor anuale spun ca nu au competente la fel ca si DSP, ISU, IM si alte astfel de institutii care transmit in scris ANP ca legislatia nu le confera atributii in domeniul nostru?

11. Sunt probleme in acordarea sporului de fidelitate pentru salariatii care au absolvit licee militare? ANP face de ani de zile o confuzie intre criteriile pentru acest spor si cele pentru pensie, confuzie pe care zicem ca o clarificam in scurt timp.

 

Sa continuam?

 

18 COMMENTS

 1. sa continuam…..
  Apelam la legislatia generala cand convine vladicei si la cea speciala cand e de pus parul pe opincari.
  -sa ne intelegem: daca prevederile legii speciale primeaza celei generale aplicati asa cum prevede legea generala: cu trimitere la cea speciala!
  Sindicatele sa preseze specialistii din ANP sa faca curatenie in jungla legislativa: sa nu vina sa spuna ca un ordin, vechi de cand Matusalem, daca nu este expres abrogat, nu se aplica ca e desuet si perimat!
  daca ne vom raporta la o lege a salarizarii unitare, care face trimitere la L 53/2003, atunci sa armonizeze legislatia speciala cu aceasta lege, ori sa renuntam la aberatiile din legile speciale!
  legea 53/2003 este o lege perfectibila, dar se pare ca nu e autohtona ci importata si se pare ca trebuiesc ”artificii” sa o corelezi cu practica romaneasca in ceea ce priveste munca! ar trebui sa ne armonizam cu aceasta lege, pana nu se trezesc capatzanosii nostri sa scoata una autohtona si vai de capul ei!

 2. [quote name=”Ștefan Teoroc”]caius – normal, nenormal, medicii tot pe cale de disparitie sunt din sistem / nu stim cati din exterior vor veni pe posturile vacante de la noi / devin deranjante inechitatile salariale iar intrebarile tale sunt absolut legitime / acest cadru absurd a fost creat in context politic si fara fundamentare / pur si simplu s-a dat[/quote]
  Despre ce inechitati salariale este vorba d-le presedinte?
  @Caius : Poti intreba la voi la „achizitii” daca nu cumva cei doi doctori sunt cu contract de prestari servicii,iar daca este asa ,este posibil sa fi avut loc o cerere-din partea unitatii- si mai multe oferte-din partea a zeci 😀 😀 de medici care ar fi vrut sa lucreze”cu ora” in puscarie…Licitatie/negociere ca la…piata!!
  Probabil au castigat cei care au prezentat/cerut cel mai mic tarif orar,asta neinsemnand ca sunt si cei mai buni…

 3. caius – normal, nenormal, medicii tot pe cale de disparitie sunt din sistem / nu stim cati din exterior vor veni pe posturile vacante de la noi / devin deranjante inechitatile salariale iar intrebarile tale sunt absolut legitime / acest cadru absurd a fost creat in context politic si fara fundamentare / pur si simplu s-a dat

 4. Domnule Teoroc ,deși nu are ca subiect ce ați publicat am si eu o întrebare: Este normal ca angajații civili din sistem,mai exact doctor care lucrează 4 ore maxim pe zi timp de 5zile pe saptamana sa fie plătit cu 2500 roni!!!!! Precizez ca in cadrul unității sunt 2 doctori. Va multumesc

 5. Dar raportat la punctul 11, s-a gandit cineva la Ordinul Militar In Serviciul Patriei , care nu se acorda de cand ai depus juramantul militar ( absolventi scoli militare agenti, absolventi Academii, subofiteri transferati de la M.Ap.N. etc ), ci doar de cand te-ai angajat la Penitenciar? Pai, in perioada in care ai primit SOLDA de la statul Roman, ce statut ai avut? TRINTOR?

 6. Dle presedinte,credeti ca daca iesim in strada,se vor resolva aceste probleme?cred ca ministreasa ne va pune bete-n roate si mai mult;ea venit sa distruga ceea ce Ponta reusise si la noi in sistem,cat de cat…am ajuns sa ne cersim drepturile-as propune metode mai radicale de protest/….

 7. Va mai aduceti aminte de Domnul Marius Iacob la conducerea ANP ? Adevarat OM pentru sistem.

 8. RUSINE ANP,de ce ne pacaliti tot timpul cu acele mutari.pana cand toate acestea,chiar nu suntem ajutati de nimeni,mai mult mai sustinem si Snlp.

 9. Stai liniștit r. De la ei l am auzit. Ca si aplicare. Însă nu cunoșteau toate efectele. Nu vom permite asta la noi. Însă va fi o perioada interesanta

 10. punctul 9 nu ar fi trebuit sa-l nominalizati! veti vedea multe taieri de capete pe aceasta nisa! le deschideti capul,

 11. E foarte grav ca nu s-au semnat ordinele pentru 2016 pentru Sambete si Duminici.
  Parca spunea o Ordonanta din Decembrie ca salariile nu vor fi mai mici decat in anul 2015.

 12. …….in sistemul penitenciar nu pot avea loc concedieri colective? Iar cele „abuzive” pot fi atacate in instanta?ca la frontiera…..adica nu fpss fara frontiere

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)