www.snlp.ro Web analytics

SNLP a gasit solutia: puscaria la „fara frecventa”

imagesGuvernul Romaniei a initiat un proiect de ordonanta de urgenta aflat deja pe circuit rapid de avizare si consultare in vederea adoptarii urgente, posibil chiar saptamana urmatoare, prin care sunt desfiintate posturile vacante din ministere si institutiile subordonate.

SNLP a aflat din timp de acest proiect si a transmis ANP ca este necesara adoptarea de masuri urgente pentru conservarea unui numar cat mai mare de posturi vacante, avand in vedere cel putin criteriile numarului de detinuti si de ore suplimentare necompensate, precum si prioritatea repartitiei absolventilor din scoli.

Reprezentantii ANP s-au agitat si au contactat MJ insa nu stim daca vor avea spor sau nu in acest demers. Premierul Ponta pare decis sa taie tot ce creeaza risc de finantare inutila de la bugetul de stat. Se da vina pe FMI, pe Boc si pe masura restrictiva care nu permite decat o singura angajare la sapte posturi vacantate. Va sa zica premierul declara ca se vor debloca posturile… prin desfiintare.

Proiectul ordonantei s-a dezbatut ieri in Comisia de dialog social din cadrul MDRAP iar participantii, in special reprezentanti ai administratiei locale au avut de facut observatii, astfel incat comisia a stabilit o amanare a concluziilor pana saptamana urmatoare. Tot ieri, la foc continuu de transparenta, proiectul s-a aflat si pe ordinea de zi a Consiliului Economic si Social care a amanat avizarea pentru marti 25 iunie, in asteptarea concluziilor Comisiei de dialog social.

Prin urmare, desi suntem implicati in procesul de transparenta decizionala si avem un cuvant de spus, inclinam sa credem ca premierul pe care ni l-am dorit pe cand il huiduiam pe Boc, isi va pune planurile in aplicare si va fi insensibil la vaicareli. Desi aparent se focuseaza mediatic pe diminuarea numarului de sefi si de posturi din ministere, precum si pe flexibilizarea angajarilor, efectele actului sunt multiple, inclusiv in ceea ce ne priveste.

Articolul din proiect, care stabileste desfiintarea posturilor vacante prevede si o serie de exceptii printre care: „posturi vacante necesare încadrării în Ministerul Afacerilor Interne a promoţiei de ofiţeri, subofiţeri şi maiştri militari din anul 2013”, insa nu se precizeaza nimic de celelalte institutii din sistemul de aparare nationala. Proiectul va fi cel mai probabil completat pe baza propunerilor si observatiilor care se vor trimite, insa interesul pe care acest guvern il manifesta pentru sistemul penitenciar, ne deprima.

Avem aproximativ 33.500 de detinuti, in crestere permanenta, pe care ii custodiem cu grija mare si cu buget deloc. De la o luna la alta inregistram in sectorul operativ cam 150.000 ore de munca suplimentara necompensate cu timp liber, plata fiind interzisa tot prin grija guvernamentala). Echipament nu s-a achizitionat de 7 ani iar dotarile sunt mai mult decat timide. Ca urmare a blocarii posturilor vacante, singura insertie de personal in sistem a fost prin repartitie din scoli. Cu toate acestea, numarul de salariati in ultimii 7 ani a ramas constant avand in vedere iesirile din sistem.

Luand ca indicatori faptul ca bugetul pe anul 2013 s-a terminat, adaugand taierea posturilor vacante si omisiunea de a asigura repartitia sutelor de absolventi din scoli, nu raman prea multe concluzii de tras, grija guvernamentala ne topeste inimile. Prin urmare reiteram o propunere mai veche a SNLP si anume amendarea legii de executare a pedepselor prin introducerea PUSCARIEI „LA FARA FRECVENTA”!

 

80 COMMENTS

 1. [quote name=”SSS”]Andrei Mitica,
  Generatia asta PRO va ramane in anonimat. Nu vei avea placerea sa te confrunti cu el face to face niciodata. Eu as avea o intrebare pentru asta: Ce consideri ca a determinat directorul unitatii sa impiedice o perchezitie la Machena ? Sa aiba liniste ? Ii este frica de reactia hotului ? Dar cine conduce sistemul asta nenorocit ? Hotul sau lucratorul de penitenciar ?

  Temerea asta si lipsa de spirit camaraderesc a unora au facut ca, in timp, notorietatea lucratorului de penitenciar sa scada foarte mult in fata hotului. Pacat de cei care pun suflet in munca asta si iau totul in serios. Pacat ca exista oameni lasi precum seful ala de tura care s-a plans repede la director. Probabil s-a gandit ca nu mai poate dormi atat de bine precum o face in fiecare tura de noapte…. Sa-ti fie rusine mai sefutule de tura ! Esti un om slab de tot ! M-as incumeta sa spun ca esti chiar „sursa” hotului pentru un trai mai bun. Dai cele mai bune semne ins ensul asta.
  Iar tu, generatie PRO, sa nu mai indraznesti, nici macar in visele tale, sa insinuezi ca ar fi mai bine sa se taca pe acest site. Oamenii au frustrari provocate de mizeria celor ca tine, frustrari ce provin din sentimentul datoriei fata de munca pe care o depun.[/quote]
  Cred ca si Directorul este mai las decat seful de tura si nu are ce cauta in acea functie e prea mare palaria,pana la urma daca directorasul era un director ar fi dispus acea perchezitie fara ezitare,ppl se supune oricand la perchezitie=obligatie,dar genul de directori care respecta doar drepturile ppl fara sa le ceara nimic in schimb adica asa cum prevede legea si indatoririle nu au ce cauta in acele functii sunt josnici,cred ca ar trebui sa ne spui si unitatea si sa descrii mai exact ce s-a intamplat ,mai citesc si altii ce scriem noi pe aici.Demascati josnicia. 😉 8) 😐

 2. Andrei Mitica,
  Generatia asta PRO va ramane in anonimat. Nu vei avea placerea sa te confrunti cu el face to face niciodata. Eu as avea o intrebare pentru asta: Ce consideri ca a determinat directorul unitatii sa impiedice o perchezitie la Machena ? Sa aiba liniste ? Ii este frica de reactia hotului ? Dar cine conduce sistemul asta nenorocit ? Hotul sau lucratorul de penitenciar ?

  Temerea asta si lipsa de spirit camaraderesc a unora au facut ca, in timp, notorietatea lucratorului de penitenciar sa scada foarte mult in fata hotului. Pacat de cei care pun suflet in munca asta si iau totul in serios. Pacat ca exista oameni lasi precum seful ala de tura care s-a plans repede la director. Probabil s-a gandit ca nu mai poate dormi atat de bine precum o face in fiecare tura de noapte…. Sa-ti fie rusine mai sefutule de tura ! Esti un om slab de tot ! M-as incumeta sa spun ca esti chiar „sursa” hotului pentru un trai mai bun. Dai cele mai bune semne ins ensul asta.
  Iar tu, generatie PRO, sa nu mai indraznesti, nici macar in visele tale, sa insinuezi ca ar fi mai bine sa se taca pe acest site. Oamenii au frustrari provocate de mizeria celor ca tine, frustrari ce provin din sentimentul datoriei fata de munca pe care o depun.

 3. Alecu’,
  CSL se acorda intotdeauna fara sporuri in urmatoarele 30 de zile de cand a fost efectuat TSL.
  Intrebarea ta usor „subtila” cu privire la termenul de acordare am inteles-o. Asa cum se acorda CS inca pentru anul 2012, in felul asta se poate acorda si CSL chiar daca s-a depasit cele cele 30 de zile.

  Poate ai sa-mi spui ca este ilegal. Eu iti voi raspunde ca deja nu mai este o problema punctuala ci intreg contextul economic si social te determina sa faci rabat de la reguli. Spune-i doar un compromis tacit intre parti !

 4. Dl stefan cu tot respectul dl ofiter nu stie sa faca o perchezitie unui ppl ca se injosesc iar salariile acestora sunt duble fata de agent este corecta aceasta proportie pecuniara.de bani avem ceva noutati privind momentul acordarii acestora, nu mai vorbim de titulatura de politie penitenciara sau norma 12 c pentru cei care au lucrat pe 29 iunie

 5. Domnule Drill,
  As dori sa va adresez citeva intrebari; 1)In cit timp se acorda Csl fara sporuri?2) Ce se intimpla daca nu-l acord in timpul prevazut de lege?

 6. Ptr Generatia Pro
  Te rog sa nu te mai pronunti si sa faci afirmatii nefondate…..daca ai ceva de spus nu te mai ascunde dupa un pseudonim…..nu stiu care dintre noi are mai mult curaj in fata p.p.l….

 7. Generatie PRO !
  Nu stiu cat de PRO esti. Am senzatia ca ai fi doar PRO pentru hoti. Mai tartaguta ! Cunosti metodele specifice e intimidare, de presiunile legale ce pot fi puse in aplicare fata de hoti pentru ca acestia sa-si revizuiaasca comportamentul ? Sau esti unul dintre cei care le baga din greu telefoane si te-ar fi durut inimioara sa le fie scoase din camera ?

  Nu sunt din Galati insa am cunoscut baietii grupei de interventiei de acolo. Sunt oameni care-si cunosc foarte bine atributiile si chiar pun osul la treaba pentru ca cei ca tine sa-si frece cururile in voie si liniste pe scaunele deja si ele sictirite de voi.

  Mai generatie PROhot, ce reprezinti tu in societatea asta incat sa nu dai dreptul de a se opina pe acest site ? Ce „piesa” esti tu de-ti permiti sa tai un drept din nascare, si anume cel de a vorbi ?
  Stii ce ? Voi astia cu dosurile tabacite scapati mult prea usor. Toata mizeria ce razbate din cangrena pe care o provocati cu fiecare zi ce trece in acest sistem, ar trebui sa fie mult mai mediatizata, bagata cu forta pe gatul presei la orice nivel….

 8. Draga/ul mea/meu ”Generatia PRO”!
  De fapt, ti se potriveste DRAGA MEA ”Generatia PRO”!
  In primul rand ce piesa importanta esti tu sa-mi spui sa las comentatul pe bloguri?? Daca scriu pe acest site nu inseamna ca nu-mi fac treaba la serviciu!

  – Din experienta colegilor arestati, sunt convins de un singur lucru: daca cei de la medical i-ar fi trimis inapoi pe cei de la politie cu p.p.l. in cauza, pentru ca p.p.l era in stare de ebrietate, sigur nu se mai ajungea sub nicio forma aici iar colegii nu mai erau arestati! E simplu!
  – De ce directorul Cristian Alexandru nu a aprobat perchezitia? De ce de multe alte ori da dispozitie sa se faca perchezitii si seara inainte sau dupa apel (cand nr personalului este scazut si este un moment foarte vulnerabil) iar acum nu s-a aprobat? Personal nu am nimic cu dl. director Alexandru daca ceea ce ar spune, ar mai si recunoaste! Dar nu este cazul dansului pt ca are 1000 de fețe! Este foarte duplicitar! M-am convins personal cand am vorbit ceva cu dansul iar dupa exact 20 minute in prezenta altor persoane nu mai recunostea absolut nimic!
  – Draga Generatia PRO: stii cum arata o p.p.l.? Stii ce inseamna p.p.l.? La cate perchezitii ai participat? Nu ca spectator sau in plimbare, ca o gramada de ofiteri care la alarme se plimba pe holul sectiei si-i tin de vorba pe cei care fac perchezitie! Nu va injositi d-lor ofiteri daca puneti mana pe o p.p.l. si ii faceti perchezitie! Daca intradevar ai participat, stii bine ca membrii grupei de interventie si-au facut treaba de fiecare data si nu au abuzat de putere niciodata!
  – Cei injurati sunt cei de la grupa. Le sunt adresate cuvinte triviale din momentul in care coboara din p.c. 2 catre sectii! Sambata cand a avut loc incidentul, au fost injurati si fluierati in momentul in care erau cu agresorul imobilizat cu spatele la curti.

  – AVEM NEVOIE DE O CONDUCERE PROFESIONISTA LA GALATI!

 9. [quote name=”2Li”]Draga Supercaraliu,multumesc, ai fost singurul care m-ai bagat in seama. Asteptam, si eu , un raspuns pt ca inDecizia 569 se spune ca ziua de 29 Iunie e zi libera platita iar dupa mintea mea s-ar ponta cu Tsl, dar vreau un raspuns corect.[/quote]
  Scuze pentru glumita! Parerea mea este ca are regim de invoire platita :-* Cred !

 10. [quote name=”MACHENA – PESTELE DE LA GALATI”]CONTINUARE

  Doar ca, surpriza!!!! 😮 Domnul cms. TABACARU ADRIAN (sef tura la schimbul care a intrat de noapte) nu a respectat dispozitia DASDRP de a face perchezitie! L-a sunat pe MAI MARELE SEF CRISTIAN ALEXANDRU care nu a aprobat efectuarea perchezitiei!!
  DOMNULE DASDRP RAU CORNEL, ASTEPTAM SA VEDEM DACA VETI SESIZA COMISIA DE DISCIPLINA IMPOTRIVA DOMNULUI CMS. TABACARU ADRIAN, PENTRU CA NU V-A RESPECTAT DISPOZITIA!!!!
  ASTEPTAM SA VEDEM DACA ”IL TINETI IN BRATE PE MACHENA SI DUMNEAVOSTRA SAU DOAR DOMNUL DIRECTOR CRISTIAN ALEXANDRU! …..[/quote]

  Stimati colegi de la Galati.
  Chiar nu ati invatat nimic din experienta colegilor dvs cu ppl-ul alcoolic? Parca si DUMNEATA, cel ce, de regula, scrii cu litere mari anumite cuvinte pe care doresti sa le scoti in evidenta, plangeai de mila lor. Oare ma insel? F bine a procedat directorul Alexandru ca nu a aprobat perchezitia, pentru ca, la cat de aprinse erau spiritele, putem sa intuim ce fel de „perchezitie” ar fi facut grupa de interventie. Eu sunt curios de altceva….. Cei injurati sau cei prezenti au intocmit oare Raport de incident ppl instigatori sau celor cu atitudinde condamnabila? Oare au avut „tupeul” in a sanctiona legal un comportament neconform? Poate ca da, dar eu nu prea cred. Revenind…. O sa astepti mult si bine ca Rau Cornel sa sesizeze comisia de disciplina impotriva lui Tabacaru. Asta e buna… Omul a respectat dispozitia directorului unitatii, care o anulase pe cea a DASDRP.
  In concluzie, vezi-ti de treaba, stimate domn! Lasa conducerea unitatii in seama celor platiti si responsabili. Dumneata fa-ti treaba cat mai bine si lasa comentatul pe bloguri!

 11. Draga Supercaraliu,multumesc, ai fost singurul care m-ai bagat in seama. Asteptam, si eu , un raspuns pt ca inDecizia 569 se spune ca ziua de 29 Iunie e zi libera platita iar dupa mintea mea s-ar ponta cu Tsl, dar vreau un raspuns corect.

 12. La Jilava s-a acordat pe 29 iunie Norma 12C, pe aceasta cale multumim sindicatului si conducerii unitatii pentru curajul de care au dat dovada acordand acest drept fara a astepta o decizie de la mai marii vremelnici la conducerea ANP.
  Domnule Teoroc Stefan credeti ca ar fi interesant si de ajutor sa aflati cati directori de puscarii au facut acest lucru, adica au respectat legea?
  Pentru ceilalti credeti ca se poate, cel putin sesiza comisia de disciplina?
  Astept raspunsul dumneavoastra tot aici pe site!

 13. Multumim domnului director pentru sprijinul si acordata membrilor grupei de interventie……oricum nu ma asteptam la altceva…….o sa ajungem ca pe vremea cand la conducere era domnul Stanciuc…….suntem pe drumul cel bun.

 14. Daca nu aveti nevoie de grupa domnule director , va rugam sa luati legatura cu ANP sa ne detaseze pe toti la Tulcea la domnul Feodorov ca doar el a format grupa la Galati, acolo ni se acorda incredre si sprijin……oameni de calitatea si lasitatea domnului Tabacaru trag in jos un sistem intreg
  El vorbea azi de profesionalism……..are o mare calitate le canta in struna la ppl si le da bani la liberare………vorba unui coleg …de la o fosta sora medicala nu trebuie sa te astepti la altceva

 15. Nu contrazic deloc pe colegul care a postat sub pseudonimul Machena- deoarece asa sa si intamplat-domnule director daca aveti asa mare incredere in Tabacaru puneti-l DASDRP si nu va mai bateti joc de Cornel

 16. PTR. MACHENA.
  Trebuie sa stim si noi,muritorii de rind,cine este de fapt DAP la peniteniciarul Galati.
  Este baiat tinar,pregatit si vrea sa faca treaba,dar se pare ca domnul director nu-l ia in calcul si se sfatuieste cu altcineva cind apar situatii limita.
  De cind seful de tura nu executa dispozitiile dap-ului si da telefon la director,care dispune sa nu se intervina.
  Va este teama de ceva domnule director?
  Alte penitenciare se chinuie sa formeze grupa de interventie,iar noi o avem si ne batem joc de ea.
  Daca aveti putere domnule director si sustinere politica in acelasi timp,dispuneti desfiintarea grupei,iar pe componentii acesteia,le trasati sarcina sa se ocupe de paza si curatenia la garderopa unitatii.
  S-au poate vreti un nou director adjunct la paza[stiti la ce ma refer] caci vedem ca RAU CORNEL nu va este pe plac.
  Am sau nu dreptate domnule Tabacaru[suntem colegi,ne respectam,ne intelegem]dar va depasiti atributiunile.
  Sunteti presedintele comisiei de disciplina,dar eu merg mai departe si spun raspicat-SUNTETI MINA DREAPTA A DIRECTORULUI.

 17. CONTINUARE

  Doar ca, surpriza!!!! 😮 Domnul cms. TABACARU ADRIAN (sef tura la schimbul care a intrat de noapte) nu a respectat dispozitia DASDRP de a face perchezitie! L-a sunat pe MAI MARELE SEF CRISTIAN ALEXANDRU care nu a aprobat efectuarea perchezitiei!!
  DE CE DOMNULE TABACARU NU ATI RESPECTAT DISPOZITIA DATA DE DASDRP RAU CORNEL? DE CE NU ATI APROBAT DOMNULE DIRECTOR CRISTIAN ALEXANDRU PERCHEZITIA? D E C E ????

  DOMNULE DASDRP RAU CORNEL, ASTEPTAM SA VEDEM DACA VETI SESIZA COMISIA DE DISCIPLINA IMPOTRIVA DOMNULUI CMS. TABACARU ADRIAN, PENTRU CA NU V-A RESPECTAT DISPOZITIA!!!!
  ASTEPTAM SA VEDEM DACA ”IL TINETI IN BRATE PE MACHENA SI DUMNEAVOSTRA SAU DOAR DOMNUL DIRECTOR CRISTIAN ALEXANDRU! (aduceti-va aminte cum DL. CRISTIAN ALEXANDRU L-A SUSTINUT PE DASAEV – alt interlop).

  Un sfat ca sa nu-i gasim in off-side: anuntati-i in continuare inainte de a merge la ei sa le facem perchezitie pe MACHENA, DASAEV, FRANCU, ENACHE….

  DE CE VA UMILITI COLEGII, DOMNILOR DIRECTORI AI PENITENCIARULUI GALATI? DE CE?

 18. CONTINUARE

  Dupa interventia grupei la curtile de plimbare, am avut impresia ca ma aflu pe un stadion sau la zoo. Restul p.p.l. care se aflau in curti, la initiativa lui M A C H E N A (pe numele sau MOCA IONEL) au inceput la unison sa strige, sa fluiere, sa injure, sa faca ca toate animalele la adresa membrilor grupei de interventie! Da ”DRAGA PUTERE”, exact asa s-a intamplat cum va descriu! Si va mai spun ca nu e prima data cand MACHENA impreuna cu celelalte p.p.l. de la curtile de plimbare ii injura pe cei de la grupa! De unde stiu? Nu acest aspect are importanta!

  CUM V-ATI SIMTI DOMNULE DIRECTOR CRISTIAN ALEXANDRU SAU DOMNULE DIRECTOR ADJUNCT RAU CORNEL, CA, IN MOMENTUL IN CARE COBORATI DIN P.C. 2 SPRE SECTIILE DE DETINERE, TOATE P.P.L. DE LA CURTILE DE PLIMBARE SA VA INJURE, SA VA FLUIERE SI SA VA JIGNEASCA IN TOATE FELURILE?
  CUM ATI REACTIONA? V-ATI SIMTI UMILITI?
  Oare cum se simt colegii dumneavoastra, membrii grupei de interventie, cand trec prin nenumarate astfel de momente? Sa spunem ca se asteapta la astfel de manifestari din partea p.p.l. pentru ca nu sunt iubiti deloc! Dar dumneavostra de ce nu aveti nicio reactie la ce se intampla? DE CE NU VA IUBITI COLEGII DOMNILOR DIRECTORI?

  Ulterior, in cursul zilei de ieri, conducerea unitatii a fost instiintata despre incidentul produs. DASDRP RAU CORNEL a hotarat sa se faca perchezitie dupa apelul de seara in camera in care se afla MACHENA.
  Stiindu-se ca MACHENA este o p.p.l. recidivista, periculoasa si cu mare influenta in randul p.p.l., au fost chemati si membrii grupei de interventie de acasa pentru a participa la perchezitie alaturi de cei 4, aflati deja in serviciu.

 19. Buna seara, tuturor!
  Nu stiu cum e in alte parti, dar va asigur ca LA GALATI ESTE DEOSEBIT DE CALD!! PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE!! LA GALATI, PESTELE MIROASE INGROZITOR DE URAT!
  La penitenciarul Galati chiar nu se mai respecta nicio dispozitie? In halul asta am ajuns?

  Haideti sa va descriu despre ce este vorba:

  Ieri, 29.06.2013, la curtile de plimbare (unde erau in jur de 100 de p.p.l.) a avut loc un incident intre 2 p.p.l. Un incident care putea degenera chiar foarte tare! A fost alarmata grupa de interventie care si-a facut treaba, ca si agentii supraveghetori de la curtile de plimbare, de altfel.
  Mentionez ca agentii de la grupa, cei 5 evanghelisti, care de fapt sunt 4, azi erau 3!!!! Da, doar 3 la peste 1000 si cateva sute de p.p.l. De ce? Pentru ca asa vrea ”PUTEREA”! In fiecare sambata, am observat ca, grupa de interventie este fragmentata! In fiecare sambata 1 membru al grupei de interventie cu inca 1 agent merge cu o p.p.l sa faca dializa!!!! Si stau acolo 6 ore!
  Este conform regulamentului ca grupa de interventie sa fie fragmentata? SA NE RASPUNDA „PUTEREA”! Dar oare ne va da vreun raspuns? Sigur nu!

  Acesti baieti sunt zilnic aruncati in linia intai! Nu lucrul acesta este problema lor! Da, asta le este meseria si stiu foarte bine acest aspect, ca trebuie sa fie primii! Ei merg, participa la toate evenimentele dar in afara de seful lor nu-i sprijina absolut nimeni! ASTA E PROBLEMA LOR!
  Vreti liniste in parnaie? LASATI GRUPA DE INTERVENTIE SA-SI FACA TREABA! NOI, SUPRAVEGHETORII DE PE SECTII NE-AM SATURAT DE HAOSUL CARE ESTE IN PARNAIE! P.P.L. FAC CE VOR, NE RASPUND CU AROGANTA, NE IAU PESTE PICIOR IAR ”PUTEREA” NU FACE NIMIC! ZILELE TRECUTE, DUPA O PERCHEZITIE NU AM REUSIT SA GASESC 1 RAPORT DE INCIDENT, DUPA CE AM CAUTAT PE MAI MULTE SECTII! ”DRAGA PUTERE” FACETI CEVA BUN, FOLOSITOR SI PENTRU NOI, CEI CARE VA SUNTEM COLEGI, NU DOAR PENTRU P.P.L.!

 20. Facem tot felul de video si teleconferinte si cerem de prin unitati situatia cu personalul existent.
  Ma intreb daca ministrul justitiei cunoaste in ce hal muncim si ce compromisuri si incalcari ale consemnelor particulare ale posturilor se fac ptr. a ne duce la bun sfirsit misiunile care se executa zilnic prin unitati.
  Sunt o armata de functionari in cadrul anp-ului si mj-ului,sa vina prin unitati sa stea cite doua saptamini in mijlocul nostru sa vada in ce conditii muncim.
  Doar stau cazati la hotel s li se asigura un trai corespunzator si indestulator.
  Presa are grija sa relateze evenimentele negative de prin unitati,cind vine vorba de lucratori,de greutatile pe care le intimpina, devine insensibila.
  Ne-au dat de inteles unii dintre redactori,ca scriu dar dupa aia……..
  Deci baietii cu ochi albastri i-au pus in garda,caci altfel nu se stie……
  Exista o teama in rindul cadrelor ,mai puternica ca inainte de decembrie 89.
  Atunci te puneau in garda-sa vorbesti mai putin,acum posibilitatea sa maninci mincare de la ghium este foarte ridicata,nici nu mai ai timp sa reactionezi.
  Am ajuns la concluzia ca democratia este mai periculoasa ca dictatura,acum te fac rizind,inainte erau mai sobri.

 21. [quote name=”2Li”]Buna seara. Cum sunt pontati cei care lucreaza de Sfantul Petru si Pavel?[/quote]
  12:00 😀

 22. Finule, in programul normal, ai repaus de 2 zile consecutive pentru 5 zile de munca ! asadar, saptamana asta are 7 zile calendaristice cu repaus reglementat normal! cand codul muncii spune ca acorzi un alt repaus normal de 2 zile conscutive, il acorzi,pt ca undeva, in cel putin intr-o zi, in plus fata de cele 5 s-a lucrat. da, „saptamana” de 8 zile calendaristice, are 5 zile lucratoare normale, una in care s-a facut ore suplimentare (chiar ore Trs) si acorzi un alt repaus de 2 zile consecutive! auzi finule, Il acorzi, nu il stabilesti! si chestia asta are un caracter repetitiv. si polul nord cu care tragi asa tare are toate sansele sa devina sud, mai repede decat se vor mobiliza unii sa vada ca asa este!! si nu vei sti asta pentru ca busola ta va arata tot nordul, pt ca ala ,singur ,e magnetic! numai ca vei fi foarte mirat ca soarele iti va rasari de la apus chiar daca succesiunea zi-noapte nu se schimba! noapte , ramane doar in capul unora!

 23. Inca un an pierdut in neant,un an de dezamagiri si tristete.Pot sa spun la multi ani?

 24. Multumim anp-ului si m.j-ului ptr grija pe care o manifesta…….fata de ziua de 29 iunie.
  S-a reusit ca aceasta zi sa ne fie confiscata,aspect care duce la un atasament…. deosebit fata de munca pe care o depunem in fiecare zi.
  Suntem intoxicati zilnic cu sisteme de pontare.cu acordarea normei 12b,cu statutul nostru care sta prafuit prin setarele mj-ului.
  Pe zi ce trece apare o ata dezbatere,care o face uitata pe cealalta,de apreciat faptul ca in acest ping-pong am intrat cu totii.
  Se vede cu ochiul liber ca suntem manipulati si bulversati.
  Apreciem abilitatea anp-ului si mj-ului de a canaliza discutiile despre munca noastra pe fagasul pecare il doresc.
  Cel putin iesiti public si spuneti ca nu este bine sa existe sindicate in sistem,oricum nu ma au nici rol consultativ macar.
  A-ti demonstrat ca aveti servicii puternice si sunteti mai presus decit legea.
  Transformati fpss in simplu functionar public si a-ti rezolvat problema.
  Spor la treaba.

 25. Alexandru,
  Sa nu-mi spui ca suntem sclavii clasei politice carora le facem jocul insa deocamdata, din pacate, cam mai toti ati dorit asta. Cum sa o numesc ? Soarta bine-meritata ? Tipam in stanga si dreapta ca vrem drepturi, ca vrem garantia unor locuri de munca decente DAR foarte putini se aduna in jurul unor lideri pentru a sustine asta.
  Asa, si acum vei da vina pe lider ca nu stie, ca nu se implica, ca nu face mai nimic. Corect ? Alexandre, trezeste-te ca esti om serios si cu multa intelepciune. Deschide ochii mai mult decat este necesar sa studiezi o decizie ! Simte putoarea emanata de societatea romaneasca in general si gandeste-te la atitudinea ce trebuie sa si-o impuna un lider de sindicat intr-un astfel de context…

 26. Alexandru,
  Chestiunea asta a repausului saptamanal a devenit mult prea obsesiva si aproape incoerenta tinand cont ca legislatia nu ajuta cu absolut nimic in materie de detalii tehnice de aplicare, in special pentru alte tipuri de program decat cel normal de 8 ore.

  Lasa Decizia 569 i pace si gandeste-te la ea ca la un plus pentru cei carora nu li se recunostea munca prestata in sarbatoare legala. Decat deloc, intr-un anume fel s-a stabilit si ce inseamna Trs insa lucrurile trebuiesc perfectate. Chiar nu poti avea rabdare ? Nu exista in legislatia nationala termenii tehnici de stabilire a repausului saptamanal pentru cei ce presteaza in diferite ture si vrei sa o faca o decizie ? Si, pana la urma, consideri ca e mai importanta o zi muncita intr-o sa,bata sau duminica si felul in care aceasta se recuipereaza fata de sutele de mii de ore suplimentare reiesite efectiv din planificarea in serviciu, fata de dotarea precara a personalului care executa misiuni cu grad sporit de risc, fata de actele normative care ne-au adus cu un picior in prapastie din punct de vedere bugetar, si multe alte lucruri la nivel macro ce afecteaza serios sistemul ?
  Ce facem ? Ne limitam la lucruri marunte si punem presiune pe ele fara a constientiza nici macar un pic contexte de alta natura ?

 27. Alexandre,
  E bine ca ai descoperit saptamina de 8 zile….luna cite are? Cel putin 32 ?Hai sa intelegem ca legea care guverneaza munca este Codul muncii.D569 trebuie sa se supuna Codului.Acest cod poate fi „combatut” de o lege speciala,ierarhic egala.Nu inteleg nimic din ce spui,dar, din politete iti raspund!Indiferent ca e armata,muzica…etc,toti se supun Constututiei si legilor speciale,daca exista,daca nu ,Codului muncii.Eu nu inteleg d569 si nu te contrazic deloc! Am ceva habar in C M.Incearca sa intelegi ca toti romanii lucreaza la ORE si nu la ZILE.Ce e aia zi de munca?Ceva ce ptr unii are 8,12 sau….16 ore?Inclusiv chestia care spui tu ca este”o secventa repetitiva” intareste certitudinea ca programul la 12/24 este discontinuu,cu regulile lui speciale.Nu intelegi ca Polul Nord nu e la SUD si nici nu se suprapun?Nu mai studia carti ,ca te deruteaza,fiindca apar contradictii,polemici,in functie de „scoli”!Vezi ca in trecutul apropiat mi s-au mai publicat articole,bune!Sint si judecatori care inteleg „fenomenul”! Mai vorbim! Pa!

 28. Intradevar, saptamana lor de munca are 8 zile, dar se constata si orele suplimentare din cadrul ei,precum si sporul de week-end, care nu se acorda. aici e bubitza! exista compensatie pentru 6-7 zile lucrate in codul muncii,dar care nu se recunoaste! adica Trs +spor!
  daca ar fi caz izolat aceasta secventa de 8 zile,adica sa lucrezi 6 zile si sa ti se dea un repaus de 2 zile consecutive, as mai zice, dar ea este repetitiva.
  am sa incerc sa nu mai contest dubla compensatie! la MAPn, colegiul militar Campulung, am avut o discutie. Intradevar, ei compenseaza dublu zilele de repaus lucrate. chiar daca intra duminica seara in serviciu, pt cele 4 ore lucrate in aceasta zi, iau dublu recuperare. intortocheate cararile Domnului. Si armata este armata! Si legea lui Boc, facuta varza! poate ca asa trebuie sa fie!
  revin la cele spuse de finutzu Alec si ii pot spune ca si pt celalalt program de tura, saptamana are 8 zile calendaristice, iar repausurile sunt identice cu cele dinprogramul mentionat de dumnealui si nu cum este stabilit de decizie. si il mai informez ca aranjand si programul de 12/36 intr-un anume fel, tot 8 zile are saptamana lor de munca! si atunci ce facem? avem probleme pe acordarea repausului, dar cea mai urata treaba este ca in toate 3 programele de tura , lucratorii sunt „ciuntiti” la drepturile de concedii!
  poate ca viziunea mea este prea matematica, dar a dumneavoastra lipseste cu desavarsire, daca imi spuneti ca numai pt un program de tura sunt 8 zile intr-o saptamana!pentru ca nu ati incercat sa ACORDATI repausul consecutiv programului de 12/36 si pt ca, pentru programul 12/24-12/48 este STABILIT gresit si nu acordat, prin decizie.

  cu stima

 29. Alexandre, te rog eu mult de tot sa te linistesti putin cu decizia 569. Lucrurile nu sunt inca finalizate si nici nu pot da toate detaliile pe site. Ia in calcul cateva elemente cum ar fi ceea ce se cheama decizie politica (ca sa spun asa), presiuni din lateral, riscuri de atac, introducere graduala a unor principii din legislatia muncii in sistemul nostru. Da, D569 care se pare ca este subiectul tau preferat nu este perfecta si nici completa. Atat s-a putut pana acum. Dar nu este capat de linie. Cineva mai trebuie sa si semneze pentru impact. Stim ca nu este evidentiat repausul si acesta a fost un amplu subiect de dezbatere. Nici noi nu suntem pe deplin multumiti cu ce avem acum, dar este mult mai mult decat nimic. Nu poti face o revolutie in planificare/pontare peste noapte. Stii cum au negociat politistii in acordul colectiv? E recent semnat de sindicate si minister. 2 repausuri pe luna. Intra pe site si vezi. Ia-o putin mai incet. Ar fi ideal ca in grupurile de lucru sa participe toti cei foarte interesati din teritoriu insa nu este usor realizabil. Ai intelege mult mai multe.

 30. Alexandre,
  In programul de 12/24 de 3 ori, acordarea repauusului nu e vizibila.Saptamina calendaristica ar trebui sa aiba 8 zile….Oare?

 31. Finule, asa se percepe la prima vedere! ca iti suprima timpul de odihna si iti baga pe nas repausul „consecutiv!
  daca pt tura 12/24×3 cu 24 odihna si 48 repaus e clar, tot la fel de clar e si pentru celalt program de tura.!pentru ca, matematic, si cf codului muncii, dupa 12 ore servici ai 24 ore liber!dar in acest program, dupa fiecare tura de noapte sunt 48 ore liber! asadar, sorry, dar in succesiunea de 6 zile sunt tot 48 ore lucrate in ambele programe, dupa care poti sa ACORZI 2 zile de repaus saptamanal!
  acelasi lucru si cu 12/36! daca pe intervalul de 6 zile si 48 ore (cat imi da dreptul sa lucrez CM cu tot cu suplimentare), cu 2 zile repaus saptamanal , desfasor orele de serviciu pt acest program , ai revelatia si deja vu-ul ACORDARII si nu stabilirii repausului!
  iar chestia cu acordarea concediului, cu replanificarea pe alt schimb al turistului nu ma convingi! este drept ca la aceiasi pozitie din luna pentru o perioada de concediu luata, da acelasi Fti, dar nu e tot una ca turistul isi pierde zile din concediu cu replanificarea lu matale in timp ce smekerasul de la „zi” poate sa faca bine mersi chiar vreo 34 de zile lucratoare si nu calendaristice! esti mestesugit in cuvinte finule, dar profunzimea lucrurilor nu consta doar in condei!

 32. Exista actiuni cistigate in instanta in prima faza de catre sindicate de la politie privind prima de vacanta dl stefan cumva sau sint simple birfe aruncate de lucratorii acestei structuri

 33. Stimate Alexandru,
  Codul muncii a identificat zilele de repaus saptaminal.D 569 crede ca le-a identificat ptr ture,dar, de fapt, nu ! Ea vine in contradictie cu CM si nu are voie avind in vedere ierarhia legilor.Cum sa ai repaus spataminal imediat dupa serviciu? In acest caz si eu sint de acord cu Drill!Mai repet, programul discontinuu de 12/24,indiferent cum se realizeaza ,este un program special si are alte reguli comparativ cu cel continuu de 8/16.Polul nord poate sa fie si sud ,sau invers? Adica susul nu poate sa fie si jos!
  Referitor la co ,nu-ti fa probleme! Rar se intimpla ca in luna in care ai concediu sa nu-ti realizezi norma legala de ore! Cum unitatea de masura ptr timpul lucrat este ora,cu subdiviziunile ei,min si sec.,avind in vederecerintele unui managerprivind planificarea..etc ,atit el cit si slujbasul pot sti inainte de plecarea in co daca ,acesta din urma ,va realiza norma lunara legala a timpului de lucru.Sint doua variante:ori respectivul pleaca in Co in cea de-a doua zi libera(urmatoarea dupa ziua libera dupa tura de noapte),ori vine pe o tura care-i permite realizarea normei legale lunare de lucru. Vei spune ca romanul nu-si realizeaza trs sau nu mai stiu ce! Nu e o problema ca acesta nu se realizeaza niciodata,conf CM! Romanul are o singura obligatie-sa-si realizeze norma lunara legala de lucru(indiferent cum s-o numi ea dupa simbolurile alea greoaie)!
  Cu dubla compensare sint de acord cu tine!Mai ia si ea ceva din banul omului si,mai ales,nu e legala!
  S-auzim numai de bine! Traiasca scumpa noastra patrie,Romania!
  Te salut sincer,Aladin!

 34. Finule,
  Noi am mai discutat destul pe tema programului de tura! nu exista niciun mister! daca pentru tura 12/24x3cu24+48 liber este vizibila acordarea repausului, pentru celalalt program, chiar daca e o metoda matematica de acceptare a repausului, asta nu inseamna ca nu este si acordat! doar celor din 12/36, in forma de planificare actuala nu le este acordat!
  Trebuie sa se revina asupra stabilirii si acordarii repausurilor. invocam CM si il aplicam dupa ureche. unde nu cunoastem, abandonam! e buna o lege cand stabileste limite si interdictii clare, dar cand e vorba de drepturi, toti ne codim sa dam sens si forma scriptelor!
  12b nu-l dai ca nu se succed oamenii pe posturi!
  trs il maschezi in pontaj pt ca nu sti sa-l stabilesti!
  tsl=trs ca si reglementare, dar il oferi cu generozitate! pt ca sunt doar 12-13 intr-un an!
  29 iunie il dai pe bilete de voie!
  limitarea tuturor sporurilor pana la Fti, chiar daca baza legala este abrogata si nu prevede expres asta!
  dar daca ai calcat pe bec, comisie de disciplina, mustrare, 5,10,15%,out din sistem conform reglementarilor din 3 legi speciale, codul muncii, legea penala, a raspunderii patrimoniale! o groaza de legislatie!
  hait, stimabile! cine face puscarie, eu sau hotul?

 35. Stimate Xmann,
  Esti rautacios in exprimare,insa e bine ca nu faci jocul altora!Te-am provocat intentionat ca sa ma ajuti! Oricum,te respect fiindca esti baiat destept si sper sa nu mergi eronat! Cu stima!Mai vorbim amical!

 36. Departe de mine intentia de a provoca insomnii unuia care se trezeste Aladin si dupa ce-si freak…lampa 14 minute realizeaza ca de fapt e…. finu`Alecu!!!
  Coane nu sunt un/o target pentru mata`,asa ca iti recomand(de sugerat poti sa ti-o sugerezi singur!!!), alt personaj…
  De exemplu unu` fost lider sindical,care mai nou „analizeaza’ propriile prestatii la TV,legate de cel mai ‘ breaking news’ puscarias al tarii,ca stiu ca ti-e ‘prieten’….Aşa că nu mă lua la bani mărunţi pentru faptul ca nu am pus virgula la „Ţ” sau mai grav,nu mi-am pus căciuliţa la …”Ă” cand mi-ai… zămbit!!!
  Nu te obosi cu unu` ca mine ca nu ma ridic la standardele lu` matale..
  Domnule Stefan daca o sa editati, va rog sa o faceti in asa fel incat sa inteleaga „adrisantul”
  Multumesc,si promit ca o sa incerc sa nu raspund la „provocari”!!!! 😀 😀

 37. Pt Aladin!
  Ti-am urmarit cu interes comentariile. si pe ale lui Drill! pana la un anumit punct suntem pe aceiasi lungime de unda! Undeva, Drill spunea ca nu se pot identifica Trs pentru ture! D569, in art 8 li b, o face cu brio pentru toate programele de tura. La Lit. a) este eronat enuntul! daca pentru cele 2 programe de tura repausul este si acordat, nu numai stabilit, (daca imi dai o adresa de e-mail, am sa iti arat ce si cum), pentru 12/36 iti trebuie putina imaginatie (de fapt nu va fi un program continuu 12/36, stiind ca dupa 12 ore serviciu/24 ore liber cf CM) sa stabilesti repausuri de zile consecutive si sa le si acorzi! toate cf articolului susmentionat!
  de ce iti trebuie repausuri? pt ca repausurile normale ale celor de la tura nu exista! si pentru ca drepturile de concedii se duc naibii in zilele de repaus normal cand de fapt ar fi trebuit sa se lucreze! si pt ca sunt exprimate in zile calendaristice in timp ce toate elementele de normare a muncii (Fti,Ftl,Fta) sunt in zile lucratoare. si pt ca „turistii” fac exceptie, cand e vb de concedii, prin faptul ca nu isi vor lua oricate zile de Co si-ar dori (aidoma celor de la zi)si uneori vor trebui replanificati in serviciu sa isi indeplineasca norma, daca se intampla asta!
  si toata logica asta o regasesti in D569 si in practica. Ori, trebuie sa schimbi legile „speciale” sa te pliezi pe Codul muncii! si nu invers!
  Despre orele suplimentare, am spus! se compenseaza ora la ora si zi la zi! Boc ti-a taiat plata orelor suplimentare iar ANP-ul nu a negociat niciodata sporul la compensare cu timp liber! si nicaieri in legislatie nu vei gasi dubla-tripla compensare! Boc ti-a retezat-o in 2009-2010! Decizia 569 ti le-a dat, dar ilegal! Eu am aplicat-o si cu Trs si cu Tsl, cu dubla compensare, am avut acoperire si am scapat la controlul de fond! dar decizia nu va mai scapa! insa poate fi salvat din ea chestia cu repausurile!
  salutare!

 38. pt 007! daca maine te vor numi politai de penitenciare, pot sa iti ia si norma de hrana si juma din salariu, pentru ca placutza ta de argint nu proceseaza decat propria-ti imagine, cu „pulanul” in mana si cu noua sigla pe spinare! scriu acolo unde totusi mai primesc raspunsuri, unde am cu cine vorbi. mi se pare mie, dar nu cred, ca tu te potrivesti cu postacii de pe fsanp! eu am gresit sindicatul, ca si tine de altfel! dar nu-i bai, baiete, mie imi convine!
  si inca ceva: nu mai sunt pazist de mult, dar incerc sa le fac viata mai usoara! nu am vazut nici in unitatea mea si nici altundeva sa mai moara cineva de grija lor. dar, legea trebuie aplicata, revizuita acolo unde nu bate cu realitatea! este intotdeauna loc de mai bine! pe cand, pe tine te roade boc, ponta, politia penitenciara! nimeni nu iti va da, nici macar cat ai cerut, daca nu sti cum sa o faci! o sa iti iasa fumurile din cap cu timpul, dar nici politzai de penitenciare nu vei fi, doar cu iesitul in strada si cu carcoteli pe la colturi! apropo, ai vreun nume real? sau esti neam cu pardaillan, mercedesa si luminoasa? daca asta e numele tau, scuze, pustiulica!

 39. Alexandre,
  Codul muncii contine un mister ptr turele de 12/24.Tu ai vazut ca n-a putut nimeni sa-l desluseasca si a lasat totul in aer? El este legat de enigma cifrei 7(7 continente,zile minuni….etc.n-am litere sa scriu).Totodata ceva ce e discontinuu se abate de la regula a ceea ce e continuu,adica ,una e sa lucrezi continuu 5 zile din 7 si alta e sa lucrezi „pe sarite”Dupa cum observi ,cele 2 concepte,continuu si discontinuu sint opuse.Atunci cum pot sa fie la fel? Daca albul nu e negru,pot fi aceleasi culori?Asta cu cursul si cu parerile unora sau altora e tot antagonism.Pina nu intelegem teoria opusului si nu-l acceptam…scriem carti !Codul muncii,dupa parerea mea,a fost una din marile realizari contemporane.Partea nasoala este ca n-a fost lasat in pace!Mai vorbim….

 40. Stimate Xmann,
  Acum, ca ai facut intentionat dezacordul…e bine,insa,la comentariul cu nr 31,in care matale ii spui ceva lui Alex,”odata” se scrie un pic dezlegat,diferenta fiind data de deosebirea dintre adverb si numeral. Cu stima ptr tine,reputatul finu Alecu.

 41. 🙂
  Eu cred ca merge si „unii care vreau”, pentru ca din 5 care afirma maxim unul face.

  Si nu vreau sa imi amintesc de greva din fata Jilavei cand pe tabel au semnat sute iar in fata portii erau 20, restul erau linistiti la program spunandu-i liderului: „lasa ca am semnat, ce mai vrei?”

 42. [quote name=”Aladin”]Stimate Xmann,
  Am intilnit un dezacord la matale-corect este unii care vor si nu” unii care vreau iesiri in strada”!romanul spune orice si face ce poate!Noctem bonam![/quote]

  De fapt am vrut sa scriu”unii care VREA SA IESE in strada”!!! Asa e mai corect nea Alecule? 😀 😀

 43. Stimate Xmann,
  Am intilnit un dezacord la matale-corect este unii care vor si nu” unii care vreau iesiri in strada”!romanul spune orice si face ce poate!Noctem bonam!

 44. Alexandre,eu nu am citit cursul lu’dom Profesor! Eu am cursul codului muncii,un pic diferit de ce scrie in legile noastre!Acum ,cu scuzele de rigoare, dupa ce legislatie interpretezi munca depusa de schimburi? Nu prea inteleg…

 45. Cred ca trebuie plecat corect in cursa! In care cursa? Cursa dreptatii si reorganizarii!Lumea penitenciara trebuie impartita in fpss si fp.Dupa ce realizam acest obiectiv… putem spune ca am realizat mai mult de jumatate din munca,adica criterii de departajare,normare,salarizare,pensionare..etc

 46. Alexandru esti un (editat)! (editat) ca pe site-ul fsanp se practica cultul personalitatii, aici poti sa critici, acolo nu, doar laude si osanale.
  Domnule Teoroc nu mai autoriza comentariile acestui (editat).
  Ce comentarii critice ai mai musiu pe fsanp? Niciunul
  (editat) alexandru.

 47. [quote name=”alexandru”]Drill
  Ai citit macar un curs al dlui Athanasiu? ai stat vreodata macar la 2 metri distanta de domnia sa? Omul este doxa de „munca”! am fost la seminarii organizate cu domnia sa! ce nu stie domnia sa, este faptul ca noi vrem sa aducem codul muncii in „armata”, sa il aplicam, dar pe legile noastre speciale. si nu invers! cei care vor sa modifice codul muncii, poate sa o faca in fiecare zi, insa principiul de normare a muncii nu se va schimba prea curand! asa ca nu la codul muncii e problema ci ea exista la noi in curte! Stefan stie ce spun cu incoerenta mea, dar nu va vrea sa bata in poarta guvernului sa schimbe HG 1946! Si daca esti cumva pazist de profesie si o faci si in ture, vei fi un om ars in continuare la drepturi! si sa iti fie de bine daca accepti asta! :zzz[/quote]
  Domnule Alexandru,va inteleg frustrarea,caci nu odata ceva bun venit din’teritoriu’, a fost asumat de catre cei din ANP (dupa o oarecare cosmetizare)…
  Ca sa nu mai fie compensare dubla,cum spuneti ,propun(nu-mi arog meritul de a fi primul….) sa fie platite cu spor de 100% munca efectuata in zilele de sarbatori legale ,precum si sambata si duminica,ei si atunci sa vezi „exod’ de la „birouri” la „operativ”…
  Mentionez ca am citit comentariile dvs. in’diagonala’!!

 48. [quote name=”Xmann”]In ultima vreme apar tot felul de exaltati care vreau iesiri in strada(nu stiu cine le interzice!!??) greve,vor sa le ia „statutul”unora crezand ca astfel se vor rezolva toate problemele ‘sistemului”….
  Sper sa nu se acorde inca a doua transa din’banii pe haine’ alfel acesti iute aruncatori de caschete vor ramane din nou in/(editat)…capul gol!!!

  .[/quote]
  Ce tare!!!Ma citez pe mine insumi… 😆 😆
  Completare:
  Conditia sa ramana anumiti ‘politisti’ in- ‘editat admin’- 😀 era ca din prima transa din ‘banii pe haine’ sa-si fi achizitionat echipament, si nu smartphon-uri care de fiecare data cand le deschid sa-i salute cu…”am deosebita si netarmurita onoare sa va salut d-le poltist de penitenciar”!!!!

 49. CONTINUAREA COMENTARIULUI

  Rog ca toti cei care sunt in asentimentul meu sa va comunice nemultumirea fiindca numai asa putem sa miscam lucrurile, nu putem tolera la nesfarsit umilinta si fatarnicia.

  Domnule Teoroc eu consider ca sunt un adevarat sindicalist care stie ce vrea de la sindicat nu un figurat care ” valseaza prin sistem ” , asa ca doresc sa declansati o dezbatere publica in cadrul sindicatului sa vedeti si opinia celorlalti sindicalisti fiindca asa-i democratic si civilizat.

  Sa nu mi-o luati in nume de rau si ca pe o refulare dar eu am studiat si analizat Legea 293 unde nu am gasit nici un articol ( care sa cuprinda si aceasta categorie de salariati ) care sa ne arate legalitatea salarizarii ca Fpss.

  Nu ocoliti speta.

 50. Continuarea comentariului.

  Un mare lider sustinea decaderea lui Boc si ascensiunea lui Ponta, acum acel lider nu-si mai recunoaste trecutul si mizeria morala in care incerca sa-i atraga pe salariati, nu pot sa fiu deacord cu opinia dv. …… ……. ( nu ma considerati un vanator de avantaje …. ) de ce nu va recunoasteti neputinta, ne scaldam in mediocritate iar cat de curand vom fi un sistem cangrenat, nu pot sa tolerez si sa accept ca sa traiesc intr-o menopauza intelectuala impusa 😡 daca ne vom ascunde dupa exemple nerealiste vom sfarsi in faliment moral intelectual si financiar ceia ce nu doresc fiindca nu pot fi partas la un asemenea JAF.

  Trebuie sa ne ducem cu demnitate crucea, nu sa devenim liantul care favorizeaza hotia.

  Sa ne debarasam de trecut si sa privim lucrurile cu realism, de asta va zic ca nervul de om educat ma determina sa intervin pentru a evidentia Ilegalitatea si HOTIA.

  Eu de la inceput daca ati fost atent am facut trimitere la Legea 293, nu doresc sa invrajbesc masele dar daca-i LEGE sa fie respectata in rest nu doresc nimic mai mult, recunosc ca subiectul irita dar trebuie sa primeze Legea fara a face comparatii ” salvatoare ” dar ilegale si confortabile pentru unii.

  Faceti un mic calcul matematic si veti vedea ce elegant se va corecta balanta financiara din sistem, pentru ce sa ies in strada impotriva guvernului ca sa sustin un mare furt fiindca saracul guvern cat de cat si-a facut datoria.

  Rog ca toti cei care sunt in asentimentul meu sa va comunice nemultumirea fiindca numai asa putem sa miscam lucrurile, nu putem tolera la nesfarsit umilinta si fatarnicia.

 51. Domule Teoroc eu va vorbesc numai si numai din punct de vedere legal, aici ne aratam slaba pregatire fiindca toleram , nu trebuie sa asociem cazurile cu invrajbirea salariatilor …. dar pana la urama asta-i realitatea fiindca ei primesc nemeritat favoruri.
  Lege acorda anumite favoruri salariatiilor din sistem ca drept recunostinta ( recompemsa ) pentru munca deosebit de grea pe care o desfasuram ( cei din operativ ), sa retineti ca salariatii respectivi sunt niste ASISTATI ………. , grav fiindca asa ne furam palaria singuri ……….. pactizam cu infractionalitatea, favorizam infractorii, ………… nu pot sa fiu deacord cu puctul dv. de vedere deoarece nu-i LEGAL principiu care ma trimite la educatie.
  Intentionat am deschis acest subiect fiindca stiam ca suntem cei mai buni la acoperirea ilegalitatilor, am sesizat ca sindicatele (SNLP – FSANP ) TOLEREAZA Hotia, de ce (!!???) si care sunt interesele OARE ???!!!
  Recunosc ca cei mai multi angajati de LUX care profita de aceasta ILEGALITATE sunt copii, nevestele si nepotii celor care au condus destinele aparatului securisto comunist de trista amintire al puscariilor romanesti.
  Sunt un angajat cu foarte mare expierienta care a vazut si trait multe la viata lui de salariat in DGP – ANP. dar consider ca a venit timpul sa vorbim direct cu cartile pe masa fara …… .

 52. In ultima vreme apar tot felul de exaltati care vreau iesiri in strada(nu stiu cine le interzice!!??) greve,vor sa le ia „statutul”unora crezand ca astfel se vor rezolva toate problemele ‘sistemului”….
  Sper sa nu se acorde inca a doua transa din’banii pe haine’ alfel acesti iute aruncatori de caschete vor ramane din nou in/(editat)…capul gol!!!

  .

 53. Drill
  Ai citit macar un curs al dlui Athanasiu? ai stat vreodata macar la 2 metri distanta de domnia sa? Omul este doxa de „munca”! am fost la seminarii organizate cu domnia sa! ce nu stie domnia sa, este faptul ca noi vrem sa aducem codul muncii in „armata”, sa il aplicam, dar pe legile noastre speciale. si nu invers! cei care vor sa modifice codul muncii, poate sa o faca in fiecare zi, insa principiul de normare a muncii nu se va schimba prea curand! asa ca nu la codul muncii e problema ci ea exista la noi in curte! Stefan stie ce spun cu incoerenta mea, dar nu va vrea sa bata in poarta guvernului sa schimbe HG 1946! Si daca esti cumva pazist de profesie si o faci si in ture, vei fi un om ars in continuare la drepturi! si sa iti fie de bine daca accepti asta! :zzz

 54. Dle Stefan,
  Hai sa le luam pe rand! D569- toate orele Ts,Trs,Tsl se compenseaza cf CM, cospunzator, ora la ora, zi la zi! unele cu un spor negociat! ori intra in plata cu un anumit procent adaugat! Boc a taiat plata lor, iar in sistem nu era procentul negociat! ce face D569? da „in cap” legii boc si de fapt prin dubla compensare, scoate procentul taiat de boc si-l plateste!legal, nelegal, decizia am aplicat-o. si am scos-o la capat si cu controlul!
  ce face bun D569? stabileste si acorda, numai prin art 8 lit b, repausurile care sunt aplicabile celor trei programe de tura, chiar si 12/36- (trebuie putina viziune sa poti vedea ca asa este) si care iti ofera posibilitatea sa acorzi drepturile de concedii in mod echitabil pentru toti lucratorii! dar ati renuntat tocmai la ce era bun in ea. de ce?
  Ati limitat plata tuturor sporurilor, de parca celelalte(noxe si antena) erau si ele limitate in plata legal! cititi 399, uitati-va la formulele lor de plata si sa imi spuneti daca e corect sa pierd valoarea acestor sporuri cand nu voi recupera si mi se vor plati orele suplimentare!
  siputem discuta, daca se vrea!
  pt fpss- gresesti copile, nu am nicio vina ca juristul este tizul meu si nu eu, lui! eu, cel putin, ma mai contrez cu Stefan ,tot pentru drepturile noastre! celalalt, u o sa isi coboare nasul nici macar sa ne injure pe aici! asa ca esti iertat, din start!
  Drill, sa sti ca il pretuiesc mult pe Dl Stefan! mai mult decat pe Dumitrascu, chiar daca sunt din fsanp! nu imi doresc altceva decat sa fie bine! si daca nu se poate cu barda, cel putin cu vorba si ocara! sa imi fie scuzata modalitatea!

 55. Rebeca, trebuie sa evitam sa ne napustim unii asupra celorlalti la prima rafala de vant. Exact asta au reusit guvernantii in 2010 evidentiind salariile unor „bugetari de lux”. Ne-am aruncat unii pe altii, functionari asupra cadrelor didactice, medici asupra militarilor si in final am pierdut toti.

 56. Venit cu surle si trambite,Cazanciuc e imperturbabil la problemele sistemului penitenciar.Modificarea Leg.293 privind schimbarea denumirii a ramas prin sertare,cred!Banii cuveniti din dreptul de echipament al fpss a devenit ceva ff greu de acordat,cu ezitari si amanari…E timpul sa iesim in strada iar!

 57. Domnule Teoroc am asa de multe intrebari sa va pun ……… de striga nervul din mine sa va zic ca asa ceva nu se mai poate tolera ca la Rascoala din 1007.
  Vad ca se tot fac calcule cu nr. de detinuti …… bla ba ba…… si tra la la multa vorba inutila, ce sa ne mai ascundem dupa deget ca vina-i la noi in curte la sindicate (sindicalisti), daca dorim gasim tot felul de scuze …..

  Nu se vrea ca lucrurile sa devina limpezi ( asta si cu ajutorul sindicatelor …. ) fiindca daca ne-am dori cu adevarat am lua statutul special celor care conform Legii 293 nu indeplinesc conditiile dar beneficiaza nemeritat ( nelegal de statut si de drepturile de pensionare, castig 6 luni la an, etc. ) de statutul Fpss iar cu banii economisiti legal am rezolva multe din problemele sistemului ( real in sistem avem peste 4000 de salariati care beneficiaza de Legea 293 ILEGAL, care fura sistematic din bugetul amarat al statului si al A.N.P.

  Oare de ce sinsicatele tac cand vine vorba despre ridicarea statutului special unei categorii de salariati ???
  :zzz :zzz

  Ce se intampla la noi in sistem este datorita „tolerantei” care ni se impune de catre A.N.P. prin directorii de unitati.
  Aici se favorizeaza Hotia, fiindca o categorie de salariati de lux protejati sunt favorizati sa dobandeasca venituri necuvenite.

  Va rog sa-mi raspundeti. 8)

 58. Vreau sa multumesc prin intermediului site-ului tuturor colegilor din cadrul penitenciarului GALATI,membrii si nemembrii de sindicat,care au dat dovada de o mobilizare exemplara ptr stringerea de sume de bani,pe care urmeaza sa-i dam colegilor arestati cit si celor care au fost inlaturati din sistem.
  Pentru cei arestati facem acest lucru de trei ani de zile.
  Totodata vreau sa multumesc bex-ului,ptr. sprijinul acordat celor inlaturati din sistem in recuperarea unor sume retroactive de bani.
  Probabil se va gasi cineva sa spuna ca laud personalul implicat si membrii bex-ului,dar asta este realitatea.
  Il rog pe moderator sa dea drumul la toate comentariile critice la adresa
  mea fara a cenzura absolut nimic.

 59. SOLICITARE
  Chiar daca nu este treaba mea,solicit ca toti presedintii snlp sa-si exprime pozitia fata de situatia dezastruoasa in care se afla sistemul penitenciar romanesc.
  Am rugamintea sa postati cu nume si prenume,fara nici un fel de teama,sa vedem daca directorii de unitati,sau reprezentantii anp-ului,sau alte servicii… vor trece la luarea unor masuri ptr. ca spunem lucrurilor pe nume.
  Stiu cu siguranta ca cele doua site-uri sunt studiate la prima ora a diminetii,cu mare atentie de catre toti directorii de unitati si serviciile care ne asigura protectia………..
  Pot sa spun in procentaj de suta la suta ca directorul penitenciarului GALATI, il citeste zilnic,cu toate ca in discutiile purtate cu dinsul,spune ca nu a mai vizionat articolele de sapte luni.
  AM SAU NU DREPTATE DOMNULE DIRECTOR ?

 60. Domnule Teoroc sunati adunarea si haideti in strada pentru ca altfel nu mai se poate.
  Va amintiti cum am obtinut acum cativa ani banii restanti pe echipament?
  Doar prin declansarea grevei.
  Acum nu mai avem acest drept, dar de greva spontana ati auzi?Sunt sigur ca da!
  Parca mai acum ceva ani era la moda acest lucru?
  Asteptam cat mai repede semnalul dumneavoastra, din acest motiv v-am votat sa ne conduceti.
  Greva generala, sa ne bage pe toti la puscarie, oricum e ffff mare aglomeratie acum in puscarii si doar vip-uri arestaza baietii lui Ponta, sa devenim si noi vip-uri, nu mai vrem Gardieni!
  Rusine ANP si MJ sa nu aiba ei habar de intentia guvernului de taiere a posturilor vacante?
  Pai dl ministru cazanciuc din ce guvern face parte? Sa le comunice acest lucru sindicatul? Despre ce vorbim noi aici, de o tara democrata sau de o tara din Africa bananiera?
  Rusine sa va fie!

 61. sunt in sistemul panitanciar foarte multe functii care nu se justifica,intradevar acestea trebuie desfiintate

 62. „JOS GUVERNUL PONTA”, stim sa strigam sub geamurile din Piata Victoriei.
  Sa mergem acolo cat mai curand sa-l salutam pe micul Titulescu.
  Domnule Nastase ce (editat) ai promovat?
  Pai nu mai ieri actualii guvernanti ii cereau lui Boc sa nu mai dea vina pe vechea guvernare si pe vechea mostenire pentru toate relele din tara asta?Acum ei ce fac? Repeta acelasi lucru.
  Rusineeeeeeeeeee!
  GREVA GENERALA BUGETARI!

 63. Alexandru,
  Intrebare: Ai auzit de initiativa BNS de schmbare a C M ? Ai auzit de nenumaratele intalniri regionale vis-a-vis de ce este bun si de ce ar trebui sa contina noul C M ? In materie de drept al muncii, daca ai fi participat la aceasta initiativa, ai fi avut ocazia sa-ti expui argumentatia vis-a-vis de munca in ture celui mai titrat om al dreptului muncii, in persoana domnului Athanasiu. De ce nu au facut-o altii ? Pentru ca, probabil, sunt ocupati mai mult decat este necesar sa explice unora cu ce mananca sindicatul si ce rol are acesta. Cand…culmea ! Chiar ei sunt sindicatul si ar trebui sa-si cunoasca cel mai bine rolul de membru al acestuia.

 64. Alexandru,
  Oricat ti-ar parea de ciudat, sindicatele sunt produsul celor care le compun. Apreciez ca te straduiesti sa dai sens notiunii de sindicat insa ar trebui sa si practici asta inainte de a pune etichete.
  Omule, reprezentam ce vor oamenii si mai mult decat acestia isi doresc. As fi preferat sa-ti dau un raspuns amplu insa sunt convins ca pe traseu voi folosi si lucruri un pic mai acide. Chiar nu vreau asta si ma limitez la a-ti spune ca sindicatul esti tu cu cei din jurul tau si in niciun caz un singur om pe care il tot acuzi de „neintelegere”.

  Probabil esti la varsta la care ai acumulat multe frustrari. Te cred si sunt in asentimentul tau insa realitatea este definita de lucruri mult mai complexe pe care, cu siguranta nu le cunosti. Si nu le cunosti, nu pentru ca nu ai fi angrenat in obtinerea de informatii ci pur si simplu pentru faptul ca nu esti prins in chestiunile de pe urma carora rezulta aceste informatii. M-am exprimat mai complicat dar poate vei pricepe….

  Sindicatul nu are prerogativele initiatorului de legi si alte acte normative. Sindicatul poate propune, poate avea initiativa in a expune interpretari corecte vis-a-vis de legile existente. Urmare a acestor interpretari se pot naste alte acte normative care sa clarifice drepturile unui angajat. Un exenplu il ai chiar in D569:) .

 65. Fpss: 🙂 😆 😀 nu e directorul de la Galati, garantez pentru asta; scuze daca am indus ideea asta prin afirmatia cu mailurile; n-are treaba Cristi Alexandru cu macheta de pontaj si nici nu e preocupat atat de tare cu chelfaneli administrate liderilor sindicali.

  Aladin: [b]coane[/b], scrie comentarii si vor fi postate; traiesc un sentiment de deja vu dar uite ca fac abstractie de istoria recenta si iti autorizez din nou comentarii sub un alt pseudonim; insa nu forta lucrurile!

 66. Pt alexandru
  Tu esti alexandru cristian directorul de la Galati, vezi ca-ti scriu numele si prenumele cu litere mici.
  Sa-ti fie rusine pentru ce faci in acel penitenciar, nu m-as fi obosit sa-ti raspund la fel ca Stefan dar lumea trebuie sa te vada in adevaratul tau (editat).
  Rusine de n miliarde de ori DOMNULE DIRECTOR JURIST.
  Ca si colegii mei te rog publica acest comentariu in integralitate, un asemenea om asta merita.

 67. Alexandre, devii din ce in ce mai incoerent dar vad ca adaugi nuante noi discursului tau imprastiat. Nu cred ca ma voi obosi sa-ti raspund. Zici ca proiectul nu ne vizeaza si pe noi, ai? Si ca succesiunea discontinua este imediata. Obsesia nu poate fi combatuta cu argumente, ca si axioma, asa ca doar iau act de obsesie si ti-o public, din respect pentru efortul pe care il faci sa-mi scrii inclusiv pe email.
  🙂

 68. Sunt de acord cu fpss, sa iesim in strada, asa nu se mai poate.
  Au bani pentru 2 referendumuri in acest an dar nu au bani pentru niste amarati de bugetari, vor sa radieze toate posturile vacante, cum ne vom desfasura serviciu?
  HAIDETI IN STRADA SI VA ROG SA NU PARTICIPAM LA VOTUL DE LA CELE 2 REFERENDUMURI, CONVIGETI CAT MAI MULTI PRIETENI, VECINI, RUDE SA NU PARTICIPE LA ACESTE JOCURI POLITICIANISTE.
  De ce domnule Ponta cheltuiti bani pe aceste referendumuri pe care oricum nu le luati in seama?
  Ce suntem noi, masa de manevra, masa de vot?
  Fratilor cred ca e suficient cat clasa politica s-a folosit de noi, suntem buni doar la vot iar a doua zi ne uita.
  Sa le dam o lectie si SA IESIM IN STRADA.
  GREVA GENERALA SPONTANA!
  SA LUAM EXEMPLUL MEDICILOR DIN ROMANIA CARE AU DECLARAT SI EI GREVA GENERALA!
  NE-A AJUNS CUTITUL LA OS, NU MAI SUPORTAM SA FIM BATJOCORITI, NOI GARDIENII DE PUSCARIE CUM NE DENUMESC TOTI, FARA A CUNOASTE IN CE CONDITII LUCRAM!
  RUSINE ACTUALULUI GUVERN!
  Publicati acest comentariu dureros!

 69. Poate ca o sa va invatati minte ca, legat de politica, expresia asta veche de cand se face politica numai cu cei de pe Dambovita _”vin ai nostrii,pleaca ai nostrii…” nu trebuie sa va mai dea sperante ca o sa va umple mainile intinse!!! Iar sindicat, activism, unitate, implica mult mai mult decat ceea ce faceti pe aici, pe sit-urile bocitoarelor sindicale. Stiu, Stefane ca nu iti sunt „la inima”, dar decat sa vii cu chestii de aste precum 12b, machetrix-uri si alte bolmojeli, mai bine ati milita pentru punerea la punct a unei legislatii coerente pentru tot ceea ce inseamna activitate penitenciara. nu avem nimic concret, totul se bate cap in cap, se invoca legi abrogate pentru ca altele nu-s! orbecaim ca prostii pentru ca asta se vrea! iar voi vreti sa aratati cat de vajnici luptatori sunteti! ai sentimentul datoriei implinite, Stefane, cand observi ca si dumneata nu sti daca „se succed” trebuie sau nu sa fie „imediat, unul dupa altul”, daca Trs dubleaza orele de compensat, daca, anul asta ai lege pentru recuperarea orelor suplimentare pana la sfarsitul anului , sau se pierd daca nu sunt compensate cf Codului muncii? toti invoca legea salarizarii, dar oare ea se aplica daca mai mult din jumatate din ea nu are aplicabilitate? acceptati sa se suprime si limiteze plata sporurilor ilegal, renuntati la drepturi obtinute pentru ca nu stiti sa le aplicati!! va faceti de tot rasul si mai dati si foc cu articolul de fata. ministerul justitiei nu se regaseste inca in ordonanta, dar asta nu inseamna ca nu va fi! dar oare, de cati ani se chinuie ANP-ul sa faca functionale statele de organizare? ati facut ceva in sensul asta si voi ca sindicate?
  doar 12 b, machetrix, plata de echipament! de 6 luni, atat! a, ba nu! si politie penitenciara! si atat! si inca o macheta de pontare, luna viitoare! zau, Stefane! si pariu , ca nu am sa apar la comentarii!?

 70. Degeaba vorbim si punem tara la cale daca nu trecem si la fapte………sper ca la urmatorul miting sa participam toti……nu doar personajele care dansau Pinguinul…..
  Sper sa ne desteptam si sa ne dam seama ca suntem pentru cei care trag sforile dar o masa de manevra……in limbajul nostru SAGETI……..
  Vrem sa fim respectati…..trebuie sa ne impunem……a cam trecut vremea dialogului……

 71. Nu ar mai trebui in actualul context politic si social,sa avem nici o teama in a spune lucrurilor pe nume.
  Noi putem fara ei,dar ei nu pot fara noi,daca vor apare razvratiri sau alte evenimente negative in sistem,noi suntem cei care ne expunem.
  Cele doua sindicate ar trebui sa faca front comun si sa ia o decizie cit mai grabnica,pina nu este prea tirziu.
  Avem cai legale de a ne manifesta nemultumirile,nu trebuie sa ne fie teama.
  Odata cu venirea la putere a actualilor guvernanti, am crezut ca lucrurile se vor schimba in bine dar m-am inselat amarnic.
  Sunt in stare sa puna fortele de ordine,sa ne rupa oasele daca ne vom aduna in fata Ministerului de Justitie sa ne exprimam nemultumirile.
  La momentul actual sunt in stare de orice,ptr a-si pastra ciolanele.
  Turcii au plecat de la demolarea unui parc,iar noi ne lasam calcati in picioare,precum gazonul din parc.
  Teama ne caracterizeaza pe noi romanii,frica pentru ziua urmatoare,vine parchetul si te ridica din pat la miezul noptii.
  Asa au procedat si comunistii cu nationalizarea,dar acum dansam dupa muzica cintata de altii

 72. Ehei dragii mosului, a plecat BOC si a venit POC, dar asta NE POCNESTE RAU LA CAP.
  In ce mare capcana am cazut noi cand am cerut in strada demisia guvernului trecut?
  In CAPCANA PONTA, astia nu au mama, nu au tata!
  Vai de capul si de viata noastra.
  Domnule ministru CAZANCIUC aveti habar cumva cat la suta din schema de personal e ocupata?
  Sigur nu stiti, iar daca cumva din intamplare cunoasteti nu faceti nimic pentru ca sunteti numit politic pe aceasta functie si nu pe criterii de performanta.’
  Cum sa nu fiti deacord cu colegul de facultate, PONTA, pai mai pupati o asemenea functie?
  HAIDETI IN SARADA FRATILOR SA VEDEM NE IMPUSCA PE TOTI, SA VINA ALTII LA CONDUCEREA TARII.
  HAIDETI SA LE FACEM O VARA FRUMOASA.
  Domnule Teoreoc publicati acest comentariu si fiti alaturi de noi IN STRADA ASA CUM ATI MAI FOST!

 73. S-au facut nenumarate scheme de pontare corespunzatoare muncii prestate.
  Nu se va putea pune in aplicare in mod unitar,atit timp cit avem un mare deficit de personal,cind s-a aruncat pe piata DECIZIA 569 se cunostea acest lucru.
  Decizia este buna in contextul in care ai si un numar corespunzator de cadre.
  Una din solutii ar fi remilitarizarea sistemului cumulata cu infiintarea PARTIDULUI COMUNIST ROMAN……,dupa care politica pumnului in gura va deveni o simpla joaca.
  Oricum politica pumnului in gura a devenit sport national.
  Odata cu disparitia profesionistilor de la conducerea penitenciarelor s-a dus pe apa simbetei munca noastra.
  Avem pe la conducerea unitatilor juristi,medici veterinari,etc.
  Dar cel mai bine o duc…….cei care au juristi in frunte si care strabat tara in lung si in lat ptr. bunastarea angajatilor.
  Adevaratii profesionisti stau in esalonul doi sau trei,datorita faptului ca trebuie sa fii politruc ca sa fii sef.

 74. Sigur, Aldine. Sidupa ce taiem posturile vacante si scadem numarul de detinuti, ce urmeaza?

 75. Nu va faceti griji mari,ca se vor da o amnistie sau gratiere si se va reduce nr custodiatilor.Problema grea nu e a posturilor vacante taiate,ci,a orelor suplimentare si a consecintelor asupra starii de sanatate,a starii psihice si serviciului.De ce operativul si mai exact care parte a acestui sector, are ore suplimentare?Daca oamenii vor refuza sa mai faca ore suplimentare,ce se intimpla?De ce nu se revine la pensionarea anticipata la 45 ani,asa,ca sa mai apuce sa manince pensie cei cu ore suplimentare!?ANP-ul si MJ -ul cunosc asta? Cred ca este inevitabila revenirea unora la statutul de functionar simplu! Ce spuneti?
  Unii vorbesc de achizitionarea de echipament… o eroare! Se dau bani ca omul sa-si confectioneze contra-cost,echipament!Ce vorbim?!!
  Care este gradul de ocupare a posturilor vacante la operativ si care la alte sectoare? De aici pornim la discutii corecte!

 76. Nu stiu daca guvernantii nostri,cunosc detaliat ce se petrece prin penitenciarele din Romania.
  Dar sunt convins de faptul ca suntem o componenta[daca om mai fi] a sigurantei nationale,pe care nu vor sa o ia in calcul.
  Ei nu vor reactiona decit atunci cind detinutii vor trece in masa la actiuni violente sau chiar revolte.
  Nu mai poate guvernul Romaniei de grija personalului din penitenciare,care ptr a duce la bun sfirsit o misiune este nevoit sa apeleze la compromisuri de n ori intr-o zi.
  Nu exista cale de dialog cu actuala putere,care ne trateaza cu indiferenta.
  Puscariile din tara sunt pline de interlopi care fac legea,cu stirea baronilor.
  Daca se revolta un lucrator,il termina imediat.dosarul se fabrica la comanda,dar ce vor face cu 11.000 de rapoarte de demisie,toate depuse intr-o singura zi.
  Legat de miscarea sindicala,s-ar parea ca nu mai pot ei de manifestatii,pe care ne este frica sa le organizam.
  Am schimbat o marie cu alta palarie si doar atit.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)