www.snlp.ro Web analytics

SNLP a semnat un nou contract de finantare – POCA 2014-2020

SNLP a inceput implementarea unui nou proiect! Din luna octombrie 2018, SNLP, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale, implementează proiectul DialLogos, o continuare firească a demersurilor noastre anterioare in planul finantarilor externe nerambursabile utilizate pentru imbunatatirea dialogului social. Din proiectul nostru anterior – Itinerariul Dialog ID – in anul 2014 s-a nascut conceptul standardelor de resurse umane pentru sistemul penitenciar, care au permis justificarea unui necesar de 5000 de posturi in plus.

Prin HG  893/2017 (rezultatul unui efort sindical comun care a dus la o intalnire cu premierul Romaniei), statele de functii ale unitatilor din sistem au primit  o prima si binevenita transa de 1000 de posturi din cele 5000 a caror necesitate a fost justificata. Cu toate ca la acel moment sistemul avea inca 3000 de posturi vacante, am avut indrazneala sa spunem si sa si demonstram ca, de fapt, handicapul real era de 8000 de posturi care ar trebui ocupate, pentru o functionare normala. In anul 2013, ceea ce afirmam noi starnea rasete si ironii. Replica generala era „cum sa mai vrei 5000 de posturi cand ai in schema 3000 de functii vacante?”. In 2017, ideea noastra materializata prin decizie ANP, a permis fundamentarea unei hotarari de guvern si a dus la suplimentarea posturilor.

Proiectul DialLogos, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, urmărește sprijinirea dialogului social în sectorul administrației publice în vederea optimizării proceselor decizionale. Managerul proiectului este Adrian Neagoe – vicepresedinte 2 SNLP – care a coordonat si proiectul anterior. De la 1 octombrie 2018 Adrian Neagoe are un contract full time cu SNLP, raportul de serviciu cu ANP fiind suspendat de drept.

În cadrul acestui proiect vor fi derulate atât activități care să vizeze dezvoltarea unor instrumente independente de fundamentare și monitorizare a componentei resurse umane, activități care vizează dobândirea de cunoștințe și competențe și se va finaliza cu elaborarea unui document strategic pentru propunerea si promovarea politicilor recomandate în domeniul resurselor umane din sistemul penitenciar.

Măsurarea presiunii la locul de muncă (indicator sintetic dintre resurse și cerințe / speram sa va amintiti si „Ecuatia asumarii” descoperita de noi in 2014), analizarea factorilor care influențează conținutul ocupației, cunoștințele și competențele necesare pentru realizarea sarcinilor, parcursul carierei în sistemul penitenciar, precum și un sistem de monitorizare a fluxului de personal și deficitelor,  sunt aspectele fundamentale pe care SNLP le va aborda în cadrul noului proiect, in continuarea aspectelor dezvoltate până în prezent!

Adrian Neagoe – vicepresedinte SNLP, manager proiect – DialLogos

Descrierea proiectului

3 COMMENTS

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)