www.snlp.ro Web analytics

Sporuri ioc pentru personalul medical

Noul sistem de salarizare prevazut pentru personalul medical, incepand cu luna martie 2018, a produs o turbulenta generala in sistemul nostru. Zeci de intrebari si indoieli exprimate, multa confuzie… Toate se vor clarifica. Sunt in curs de elaborare simulari comparative care sa ajute unor optiuni corecte.

Optiunea (salariu din aparare ori salariu din sanatate), in opinia noastra, nu este nici limitata in timp si nici definitiva. Pensia si drepturile specifice se platesc prin raportare la salariul din aparare desi in plata este salariul din sanatate (prezumand ca este mai mare). Nu se pierd norme (hrana/echipament) sau alte drepturi.

Insa exista o problema cu sporurile. A se citi adresa atasata. Nu veti intelege chiar tot din prima astfel incat recomandam recitirea atenta. Modificarile operate legii-cadru (art 25 alin 5) decaleaza data limita pana la care trebuie emis Regulamentul privind sporurile pentru conditii de munca (in sistemul sanitar), pentru 1 martie 2018. Daca nu ne inselam, este putin depasita aceasta data, insa… regulament – ioc!

ANP este incurcat intre optiunea de a acorda salarii de baza si respectiv sporuri, din sanatate, si lipsa normelor pentru acordarea acestor sporuri. In adresa atasata veti observa ca ANP isi rezerva dreptul de a nu plati niciun spor personalului medical care opteaza pentru salarii din sanatate, urmand acordarea retroactiva, dupa emiterea regulamentului. Adresa a fost transmisa unitatilor ca atasament la acest mesaj de inaintare:

(…) Va transmit atasat completari privind salarizarea personalului medical incepand cu luna martie 2018, potrivit adresei nr.30636/22.03.2018, in vederea implementarii. Programul de salarizare va fi transmis pana cel tarziu 29 martie 2018. (…)

5 COMMENTS

  1. Cine vrea salariul ca la MS sa fie ca la MS si cu celelalte .Cine vrea salariul ca la MJ sa fie ca la MJ cu toate.Nu e normal?

  2. Ne-au scuipat toti ca vom avea salarii de director iar acum constatam ca salariile vor fi mai mici sau cel mult mai mari cu 15 lei. Pacat de atata ura intre noi…

    • nu e chiar asa / salariile vor fi in regula / mai e nevoie de niste reglaje / iar ceea ce se intampla este oarecum normal / pe cat de anormala este toata nebunia asta de lege-cadru / legea unitara a salarizarii neunitare… / oamenii trebuie intelesi / puneti-va in locul lor si priviti catre colegul de palier care munceste in aceleasi conditii dar are brusc perspectiva unei cresteri salariale

      • Buna seara… cum sa fie in regula.? ? Cind la simularea salary lui pt luna martie pe MS… au calculator on minus aprox 50 ron…!!!????

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)