www.snlp.ro Web analytics

SNLP propune o mini-vacanta pentru personal

UPDATE: Cu toate ca era vorba despre o decizie simpla care nu necesita o argumentare juridica, ANP a hotarat sa respinga propunerea SNLP pentru ziua de 2 decembrie libera. Atasat – raspunsul motivat si o anexa cu instructiuni catre unitati. 

Prin adresa atasata, SNLP solicita directorului general ANP sa organizeze programul personalului din sistemul penitenciar in perioada 1-10 decembrie 2011, dupa urmatorul algoritm:

 • 2 decembrie 2011 (vineri) – zi libera (ziua dintre data de 1 decembrie si zilele de repaus saptamanal de 3 si 4 decembrie 2011 – sambata/duminica);
 • 10 decembrie 2011 (sambata) – zi de lucru (in compensarea zilei de 2 decembrie 2011).

Am argumentat propunerea prin necesitatea de a veni in intampinarea solicitarilor din partea personalului destul de greu incercat in cursul anului 2011 dar si din considerente care au in vedere lipsa altor modalitati de stimulare sau motivare a salariatilor.

Totodata, stabilirea datei apelului general pentru 10 decembrie 2011, va obliga o parte din personal la derularea de activitati in data respectiva, activitati pentru care ar fi necesara o compensare ulterioara. Modalitatea propusa de noi plaseaza intregul personal la serviciu in data apelului general si creeaza posibilitatea unei mini-vacante in alta perioada, oferind totodata o modalitate de eficientizare a activitatilor.

Nu in ultimul rand practica ne demonstreaza ca data de 2 decembrie 2011 va fi oricum marcata de un numar foarte mare de concedii si invoiri avand in vedere pozitionarea strategica a acestei zile intre 1 decembrie si week-end.

Document atasat:

31 COMMENTS

 1. Pt Mariuca

  Nu cumva mariuco tu esti un mic sef prin jilava, sau mare sef?
  Sigur ne vedem joi la sedinta de sindicat?
  Un sfat de la un jilavean care va cunoaste, aduceti cu voi o alifie fina la clubul unitatii, sa nu fie grafitata, doare rau.
  Sigur joi vei vedea ce inseamna sindicalizare, promitem solemn, grija mare cum dati foc la oameni, nu e un moment prielnic pentru conducere dar e foarte prielnic pentru multime, vb cuiva …. dar multi
  Atentie mare, se vede ceata la orizont si aveti grija la cauciucurile de iarna.
  Cu ce mai mare stima si respect pentru Mariuca cea nestiutoare.

 2. pt jilava
  Sunt si eu curios sa vad cati vor participa joi la sedinta de sindicat. Va spun sincer ca din acest moment voi monitoriza aceste actiuni, nu am fost pana acum angrenat in activitatea sindicala dar o voi face. Daca vom fi 10/15 oameni la sala atunci ne meritam soarta si directorul Stroe poate face ce vrea, noi vom ramane niste marionete, niste tate de la tara care comentam pe marginea drumului.Sa nu ne mai plangem atunci de nimic, totul e foarte bine.

 3. Joi aveti la Jilava sedinta de sindicat / este invitata toata conducerea unitatii exact pe subiecte de genul celui sesizat / faceti bine si participati / dialogul poate rezolva multe / daca nu, atunci exista si alte modalitati

 4. multumesc pt intelegere domnul Stefan in legatura cu luarea la cunostinta despre acordarea recuperarilor fara acordu nostru asteptam sa se faca ceva multumim

 5. [quote name=”Mariuca”]Ce inseamna ca se va sindicaliza???[/quote]
  O sa afli la momentul potrivit,mariuco…esti foarte curioasa…

 6. CU SIGURANTA ECHIPA PHARE,SAU MAI BINE ZIS CAPUL EI-CRISTI ALEXANDRU DE LA GALATI,VA FI IN ATENTIA ALTOR STRUCTURI CARE SE OCUPA DE MODUL CUM SE CHELTUIE BANUL,SAU CUM DE TE-AI IMBOGATIT ATIT DE REPEDE,PE BANUTI VENITI DIN EXTERIOR.
  SE FURA TARE FRATILOR,NU SE MAI POATE ASA,SE DAU IN GIT IN SINUL ECHIPEI,DECI ESTE SAU SUNT MAI MULTE LUCRURI DEOSEBIT DE MURDARE IN ACEASTA ECHIPA.
  ALO ANP-ULLLLLLLLLLLLL SAU VIN ALTII CARE NU MAI IARTA NICI PE MA-SA.

 7. Nu pot sa inteleg de ce s-au organizat concursuri ptr. cei de la educatie si reintegrare[posturi care pot fi cu mare usurinta comasate],logistica,iar paza a fost lasata la urma.
  Cei de la anp considera ca mai important este sa lipseasca doua cuie,trei ciocane, lipsa unui ppl de la scoala.
  Probabil ca evadarea unui ppl,nu mai prezinta interes daca ne axam pe socio-educativ si logistica,iar pazistilor le tot dam imputerniciri,de nu mai stiu cei cu ei.
  Nu contest faptul ca cele doua sectoare nu sunt importante,dar sa nu comparam lipsa unui sac cu dero,a unui ppl de la scoala,cu evadarea,lipsa unui ppl de la apel.
  Acest lucru da de gindit,pe aceste imputerniciri din orice sector,cineva papa de nu se mai satura.
  Galati-logistica si socio-educativ––varza in urma controlului,doar Vircolici a iesit mai bine,adica s-a constatat ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale si a fost absolvit

 8. Tot ce pot sa-ti spun este ca sunt la curent si ca Jilava se va [i]sindicaliza[/i] putin in scurt timp, daca nu se regleaza lucrurile prin metode normale

 9. despre recuperaile date fara semnatura noastra si sa fim de acord ce parere aveti domnul stefan chiar nu se poate tine seama si de solicitarile noastre te trezesti cu citeva oredea intra in servici cu telefon ca esti liber oameni sintem va rugam faceti ceva

 10. daca celor care lucreaza in ture nu li se compenseaza timpul lucrat cu timp liber,atunci cei care vin la apelul general in data de zece,de ce se tot agita atit,pentru ca si ei au acelasi statut ca noi,inclusiv aceleasi drepturi si obligatii,sa mai punem la socoteala ca pe fiecare vineri pleaca acasa la ora 14, in comparatie cu cei ce lucreaza la tura.este corect?

 11. Daca iei sutul pentru o cauza nobila, merita sa vorbesti. Ramane sa identificam corect cauzele…

 12. daca taci, daca vorbesti….. oricum nu te aude nimeni, nu se ia-n consideratie efortul depus, si…………mai iei si un sut ……………, care nu intotdeauna e un pas inainte

 13. Anul trecut de ziua nationala penitenciarul din Galati a depus o coroana de flori la cimitirul eroilor,in urma demersurilo facute de sindicatul din unitate.
  Facem precizarea ca sindicatul a cumparat coroa na,iar administratia a asigurat transportul si prezenta la monument.
  Au fost sensibilizati atunci cei de la garnizoana si prefectura.
  In acest an atit garnizoana cit si prefectura nu s-au sinchisit sa trimita macar o invitatie.
  De aici intelegem ce interes exista din partea autoritatilor locale fata de cladirea de pe str. Traian nr. 52
  La bilantul care a avut loc in acest an la Galati s-a pus pe tapet,problema implicarii autoritatilor locale in bunul mers al activitatilor in penitenciar,moment in care prefectul de atunci a sarit ca ars.
  Se vede ce atentie se acorda muncii noastre,lucru valabil probabil ptr. multe unitati din tara noastra
  Probabil ca in scurt timp ne vom subordona politiei locale,care pe zi ce trece se doteaza cu mijloace de comunicare si transport tot mai moderne,vedem zilnic acest lucru ptr. ca sunt vecini nostri.
  Mai bine sunt organizati cei de la ecosal,pina si uniforma lor de curatenie are un aspect mai placut fata de tinuta noastra.
  VAI DE MAICULITA NOASTRA

 14. O idee buna,daca nu s-a vrut nu este un capat de tara,ne ancoram in discutii inutile. 😉 😉 😉 😉

 15. [quote name=”generatie de sacrificiu”]Si uite asa muncim si pe 2 decembrie si pe 10 decembrie.
  BROVO SINDICATULE[/quote]
  Citeste cu atentie genratie nu te arunca in vanturi…

 16. 😆 😆 😆 😆
  Ar fi fost bine sa nu se fi straduit acest generatie de sacrificiu..ar fi scapat mai usor 🙂

  Stefan, esti constient ca actiunile bine intentionate prind la majoritatea. Mai sunt intr-adevar unii care-si justifica existenta cu ajutorul unor ineptii caracteristice, dar sunt putini, cel putin asa sper ca au ramas putini….:)))

  Sa nu uit ! Intr-adevar „BRAVO SINDICATULE” ! De nu erai tu, probabil unii ca generatie asta si acum ar fi batut pas de defilare… Ti s-a virusat cucu’ de la sapca, amice !

 17. 2 dec e o zi normala de lucru, insa 10 este sambata
  La apelul general vine doar o parte din personal si au dreptul la compensare inclusiv pe 2 dec, asa cum reiese din adresa atasata
  Uneori este mai bine sa nu te straduiesti, scapi mai usor
  Daca nu solicitam nimic era mai simplu
  Nici nu riscam un raspuns negativ, nici nu atrageam mustrari
  🙂

  Si pana la urma nu este chiar o negatie / cei care muncesc pe 10 pot avea liber pe 2

 18. Si uite asa muncim si pe 2 decembrie si pe 10 decembrie.
  BROVO SINDICATULE

 19. Vrem sau nu vrem trebuie sa recunoastem ca cei din corpul de control al anp-ului,au si oameni care stapinesc si stiu ce fel de pita se maninca pe la penitenciare.
  Multumim domnului Blaga ptr. reactia prompta,la problema pe care au ridicat-o pazistii galateni.
  Era o problema care se ridicase de cel putin un an de zile.
  Chiar daca a stat putin la Galati,putem spune fara nici un fel de rezerva ca omul”SFINTESTE LOCUL”

 20. Sunt chiar dezamagit. Cateva zile de odihna ar fi prins tare bine!

 21. Alte prioritati pe prim plan ? Oare care sunt acelea ? Cumva aranjarea unor noi excursii prin nu stiu ce zone ale lumii ? Dizgratioasa nemernicie…si pacat ca se manifesta la nivelul intregii Romanii….

 22. Se pare ca ANP nu agreeaza ideea mini-vacantei. Mai degraba as pune dezagreerea pe seama unei instabilitati manageriale care plaseaza in agenda alte prioritati pe primul plan.

  Pur si simplu nu este cineva prin preajma capabil de a-si asuma decizia care de altfel este foarte simpla, nefiind o incadrarea pe zile libere platite sau alti termeni ci doar o planificare periodica speciala in serviciu.

  Cu gradatiile s-a rezolvat dpdv decizional, urmeaza reglarea la salariu, cu echipamentul 2009 fii mai explicit

 23. Propunerea e buna dar, raman alte neclaritati de rezolvat. Ce se intampla cu gradatiile de vechime in munca?
  – Cand incep sa se acorde gradatiile de vechime in munca retroactiv?
  – Restanta de 80 ron la norma de echipament pentru 2009 care s-a acordat in 2010 ciuntit, cand ni se acorda? Nu am uitat dar, unele penitenciare bucurestene se fac ca ploua acum!

 24. Nu se schimba situatia noastra financiara daca nu este liber cu recuperare in 2. Decat sa vorbim aiurea mai bine tacem. Oricum in 10 se lucreaza pentru alte activitati asa ca eu cred ca este o propunere bune. Sunt convins ca unii se vor bucura.

 25. Stai acasa si te odihnesti pur si simplu Generatie. Minivacanta poate insemna si altceva decat „spargere in figuri” prin statiunile Romaniei.
  O initiativa buna si va felicit pentru incercarea de a o pune si in practica.

 26. Este doar o propunere. Vine tot din teritoriu. Ni s-a parut constructiv si am promovat.

 27. Ce am putea face aceasta mini vacanta,daca majoritatea dintre noi abia supravietuim,mirosim a prosti fara a avea sursa financiara pt. mini vacanta.
  Poate uni membri au cu ce se bucura de aceasta minivancanta.
  MUNCIM PANA CADEM

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)