www.snlp.ro Web analytics

Vânare de vânt, spălare de mâini

11120654 – numarul unei adrese care face deja istorie.

 • ANP si SNLP au reusit sa o faca celebra. Unii prin emitere si ceilalti prin tamponare. Posteritatea va decide, insa, asupra naturii istorice. Mizam pe o istorie de scurta durata.

2014 – anul schimbarii legislatiei bugetare.

 • ANP primeste bugetul pe anul in curs si il imparte integral unitatilor. In primul rand este asigurat Tiltul II (bunuri si servicii) pentru ca la Titlul I (cheltuieli de personal) mai piscam cate o rectificare. Nu ne-o lasa guvernu’ fara salarii nici anul asta, cam asta e strategia. Ordonatorii tertiari primesc bugetul si constata ca salariile ajung intre 10 luni jumatate si 11 luni jumatate, de la o unitate la alta.
 • Apoi ANP emite adresa 20654/10.02.2014 si plaseaza toata raspunderea pentru un buget incomplet in carca unitatilor. O sinteza a adresei ar fi „nu cereti daca nu aveti bani”.  Si este vorba despre toate drepturile personalului. Cat timp nu sunt acoperite nici salariile, ce mai ramane de cerut?

47 – numarul unitatilor din sistem care au avut ocazia sa reactioneze.

 • Ne referim la reactiile pe care ne asteptam sa le vedem din partea unitatilor in cadrul videoconferintelor organizate, al sedintelor de bilant sau cu alte ocazii recent create in care ar fi putut sa protesteze pentru modul in care ANP intelege asumarea.

0 – numarul celor care au luat pozitie ferma in mod direct.

 • Obedienta, acceptare, resemnare, frica, nepasare? Nu stim si nu stam sa cercetam.
 • SNLP a luat act de panica din unitati prin liderii de sindicat. Totusi, in mod previzibil, in confruntarile directe cu ANP, contabilii sau directorii economici au decis sa ii combata inclusiv pe liderii de sindicat pe care ii impinsesera in fata, spunand ca nu este nicio problema ca unitatile sa isi asume deficitul acordand viza CFP chiar si pentru cheltuieli neacoperite de buget. Nici nu mai conteaza.
 • SNLP a urmarit un singur lucru prin demersul sau si anume evitarea unui blocaj in acordarea drepturilor personalului, iar pentru asta va milita in continuare chiar si pe cont propriu, fara suportul unitatilor. Intelegem teama si retinerile, nu si inconstienta.

Cadrul divergentei:

Alte documente:

 

10 COMMENTS

 1. Sporul de studii trebuie solicitat individual de catre cei care obtin licente in anumite domenii, in conditiile OMJ 399/2007 iar dupa primirea raspunsului (negativ) se poate pune pe rol actiune in instanta. Personal nu cred in reusita unui astfel de proces, cel putin la Bucuresti. Noi am pus pe rol procese cu mult mai multe sanse de castig in ultimii ani si fie au avut rezultate triste fie sunt tergiversate de ani de zile. Merita totusi incercat. Putem sustine astfel de procese. Marti avem o sedinta interna exact pe astfel de spete. Vom lua o decizie privind o actiune unitara.

 2. Despre sporul de studii, se mai aude ceva? Chiar nu exista nici un om in sistemul asta sa gaseasca o solutie?

 3. Garantam ca exista cel putin o unitate care a luat pozitie imediat dupa primirea bugetului. Atitudinea a constat in trimiterea prompta a unei adrese asumate de conducere prin care ANP-ul a fost informat cu privire la insuficienta fondurilor si cu privire la faptul ca au dormit pe ei cand au analizat situatia unitatii respective. Credem ca e mult mai bine asa. Adresa scrisa, cu subiect si predicat şi abia apoi telefoanele, că vorba zboara si stim cu totii cum e cu asumarea ulterioara a lucrurilor cand e sa iasa rau. In alta ordine de idei, felicitari, din nou, SNLP.

 4. Chiar nu-mi vine sa cred,o luam iarasi de la capat.Se joaca cu noi am impresia,bataie de joc vor de asta o sa aiba parte.

 5. PTR. FLORIN STOICA.
  De acord cu dumneavoastra,dar oameni care sa se imbete cu apa rece inca nu am vazut.
  Mergem cu astfel de oameni spre noi culmi-pina cind ?
  Veghem la nerespectarea legii la infinit ptr ca pe dragii nostri conducatori nu-i intereseaza soarta celor multi si supusi.
  Nu luam taurul de coarne in mod progresiv,calculat,respectind etapele ce trebuiesc parcurse,treaba va merge in continuare asa.
  Oamenii asteapta,dar si rabdarea are limite,UCRAINA E APROAPE.

 6. Va asteptati ca cineva in cadrul bilanturilor regionale sau cu ocazia vreunei sedinte sa reactioneze la acea adresa sau la faptul ca nu sunt suficienti bani la Titlul I?
  Va imbatati si ne imbatam cu apa rece.
  „Sa traiti sefu totul e ok, avem bani, ne mai da guvernul la rectificare, totul e ok”.
  Cu asemenea oameni mergem spre noi culmi.
  De ce trebuia sa faca acest lucru SNLP?
  Pentru ca asta e rolul sindicatului sa vegheze la „NERESPECTAREA LEGII”.
  De fiecare data vom proceda la fel.

 7. ANP,precum Pilat din Pont!Un aparat ticalos si obedient Guvernului,indiferent de culoarea politica!Sa iesim in strada,nu mai suportam umilinta ANP si a guvernantilor nesimtiti si afoni in legile penale!

 8. Inca o data vor sa ne umble la drepturile ciopartite si reciopartite de fosta guvernare Boc.Dupa ce ca nu ne-au ramas mai nimic in afara de salarii, acum probabil si astea, au reinceput sa li se para unora ,,nesimtite”.Ce-ar fi ca noi sa le cerem ilustrilor nostri conducatori din A.N.P. sa fie solidari cu angajatii si sa-si taie singurei sporul de pericol ca si asa ei cam vad detinutii in poze.Uite o economie importanta in buget care ar putea fi redistribuita unitatilor pentru salarii.Si cred ca mai putem gasi cate ceva de taiat pe acolo prin aparatul central.Desigur, ar mai fi si varianta demisiilor celor din D.E.A. dar asta dupa ce aduc ei bani de acasa, ca sa acopere diferentele.Apoi pot pleca si promitem noi ca nu plangem dupa dansii.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)