www.snlp.ro Web analytics

Sindicate, statut special, Parlament. Căutăm ministru!

cp233

Proiectul de modificare a statutului nostru in varianta cea blamata de sindicate merge inainte si nu mai poate fi ajuns de combinatia pe care Tudorel Toader ne-a trecut-o pe la nas dupa care a uitat instantaneu ce-a promis. Stim ca MJ in mod inexplicabil a ignorat proiectul amplu si convenit intre partenerii sociali si a depus la Parlament o balarie care aspreste sanctiunile, pe motiv ca avem o decizie a Curtii constitutionale care trebuie pusa in aplicare.

Ce conteaza ca decizia e din 2015 si ca trebuia aplicata in 45 de zile si ce conteaza ca avem un proiect la cheie care include si impunerile din decizie. Nu e relevant nici faptul ca balaria lui Tudorel Toader cuprinde si alte prevederi care nu au legatura cu decizia CCR. Pe tema asta (alaturi de celelalte care care vizau majorari salariale si 1000 de posturi in plus) am ajuns in strada si pe la televiziuni iar de-acolo direct la Palatul Victoria unde premierul a decis: schimbam statutul asa cum trebuie si ne vom denumi politisti de penitenciare.

De aici a preluat Tudorel Toader. Doar a preluat, nu ca ar fi facut ceva. Si-a amintit de noi acusica, dar este foarte, foarte tarziu. Proiectul blamat este in proces legislativ avansat, la un pas de a fi adoptat prin vot in plenul Camerei deputatilor, urmand sa produca efecte in scurt timp, iar proiectul bun care include politia penitenciara nici nu a reusit sa fie citit de Tudorel Toader si nici nu a fost de natura a genera vreo intalnire pentru a discuta ultimele divergente cu sindicatele.

Marti 7 nov 2017 este termen pentru depunere raport de catre comisiile stabilite in Camera deputatilor iar luni la ora 16,00 este planificata sedinta reunita a acestor comisii pentru a discuta proiectul si eventualele amendamente. Prin urmare ne-am luat din nou soarta in maini, am unit frontul cu sindicatele disponibile la o actiune comuna (de data aceasta este vorba despre cele afiliate la noua federatie constituita, respectiv Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar – FSSP) si am facut ceea ce am mai facut si in trecut. Am asaltat Parlamentul. Cu propuneri constructive, nu cu baioneta.

Pe langa discutiile purtate, am pus la dispozitia comisiilor de specialitate din Camera deputatilor care urmeaza sa depuna raport, o serie de documente dupa cum urmeaza: 

 1. Adresa comuna SNLP-FSSP privind depunere amendamente proiect PL-x 375/2017
 2. Proiect modificare L.293/2004 – format tabelar
 3. Proiect modificare L.293/2004 – format integrat
 4. Expunere de motive (nota de fundamentare)
 5. Adresa ANP-MJ privind sustinerea proiectului integral

Precizarile urmatoare sunt foarte importante. Etapa de elaborare a proiectului s-a finalizat cu un numar de 5 divergente consemnate intr-un proces-verbal dar si cu o serie de aspecte sensibile lasate in discutie sau acceptate cu greu de sindicate doar pentru a debloca proiectul si a ajunge cu el in Parlament. In vederea transmiterii amendamentelor la Camera deputatilor, acum cand cutitul a intalnit osul si nu ne mai ramane altceva de facut, am revazut proiectul si am inserat in punctele divergente, acele variante de text agreate de partea sindicala.

Nu am fi avut nimic impotriva unei intalniri in care sa transam divergentele prin negociere, dar nici nu suntem veniti cu pluta, incat sa transmitem la Parlament prevederi nefavorabile salariatilor, care genereaza pierderea unor drepturi castigate sau le restrictioneaza. In lipsa unui dialog dus pana la capat, noi ne sustinem propriile opinii si nu pe ale celeilalte parti. Si pentru ca nu umblam cu fofarlica si intotdeauna asumam public ceea ce cerem in mod argumentat si just, dar mai ales in interesul membrilor de sindicat, vom semnala tot public modificarile (esentiale, spunem noi) operate in proiectul sustinut de ANP/MJ dar necitit inca de Tudorel Toader.

Mesaj transmis ANP ulterior depunerii amendamentelor.

Informarea angajatorului a fost realizata complet si corect. Cu privire la mandatul de 4 ani, au fost purtate discutii cu conducerea ANP stabilindu-se importanta unui tratament egal pentru cele 4 functii de top-management din sistem si respectiv pentru toate functiile de director din sistemul penitenciar. Divergentele de mai jos sunt cele transmise prin proces-verbal sindicatelor, la finalul etapei de elaborare a proiectului.

 

Divergenta 1 din PV

Stabilirea unui plafon al nivelului funcției vacante scoase la concurs pe care se pot înscrie  agenții, în sensul că în cuprinsul proiectului de lege se prevede faptul că agenții pot participa la concursul organizat pentru funcții de ofițer până la nivel de șef birou sau echivalent – art. 30 alin. (1) din proiect

Sindicatele reprezentative la nivelul sistemului penitenciar nu susțin o astfel de plafonare.
Am modificat in proiect astfel incat agentii sa aiba acces pana la sef serviciu/sef sectie exterioara

A fost eliminata conditia de 5 ani vechime in specialitatea studiilor la sef seviciu-sef sectie exterioara (aceasta conditie nu poate fi indeplinita de agenti)

Divergenta 2 din PV

Introducerea mandatului – Numirea în funcțiile de director general și director general adjunct să se realizeze pe un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, pentru încă 4 ani – art. 30 alin. (8), (9) și (10)

Sindicatele reprezentative solicită numirea pe un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii, o singură dată, pentru încă 4 ani în funcțiile de director general, director general adjunct, director de direcție și director de unitate.
Am introdus mandat de 4+4 ani cu prelungire o singura data si cu mentiunea la directori de unitate – „in aceeasi unitate”

 

Divergenta 3 din PV

Introducerea unei noi prevederi referitoare la accesul la informații clasificate, prin corelare cu modificarea și completarea art. 11 litera j) din proiect,  cu următorul cuprins:„(5) Ocuparea unei funcţii care necesită acces la informaţii clasificate este condiţionată de existența dreptului de acces la astfel de informaţii, în condiţiile legii.” – art. 53 alineat nou, respectiv alin. (4)

Asupra acestei completări organizațiile sindicale au formulat observaţii propunând eliminarea acestei prevederi.

Am eliminat textul din proiect

 

Divergenta 4 din PV

Referitor la buna reputație, aşa cum a fost propus spre modificare „au o bună reputaţie confirmată pe baza datelor rezultate din verificările specifice iniţiate de structura de resurse umane“ – art. 11 litera h)

Sindicatele reprezentative la nivelul sistemului penitenciar nu susțin această modificare a textului de lege.
Am eliminat textul din proiect

  

Divergenta 5 din PV
Articolul 37 se modifică şi va avea următorul cuprins:Pentru apărarea intereselor profesionale, economice, sociale şi culturale, personalul din poliția penitenciară are dreptul la asociere sindicală sau în alte organizaţii profesionale, dreptul la grevă în condițiile legii, precum și la libertatea întrunirilor.

Sindicatele doresc păstrarea textului de lege așa cum este prevăzut în forma actuală a Legii nr. 293/2004 

Am eliminat textul din proiect

 

Alte modificari operate

La art 45^1 – a fost inserat sambata/duminica in loc de repaus saptamanal

La art 75^32 – (Foarte important!!!) – a fost preluat textul din OMJ 2856/2004 si au fost eliminate din proiect caracterul consultativ al propunerilor comisiei de disciplina precum si posibilitatea directorului de a sanctiona mai sever decat a propus comisia / o astfel de prevedere ar anula rolul comisiilor / am inclus textul conform caruia se poate acorda doar sanctiune mai usoara.

 

Ce urmeaza? Luni 6 nov 2017 vom fi in Parlament si vom sustine un proiect complet si sanatos pentru poporul pe care-l reprezentam. Ce vom reusi nu stim, dar vom fi acolo. Mai mult ca sigur ca Tudorel Toader a prins deja de veste pe linie de partid si isi va baga coada incercand blocarea unei modificari in sensul dorit de noi. Mai auzim ca intentioneaza sa se vada cu sindicatele in cursul saptamanii viitoare in tendinta de a reactiva, fara rost, angamentele anterioare privind modificarea statutului. De data asta ar face bine sa uite complet promisiunile mumificate si sa ne lase in pace.

Din cate am aflat, intalnirea va fi la o zi dupa data limita de redactare a raportului pentru proiectul pl-x 375/2017 (proiect restrans si nefavorabil), adica miercuri. Pentru ca TT este un om prudent si in general ii place la distanta de o zi dupa ce se-ntampla, ca si cu Legea 169/2017 (recursul compensatoriu) in legatura cu care a convocat marea sedinta cu magistratii la o zi dupa intrarea legii in vigoare. 

 

53 COMMENTS

 1. buna ziua!cum se face ca la Codlea din doi ofiteri veniti din academie,unul este cu bunul simt si celalalt proaspat absolvent al prestigioasei academii nici nu are uscata cerneala de pe diploma are tupeul ca unii din agentii cu peste 20 de ani in sistem sa i se adreseze acestui (editat) cu sa traiti!bai (editat) nu esti pe plantatia lu (editat),ofera respect si o sa ai respect!vai aroganta ta de (editat)!!!!!!!!!!

 2. Bună seara. Cu îngăduința dvs. aș dori să-mi exprim și eu punctul de vedere. Am adunat în sistemul penitenciar 22 de ani vechime. Am terminat atât Școala Militară pentru Pregătirea și Perfecționarea Cadrelor de Penitenciare – Jilava cât și Academia de Poliție Al. I. Cuza. Am fost 10 ani subofițer. Am avut mulți colegi subofițeri, colegi ofițeri, mulți șefi sau subordonați. În toți acești ani am lucrat în mai multe penitenciare și am interacționat profesional cu aproape tot sistemul. Am avut onoarea de a lucra sub coordonarea unor oameni de o valoare profesională excepțională de la care am învățat multe. Am întâlnit tineri ofițeri bine pregătiți, dedicați, inteligenți care fără doar și poate vor ajunge conducătorii de mâine. Din păcate sunt și ofițeri blazați, rutinați care preferă liniștea unor posturi în linia 2 sau 3. Dar domnilor am cunoscut subofițeri pe care îi prefer oricând în locul celor mai mulți ofițeri. Valoarea profesională nu ți-o dă tipul școlii ci experiența, dorința de a învăța, curajul, loialitatea, colegialitatea. Activitățile profesionale în sistemul penitenciar s-au complicat an de an. Facem față din ce în ce mai greu cerințelor, de aceea trebuie să strângem rândurile, să fim uniți, indiferent de corpurile profesionale din care facem parte. Doar așa vom putea reacționa corespunzător în fața oricui. O seară bună.

 3. Vlad… multumesc ca m-ai corectat. Esti baiat ,,destept”si un pic frustrat. Sa stii ca la concurs intrebarile sant din legislatie. Participa si tu…Ia macar testarea psihologica, nu mai spun de urmatoarele probe, ca oricum nu o sa ajungi niciodata la ele…

 4. [quote name=”Sistem infect”]Ce mentalitati …din partea unor oameni tineri…care pe viitor sigur vor fi in postura de a schimba sistem ( acesti tineri ofiteri) .deci ca ambalati atat ca un parlit de agent harsiit de hoti pe de.o parte si de sefi pe de alta parte indrazneste sa.si doreasca cv mai bun pt el si se chinuie si invata pt un concurs de avansare.dar nu va deranjeaza deloc ca se scot posturi de ofiteri cu nemiluita din sursa externa…venimd oamdni care chiar nu au nicio treaba cu sistemul….PACAT[/quote]
  Sa te auda d zeu si sa ajungem acolo sus ca vom termina rapid cu ineptiile astea si cu ghidul carierei varianta anp in care plutonierul ajunge director pardon director general adjunct

 5. Ce mentalitati …din partea unor oameni tineri…care pe viitor sigur vor fi in postura de a schimba sistem ( acesti tineri ofiteri) .deci ca ambalati atat ca un parlit de agent harsiit de hoti pe de.o parte si de sefi pe de alta parte indrazneste sa.si doreasca cv mai bun pt el si se chinuie si invata pt un concurs de avansare.dar nu va deranjeaza deloc ca se scot posturi de ofiteri cu nemiluita din sursa externa…venimd oamdni care chiar nu au nicio treaba cu sistemul….PACAT

 6. Nu e nevoie să redevii militar pentru a fi respectat.

  Poți fi respectat și dacă te numești polițist de penitenciare, dacă ai pregătirea corespunzătoare, ai o ținută care impune respect ( nu o salopetă ) 🙂

 7. Ofiteri vs agenti….eterna dezbatere…Exista ofiteri intre ofiteri si agenti intre agenti, nu se poate trage o concluzie hotaratoare cu privire la cum ar trebui sa se intample lucrurile in sistemul penitenciar, cine, ce si cum ar trebui sa faca. Lipsa unei culturi organizationale sanatoase, bazata pe principii si valori care pleaca si se sedimenteaza pe un statut si un ghid al carierei, sta la baza acestor polemici sterile despre o suprematie pe corpuri asupra a ceva golit de substanta. Mai mult decat atat, calitatea profesionala a ofiterilor si agentilor veniti de pe bancile scolilor de profil, a scazut constant, an de an, in ultimii 15 ani, si ca o consecinta directa a falimentului sistemului educational din Romania.
  Da, agentii trebuie sa aiba sansa avansarii in corpul ofiterilor pe functii de executie.
  Da, si agentii si ofiterii trebuie sa aiba sansa ocuparii unor functii de conducere de nivel mediu, ca urmare a indeplinirii unor conditii de forma(vechime in specialitate, studii, etc.).
  Nu, nu e tocmai normal ca functiile de top management sa fie la indemana oricarui agent sau ofiter, fara un stagiu minim intr-o functie de conducere de nivel mediu. Oricat de inteligenti si pregatiti profesional ar fi cei in cauza, „arderea” etapelor necesare devenirii profesionale si implicit lipsa experientei, este mai mult decat vizibila intr-o astfel de functie. Exemplele,e adevarat putine, existente in sistem in acest sens, sunt mai mult decat graitoare.
  Indiferent cum ar fi, lipsa unor criterii corente de avansare in cariera pentru angajati, sunt rezultatul lipsei unor strategii si politici de resurse umane articulate la nivel de sistem.

 8. Ce avantaje are un elev care termina SNPAP in fata unui agent incadrat din surasa externa? Ce avantaje are un ofiter care termina Academia in fata unui ofiter incadrat din sursa externa? Ideal ar fi sa se renunte la sursa externa si sa se promoveze agentii plecand de la gradul de subinspector.

 9. [quote name=”Stelu”][quote name=”Ofiter”]Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!![/quote]
  Poi nu au! Faci academia și ajungi ofițer de execuție. Anp-ul scoate la concurs funcții de conducere că cele de execuție sunt blocate pt absolvenții de academie. E greșită abordarea Anp-ului, în primul rând nu dă posibilitatea agenților de a ascede treptat în ierarhia carierei și în al doilea rând creează divergențe de genul ca să nu zic râcă între oameni. Domnule Teoroc, fiind ofițer de carieră, aștepți 17 ani să ajungi comisar șef în termen, iar un agent cu vechime promovează un concurs și primește echivalentul dvs. în grad. E oare corect așa? De ce nu primește grad de subinspector și să își continue cariera de la acel grad? Care mai e diferența între un tânăr care și-a dorit și a luptat pt o carieră în sistemul penitenciar?
  PS Ca și concluzie, ar trebuie reglate anumite anomalii în sistem și ar trebui să înlăturam ura si frustrările pentru că lucrăm într-un sistem atât de vulnerabil pt noi încât ajungem efectiv la disperare că hoțul ne râde în față iar nouă ne rămâne doar sa scriem, până ne înecăm în hârtii…și ne salvează comisia, în cel mai bun caz, sancționându-l cu vizite și pachete, el nefiind vizitat și neavând un șfanț. PRO PATRIA ET ORDINE JURIS[/quote]
  Poate colegul care primeste gradul de comisar are si el ceva vechime.Insa nu cred ca e corect ca unul care vine la 35-40 de ani si ia un examen sa intre cu un grad mai mare decat unul care are vechime si si-a luat gradele corect.

 10. [quote name=”Ofiter”]Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!![/quote]
  Poi nu au! Faci academia și ajungi ofițer de execuție. Anp-ul scoate la concurs funcții de conducere că cele de execuție sunt blocate pt absolvenții de academie. E greșită abordarea Anp-ului, în primul rând nu dă posibilitatea agenților de a ascede treptat în ierarhia carierei și în al doilea rând creează divergențe de genul ca să nu zic râcă între oameni. Domnule Teoroc, fiind ofițer de carieră, aștepți 17 ani să ajungi comisar șef în termen, iar un agent cu vechime promovează un concurs și primește echivalentul dvs. în grad. E oare corect așa? De ce nu primește grad de subinspector și să își continue cariera de la acel grad? Care mai e diferența între un tânăr care și-a dorit și a luptat pt o carieră în sistemul penitenciar?
  PS Ca și concluzie, ar trebuie reglate anumite anomalii în sistem și ar trebui să înlăturam ura si frustrările pentru că lucrăm într-un sistem atât de vulnerabil pt noi încât ajungem efectiv la disperare că hoțul ne râde în față iar nouă ne rămâne doar sa scriem, până ne înecăm în hârtii…și ne salvează comisia, în cel mai bun caz, sancționându-l cu vizite și pachete, el nefiind vizitat și neavând un șfanț. PRO PATRIA ET ORDINE JURIS

 11. [quote name=”Ofiter”]Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!![/quote]
  Poate exista ierarhie si fara ca absolventii de academie sa aiba anumite avantaje. Cu ce sunt ei mai deosebiti?decat mine,ofiter cu postul luat la concurs si cu facultatea facuta la zi,la stat (inainte de angajare). Te crezi mai bun doar ca ai terminat academia? Arata-ti su perioritatea muncind nu dand din gura si vei fi apreciat. Asa avem si noi prin unitate niste (editat) absolventi de academie care doar dau din gura si fac mishto de ceilalti,dar daca le dai de lucru se fac nevazuti sau apeleaza la altii sa ii ajute sau sa le faca treaba sau se imbolnavesc subit.

 12. Interesant . Eu zic sa se opreasca studiile pentru Academia de Politie pe care, observ, ca toti o denigreaza si o subestimeaza, iar pe viitor sa formam agenti din propria curte pentru a ocupa functii de conducere importante .
  Aaa..am uitat sa mentinonez, agenti care, poate , in trecut au ocupat de asemenea importante functii in minerit, industria petroliera sau electrica , etc etc etc.
  Cum ramane cu acei agenti care executa functii de conducere cum ar fi sef tura, doar pentru ca in anumite unitati statul nu permite incadrarea sau pur si simplu nu se doreste ocuparea acelor posturi libere, agenti care , cu destula vechime in sistem, numara pe degete cand scriu un registru de apel, sau care la cea mai mica situatia mai incomoda isi suna sefii sa vada cum rezolva situatia ?
  Persoane fara nicio responsabilitate, persoane care „merg dupa dictare” datorita faptului ca, AU EXPERIENTA SI INVATA ALTI OFITERI care vin din Academii .
  Pastrati distanta si nu mai fiti frustrati !

 13. Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!!

 14. [quote name=”Ofiter”]Nu este normal ca agentii sa treaca direct pe functii de conducere!!!! Sa o ia treptat! Ofiter de executie apoi functii de conducere!!! Noi absolventii de academii trebuie sa luam atitudine !!![/quote]

  Tu marele ofiter de academie cand vi in unitate inveti meseria pe teren de la un agent mai vechi si bine instruit pe care-l respecta hotii si seful tau de serviciu, apoi faci raspunssuri pe la ANP ( esti o mica (editat)), tu trebuie sa inveti mai bine ca agentii si o sa ajungi mare sef. In prezent sunt ofiteri de executie care nu au vrut sa-si asune responsabilitatea unei functii de conducere , subt agenti care indeplinesc atributiile unei functii de conducere, daca ei aunt buni acum , pe stata de ce nu ar fi buni, ca esti (editat) dumnetaa??? Vai de agentii aia carora o sa le fi tu sef daca o sa ajungi candva, dar n-as crede !!!

 15. [quote name=”Un agent admis”]Sant unul dintre agentii care au luat concursul pentru o functie de conducere. Am luat primul, cu 2-3 puncte fata de ofiterii cazuti sub mine. Eu cred ca ofiterii care participa la concursuri si sant frustrati ca nu au luat, ar trebui sa mai studieze legislatia inainte de a participa, sa fie mai pregatiti, apoi sa se apuce de comentarii. Am si eu fiu care a terminat academia, dar nu gandeste ca voi. Va doresc bafta la concursurile viitoare si nu mai suferiti ! Santeti tineri aveti timp, eu am incercat de multe ori pana am reusit sa trec de interviu, desi dadeam raspunsuri corecte nu ma lasau sa trec pentru ca eram agent (asta e parerea mea).[/quote].
  Nu stiu cum ai luat examen de ofiter scriind „santeti” in loc de sunteti?

 16. 15 Martie 2002.aniversam câțiva ani de viața și aveam și cv decand lucram la PNT.agitatie mare la camerele de periculoși.cnv bubuia de mama focului in USA. Ma apropii de vizeta , nu îndrăznesc sa o deschid.in spatele meu OSU, un locotenent. Ii zic …sa mai așteptăm puțin.inca nu e cazul sa discutam cu ei, poate se mai calmează . După 5 minute… liniște, parca bănuiam cv, deschid vizeta stand intr o parte , in secunda doi , o mare țeava de metal străpunge aerul înspre mine.ofiterul încearcă sa ma împingă sa nu fiu lovit, țeava îl lovește in mâna. Urmează o ploaie de borcane și căni înspre USA.vizeta nu mai putea fi închisă,începe sa urle toată secția.dlor ofițeri…dlor agenți…avem un sprijin mare in aceste Sindicate.haideti sa ne unim ai sa fim constructivi. Multă sănătate și putere de munca dle Teoroc

 17. Dle Teoroc, acolo la drepturi nu se pot introduce niste prevederi si pentru protectia noastra, ceva de genul (cum e la civili)
  a)Indemnizatia pentru trecerea temporară în alt loc de muncă si indemnizatia pentru reducerea timpului de munca. Angajatul care datorita unei boli profesionale, a unui accident de munca sau a unei boli dobandite cu ocazia exercitarii profesiei, nu isi mai poate desfasura activitatea la locul de munca anterior manifestarii riscului asigurat sau care nu mai poate realiza durata normala de munca poate beneficia, la cerere, de trecerea temporara in alt loc de munca sau de reducerea cu o patrime a timpului normal de lucru. Cuantumul acestor indemnizatii este egal cu diferenta dintre media veniturilor salariale din ultimele 6 luni si venitul salarial brut realizat de asigurat la noul loc de munca sau prin reducerea timpului normal de munca, fara a se depasi 25% din baza de calcul si se acorda pentru o perioada de de cel mult 90 zile intr-un an calendaristic in una sau in mai multe etape.
  b)Compensatii pentru atingerea integritătii. Se acorda, angajatilor care in urma unei boli profesionale, a unui accident de munca sau a unei boli dobandite cu ocazia exercitarii profesiei, raman cu leziuni permanente care produc deficiente si reduc capacitatea de munca intre 20 – 50%. Criteriile si grilele pe baza carora se acorda compensatiile pentru atingerea integritatii sunt stabilite prin Decizie a directorului general al ANP.
  c) Despăgubiri în caz de deces. In cazul decesului angajatului ca urmare a unui unei boli profesionale, a unui accident de munca sau a unei boli dobandite cu ocazia exercitarii profesiei, se acorda despagubire, la cerere, unei singure persoane, care poate fi: sotul supravietuitor, copilul, parintele, curatorul, tutorele, mostenitorul – in conditiile dreptului comun, sau persoana care dovedeste ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces. Cuantumul despagubirii este stabilit prin Decizie a directorului general al ANP si se acorda pe baza certificatului de deces (original si copie), act de identitate solicitant, acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul sau acte din care rezulte că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces.
  Si pt ca nu mai am mult pana la pensie, intreb din interes personal daca nu se poate si o prevedere cu ajutoarele la pensionare, ca am inteles ca nu mai se acorda.
  Va multumesc.

 18. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Statutul nostru in vigoare permite (de 8 ani!!!) agentilor sa ocupe functii de conducere de orice nivel in sistemul penitenciar, inclusiv dir gen!!!

  Cu toate acestea se cunosc doar cateva mici exceptii, in rest, nu exista efecte cuantificabile ale acestei prevederi. Ne-am fi asteptat ca si alte prevederi din statut sa suscite interes

  Proiectul pe marginea caruia ne agitam a fost in discutie ani de zile inclusiv pe acest aspect. Se introduce o limita, nu se scoate vreuna. Nu discuta nimeni de modificari in planul drepturilor la chirie transport, de cercetarea disciplionara sau altele / am ramas blocati in treaba cu noi-ofiterii si noi-agentii

  Dar daca de maine nu ar mai fi doua corpuri ci unul singur, denumit ofiteri de penitenciare? Si toti am fi ofiteri, mai mari sau mai mici, dar cu diferente foarte mici? Pe ce ne-am mai contrazice acum?

  Eu zic ca transferam in spatiul public niste probleme care in realitate nu exista. Nu exista o dusmanie intre cele doua corpuri si nici nu este normal sa existe. In tot ceea ce suntem acum, sistemul militar inca are radacini adanci, insa ar trebui sa realizam ca de 13 ani suntem functionari publici si nu militari, si sa avansam nu sa regresam! Suntem departe de a fi cel mai performanta sistem penitenciar din lume, iar in lume sunt doar cateva militare. Restul sunt civile.[/quote]
  Ce inseamna progresul asta sa ne facem directoru dasdrp sefi de servicii sir gen adj din agenti…sa ne uitam la altr sistrme civile unde toti sunt officers hm royal prison service fbi cia federal bureau of prisons si ve ti observa ca nu exista asa ceva….un exemplu doresc si eu de tara care face promovarile in stilul asta…

 19. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Statutul nostru in vigoare permite (de 8 ani!!!) agentilor sa ocupe functii de conducere de orice nivel in sistemul penitenciar, inclusiv dir gen!!!

  Cu toate acestea se cunosc doar cateva mici exceptii, in rest, nu exista efecte cuantificabile ale acestei prevederi. Ne-am fi asteptat ca si alte prevederi din statut sa suscite interes

  Proiectul pe marginea caruia ne agitam a fost in discutie ani de zile inclusiv pe acest aspect. Se introduce o limita, nu se scoate vreuna. Nu discuta nimeni de modificari in planul drepturilor la chirie transport, de cercetarea disciplionara sau altele / am ramas blocati in treaba cu noi-ofiterii si noi-agentii

  Dar daca de maine nu ar mai fi doua corpuri ci unul singur, denumit ofiteri de penitenciare? Si toti am fi ofiteri, mai mari sau mai mici, dar cu diferente foarte mici? Pe ce ne-am mai contrazice acum?

  Eu zic ca transferam in spatiul public niste probleme care in realitate nu exista. Nu exista o dusmanie intre cele doua corpuri si nici nu este normal sa existe. In tot ceea ce suntem acum, sistemul militar inca are radacini adanci, insa ar trebui sa realizam ca de 13 ani suntem functionari publici si nu militari, si sa avansam nu sa regresam! Suntem departe de a fi cel mai performanta sistem penitenciar din lume, iar in lume sunt doar cateva militare. Restul sunt civile.[/quote]
  Din punctul meu de vedere demilitarizarea a adus un anumit progres dar a facut si mult rau….am fost recent intro vizita la colegii unguri inyr un penitenciar rms de langa budapesta…ce am putut sa vad in sistemul ala militarizat u fost detinuti care nu comentau nu iti luau raportul in p..la erau la prigram erau ordonati si aliniati in camere supraveghetoru era respectat nu era sclav al hotului dispozitiile date hotului se executau nu se comentau…parca eram in alta lume nu in penitenciar…si da aia sunt militari, sa nu uitam ca si politia noastra ii ia drept model in implementara noilor procedurri de lucru ale politiei.

 20. Statutul nostru in vigoare permite (de 8 ani!!!) agentilor sa ocupe functii de conducere de orice nivel in sistemul penitenciar, inclusiv dir gen!!!

  Cu toate acestea se cunosc doar cateva mici exceptii, in rest, nu exista efecte cuantificabile ale acestei prevederi. Ne-am fi asteptat ca si alte prevederi din statut sa suscite interes

  Proiectul pe marginea caruia ne agitam a fost in discutie ani de zile inclusiv pe acest aspect. Se introduce o limita, nu se scoate vreuna. Nu discuta nimeni de modificari in planul drepturilor la chirie transport, de cercetarea disciplionara sau altele / am ramas blocati in treaba cu noi-ofiterii si noi-agentii

  Dar daca de maine nu ar mai fi doua corpuri ci unul singur, denumit ofiteri de penitenciare? Si toti am fi ofiteri, mai mari sau mai mici, dar cu diferente foarte mici? Pe ce ne-am mai contrazice acum?

  Eu zic ca transferam in spatiul public niste probleme care in realitate nu exista. Nu exista o dusmanie intre cele doua corpuri si nici nu este normal sa existe. In tot ceea ce suntem acum, sistemul militar inca are radacini adanci, insa ar trebui sa realizam ca de 13 ani suntem functionari publici si nu militari, si sa avansam nu sa regresam! Suntem departe de a fi cel mai performanta sistem penitenciar din lume, iar in lume sunt doar cateva militare. Restul sunt civile.

 21. [quote name=”Aida Ciobanu”]Inteleg din comentarii ca tinerii ofițeri nu-și găsesc locul in sistem. Ca nu mai incap de agenți si tin morțiș sa-si arate mușchii. Nici nu bănuiți tineri domni ce repede va pot demonstra agentii cu experiență unde este locul fiecăruia în situații de urgență . Păstrați cei 7 ani de acasă și observați pe cei care au ocupat prea devreme functii de conducere. Le-a căzut căciula pe ochi. Si fac rau sistemului. Sper ca nu doriti functii cu orice preț. Linia morală se schimba in acest caz.[/quote]
  Tocmai despre asta vorbim oameni ce ocupa prea rpd fctii de conducere …agenti care deachid si inchid usi care supravegheaza un permitru sefi de servicii…..

 22. [quote name=”Costi”]Nu inţeleg de ce atâta indignare,domnilor ofiţeri?Au fost,cred,3 cazuri in care agentul a ajuns director si inca unul bun!Cred ca ar cam trebui sa mai puneţi si dumneavoastra osul la treaba,domnilor ofiţeri!Oricum sarcinile voastre in proporţie de 50%sunt facute de palmași![/quote]
  Deci din 3 unul bun 30%reusita exact despre asta vorbeam.!!!

 23. [quote name=”Kristu”]De rasul curcilor, chiar ai fi de rasul curcilor daca la primul pas pe care-l faci in puscarie nu ti-ar sta in spate agentii asti 😀 a pe care-i desconsideri atat de mult.
  Tu ala, Vivat Academie! Revolutionarule! Ai citit macar comentariul lui Stefan Teoroc? In cateva paragrafe ti-a deschis capul. Daca ai asa ceva si daca-i purtator de creier. Cunosti sistemul putin mai bine decat bunica-mea. Si mai vrei si sindicat. Fa-ti! Vei fi urmat, cu siguranta. 😀 😀 :D[/quote]
  [quote name=”No name”]Pentru–Rasul Curcilor–in special.
  Ce sunt eu in cadrul sistemului nu are inportanta in acest context dar dumneata esti extrem de frustrat.
  Sunt convins ca nu demult ai participat la un concurs pe un post de conducere unde ai pierdut in fata unui subofiter.
  Asa este?
  Cum se face asta avand in vedere ca toti subofiterii sunt niste prosti absolventi de Tg Ocna cu facultati facute pe bani?
  Decat sa fi asa de suparat mai bine ai fi mai serios iar rezultatele vor aparea.
  Maturizeaza-te!!!
  Va saluta cu respect un coleg de arme sindicalist.[/quote]
  Stai linistit cum zicea o doamna pe aici am mintea odihnita si antrenata la invatat si da am concurat cu agenti pe functii de cel mai inalt nivel in operativ si da am reusit sa le ocup…dar simplul fapt de a concura cu un agent pe fctii de dasdrp sef serviciu director mi se pare putin deplasat asta daca ne consideram un sistem serios performant eficient si eficace care nu ne promovam relatiile si cunostintele in functii de care depind oameni evolutia lt formarea performanta etc…ce se face omul ala cand nu stie ce are de facut cand nu stie in ce directie sa o ia…in fine suntem singurii din aistemul de ordine publica si sig nationala care facem asta…domnule stefan asta daca mai apartinem categoriei( daca citim l 293 ve ti observa ca exista 3 trimiteri la ierarhia organizatorica si functionala o reminiscenta comunistoida si militaroida nu???) Eu sustin sa ne transferam din sistemul asta in subordinea primariilor consiliilor judetene prefrcturilor si atunci putem sa facem ce vrem…ne facem secretarele directori generali asistentele adjuncti si economistii sefi de tura…nu ca nu s ar intampla asta acum!!!!!

 24. Trebuie măcar să le arătăm baioneta…pt.vorbe s-ar putea sa fie târziu… 8)

 25. PPS Soluția unui sindicat pentru ofițeri este deplasată. Sindicatul trebuie să lupte pt ambele corpuri d.p.d.v. al unui întreg. Frustrările de genul ofițerul are salariul mai mare ca mine trebuie să dispară, este logic ca în orice sistem/instituție, șeful să aibă salariul mai mare ca și subordonații…(și nu anomalii de gen: șefi de tură cu salarii mai mari decât al directorilor).

 26. Tot respectul pentru agenții care muncesc și își folosesc materia cenușie!
  Pentru cei care se fofilează, orientează și nu sunt capabili să ia o decizie sau să completeze un document pe forțe proprii, ce să zic, rușinică! Unii mai și aveți nesimțirea să cerșiți pe la directori sporul de 50%…
  PS Nu doar Academia de Poliție pregătește ofițeri! Pace.

 27. Sant unul dintre agentii care au luat concursul pentru o functie de conducere. Am luat primul, cu 2-3 puncte fata de ofiterii cazuti sub mine. Eu cred ca ofiterii care participa la concursuri si sant frustrati ca nu au luat, ar trebui sa mai studieze legislatia inainte de a participa, sa fie mai pregatiti, apoi sa se apuce de comentarii. Am si eu fiu care a terminat academia, dar nu gandeste ca voi. Va doresc bafta la concursurile viitoare si nu mai suferiti ! Santeti tineri aveti timp, eu am incercat de multe ori pana am reusit sa trec de interviu, desi dadeam raspunsuri corecte nu ma lasau sa trec pentru ca eram agent (asta e parerea mea).

 28. De rasul curcilor, chiar ai fi de rasul curcilor daca la primul pas pe care-l faci in puscarie nu ti-ar sta in spate agentii asti 😀 a pe care-i desconsideri atat de mult.
  Tu ala, Vivat Academie! Revolutionarule! Ai citit macar comentariul lui Stefan Teoroc? In cateva paragrafe ti-a deschis capul. Daca ai asa ceva si daca-i purtator de creier. Cunosti sistemul putin mai bine decat bunica-mea. Si mai vrei si sindicat. Fa-ti! Vei fi urmat, cu siguranta. 😀 😀 😀

 29. Domnilor ofiteri,cred ca asta este ultima prbl a sistemului,faptul ca un agent poate ocupa o functie de conducere prin concurs este normal intr-o societate democratica.Faptul ca deranjeaza cativa ofiterasi cu frustrari nu este relevant.Simplul fapt ca ati terminat academia nu inseamna ca le stiti pe toate,iar din practica va spun ca foarte multi ofiteri isi dau seama de acest lucru cand incep sa lucreze efectiv cu detinutul si se lovesc de prbl cotidiene ale acestui sistem,multi nu stiu sa reactioneze in astfel de situatii,cel care rezolva aceste situatii de cele mai multe ori sunt agentii domnilor ofiteri,asa ca nu stiu cu ce poate fi mai presus un ofiter cu academie decat un agent cu studii superioare care are capacitatea sa gestioneze astfel de situatii.

 30. Se pare ca din toata munca initiata de sindicate, cu referire la modificarea integrala a Legii 293/2004, pe dumneavoastra domnilor ofiteri va intereseaza doar partea cu accederea agentilor in corpul ofiterilor cu functii de conducere, in urma admiterii unor concursuri in acest sens.
  Insa tin sa va precizez domnilor ca sunt foarte multi agenti capabili, sclipitori de inteligenti care datorita faptului ca nu au avut o sansa nu au urmat academia de politie. De asemenea, exista o alta serie de agenti care au cite doua sau trei facultati facute pe bune si nu la x si o , altii au doctorate facute fara plagiat, invatind pe brinci pe bancile facultatilor, impartindu-se intre familie, serviciu dupa schimbul de nopate si facultate si nu au stat bine mersi pe banii parintilor sa faca academia, cum din pacate foarte multi dintre domniile voastre ati stat, fara sa stiti un moment ce inseamna viata grea de agent.
  Daca sunteti atit de buni ,cei ce proveniti din academie(desi exemplele recente care vin de acolo ne lasa un gust amar cu privire la pregatire, fiind situatii in care un agent stiie mai multe decit un proaspat absolvent de academie),de ce nu aveti curajul sa dati concurs si sa accedeti la aceste functii de conducere?Sau va este frica ca fiind atit de buni o sa vi le sufle prostii aia de agenti, pe care mereu ii denigrati???Sau noi agentii de ce sa fim discriminati in raport cu voi, la accederea pe asemenea functii de conducere?
  Din pacate ,pe linga ofiterii buni si foarte buni, mereu au existat printre voi , specimene care se cred superiori de parca ar trai pe alta planeta si din cauza unora ca voi sistemul penitenciar a ajuns in situatia in care se afla astazi….Iar daca nu va convine sindciatul in care va aflati sunteti liberi sa va faceti voi un sindicat ,insa a fost bine cind SNLP-ul v-a obtinut numai in acest an cresteri de vreo 30%, care la salariile voastre s-au ridicat la peste 1.000 de lei ,numaiin acest an….

 31. Pentru–Rasul Curcilor–in special.
  Ce sunt eu in cadrul sistemului nu are inportanta in acest context dar dumneata esti extrem de frustrat.
  Sunt convins ca nu demult ai participat la un concurs pe un post de conducere unde ai pierdut in fata unui subofiter.
  Asa este?
  Cum se face asta avand in vedere ca toti subofiterii sunt niste prosti absolventi de Tg Ocna cu facultati facute pe bani?
  Decat sa fi asa de suparat mai bine ai fi mai serios iar rezultatele vor aparea.
  Maturizeaza-te!!!
  Va saluta cu respect un coleg de arme sindicalist.

 32. D-le Ofiter 05-11-2017 13:48, de ce absolventii de academie stau ascunsi in biroul de la paza sau la integrare sociala iar agentii, fara academie si fara nici un ban in plus, indeplinesc atributiile de sef de tura luni sau chiar ani intregi? Ofiterii matale nu numai ca sunt respinsi la concursurile pentru functiile de conducere dar nici nu vor sa-si asume nici o raspundere.

 33. dle Stefan, cand se vor inregistra probele la concursuri? Si din ce motiv nu se poate contesta interviul? La MAI se poate contesta si se inregistreaza. Eu am intrat intr-o sala singur cu 8 membri ai comisiei. Intrebarile au fost de asa natura incat cine le-a citit s-a incurcat si nu am inteles ce intreaba nici eu nici ceilalti membri ai comisiei. Domnii de la sindicate nu au fost atenti la nimic din ce s-a discutat, tot timpul au susotit intre ei. La sfarsit mi s-a dat sa citesc ce a scris secretarul dar nu am inteles scrisul, cred ca nici el nu l-a mai inteles. Ca la circ. M-au picat la interviu si nu stiu din ce motiv, nu mi s-a explicat nimic. Ce sa contest? Ce dovezi am ca am raspuns bine la intrebari?

 34. (editat),cel cu curcile,eu zic sa pui mana sa muncesti,nu sa cersesti functii de conducere,daca te duce capul (editat),te poti inscrie la examen si poti dovedi cat esti de destept,pana atunci incercati sa nu ca balbaiti cand se ia un detinut de voi(misto,chestii de parnaie) o sa intelegi tu putin mai tarziu ce vreau sa zic,si nu mai frecati menta prin birouri.

 35. Nu inţeleg de ce atâta indignare,domnilor ofiţeri?Au fost,cred,3 cazuri in care agentul a ajuns director si inca unul bun!Cred ca ar cam trebui sa mai puneţi si dumneavoastra osul la treaba,domnilor ofiţeri!Oricum sarcinile voastre in proporţie de 50%sunt facute de palmași!

 36. Da! Sunt de acord cu un sindicat la nivel national format din ofiteri cu academie si nu numai care sa ne reprezinte si pe noi !!! Nu numai agentii din penitenciare !!!

 37. Inteleg din comentarii ca tinerii ofițeri nu-și găsesc locul in sistem. Ca nu mai incap de agenți si tin morțiș sa-si arate mușchii. Nici nu bănuiți tineri domni ce repede va pot demonstra agentii cu experiență unde este locul fiecăruia în situații de urgență . Păstrați cei 7 ani de acasă și observați pe cei care au ocupat prea devreme functii de conducere. Le-a căzut căciula pe ochi. Si fac rau sistemului. Sper ca nu doriti functii cu orice preț. Linia morală se schimba in acest caz.

 38. Poate in viitor o sa ajunga la conducere o persoană care a terminat academia, care conștientizează sacrificiile si va încerca să dea dreptate acestor oameni care au visat la o carieră în sistemul penitenciar încă după absolvirea liceului si nu s.au trezit direct in functii de conducere !! Ce motivație sa mai fie pentru accederea intr.o academie? Suntem jalnici, un sistem in care demilitarizarea s.a inteles complet eronat ! Rusine

 39. Pt rasul (editat)..: De ce atata panica ofiterasilor? Personal cunosc ofiteri cu functii de exectutie si de conducere care sunt f buni profesionisti( mult mai buni decat cei din ” Academia Instelatilor”).
  „Academia..” scoate cumva OAMENI sau doar absolventi? Respectul ti-l castigi indiferent de grad, functii…trebuie sa fi doar OM.. Sunt ferm convins ca nu va invata in „Academia..” sa fiti si oameni!( Nu vreau sa disconsider OAMENII care au terminat o academie).
  Apropo cand ai venit tanar „instelat” la „parnaie” cine te-a dus de mana prin unitate si te-a prezentat colegilor si detinutilor? Presupun ca nimeni, ca doar TU ai invatat in „Academia..” sa faci fata oricarei situatii si detinutul asculta cel mai bine de tine, pardon de gradele tale. Dar cand colo „viata bate filmul” si nu e chiar asa cum ai invatat in „Academia..”. Si ce ai facut ? Evident ca te-ai refugiat in spatele lui Nea`.. Care Nea`… la randul lui ar dori sa candideze si el pe o functie de..”ZEU” la fel ca a ta…dar TU nu te poti compara cu el ca vb aia TU ai terminat „Academia..” Presupun ca in 2017 se urmareste progresul si nu regresul ca pe timpul taticului tau care, mai mult ca sigur, ti-a recomandat „Academia..”
  Ps: Academia Quantico la care visezi sau la care ai visat ca ai terminat-o nu e in Romania bro… posibil la Unguriu..
  Sunt curios dc dormi seara linistit? Desigur: TU ai rezolvat toate problemele din unitate, singur, fara nici un sprijin, ca vb aia TU ai terminat „Academia..”
  Cocosei fara noi (ag) sunteti doar un nume pe statul de plata…
  Si nu uitati dlor „academicieni” MAJORARILE SI MARIRILE SALARIALE nu se datoreaza vreunui ministru sau DG f bine voitor sau bine intentionat… ci noua..sindicalistilor..caci sindicatul suntem NOI toti nu doar o singura persoana sau un singur nume( pun pariu ca asta sigur nu va invata in „Academia..”), iar la proteste nu prea am vazut „stele”(exact ca la razboi: voi coordonati din „spate” ca dk va vede seful ala cu stelele cele mai mari din lume in fata…. rusinica si dojenica..) asa ca mai bine te ascunzi dupa Nea`.. ca vb aia: asa ai invatat TU in prima zi de „practica”
  Asa ca dati dovada de of atat in spatiu privat cat si-n fata colegilor, majoritatea agenti( ce sa faci nu toti sunt destepti ca tine sa termine „Academia..”)

 40. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Sunt absolvent de academie promotia 95. Am lucrat in siguranta si regim predominant pe functii de conducere 13 ani. Intr-o perioada in care sistemul arata complet altfel, cu efective de 56.000 de detinuti. In mod normal, daca exista ceva ce separa un agent de un ofiter, nu este haina si nici gradul. Ci ceea ce stie si face. Daca voi apreciati ca un ofiter este din alta galaxie decat un agent si ca un agent nu trebuie sa indrazneasca sa ridice nasul la posturi de conducere, atunci nu ar trebui sa va faceti griji la concurs, ca niste galactici ce va aflati.

  Agentul care va va concura nu are nicio sansa, nu? Sau are? Si atunci daca la un concurs va arata mai bine ca un ofiter, ca poate ocupa o functie de conducere, de ce sa nu o poata ocupa? Doar pentru ca avem ierarhii militare in capul unora. Mai traim in blocul sovietic? Mai suntem militari? De ce in Norvegia ne-a deschis usile camerelor de detinere comandantul unui penitenciar care ne-a servit ca ghid in vizita prin toata puscaria, salutandu-se familiar si tutuindu-se cu toti salariatii indiferent de grad?

  De ce in Anglia se numesc toti prison officers? Cariera unui agent din sistemul nostru penitenciar, sa fie doar intre coeficientii 2,70-2,90? E corect asa? In timp ce un ofiter dintr-un corp care reprezinta 10% din sistem sa aiba drept de preemtiune pe toate celelalte posturi de ofiteri? Cate posturi de ofiteri de executie mai sunt vacante, pe care sa le poata ocupa agentii? Mai avem o mana de posturi care oricum se pastreaza pentru academie si 10000 de agenti fara nicio perspectiva in cariera.

  Pana la aceasta modificare, prin statutul actual puteau ocupa orice fiunctie si nu a mai fost nicio panica. Acum se limiteaza accesul dar am cerut o ridicare de plafon nu eliminarea lui. Cei care merg ca directori si dir adj nu mai au spaima concurentei cu agenti, pot sta linistiti. Da, suntem un sistem unic in Romania, prin prevederi democratice aisgurate in statut si prin deschidere.

  Nu vrem sa fim cazoni si nici nu luam exemple din politie unde nimeni nu si cunoaste coeficientul iar sindicatele habar nu au cate posturi sunt vacante si cand se ocupa ele. Sefii decid liberi. Intre democratie si abuz e doar un pas. Si e foarte usor de facut. Insa suntem atenti. Si nu ne lasam impresionati de impaunari si muschi.[/quote]
  Este sau nu este discriminare in momentul in care ofiterul nu va putea ocupa un post de agent de conducere(sef schimb sef escorta etc) iar domnul agent va putea ocupa posturi de ofiter de conducere(sef sectie ef tura sef servicu dupa propunerea voastra)?????? Ar trebui sesizat cncd!!!?????

 41. [quote name=”Ofiter”]Nu este normal ca agentii sa treaca direct pe functii de conducere!!!! Sa o ia treptat! Ofiter de executie apoi functii de conducere!!! Noi absolventii de academii trebuie sa luam atitudine !!![/quote]
  Propun sa infiintam un sindicat al nostru la nivel national care sa ne reprezinte pe cei absolventi de academii…putem primi si agenti daca doriti ii facem lideri de sindicat.

 42. De obicei agentii care concurează pe posturi de conducere înlocuiesc pe Dzu ofițeri. Deci au experiență pe postul respectiv, și dacă stiu legislația, de ce sa nu ocupe postul prin concurs? S-a văzut limpede pe rezultatele la concursuri. Sunt multe de spus, însă cei care au picat examenul stiu de ce. Asa ca lăsați agentii sa concureze, unii sunt foarte buni și au experiență, sunt un câștig pt sistem. De ce sa nu fie plătiți? Pt ofițerii cu academie nu-mi fac griji. Au antrenament la învățat, asa ca pot oricand accede la o functie de conducere.

 43. Nu este normal ca agentii sa treaca direct pe functii de conducere!!!! Sa o ia treptat! Ofiter de executie apoi functii de conducere!!! Noi absolventii de academii trebuie sa luam atitudine !!!

 44. Văd ca domni ofițeri sunt foarte vocali !!
  1.Oare mărirea de 10% pe care datorită sindicatului a fost obținută ofițeri nu o primesc ??
  2. De ce nu ar avea acces agenți la concursurile pentru funcțiile de conducere când in multe unități pe unele funcți de conducere sunt puși sa lucreze agenți ??
  Domnilor ofițerași sa mai dau exemple ??

 45. Sunt absolvent de academie promotia 95. Am lucrat in siguranta si regim predominant pe functii de conducere 13 ani. Intr-o perioada in care sistemul arata complet altfel, cu efective de 56.000 de detinuti. In mod normal, daca exista ceva ce separa un agent de un ofiter, nu este haina si nici gradul. Ci ceea ce stie si face. Daca voi apreciati ca un ofiter este din alta galaxie decat un agent si ca un agent nu trebuie sa indrazneasca sa ridice nasul la posturi de conducere, atunci nu ar trebui sa va faceti griji la concurs, ca niste galactici ce va aflati.

  Agentul care va va concura nu are nicio sansa, nu? Sau are? Si atunci daca la un concurs va arata mai bine ca un ofiter, ca poate ocupa o functie de conducere, de ce sa nu o poata ocupa? Doar pentru ca avem ierarhii militare in capul unora. Mai traim in blocul sovietic? Mai suntem militari? De ce in Norvegia ne-a deschis usile camerelor de detinere comandantul unui penitenciar care ne-a servit ca ghid in vizita prin toata puscaria, salutandu-se familiar si tutuindu-se cu toti salariatii indiferent de grad?

  De ce in Anglia se numesc toti prison officers? Cariera unui agent din sistemul nostru penitenciar, sa fie doar intre coeficientii 2,70-2,90? E corect asa? In timp ce un ofiter dintr-un corp care reprezinta 10% din sistem sa aiba drept de preemtiune pe toate celelalte posturi de ofiteri? Cate posturi de ofiteri de executie mai sunt vacante, pe care sa le poata ocupa agentii? Mai avem o mana de posturi care oricum se pastreaza pentru academie si 10000 de agenti fara nicio perspectiva in cariera.

  Pana la aceasta modificare, prin statutul actual puteau ocupa orice fiunctie si nu a mai fost nicio panica. Acum se limiteaza accesul dar am cerut o ridicare de plafon nu eliminarea lui. Cei care merg ca directori si dir adj nu mai au spaima concurentei cu agenti, pot sta linistiti. Da, suntem un sistem unic in Romania, prin prevederi democratice aisgurate in statut si prin deschidere.

  Nu vrem sa fim cazoni si nici nu luam exemple din politie unde nimeni nu si cunoaste coeficientul iar sindicatele habar nu au cate posturi sunt vacante si cand se ocupa ele. Sefii decid liberi. Intre democratie si abuz e doar un pas. Si e foarte usor de facut. Insa suntem atenti. Si nu ne lasam impresionati de impaunari si muschi.

 46. [quote name=”Cristi”]In ce sistem ati mai văzut că agentul sa ocupe după un concurs funcție de conducere? Toate functiile se dobândesc ierarhic!! Ce rost mai au academiile in acest sens ?[/quote]
  Din păcate sindicatul e doar a agențiilor. Noi ofițerii am ajuns să cotizăm aiurea. Dă-le domle funcții de conducere, dă-le grade de comisar șef direct, dă-le spor de studii superioare în foișor că doar au făcut facultatea de educație fizică, dă-le și salarii mai mari și desfințați armele de penitenciare că noi suntem deștepții sistemul de apărare. Hai cu dislike-urile că doar e plin de încadrați direct cu o facultate făcută pe bani care vor peștele cel mai, directori direct.

 47. [quote name=”Cristi”]In ce sistem ati mai văzut că agentul sa ocupe după un concurs funcție de conducere? Toate functiile se dobândesc ierarhic!! Ce rost mai au academiile in acest sens ?[/quote]
  Eu am una mai buna…consider ca e discriminare ca un ofiter nu va putea ocupa o functie de conducere de agent pe viitor de aceea nici un agent sa nu poata ocupa functii de comanda de ofiter…numai intr un sens mergem….stiu ca sindicatul reprezinta 80% interesele agentilor dar interesele mele cine le reprezinta..ce ghid al carierei mai e si asta suntem unicii din tot sistemul de aparare ordine publica si siguranta natinala!!! Ne meritam soarta!!!

 48. Nu dati inapoi,d-le presedinte!e ceva normal,de multi ani incoace ca,un ministru de justitie sa nu fie cu noi-astia de la parnaie?!numai pe alte cai,ma refer la cele legale bineinteles,vom ajunge si noi politisti!Doamne ajuta!

 49. Discutie veche reluata de multiple ori / probabil esti mai nou in sistem / a trecut inclusiv pe la CNCD (pe discriminare) / nu poti compara decat cu Politia (statut special) dar nu tot ceea ce e la Politie e bun / si comparatia asta completa s-a mai facut / mai multe au de luat ei de la noi ca model / ieri tocmai ce am prezentat standardizarea intr-o sedinta sindicala cu participare ministeriala / si a placut / o vor prelua

 50. In ce sistem ati mai văzut că agentul sa ocupe după un concurs funcție de conducere? Toate functiile se dobândesc ierarhic!! Ce rost mai au academiile in acest sens ?

 51. Cred ca inaintea noastra, i-o va cere strada. Tocmai se aduna. Pe legile justitiei…

 52. Succes luni in parlament! Daca dl T.T. isi baga nasul si ne fraiereste din nou, ar trebui solicitata demisia lui de urgenta!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)