www.snlp.ro Web analytics

Stapanul Inelelor

Structura SNLP este absolut identica cu cea a SNPPC – Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, sindicat national si totodata organizatie colega cu FSANP – federatia cea maronie, in cadrul Confederatiei Sindicale Cartel ALFA. Acuzand structura SNLP, Dumitrascu isi arunca in derizoriu, in ilegalitatea pe care doar el o vede, fratii de arme din aceeasi confederatie, cei pe care i-a impins la scandari cu javre, gest a carui contributie la disponibilizarea a 10.000 de oameni este de notorietate, dar scrupulele raman niste impedimente pentru cei necopti. Importante sunt doar mesajele care se livreaza cu o frecventa studiata si prin care se incearca imprimarea memoriei colective cu cateva repere:

 • SNLP este sindicat galben si nereprezentativ
 • Presedintele SNLP are un salariu enorm si o masina de lux
 • Federatia PUBLISIND suge fondurile SNLP
 • La FSANP totul este doar… perfect.
 • FSANP este singura organizatie reprezentativa in sistemul penitenciar
 • Prin urmare, FSANP va asteapta cu adeziuni.

Cu putin efort si atentie veti desprinde aceste leitmotive din majoritatea textelor sau comentariilor FSANP orientate impotriva SNLP. Mai nou, a inceput numerotarea atenta, in text, a mesajelor subliminale. In scurt timp se vor repartiza indicatori ca in managementul performantei. O strategie murdara si penibila care incepe sa caracterizeze o organizatie. 2500 de membri FSANP, prin liderul lor, mascaresc si improasca cu noroi peste tot in jur. Nu credem ca cei 2500 de oameni au fost intrebati si ca sunt de acord cu aceasta reprezentare. Nu credem ca 2500 de salariati care muncesc in conditii deosebite isi manifesta sustinerea pentru atacurile mizere si mascarada publica, ca accepta ca strategie unica denigrarile si injuriile. Regretam ca implicam in replicile noastre intreaga structura FSANP care include colegi, frati, lideri de sindicat, oameni care muncesc din greu si care nu merita acest razboi, insa rabdam de prea mult timp jignirile celui pe care voi il sustineti ca lider.

Fiecare atac al liderului Federatiei Maro urmeaza cate unei informari transmisa in interiorul SNLP sau la nivel national si capturata prin metode obscure. Consistenta informarilor si totodata a demersurilor SNLP deranjeaza si starneste ura, pentru ca doar Dumitrascu are calitatea de a genera idei, doar Dumitrascu are caderea de a critica, numai Dumitrascu este detinatorul adevarului absolut, Stapanul Inelelor si Salvatorul Sistemului Penitenciar. Acest Sauron si armata lui imaginara de orci indraznesc sa arunce in derizoriu un sistem, sa minimalizeze toate realizarile, sa murdareasca imaginea a 12.300 de oameni care ar trebui sa-i transmita ca nu asteapta nimic spectaculos de la el si ca nu ar trebui sa se teama ca nu ne-am descurca fara el.

Scopul real al lui Dumitrascu este destructurarea celor doua organizatii (SNLP si PUBLISIND), fragmentarea si eventual preluarea maselor, apoi indeplinirea visului sau suprimarea unei frustrari: controlul total al ANP si eventual al unei parti din MJ. De la vis la realitate, se omite un element simplu: oamenii si constiinta lor. Oamenii nu mai pot fi manati ca o turma spre interese individuale evidente. Personal nu imi descopar nazuinte sau deziderate de putere. Pot sa-mi asum ca dezvaluire faptul ca nu am respins doar o singura propunere de integrare in echipe de management, la nivel de top, in sistemul penitenciar. Membrii SNLP stiu ca se pot bizui pe continuitate in reprezentare, fara risc de interferente din zona administratiei. Este stiut faptul ca nici unul dintre liderii SNLP nu a promovat pe anumite functii in administratie si nici nu si-a promovat membrii familiei, alte rude sau prietenii pe pozitii inalte in ultimii 5 ani.

Stimati colegi, pana in prezent nu am vrut sa transformam actiunile sindicale in mocirla sau atacuri si nici site-ul SNLP in tabloid sindical. Sauron-justitiarul a lansat moda si nu ne ramane decat sa ne conformam sau sa fim indiferenti. Stim insa ca indiferenta poate fi speculata sau interpretata ca lipsa de aparare sau de argumente. Vom prelua fiecare dintre mesajele maronii si le vom combate deschis cu documente si explicatii, chiar daca nu ni se cer. Vom explica deschis si detaliat de ce optiunile Sauronului sunt limitate iar strategia saraca in alternative.

Prin urmare, incepand de astazi, site-ul SNLP va include la finalul fiecarui articol o sectiune de comentarii pe care ne gandim sa o lasam nemoderata, cu retinerea ca eventuale postari obscene pot duce la o escaladare a intentiei initiale.

VA INVITAM LA COMENTARII LIBERE !


Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAP PUBLISIND
tel fix +40 21 243 18 67
fax +40 21 243 18 66
tel mobil +40 720 049 435
email1: sindicat.snlp@gmail.com
email2: sindicat.snlp@yahoo.com
www.snlp.ro
www.publisind.ro
www.avantaje.publisind.ro

106 COMMENTS

 1. Stimate domn,
  inchei aici,pentru ca oricat incerc sa ne intelegem nu reusim.Daca aveati o urma de demnitate,constatati si ripostati in consecinta,ca si pe site-ul FSANP nu transmisesem decat ce am publicat pe site-ul vostru.Nu publicam acolo niciun comentariu,daca era publicat de prima data la voi.Dar nu s-a intamplat.Puteam sa fiu la fel de mojic in exprimare,dar nu o fac pentru ca nu va cunosc si nu imi permit caracterizari,mai ales ca ati putea fi un om cumsecade.V-ati gandit vreodata ca lucrul acesta ar putea fi valabil si pentru mine?Nu cred.
  Cu stima,Florin Schiopu.

 2. Domnule Schiop,

  Postura de bun comunicator o puteti avea atat timp cat atitudinea generala este una de bun augur pentru toti cei implicati.

  Postura cameleonica pe care dumneavoastra o afisati, argumentand bineinteles prin intermediul unei comparatii (atitudinea specifica fsanp pe blogurile sale si atitudinea afisata pe site-ul snlp), nu va situeaza pe o pozitie onoranta in tratarea problemelor de ordin sindical cu implicatie directa asupra lucratorilor de penitenciar.
  Nimic nou in peisaj atat timp cat sunteti reprezentat de un lider „contorsionist”, acest fapt spunand multe despre calitatea celor ce-l inconjoara.

 3. Stimate domn Cristian Tudorache,
  nu am obiceiul de a minții,când îți spun că nu au fost publicate cu o zi înainte, nu au fost publicate.Și am trimis mesajul.Că s-a intâmplat după aceea este ok.Faptul că am dat o replică,spun eu elegantă în raport cu ce debitau colegii noștri,a fost numai pentru faptul că eu unul nu mi-am permis să împroșc cu noroi munca unor oameni.Dacă datorită unei cereri,până la urmă justificată,de a lămurii unele aspecte referitoare la reprezentativitate,poți să debitezi atâtea enormități,invective și să mocirlești oameni,pe care s-ar putea nici să nu-i cunoști,mi se pare mult prea mult și nici nu cred că poți să te aștepți la altceva.Nu am ajuns până acolo,din credința că încă ne mai putem înțelege. Dar poate asta trebuie să se întâmple ca să ne curățim.Sau poate încetăm și ne așezăm să construim.Va fi greu mai ales în condițiile date,dar timpul le va rezolva pe toate.Cu stimă Florin Șchiopu

  P.S. Niciodată nu mi-am plâns de milă,eventual am fost dezamăgit de faptul că nu toți colegii au depus același efort pentru a-și apăra drepturile.

 4. Schipule, postura pe care doresti a o afisa aici in raport cu speta lui Terente te califica drept un individ ce considera ca i se poate acorda un pic de mila. Nu te compatimeste nimeni, stai linistit. Si incercarea de ridicare pe un piedestal superior al inteligentei te determina sa pici chiar in penibil.
  Accentuez Schiopule: nu faptul ca ai fost descoperit sub un alt id pe fsanp a contat ci manipularea pe care ai incercat sa o induci pe acel site, cum ca nu ti posteaza comentariile si ca ti s-ar restrictiona posibilitatea de a-ti afisa inteligenta aici.
  A citi printre randurile tale Schiopule, imi este foarte usor. Te „descoperi” neintentionat si ar fi pacat sa nu te sfatuiesc in a-ti citi inca o data postarile inainte de a le pune aici. Te anunt prieteneste ca nu stai de vorba cu niste limitati. De vrei sa continui in acest fel, reactia va fi pe masura, sa stii. Depinde de tine.

 5. Stimați domni fără nume,în momentul în care am postat comentariul pe site-ul FSANP,încercasem să postez același comentariu ,cu o zi înainte pe site-ul SNLP.Nu a fost publicat.Doar constatasem acest lucru.Și am făcut asta numai după ce, citez:
  Terente on 5 august 2011 at 13:27 said:
  Manipuleaza cat vrei aici Dumitrascule ! Minti asa cum iti este educatia in privinta faptului ca-ti sunt restrictionate comentariile (editat admin)
  Uite, dă-mi ie comentariile si te asigur ca vor fi puse pe site…”
  Greșeala a fost a mea,recunosc,invitația era pentru Dumitrașcu,după cum te exprimi,nu și pentru ceilalți.Dar dacă mintea-mi șchioapă nu mă ajută.
  Vezi ce înseamnă să nu realizezi care îți este locul,de unde cultură dacă suntem niște golani.Ba nu,chiar brute.Cât despre Florin Șchiopu alias Litovoi,la ce cultură crezi tu că am,crezi că mă ducea capul la așa ceva?Nu mi-am dat seama că tu ai putea să fi ultimul care să afle acest lucru.Cu stimă,Florin Șchiopu alias Litovoi. 🙂

 6. Am exemplificat mai devreme incercarile unora d a manipula opinia membrilor ce-i reprezinta. Asta au facut cintuu astia de la federatie cu sarmanii oameni.

 7. D-le Schiopu dar la tirgu jiu greva ati facut in 2009 pt. banii pt. echipamnet can d SNLP a reusit sa-i obtina ca daca nu se mobiliza colosul asa cum ii spune un coleg de-al dvs. SNLP-ului primeai bani de sosete (60 lei).Vorbiti de raltie buna cu conducerea,dvs ce relatie aveti cu conducerea unitatii ,foarte buna ,de la Tg Jiu s-au detasat si poate se vor detasa oameni ce ati facut pt. ei (avand si o relatie foarte buna cu conducerea)?? Numai va dati cine stie ce sindicalisti FSANP a fost facut nascut de Dumitrascu cand era director general,ii ridicati osanale la momnetul acel si el trimitea in unitati adrese si asmutea SIPA,RU,etc pe liderii SNLP,ii prigonea iar FEDERATIA MARO A CREEAT-O PT. ZILE NEGRE STIA CA AICI O SA AJUNGA,TOTI PRESEDINTII FSANP IL LAUDAU SI-L RECOMANDAU CA CEL MAI BUN DIRECTOR GENERAL,ACUM V-A CAZUT GUVERNUL SI VA DATI IMAVULATI DOAR POATE CAMELEONI.

 8. Schiopule !!!! – alias LITOVOI pe FSANP… de ce manipulezi intr-un mod mizerabil pe fsanp ?

  Tocmai la comentariul tau am avut o replica aici. In schimb, pe fsanp tu afirmi ca nu ti-a fost postat comentariul (LITOVOI on 5 august 2011 at 20:14 said:
  Dragul meu Terente asta am scris eu si nu ati publicat:
  ,, Nu aș fi intervenit deloc în această mocirlă,dacă nu ar fi apărut comentarile murdare la adresa celor care undeva, cândva(în număr de 39)toți membrii FSANP,au făcut primul miting la MJ,miting în urma căruia s-au deblocat banii de echipament,de prime de vacanță și când administrația intrase în corzi…………………)

  Mizeria nu are limite. Recunosti postaciule comentariul pe care spui acolo ca nu ti-=l publica lumea aici ? Astia sunteti cu totii in frunte cu Dumitrascu.

 9. Schiopule ! Tu compari un miting sau o greva (actiuni sindicale legae) cu aruncatul sepcii de militian si dorinta de a te inchide in sediul ANP cu catuse de calorifere ? Incerci s imbraci tendinta fsanp-ista cu o forma din care sa reiasa faptul ca sunteti si ati fost niste luptatori ce au obtinut intotdeauna numai binele pentru cei ce-i reprezinta dar, iti sugerez sa cauti in alta parte onorurile. Aici, fiecare dintre noi si sunt convins ca in acest moment si mare parte dintre membrii sindicatelor voastre au realizat ca nu sunteti altceva decat niste cameleoni.

  Prietene, forta de de care spuneai este folosita de oameni limitati, incapabili dupa cum spuneam de a se confrunta cu detaliile dure ale unei negocieri. Cand nu v-a mai dus capul sa apelati si la alte parghii, ati apelat la forta. Asta face si Dumitrascu acum. In loc sa se aseze la o masa a negocierii cu noi, lucreaza miseleste aruncand cu noroi, injurand si balacarind pe toata lumea. Si asta, doar pentru ca Stefan nu poate fi de acord cu niste conditii psihoanaleptice, pe alocuri chiar bahice pe care Dumitrascu, liderul tau, ar dori sa le impuna.

  De un singur lucru ar trebui sa tineti cont: noi nu prezentam unele semne de slabiciune pe care probabil ANP le-a prezentat vis-a-vis de voi fata de unele actiuni inconstiente, imorale si penale in mare parte.

 10. Dragul meu Terente,
  vezi,ăstea sunt lucrurile care ne deosebesc.Eu vorbesc de puterea unora, mulți,puțini,câți or fi fost,să pună cărămidă peste cărămidă la o construcție,pe care am incercat să o ridicăm și pe vreme rea și pe vreme bună.Dacă vă urmam exemplul,am fi putut să spunem că ați fost printre participanții la negocierile pe salarizare și nu ați făcut nimic,mai ales că pentru agenți,coeficienții sunt cum sunt,dar nu pot să spun asta mai ales că știu cât de greu s-a discutat cu ăștia și mai ales că tot ce există acum a fost stabilit de alții 😆 😆 .Când ai pierdut dreptul la grevă, mai era timp de politețuri,dar nu-i așa, creșterea voastră aleasă nu vă permitea acest lucru.Teoriile care stau la baza negocierilor,nu exclud și pozițiile de forță,dacă cel cu care negociezi adoptă aceeași strategie sau te ignoră.Până și legea Dialogului Social,admite că lipsa de interes a angajatorului pentru doleanțele angajaților are ca formă de manifestare mitingul și ca finalitate greva,amândouă forme radicale.Însă noi nu ne pricepem.Păcat de forma în care tu te manifești.Aveai o șansă să devii mai bun. Ai ratat.

 11. Nu vreau sa te jignesc dar consider ca si mintea-ti este schioapa. Pentru voi, cei din fsanp a contat numai actiunile ce au avut la baza scandaluri, injurii si balacareala. Asa ati fost invatati si nu va condamn. Asta va este cresterea.

  In schimb, uiti tu si liderii tai combativi si plini de verva sindicala ca SNLP a facut munca sindicala atat cat sa nu-si compromita oamenii, atat cat sa nu-i tarasca prin mocirle din care unii dintre voi n-au mai iesit de atunci. Daca dementa unei actiuni sindicale este reprezentativa pentru voi, pastrati-o la fsanp Schiopule ! Noi facem munca sindicala urmarind scopuri onorabile pentru membrii reprezentativi. Si aceste lucruri s-au vazut in nenumaratele demersuri initiate de SNLP prin tot felul de comisii paritare, de dialog sociala CES si nu numai. Usile sunt inchise pentru voi si nu degeaba prezinta Dumitrascu bataturi in varful nasului la cate usi i s-au trantit in fata. Tocmai de aceea, din lipsa inteligentei in actul de negociere, apelati la forta. Forta in asemenea cazuri este pentru cei slabi. Si sunteti niste „slabi”. O singura sansa ati avea si anume sa va luati sindicatele si sa le afiliati singurei federatii reprezentative – PUBLISIND.

 12. Nu aș fi intervenit deloc în această mocirlă,dacă nu ar fi apărut comentarile murdare la adresa celor care undeva, cândva(în număr de 39)toți membrii FSANP,au făcut primul miting la MJ,miting în urma căruia s-au deblocat banii de echipament,de prime de vacanță ,etc.Era pe vremea procurorului Iacob și era pentru prima dată când se întâmpla acest lucru și se recunoștea că salariații din penitenciare au dreptate.E mult de atunci.Ați uitat!Să vă aduc aminte de prima convocare la București a liderilor de sindicat,din ambele sindicate și unde la amenințarea lui Stănișor că,citez:,,Eu v-am făcut eu vă omor”nu ați reușit decât să vă gudurați și unde cu excepția noastră,nimeni nu a avut curajul să îl contrazică.E mult de atunci așa-i?Eram puțini dar uniți. Între timp am mai crescut,suntem aproape 3000,o spune și ANP-ul,voi coborâți spre 6000,tot ANP-ul o spune,o fi bine,o fi rău,timpul le va lămurii pe toate.Atunci când erați mulți și se punea în balanță dreptul la grevă nu ne-ați mai îndemnat la luptă.Puteați să o faceți singuri, erați mulți,dar v-a fost frică. Acum nu mai sunteți atâția.Și încet,încet oamenii pricep.Și aleg.V-am trimis nenumărate mesaje de pace,(Dumitrașcu pe care voi îl înjurați acum,a căutat cu disperare o cale prin care cele două entități sindicale să devină una singură),dar vouă nu vă păsa ,erați infatuați,erați mulți.Cât despre Dumitrașcu,vă anunț că este alegerea noastră,a ,,exclușilor” si ,,pârliților” din FSANP(sunt etichetele voastre),a celor pe care voi îi văitați că nu se mai regăsesc între cei care conduc Federația,a celor care am dus de-a lungul timpului,cu demnitate, lupta salariaților din Administrația Națională a Penitenciarelor.Este o alegere asumată,și acesta este lucrul care ne deosebește,pentru care nu dăm socoteală nimănui.Acum legea nu vă mai ajută,nu mai sunteți reprezentativi, intrați în legalitate deveniți sindicate și hai să ne unim.Abia atunci veți căpăta legitimitate.V-o spune unul care a purtat toate bătăliile.

 13. Railene ! Spuneai la un moment dat de profesionalismul celor de la federatie ! Ia uite aici exemplu de retard: http://www.youtube.com/watch?v=EPMqZ5H- … re=related . Apropos, nu esti departe de asta care, pe la inceputuri a fost si presedintele federatiei. V-a tunat si v-a adunat la fsanp. (editat de admin) In frunte cu manipulatorul asta de Dumitrascu, (editat de admin). Oare cand se vor trezi acei membrii de sindicat care spera ceva ? De v-ar scuipa ca pe niste masele stricate ar avea de castigat…

 14. Acelasi lucru il pot face si ptr. fostul meu coleg RAILEANU,despre care nu mai stiu daca este in sistem.Daca mai este activ va rog sa ma informati .Este posibil ca in cazul dinsului sa apara niste probleme,am inteles ca ar fi devenit paranoic si nu mai poate trece ,testele psihologice care se dau acum in sistem ptr. a eveni ofiter.Recunosc ca nu stiam de aceste teste,pe vremea mea nu se dadeau.Precizez cu tarie doar faptul ca paranoic a fost inca de la incadrare.Pacat ca nici dupa decembrie 1989 acest Raileanu nu a gasit tratamentul adecvat.

 15. Sunt un fost lucrator din sistem,cu o pensie frumusica.Am auzit de la colegi,care sunt inca activi, despre atitudinea fostului director anp-domnul SORIN DUMITRASCU,mai concret am auzit de la cei mentionati,ca acesta din urma ar trece prin niste momente dificile ale vietii.As vrea sa precizez faptul ca dupa plecarea din sistem,am gasit de lucru la o manastire de maicute.Daca fostul director m-ar contacta as putea sa il ajut cu niste luminari aprinse intr-un mod aparte.TOTODATA POT VORBI CU MAICA STARETA SA POMENEASCA LA FIECARE SLUJBA NUMELE DE DUMITRASCU.As dori sa va informez domnule DUMITRASCU CA AM UN CUVINT GREU DE SPUS IN LACASUL DE CULT,UNDE ,MI-AM GASIT LINISTEA.Daca doriti sa se citeasca la fiecare slujba cite un pomelnic,va rog sa-mi enumerati citeva nume pe care sa le pot trece pe hirtie.Daca nu aveti incredere in mine,o pun pe javra de soacra sa scrie pomelnice.Ce scrie javra in pomelnic,luminarile pe care le aprinde,efectul incepe sa va dea tircoale in fiecare zi de luni din saptamina.Ca fost subordonat va pot ajuta cu niste plante exotice,cultivate in spatele lacasului,care ajuta la potenta,asta numai in cazul in care aveti nevoie.Simbata ete sarbatoare si am timp sa vorbesc cu maicuta.Daca luni mergeti strimb,vina este in totalitate a soacrei mele care are trasaturi de javra,oricum mai mici ca ale dumneavoastra.

 16. Dumi,poate ne spui si nou ce culoare avea fata aia a ta de papusa nefolosita la timp,cind MIHAELA NEACSU ti-a spus pe holurile ministerului,ce sume de bani ai halit de la anp,stii tu din ce fonduri.Daca nu ma insel au ramas stupefiati si cei din jur.Fa un exercitiu de memorie si poate realizezi cine mai era prin apropiere,saracutule.Poate ai memoria proaspata sa recunosti ca ai fost aparat in instanta de un avocat platit de snlp.In aceea perioada plingeai pe la usa snlp-ului.Daca ai trasaturi de barbat ar trebui sa recunosti,dar ma tem ca esti frumusel si cine mai stie……………..

 17. Sorine,lasa-ne frate sa ne facem treaba iar daca vrei mai multa putere si bani intra in politica,lucru pe care-l doresti cu atata ardoare.Te visezi Lider Maximo si ataci oamenii care chiar fac ceva pentru angajatii penitenciarelor.Lasa-ne in pace,avem femei usoare destule pe centura!

 18. Domnule Dumitrascu, dupa cum vedeti trecutul va urmareste. Oamenii nu uita prea usor perioada in care ati fost director general adjunct.Si parca asta n-ar fi fost de ajuns,ati venit si cu propunerea de tranfer a celor de la MAI si, ca tacamul sa fie complet, ati inceput si disputa cu SNLP-ul. Acest razboi pe atatea fronturi , va va epuiza in cele din urma.
  Cred ca ar trebui sa cereti scuze celor din sistem, pentru perioada cand ati fost director, pentru ca ati gresit fata de oameni. V-am mai spus , era sa ne lasati in pantaloni scurti. Si cred ca nu numai asta, mai sunt multe alte neplaceri ce le-ati creat celor din sistem.
  Apoi ar trebui sa veniti si sa spuneti direct ceea ce doriti sa faceti, aveti de propus un plan de unificare a celor doua sindicate, sau de coabitare pasnica.Eu asa am inteles. Trebuie ingropata odata securea razboiului, rolul sindicatelor nu este sa se razboiasca intre ele. De aceea faceti o oferta publica, pentru ca fiecare sa vada ,sa analizeze,si sa-si formeze o parere despre ceea ce doriti sa faceti cu miscarea sindicala din ANP. Parerea mea este, sa nu-l ignorati pe Stefan, el este omul cu care ati putea construi ceva temeinic. Daca-l considerati compromis, gresiti, pentru ca , chiar daca o fi facut anumite compromisuri, acestea au tinut de strategie.Astept oferta dumneavoastra, care trebuie facuta publica.

 19. Daca tot te intereseaza domnul ANTIPA,sa stii RAILEANULE,ca omul a plecat de la munca de jos si a ajuns ofiter in urma unui concurs. Cu tine joaca sah tandemul TUGUI-IONESCU, doar atunci cind au timp liber.Dar cei doi nu-si fac timp liber ptr.un lucrator care nu a luat testul psihologic.Tu practic nu ai voie sa iei armament in dotare ptr. ca prezinti un real pericol public.Sa mai amintim cazul petrecut la una din tragerile efectuate,nu cred ca este cazul,subiectul a fost de cancan la vremea respectiva dar cu largi ecouri si in ziua de astazi.UN BUN CUNOSCATOR AL DEZECHILIBRATULUI

 20. Daca tot vreti sa faceti rost de bani,va putem indruma pasii catre vamile din Romania unde se mai ciupeste inca la limita legalitatii.Dar cu siguranta nu va primeste ptr. ca sunteti o mare tifla,stiu si cei de acolo ca a-ti fost la DGA.Daca nu intelegeti ce inseamna tifla va puteti adresa celor de la sipa,oricum aveti jumatate de norma la ei.Cu alte cuvinte sunteti,in limbajul nostru: UN MARE SIFON.Astfel de creaturi nu au o viata lunga,sistemul se foloseste de ei,dupa care…………

 21. Am participat la o cura de slabire in grup,care a dat roade in scurt timp.Dumi,daca te hotarasti sa mai slabesti te rog sa ma cauti la Vaslui.De obicei ma gasesti in fata bcr-ului,unde particip zilnic la miting in uniforma.Te informez cu aceste aspecte deoarece de cind esti presedinte fsanp,ai luat proportii ingrijoratoare.Nu vrem sa devii o putina cu craci care sta in fata calculatorului, in lipsa de altceva.

 22. Revenint la atuurile celor doua organizatii , mentionez:
  FSANP si sindicatele din penitenciare care o alcatuiesc sunt in legalitate si se confirma cu Sentinte Civile pentru fiecare sindicat in parte , emise de judecatoriile de pe raza teritoriala. FSANP este in legalitate cu SC emisa , atentie, de Tribunalul Bucuresti, asa cum legea prevede pt federatii, si nu de judecatorii ,cum are SNLP , acestea fiind autorizate sa legalizeze functionarea doar a sindicatelor.
  Ca o explicatie a faptului ca SNLP a putut sa functioneze pana acum in actuala forma, este faptul ca o prev. din legea 54 , vechea lege a sindicatelor, dadea posibilitatea angajatilor de la mai multi angajatori, sa formeze sindicate. Actuala lege, din 2011, statueaza clar ca sindicatul se formeaza cu angajati de la un singur angajator, fapt ce duce SNLP-ul in ilegalitate.

  buIn fine , nu vreau sa demonstrez ca unii sunt mai buni decat altii, insa am explicat juridic cum stau lucrurile.
  Parerea mea este ca , inainte de orice orgolii, inainte de orice interes personal, ar trebui sa fie pus omul, membrul de sindicat. Daca s-ar aprecia asa, nu vad de ce nu s-ar uni cele doua organizatii sindicale.

 23. Avand deja o federatie , FSANP, propunerea a fost de unirea tuturor sindicatelor, in scopul de a nu mai o taragana prin instantele, care asa cum spune si dl. Teoroc , iti da termen peste un an, insa propunerea nu a fost batuta in cuie, s-a discutat si varianta infiintarii unei alte federatii, practic totul reducandu-se la schimbarea numelui, pentru cei care au astfel de probleme. La discutie nu s-a luat o decizie, insa dl. Teoroc, in data de 15.07.2011 a trimis o informare liderilor de grupa, in care in parte recunoaste discutie, insa ii da o alta forma. Nimeni nu a vrut sa inlature pe nimeni. S-a dorit doar infiintarea unei forte sindicale si nu o mie de sindicate. Sunt convins ca daca fiecare membru de sindicat in parte, de la ambele organizatii, daca ar fi intrebati , si-ar dori asta, insa sunt unii lideri care nu vor. De ce? Poate sunt unele motive , dar sunt peste interesul majoritar.

 24. Domnilor colegi. Nu va ascund faptul ca sunt de la FSANP , insa inainte de toate suntem colegi si asta nu trebuie sa uitam. Stiu ca sunt dispute, stiu ca sunt si interese, unele mai mari, altele mai mici, insa daca nu purtam o discutie constructiva , nu facem decat sa ne jignim reciproc, si fara finalitate. Parerea mea este ca idea unei singure organizatii sindicale in sistem, este buna. Vom avea constanta si forta in atitudine si actiuni. S-au facut propuneri de unire a celor doua organizatii sindicale, atat la nivel local , cat si la nivel central. La nivel local , liderii au spus ca trebuie sa setea de vorba cu domnul Teoroc, iar a nivel central, domnul Teroc , dupa discutie, si-a dezinformat liderii locali, carora le-a facut informarea pe data de 15.07.2011. Ca sa putem elucida neintelegerea trebuie sa ne intrebam care sunt cauzele pentru care nu se doreste realizarea unei singure organizatii sindicale in sistem. Cine si de ce se teme? Cine si ce interese au? Poate e timpul ca si noi sa decidem pentru noi, nu doar cei mari.
  Practic SNLP are un numar mai mare de membrii, insa nu este infiintata legal, aceleasi probeme si cu filialele. Legea 62/2011 cred ca deja ati citit-o, daca nu, va indic art.51 si 52.
  FSANP are 29 si sindicate cu personalitate juridica, autorizate de instanta sa functioneze, insa un numar mai mic de membrii. Din punct de vedere legal, FSANP indeplineste toate conditiile si este reprezentativa , avand 7 % din angajatii din sistem, asa cum legea cere.
  Cum putem ca din combinarea atuurilor celor doua organizatii sa consolidam o organizatie puternica?
  Propunerea FSANP , facuta domnului Teoroc a fost ca filialele sa se transforme in sindicate cu personalitate juridica, conduse din teritoriu de conduceri independente, iar ulterior toate sindicatele din sistem, si cele din FSANP si cele de la SNLP sa formeze o federatie.

 25. Dupa o zi agitata prin curtile si holurile penitenciarului, ca un om obisnuit ce sunt , nu imi ramane la ceas de seara decat sa ma delectez cu o lectura a comentariilor postate cu atata patima de colegii mei …………dar ce sa vezi, in loc de discutii constructive – insulte, in loc de prezentarea realizarilor – minciuni, in loc de propuneri realiste – amenintari si se poate continua………Domnilor cred ca a-ti transformat miscarea sindicala intr-o lupta murdara si culmea stiti care e ? Taberele care a-r trebuie sa lupte in alianta se bat orbeste uitand ca de fapt interesele lor sunt comune sau a-ti uitat ca ne reprezentati domnilor lideri, datorita noua sunteti acolo si interesele noastre trebuie sa le aparati . Decat sa va balacariti in povesti fara nici un final ia postati voi pana maine, fiecare, ce a-ti facut pentru oameni, care sunt realizarile cu care va mandriti si ce aveti de gand sa faceti in continuare pentru membrii de sindicat? chiar nu conteaza de partea cui se v-a inclina balanta, oamenii vor sa vada in fruntea lor lideri carora le pasa de ei si de nevoile lor ……..si sa nu imi spuneti ca am facut greseli gramaticale ca ma supar ……apropo am uitat un lucru neesential : cine are interesul sa va dezbine si sa distraga atentia de la problemele reale cu care ne confruntam…noi oamenii de rand??????

 26. ce facem cu orele suplimentare taiate abuziv in anumite sectoare…ce face sindicatul pt asta in afara de a ridica din umeri…

 27. Hilohe,
  Ce zici de asta ?
  100% ADEVĂRAT on 3 august 2011 at 16:31 said:
  FAC ACEST APEL TUTUROR COLEGILOR DIN PENITENCIARUL GALATI: HAIDE-TI IMPREUNA SA FORMAM O GRUPA SINDICALA AFILIATA LA F.S.A.N.P., TREBUIE SA AVEM CURAJUL DE A INFRUNTA SLUGARNICIA D-LOR RADU SI PERJERU CARE URMARESC DOAR INTERESELE PROPRII SI ALE GASTII LOR, TREBUIE SA FACEM ASTFEL INCIT SA NE APARAM INTERESELE SI DREPTURILE NOASTRE!

  MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU ASTA TREBUIE FACUT DAR CU CIT MAI DEVREME CU ATIT MAI BINE PENTRU NOI TOTI!

 28. Pentru Radu Hilote si restul…
  Mi-am permis sa fac cateva obsrevatii, vis a vis, de Galati. Am fost chemat la voi sa va ajut sa faceti si voi cativa pasi in ale sindicalismului, m-am intalnit cu vreo 20 de colegi la sediul Cartel Alfa,am discutat, v-am ascultat problemele, v-am indrumat catre calea legala, dar a ramas atat…Sper ca acei oameni, erau multi cu parul alb, nu m-au mintit cand spuneau ca nu primeau sporuri
  ( pentru ei OMJ 399/2007 era o necunoscuta), ca faceau ore suplimentare cu nemiluita, ca agentii erau niste nimicuri in fata ofiterilor, si multe altele.Am dreptate ?
  Pentru agentul (termic)0007, vad ca usurel , usurel, incepe sa-ti placa numele tau din buletin, foloseste-l. Poate-i convingi si pe minerul si pe tepes si pe altii …

 29. Hei DOMNUL DIRECTOR GENERAL ADJUNCT sa nu dormi in noaptea asta te rog, maine vei primi ceva important de pe vremea cand erai mare sef si semnai totul cu mare nonsalanta iti bateai joc de destinele oamenilor pe care cu atata nesimtire acum ii minti ca-i aperi, e o mare minciuna tu doresti sa conduci din nou ANP si MJ, trezeste-*te nu mai e MONICA MINISTRU, nu stii?PACAT. 😀

  • Iertare. N-am stiut ca trebuie sa fiu treaza pentru preaimportanta misiune. Am dormit toata noaptea.

   Nu nu vreau sa conduc nici ANP nici MJ, si cu toata simtirea va asigur ca imi ideplinesc atributiile statutar.

   Chiar uite stau de vorba cu d’alde dumenavoastra care ncii macar frumos nu stiti sa vorbiti. Chestiune de educatie dar n-ai ce-i face.

 30. cand erai DGA DOMNULE DUMITRASCU urmareai dubele prin Bucuresti sa vezi daca agentii merg cu usile deschise sa primeasca si ei dar si detinutii o gura de aer curat, dubele erau si sunt din anii 70, culmea nesimtirii tale acei agenti au fost chemati la tine in luxosul birou sa fie sanctionati. Asa te-a invatat mama ta protectoare Monica Macovei? sa faci sindicalism pe banii castigati din proiectele ANP/

  • Am raspuns deja. N-am urmarit, dar s-a intamplat sa vad si le-am atras atentie. Va place sau nu regulamentul e regulament si nu facem expozitie de mascati in „dublu biceps” in spatele dubei prin Bucuresti.

 31. cand erai DGA urmareai dubele prin Bucuresti sa vezi daca agentii mergeau cu usile deschise, dube fabricate in anii 70 si culmea nesimtirii tale de DGA i-ai chemat la ANP sa-i dai afara ca si-au permis acest lux sa vrea si ei dar si detinutii o gura de aer, rusine

  • 🙂 cand eram DGA nu ma ocupam cu dubele care mergeau cu usa deschisa. E drept insa ca in vreo 2 ocazii intalnind intamplator dube in aceste situatii le-am atras atentia.

   Insa gresiti in legatura cu avertismentul. I-am spus doar unuia ca risca sa cada din masina nu din ANP. Din pacate ‘luxul’ asta e un risc pentru escorta si complet neregulamentar.

 32. SNLP a participat masiv pot sa confirm eu la 7 mitinguri (pe langa cele locale)la care am fost si plus greva,de ce mintiti cu nerusinare ca SNLP a fost la 2-3, priviti si fotografiile de pe site-ul SNLP.
  Sustineti cu nerusinare crasa ca SNLP a participat la 2-3 mitinguri,chiar sunteti un „delator” ..

  • Vad ca a inceput sa va placa cuvantul. Uite asa mai invatati. Adevarul e insa ca participarea SNLP a fost episodica si insuficienta. Zero vizibilitate, zero impact. Oricine poate verifica.

 33. „Nu protestele au atras disponibilizari ci submniarea sindicatelor de catre sindicatele galbene. Disponibilizarile sunt o decizie politica validata de cei care n-au chef sa se implice prin atitudini de non combat.”
  -din acest comentariu rezulta ca SNLP considerati ca nu s-a implicat in actiunile sindicale iar din cel de mai jos rezulta contrariul dle Dumitrascu,cand spuneti adevarul?
  Imi permit sa va raspund eu uneori foarte rar=va pot numi cu un pseudonim ca, coleg de blog acum =CAMELEON,preluat.
  -ochiul „Cine a avut atitudini non combat Dumi?
  Când SNLP-ul a avut peste 1000 de oameni în față la MJ și FSANP doar 50 de pârliți?
  Când la toate mitingurile din anii 2009 și 2010, SNLP a avut sute de angajați din penitenciare iar la nivel de Publisind peste 3000 de oameniiar FSANP aceiași maxim 50?
  Când pe 31 mai 2010 a fost cu adevărat prima grevă în sistem în cele mai mari penitenciare din țara, Jilava și Rahova de unde au fost câteva sute de oameni și de unde s-a transmis în direct ore în șir la toate televiziunile ?
  Unde era FSANP-ul atunci,sub păturică?
  Nu sunteți buni decât de denigrări și jigniri, la fapte bune pt oamenii din acest sistem sunteți 0.
  Normal, este un job, banii sa curgă, nu vă doare sufletul de oamenii amărâți din sistem”
  „DACA VRETI UN PREMIU LUATI-L. Adevarul e ca greva au facut=o toti de fatada. Si noi am i-am avut pe ai nostri si voi pe ai vostri. dar au fost si locuri unde a iesti foarte bine”
  Sa inteleg ca meritam un premiu ca am scos mii de oameni in strada dar ca nu ne-am identificat,iar FSANP a scos 50-100,prima greva din istorie un succes firav al SNLP,FSANP ici si colo restul sub birorile directorilor.

  • Ideea in sine ca protestele au atras disponiblizarile e o idiotenie. In ceea ce priveste fracturile logice pe care le practicati dati-mi voie sa nu am o opinie.

   SNLP a participat de forma la actiunile de protest si doar la gramada. Niciodata nu si-a asumat deschis o actiune. Nu uitati ca-n 2009 Publisind ii facea actiuni de imagine lui baselu.

 34. dumitrascule cine a facut jegurile astea de uniforme si cine a luat spaga de la firma q&q nu tu cumva?

  • Uniformele le-au facut firme de confectii. Spaga nu s-a luat. Era bine daca se mai faceau si altele in ultimii 10 ani. Macar asa aveti termen de comparatie.

 35. Este adevarat DUMI ca vrei sa intri sau mai bine zis sa te strecori in conducerea anp-ului,mj-ului? Daca nu ma insel a-ti cerut aceste cioalane intr-o sedinta, ministrului Predoiu.Fiti jucator adevarat si strigati––EVRIKA

  • Nu e adevarat. Nu ma intereseaza conducerea ANP sau MJ. Va inselati n-am cerut nici un ‘ciolan’ in nici o sedinta.

   Singurul lucri pe care l-am cerut in instanta si administrativ a fost anularea HG prin care am fost dat afara din ANP in 2008 si ‘deportat’ la MAI. Asta insa cred ca e dreptul meu.

   ‘Ciolane’ mi s-au oferit si-o sa mi se mai ofere, doar ca nu prea ma intereseaza spre frustrarea celor care spera ca am ceva de vandut.

 36. Mariane,acelasi lucru este valabil si pentru tine.Ne cunoastem de pe vremea cind faceai practica in uniforma kaki.Erai pe atunci elev la scoala de maistri armurieri.Nu cred ca de atunci si pina acum,mi-am permis sa te jignesc vreodata.

 37. Ionel ma cheama daca te intereseaza Luca- cine ai fi si am preluat numele celui care a scris sub agentul 007 pt. ca am fost de acord cu unele replici ale lui despre FSANP in special despre dl Dumitrascu,dupa cum am spus nu ma implic dar mi-am spus si eu o parere,consider eu corecta.

 38. Am rugamintea domnule Luca sa nu ma amestecati in aceste postari.Dar pot sa va informez ca banii pentru echipa de fotbal au fost directionati catre familiile celor cinci arestati timp de un an de zile.Continuam sa ajutam familiile celor care sunt dincolo de gratii in detrimentul echipei de fotbal.Va doresc multa sanatate,nu va cunosc personal pentru ca nu am decit putin timp petrecut in sinul armei penitenciare.

 39. Voi de cine va feriti de publicati sub annimat ? Nici aici nu aveti curaj ?

  • [quote name=”Luca”]Voi de cine va feriti de publicati sub annimat ? Nici aici nu aveti curaj ?[/quote]
   Ceea ce numesti tu anonimat eu il numesc pseudonim. Dupa cum vezi, tu esti doar Luca. Eu sunt Observatorul chior. Daca stau sa ma gandesc bine, eu cred ca sunt mai putin anonim decat tine… 😛

   • Anonim… mai putin anonim… cel mai anonim… Unii, cu tot cu nume si prenume, traiesc anonimi o viata intreaga si mor… la fel de anonimi. Ba nu, unii sunt si chiori pe deasupra. 😥

 40. Dle Dumitrascu nu ma implic in disputele sindicale,sunt membru SNLP dar va rog nu mai vorbiti ca reprezentantul lucratorilor si nu mai insistati in transferarea colegilor de la MAI si renuntati la actiuni care ne aduc atingere imaginii de lucrator la penitenciar si purtator de o haina a statului de proasta calitate dar cat de cat respectata prin natura de societate,nu cat ar trebui,nu va mai pripiti si anlizati bine ce sustineti ca eu mai am cativa ani pana la varsta de pensie indelungata si vreau sa stau linistit,sa nu dau examnene pt. eventuale disponibilizari,nu aveti nici-un argument ca acestea nu se vor produce,lasati-o asa va rog eu si nu mai sustineti trnsferarea ofiterilor ca o sa ajungeti sa-i puneti in foisoare.Am inteles ca nu mai lucrati in sistem dar din respect pt. fostii dvs. colegi va rog analizati bine si nu mai faceti unele actiuni care nu ne vor duce la bine,mitinguri,greve faceti insa atentie la ce propuneti sau acceptati. 🙂

  • Nu vorbesc ca reprezentantul lucratorilor, vorbesc ca pesedinte FSANP si ced ca transferul celor de la MAI este o buna oportunitate de a acoperi deficitul de personal.

 41. Nu va inteleg de ce mai stati prin preajma penitenciarelor,dupa ce a-ti fost director in sistem.Sa intelegem ca va doare inima de problemele noastre sau exista alte interese la mijloc………..PS-poate aveti posibilitatea sa-i transmiteti doamnei Macovei-mamica spirituala-muuuuuuulta sanatate

  • agentul007 [quote name=”ochiul”]Cine a avut atitudini non combat Dumi?
   Când SNLP-ul a avut peste 1000 de oameni în față la MJ și FSANP doar 50 de pârliți?
   Când la toate mitingurile din anii 2009 și 2010, SNLP a avut sute de angajați din penitenciare iar la nivel de Publisind peste 3000 de oameniiar FSANP aceiași maxim 50?
   Când pe 31 mai 2010 a fost cu adevărat prima grevă în sistem în cele mai mari penitenciare din țara, Jilava și Rahova de unde au fost câteva sute de oameni și de unde s-a transmis în direct ore în șir la toate televiziunile ?
   Unde era FSANP-ul atunci,sub păturică?
   Nu sunteți buni decât de denigrări și jigniri, la fapte bune pt oamenii din acest sistem sunteți 0.
   Normal, este un job, banii sa curgă, nu vă doare sufletul de oamenii amărâți din sistem.[/quote]”
   Iti raspund eu FSANP nu a facut greva decat ca a facut SNLP,presedintele FSANP de la mine din unitate il certa pe presedintele SNLP ca nu l-a anuntat si pe el si ca trebuie sa mobilizeze oamenii impreuna,adica a mai adus si el 2 lucratori dar cu o pncarta improvizata mare de tot,cam asa se rezuma marele fas FSANP.

   • Daca vreti vreun premiu luati-l. Adevarul e ca greva au facut=o toti de fatada. Si noi am i-am avut pe ai nostri si voi pe ai vostri.

    dar au fost si locuri unde a iesti foarte bine, ‘noroc’ ca au scos-o in afara legii.

  • Sunt presedintele FSANP, in caz ca n-ati observat. Asa cu Teoroc a fost director adjunct la Jilava asa si eu amfost la ANP. De ce as fi eu mai de nefrecventat? V-am luminat? E bine?

 42. Nu prea [quote name=”Sorin Dumitrascu”]@Tepes

  va informez ca suntti unul dintre motivele pentru care reactia de fata se rasfrange asupra SNLP.[/quote]”

  Cu rusine va rog sa-mi explicati cum anume se rasfrange asupra SNLP,infirmatia nu a parut de la mine initial,alta persoana pe care nu o cunosc a afisato pe blogul de scandal FSANP,eu m-am interesat un pic si am preluat-o cand am vazut ca mai multe surse o confirma.Luminati-ma va rog…nu inteleg ca pozitive multe din actiunile dvs,dar poate problema e la mine.

  • Ah, simplu. Vorbind prostii si aruncand tot felul de delatiuni.

 43. Radu Hilote, invata sa scrii corect. Daca si activitatea sindicala merge, la Galati, dupa cum scrii, este de jale. Agentii in posturile de paza mai stau in serviciu 12 ore fara sa-i schimbe nimeni ? Am inteles ca si acum salutati ofiterii in pas de defilare. Nu ai vrut ca din premierea primita de la Stefan sa faci o sponsorizare pentru echipa de fotbal, ti-a fost frica de noi.

 44. Doi colegi de la un penitenciar moldav,va multumesc ca a-ti dispus detasarea lor la alte penitenciare din tara,in perioada in care erati director ptr. ca au indraznit sa va apuna cite ceva despre locuintele de servici.Acum cereti locuinte de servici ptr. lucratorii din sistem.Va multumim ca ne aratati adevaratele trasaturi-adica acele trasaturi care definesc cameleonul.

  • Vorbiti de cei doi sub influenta auturilor alcolice, dupa cum singuri si-au scuzat comportamentul, de la Galati care au cerut detasarea si dupa aia nu le-a mai placut? Sigur nu-mi multumesc, dar asta e unul dintre efectele consumului excesiv de alcool.

   • ce glumeț ești, ”au cerut detașarea”. Aici nu ești la filmele cu Stan și Bran.

    • Au fost mai bine de 100 de participanti si inca mai exista documente la dosarele celor in cauza. Motiv pentru care nici nu-i auziti pe cei in cauza plangandu-se si-i auziti pe tot felul de nimeriti care nu stiu despre ce e vorba.

 45. Cu siguranta a-ti intrat in panica domnule Dumitrascu,nu sunteti un lucrator de penitenciar.Daca tot atacati pe cei care conduc anp-ul,poate ne spuneti de ce v-ati imprumutat de bani de la chestor,iar ulterior acesta din urma nu mai reusea sa-i recupereze.In acelasi mod a-ti efectuat un imprumut si de la Stefan si multi altii.Pur si simplu sunteti un rau platnic.

  • Completez cam dela3- directori de prin ANP,daca ati avea mai multi membri ati castiga mai mult?

  • Hm. in sfarsit un nume. N-am intrat in panica oricat v-ar placea. Dupa cum vedeti intru pe site-ul dumneavoatra si va raspund la comenatrii.

   Asa e, aveti dreptate, uneori nu-mi ajung banii si ma mai imprumut de la prieteni. Si? Ce daca? Dumneavoastra nu va imprumutati? E cineva care n-o face de la un salariu la altul?

   da, stiu cine. Aia care au 3.000 de euro, scriu 1200 in declaratia de avere si au rate de 2.500. Ghici cine?

  • RADULE ai fost prezent la acel imprumut?
   Te rog nu te face de ras!! cu stima RAILEANU

   • tu n-ai luat psihologicul, ciocu mic și treci la grădiniță, dreptul de vot se dobândește la 18 ani.

  • și de la ioana șerban. cică a mai cerut și de la alții și nu i-au dat. drept răsplată pe unii îi bălăcărește pe blog

   • In primul rand ca nu balacaresc. Constat fapte si comentez. In al doilea rand pe blogul FSANP subiecte negative sunt Bala si Ifitnca in rest la ce va referiti? Despre Ioana Serban cred ca ultima data s-a scris ceva de rau acum 2 ani. Interesanta teorie oricum.

 46. Dle dumitrascu sa inteleg ca negati partea cu consultanta dar o sa apara si dovezile dar de calalta parte a comentariului nu spuneti nimic,rezulta foarte clar ca este adevarat.Multumesc uite asa ne confirmati inca odata ca sunteti un „delator ordinar”.Multumesc caati avut curajul sa incercati sa raspundeti si sa ne aburiti cum faceti de obicei insa acum atent doar la anumit aspect care va deranjeaza dar care eu sustin ca este adevarat o sa urmeze si dovezile sper,ati confirmat ca celelalte comentarii sunt adevarate.

  • Ca de obicei va scapa subtilitatile. Da, afirmatia cu pricina este o stupizenie.

   Si daca nu produceti documentele sunteti un delator si unul dintre cei care ati pornit din iertati-ma, prostie, acest conflict.

   Va astept asadar cu probe, altfel nu sunteti decat un delator.

   • Eu l-am pornit???
    Chiar ma faceti sa cred ,scuzati-mi expresia ca nu mai aveti tinere de minte…dvs. ati atacat subtil,direct,indirect SNLP mai rar la inceput mai des apoi,atunci am observat unele minciuni grosolane si ale unor sustinatori ai dvs. si am reactionat plin de indignare…??cine a inceput?? ati avut o strategie bine pusa la punct insa nu ati luat in calcul si reactia celelilate parti,nu atrageti membri asa,doar poate ii goniti,dl raileanu v-a sarit in ajutor ca stie dansul ca nu ati acordat consultanta,insa tocmai aceasta interventie mie imi ridica semne de intrebare??? 🙁 ,da este o speculatie insa bazata pe unele aspecte,o sa incerc va promit sa vin cu mai multe argumente pt. ca mie imi este clar ca asa s-a intamplat..

    • Am mai raspuns o data inteleg ca cineva nu-mi accepta comentariile. N-am atacat subtil, n-am avut o strategie, v-am raspuns la unele delatiuni si cam atat. Daca aveti probe va rog sa le produceti altfel sunteti un delator.

  • Ati inteles gresit. Ati afirmat o gogomanie si in lipsa probelor sunteti doar un delator.

 47. Domnule Teoroc, sunt un angajat al sistemului. Nefiind membru de sindicat ma consider oarecum neutru in toata aceasta poveste (caci, din pacate, e de poveste ce se intampla). Neutru, dar nu indiferent. De aceea, va intreb la obiect: SNLP (cu grupele sindicale cu tot) este in acest moment o organizatie sindicala care indeplineste conditiile impuse de Legea nr. 62/2011 (legea dialogului social), altfel spus, SNLP-ul este in legalitate?

  M-ar bucura nespus un raspuns franc ferm, concret si, in acelasi timp, solid argumentat.

  In asteptarea raspunsului dumneavostra,
  Un om oarecare.

  • Am impresia ca nu prea esti neutru si nici nu citesti legea ai fost aburit si tu de Dumi.

   • Cititi rogu-va mai jos daca tot glasuiti si spuneti-mi si mie pe unde va aflati?

    (1) Sunt reprezentative la nivel national, de sector de activitate, de grup de unitati si de unitate organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

    A. la nivel national:
    a) au statut legal de confederatie sindicala;
    b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
    c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 5% din efectivul angajatilor din economia nationala;
    d) au structuri teritoriale in cel putin jumatate plus unu dintre judetele Romaniei, inclusiv municipiul Bucuresti;

    B. la nivel de sector de activitate sau grup de unitati:
    a) au statut legal de federatie sindicala;
    b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
    c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 7% din efectivul angajatilor din sectorul de activitate sau grupul de unitati respectiv;

    C. la nivel de unitate:
    a) au statut legal de sindicat;
    b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
    c) numarul de membri ai sindicatului reprezinta cel putin jumatate plus unu din numarul angajatilor unitatii.
    (2) Indeplinirea de catre organizatiile sindicale a conditiilor de reprezentativitate se constata, la cererea acestora, de catre instanta care le-a acordat personalitate juridica, prin depunerea la instanta a documentatiei prevazute la art. 52.
    (3) Hotararea se motiveaza si se comunica in 15 zile de la pronuntare.
    (4) Hotararea judecatoreasca poate fi atacata cu recurs.

   • „Optimistule”, te rog sa vorbesti in numele tau. Intrebarea ii era adresata personal domnului Teoroc, in calitate sa de lider de sindicat. De pseudoavocati si interpusi atoatecunoscatori suntem satui cu totii.

    Tocmai pentru ca am citit legea consider oportun un raspuns clar si la obiect, si nu eschive… evazive… in coada de peste. In cazul de fata nu exista poate sau probabil. Ori e alba, ori e neagra. E alba pentru ca… Sau e neagra pentru ca… Culmea e ca, de data asta, „legea” – la care faci tu trimitere, nu prea lasa loc de interpretari. Dar cum eu, ca dealtfel si alti colegi de-ai nostri, nu ma prea pricep la chestiile astea legate de lege, interpretari, aplicativitate, inca astept un raspuns pertinent, profesionist si sincer.

    In legatura cu neutralitatea mea… E dureros, amice, daca doar si cine intreaba e perceput ca un potential inamic. E chiar tragic, crede-ma.

    P.S. Stii care este drama oricarui optimist, in general? El nu poate avea niciodata surprize placute, pentru ca la astea se asteapta. Ca de asta e optimist, nu? In schimb… din cele neplacute… cat cuprinde. 😉

 48. Eu credeam că „javra”a disponibilizat oamenii,dar aflu că a făcut-o Dl. Dumitraşcu!Probabil că salariul,conform logicii dvs. mi l-am diminuat singur pt. că nu am votat portocaliu. Ce ziceţi,să mă fotografiez şi eu cu Băselu’?

  • [quote name=”Observator”]Ce ziceţi,să mă fotografiez şi eu cu Băselu’?[/quote]
   Sincer, cred ca tie nu-ti va folosi absolut la nimic… 😥

 49. @Tepes
  Stimate domn asta e o prostie crancena. Nici un sindicat din Romania nu a platit nici un ban catre veo firma administrata de catre vreun domn Dumitrascu, presedinte FSANP.

  Daca aveti astfel de dovezi va rog sa le produceti in mod publica altfel permiteti-mi sa va numesc din suflet un delator ordinar si sa va informez ca suntti unul dintre motivele pentru care reactia de fata se rasfrange asupra SNLP.

  • confirm faptul ca nici un sindicat din federatie nu a apelat la DUMITRASCU pentru statut; presedintii din aceasta federatie sunt totusi bine pregatiti in acest domeniu, noi nu asteptam sa il scrie TEOROC ca apoi sa-l transmita in unitati; orucum faptul ca mereu ati participat civili si cu vesta PUBLISIND pe voi spune totul despre curaj.Iar ” javra ordinara” s-a strigat prima data la M.J. in 2009 cand secretarul S.N.L.P. avea la el o lista cu lozinci de strigat , pe care mi-a inmanat-o mie si unde aparea si acest apelativ, rugandu-ma sa strig eu la portavoce.Va aduceti aminte dl. secretar??

   • Sa credem dupa interventia dvs ca stiti tot despre firmele lui dumi sau ca sunteti beneficiarul unor astfel de afaceri obscure si incercati sa acoperiti magaria care i-a costat pe mebri FSANP 4000 de lei,recunosc aproximativ,cat despre lozinca daca secretarul SNLP v-a dat-o a facut-o la misto si stia ca nu prea sunteti atent la enunturi,oricum cand salutati intai intr-un stil de stan si Bran si apoi aruncati cascheta ati fost foarte …..,interesant,nu? 😆 😆 😆 😆

   • Adevarul este ca sunteti al naibii de bine pregatiti……Absolvent de psihologie sa fie declarat de doua ori necorespunzator la examenul psihologic.Rad si curcile…Si sa nu uitam intrebarea…….cum a-ti obtinut reprogramarea la testare??? 😉 Cu participatul in civil…..am senzatia ca unii au probleme cu vederea daca ne-au vazut in civil in 2009 in fata MJ. 😆

    • „Pretene”, lasa comentariile despre pregatire in seama altora, ca te rad si puii de curca… neeclozati. Se pare ca tu, la propriu, ti-ai pus in minte sa „termini” literele, ba chiar toata gramatica. Si al dracului, ca iti iese. La mare fix… 😀

     • Acedemiciene, aici nu se scriu lucrări de șlicență, să trăiți. Iar un psiholog să nu treacă de testare, se poate numai la Brăila. 😆

     • Inseamna ca lui Dumitrascu ii este foame……ca nu-i ies ,, la mare fix” toate literele. 😉

   • Unic asociat. Va ajuta cu ceva sau e doar o alta cale de a evita intrebarile cheie.

    Nu persoana subsemantului sau firmele sunt problema in discutie.

    Problema in discutie este micuta jena legala a SNLP si reactia vinovata a lui Stefan care la o problema tehnica a replicat cu un atac la persoana.

    • Baiiiii….nene pai ce vroiai sa faca … la ineptiile pe care le postezi …hai basti

 50. 5. FSANP nu a atacat SNLP, in schimb SNLP a mai facut-o pe ici pe colo facand intelegeri separate cu MJ la greva din 2009 sau in cate o unitate gen Baia Mare.

  6. Imi pare rau ca transmiteti astfel de mail-uri otravite. Un exemplu a fost cel subsecvent propunerii de unificare pe care ati refuzat-o pentru ca ramanea Publisind fara finantator. Ideal ar fi fost sa nu mintiti si sa spuneti ce am discutat.

  7.”Scopul real” al subsemnatului este de a-mi castiga salariul cu care sunt platit. Motiv pentru care va informez ca politica de distantare fata de Sindicatul galben este o decizie a Conferintei Nationale a FSANP. Multumesc totusi pentru comparatia cinefila

 51. 3. Daca se poate ar fi bine sa raspundeti punctual sustinerilor
  subsemnatului, altfel si atacul la persoana este util dar nu suficient.

  4. Nu este o strategie, este doar putina teoria conspiratiei, E drept ca FSANP s-a nascut ca o dovada a impotentei SNLP, dar nu inseamna musai ca e altceva decat o nevoie sistemica.

 52. @ Stefan Teoroc
  1. Am folosit termenul de sindicat galben pentru ca acesta este cel folosit pentru sindicatele infiintate de administratie, lucru pe care nu-l puteti nega.

  2. Nu protestele au atras disponibilizari ci submniarea sindicatelor de catre sindicatele galbene. Disponibilizarile sunt o decizie politica validata de cei care n-au chef sa se implice prin atitudini de non combat.

  • Cine a avut atitudini non combat Dumi?
   Când SNLP-ul a avut peste 1000 de oameni în față la MJ și FSANP doar 50 de pârliți?
   Când la toate mitingurile din anii 2009 și 2010, SNLP a avut sute de angajați din penitenciare iar la nivel de Publisind peste 3000 de oameniiar FSANP aceiași maxim 50?
   Când pe 31 mai 2010 a fost cu adevărat prima grevă în sistem în cele mai mari penitenciare din țara, Jilava și Rahova de unde au fost câteva sute de oameni și de unde s-a transmis în direct ore în șir la toate televiziunile ?
   Unde era FSANP-ul atunci,sub păturică?
   Nu sunteți buni decât de denigrări și jigniri, la fapte bune pt oamenii din acest sistem sunteți 0.
   Normal, este un job, banii sa curgă, nu vă doare sufletul de oamenii amărâți din sistem.

   • SNLP a avut atitudine non-combat la toate actiunile si n-a participat decat la gramada. Nu si-a asumat nimic niciodata.

    Sigur dumneavoastra aveti niste cifre si v-ar placea sa fie reale insa realitatea e ca in 2010 SNLP a participat la 2 – 3 actiuni si FSANP la 14.

    La greva am participat si ne-am descurcat binisor, fara sa avem pretentia ca ne-ar trebui vreun premiu pentru asta.

    N-am denigrat pe nimeni dupa cum ati vazut. Doar constat ca unii vorbesc si fac uitata micuta dar jenanta problema de legalitate, dar si noncombatul fatis.

    • AVETI DREPTATE 14 ACTIUNI ORI CEL MULT 50 AJUNGETI LA NIVELUL CELOR 2 – 3 ACTIUNI ALE SNLP ,CAT FAC ?

  • Care subminare..de fiecare data SNLP a scos de 4-5 ori mai multi membri in strada la toate mitingurile fara exceptie,chiar si la MJ cum puteti spune numai minciuni si prostii,cat credeti ca o sa tina astfel de lucruri? 😳 😳 😳 😳

   • Cred ca traiti intr-o realitate paralela. SNLP a participat la 2 -3 actiuni in 2010, daca stiti mai multe va astept cu dovada multimii. Sper sa nu va iasa la calcul mai bine de 12.000 ca nu prea suntem toti atatia.

     • Parerea dumneavoastra desigur. O respect ca atare.

      Cat despre tinta am oarecari dubii mai ales ca SNLP a participat doar la gramada si nu si-a asumat nimic deschis.

      Discutia insa era despre indeplinirea de catre SNLP a conditiilor de legalitate a functionarii. 🙂

    • Cum adică ”că nu prea suntem toți”? Încă nu te-ai obișnuit că nu mai faci parte din sistem. dumitrașcu tu nu ești coleg cu noi. Asta să-ți fie clar. Marș la oengistele de la minister.

     • Decizia in legatura cu cine sunt sau nu coleg imi apartine oricat vpar deranja asta. Deasemenea si directia de deplasare Imi e clar doar ca atat puteti, mai mult ma tem ca va trebui sa intelegeti ca e treaba mea.

     • Atat timp cat nu muncesti efectiv in sistem nu ai cum sa fi coleg cu noi niciodata.

  • cu ce curaj interveniti sa faceti acuze ! cand si in ziua de astazi inca mai suferim din cauza Tinutei execrabile pe care dumneavoastra ati contractato , si cine a redus , oare , norma de echipare ? si daca ar fi sa ne mai gandim , perioada in care ati fost director adjunct la ANP a fost cea mai neagra perioada pentru functionarul de penitenciare .

 53. In disperarea lor ataca SNLP cu neadevaruri si uita ca unele sindicate afiliate FSANP au platitit 3000-4000 de lei consultanta la firma dlui Dumitrascu pt. elaborarea unui statut de sindicat sau ca toti presedintii FSANP au la dispozitie sume din fondurile sindicatului lunar pt. diverse cheltuieli personale si le justifica cu documente in care apar si chiloti,ciorapi s.a,la Bran cand au avut adunarea generala Dumitrascu a devenit membru la Arad noaptea iar a doua zi a fost ales preseinte FSANP,cand fostul presedinte nu putea justifica 8000 de lei din fondurile membrilor,la acestea nu raspund sau mint ,se fac ca nu stiu si nu aud.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)